1. İhale, sadece üretici ve/veya üretici adına yetkili satıcılar ve/veya malzemenin Uluslararası standartlarda tanımlandığı teknik özellikleri kapsayacak şekilde üretimini/satışını yapan ve gerekli garantisini sağlayanlara açık olarak, Uluslar arası kabul gören stok/parça numarasına göre tedarik edilecektir.
2. Tedarik edilecek malzemeler teknik isterler ile uluslar arası kabul gören stok numarasına, parça numarasına göre, 4734 sayılı K.nun 3.b. maddesi kapsamında çıkarılan ilgi (b) Bakanlar Kurulu Kararı 10.a maddesi kapsamında açık ihale usulü yöntemiyle tedarik edilecektir.
3. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun istisnalar 3.b Maddesi kapsamında çıkarılan ilgi (b) Bakanlar Kurulu Kararının 9.a.(1) Maddesine göre İhale tarihinden en az 15 gün önce ilana çıkılacaktır. 1 defa Kamu İhale Bülteninde yayımlanacaktır.
4. Diğer Hususlar .
4.1. İhale dokümanı Güney Deniz Saha K.lığı Satınalma Komisyonu Başkanlığı Turan-Bayraklı/İzmir ve İzmir İkmal Destek K.lığı Turan-Bayraklı/İzmir’de görülebilir. İhale Dokümanı CD ortamında Güney Deniz Saha K.lığı Satınalma Komisyonu Başkanlığı Turan-Bayraklı/İzmir adresinden bedelsiz alınacaktır.
4.2. İhale saatinden önce ihalenin iptal edilmesinde İdare serbesttir.
4.3. Bu ihaleye Şartnamedeki katılma koşullarını taşıyan tüm yerli istekliler katılabilecektir.
4.4. Konsorsiyum tarafından teklif verilmeyecektir.
4.5. İhale konusu işlerin tamamına teklif verilebileceği gibi kısmi teklif de verilebilecektir.
4.6. İhale konusu alımın/işin tamamı veya bir kısmı alt yüklenicilere yaptırılamaz.
4.7. Teklifi oluşturan bütün belgeler ve ekleri Türkçe olacaktır. Yerli istekli tarafından, yurtdışından sağlanan ve/veya Türkçe olmayan belgeler yabancı dilde hazırlanan nüshası ve Türkçe tercümesi ile birlikte teklife eklenecektir.
4.8. KISMİ TEKLİF VERİLMESİ: Bu ihalede kısmi teklif verilebilir. Her bir kalem bir kısım olarak kabul edildiğinden bu ihalede kısmi teklif verilebilir. İsteklilerce verilecek teklif mektuplarında tekliflerin; ihale konusu alımın tamamını mı yoksa bir kısmını mı kapsadığı açıkça belirtilecektir. İstekliler bir veya birden fazla kısma teklif verebilecektir. Birden fazla kısmın aynı istekliye ihale edilmesi durumunda tek birim fiyat sözleşmesi düzenlenecektir. İstekli, teklif ettiği kalemlerin toplam bedeli üzerinden geçici teminat sunacaktır. Kesin teminat her bir sözleşme için ayrı ayrı yatırılacaktır.
4.9. ALTERNATİF TEKLİFLER: Teknolojik gelişmeler nedeniyle İdari/Teknik Şartname/Teknik Şartname yerine geçen (Katalog, Prospektüs, Malzeme Listesi v.b.) belgelerde istenen özelliklerin üstünde özelliğe sahip alternatif teklif verilebilir ve bu tür teklifler asıl teklifler gibi (Md.18) değerlendirmeye tabi tutulur. Ancak idare alternatif teklifi kabul edip etmemekte serbesttir.
Yukarıda belirtilen nedenden dolayı alternatif teklifi, EK-G'de Stok/Parça Numarası Teyit Belgesini teklif mektubu ile teslim etmesi halinde verebilir. İstekli/İstekliler tarafından idari şartnamenin 21. maddesi kapsamında alternatif teklif verilebilir. (İhtiyaç listesindeki parça numarasını veren firma tarafından onaylanması halinde kabul edilecektir.
4.10. GEÇİCİ TEMİNAT :İstekliler, teklif bedelinin % 3 (yüzdeüç)’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri bir tutarda geçici teminat vereceklerdir. Her bir kalem ayrı bir kısım olarak değerlendirildiğinden geçici teminat ayrı ayrı da yatırılabilir.
4.11. TEKLİFLERİN GEÇERLİLİK SÜRESİ: Birim Fiyat Teklif Cetvelinde belirtilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 120 (yüzyirmi) takvim günü olacaktır. Bu süreden daha kısa süreli geçerli olduğu belirtilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
4.12. TEKLİF FİYATINA DÂHİL OLAN MASRAFLAR :Yerli istekliler için; Sözleşmenin ve taahhüdün tamamının yerine getirilmesine ait malzemenin teslim yerine teslimine kadar tahakkuk edecek her türlü vergi, resim, harç ve diğer masraflar istekliye, teslim yerine tesliminden sonra tahakkuk edecek vergi, resim ve harç masrafları ise İdare’ye aittir. Ancak Tahakkukta doğacak vergi resim ve harçlar istekliye ait olacaktır. Ayrıca, satın alınacak malzemenin, 31 Temmuz 2004 tarih ve 25539 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5228 sayılı kanunun 14’üncü maddesi ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununun 13’üncü maddesine eklenen (f) fıkrası gereği, 12 Şubat 2009 tarih ve 27139 nu’lı Maliye Bakanlığınca yayınlanan 112 seri numaralı KDV Genel Tebliği kapsamında olması nedeniyle KDV ödenmeyecektir.
Teminat Mektupları ile ilgili tüm masraflar, Muayeneye ilişkin her türlü masraflar (yol, iaşe ve ibate masrafları hariç), Sözleşme giderleri Yükleniciye aittir.
4.13. AVANS VERİLMESİ ŞARTLARI VE MİKTARI : Bu malzeme alımı için avans verilmeyecektir.
4.14. FİYAT FARKI: Bu alım/ihale için fiyat farkı verilmeyecektir.
4.15. Bu ihale/alım için, fiyat üzerinden görüşme yapılarak idarece hazırlanmış cetvelde yer alan her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için tespit edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyatlı sözleşme düzenlenir.
5. İŞE BAŞLAMA VE BİTİRME (MALIN TESLİM) TARİHİ :
Teslim Şekli: Yüklenici, sözleşmenin imzalanmasını takip eden günden itibaren 100 (YÜZ) takvim günü içerisinde bir defada (DEFATEN) teslim edilecektir. Teslimat ile ilgili ayrıntılı hususlar idari şartnamenin 52.1.1. maddesinde belirtilmiştir.
Teslim Yeri : İzmir İkmal Destek Komutanlığı Turan-Bayraklı/İzmir depolarına teslim edilecektir.
Teslimatın Parti Durumu: Malzemenin bütünlüğünü bozmadan tek partide yapılacaktır. Bu durum Birim Fiyat Teklif Cetvelinde belirtilecektir.
Teslim Süresi : Teslim süresi; sözleşmenin yürürlüğe girmesini müteakip başlayacak olup, sistemin/malzemenin ne kadar süre içerisinde TESLİM YERİNE TESLİM edileceği yüklenici tarafından Birim Fiyat Teklif Cetvelinde belirtilecektir. (Bu süre 100 (yüz) takvim gününü geçmeyecektir.) Yüklenici tarafından yapılacak erken teslim idare tarafından kabul edilecektir.
6. İHALEYE KATILABİLMEK İÇİN GEREKEN BELGELER VE YETERLİK KRİTERLERİ
6.1. Yerli İstekli/İsteklilerin İhaleye Katılabilmeleri İçin Aşağıda Sayılan Bilgi / Belgeleri Teklifleri Kapsamında Sunmaları Gerekir:
6.1.1. İstekli/İstekliler tarafından verilecek belgeler ve belgelere ait detaylar 6.1. maddesinin alt maddelerinde tanımlanmıştır.
6.1.2. Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve belgegeçer numarası ile varsa elektronik posta adresi, İdari Şartnameye verdiği cevaplarda belirtecektir. Ayrıca, Yerli İsteklinin;
6.1.2.1. Gerçek kişi olması halinde; kayıtlı olduğu ticaret /esnaf odası ile ticaret/esnaf Sicil Numarasını ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını,
6.1.2.2. Tüzel kişi olması halinde ise; kayıtlı olduğu ticaret/esnaf odası ile ticaret/esnaf Sicil Numarasını, Vergi Kimlik/Mükellefiyet Numarasını,
İdari Şartnameye cevabında belirtecektir.
6.1.3. Kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;
6.1.3.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Esnaf ve Sanatkârlar Odasından, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.
6.1.3.2. İsteklinin tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.
6.1.4. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;
6.1.4.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli İmza Beyannamesi verilecektir.
6.1.4.2. İsteklinin tüzel kişi olması halinde ise, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini verecektir.
6.1.5. Ekonomik ve Mali Durum Belgesi;
İstekli, bu şartnamenin 9.1 ve 9.2 maddelerinde belirtilen durumlarda olmadıklarına dair, ihale tarihinden önceki üç ay içinde tacirler için ticaret sicil memurlukları, esnaf ve sanatkarlar için esnaf ve sanatkar sicil müdürlüğü/memurluğu, serbest meslek sahipleri içinse üyesi olduğu oda tarafından düzenlenmiş, belgenin aslı veya noter tasdikli suretini verecektir.
6.1.5.1. İstekli, bu şartnamenin 9.1 ve 9.2 maddelerinde belirtilen durumlarda, belgelerin düzenlenme tarihinden sonra değişikliklerin olması halinde, bu durumun İdareye bildirileceğini, İdari Şartnameye vereceği cevabında taahhüt edecektir.
6.1.6. İstekli tarafından, Teklif mektubu (EK-B) verilecektir.
6.1.7. İstekli tarafından, Geçici Teminat (EK-C) verilecektir.
6.1.8. İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa; İsteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekaletname ile imza beyannamesi (her ikiside noter tasdikli olarak) verilecektir.
6.1.9. İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği işbu Şartnamede belirlenen, örneği EK-Ç’de yer alan İş Ortaklığı Beyannamesi verilecektir.
6.1.9.1. İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça 6.1.3, 6.1.4, 6.1.5’de yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.
6.1.10. İhaleye üretici, üretici adına yetkili satıcı, malzemelerin Uluslararası standartlarda tanımlandığı teknik özellikleri kapsayacak şekilde üretimini veya satışını yapan ve gerekli garantisini sağlayan istekliler katılabilir. İstekliler teklifi ile birlikte EK-D'deki örneğe uygun olarak malzemelerin üretimini veya satışını yaptığına ve gerekli garantisini sağladığına dair üretim/satış ve garanti taahhütnamesini verecektir.
6.1.11. İhale aşamasında teklifinde sunulan veya teklifinde vereceğini taahhüt ettiği; Ürün Kalite Belgesinin aslı veya noter tasdikli suretini Fiziki sayım ve fiziki kontrol muayenesi esnasında yüklenici veya asıl temsilcisi tarafından Muayene Komisyonuna teslim edilecektir. Bu husus, İstekli tarafından İdari Şartnameye verilecek cevaplarda taahhüt edilecektir.
6.1.12. Gizlilik ve Güvenlik:
6.1.12.1. YÜKLENİCİ, malzeme ile bağlantılı olarak elde ettiği her tür bilgi ve dokümanı özel ve gizli tutacaktır. İmzalanacak olan sözleşmenin yerine getirilmesi amaçları dışında, idarenin önceden yazılı izni olmaksızın ihale ve/veya sözleşmenin herhangi bir aşamasında her hangi bir detayı ifşa etmeyecek veya yayınlamayacaktır. Türk yargı mercilerinin kararları saklı kalmak kaydıyla imzalanacak olan sözleşmenin amaçları doğrultusunda her hangi bir ifşa veya yayınlama gerekliliği konusunda bir uyuşmazlık ortaya çıkarsa idarenin bu konudaki kararı nihai olacaktır.
6.1.12.2. İstekli/isteklilerin yetkili/yetkilileri EK-E'de yer alan Tedarik Taahhütnamesini imzalayarak, teklifi ile idareye teslim edeceklerdir. Taahhütnamedeki yasaklara uymayanlar hakkında bu şartnamenin 6.1.12.1. ve 10.3.üncü madde hükümleri uygulanır.
6.1.13. İstekli/İstekliler tarafından; kendilerinin, ortak girişim olmaları halinde diğer ortakların ve varsa alt yüklenicilerinin 8’inci maddede belirtilen hallerde bulunmadıklarına dair taahhütname veya belge (EK-F) verilecektir.
6.1.13. İstekli/İstekliler tarafından; kendilerinin, ortak girişim olmaları halinde diğer ortakların ve varsa alt yüklenicilerinin 8’inci maddede belirtilen hallerde bulunmadıklarına dair taahhütname veya belge (EK-F) verilecektir.
6.2. Belgelerin Sunuluş Şekli:
6.2.1. İhaleye yerli istekli olarak teklif verilmesi halinde;
6.2.1.1. 6.1. ve alt maddelerinde istenen belgeler Türkçe olarak verilecektir. Bu nedenle; söz konusu maddelerde yer alan kurumlar tarafından onaylanması yeterlidir. Onaylı belgenin aslı veya aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıyan noter tasdikli sureti teklife eklenecektir.
6.2.1.2. Yerli istekli tarafından, yurt dışından sağlanan ve/veya Türkçe olmayan belgeler yabancı dilde hazırlanan nüshası ve Türkçe tercümesi ile birlikte teklife eklenecektir. Bu takdirde yabancı dilde hazırlanan nüsha, apostille kaşesi veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dış İşleri Bakanlığınca, hiçbir şerhe yer verilmeksizin belgeyi düzenleyen ilgili kurumun var olduğunu tasdik edecek şekilde onaylatılacaktır.
6.2.1.3. Yabancı dilde hazırlanan nüshanın apostille kaşesi taşıması halinde, Türkçe tercümesi yeminli tercüman ve noter onayı taşıyacaktır.
6.2.1.4. Yabancı dilde hazırlanan nüshanın Türk Konsolosluğunca veya Türk Dış İşleri Bakanlığınca onaylanması halinde Türkçe tercümeleri de aynı makamlara onaylatılacaktır.
6.2.2. Türkiye Cumhuriyeti ile diğer devlet/devletler arasında, belgelerdeki imza, mühür veya damganın tasdik işlemine ait hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme bulunduğu takdirde, bu ülkelerden sağlanan belgelerin onayı bu anlaşma veya sözleşmeye göre yaptırılabilir.
6.2.3. İdari Şartnamede istenen ve İstekli tarafından düzenlenen belge ve taahhütnamelerde, beyan esas olduğundan, istekli tarafından imzalanması dışında herhangi bir onay aranmayacaktır. Ancak Türkçe olmayan bu belgelerin tercümelerinin de, Madde (6.2.1. ve 6.2.2.)’de belirtilen esaslarda düzenlettirilerek ve onaylattırılarak verilmesi gerekmektedir.
6.3. İhale dokümanında istekliden talep edilen belgelerde bulunması gereken bilgi, onay, imza, kaşe vb. eksiklikler istekliye süre verilerek tamamlatılacaktır. Ayrıca belgeler üzerindeki hataların da düzeltilerek tamamlatılması sağlanır. (Teklif Mektubundaki Teklif Fiyatı ve Geçici Teminatı Hariç).
6.4. İhale dokümanında istekliden istenen, ancak eksik olduğu tespit edilen her türlü bilgi ve belge (Teklif Mektubundaki Teklif Fiyatı ve Geçici Teminatı Hariç) istekliden talep edilerek temin edilir. Tercüme eksikliği olan belgeler de istekliye tamamlatılır. Bu işlem için isteklilere yeterli süre verilir.
6.5. Yerli İsteklilerin 6.1. ve alt maddeleri kapsamında yabancı dilde sundukları belgelerin tasdiki ile tercümelerinin tasdiki aşağıda belirtildiği gibi olacaktır.
Belgelerin Tasdiki:
Apostille tasdik şerhi taşımayan veya tasdik işlemine ilişkin özel hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme kapsamında sunulmayan, yabancı ülkelerde düzenlenen belgelerin üzerindeki imzanın, mührün veya damganın, düzenlendiği ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından veya sırasıyla, belgenin düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmesi gerekir.
Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde düzenlenen belgeler ise sırasıyla, düzenlendiği ülkenin Dışişleri Bakanlığı, bu ülke ile ilişkilerden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya bu ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir. Yabancı ülkenin Türkiye’deki temsilciliği tarafından düzenlenen belgeler Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir. Fahri konsolosluklarca düzenlenen belgelere dayanılarak işlem tesis edilmez.
Tercümelerin Tasdiki:
a. Belgelerin tercümelerinin düzenlendiği ülkedeki yeminli tercüman tarafından yapılmış olması ve tercümesinde Apostille tasdik şerhi taşıması halinde bu tercümelerde başkaca bir tasdik şerhi aranmaz. Bu tercümelerin Apostille tasdik şerhi taşımaması durumunda ise tercümelerdeki imza ve varsa üzerindeki mühür veya damga, bu ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından veya sırasıyla belgenin düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.
b. Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde düzenlenen belgelerin tercümelerinin düzenlendiği ülkedeki yeminli tercüman tarafından yapılmış olması ve tercümenin de Apostille tasdik şerhi taşımaması durumunda ise söz konusu tercümedeki imza ve varsa üzerindeki mühür veya damganın sırasıyla bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı, bu ülke ile ilişkilerden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya bu ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir.
c. Yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümelerinin Türkiye’deki yeminli tercümanlar tarafından yapılması ve noter tarafından onaylanması halinde, bu tercümelerde başkaca bir tasdik şerhi aranmaz.
|