İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Yazılım

İhale No 1546008
Sektör Yazılım, Bilişim Ürünleri ve Bilgisayar Hizmetleri
İdare Mudanya Devlet Hastanesi
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Bursa
İşin İli Bursa
Yayın Tarihi 16 Şubat 2018
İhale Tarihi 16 Şubat 2018 17:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

T.C.

BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Mudanya Devlet Hastanesi

TEKLİF MEKTUBU

Sayı : 179092                                                                                                                                                                                       16.02.2018

Konu: Teklif Mektubu

Sayın İLGİLİ

İdaremizin ihtiyacı olan cins ve miktarı yazılı (1) kalem ANTİVİRÜS PROGRAMI ALIMI alımı işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca doğrudan temin yoluyla alınacaktır. K.D.V. hariç birim fiyatlarının karşılarına yazılarak 16.02.2018 tarihi saat 17:00'ye kadar bursadhs7.satinalma@saglik.gov.tr adresine kaşelenip imzalanarak tarafımıza bildirilmesini rica ederiz.

Sıra

No

Malııı / İşin Cinsi

Miktar

Birimi

Birim Fiyat

Toplam Fiyat

1

YAZILIM / SOFTWARE, ANTİ VİRÜS KORUMA YAZlLIMI(Hastane Bilgisayarlarında kullanılacak)

1

ADET

 

 

Toplanı

 

 


 

Tepedcvrcnt Mevkii Aydınpınar Mah. Sarı Cad. Mudanya/BURSA Mudanya BURSA Telefon: 0224 280 16 00 Faks: 0224 280 16 95

Metin Kutusu: ı/ıe-posta: bursadlıs7.satinalma@saglik.gov.tr/ Elektronik ağ: http://mudanyadh.saglik.gov.tr/

ANTİVİRUS YAZILIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

1.    Anti virüsün bütün modül ve hizmetlerinin lisans süresi 2 yıl olmalıdır, yüklenici, teklif edilen ürünü, minimum 130 kullanıcı lisansı ile birlikte sunmalıdır.

2.     Yazılım bilinen tüm virüslere, truva atlarına, zararlı script ve kodlara karşı koruma sağlamalıdır.

3.     Tercih edilen istemci ajanı entegre bir güvenlik çözümü olmalıdır. Çözümün bileşenleri aynı üretici tarafından geliştirilmiş olmalı ve tek bir kurulum dosyası ile yükleme sağlanmalıdır

4.     Antivirüs veritabanı güncellemelerinin sıklığı, yüksek güvenlik ihtiyaçları sebebiyle en az her saat başı olmalıdır. Hızlı olarak yayılan virüslere karşı üretici firma, acil güncelleme dosyaları yayınlanmalıdır.

5.     Ağdaki bilgisayarlara tek bir kontrol noktasından (antivirüs sunucusu) yazılım kurulumu yapılabilmelidir.

6.     Teklif edilen sistem web arayüzü ile yönetilebilmelidir

7.     Antivirüs yazılımı, uzaktan kurulabilmen ve kurulmuş olan makinaların antivirüs özellikleri uzaktan yönetilebilmelidir.

8.     Sistem, Log tutmayı ve incelemsqleyi sağlayacak bileşenlere sahip olmalıdır. Bütün loğlar bir SQL server üzerinde tutulabilecektir (Ayrıca SQL lisansı almayı gerektirmeyecek, programla ücretsiz gelecektir.) Program bileşenleri durdurulup tekrar başlatılabilmelidir.

9.     Merkezi ağ yönetim modülü ile güncellemeler antivirüs sunucusundan otomatik olarak tüm sunucu ve istemcilerin erişimi için konfigüre edilebilmeli, güncelleme işlemi esnasında istenildiği takdirde herhangi bir mesaj veya pencere açılmaması sağlanabilmelidir.

10.  Kullanıcı isteğe bağlı olarak veya otomatik olarak tarama modülünü çalıştırabilmelidir.

11.  Programın gerçek zamanlı koruma modülü, sürekli olarak hafızayı, gelen/giden e- postaları, erişilen/çalıştırılan/kopyalanan dosyaları, internette ziyaret edilen web sayfalarında çalışan scriptleri kontrol altında tutmalıdır.

12.  Kullanılan e-mail programdan bağımsız olarak gelen giden tüm e-posta mesajlarındaki virüslü eklentiler otomatik olarak durdurulabilmelidir.

13.  Anti virüs programı, isteğe bağlı taramalarda MS Outlook Express veritabanındaki mesajları tararken virüslü mesajların eklentilerini otomatik olarak silebilmelidir.

14.  Makinalara yüklenen antivirüs yazılımının ayarları, sistem yöneticisi tarafından izin verilmedikçe değiştirilememeli ve programın kullanıcı tarafından durdurulması engellenmelidir. Gerektiği takdirde istenilen kullanıcıların bu ayarları şifre ile değiştirebilme olanağı sağlanmalıdır.

15.  Tercih edilecek antivirüs yazılımı ağdan gelebilecek olan saldırılara karşı koruma sağlaması gereklidir.

16.  Yazılım gizli işlemleri tespit edebilmelidir.

17.  Yazılımın “VVSUS Server” olarak antivirüs ajanı üzerinden “Windows Update” esnasında tespit edilen güvenlik açıklarını kapsayacak yamaları uzaktan korunan bilgisayara dağıtım işlemini yapabilir olması gereklidir.

18.  Yazılım, sezgisel (heuristics) özelliklerini kullanarak veritabanında olmayan ama virüs benzeri davranışlarda bulunan zararlı kodları ve yeni virüsleri engelleyebilmelidir. Bu sayede virüs olmasından şüphelenilen ama antivirüs imzalarında tanımlı olmayan virüslere karşı önceden tanımlanabilen önlemler alacaktır.

19.  Yönetim modülü üzerinde internet erişimi kontrolü altında E-dolandırıcılık, internet sitelerine konuk makinelerin güvenli çalışması için ICQ,MSN trağini de filtreleme özelliği olması gereklidir

20.  Sistem üzerinde bulunan programların herhangi bir programın altına çalışması halindeki süreci denetleyerek hijacking’e karşı önlem almalıdır.

21.  Yetkisiz medya aygıtlarının sisteme takılmasını engelleyebilmeli, yöneticinin istediği

Metin Kutusu: aygıtlara ayg verebilmeli. f.t seri numarasına bağlı olarak kullanıcılar seçilerek parametrik izinler

22.  Program satın alınan tek bir paket ile Windows, Pasdus ve Linux platformlarında koruma sağlayabilmeli ve bu platformlar için koruma yazılımları ayrı ücrete tâbi olmamalıdır.

23.  Ağ kaynaklarını daha verimli kullanabilmek için zamanlanmış güvenlik görevlerinin belirlenen bir zaman aralığında rastgele çalışabilmeyi desteklemelidir.

24.  Web sitelerine erişim ön tanımlı kategorilere, kullanıcı tabanlı engelleyip izin verebilmelidir.

25.  Program, mevcut donanımlar üzerinde herhangi ek bir yatırım gereksinimi gerektirmeden uyumlu çalışabilmen, minimum kaynak kullanımıyla maksimum sistem korumasını sağlayabilmelidir.

26.  Programın isteğe bağlı virüs tarama özelliği, istenildiği zaman düşük öncelikli olarak arka planda çalıştırılabilmeli böylece kullanıcı sistemde çalışırken de performans düşmeden tarama işlemi yapılabilmelidir.

27.  Tercih edilecek olan yönetim modülü üzerinde envanter yönetimi yapılabilmelidir. Tüm envanter bilgileri tek noktada birleştirilebilir özellikte olması gereklidir. Tüm sistemin envanter bilgisi ayrıca makine üzerinden çıktısı alınabilir gerektiğinde PDF,EXCEL.HTM formatlarında sistemde kayıt altında tutalabilir özellikte de olması gereklidir

28.  Programın kayıtlı tüm ayarları hem istemci arabirim ile hem de konsol aracılığıyla kolayca yedeklenebilip gerektiğinde kolayca geri başka bir sisteme taşınabilmelidir. Bu dosta aynı zamanda kurulumu parametreleri olarak kullanılabilmelidir.

29.  Programın konsolunda rol tabanlı ayrıntılı yetkiler tanımlanabilmeli ve bu yetkilere göre kullanılabilmeli ve kullanıcı aktiviteler izlenebilmelidir. Konsolda sunucu ve istemciler ile ilgili yapılabilecek işlemler ve görüşülebilecek loğlar vs. ile ilgili detaylı düzenlemeler yapılabilmelidir.

30.  Güvenlik duvarı, gerçek zamanlı koruma, web erişimi koruması ve istemci e-posta koruması gibi koruma modüllerini uzaktan etkinleştirilebilmeli ve devre dışı bırakılabilmelidir.

31.  Yönetim konsolunda değişik istemci özelliklerine göre değişken dinamik grup tanımları yapılabilmeli, böylece istemcilerin bu gruplara otomatik olarak eklenip çıkarılması sağlanmalıdır.

32.  Geniş raporlama seçeneklerine sahip olmalı, belirli tarih aralığı, istemciye göre, virüs tipine göre vb. kriterlere göre ayrıntılı rapor alınabilmelidir.

33.  Program yönetim konsolunda istemcilerin MAC adresi de görülebilmeli ve bu sütun üzerinde işlem yapılabilmelidir.

34.  Ağ ortamında, ağ trafiğini korumak ve hızlı güncellemeler için merkezi tek yada birden fazla güncelleme dağıtabilme özelliğine sahip olmalıdır.

35.  Anti virüs programı kendi dosyalarını durdurmak ve değiştirmek isteyen zararlı yazılımlara karşı sürekli güncellenebilir bir savunma mekanizmasına sahip olmalıdır.

36.  Teklif edilecek olan yazılımda mobil uygulamalarda ki hassas kurumsal verilerin şifrelenmesi ve korunma yöntemleri için birden fazla ilkeler yaratılabiliyor olması gereklidir. Bunun yanında mobil anti-hırsızlık teknolojileri sayesinde mobil cihaz çalıntı anında GPS üzerinden yer tayini de yapabilmesi gereklidir.

37.  Yönetim modülü üzerinde internet erişimi kontrolü altında E-dolandırıcılık, internet sitelerine konuk makinelerin güvenli çalışması için ICQ,MSN trağini de filtreleme özelliği olması gereklidir.

38.  Tercih edilecek olan yazılımın yönetim modülü komut dosyası(script) tarama özelliği WSH(Java,Visual Basic vs) konutları gibi kullanıcı korunan bir makineye internette dahil bağlandığında başlayacak şekilde internet hizmetlerine işlenebilir özellikte olmalıdır.

39.  Yazılım, silinen dosyaların kopyalarının yedeklerini depolayabilmelidir.

40.  Bilinmeyen zararlı yazılımlara karşı, registry hareketlerini sezgisel (heuristic) analiz ederek ve misafir işletim sisteminin kayıt defterindeki değişiklikleri kontrol ederek, değiştirilen değerleri otomatik olarak orjinal sistem kayıt defteri değerlerine döndürme yeteneğine sahip bir koruma sistemine sahip olması gereklidir

41.  Bilgisayara gelen SSL trafiğini tarayabilmelidir.

42.  Teklif edilecek olan yazılımın Sezgisel analiz yeteneği olması gereklidir. Bu sayede öncelikli kötü amaçlı yazılımları engellemeye ve tanımlamaya olanak sağlaması bunun ile birlikte uygulamaların davranışlarını analiz etmesi ve takibe alması gerekir.

43.   Mail alıcısına bağlı olmadan POP,IMAP,SMTP,MAPI,NNTP protokollerini ve mail trafiğini kötü amaçlı koruyabilmesi gereklidir.

44.  Tarama sırasında tespit edilen virüslü dosyalar karantinaya alınabilmelidir. İstenirse karantinadan belirli bir lokasyona geri alınabilmeli ya doğrudan ya da yönetim sunucusu aracılığıyla virüs analizi laboratuvarına gönderilebilmelidir.

45.  Anti virüs yazılımı, kullanıcılar için virüs veritabanının güncelleme bilgileri ile ilgili raporlama yapacaktır.

46.   İstenilen klasör ve/veya dosyalara gerçek zamanlı koruma modülü tarafından bakılmaması sağlanabilmelidir.

47.   Kullanıcı Floppy disk, Flash disk, hard disk ve ağ sürücüleri üzerinde virüs taraması yapabilecektir.

48.  USB cihazlardaki dosyaları silme ve kaydetme ile ilişkili olayları günlüğe kaydeder ve bunların raporları alınabilir.

49.  Antivirüs yazılımı bellekte bulunan virüslerin tespitini sağlayıp gerektiği taktirde engelleyebilir olması gereklidir

50.  Belirlenen uzantılı dosyalara bakılmaması sağlanabilmelidir.

51.  Şifre korumalı dosyalar dahil olmak üzere RAR, ARJ, ZIP, CAB, LHA, JAR, ICE biçimlerini kullanan arşivlerde dosyaların anti-virüs kontrolü ve temizlenmesi.

52.  Virüs bulunduğunda, Anti-Virüs programı bu konuda bir alarm üretecek, bu alarmı e-mail veya konsol programı ile sistem yöneticisine iletecektir.

53.  İstenildiği takdirde virüs harici tehlikeleri programların, şaka amaçlı programların durdurulması içivvsrklı güncelleme sunucuları kullanılabilmelidir.

54.  Uygulama yeni saldırıları püskürten ve zayıf portların dışarıdan algılanmasını önleyen yeni komponentlerin özelliklerine sahip olmalıdır

55.  Full tarama görevinin iş ve zaman açısından önemli bir faktör olmasından, tarama esnasında daha önce taranmış dosyalarda değişiklik yok ise tarama yapmaması özelliği olmalıdır.

56.  Saldırı tespit ve tedbir (IDS/IPS) özelliği olmalıdır

57.  Gerçek zamanlı web trafik (HTTP/FTP) taraması yapmalıdır.

58.  Windows clientlar için Windows Microsoft Office dokümanları içerisinde yapılan tüm makroları izlemek için bir modülü olmalı ve kuşkulu hareketleri önceden sezip bloke edebilmelidir.

59.  Tüm program modülleri, tek bir konsol yazılımı tarafından yönetilebilmelidir.

60.  İstendiği taktirde kullanıcıların program ayarlarını değiştirme özelliği kapatılabilmelidir.

61.  Program içerisinde ağ üzerinden gelebilecek saldırıları engelleyebilecek modül bulunabilmelidir.

62.  Program

a.    Microsoft Windows 10 Enterprise x86 / x64

b.   Microsoft Windows 10 Pro x86 / x64

c.   Microsoft Windows 8.1 Enterprise,Professional x86 / x64;

d.   Microsoft Windows 8 Enterprise,Professional x86 / x64;

e.    Microsoft Windows 7 Enterprise,Professional x86 / x64 SP1 ;

f.   Microsoft Windows Vista x86 / x64 SP2;

g.   Microsoft Windows XP Professional SP3;

h.   Microsoft Windows Embedded Standard 7 x86 / x64 with SP1. ı. Microsoft Windows Embedded POS Ready 7 x86 / x64;

i.    Canaima 3 x86 / x64,Red Flag Desktop 6.0 SP2 x86 / x64, Red Hat Enterprise Linux 5.8 Desktop x86 / x64,Red Hat Enterprise Linux 6.2 Desktop x86 / x64

j. Fedora 16 x86 / x64, CentOS-6.2 x86 / x64, SUSE Linux Enterprise Desktop 10 SP4 x86 / x64,SUSE Linux Enterprise Desktop 11 SP2 x86 / x64

k. OpenSUSE Linux 12.1 x86 / x64,OpenSUSE Linux 12.2 x86 / x64, Debian GNU/Linux>*64

I. Ubuntu 10.04 LTS x86 / x64, Ubuntu 12.04 LTS x86 / x64 m. Mac OS X 10.4.1, Mac OS X 10.5,10.6,10.7,10.8,10.9 n. Mac OS X Server 10.6, Mac OS X Server 10.7

63.  Server anti virüs programı Windows 2012 ve 2016 (32-64 bit) ve sürümlerini desteklemelidir (Enterprise, Data Çenter vb.).

64.  Yönetim Konsolunda aynı anda Windows dosya sunucuları, Windows Client, iş istasyonları yönetilebilmelidir.

65.  Lisans süresi boyunca çıkacak tüm yazılım güncellemeleri ve versiyon yenilemeleri ücretsiz olarak teslim edilecektir.

66.   Anti-virus koruma yazılımı için teknik destek Türkiye’de, Haftaiçi 5 gün 09:00-18:00 saatleri arasında, telefon, e-posta ve internet yoluyla anti-virüs koruma ürün geliştiricisi ve ortaklarının onaylı uzmanları tarafından Türkçe dilinde sunulmalıdır.

67.   Tercih edilecek olan yazılımın lisanslama şekli otomatik lisans dağıtımı veya korunan makinelerin miktarı ile ölçütlendirilebilir olmalıdır

68.  En az 2 yıl geçerli lisans sunmalıdır.

69.  Program kurulumları, Yüklenici tarafından, hastanemiz teknik personeli nezaretinde hızlıca hastane bilgisayarlarına kurulmalıdır. İş bitim süresi olan 2 yıl boyunca da Yüklenici tarafından teknik destek sağlanmalıdır.

70.  Teknik şartnameye uyumluluğu muayene komisyonu tarafından kontrol edilip kabulü

yanılaraH’ir


 

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)