İhale No | 1472783 |
Sektör | Mimarlık, Mühendislik Hizmetleri |
İdare | Sivas İl Sağlık Müdürlüğü |
İhale Tipi | Hizmet Alımı |
İhale Usulü | Doğrudan Temin |
İhale İli | Sivas |
İşin İli | Sivas |
Yayın Tarihi | 10 Kasım 2017 |
İhale Tarihi | 13 Kasım 2017 10:00 |
Bu ve benzer
yüzlerce ihale ve doğrudan temine vakit harcamadan, kolayca erişmek için ihale takip
hizmetlerimizden birini satın alabilirsiniz.
Temel
1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
(KDV Hariç...)
- Kamu İhaleleri
- E-İhaleler
- İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
- Doğrudan Temin İhaleleri
- Sınırsız İhale Takibi
- Sınırsız İhale Alarmı
- Günlük İhale Raporu
Kurumsal
3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
(KDV Hariç...)
- Temel Paket Dahil
- AB İhaleleri
- İhale Sonuçları
- Kazanan Firmalar
- İhale Arşivi
- KİK Kararları
- Yasaklı Firma Sorgulama
SİVAS VALİLİĞİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SATINALM A BİRİMİ
TİCSÛF
p pE?fV7rpnrı.,
ID^ytİtUJ
nnnn=ırv7 n
TARİH
TEKLİF TARİHİ TEKLİF SAATİ İHALE USULÜ
08.11.2017
13.11.2017 10:00
4734 /22-D
Satın almaya esas olmak üzere, aşağıda cinsi ve miktarı yazılı olan emtiayı KDV hariç BİRİM FİYAT üzerinden teklifinizi bildirmenizi rica ederim.
Levent Mehmet KASABOĞLU İdari ve Mali İşler Şube Müdürü
SATINALMA KOMİSYON BAŞKANLIĞINA
Birim
Miktarı
Birim Fiyatı
Tutarı
Sıra
Malın/Hizmetin Adı/Cinsi
ZEMİN etüt raporu
Not:ilimiz Merkez Akdeğirnıen Mahallesi 112 ada, 12 no'lu parselde kayıtlı taşınmaz üzerine yapılması planlanan Sağlık Kompleksi için zemin etüt raporu hazırlanması işidir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan teknik şartname teklif ekindedir.
Firmalar SİVAS İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ SİTESİ olan http://sivas.ism.saglik.gov.tr/ adresinde bulunan İHALE DUYURULARI - Doğrudan Temin sayfasından takip edebilirler.
Yukarıda yazılı emtiayı isteğinize/numunesine uygun olarak yukarıda verdiğimiz fiyatlar doğrultusunda vereceğimizi taahhüt ederiz.
Firma Kaşesi- İmza- Tarihi
1. Teklif mektupları tekliflerin verileceği tarih ve saatte Satın alma Servisinde açılacaktır. İstekliler teklif mektuplarının açılmasında komisyon toplantısına katılmakta serbesttir.
2. Alternatif teklif verilmeyecektir.
3. Alınacak emtia ile ilgili KDV hariç bütün vergi, resim, harç, taşıma, nakliye sigorta v.s. yükleniciye ait olacaktır. KDV ayrıca yükleniciye ödenecektir.
4. Komisyonumuz malların tamamını veya bir kısmını alıp almamakta ve alımdan vazgeçmekte serbesttir.
5. Ödemeler l.Nolu Döner Sermaye Saymanlığınca / Sivas Muhasebe Müdürlüğünce /Yemekhane Bütçesi / Kreş ve Gündüz Bakımevi Bütçesi / İl Özel Sekreterliğince nakit para durumu göz önünde bulundurularak yapılacaktır.Peyder pey alınan ürünlerin ödemesi ay sonlarında yapılacaktır.
6. TESLİMAT:
Yüklenici firmanın hizmetin teslimini siparişin kendisine tebliğ edilmesini müteakip 30 gün içinde idareye yapması gerekmektedir. Yüklenici firmanın yazılı talebine istinaden ve yalnızca idarenin uygun gördüğü durumlarda teslim süresi uzatılabilir30.
Malzemeleri sipariş mektubunda belitirlen süre içerisinde yerine getirmeyen yüklenicilerin bağlı olduğu Ticaret Odası ve İlgili Meslek Odalarına taahhüdünü yerine getirmediği yazı ile bildirilecektir.
7. İdaremizce belirtilen süresi içerisinde teslim edilmeyen mallara/envantere ilişkin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun ve 4735 sayılı Kamu Sözleşmeleri kanunu hükümleri uygulanacaktır.
SİVAS İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SATINALMA BİRİMİ TEL :0346 225 63 67-1222 FAKS: 0346 224 67 00 e-mail:sivassmsatinalma@gmail.com
Adet
İLİ : SİVAS
İLÇESİ : MERKEZ
MAHALLE/KÖY : AKDEĞİRMEN MAHALLESİ
PAFTA/ADA/PARSEL NO: 112 ADA, 12 NOLU PARSEL
ZEMİN ETÜTLERİNDE UYGULANACAK TEKNİK ŞARTNAME :
Bu çalışmanın amacı alanın; jeoloji, jeofizik, hidrojeoloji, tektonik, mühendislik jeolojisi, kaya ve zemin mekaniği prensipleri kullanılarak zeminin birimlerinin (kaya ve toprak) oluşumu, dağılımı, yeraltı suyu durumu, deprem durumu, bölgenin aktif ve pasif taylı olup olmadığı, toprak ve kaya birimlerinin fiziksel, kimyasal ve mukavemet özellikleri ile bunların dinamik ve statik yükler altındaki davranış parametrelerinin saptanması, bunlara bağlı o .arak zeminde oluşabilecek sızma, heyelan, çökme, oturma, şişme, sıvılaşma gibi tehlikelere karşı güvenli tasarım parametrelerinin belirlenmesi ile zemin taşıma gücü, stabilite analizleri ve hesaplamaları ve gerekli destek ve iyileştirme tasarımını yapmaktır.
Aşağıda belirtilen deneylerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilmiş laboratuarlarda TSE standartlarına uygun bir şekilde yapılması ve deney föylerinin onanarak rapor içinde sunulması zorunludur.
Sondajlar belirtilen noktalarda ve derinlikte yaptırılacak olup, zemin birimlerin fiziksel, kimyasal, mukavemet ve yer altı suyu gibi özelliklerinin sondaj derinliğinin artırılmasını gerektirmesi veya topoğrafık durum, eğim gibi nedenlerle sondaj yerinin değiştirilmesinin zorunlu olması durumunda yer değişikliği veya sondaj derinliğinin arttırılması konusunda idarenin onayının alınması zorunludur. Yapılacak sondajlar, sondajlar sırasında yapılan arazi deneyleri ve alınması gereken numunelerin ekteki Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "‘Yapılar İçin Temel Sondaj Teknik Şartnamesinde” uygun olarak yapılması ve muhafaza edilmesi gereklidir. Ayrıca şartnamede belirtilmeyen hususlarda ilgili kanun, tüzük, yönetmelik hükümleri ile ilgili TSE standartları ile uluslararası standartlara ( ASTM, BS ve diğerleri) uyulacaktır.
• Türk Standartları (TS-1500) İnşaat Mühendisliğinde Zemin Sınıflandırılması
• Türk Standartları (TS-1900) İnşaat Mühendisliğinde Zemin Laboratuar Deneyleri
• Türk Standartları (TS-1901) İnşaat Mühendisliğinde Sondaj Yolları ile Örselenmiş ve Örselenmemiş Numune Alma Yöntemleri
• Türk Standartları (TS-5744) İnşaat Mühendisliğinde Temel Zemini Özelliklerinin Yerinde Ölçümü
• Türk Standartları (TS-6108)Mühendislik Jeolojisinde Kullanılan Terimler
Yapılacak büro, arazi ve laboratuar çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2005/33 sayılı “Bina ve Bina Türü Yapılar İçin Zemin ve Temel Etüdü Raporu Genel Formatı” na uygun olarak, Formatta belirtilen başlıklar altında tek tek tartışılmalı ve sonucunda aşağıda belirtilen (bunlarla sınırlı olmayan) hususlar rapor içerisinde değerlendirilerek öneriler verilmelidir.
a. İnceleme alanındaki yerel zemin koşullarının tanımı,
b. Temel kazıları ve sonrası imalatlar esnasında ortaya çıkabilecek sorunlar ve ekonomik/güvenilir çözüm önerileri,
c. Zemin iyileştirmesi gerekiyorsa, önerilen yöntem(ler) ile ilgili açıklamalar,
d. Yüzey ve çevre drenajı ile temel seviyesinde yüzey ve yeraltı suyu etkilerine karşı alınması gereken tedbirler, özel drenaj ve yalıtım önerileri,
e. Gerekli hallerde zemin büyütmesi ve sıvılaşına riski ile ilgili açıklamalar, değerlendirmeler ve öneriler,
f. Seçilen etüt kategorisi ve nedenleri,
g. Temel tasarımına imkan verecek öneri ve sayısal değerler,
h. Özel tür iksa gerekip gerekmediği, özel tür iksaların hesap ve tasarımına imkan verecek parametrik değerler.
i. Dinamik etkilere maruz temeller ile ilgili değerlendirmeler,
Genel
Tüm raporların bir taslak nüshası, üzerinde görüşmek üzere önce İdare’ye sunulacaktır. Bunun ardından Yüklenici bu görüşmelerde yapılan değişiklikleri kapsayan nihai raporu hazırlayacaktır.
Format
Raporlar bilgisayar ortamında bir kelime-işlem programıyla yazılacaktır. Yazı büyüklüğü 12 punto olacaktır. Ancak çizelgelerde ya da formüllerde karşılaşılan zorunlu hallerde daha küçük punto kullanılabilecektir. Yazı tipi olarak Times New Roman karakteri kullanılacaktır.
Rapor yazımında A4 boyutunda ve en az 80 gram/m2, birinci kalite hamur kağıdı kullanılacaktır. Rapor kolay anlaşılır, akıcı bir dille ve yazım kurallarına uygun olarak Türkçe yazılacaktır. Anlatım üçüncü şahıs ağzından yapılacak, tümceler kısa ve özlü olacaktır.
Rapor metninin ana yazımında 1,5 satır aralığı kullanılacaktır. Şekillerin ve çizelgelerin açıklamaları ile alıntılar ve dip notlar ve kaynaklar listesinin yazımında ise 0,5 satır aralığı kullanılacaktır.
Her sayfanın altında sayfa ortasına gelecek biçimde dış kapak, iç kapak ve içindekiler dışındaki tüm sayfalar numaralandırılacaktır.
Raporlar ve ekleri tamamı imzalanmış ve ciltlenmiş şekilde sözleşmesinde belirtilen sayıda idareye teslim edilecektir.
Buna göre yapılacak iş ve işlemlerin teknik özellikleri aşağıda belirtildiği üzere gerçekleştirilecektir;
1-Arsa üzerinde öncelikle jeofizik çalışmalar gerçekleştirilecektir. İnceleme derinliği en az 30 m olacak, Jeofon aralığı 1 -5 metre Karşılıklı atış S dalgası dahil olmak üzere 3 (üç) profilde sismik kırılma (MASW), 3 (üç) profilde rezistivite etüdü yapılacaktır.
Jeofizik ölçümde uygulanan yöntem ve ölçüm yapılan profillerin koordinatları tablo halinde verilmeli ve lokasyonlar vaziyet planı, kroki üzerine işlenmelidir. Değerlendirme sonucu elde edilen parametreler (sismik dalga hızları, elastik parametreler, zemin hakim periyotları, zemin sınıfı, taşıma gücü vb. zemin parametreleri) tablo halinde sunulmalı, sismik tomografi vb. yöntemlerle yeraltı modeli kesit olarak verilmelidir.
2- Alanda Verem Savaş Dispanseri binası bulunması, hizmet binasının yanında ve arkasında kalan bahçede de ağaçların var olması sebebiyle sondaj makinesinin girememesi ve girse bile manevrasının yok denecek kadar az olmasından dolayı Etüt kontrollüğü tarafından belirtilen mümkün olan yerlerden 2 (iki) adet 20’şer m’lik toplam 40 (kırk) metre sondaj kuyusu açılacaktır.
3-Zemin Etüt Raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ nın yayını “Zemin ve Temel Etüt Raporu Hazırlanmasına İlişkin Esaslar(2005/847 Sayılı Genelge formatı ve içeriğine göre)” ile “Bina ve Bina Türü Yapılar İçin Zemin ve Temel Etüt Raporu Formatı” na ve “Deprem Bölgesinde Yapılacak Yapılar Hakkındaki Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak hazırlanacaktır.
4- Bütün sondaj kuyularında,(zeminde çıkan litolojinin elverdiğince) her 1,5 m de SPT yapılacak ve örselenmiş numune alınarak muhafaza edilecektir. Alman örselenmiş numune örnekleri zeminin fiziksel özelliklerin tayinine ve sınıflandırılmasına yönelik deneylerde kullanılmak üzere ilgili Zemin Etüt Laboratuvarı’na gönderilecektir.
5-Araziden alman örselenmiş numuneler ile örselenmemiş numuneler, zemin parametrelerinin belirlenmesi için en kısa zamanda laboratuvara yüklenici tarafından tutanak karşılığı teslim edilecek, tutanak örneği ile yapılan zemin deneylerinden elde edilen sonuçlar orijinal deney föyleri kullanılarak ekler bölümünde yer alacaktır.
6-Yerleri etüt çalışmaları öncesinde belirlenecek sondaj kuyularının tamamında, zeminin dayanım parametrelerinin tayini ve temel altında oluşacak oturmaların hesaplanması amacıyla yapılacak deneyin hangi yönteme göre yapıldığı, kullanılan cihazların tipi ve kalibrasyonuna ait bilgiler ile zemin parametrelerinin bulunmasında kullanılan formüllerin hangi kaynaklardan alındığı belirtilerek verilmeli, deney sonuçları ek çizelge ve grafik halinde raporda yer alacak olup, söz konusu derinliklerdeki zemin emniyet gerilmesi değerleri de tespit edilecektir.
7- Sondaj kuyularından elde edilen verilerle çalışma alanına ait Zemin Taşıma Gücü, Zemin Emniyet Gerilmesi, zeminin killi (üç eksenli basınç deneyi), kumlu-siltli (Direk Kesme Kutusu Deneyi) olması halinde yukarıda belirtilen derinliklerden alınacak L!D numunelerinden uygun olanı yaptırılacak ve elde edilecek değerler kullanılarak, 1,50 - 3,00 - 4,50- 6,00 m'ler için ayrı ayrı hesaplanacak olup, araziden alman numunelerden [Laboratuar analizlerinden elde edilecek değerler kullanılarak] Yatak Katsayısı, Zemin Grubu, Zemin Sınıfı, Bina Önem Katsayısı, Spektrum Karakteristik Periyotları, Sıvılaşma Analizleri (Atterberg Limitleri) hesapları detaylı olarak tablolar ve formüller yardımı ile verilecek, zeminde meydana gelebilecek oturma, şişme ve şev stabilite problemleri tahkik edilerek yukarıdaki bilgiler rapor içeriğinde yer alacağı gibi raporun sonuç ve öneriler bölümünde de yer alacak, önlem ve öneriler sunulacaktır. 1,50-3,00-4,50-6,00 m derinlikler için (sondaj lokasyonları kontrollük tarafından belirtilecektir) alınacak UD numuneleri üzerinden konsolidasyon deneyi yaptırılarak oturma-şişme potansiyelleri, miktarları ve risk sınırlarında değerler çıkarsa alınacak önlemler hakkında açıklamalar raporun ilgili bölümünde detaylı biçimde açıklanacaktır.
9-İ1 dışında yaptırılacak deneyler için ilgili laboratuvarın onaylı ruhsat belgesi ve deney yapılamayan hallerde deneyin yapılamama nedenini belirten gerekçe yazısı raporda yer alacaktır.Tüm deney fbylerinin BRN’li olması yasal zorunluluktur.
10-Sondaj yerlerinin koordinatları bir tablo halinde verilerek Plankote/Vaziyet Planı üzerine işlenecek, ek olarak konulan sondaj loğlarında TSE standartlarında belirlenmiş semboller kullanılacak, sondaj makinasının türü, sondörün adı-soyadı, sondaj tarihi, hava durumu, yeraltı suyuna-varsa- ilişkin 7 günlük gözlem raporu, zemin birimlerinin düşey yöndeki değişimleri, zemin tanımlamaları, alman örselenmiş ve örselenmemiş örneklerinin derinlikleri, arazide yapılan deney loğları hazırlayan tarafından imzalı olarak sunulacaktır.
11- Sondajlar tamamlandığında; kuyulardaki göçmelerin önlemesi ve yer altı suyunun ölçümü için en az 5 cm çapında delikli PVC boru indirilerek, yüzeyden düşebilecek parçaların önlenmesi için kuyu ağzı kapatılmalıdır.
12-Sondajlarda yer altı suyuyla karşılaşılması halinde zemin profiline bağlı olarak hidrometre deneyi ve sıvılaşma analizleri mutlaka yapılmalıdır. Ayrıca sondajlarda yine yer altı suyuyla karşılaşılması halinde yeraltı suyunun betona zararlarını tespit amacı ile Su kimyası analizlerinin (Kireç çözücü C02 tayini, Ca ++ Mg ++ tayini, Toplam sertlik, Karbonat sertliği, KMn04 sarfiyatı (Organik madde miktarı ), NH4 tayini ) yeterliliği olan bir laboratuvarda yaptırılarak, rapor içeriğinde -varsa- zararlarından bahsedilecektir.
13-Güvenlik Katsayısının 3’ün üzerinde alınması durumunda gerekçesi raporda belirtilecektir.
14-Zemin Etüt Raporları ilgili meslek odasına kayıtlı mühendisler tarafından hazırlanıp imzalanacak, raporda bulunan tüm deney föyleri, raporlar, sondaj loğları, krokiler, fotoğraflar, harita ve belgeler mutlaka imzalı/paraflı olacaktır. İşbu teknik şartnamede yer almasına rağmen yapılmayan/yapılamayan iş ve işlemler için açıklama ve neden yapılamadığının tutanak ile gerekçelendirilmesi gerekmektedir.
15-Rapor ekleri olarak; yer bulduru Haritası, Tapu-İmar Çapı suretleri, Sondaj Kuyusu Loğları, Laboratuar Deney Sonuç Formları, sondaj krokileri, sondaj lokasyonlarının GPS okuma değerleri, Deprem Bölgesi Haritası, Diri Fay Haritası, sondaj lokasyon krokileri, diğer tablo ve grafikler yer alacaktır. Raporda yer alan bütün ekler ve haritalar yüklenici tarafından onaylı ve imzalı olacaktır.
16-Sondajlardan çıkan numunelerin ve (eğer herhangi bir kaya türü zemin çıkması halinde, 2005/847 sayılı Genelge’de belirtildiği üzere kayaya girildikten sonra 3,00 m daha ilerledikten sonra sondaj sona erdirilecek olup) karot sandığının fotoğrafları çekilerek raporun ekine konulmalıdır. Karot sandığı raporun onay süreci tamamlanana kadar muhafaza edilmelidir.
17-Bu şartnamede getirilen sınırlamaların dışında zemin etütlerinin tamamlanması için farklı çalışma deney ve rapor formatında değişiklik gerekmesi halinde kontrollük teşkilatının onayı ile yüklenici tarafından itirazsız yapılacak/yaptırılacak ve oluşacak bütün ücret ve vergi gibi benzeri ödemeleri yüklenici tarafından karşılanacaktır.
18-Rapor başlığı “Sivas - Merkez İlçesi, Akdeğirmen Mahallesi, 112 ada, 12parsel'de Yapımı Planlanan Sağlık Kompleksi İnşaat Alanına ait Sondaja Dayalı Zemin ve Temel Etiit Raporu” şeklinde yazılacak ve 3 (üç) takım rapor, rapor incelemesi tamamlamasına müteakip 5 adet CD ye çoğaltılmış olarak hazırlanacaktır.
İşbu teknik şartname 4 (dört) sayfadan ibaret olarak tarafımızdan hazırlanarak imza altına alınmıştır. 27.10.2017
Sevilay GÜRSOY Kenan Yusuf GÖKKAYA
Jeoloji Mühendisi Jeoloji Y. Mühendisi
(Sivas Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) (Sivas Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü)
Talip AKBULUT
Jeofizik Mühendisi (Sivas AFAD İl Müdürlüğü)
Temel
500 / 1 yıl
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
Kurumsal
1000 / 1 yıl
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
- +
- İhale Sonuç İlanları
- İlansız İhale Sonuçları
- Sonuç Alarmları
- KİK Kararları
- Firma ve Rakip Analizleri
- Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
- İhale Öncesi Olası Rakipler
- İdare Analizleri
- Bütçe Tahminleri
- Yüklenicileri
- Yaklaşık Maliyet Analizleri
- Sektör Analizleri
- Sektördeki Öncü Firmalar
- İş Dağılımları
- Pazar Araştırmaları
- Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
- Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
- Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)