İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Trafo-pano-paratoner Periyodik Bakımı

İhale No 2170790
Sektör Akü, Jeneratör ve Güç Kaynağı ve Malzemeleri
İdare Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Bursa
İşin İli Bursa
Yayın Tarihi 15 Ocak 2021
İhale Tarihi 18 Ocak 2021 10:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

T.C.

ANTALYA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Antalya Serik Devlet Hastanesi

 

 

 

Metin Kutusu: 15/01/2021Sayı    : 97736758/2021 - 18

Konu    : Trafo-Pano-Paratoner Periyodik Bakımı

SAYIN:,

Kurumlunuz için aşağıda cins ve miktarı ve özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22/d (Doğrudan Tenıiıı) yöntemi ile satın alınacaktır. Firmanız tarafından temini mümkün ise 18/01/2021

tarihi  saat 10:00'e kadar Kurumumuz Satın Alma Komisyon Başkanlığına teklif verilmesini rica ederim.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE ALIM ŞARTLARI

I-     Teklif edilen malzemeler KDV Hariç Türk Lirası olarak teklif verilecektir. Teklife montaj vb. giderler dahil olarak teklif verilecektir.

Teklife esas malzemelerin kalite ve markası ile teslim müddeti açıkça belirtilecektir.

Taahhüt edilen süre içerisinde malzemenin teslim edilmemesi halinde ilgili firmadan bir defaya mahsus olmak üzere 3 ay süre ile teklif alınmayacak, bu haline tekerrür etmesi halinde 4734 sayılı K.İ.K.hükümleri uygulanacaktır.

İhaleye hile, desise, vait, tehdit, nüfus kullanma suretiyle ihaleye fesat karıştıranların tespit edilmesi halinde yine 4734 sayılı K.İ.K 'in ilgili hükümleri uygulanacaktır.

Malzeme tesliminde, teklife davet mektubunda belirtilen kalite ve marka esas alınacak,benzer,muadili vb. ifadelerle malzeme teslim etmeye yeltenenlerin malzemeleri kabul edilmeyecek ve bir dahaki ihale için teklife davet mektubu gönderilmeyecektir. Bu mektupta belirtilen ürünler için teklif edilen malzemlerin değerlendirmesi her bir kalem için ayrı ayrı yapılacaktır.

Teklif veren firma bütün bu şartlan aynen kabul etmiş sayılacaktır.

Malzeme bedeli .malzemenin muayene ve kabul işlemlerinden sonra 150 gün içerisinde Antalya Sağlık Müdürlüğü Muhasebe Birimince yapılacaktır. Kurum hesaplarında nakit sıkışıklığı söz konusu olursa yıl içerisinde ödemesi yapılacaktır.

9-     İsteklilerin ÜTS'de kayıtlı olması ve alımı yapılacak malzemelerin ÜTS' de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerekmektedir. İstekliler teklif edeceği malzemelerin Ulusal Bilgi Bankası barkot numapiefm teklTîT&rİQde ayrı ayrı belirteceklerdir.

10-  İstekliler teklifleriyle birlikte ÜTS'den üretici ve/veya ithalatçı firmaların ve bu firmaların adı altında bayiliklerdin kayıtlı olduklarını belgelendirecektir. Bayilikleri bulunmayan firmalardan alım yapılmayacaktır.

II-   Bu teklife davet mektubuna olumlu yada olumsuz mutlaka 18/01/2021 tarihinde saat 10:00'e /kadar 0 (242) 722 89(97 faksa veya elden Satın Alma birimine cevap verilecektir.

Ali KANDİL İdari Mali İşler Müdü

Metin Kutusu: 2-
3-
4-
5-
6-
7-
8-
Metin Kutusu: noluulaşım, sigorta, vergi, resim, harç,

Sıra

Malzemenin Adı

Miktar

Birim

Birim Fiya^

•'~£©frîam Fiyat

UBB

SUT Kodu

1

Trafo (2 adet)

23

AY

 

 

 

j

2

Kompanzasyon Panosu (2 adet)

23

AY

 

 

 

 

3

Paratoner (2 adet)

23

AY

 

 

 

|

4

Dağıtım Panosu (2 adet)

23

AY

 

 

 

 

5

Sekronizasyon Panosu (1 adet)

23

AY

 

 

 

 

6

Transfer Panosu (2 adet)

23

AY

 

 

 

•-

7

OG Panoları (6 adet)

23

AY

 

 

 

...

8

AG Panoları (2 adet)

23

AY

 

 

 

 

9

IT Panosu(İzolasyon) (6 adet)

23

AY

 

 

 

 

 

ADRES: MERKEZ M AH. 2026 SOK.NOlO SERİK/ANTALYA

TEL : (242) 722 13 40 FAKS: SATINALMA (242)722 89 97 -İDARE(242) 722 30 60 E-MAİL: satinalmaserikCa aınlex.com

 

ANTALYA - SERİK DEVLET HASTANESİ OG HÜCRELERİ, PANOLARI, AG PANOLARI, ANA DAĞITIM PANOLARI, KOMPANZASYON PANOLARI, TRANSFER PANOLARI, İZOLASYON PANOSU(IT Sistem), PARATONER VE SENKRONİZASYON SİSTEMLERİNİN BAKIM ONARIMINI İÇEREN

TEKNİK ŞARTNAME

KONLJ :

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Serik Devlet Hastanesinde bulunan OG Hücreleri, Panoları, AG Panoları, Ana Dağıtım Panoları, Kompanzasyon Panoları, Transfer Panoları, İzolasyon Panosu(It Sistem), Senkronizasyon Sistemlerinin ayda bir, Paratonerlerin ise yılda bir bakım onarım hizmeti alimidir.

A-TEKNİK ŞARTNAME:

1.  Yüklenici firma belirtilen adreslerdeki hücre, pano, Kompanzasyon ve senkronizasyon sistemleri periyodik, bakımlarını teknik şartnamede belirtilen şekilde kendisi ayda bir, paratonerlerin bakımını ise yılda bir yapacaktır. Yüklenici firma bakımı bitirdikten sonra bakım fişine kanaatini yazacaktır. Bu fış

2    (İki) nüsha olarak düzenlenip bakım yapan kişi ve idare tarafından imzalanacak ve bir nüshası yüklenicide, bir nüshası da idarede kalacaktır.

2.  Yüklenici bakımını yapmış olduğu hücre, pano, kompanzasyon, paratoner ve senkronizasyon sistemlerinin fenni mesuliyetini kanun, yönetmelik ve teknik şartnameler çerçevesinde üstlenir.

3.  Yüklenici, bakım sözleşmesinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 (Beş) gün içinde bahse konu hücre, pano, kompanzasyon, paratoner ve senkronizasyon sistemlerinin genel kontrolünü ve muayenesini yapacak olup, emniyet tedbirleri ve kullanım standartları bakımından uygun ise yüklenici tarafından işletmeye alınacaktır. Bu durumlarda oluşturacağı teknik raporu idare teknik işletme birimine verecektir. Bu hizmetten dolayı yüklenici herhangi bir bedel talep etmeyecektir.

4.  Yasa gereği her yıl işletme ruhsatı alma zorunluluğu vardır. Yüklenici işletme ruhsatını sözleşmede ibraz etmek zorundadır.

5.  Bakım ekibi, hücre, pano, kompanzasyon, senkronizasyon ve paratoner sistemlerinin bakımının yapılması esnasında ileriye yönelik alınması gereken tedbirleri aylık/yıllık periyodik bakım tutanağına yazarak imza altına alacak ve teknik birime bildirecektir.

6.  Hücre, pano, kompanzasyon, senkronizasyon ve paratoner sistemlerinin bakımını yapılması ve arızalarının giderilmesi için gerekli olan her türlü sarf malzeme yüklenici firma tarafından temin edilecektir.

7.  Yüklenici, hücre, pano, kompanzasyon, senkronizasyon ve paratoner sistemlerinin arıza ve bakımında; idarenin haberi olmadan ve onayını almadan herhangi bir parça veya malzemeyi değiştiremez. Parça değişiminin gerçekleşebilmesi için değiştirilmesini gerekli gördüğü parça veya malzemeleri bildiren, bu parçaların değişme sebeplerini de ifade eden bir rapor düzenleyip teknik birime sunmak ve parça değişimi için onay almak zorundadır.

8.  İdare, hücre, pano, kompanzasyon, senkronizasyon ve paratoner sistemlerinin arızalanması halinde, arızayı yükleniciye bildirdiği teleton ve faks numarasına günün 24 saatinde bildirebilir. Bildirim tarih ve saatleri hakkında idare kayıtları esas alınacaktır. Yüklenici bu hususta oluşabilecek telefon ve faks numaralarını idareye yazılı olarak bildirecektir.

9.  Yüklenici firma elemanları; kendi tespitleri, mesai saatleri içerisinde idare


 

ve tatil günlerinde nöbetçi teknik elemanın talebi ile arıza bildirim saatinden itibaren en geç 3 (üç) saat sonra arıza mahalline ulaşacaktır. Eğer parça değişimi gerekmiyorsa bildirim saatinden il merkezindeki tesisler için en geç 3 (üç) saat sonra, ilçedeki tesisler için ise en geç 6 (altı) saat sonra arıza ıslah edilmiş olmalıdır. Yedek parça gerektiği durumlarda ise idarenin parça temin edip yükleniciye teslimine müteakip mücbir sebep olmadıkça il merkezindeki tesisler için en geç 3 (üç) saat, ilçedeki tesisler için ise en geç 6 (altı) saat içerisinde arıza giderilerek cihaz çalışır durumda ilgililere teslim edilecektir. Yüklenici önce değişimin gerekliliği ile ilgili teknik servis raporunu, parça değişimi yapıldıktan sonra da değişim yapıldığına dair oluşturulan teknik servis raporunu ilgili teknisyene ve hastane idare yetkilisine imzalatacaktır.

10.  Yüklenici 9. Maddede belirtilen süre zarfında arızaya müdahale etmemesi halinde idarece tutulacak rapor tutanağının içeriğini kabullenmiş olacaktır.

11.  İdare tarafından arıza bildirimi haricinde, yüklenici aylık uygulayacağı periyodik bakımı yine idare teknik biriminin bilgisi dâhilinde ve görevlendirilmiş teknik elemanın nezaretinde yapacak ve bu husus teknik servis raporunun imzalanmasıyla belgelenecektir.

12.  Arıza için gelen personel mutlak surette yüklenici firma elemanı olduğunu belirten firma kimliğini taşıyacaktır. Yüklenici; bakım elemanlarını personel listesini idare teknik birimine verecektir.

13.  Periyodik bakım veya arızanın giderilmesinde değişen parçalar için yüklenici (parça değişim işçiliği) her ne sebeple olursa olsun işçilik hizmet bedeli talep edemez.

14.  Değişen parçalar mutlak surette idare teknik birimine teslim edilecek, takılacak parça ambalajı idare sorumlu teknisyeni tarafından açılacaktır. Ambalajı açık ve kullanılmış parça değişimi tespit edildiğinde parça parası ödenmeyeceği gibi o ayki bakım ücreti yükleniciye ödenmez. Yüklenici bu hususu peşinen kabul etmiş sayılır.

15.  İdare isterse yüklenici tarafından kullanılacak yedek parçaları; ihale kanununun yönetmeliği hükümleri dâhilinde yüklenici tarafından diğer firmalardan teklif usulü ile temin etmekte serbesttir. Yüklenici bu hususta itirazda bulunamaz. Temin edilen parçaların montajı yüklenici tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır.

16.  Yüklenici; hücre, pano, kompanzasyon, senkronizasyon, transfer, izolasyon ve paratoner sistemlerinin gözlenmesi, oluşan arızalara anında müdahale ederek riskleri asgariye indirmek ve arızaların giderilememesi gibi durumları idare teknik birimine yazılı olarak bildirmekle yükümlüdür.

17.  Bakım onarımların yapılması esnasında veya arıza giderilmesi esnasında mühürlü ölçü birimlerinin açılması gerekirse, karar verildiği takdirde enerji temin eden kuruluş ile gerekli yazışmaların yapılması, enerji kesintisi gerekiyorsa idare için en uygun olan zamanların belirlenmesi, kesinti zamanlarının idareye bildirilmesi ve enerji kesintilerinin yapılarak enerji temin eden kuruluş tarafından mühürlü ölçü birimlerinin açılması, bakım onarım ve arıza giderilmesi işlemlerinin tamamlanmasına müteakiben tekrar mühürlenmesi sağlanacaktır.

İN. Elektrik kesintisi dahil olmak üzere tüm durumlar için teknik birimle mutabık kalınacaktır.

19.   Gerek periyodik bakım gerekse herhangi bir arızaya müdahale sonrasında cihazın mevcut işlevlerinde zayıflama, işlevinin ortadan kalkması veya fonksiyon kayıpları gibi bir durumla karşı karşıya kalınırsa bu durum yüklenicinin sorumluluğunda olup herhangi bir bedel talep edilmeden en geç 3 (üç) iş günü


 

içerisinde düzeltilecektir. Periyodik bakım veya arıza ıslahı düzeltme işlemi gerçekleştikten sonra sonlanmış olacaktır.

20.   Yüklenici sözleşmenin bitim tarihinden 5 (Beş) gün önce bakım işlemini son defa tekrarlayacak ve hücre, pano, senkronizasyon, kompanzasyon ve paratoner sistemleri ile ilgili kapsamlı bir teknik rapor oluşturup teknik birime sunacaktır.

21.   İdare tarafından talep edildiği takdirde belirli dönemlerde hücre, pano, senkronizasyon, kompanzasyon ve paratoner sistemlerinin gözlenmesi ve arızalara müdahale için yüklenici firma tarafından idarede teknik eleman bırakılacaktır.

22.   Yüklenici periyodik bakım hizmetlerinde olsun, arıza giderilmesi aşamasında olsun bahse konu hücre, pano, senkronizasyon, kompanzasyon ve paratoner sistemlerinin bakım onarımlarını gerçekleştirirken ve arızalan ıslah ederken, kullanım kılavuzlarındaki bakım onarım esasları ve sistem ile ilgili yürürlükte olan bakım onarım ile ilgili standartları dikkate alacak ve azami ölçüde hizmet vermesini sağlayacaktır.

OC Hücreleri İçin;

a) Yağ dielektrik testleri yapılacak,

b) Sargı izolasyon testleri yapılacak,

c)  Sargı çevirme oran testleri yapılacak,

d) Primer ve sekonder bakımları ve yağ bakımları yapılacak,

e)  Tüm sigortalar, kesiciler, ayırıcılar, parafudr, geçit izolatörü, mesnet izolatörü, işletme/toprak elemanları, kumanda, koruma, sinyal, kilit devreleri ve panolarının bakımları yapılacak,

f)  İhbar alarm sistemlerinin güncel olarak kontrol edilecek,

g) Ortam sıcaklığının kontrolleri yapılacak,

h) Redresör grubunun çıkış voltajının ölçülecek,

i)  Hücre odalarının temiz tutulması sağlanacak.

j) Sekonder korumalar iyi ayarlanmalı, çalışır aktif olması sağlanmalı, belirli periyotlarda kontrol edilmelidir. Sekonder korumanın aküsünün deşarj olması veya ömrünü yitirmesi korumayı tamamen ortadan kaldıracağından aküler en geç ayda bir kez kontrol edilmelidir. İdare sekonder koruma testleri yılda bir kez yapılmalıdır.

k) İşletme nötr topraklama ve koruma topraklaması 1 Ohm'dan küçük olmalıdır. Yılda 2 kez olmak üzere topraklama ölçümü yapılarak idareye sonucu teslim edilmelidir,

I) Trafonun alçak gerilim çıkışından şaltere giden kablo ısı ve bağlantı bakımından kontrol edilmelidir. Yeni bağlantı yapılırsa kesitler kontrol edilmelidir

ııı) Şalterin ayarları, ısınması kontrol edilmeli ve normal değerlerde olması sağlanmalıdır,

n) Enerjinin kesilmiş olduğunda emin olunduktan ve topraklamalar yapıldıktan sonra bağlantılar kontrol edilmeli, gevşeme var ise sıkılmalı, tekrar gevşememesi için tedbirler alınmalıdır.

o) Bağlantılarda oksitlenme ve siyahlaşma var ise temizlenmeli ve sebepleri tespit edilmelidir.

p) Soğutma işlevi gören dalga duvarlar veya radyatörler ve porselen bushing temizlenmelidir.

q) Genleşme depolu transformatörlerde; yağ seviyesi ve yağ rengi kontrol edilmeli, bucholz rölesinin ve kadranlı kontaklı termometrenin fonksiyonları test edilmelidir,

r)E                     ■       ............ ’ " ‘


 

ayrıca transformatör yağından numune alarak delinme gerilimi ve power faktör testine tabi tutulmalıdır. Ayrıca yağ testi sonucu Elektrik Mühendisleri Odası tarafından rapor halinde alınarak idareye teslim edilmelidir.

Panolar İçin;

a)  Amper ve voltaj ölçümlerini yapılacak,

b)  Tüm bara, şalter, kontaktör, kablo ve teçhizatların kontrolü yapılacaktır.

İzolasyon Panoları İyin (İT Sistem);

a)    Amper ve voltaj ölçümleri yapılacak,

b)    Bütün bara, şalter, kontaktör, kablo ve teçhizatların kontrolü yapılacak,

c)    Panoların izolasyon ölçümleri yapılacak olup, sonucu idareye servis formu ile bildirilecektir.

d)    Sisteme ait bütün haberleşme panolarının kontrolü yapılacak olup, bütün hatalı işlemlerin düzeltilmesi sağlanacaktır.

Komnaıı/.a.svoıı Sistemleri İçin;

a) Kompanzasyon panosunu dış ve iç temizliği yapılacaktır.

b)  Pano fanlarının kontrolü yapılacaktır, eğer uygun görünüyor ise fanı olmayan panolara fan takılması yönünde idareye rapor verilecektir.

c)  Bara temizlikleri yapılacaktır, bara bağlantılarının kontrolleri yapılacaktır. Yüzey temizlikleri yapılacaktır.

d)  Bara mesnet izolatörleri temizliği yapılacaktır. Bağlantı gevşeklikleri kontrolü yapılacaktır. Gerekiyorsa yüzey temizlikleri yapılacaktır. Kırılmış veya çatlamış izolatörler hakkında idareye rapor verilecektir.

e)  Besleme ve kademe kablolarının hariçte kalan bölümleri kanal içinde ise kanallar açılarak kontrolleri yapılacaktır. Kablonun hariçte kalan ve dahilde, toprak üstünde kalan bölümlerinin ve mekanik bağlantılarının kontrolleri yapılacaktır. Kablonun mekanik bağlantısını sağlayan elemanların (kelepçe vb.) kablo izolasyonunu zedeleyip zedelemediğinin kontrolleri yapılacaktır.

f)  Kademe koruyucularının fiziki kontrolleri yapılacak, bağlantıları kontrol edilecek, gevşek olanlar sıkılacaktır. Kademe koruyucularının çalışması kontrol edilecek ve 3 fazı da geçirdiği görülecektir.

g)  Kontaktörlerin fiziki kontrolleri yapılacaktır, bağlantıları kontrol edilecek, gevşek olanlar sıkılacaktır. Ayrıca kontaktörlerin çalışması kontrol edilecek ve

3    fazı da geçirdiği görülecektir.

h) Güç kondansatörlerinin fiziksel kontrolleri yapılacak, bağlantıları kontrol edilecek, gevşek olanlar sıkılacaktır.

i)  Güç kondansatörlerinin faz akımları ölçülecek ve kayıt altına alınacaktır. Ölçülen akım değerlerine göre değişmesi gereken ( boşalmış) güç kondansatörleri idareye rapor halinde bildirilecektir.

j) Kompanzasyon panolarının topraklama bağlantıları kontrol edilecek, k) Kompanzasyon panolarının topraklama direnç değerleri ölçülecektir, bulunan direnç değerleri kontrol edilecek, bunun sonucunda uygun topraklama yapılmamış ise idareye rapor verilecektir.

Senkronizasyon Sistemleri İçin;

Sistemin yük dengesi, senkronizasyon sistemi ile sağlanmaktadır. Buna göre, işletme-bakım ve onarım hizmeti verilecek sistem ve ekipmanlar için sağlanacak hizmet tanımları aşağıda sıralanmıştır.

a) Sistemdeki cihazların ayar kontrollerinin yapılması,

b) PLC kontrol edilmesi,

e)   Metin Kutusu: d) PLC Akü kontrolünün yapılması, Antaly*
Serik

 
  Metin Kutusu:  
 Mahmet N»LÇA
^lektrtk/EıektroniK^eknisyen'

Rölelerin kontrol edilmesi,

e)   Redresör giriş-çıkış voltaj kontrolünün yapılması,

f)   Yılda bir kez PLC programının tekrar elden geçirilmesi

g)   Tüm motorlu şalterler jeneratör şalteri şebeke şalteri ve kublaj şalterlerinin haftada bir kez kontrol edilecektir.

23.   Hücre, pano, senkronizasyon, kompanzasyon ve paratoner sistemlerine uygulanacak koruyucu bakım ve düzeltici bakım esnasında aşağıdaki maddeler uygulanacaktır:

a)  Can ve mal güvenliğinin devamının sağlamak için hücre, pano, senkronizasyon, kompanzasyon ve paratoner sistemlerinin bakım onarımı, bakım ve işletme kılavuzlarında yer alan talimatlara göre yapılacaktır.

b)   Bakım onarımı yapacak personel elektrik mühendisi olacaktır. İlgili bakımları gerçekleştirebilmek için gerekli eğitimleri almış olmalıdır. Bu elektrik mühendisinin gözetiminde yeterli eğitimi almış elektrik teknikerleri ve elektrik teknisyenleri çalışabilecektir. Yüklenici bahse konu personellerin yeterlilik durumlarını gösterir diploma ve belgeleri sözleşme imzalanmasından sonra idareye teslim edecektir,

c)   Yüklenici idare tarafından görevlendirilmiş olan personelin eğitimini yapacak ve herhangi bir yanlış manevraya meydan vermeyecek şekilde gerekli önlemleri alacaktır.

d)   Bakım onarım hizmetleri 09:00 - 16:00 saatleri arasında yapılacaktır. Diğer saatteki bakımlar için teknik birim ile mutabık kalınacaktır,

e)   Yüklenici sözleşme imzalanması ile idareye ait hücre, pano, senkronizasyon, kompanzasyon ve paratoner sistemlerinin her türlü işletme sorumluluğunu üstlenmiş olacaktır. Meydana gelebilecek olumsuzluklardan fenni, mali ve hukuki olarak sorumlu olmuş olacaktır. Yüklenici yasa karşısındaki sorumluluk dışında idare adına enerji temin eden kuruluşa karşı da sorumlu durumundadır,

f)   Güvenlik malzemelerinin yetersizliği halinde durum yüklenici tarafından idareye rapor edilecek ve yeterli duruma getirilmesine çalışılacaktır. Var olan güvenlik malzemelerinin bakımlarının yaptırılması ve yeterli aralıklarla kontrol ve test edilmeleri yüklenici tarafından sağlanacaktır,

g)   Yüklenici mevcut teçhizatın durumunu sürekli izleyecek, teçhizattaki aşırı zorlanmalardan önceden haberdar olmak üzere değer takip tablosu hazırlayacaktır. Yapacağı değerlendirme sonunda müdahaleyi gerektirecek bir durumun tespiti halinde durumu idareye yazılı olarak bildirecektir,

h)   Yüklenici tarafından hücre, pano, senkronizasyon, kompanzasyon ve paratoner sistemlerinin topraklama irtibatları kontrol edilecek, koruma ve işletme topraklama direnç ölçümleri yapılarak rapor halinde idareye verilecek, uygun olmayan topraklama noktaları raporlanacak, uygun hale getirmek için ilave topraklama gerekiyorsa keşif hazırlanarak idareye teslim edilecektir.

i)       Yüklenici, periyodik bakım onarımları yapılacak olan hücre, pano, senkronizasyon, kompanzasyon ve paratoner sistemlerinden hücre ve bağlantılı yüksek gerilim akşamlarının periyodik bakım onarımlarını, 31.11.2000 tarih ve 24246 sayılı resmi gazetede yayınlanarak. Enerji ve Tabii Kaynakla^» Bakanlığınca yürürlüğe konulan Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliğg Hükümleri çerçevesinde hazırlanan; 18 Mart 2004 tarih 25406 sayı ile Resmi? Gazetede yayınlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elek Mühendisleri Odasının Elektrik Yüksek Gerilim Tesisleri İşletme Sorumluluğ Yönetmeliği hükümlerince yaptıracaktır. Böylelikle yüklenici yönetmelikti© tanımlanan İşletme Sorumluluğunu üstlenmiş olacaktır. İlgili, yetki re^TSE da • i>lınm+^ hizmet yeterlilik belgelerini teklif ile birlikte sunacaktır.

Afr TMüdürlüğü

j) Yüklenici hizmet verdiği akşamlarla ilgili idarede gerçekleştirilecek olan projelendirme ve yapım çalışmalarında danışman olarak yer alacaktır, k) Yüklenici topraklama ölçümlerini elektrik mühendisleri odasına yaptıracak olup, ölçüm sonuçlarını idareye sunacaktır.

I)      Yüklenici uzman teknik personeli tarafından tesislerin ölçü test sisteminde bulunan (aktif, reaktif, kapasitif) sayaçların elektrik dağıtımı yetkili firması norm değerlerine uygun olarak çalışmasını takip ederek, standart çalışmasını sağlamakla mükelleftir. Sayaç değerlerinin standart değerlerinin dışına çıkması sonucu doğabilecek tüm cezai (reaktif, kapasitif) ve hukuki işlemlerden yüklenici sorumludur.

m) Kompanzasyon sisteminin standart değerleri koruması sağlanacaktır. Bu sebepten gelecek olan cezanın sorumluluğu yükleniciye ait olacaktır.

B- GENEL HÜKÜMLER

1-   İhaleye katılacak firmaların bünyelerinde elektrik mühendisi veya elektrik elektronik mühendisi bulunduruyor olması gerekmektedir.

2-   İşi üstlenen firma sözleşmeden sonra teknik birimce verilecek olan işyeri teslim tutanağı ile işe başlayabilecektir.

3-   Yüklenici işe başlamadan önce teknik birimce koordineli olacak ve işin süresi boyunca yapacağı işleri tarihsel olarak bildirecektir.

4-   İşin yapımı esnasında karşılaşılacak olan teknik ve idari aksaklıklar taraflarca tutanak altına alınacaktır.

5-  Arızanın giderilemediği durumlar taraflarca tutanak altına alındıktan sonra idare arızayı başka bir firmaya yaptırmaya ve bedelini yüklenicinin alacağından kesmeye yetkilidir. Yüklenicinin bu konuda itiraz hakkı yoktur.

6-   Yüklenici sistemde kullanılacak olan tüm malzemelerin üretici firma garantisini verecektir.

7-   İşin yapımı esnasında karşılaşılacak tüm montaj, demontaj ve nakliye işleri yüklenici tarafından gerçekleştirilecektir.

8-  Yüklenici tüm emniyet tedbirlerini almakla yükümlü olup, öncelikle can ve mal güvenliği için gerekli tüm tedbirleri almak zorundadır. Oluşabilecek herhangi bir kaza veya olaydan idare sorumlu tutulmayacaktır.

9-   Yüklenici, tesislerin kompanzasyon panolarının bakım-onarımını ve Yüksek Gerilim (YG) işletme sorumluluğunu trafolarla birlikte üstlenecektir.

10-   İşin yapımı esnasında idarede meydana gelebilecek tüm yıpranma ve kırılmalar yüklenici tarafından giderilecektir. Oluşacak herhangi bir hasarın tespitinde işletme kaybı da dikkate alınacaktır.

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)