İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Tohum üretimi Ve Pazarlama Hakkı İhale Edilecektir

İhale No 1895896
Sektör Tarım, Ormancılık Hizmetleri
İdare GAP Toprak Su Kaynakları ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü Döner Sermaye İşletmesi - Şanlıurfa
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü İstisna / Kapsam Dışı İhaleler
İhale İli Şanlıurfa
İşin İli Şanlıurfa
Yayın Tarihi 16 Temmuz 2019
İhale Tarihi 23 Temmuz 2019 14:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

İhalenin yayınlandığı sayfaya gitmek için tıklayınız

Tohum üretimi ve pazarlama hakkı ihale edilecektir

GAP TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ DÖNER SERMAYE İŞL

Kurumun/Kuruluşun Aktif İlanları Kurumun/Kuruluşun Arşiv İlanları Kurumun/Kuruluşun Tüm İlanları
Künye ve Kayıt Bilgileri İlanın Kanuni Dayanağı
BİK İlan No : ILN01022212
Şehir : Şanlıurfa
İHALE İLANI ÖZET BİLGİLERİ
 
 
Niteliği, Türü ve Miktarı
:
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü adına tescilli “POLATHAN” ekmeklik buğday çeşidinin Islahçı Hakkı Payı (Royalty) ve Tohumluk Üretim miktarları
İhale ve Teklif Açma Tarihi
:
23.07.2019 14:00
İhalenin Yapılacağı Yer / Başvuru Adresi
:
GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün Paşabağı Mah. Recep Tayyip Erdoğan Cad. No: 106 - Haliliye/ŞANLIURFA
İhale Usulü
:
2886 Sayılı Dik, Açık Teklif Usulü
İhale Türü
:
Kiraya Verme

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu (4734 s. Kamu İhale K. kapsamında yer alan işlerin ihalelerinde Devlet İhale K. hükümleri uygulanmaz.)nun 17. maddesi hükmü mucibince yayınlanmıştır.

Kapsam:
Madde 1 -
Genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediyelerin alım, satım, hizmet, yapım, kira, trampa, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve taşıma işleri bu Kanunda yazılı hükümlere göre yürütülür.
Birinci fıkrada sayılan daire ve idarelere bağlı döner sermayeli kuruluşlar ile özel kanunlarla veya özel kanunların vermiş olduğu yetkiyle kurulmuş bulunan fonların yukarıda belirtilen işlerinin nasıl yapılacağı Maliye Bakanlığınca hazırlanarak Bakanlar Kurulunca çıkarılacak yönetmelikte belirtilir.
________________________________________________________________________________
İhalenin İlanı:
Madde 17 -
İhale konusu olan işler aşağıdaki esas ve usullere göre isteklilere ilan yoluyla duyurulur:
1. İhalenin yapılacağı yerdeki ilanlar:
a) Günlük gazete çıkan yerlerde ihaleler, ihalenin yapılacağı yerde çıkan gazetelerde en az bir gün aralıkla yayınlanmak suretiyle iki defa duyurulur.
Gazete ile yapılacak ilk ilan ile ihale günü arası 10 günden, son ilan ile ihale günü arası 5 günden az olamaz.
b) Günlük gazete çıkmayan yerlerdeki ihalelerde ilan, bu fıkranın (a) bendindeki süreler içinde ilgili idare ile hükümet ve belediye binalarının ilan tahtalarına asılacak yazılar ve belediye yayın araçları ile yapılır. Bu işlemler bir tutanakla belgelenir. Bu yerlerde en çok 7 gün aralıklarla gazete çıkıyorsa ayrıca gazete ile bir defa ilan yapılır.
2. Diğer şehirlerde yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile belirlenecek miktarı aşan ihale konusu işler (1) numaralı fıkraya göre yapılacak ilanlardan başka, trajı göz önüne alınarak ili Basın - İlan Kurumunca tespit olunacak günlük gazetelerden birinde, ihale tarihinden an az 10 gün önce bir defa daha ilan edilir.(*)
3. Resmi Gazete ile yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli (2) numaralı fıkra uyarınca belirlenecek miktarın üç katını aşan ihale konusu işler, ihale tarihinden en az 10 gün önce bir defada Resmi Gazete’de ilan edilir.(**)
4. İdareler, işin önem ve özelliğine göre bu ilanları yurt içinde ve yurt dışında çıkan başka gazeteler veya öteki yayın araçları ile de ayrıca yayınlatabilirler.
5. Pazarlık usulü ile yapılacak ihaleler için idareler, ilan yapıp yapmamakta serbesttirler.
________________________________________________________________________________
İlanlarda bulunması zorunlu hususlar:
Madde 18 -
İlanlarda aşağıdaki hususların belirtilmesi zorunludur.
a) İhale konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı,
b) Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarla alınacağı,
c) İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı,
d) Varsa tahmin edilen bedel ve geçici teminat miktarı,
e) İsteklilerden aranılan belgelerin neler olduğu,
f) Kapalı teklif usulüyle yapılacak ihalelerde, tekliflerin hangi tarih ve saate kadar nereye verileceği.
________________________________________________________________________________
Şartname ve eklerinde değişiklik halinde ilan:
Madde 19 -
İlan yapıldıktan sonra şartname ve eklerinde değişiklik yapılamaz. Değişiklik yapılması zorunlu olursa, bunu gerektiren sebep ve zorunluluklar bir tutanakla tespit edilerek önceki ilanlar geçersiz sayılır ve iş yeniden aynı şekilde ilan olunur.
________________________________________________________________________________
İlanın uygun olmaması:
Madde 20 -
17 ve 18 inci maddelerdeki hükümlere uygun olmayan ilanlar geçersizdir. Bu durumda ilan yenilenmedikçe ihale yapılamaz.
İlanların geçersizliği ihale yapıldıktan sonra anlaşılırsa, ihale veya sözleşme feshedilir. Ancak, işde ivedilik ve ihalede Devletin yararı varsa, ihale ve sözleşme Maliye Bakanlığının uygun görüşü ve birinci derece ita amirinin onayı ile geçerli sayılabilir.
İhalenin veya sözleşmenin bozulması halinde, müteahhit veya müşterinin fesih tarihine kadar yapmış olduğu gerçek masrafları ile, varsa, tahakkuk etmiş hakedişleri verilir.
________________________________________________________________________________
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2886.pdf

BASIN İLAN KURUMU Mevzuatına Git »

 
 
İlan Metni

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
GAP TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
Döner Sermaye İşletmesi

“POLATHAN” Ekmeklik Buğday Çeşidine Ait Tohumluk Üretim Ve Pazarlama Hakkı İhale İlanı
İhalenin Konusu ve Şekli İle Nevi ve Miktarı

Madde 1. GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü adına tescilli “POLATHAN” ekmeklik buğday çeşidinin Islahçı Hakkı Payı (Royalty) ve Tohumluk Üretim miktarları için 8213 Sayılı Döner Sermayeli Kuruluşlar İhale Yönetmeliğinin 3 ve 29/c maddesi gereğince ISLAHÇI HAKKI PAYI YÜZDE (Royalty) ORANI ve Tohumluk Üretim miktarı olmak üzere 2886 Sayılı Devlet İhale kanununun 45.maddesi gereğince AÇIK TEKLİF USULÜ ile ihaleye çıkartılmıştır.

“POLATHAN” ekmeklik buğday çeşidi 7 yıllık sözleşme süresi için en az toplam 6.000 ton tohumluk üretimi ve pazarlama Satış hakkının 9 3*den başlayarak, ihalede belirlenecek ISLAHÇI HAKKI YÜZDE ORANININ bedeli Islahçı Hakkı Payı olarak Enstitüye ödenecektir.
İhale ile ilgili teknik konular ve diğer hususları anlatan teknik şartname ile idari şartname kurumdan temin edilebilir.
İhalenin Nerede Hangi Tarihte ve Saatte Yapılacağı

Madde 2. İhale 23/7/2019 Salı günü, saat 14:00“da GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün Paşabağı Mah. Recep Tayyip Erdoğan Cad. No: 106 - Haliliye/ŞANLIURFA adresindeki idari binası toplantı salonunda yapılacaktır.
İhaleye Girebilme Şartları

Madde 3. İhaleye katılmak isteyen isteklilerde aşağıdaki şartlar aranır ve istenilen belgelerin aslı veya suretlerinin 2019 yılında alınmış olması şarttır.
A) Kanuni ikametgahı olması,
B) Türkiye'de tebligat için adres göstermesi,
C) Ticaret ve/veya Sanayi Odası kayıt belgesi olması,

  1. Gerçek kişi olması halinde, ilgisine göre, ticaret, sanayi odası veya esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olduğunu gösterir belge,

  2. Tüzel olması halinde, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğu ticaret veya sanayi odasından veya idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya benzer bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge, (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin belgelerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkelerdeki Türk konsolosluğu veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)

  3. Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin ( a ve b)'deki esaslara göre temin edecekleri belge,

  1. İmza sirküleri vermesi

  1. Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,

  2. Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri, (Türkiye?de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin sirkülerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkelerdeki Türk konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gerekir.)

  3. Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin ( a ve b)'deki esaslara göre temin edecekleri belge,

  1. İstekliler adına vekâleten ihaleye iştirak ediliyorsa, istekli adına teklifte bulunacak kişilerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi (Türkiye Şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin vekâletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış olması gereklidir.),

  2. İsteklilerin ortak girişim olması halinde, Devlet İhale Kanununa uygun olarak ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi vermesi, (İhale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir. Ayrıca grubun bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır.)

  3. Geçici teminatın yatırıldığına dair belge ve/veya 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 27. maddesine uygun banka teminat mektubu,

  4. Diğer belgeler;

  1. Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu olmadığına dair belge,

  2. Vergi borcu olmadığına dair belge, .

  3. Tarım ve Orman Bakanlığının yetkili kuruluşundan alınmış “Tohumluk Üretici Belgesi”ne sahip olduğunu gösterir belgeyi vermek.

 

 
 

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)