İhale No | 1816669 |
Sektör | Tıbbi İlaçlar ve Tıbbi Sarf Malzemeler |
İdare | Silifke Devlet Hastanesi |
İhale Tipi | Mal Alımı |
İhale Usulü | Doğrudan Temin |
İhale İli | Mersin |
İşin İli | Mersin |
Yayın Tarihi | 4 Mart 2019 |
İhale Tarihi | 8 Mart 2019 14:00 |
Temel
(KDV Hariç...)
- Kamu İhaleleri
- E-İhaleler
- İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
- Doğrudan Temin İhaleleri
- Sınırsız İhale Takibi
- Sınırsız İhale Alarmı
- Günlük İhale Raporu
Kurumsal
(KDV Hariç...)
- Temel Paket Dahil
- AB İhaleleri
- İhale Sonuçları
- Kazanan Firmalar
- İhale Arşivi
- KİK Kararları
- Yasaklı Firma Sorgulama
T.C. MERSİN VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ MERSİN SİLİFKE DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ
Sayı : 38153690-930/ 1 04/03/2019
Konu: Teklife Davet
İLGİLİ FİRMALARA
Kurumumuzun ihtiyacı olan 2019 Yılı 10 Aylık İlaçlama Hizmet Alımı satın alınacaktır. İlgilendiğiniz takdirde TL. cinsinden, K.D.V. hariç fiyat teklifini 08.03.2019 günü saat 14:00' a kadar KAPALI ZARF içerisinde göndermenizi, teknik şartnamede belirtilen evrakların zarf içerisinde teklif mektubuna eklemenizi rica ederim.
Op.
İhtiyaç Listesi
Sıra No |
Malın / isin Adı |
Miktar |
1 |
Dış Bahçe ve Kapalı Alanlarının Haşerelere ve Kemirici Vektörlere Karşı Mücadele ve İlaçlama İşi |
10 |
EK: Teknik şartname
NOTLAR:
1) Teklif mektupları, KAPALI ZARF içerisinde teknik şartnamede istenen belgeler ile birlikte firma tarafından bizzat verilecek veya kargo ile gönderilecektir.
2) E-posta ve faks ile gönderilen teklifler kabul edilmeyecektir.
3) Teklif edilen malzemelere ait oıjinal katalog var ise teklif mektupları içerisinde getirilmesi gerekmektedir.
4) Şartlı teklifler ve Türk Lirası haricinde verilen fiyatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
5) 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 22/A Maddesi gereği vadesi geçmiş vergi borçları, ödeme sırasında kesilecektir.
6) Alınacak mal/hizmet ile ilgili KDV hariç bütün vergi, resim, harç, taşıma, nakliye sigorta v.s. yükleniciye ait olacaktır. KDV ayrıca yükleniciye ödenecektir.
7) Satın alma işlemi sonucu toplam bedel üzerinden sözleşme imzalanacak olup kesin teminat alınacaktır.
Silifke Davlet Hastanesi Satın Alma Birimi Bolacalı Koyuncu Mahallesi Bolacalı Koyuncu Sokak No:434 Silifke/MERSÎN Telefon: 0324 7141159 / Dahili: 8018
SİLİFKE DEVLET HASTANESİ
10 AYLIK HAŞERELERE KARŞI MÜCADELE VE İLAÇLAMA TEKNİK ŞARTNAMESİ
YÜKLENİCİ FİTRMA HASTANEMİZİN TÜM AÇIK VE KAPALI ALANLARINDA AŞAĞIDAKİ HAŞERELER VE KEMİRİCİ VEKTÖRLERLE MÜCADELE ETMEK ZORUNDADIR
-Oriental Hamamböceği(Balatta Orientalis)
-Amerikan Hamamböceği(Periplenta Americana)
-Göçmen Sıçan(Rattus Novergıus)
-Ev Sıçanı(Rattus Rattus)
-Cırcır Böceği(Acheta Domestıcus)
-Bahçe Karıncası(Lasıus Niger)
-Silverfish(Lapisma Saccharina)
-Depolanmış Ürün Zararlıları(colvoptera Hepidoptera)
-Toprak Böcekleri(Arabidea SPP.)
-Pireler(Siphonap)
-Sivrisinekler(Cucicidae)
-Tahta Kurusu(Hemiptera)
-Bit (Anapulara)
-Karasinek(Muscidae)
-Akrep
-Yaban Arıları
-Kene
-Örümcek
Hastanenin Kapalı Alanı:36258 m Toplam Arsa:62781 m
1- Firma haşere ile mücadele ve ilaçlama alanında ISO 9001 veya TSE Hizmet Yeterlilik Belgesine (TSE 8358 Ev,İşyerleri ve yerleşim alanları zararlıları ile mücadele hizmetleri standardı) sahip olmalıdır.
2- Yüklenicinin 27 Ocak 2005 tarih ve 25709 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Halk Sağlığı Alanında Haşerelere K^rşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ve aynı Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte yer alan Sağlık Bakanlığından onaylı Mesul Müdür sertifikası ve ikinci ve üçüncü sınıf Gayri Sıhhi Müessese Ruhsatı bulundurmalıdır.
3- İlaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından halk sağlığı alanında kullanılmak üzere ruhsatlanmış ve ithal ürünler için izin belgesi verilmiş olmalıdır. İlaçlar kapalı alanlarda kullanıma uygun olmalıdır.
4- İlaçların etken maddesi WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından kabul edilmiş olmalıdır.
5- Kullanılacak ürünlerin üretim tarihleri ile ilaçlama tarihi arasında 12 (on iki) ay öncesi yazılmış olmadır.
6- Kullanılan ilaçlar uçan ve yürüyen haşerelere (2.Maddede adı geçen haşere ve kemirici maddeler) karşı öldürücü etki uygulanacağı mekanlarda en az 4(dört) hafta süre ile kalıcı etkiye sahip olmalıdır.Binalardaki hasta odaları,muayene odaları,çalışma odaları,mutfak,depo-ambar,toplantı salonları v.s.. yerlerin mikrop,bakteri,böcek ve diğer haşerata karşı ayda 1 defa (ameliyathaneler,yoğun bakım üniteleri v.b) periyodik ilaçlaması dışında ihtiyaç duyulan zamanlarda da ilaçlaması yapılacaktır.
7- Hastanemizin birimlerinde uygulanacak mücadele yöntemleri ve uygulama zamanlarının idareye temizlik hizmetleri kontrol komisyonuna önceden bildirilmesi ve onay alınması gerekmektedir.ilaçlama hazırlanacak bir program dahilinde bu teknik şartname esaslarına göre uygulanacaktır.
8- Yüklenici,tüm hastane birimlerinde ilaçlama raporlarının ayrıcı kullanılmış oldukları insectisit ve festisitlerinin tüm teknik bilgilerinin ilaçlama yapmadan önce,hasta hizmetleri ve otelcilik birimine veya temizlik hizmetleri kontrol komisyonuna verilecektir.
9- Sözleşmeli firma,sıkça problemlerin yaşandığı alanlarda ,sorunları çözmek için özel bir dikkat gösterecek, haşere ve kemiricilerin beslenip yaşadıkları ortama özellikle;resuduel,insectisit ve testisitler kullanılacaktır.Bu kullanımların kimyasal formasyonların bağışıklık yapmamaları için dönüşümlü değişik kimyasal terkipler kullanılacaktır.Ayrıca hasta odalarında,ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde alınan önlemlerin başkaları tarafından görülmesinin arzu edilmediği yerlerde ve kontrol panelleri,sigorta kutuları,makine içleri, ve kablo taşıyıcıların geçtiği yerlere insectisidel jel ve tozu kullanılacaktır.
10- İnsectisit ve rodentisit uygulamaları yapılırken hastane hizmetleri aksamayacak şekilde yerine getirilecektir.Özellikle vizit,ziyaret,yemek saatleri dışında geceleri ve cumartesi-Pazar günlerindeki saatler tercih edilecektir.İlaçlama ve mücadele yatağa bağımlı hastalar yerlerinden kaldırılmadan ve rahatsızlık vermemeye özen gösterilerek uygulanacaktır.
11- İlaçlama süresince çalışanlara çalışma ortamından uzaklaştırılmadan ilaçlama imkanı verilmelidir.
12- İlaçlar kokusuz olacak,kullanıldığı yerlerde leke bırakmayacaktır.
13- sözleşmeli firma,ilaçlama yaptığı mekanlarda personel ve ziyaretçilere kapalı tutulması gereken mekanları uyarı notları kullanılarak gösterilecektir.Bu uyarı notları hangi çeşit uygulamaların yapıldığı,acil durumlarda neler yapılması gerektiği ve ne zaman tekrar kullanılabileceği hakkında bilgi verilecektir.
14- Firma hastane personellerinden ayırt edilecek şekilde üniforma kullanacak ve kullandığı ekipmanların ona ait olduğunu gösterecek şekilde işaretlenmelidir.
15- İlaçlama firması elemanlarının hastaneye giriş ve çıkışları hastane yönetiminin denetimi altında yapılacak, yaka kartları bulundurulacak ve iaşeleri yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.
16- 27 Ocak 2005 tarihli Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı ilaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15. Maddesine göre yüklenici firma çalışanları ilaçlama uygulamaları sırasında meydana gelebilecek kaza ve zehirlenmeler için yanlarında ilk yardım çantası bulundurmaları zorunludur.
17- Yüklenici hastanedeki herhangi bir haşere ve kemirici şikayeti iletildiğinde en geç 12 saat içerisinde olaya müdahale etmiş olacaktır.Bu olaya zamanında müdahale etmediğinden dolayı 3 kez komisyonca yazılı ihtar alan yüklenicinin iş akdi bozulur.
18- Sağlık kampüsünün herhangi bir yerindeki haşere ve kemiricilerle mücadelede kesin bir netice alamayıp ardı ardına üç kez komisyonca yazılı ihtar alan yüklenicinin iş akdi bozulur.Ayrıca ihale bedeli kadar tazminat öder.
19- Komisyon tarafından uygun görülmeyen yöntem ve uygulamalar,firmaya yazılı olarak bildirilecek ve uygulamaların değiştirilmesi istenecektir.
20- Çalışan personel,hasta ve hasta yakınlarının ilaçlamada kullanılacak ilaçlardan doğacak zararlarından tamamen firma sorumludur.
21- Firmanın uygulamadan kaynaklandığı tespit edilen bina,makine ve teçhizat ile her türlü demirbaş ve sarf malzeme ziyanları tespit olunacak o günkü değer üzerinden ve idarenin onayı ile takip eden faturadan düşülecektir.
22- Yüklenici çalıştırdığı işçilerin İş ve İş Güvenliği Mevzuatlarından kaynaklı her türlü güvenlik tedbirlerini almakla ve işçilerine gerekli emniyet malzemelerini temin etmekle sorumludur. Yüklenici işçilerin iş kazasından kaynaklı zararlarını tazminle mükelleftir.
23- Haşerelerle mücadele ve ilaçlama esnasından sonra yüklenici firma ünitelerin bölüm sorumlusu yada nöbetçi hemşireye formu imzalatmak zorundadır.
Temel
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
Kurumsal
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
- +
- İhale Sonuç İlanları
- İlansız İhale Sonuçları
- Sonuç Alarmları
- KİK Kararları
- Firma ve Rakip Analizleri
- Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
- İhale Öncesi Olası Rakipler
- İdare Analizleri
- Bütçe Tahminleri
- Yüklenicileri
- Yaklaşık Maliyet Analizleri
- Sektör Analizleri
- Sektördeki Öncü Firmalar
- İş Dağılımları
- Pazar Araştırmaları
- Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
- Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
- Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)