İhale No | 2379436 |
Sektör | Kamera, Alarm ve Güvenlik Sistemleri |
İdare | Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi |
İhale Tipi | Mal Alımı |
İhale Usulü | Doğrudan Temin |
İhale İli | Karabük |
İşin İli | Karabük |
Yayın Tarihi | 4 Şubat 2022 |
İhale Tarihi | 7 Şubat 2022 10:00 |
Temel
(KDV Hariç...)
- Kamu İhaleleri
- E-İhaleler
- İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
- Doğrudan Temin İhaleleri
- Sınırsız İhale Takibi
- Sınırsız İhale Alarmı
- Günlük İhale Raporu
Kurumsal
(KDV Hariç...)
- Temel Paket Dahil
- AB İhaleleri
- İhale Sonuçları
- Kazanan Firmalar
- İhale Arşivi
- KİK Kararları
- Yasaklı Firma Sorgulama
T.C.
KARABÜK VALİLİĞİ
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Karabük Eğitim Ve Araştırma Hastanesi
Sayı : 34771223/03.02.2022 Konu: Teklife Davet
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine aşağıda belirtilen malzemelerin/hizmetin alınması gerekmektedir. Aşağıda belirtilen malzemelerin/hizmetin, piyasa fiyat araştırmasına esas. 07.02.2022 10:00 tarihine kadar teklif mektuplarının doğrudan temin birimine teslimi gerekmektedir. İşin aciliyetine binaen faks / mail olarak çekilebilir.
DİN
t Müd. Yrd.
Doğrudan Temin Teklif Cetveli |
|||||
S.N |
Malın/îşin Adı |
Miktar |
Birim |
Birim Fiyat |
Tutar |
1 |
YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ |
1 |
ADET |
|
|
TOPLAM TUTAR (K.D.V Hariç) |
|
|
yapılacaktır.
6- )Teklif mektubu birim fiyat üzerinden değerlendirilecektir.
7- ) İdarenin yazılı izni olmadan faturalar/hakedişler devir veya temlik yapılamaz.
8- ) Postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
9- ) Teklifler sonradan değiştirilmeyecek verilen teklifler yanlışlıklada verilmiş olsa verilen fiyat teklifleri geçerli olup teklifi veren firma ilgili malzemeyi vermeyi taahhüt eder. Teknik şartnameye uygun olmayan firmalar teklif veremez; şartnameye uygunluğu olmadığı halde teklif veren firmalar ilgili malzemeyi temin ederek hastanemize teslim etmek zorundadır.
10- )TEKLİF EDİLEN MALZEMENİN VARSA MARKA VE MODEL BELİRTİLECEKTİR. BELİRTİLMEYEN MALZEMELER DEĞERLENDİRME DIŞI BIRAKILACAKTIR.
11- ) KARABÜK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ KARABÜK VERGİ DAİRESİ DÖNER SERMAYE VERGİ NO: 2940034865 / GENEL BÜTÇE VERGİ NO: 5050065963 olarak faturalandırma yapılacaktır.
12- ) TEKNİKŞARTNAME hükümleri geçerlidir.
TEL: 0370 415 80 00
FAK: 0370 415 57 34-0370 415 80 20 e-mail: karabukdogrudantemin@gmail.com
YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMİ
TEKNİK ŞARTNAMESİ
Bu teknik doküman, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bilgi İşlem Sistem Odası(Ölçüleri : 300cmX688cmX250cm) (yangın koruması için satın alınacak olan "FM- 200® (HFC 227ea) Yangın Söndürme Sistemi" nin teknik özelliklerini, muayene metotlarını ve ilgili diğer hususları konu alır.
2.1 Sistemlerde kullanılacak HFC227ea (heptafluoropropanne);
UL/FM onaylı olacaktır. Teslimat esnasında üretim partisine ait saflık sertifikası sureti ve sistem silindirlerine yapılacak dolum sertifikaları ile Malzeme Güvenlik Bilgi Formu, teslimatta idareye sunulacaktır.
2.2 FM-200®' ün özellikleri;
Kimyasal formülü Kimyasal adı ASHRAE tanımlaması Tescilli marka
Saflık Asitli k
Su muhtevası Uçucu olmayan artık Asılı madde veya çökelti
Molekül kütlesi Kaynama noktası @ 1.013 bar mutlak basınçta Donma noktası Kritik sıcaklığı Kritik basıncı
2.3
FM-200® söndürme sistemi tasarımı;
FM-200® söndürme sistemleri, ISO-14520 "Gaseous Fire Extinguishing Systems - Part 9" veya EN 15004 "Fixed Firefighting System - Gas Extinguishing Systems - Part 5" standardına uygun olarak, yangın koruması yapılacak olan her bir mahalde ana hacim (oda içi), varsa asma tavan içi ve yükseltilmiş taban altı hacimlere eş zamanlı olarak, hacimleri komple doldurma (Total Flooding) esasına göre FM-200® boşlatılacak şekilde tasarlanacaktır.
Gerekli FM-200® miktarı hesaplanırken;
Söndürme tasarım konsantrasyonu;
- A sınıfı yangın riskleri için 7.9%
- Yüksek riskli A sınıfı yangın riskleri için 8.5%
(Bilgi işlem ekipmanlarının bulunduğu, UPS ve akülerin bulunduğu yangın yükü yüksek mahaller, yüksek riskli A sınıfı yangın riski olarak kabul edilecektir.)
B sınıfı yangın riskileri için 9.0% olarak hesaplanacaktır.
ISO 14520-5 veya EN 15004-2 standartlarında, diğer yakıtlar için belirlenen minimum tasarım konsantrasyonu kullanılacaktır.
Korunacak mahallerin ortam sıcaklığı 20°C olarak dikkate alınacaktır.
Sistem silindirlerinin monte edilediği ve boşlatma dağıtım borularının bulunduğu mahallerin ortam sıcaklıkları da korunacak mahallerin ortam sıcaklıkları ile aynı sıcaklıkta 20°C olacaktır. Sistem silindirleri ve boşlatma dağıtım borulamaları atmosferik ortama açık dış mahallerde olmayacaktır.
Korunacak mahallin deniz seviyesinden yüksekliği sıfır (0) mt. Atmosferik düzeltme katsayısı, 1 olarak dikkate alınacaktır.
FM-200® sistemleri çalışma basıncı 42 bar olacaktır.
Hesaplamalar sonucu teorik olarak bulunacak FM-200® mikarları ile yapılacak hidrolik hesaplamlar ve borulama dağılım kurallarına göre sistemlerin sağlıklı olarak çalışması için gerekli sistem silindirleri ve valf tipleri seçilerek sistemlerde kullanılacak FM-200® miktarları tespit edilecektir.
FM-200® söndürme sisteminde kullanılacak ekipmanlar;
DuPont firmasının orijinal ekipman üreticisi "OEM (Original Equipment Manufacturer)" olarak tayin ettiği üreticilerden birine ait olacak ve teklifler ile birlikte tedarik zincirini belgeleyecek dokümanlar idareye sunulacaktır.
Hidrolik hesaplama bilgisayar yazılım programı;
FM-200® söndürme sistemi tasarımı için kullanılacak hidrolik hesaplama bilgisayar yazılım programı; VdS onaylı olacaktır. Hidrolik hesaplama bilgisayar yazılım programı teslim edilecek olan FM-200® sistem ekipmanlarının orijinal üreticisine veya üreticinin yetki verdiği dağıtıcı grup firmalarından birine ait olacaktır. Hidrolik hesaplama sonuçlarının çıktıları üzerinde, VdS tarafından tanımlanmış olarak, sistem sağlayıcısı firmanın unvanı yazılı olacaktır.
Yapılacak hidrolik hesaplamalar sonucu, FM-200® sistemlerinin en az 5.4 (beş nokta dört) en çok 10 (on) saniye içinde boşalacağı, sistemlerin boşlamasından sonra mahallerde sağlanacak konsantrasyonun, standartta belirtilen NOAEL 9% sınırını ve LOAEL %10.5 sınırını aşmayacağı, ve tesis edilen sistemlerin hatasız çalıştığı, hidrolik hesaplama bilgisayar yazılım programı çıktıları ile belgelenecektir. Hidrolik hesaplamaları yapacak personelin sistem üreticisi veya yetki verdiği dağıtıcısından almış olduğu eğitim ve yeterlilik belgesi hidrolik hesaplama raporları ile birlikte idareye sunulacaktır.
FM-200® sistem silindirleri;
Sistemlerde kullanılacak FM-200® sistem silindirleri, Avrupa Birliği ve Türkiye'de yürürlükte bulunan 2010/35/AB (TPED) "Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar Direktifi"'ne uygun olarak üretilmiş, silindir üzerine soğuk damga ile "JT (Pi) işareti markalanmış
olacaktır. Silindirler ISO 9809 veya ISO 11120 standardında üretilmiş dikişsiz çelik çekme silindirler olacaktır. Sistem silindirlerinin test basıncı en az 90 bar olacaktır. Dikişli çelik silindirler kabul edilmeyecektir.
2.7 Sistem silindirleri üzerinde, silindir standartlarına uygun olarak yapılmış soğuk damgalı markalamalara ilaveten, her bir silindir üzerine su ve ortam şartlarından etkilenmeyecek silindir tanıtım etiketi yapıştırılacaktır. Bu etiket üzerinde, silindir kimlik bilgileri, silindir kapasitesi, seri numarası, valf dahil daralı ağırlık, FM-200® dolum miktarı ve silindir dolu ağırlığı, dolumu yapan üretici adı ve dolum tarihi bulunacaktır. Silindir etiketi üzerinde, FM- 200® sistemleri ile ilgili güvenlik talimatları, ikaz ve uyarılar bulunacaktır.
2.8 Sistem silindirlerinin kapasite, seri numarası ve bir sonraki periyodik test tarihini gösteren ikinici bir etiket silindir üzerine iliştirilecektir.
2.9 Alüminyum levha üzerine asit indirme metodu ile hazırlanmış iki adet ikaz ve uyarı levhaları her mahal için teslim edilecektir. Bu levhalardan bir tanesi mahal girişine uyarı olarak asılacak, diğeri manüel kullanma talimatı olarak sistem silindirlerinin monte edildikleri yerde kullanıcıların görebilecekleri şekilde asılacaktır.
2.10 FM-200® sistem silindirlerinin kapasiteleri, teknik öezllikleri ve valf tipleri;
Sistem silindirleri, FM-200® dolumu yapıldıktan sonra, 20°C ortam sıcaklığında 42 bar nitrojen ile basınçlandırılacaktır. Teslimat esnasında, orijinal ekipman üreticisinin kullanma kılavuzunda yer alan, silindir basınç ve ortam sıcaklık tablosu idareye teslim edilecektir.
2.10.1 14 İt. - 27 İt. - 50 İt. - 67 İt. ve 80 İt. dikişsiz çelik çekme sistem silindirlerinin valf bağlantı diş ölçüsü 2-l/2"-12UN-2A olacaktır. Silindirlere takılacak FM-200® sistem valflerinin sifon bağlantı ölçüsü 1-1/2" , gaz çıkış ağzı ölçüsü 1-1/2" olacaktır. Sistem valflerinin silindir bağlantı dişleri erkek diş olması durumunda, valfler sızdırmazlığı sağlanmış ara adaptörler kullanılarak silindirlere bağlanacaktır.
2.10.2 100 İt. - 120 İt. - 140 İt. ve 180 İt. dikişsiz çelik çekme silindirlerin valf bağlantı diş ölçüsü 3"-12UN-2B olacaktır. Silindirlere takılacak FM-200® sistem valflerinin sifon bağlantı ölçüsü 2" , gaz çıkış ağzı ölçüsü 2" olacaktır. Valfler herhangi bir ara adaptör kullanılmadan silindirlere bağlanacaktır.
2.10.3 Sistemlerde kullanılacak FM-200® silindirleri, yangın koruması için gerekli konsantrasyon hesabına göre tespit edilecek FM-200® miktarı (kilogram ağırlık birimi) ile doldurulacaktır. Onaylı hidrolik hesaplama bilgisayar yazılım programı ile silindir su hacmi ve FM-200® valf tipi tespit edilecektir. Silindirlere su hacminin en az 0,56 sı (yüzde ellialtı) kadar veya en çok silindir su hacminin 1,12 si (yüzde yüzoniki) oranında FM-200® doldurulacak ve 20°C ortam sıcaklığında 42 bar kuru nitrojen ile FM-200® silindiri basınçlandırılacaktır. Yapılacak hidrolik hesaplamalar ile sistemin istenen süre içinde sağlıklı olarak çalıştığı doğrulanacaktır.
2.11 Birden fazla sayıda, silindir kullanılarak silindir bataryası ile tesis edilecek FM-200® sistemlerinde;
onaylı hidrolik hesaplama bilgisayar yazılım programı sonucu belirlenecek çap ve uzunlukta bir manifold kullanılacaktır. Sistem manifoldu, sistem silindirlerinin test basıncına uygun olarak 90 bar basınç altında en az 15 dakika sistem sağlayıcısı tarafından test edilmiş olacaktır. Manifold test sertifilkası teslimatta idareye teslim edilecektir.
Kullanılacak manifold altına en çok altı adet FM-200® silindiri monte edilerek bir silindir bataryası oluşturulacaktır. Silindir bataryasında bulunacak FM-200® silindirleri, aynı su hacminde, aynı boyutlarda, aynı sifon ve gaz çıkış ağzı ölçülerinde FM-200® valfleri
takılmış, içlerinde eşit miktarda FM-200® doldurulmuş ve bütün silindirler 20°C ortam sıcaklığında 42 bar kuru azot ile basınçlandırılmış olacaktır.
Silindir bataryasındaki bütün silindirlerin, valf çıkışları ile manifold bağlantısı arasında, silindirlerin üzerindeki valflerin çıkış ağzı ölçülerinde sistem valfleri ile aynı sistem üreticisinden tedarik edilecek, gövdeleri üzerinde dövme veya kabartma yazı ile üreticisinin unvanı yazılı olan çek-valf ler kullanılacaktır. Kulanılacak çek-valfler VdS onaylı olacaktır.
Manifold altındaki silindir bataryasına bağlı birinci silindir valfli üzerinde elektirk aktivatör ve manüel aktivatör bulunacaktır. Silindir bataryasındaki ikinci silindir ve sonraki silindir valfleri üzerinde pnömatik ativatörler bulunacaktır, ilk silindir valfinden aktarılacak pnömatik basınç ile ikinci silindir valfi açılara aktive olacaktır, ikinci silindir valfinin açılması ile üçüncü silindir valfi aktive olacaktır, böylece bataryadaki bütün silindirler bir önceki silindir valfinin açılması ile aktive olacak şekilde, pilot hortumlar marifeti ile silindir valfleri birbirlerine bağlanacaktır. Bataryanın en sonundaki silindir valfi üzerinde ayrıca, kaçak durumunda sistemin istem dışı boşalmasını önlemek amacı ile bir adet boşalma sübabı (bleeder valf) kullanılacaktır.
Dört adet silindirden daha fazla silindir kullanılarak tesis edilen silindir bataryalarında en az iki sistem silindirinin valfi üzerinde elektrik aktivatör ve manüel aktivatör kullanılacaktır.
Bataryada bulunan bütün silindirlerin FM-200® valfi üzerinde, silindir iç basınçlarını izlemek üzere 0-60 bar çalışma aralığında bir adet basınç göstergesi bulunacaktır. Basınç göstegesi, silindir iç basıncının 38 bar seviyesine düşmesi ile yangın kontrol paneline sinyal verecek bir basınç şalterine sahip olacaktır. Basınç göstergeleri VdS onaylı olacaktır.
2.12 FM-200® sistem valfi;
Kullanılacak sistem valfleri, VdS onaylı ve EN 12094-4:2004 standardına uygunluk sertifikalı, dövme pirinç gövdeli olacak ve diferansiyel sistem basıncı ile çalışacak özellikte olacaktır. Valf gövdesi üzerinde sistem üreticisinin unvanı ve VdS onay numaraları dövme yazı ile bulunacaktır. Valf üzerine bağlanacak elektrik aktivatör, manüel aktivatör veya pnömatik aktivatör marifeti ile harekete geçirilerek sisteme FM-200® boşalması gerçekleşecektir. Valf üzerine takılacak aktivatörler ve basınç göstergesi, silindir basınç altındayken sökülüp takılabilir özellikte olacaktır. Sistemin boşalması ve tekrar dolumu halinde valf için herhangi bir yedek parça ve tamir kiti ihtiyacı duyulmayacaktır. Yeniden dolum gerektiğinde sistem valfi diferansiyel sistem basıncı ile emniyetli bir şekilde kapatılacaktır. Valf içerisinde bulunan patlatma diskinin (burst disk) aktivasyon esnasında yırtılarak sistemin boşalmasını sağlayacak tipte bir valfin teklif edilmesi halinde, her bir silindir valfi için 10 adet valf tamir kiti ve burst disk teslimatta yedek parça olarak bedelsiz teslim edileceği teklifler ile birlikte garanti edilecektir. Sistemlerde kullanılacak valfin özellikleri, teklifler ile birlikte idareye sunulacaktır.
2.13 Elektrikli aktivatör;
sistemde, yangın söndürme kontrol panelinden aktarılacak 24 VDC sinyal ile FM-200® silindir valfini tetikleyecek VdS onaylı ve EN 12094-4:2004 standardına uygunluk sertifikalı sistem üreticisine ait bir elektriksel aktivatör kullanılacaktır. Sistemin periyodik bakımı esnasında, elektrik aktivatör valf bağlantısından sökülerek devreden çıkartılabilecek özellikte valften ayrı bir sistem ekipmanı olacaktır. Valf üzerinde, valfe sabitlenmiş ve valfe soketle kablo bağlantısı yapılan tipte elektriksel aktivatörler kabul edilmeyecektir.
FM-200® isteminde, sistemi aktive etmek için haricen bir pilot silindir ve pilot silindir valfi üzerinde elektriksel aktivatör kullanılmayacaktır. FM-200® silindirinin kendisi pilot silindir, birden fazla silindir kullanılarak tesis edilen silindir batarya sitemlerinde manifold altındaki ilk silindir pilot silindir olarak kullanılacaktır.
2.14 Manüel/Pnömatik Aktivatörler;
Manüel/Pnömatik aktivatör, FM-200® silindiri valfi üzerine monte edilecek elektriksel aktivatöre bağlanacak, sistemi gerektiğinde manüel olarak tetiklemek amacı ile kullanılacaktır. Manüel/pnömatik aktivatör VdS onaylı ve EN 12094-4:2004 standardına uygunluk sertifikalı olacaktır. Manüel/Pnömatik aktivatörler, sistem valflerinin temin edildiği onaylanmış sistem üreticisinden temin edilecektir.
2.15 Pnömatik Aktivatörler;
Silindir bataryasında bulunan, valfi üzerinde elektriksel aktivatör ve manüel/Pnömatik aktivatör takılı olan (birinci silindir) pilot silindir haricindeki silindilerin valfi üzerinde, pnömatik aktivatörler kullanılacaktır. Kullanılacak pnömatik aktivatörler VdS onaylı ve EN 12094-4:2004 standardına uygunluk sertifikalı olacaktır. Pnömatik aktivatörler, sistem valflerinin temin edildiği onaylanmış sistem üreticisinden temin edilecektir.
2.16 Basınç göstergesi;
Her bir silindir valfi üzerinde bir adet silindir içi basıncını gösteren 0-60 bar çalışma aralığında basınç göstergesi bulunacaktır. Basınç göstegesi, silindir iç basıncının 38 bar seviyesine düşmesi ile yangın kontrol paneline sinyal verecek bir basınç şalterine sahip olacaktır. Basınç göstergesi VdS onaylı olacaktır.
2.17 Pilot hortumlar ve bağlantı elemanları;
Silindir bataryasına bağlı bulunan FM-200® silindirleri, bataryada bulunan birinci silindirin aktive olması ile bataryada bulunan diğer bütün sistem silindirlerini pnömatik olarak tetikleyecek şekilde pilot hortum bağlantıları tesis edilecektir. Pnömatik aktivasyon için kullanılacak pilot hortumlar, sistem silindirlerinin test basıncına uygun basınçla olacaktır.
2.18 Emniyet mekanizması;
FM-200® silindir valfi üzerinde, aşırı basınç altında açılmak üzere bir adet emniyet mekanizması bulunacaktır. Valf üzerinde bulunacak emniyet mekanizması 70 bar basınca set edilmiş olacaktır.
2.19 Sistem boşaldı uyarısı;
FM-200® sistemi boşaltma borulama tesisatı üzerine monte edilecek bir basınç şalteri (pressure-svvitch) marifeti ile sistemin boşalması esnasında tesisatta oluşacak basınç, yangın söndürme kontrol paneline bir sinyal ile iletilerek sistemin boşladığı yangın söndürme kontrol panelinden izlenebilecektir. Kullanılacak basınç şalteri "CE" işaretli olacaktır.
2.20 FM-200® sistem valfi çıkış bağlantı takımları;
FM-200® sistem valfi ile borulama tesisatı veya manifold check-valfi arasında monte edilecek valf çıkış bağlantıları EN 12094-4:2004 standardına uygunluk sertifikalı olacaktır. Valf ile borulama tesisatı ve manifold bağlantılarında, flexible esnek hortum bağlantıları kabul edilmeyecektir.
2.21 FM-200® boşaltma nozulları;
sistemde, VdS onaylı hidrolik hesaplama bilgisayar yazılım programı ile yapılacak hesaplamalar sonucu seçilmiş çaplarda pirinç malzemeden imal edilmiş 360°C radyal tip veya 180°C duvar tipi nozullar kullanılacaktır. Her bir nozul üzerinde tasarıma uygun olarak seçilmiş en az 1 en çok 4 adet delik bulunacak ve delik çapları hidrolik hesaplama bilgisayar yazılım programı ile tespit edilecektir. FM-200® sistemlerinde kullanılacak boşlatma nozulları 1/4", 3/8", 1/2", 3/4", 1", 1-1/4", 1-1/2", 2" anma çaplarında olacaktır.
2.22 FM-200® sistemi boşaltma dağıtım borulaması; VdS onaylı hidrolik hesaplama
bilgisayar yazılım programı ile yapılacak hidrolik hesaplamalar sonucu, FM-200® silindirinin yerleşim yeri, seçilmiş çap ve et kalınlıklarında yapılacak dağıtım borulama projesinin izometrik çizimleri imalat öncesi işverene sunulacaktır, işverenin istemi ile, FM-200® silindirinin yer değişikliği veya borulama hatlındaki değişikliklere göre hidrolik hesaplamalar yenilenerek tekrar işverenin onayına sunulacaktır. FM-200® silindirinin yerleşim yeri de dahil olmak üzere dağıtım borulama projesinin işveren tarafından onaylanmasından sonra imalata başlanılacaktır, imalatın tamamlanarak kesin kabulün yapılmasından önce, imalatın son durumunu gösterir as-built hidrolik hesaplamalar ve izometrik çizimler işverene teslim edilecektir.
Boşaltma dağıtım borulaması imalatında, hidrolik hesaplama sonucu bulunacak SCFI40 veya SCH80 kalite dikişsiz çelik çekme borular ve dövme malzemeden imal edilmiş 3000 Ib. basınç sınıfında fittingsler kullanılacaktır. Boru ve fittings bağlantıları, 2" ölçüye kadar pasolu olarak imal edilecek ve bağlantılar dişli olarak yapılacaktır. 2" ölçü üzeri boru ve fittings bağlantıları pasolu veya kaynaklı bağlantı yapılarak gerçekleştirilebilecektir.
Boşaltma dağıtım borulaması tesis edilirken, "Te" bağlantılarından alınacak branşmanlar yatay olarak monte edilecektir. Boşaltma dağıtım borulaması üzerindeki "Te" ve "Dirsek" lerin arasındaki boru uzunlukları, en az boru iç çapının 10 (on) katı uzunlukta olacaktır.
Boşaltma dağıtım borulaması tesis edilirken, boruların sabitleneceği askı elemanları veya braketlerin, bir boru için iki sabitleme noktası arasındaki mesafeleri, 1-1/4" e kadar olan borularda 3 mt. den daha uzak, 1-1/2" den 2" e kadar olan borularda 3.5 mt. den daha uzak 2-1/2" den 6" e kadar olan borular için 4 mt. den daha uzak olmayacaktır. Nozul takılacak borularda, borunun son sabitleme noktası ile nozul arasındaki mesafe 0.2 mt. den daha az olmayacaktır. Yatay borulamalarda 0.6 mt. den daha kısa borular için veya dikey borulamalarda 1.0 mt. den daha kısa borular için sabitleme yapılmayabilinir.
Boşaltma dağıtım borulama hattı imalat sonrası RAL 3000 kodunda kırmızı renk ile boyanacaktır.
3. FM-200® SİSTEMİNİN ÇALIŞMA PRENSİBİ:
FM-200® sistemi ile birlikte teslim edilerek kurulumu yapılacak, "YANGIN ALGILAMA ve ALARM SİSTEMİ" teknik özellikleri;
3.1 Yangın algılama ve ihbar sistemi, her söndürme bölgesi için yangın koruması yapılacak mahal içinde bulunan eşyaların yangın algılamasını yapacak özelliklerde ve sayıda her 36 rri2 alan için en az iki adet birbirleri ile çapraz zon bağlantılı aşağıda belirtilen özellik ve miktarlarda optik duman algılama veya ısı artış hızı veya alev dedektörleri kullanılacaktır.
3.2 Yangın algılama ve alarm sisteminde, sesli ikaz verecek yangın ihbar sireni (elektronik siren), ışıklı ve sesli ikaz verecek flaşörlü siren, manüel söndürmeyi başlatma butonu, ortasına basmak sureti ile harekete geçen basılı tutulduğu sürece aktif olan manüel söndürmeyi bekletme/bloklama butonu ve gaz boşaldı ikazının alınabileceği, FM-200® silindir valfi üzerindeki elektrik aktivatöre boşaltma sinyalini vermeden önce geri sayım süresi (geciktirme) özelliği olan bir yangın algılama ve söndürmeyi kontrol paneli kullanılacaktır.
3.3 Yangın algılama ve alarm sisteminde kullanılacak bütün malzemeler, yangın söndürme kontrol paneli, algılama dedektörleri, elektronik siren, flaşörlü siren, boşlatmayı bekletme butonu ve manüel başlatma butonu VdS ve LPCB onaylarından en az birine sahip olacaktır.
3.4 FM-200® söndürme sistemi ile yangın koruması yapılacak mahallerde, söndürme bölgelerinden her hangi birinden, çapraz zon algılama kontrol sistemine bağlı olarak birinci
izometrik çizimler teknik dosya halinde idareye teslim edilecektir.
4.3 Kurulumun tamamlanması ile birlikte, kullanıcılara FM-200® sisteminin çalışma prensibi, düzenli bakımları hakkında eğitim verilerek, sisteme ait kullanma, çalıştırma ve düzenli bakımlar hakkında bilgilerin yer aldığı kullanım kılavuzu teslim edilecektir.
5. AMBALAJLAMA:
FM-200® sistemi ve sistem ekipmanları, kara-hava ve deniz taşımacılığına uygun olarak taşıma ve hava şartlarından etkilenmeyecek şekilde ambalajlanmış olarak teslim edilecektir. Ambalajlar üzerinde, ambalaj içerisinde bulunan malzemelere ait bilgiler yer alacaktır.
6. MUAYENE: Satın alınacak FM-200® sistemi aşağıda belirtilen fiziksel muayenelere
tabi tutulacaktır.
6.1 Göz muayenesi: FM-200® sistemi ve sistemi oluşturulan bütün ekipmanlara ve dokümanlara ışıkta gözle bakmakla yapılacaktır. Sistemlerde kullanılan bütün ekipmanlar yeni ve daha önce kullanılmamış olacaktır.
6.2 Ölçü muayenesi: yangın söndürme sisteminin bu teknik şartnamenin 2. Maddesinde belirtilen istek ve özellikleri karşılayıp karşılamadığı hususunda ölçü muayenesi yapılacaktır.
7. GARANTİ ŞARTLARI:
7.1 FM-200® sistemi ve sistem ekipmanları, kurulumun yapılarak teslimatın gerçekleştirilmesinden sonra 12 ay süre ile, malzeme, üretim ve kurulum hatalarına karşı garanti kapsamında olacaktır. Garanti kapsamı içinde meydana gelecek olumsuzluklarda, yazılı olarak yapılacak bildirimden sonra 72 saat içerisinde sisteme gerekli müdahale yapılacaktır. Yüklenici bu durumu yazılı olarak taahhüt edecektir.
7.2
Sistemlerin boşalması ve yedek parça gereksiniminde, yapılacak yazılı bildirimden sonra bedeli mukabilinde 72 saat içerisinde yeniden dolum, devreye alma ve yedek parça temini yapılacaktır. Yüklenici bu durumu yazılı olarak taahhüt edecektir.
Savfa 8/8
Temel
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
Kurumsal
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
- +
- İhale Sonuç İlanları
- İlansız İhale Sonuçları
- Sonuç Alarmları
- KİK Kararları
- Firma ve Rakip Analizleri
- Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
- İhale Öncesi Olası Rakipler
- İdare Analizleri
- Bütçe Tahminleri
- Yüklenicileri
- Yaklaşık Maliyet Analizleri
- Sektör Analizleri
- Sektördeki Öncü Firmalar
- İş Dağılımları
- Pazar Araştırmaları
- Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
- Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
- Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)