İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Telesis Marka Telefon Santralinin Revizyonu

İhale No 2172950
Sektör Yazılım, Bilişim Ürünleri ve Bilgisayar Hizmetleri
İdare Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Bursa
İşin İli Bursa
Yayın Tarihi 21 Ocak 2021
İhale Tarihi 23 Ocak 2021 14:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

YAKLAŞIK MALİYET TEKLİF

İSTEME FORMU

Tarih

: 21/01/2021

Teklif No

:

 

Siparişi Veren

: Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Yetkili Adı Soyadı

: Erdinç ADIYAMAN  (Satınalma Memuru )

Telefon

: 224 294 42 71

Faks

: 0(224) 294 44 76 - 366 63 93- sevketyilmazsatinalma@gmail.com

Tedarikçi Firma

:

Firma Tel & Faks & E Posta

:

Yetkili Adı Soyadı

:

 

Sayın ……………………………………………………………………………………………………………….

Hastanemizin ihtiyacı olan aşağıdaki ürünlerle ilgili fiyat ve teslim şartları ile ilgili teklifinizi göndermenizi rica ederim.

 

Sıra

Malzemenin Adı

Miktar

Birim

Birim Fiyat

Toplam Fiyat

Teslim Tarihi

1

TELESİS MARKA TELEFON SANTRALİNİN REVİZYONU

1

ADET

 

 

 

 

TOPLAM FİYAT :

 

 

               

 

TEKLİFİN GEÇERLİLİK SÜRESİ

:

ÖDEME ŞEKLİ (VADE)

:Faturalar kurumumuza giriş tarihinden itibaren  Bursa İl Sağlık Müdürlüğü  Muhasebe birimince sırayla ödenecektir. Mal alımlarında ödeme süresi ortalama 380 gündür. Yapm ve Hizmet alımlarında ödeme süresi ortalama 60 gündür.

NAKLİYE

: Nakliye ve Depoya Taşıma İşi Firmaya Aittir.

AMBALAJ ŞEKLİ

: Üretici Firmaya Aittir.

SEVK ADRESİ

: Mimar Sinan Mah. Emniyet Cad. Yıldırım/BURSA

DİĞER İSTEKLER / ŞARTLAR

: Teklifler 23/01/2021 tarihi, saat 14:00:00 kadar verilmiş olmalıdır.  SON TEKLİF SAATİNDEN SONRA VERİLEN TEKLİFLER DİKKATE ALINMAYACAKTIR!

MAL TESLİM TARİHİ

:

NOT

:

LÜTFEN KDV HARİÇ FİYATLARINIZI BELİRTİNİZ!

 

 

 

TEKLİFLERİNİZİ BU FORM ÜZERİNDE DÜZENLEYEREK TESLİM EDİNİZ! AYRI BİR FORM DÜZENLEMEYİNİZ!

 

     

 

Teklif İsteyen Görevli (İsim,İmza,Kaşe)

Tedarikçi Firma Onayı (İsim,İmza,Kaşe)

 

Erdinç ADIYAMAN

Satınalma Memuru

 

Teklifin Değerlendirilmesi (Bu bölüm Satınalma Servisi tarafından doldurulacaktır)

Uygun

Uygun Değil

Siparişin Teyidi için lütfen bu formu onaylayıp 294 44 76 -366 63 93'e fakslayınız.

Mal tesliminde aşağıdaki evrakları mal kabule teslim etmeniz gerekmektedir.

* Fatura (Üzerinde UBB kodu ve ÜTS numarası olmayan ürünler kabul edilmeyecektir.)

* Vergi borcu sorgusu

* Vergi borcu varsa vergi borcunun alacağından kesileceğine dair dilekçe (Tutar belirtilmeyecek)

*E Faturalar kaşe ve ıslak imzalı bir şekilde sipariş formu ile elden yada kargo ile gönderilmesi zorunludur.

*IBAN numarası belirtilmesi zorunludur

Hastanemizin tanımlayıcı kodu: 2667269174846

 T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI Bursa İli sağlık Müdürlüğü Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi TEKNİK ŞARTNAMESİ

TELESİS TELEFON SANTRALİ REVİZYONU

TEKNİK ÖZELLİKLER 1.   KONU

Bu doküman ile kurumumuz bünyesinde çalışmakta olan Telesis marka XI model ip hibrit sayısal telefon santralının güncellenerek, otonom yapıda ve dağınık mimaride çalışması için gerekli asgari teknik özellikler, kalite standartları, garanti ve servis koşulları, sistem montajı, operatör ve teknik personel eğitimleri tarif edilmiştir.

Kurumumuzda bulunan Telesis marka XI model telefon santralı üzerinde bulunan lisanslar kullanılarak sistemin bütünü donanımsal ve yazılımsal olarak güncellenecektir. Güncelleme sonrası kazanılacak özellikler ve aşağıda belirtilen kapasitede, dağınık mimaride çalışma kabiliyetine sahip olmalıdır.

Ürün Açıklaması

Miktar

32 Dış, 1104 İç, 30 Sayısal, 3 adet ISDN PRI Port, 1100 İP (SIP) kullanıcı, 48 VolP kanal, 9 kanal otomatik ses kayıt lisansı, 30 adet xsip lisansı, 8 kanal dvr (robot operatör) lisansı, Kullanılan sayısal setlerin güncellenmesi

1

Kurulacak olan sistem aşağıdaki özellikleri desteklemelidir.


 

2.  GENEL ÖZELLİKLER

2.1   Santral üreticisi ISO-9001 Kalite Belgesi, TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesi, CE Belgelerine sahip olmalıdır.

2.2   Metin Kutusu: H
 
Ürünler, yeni ve kullanılmamış olmalıdır. Üzerinde şekil bozukluğu, çizik, çatlak, kırık, pas olmamalıdır. Sistemde tüm metal aksam paslanmaya ve korozyona karşı korunmuş olmalıdır.



 


 

3.   SİSTEM ÖZELLİKLERİ

3.1   Teknoloji:

Santral devre ve paket anahtarlama (circuit ve packet svvitching) teknolojilerini entegre sunan yapıda olmalıdır. Santral, üretici firmanın ürettiği en son model ve versiyonda olmalıdır. Santrala;

-          Devre anahtarlamalı terminal ekipmanları (Sayısal, analog telefon v.b.)

-          Devre anahtarlamalı dış hatlar (El, analog dış hat v.b.)

Paket anahtarlamalı terminal ekipmanları (İP telefon, İP softphone v.b.)

Paket anahtarlamalı dış hatlar (İP trank v.b.) bağlanabilmelidir.

Santralda modern, az güç harcayan yarı iletken elemanlar kullanılmış olmalıdır.

Santral, oluşturulmuş veya oluşturulabilecek şebekelerde çalışabilmesi için, PRI, SS7, O. sig, DSS-1 (Euro ISDN CCS), 2 ve 4 tel E&M, RDTT, DTMF, Dekadik sinyalleşmeleri desteklemelidir.

Santralı oluşturan üniteler bir arada ya da dağınık mimaride çalışabilmelidir. Dağınık yapı üniteleri coğrafi olarak farklı lokasyonlarda kurulabilmelidir. Santralın birbirinden bağımsız çalışabilen dağınık üniteleri LAN ya da WAN ile uzak lokasyonlarda yer alabilmelidir. WAN bağlantı için VLAN ve benzeri yapıların oluşurulmasına ihtiyaç olmamalıdır.

Sistem dağınık mimaride de blok mimaride de kurulsa hiçbir şekilde merkezi işlemci CPU, server, rak yada kabin geçiş kartı, ilave kontrol kartı v.b. ünitelere ihtiyaç duymadan dağıtılmış üniteler mimarisinde çalışmalı, dağıtılmış ünite kontrol kartı, güç ünitesi ve arayüz kartları dışında hiçbir karta ihtiyaç duymamalıdır. Bu sayede sistemde hangi kart, güç ünitesi, kablo v.b. arızalansa dahî diğer tüm birimler hiç etkilenmeden ve bütünlükleri bozulmadan çalışmaya devam etmelidir. Yani sistemin tamamını aynı anda susturacak hiçbir kritik malzeme olmamalıdır.

Dağınık üniteler en az 100 adede kadar çıkabilmelidir. Her bir dağınık ünite, tüm sistemi yönetecek ve gözlemleyecek yetenekte olmalıdır. Herhangi bir dağınık üniteye bağlanarak tüm sistemdeki trank (Analog, sayısal, ip) ve aboneler (Analog, sayısal, ip) program lanabilmelidir.

Dağınık Üniteler arası bağlantılar VolP trank bağlantı türünden bir bağlantı olmayacaktır. Ve herhangi bir kanal sınırlaması olmayacaktır.

Tüm üniteler de ki aboneler, analog, sayısal yada İP olarak ayırmaksızın ister LAN da ister WAN da olsalar dahi birbirlerinin meşguliyetini görebilecekler, geri arama, çağrı çekme, arayan/aranan abonelerin numara ve isimlerini izleme, çağrı yönlendirme, çağrı transferi, çağrı kayıtların toplanması v.b. tüm abone özelliklerini eksiksiz kullanabileceklerdir.

Dağınık üniteler arası iletişimde, herhangi bir harici cihaza ya da IPsec, VPN benzeri protokole gerek kalmadan, sesin güvenli şekilde iletilmesi amacı ile AES256 standardında kripto teknikleri uygulanmalıdır. AES256 ile Dağınık Üniteler arasında medya blokları 256 bitlik anahtarlar kullanılarak şifrelenmelidir. Her bir oturum için rastgele, önceden


 

algoritmaları ile değiş tokuş edilerek tam anahtar oluşturulmalıdır. Oluşturulan tam anahtarlar AES256 kriptolamada kullanılmalıdır. Üniteler arası iletişim (ses ve diğer tüm paketler) için gerekli veriler AES256 ile kriptolanmalıdır.

Bir arada çalışan ya da dağınık ünitelerden herhangi birisi devre dışı kaldığında, santralın bütünlüğü bozulmamalıdır. Devrede olan üniteler tek bir sistem gibi çalışmalarına devam etmelidir. Santralın ortak veritabanı, herbir dağınık ünitede ayrı ayrı yedeklenmelidir. Dolayısıyla herhangi bir dağınık ünite devre dışı olsa dahi, ortak veritabanına erişebilmek mümkün olmalıdır. Ayrıca herhangi bir arıza durumunda değişecek anahtarlama kartının tüm verileri eksiksiz ve otomatik olarak yeni üniteye aktarılıp sisteme dahil olması sağlanmalıdır.

Bir arada çalışan ya da dağınık yapıdaki santralın kullanıcı kapasitesi modül, rak ya da ilave dağınık üniteler ile arttırılabilirledir. Kapasite artırımı yapılırken var olan sistem kontrol, işlemci ve güç kaynaklarında değişiklik yapılmayacaktır. Santral kapasitesi arttıkça, santralın işlemci, anahtarlama v.b. kapasitesi / kabiliyeti orantısal olarak artmalıdır. Teklifte santralın kullanıcı, işlemci, hafıza, anahtarlama kapasite/kabiliyet artırımı detaylı olarak açıklanacaktır.

3.2   Santral Yazılımı:

Santralın yazılımı yüksek seviyeli (C vb.) bir dille yazılmış olmalıdır.

3.3   Santral Yazılımını Güncelleme:

Güncellenen santral yazılımları, santralın işlemesinde kesintiye sebep olmadan sisteme yüklenebilmelidir. Santral yazılımının güncellenmesi sırasında santralın hiçbir ünitesinin enerjisinin kesilmesine ihtiyaç olmamalı ve donanımsal değişiklikler (eprom değiştirme v.b.) yapılmamalıdır. Santral güncelleme öncesi yazılımı da hafızasında tutabilmeli ve istenildiğinde bir daha yükleme yapılmadan eski yazılıma dönebilmelidir.

3.4   Santralın Programlanması ve Kullanıcılar:

Santralın programlanması internet protokolü üzerinden herhangi bir web brovvser (internet gezgini) kullanılarak kolaylıkla yapılabilmelidir. Programlama için özel bir program ya da PC'ye ihtiyaç duyulmamalıdır. Santrala erişim için farklı seviyelerde yetkilere sahip kullanıcılar tanımlanabilmelidir. Programlama için yapılan tüm giriş çıkışlar bir log dosyasında tutulabilmelidir.

Santrala erişim için kullanıcı tanımlarken, güvenlik sebebiyle şifre, minimum 8 karakter olmalı. En az bir büyük harf ve bir rakam içermelidir. Şifre için ardışık sayılar (1234..) ya da harfler (abcd..) kullanılmasına santral izin vermemelidir. Üç kez yanlış kullanıcı adı veya şifre ile santrala giriş yapılmaya çalışıldığında, santral giriş yapmak isteyen ip adresini kara listeye almalı ve 10 dakika boyunca ilgili ip adresinden gelen isteklere cevap vermemelidir. Log dosyasında hangi ip adresin kara listeye alındığı yazmalıdır.

3.5    Uzaktan Erişim (Web arayüz):

Santrala İP (internet protokolü) kullanılarak uzaktan erişilebilmelidir. Uzaktan erişim için santral tarafında yer alan donanım entegre olmalıdır. İP üzerinden uzaktan erişim ile: Santralın programlanması


 

Çağrı kayıtlarının toplanması

Alarm ve sistem bilgilerinin toplanması

Saklı parametrelerin yedeklenmesi ya da yedeklenen parametrelerin santrala geri yüklenmesi

Sayısal setlerde ve ip setlerde kullanılan rehberin (LDAP) oluşturulması, yedeklenmesi ve tekrar yüklenebilmesi

Görüşme ses kayıtlarının toplanması mümkün olmalıdır.

Santrala uzaktan erişim için, santral tarafında PC v.b. harici bir donanım kullanılmamalıdır. Santral üzerinde bulunan analog, sayısal iç ve dış hat portları ile İP trank ve İP abonelerin programlanması için farklı arayüz programları kullanılmamalıdır.

3.6   Santralın Tekrar Başlatılması:

Santral manuel ya da otomatik restart (Trafik bitince tekrar başlatma) yapıldıktan sonra kısa zamanda tam çalışır duruma gelmelidir. Tam çalışır duruma gelme zamanı 5 dakikayı geçmemelidir.

3.7   Caller İD (Arayan Numarayı Görme):

Santralın:

Tüm analog dış hatları Caller İD (arayan numara) yi algılayabilmeli

Tüm analog abone, sayısal ve ip abonelerine Caller İD (arayan numara) yi gönderebilmelidir.

3.8    Numara Analizi:

Santral detaylı aranan ve arayan numara analizlerini yapabilmelidir. En az 24 rakama kadar ön numara analizi ve de ardından yönlendirme yapılabilmelidir. Alternatif yönlerinin tanımlanabilmesi mümkün olmalıdır.

3.9    LCR (Otomatik Yön Seçimi):

Santral dış hat aramalarında numara analizinin ardından otomatik olarak en hesaplı yönü seçebilmelidir. (Least Cost Routing). En hesaplı yönün uygun olmaması (hattın dolu olması, kopuk olması, süre kotasının dolu olması v.b.) durumunda ikinci en hesaplı alternatif yön otomatik olarak seçilebilmelidir. Alternatif yönlerin sayısında herhangi bir kısıtlama olmamalıdır. Ana yön ve bu yönün alternatifleri karışık olarak Devre anahtarlamalı dış hatlar (El, analog dış hat, fct hat v.b.)

Paket anahtarlamalı dış hatlar (İP trank v.b.) olabilmelidir. Örnek olarak; santralda belirli bir dış hat numarası için ana yön bir İP trank, birinci alternatif yön FCT, ikinci alternatif yön bir başka İP trank olarak programlanabilmelidir.

3.10    Ücretlendirme:

Santral, devre anahtarlamalı dış hat (El, analog dış hat v.b.) ve İP trank üzerinden yapılan harici aramalarda:

Aramayı ücretsiz raporlama

Aramayı ücretlendirme analizi sonrası ücretlendirme Şebekeden gelen ücret bilgisini işleme


 

Aynı dış hat ve/veya İP trank grupları için, bir gün içinde 24 ya da daha fazla sayıda değişik tarife uygulanabilmelidir.

3.11   Tonlar:

Santraldaki tüm tonların (çevir sesi, meşgul, çalma v.b.) seviye, frekans ve de kadansları online olarak girilecek parametreler ile programlanabilmelidir. Değişikliklerin aktif olması için santralın tekrar başlatılmasına ihtiyaç olmamalıdır.

3.12    Anonslar:

Santrala en az 100 farklı anons kaydedilebilmelidir. Her anonsun süresi en az 10 dakika olmalıdır. Kaydedilen anonslar:

Sesli yanıt sistemi (ACD - Automatic Cali Distribution)

Sesli posta bırakma ve dinleme (Voice Mail)

Otomatik ses kaydı öncesi uyarı Hizmetlerinde kullanılabilmelidir. Anonsların kaydı, santrala yüklenmesi ve santraldan yedeklenmesi sırasında lisans gerektiren özel programlar kullanılmadan standart bir bilgisayar ile yapılabilmelidir.

3.13    Sinyalleşme Analizörü:

Santraldaki dış hat ya da abonelerin sinyal akışları detaylı olarak takip edilebilmelidir. Ortak kanal sinyalleşmeli (CCS) dış hatlarda seviye-1, seviye-2 ve seviye-3 sinyalleşme akışları detaylı olarak analiz edilebilmelidir.

3.14    Kredili Aboneler:

Santralda her abone için ayrı görüşme kredi limiti tahsis edilebilmelidir. Tahsis edilen krediden, kullanıldıkları servisler ve yaptıkları iç ve dış hat görüşmeleri için alınan ücret /darbe miktarı eksiltilerek, kredisi biten aboneye servisleri kullanma, iç hat veya dış hatla görüşme imkanı verilmemelidir. Abonelerin verilen ve kullanılan kredi bilgileri santralın silinmez hafızalarında saklanmalıdır.

3.15   Santral Ortak Hafızası:

Santralda en az 1.000 adet telefon numarasının kaydedilebildiği ortak hafıza alanı olmalıdır. Ortak hafızadaki numaralar kısa kodlarla aranabilmelidir. İstenirse yetki seviyesi kısıtlı olan aboneler de ortak hafızada kayıtlı numaraları ortak hafızadan arama servisini kullanarak arayabilmelidir.

3.16    Modüler yapı:

Santral modüler yapıda ve en az 10.000 porta kadar genişleyebilme kabiliyetinde olmalıdır. Tevsii kapasitesine kart, kabinet ve modül ilavesi ile ulaşılabilmelidir. Sistem, esnekliği açısından abone ve harici hat kartlarının kabin içindeki yerleri sabit olmamalıdır.

3.17   Arayüzler:

Santralda aşağıdaki arayüzler bulunmalıdır.

Ethernet arayüzü



 

İki telli sayısal abone arayüzü Analog dış hat arayüzü

Santralın arayüz ve sinyalleşme şekilleri ilgili ITU-T, ETSI ve diğer uluslararası standartlara uygun olmalıdır.

3.18    Trafik Kapasitesi:

Santralda erlang değerleri:

Sayısal arayüzler için 1 Analog arayüzler için 1 olmalıdır.

3.19    Abone Hattı Besleme ve DC Döngü Direnci:

Santralın abone hatları 48VDC ile sürülebilmelidir. Abone hatlarında DC döngü direnci telefon makinası hariç en az 2500 ohm olmalıdır. Yüksek voltaj ve akım koruması ITU-T K.20/K.21 tavsiyelerine uygun olmalıdır.

3.20    Servis Erişilebilirliği:

Santral aşağıdaki servisleri tüm analog abonelerinin kullanımına aynı anda sunabilmelidir. DTMF arama               : %100 (her abone kullanabilmeli)

DP arama                            : %100 (her abone kullanabilmeli)

Caller İD                               : %100 (her aboneye Caller ID'li telefon bağlanabilmeli)

Kötücül arama takibi : %100 (her abone isterse servisi çalıştırabilmeli)

3.21    Bilgilerin Korunması:

Santrala gelen enerjinin bütünüyle kesilmesi durumunda, santraldaki bilgiler korunmalı ve enerjinin yeniden gelmesi ile hiç bir bilgi kaybı olmadan ve işlem gerektirmeden normal çalışmaya başlamalıdır. Santralda yapılan birtakım değişiklikler sistem belleğine aktarıldıktan sonra, enerji kesilse bile bu bilgilerin yeniden yüklenmesi gerekmemelidir.

3.22    Kötü Amaçlı Çağrı Takibi:

Santralda kötü amaçlı çağrının tespiti (Malicious Cali Trace) özelliği bulunmalı, bu aramalar çağrı kayıt çıktılarında görülebilmelidir.

3.23    Yetkilendirme:

Telefon santralına bağlı abonelerin harici hat erişimleri (yetkileri) programlanabilmelidir. Bu yetkiler ile abonenin hangi aramaları (Dahili, şehir içi, şehirlerarası, uluslararası, GSM, İP, ortak hafızada kayıtlı numaralar v.b.) yapıp yapamayacağı belirlenebilmelidir.

3.24    Kişisel Görüşme Kaydı:

Santralda analog, sayısal ve İP aboneler, isterlerse yaptıkları görüşmelerin çift yönlü ses kaydını yapabilmelidir.

 

 

 

3.25    Metin Kutusu: amali iç ya da dış i?Otomatik Kayıt (Opsiyonel):

Metin Kutusu: a 11
'v
Santralda önceden belirlenen devre anahtarlamalı ve paket anahtar

HAZIRLAYAN

a

 

hatların görüşmelerinin ses kayıtlarını otomatik olarak kaydedebilme özelliği olmalıdır. Bu kayıtlar hem gelen hem de giden sesi içermelidir. Görüşme ses kayıtları tanımlanan bir ftp sunucuya otomatik olarak gönderilebilmelidir. Çıkan, gelen, aranan numaraya göre kayıtlar bilgisayardan seçilebilmelidir. Santral ses kaydına başlamadan önce bir anons ile uyarı verebilmelidir. Uyarı anonsunun kaydı, santrala yüklenmesi ve santraldan yedeklenmesi sırasında lisans gerektiren özel programlar kullanılmadan standart bir bilgisayar ile yapılabilmelidir.

3.26    Çağrı Merkezi (Cali Çenter) Uygulamaları:

Telefon santralı, Çağrı Merkezi Uygulamalarında;

Gelen çağrılar konu ve öncelik sırasına göre uygun operatöre aktarılabilmelidir.

Çağrının sisteme gelmesinden sonlanmasına kadar geçen süreçte bütün aşamalar raporlandırılabilmelidir.

Tüm hatlardan yapılan görüşmelerin çift taraflı olarak ses kayıtlarını alabilmelidir.

Sistem yöneticisi tarafından geriye dönük istenilen kriterlere göre arama yapılarak, alınan ses kayıtları dinlenebilmelidir.

Yetki seviyeleri tanımlanmış sistem yöneticileri, web brovvser üzerinden santral yönetimini gerçekleştirebilmelidir.

3.27    TAPI desteği:

Santral Windows TAPI protokolünü desteklemelidir. Bu sayede Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlardaki TAPI protokolü destekleyen (Microsoft Outlook vb.) yazılımlarla santralın entegrasyonu sağlanabilmelidir.

3.28    SNMP desteği:

Santral SNMP protokolünü desteklemelidir.

3.29    LDAP sunucusu:

Santral, harici bir PC ve/veya sunucuya ihtiyaç duymadan LDAP sunucusuna sahip olmalıdır. Santral işletim sisteminde gömülü olan LDAP sunucusu ile, SIP İP aboneler merkezi rehberden arama yapabilmeli ve arayan kişilerin ismini görebilmelidir. LDAP sunucusu üzerinde yer alan rehbere, güvenlik sebebi ile sadece santral işletim sistemi arayüzü üzerinden bağlanılmalıdır.

3.30    Mail Server

Sistemde entegre mail server yeteneği olmalıdır. Sistem kullanıcılara otomatik olarak cevapsız çağrılar, sistem mesajları v.b. bilgileri mail ile gönderebilmelidir.

3.31    Çalışma Şartları:

Sistem 09C ile +459C çevre sıcaklığı sınırları içinde ve %0 - %85 bağıl nemde çalışmalıdır.

 

 

4.   DİŞ HAT (TRANK) ÖZELLİKLERİ

4.1   Analog Dış Hatlar:

Santral harici kartları ani aşırı gerilimlere karşı korumalı olmalıdır. Yüksek voltaj ve akım koruması ITU-T K.20/K.21 tavsiyelerine uygun olmalıdır. Dış hattın başka bir dış hatta bağlanması durumunda görüşme bitiğinde dış hatlar takılı kalmamalıdır.

Alternatif Telekom Firmaları ile analog dış hatlar üzerinden ekonomik tarifeli aramalar yapılabilmelidir. Tek bir analog dış hat üzerinden en az dört farklı yöne yapılacak aramalarda, santral üzerinden süre kısıtlaması (A operatörüne 1000 dakika, B operatörüne 2000 dakika, C operatörüne 3000 dakika, D operatörüne 4000 dakika gibi) yapılabilmeli ve süre bitiminde alternatif yönler tanımlanabilmelidir. Fatura kesim tarihi ile birlikte süre kısıtlaması sayaçları yeniden başlamalıdır. Ayrıca ücretlendirme programından yapılan görüşmeye ait ücret, aranan/arayan abone bilgileri ile tarih ve saat bilgileri alınabilmelidir.

4.2   İP Dış Hatlar:

. Santral harici SIP register'lara kayıt olabilmelidir. Böylece santral:

Bir başka santrala SIP protokolü ile Alternatif telekom operatörüne SIP protokolü ile bağlanabilmelidir.

Santral İP dış hat aramalarında numara analizinin ardından otomatik olarak en hesaplı yönü (Least Cost Routing) seçebilmelidir. En hesaplı yönün uygun olmaması (hattın dolu olması, kopuk olması, süre kotasının dolu olması v.b.) durumunda ikinci en hesaplı alternatif yön otomatik olarak seçilebilmelidir.

4.3    FCT Uygulamaları:

Santralın harici hatlarına GSM arabirim cihazı bağlanabilmen ve bu cihaz üzerinden GSM numaralarına ekonomik tarifeli arama yapılabilmelidir. Tek bir FCT cihazı üzerinden en az dört farklı yöne yapılacak aramalarda, santral üzerinden süre kısıtlaması (A operatörüne 1000 dakika, B operatörüne 2000 dakika, C operatörüne 3000 dakika, D operatörüne 4000 dakika gibi) yapılabilmeli ve süre bitiminde alternatif yönler tanımlanabilmelidir. Fatura kesim tarihi ile birlikte süre kısıtlaması sayaçları yeniden başlamalıdır. Ayrıca ücretlendirme programından yapılan görüşmeye ait ücret, aranan/arayan abone bilgileri ile tarih ve saat bilgileri alınabilmelidir.

5.   ABONE ÖZELLİKLERİ

Santral, aşağıdaki abone servislerini destekleyebilmeli ve bu servisler istendiğinde tüm aboneler tarafından kullanılabilmelidir.

5.1   Çağrı Toplama:

Aboneler çalan bir telefonu bir kod çevirerek, çağrıya kendi telefonundan cevap verebilmelidir.

5.2   Bilgi Alma ve Transfer:

Aboneler görüşme yaparken bu görüşmeyi beklemeye alarak dahili ve harici bir numarayı

] HAZIRLAYAN

UİP

7 . . . .

W


 

arayıp, geri dönebilmeli veya beklemedeki hattı görüşmekte oldukları ikinci hatta aktarabilmelidir. Bütün aboneler, kendilerine gelen ve operatör tarafından kendilerine aktarılan dış hattı, başka bir dahili aboneye aktarabilmelidir.

5.3   Araya Girme:

Aranan abone meşgul olduğunda, arayan abone yetkisi yeterli ise bir kod çevirerek araya girebilmeli, görüşme yapmakta olan taraflar araya girildiği konusunda kısa bir ton ile uyarılmalıdır. Araya giren abone telefonu kapattığında araya girilmiş olan görüşme kesilmemelidir.

5.4   Abone Çözülmesi:

Santralde ahizesi açık kalmış ve programla önceden belirlenen bir süre içinde numara çevirmemiş abonenin hattı otomatik olarak çözülmeli ve aboneye özel meşgul tonu bağlanmalıdır.

5.5   Acil Hat:

Abone, telefon ahizesini kaldırır kaldırmaz numara çevirmeksizin daha önceden tanımlanmış bir hatta otomatik olarak ulaşılabilmelidir.

5.6    Çağrı Yönlendirme:

Abone, kendisine gelecek çağrıları başka bir aboneye ya da harici numaraya yönlendirebilmelidir. Programlanabilir bir sürede cevaplanmamış bir çağrı, grup içerisindeki diğer aboneye otomatik olarak yönlendirilebilmelidir. Abone isterse yönlendirdiği yerden farklı bir aboneye de yeni yönlendirme yapabilmelidir. Ayrıca abone kendi hattını başka bir aboneden de istediği aboneye yönlendirebilmelidir. Tüm yönlendirmeler belirli bir kod çevirmek suretiyle iptal edilebilmelidir.

5.7   Şifreli Arama:

Abone, dahili herhangi bir telefondan şifreli arama kodu ve ardından kendi dahili numarası ve şifresini girerek, kendi yetki seviyesine göre arama yapabilmelidir.

5.8    Rahatsız Edilmeme:

Servisi aktive eden abone telefonu arandığında, telefon arayan tarafın çağrı sınıfı seviyesi büyük ise normal, küçük ise bir kez çalmalıdır.

5.9    Dahili Geri Arama:

Abone, aradığı dahili abonenin meşgul olması durumunda bir kod çevirerek, aradığı abonenin meşguliyeti bittiğinde aradığı abonenin otomatik olarak aranmasını sağlayabilmelidir.

5.10    Harici Geri Arama:

Aranan harici numaranın meşgul olması durumunda, abone bir kod tuşladığında aranan harici numara belirli aralıklarla sistem tarafından otomatik olarak aranmalıdır. Eğer harici hat analog bir dış hat ise santral ton algılama yapıp aranan numaranın çalma tonunu algıladıktan sonra aboneye hattı aktarmalıdır. Abone isterse otomatik aramayı iptal edebilmelidir.

5.11    Beni Takip Et (Yönlendirme):

Santral aboneleri, cevapsız durumda, meşgul olması durumunda ya da koşulsuz olarak gelen

 

çağrıları başka bir aboneye yönlendirebilmelidir. Santral aboneleri koşulsuz yönlendirme yapmış ve yönlendirmeyi iptal etmeyi unutmuş bir aboneye ulaşmaları gerektiğinde bir kod çevirerek o aboneyi arayabilmeli.

5.12    Tahsisli Hat:

Harici hat tahsisi yapılmış abone, kendi başlattığı dış hat aramalarında tahsis edilen dış hattı kullanabilmeli, bu hat başka dahili aboneler tarafından kullanılmamalıdır.

5.13    Şef Sekreter:

Santralda istenilen tüm aboneler için şef-sekreter uygulaması olmalıdır. Bu uygulamada; Yöneticiye gelen çağrılar önce sekretere gelmeli, sekreter gerektiğinde bu çağrıyı transfer edebilmelidir.

Birden çok yöneticiye bir sekreter bağlanabilmelidir.

Sayısal set kullanılması durumunda, sekreter yöneticinin, yönetici sekreterin meşguliyetini izleyebilmelidir.

Yönetici sekretere, sekreter yöneticiye tek tuş ile ulaşabilmelidir.

Yönetici, sekreteri meşgul olsa dahi arayabilmelidir.

Yönetici, yönlendirme özelliğini geçici olarak iptal edebilmelidir.

5.14    Konferans:

Dahili aboneler, dahili ve harici numaralar ile konferans görüşmesi yapabilmelidir. Konferansa katılan abonelerden herhangi biri (başlatan hariç) konferanstan ayrılmak isterse, telefonunu kapattığında konferanstan çıkabilmeli, diğer aboneler konferansa devam edebilmelidir.

5.15    Konferans odası:

Santralda belirlenecek konferans odasına, dahiliden ve hariçten gelen kişiler bir kod çevirerek girebilmelidir. İstenirse konferans odasına giriş için şifre de tanımlanabilmelidir. Konferansa katılacak kişi sayısı 30 kişiye kadar çıkabilmelidir.

5.16    Çoklu arama :

Santralda tanımlanacak çoklu arama gruplarında (abone ya da trank), aranan kişinin aynı anda hem dahili telefonu hem de cep telefonu çalabilmelidir.

5.17     Meşguliyeti izlenemez abone: Santralda istenen abonelere bu özellik aktif edildiğinde, kullanıcının meşguliyet durumu, diğer kullanıcıların meşgul panolarında izlenememeli. İşaretli abone arandığında ekranda kimle görüştüğü bilgisi gözükmemelidir.

5.18    Abone özelliklerine web arayüzünden erişim:

Yetki verilen aboneler, herhangi bir bilgisayar ya da akıllı telefon üzerinden santralın web arayüzünden kullanıcı adı ve şifresini girerek kendi sayfasına bağlanabilmelidir. Abone bağlantıyı gerçekleştirdiğinde;

Kullanıcı yetkilerini değiştirebilmen



 

Gecikmeli acil hat tanımlayabilmeli

-          Şifresini değiştirebilmen Uyandırma zamanı tanımlayabilmeli

-          Telefonunun rahatsız edilmez olarak işaretleyebilmeli Kendisine bırakılmış mesaj sayısını görebilmeli

Aktif ettiği ve tanımladığı şifre, uyandırma zamanı, rahatsız edilmeme gibi özellikleri iptal edebilmelidir.

5.19    Mobil platform desteği:

Santral üreticisi tarafından geliştirilmiş mobil uygulama ile kullanıcılar abone özelliklerine erişebilmeli ve düzenleme yapabilmeli. Sistem yöneticileri ise, başka bir mobil uygulama ile santralın programlama özelliklerine erişebilmeli ve düzenleme yapabilmelidir.

6.   !P ÖZELLİKLER

6.1    IPV6 Desteği:

Santral, donanım ve yazılım olarak IPV4 ve IPV6 protokolünü desteklemelidir.

6.2   VOIP Protokolları:

Santralın ethernet arayüzleri SIP (Session Initiation Protocol) protokolünü desteklemelidir.

6.3   VOIP Kodekler:

Santralda VolP çağrılar için aşağıdaki kodekler bulunmalıdır. Bu kodekler için seçim öncelikleri, sessizlik, çerçeve uzunluğu gibi parametreler ayarlanabilmelidir. İP trank bağlantılarında her yönde farklı kodekler kullanılabilmelidir.

-          G.711 (A and [i)

G.723.1 (5.3kbps, 6.4kbps)

-          G.729

-          G.729A

6.4   VOIP için Yankı Engelleyici:

Santralda VolP çağrılar için G.168 satandardında yankı engelleyiciler bulunmalıdır.

6.5    İP Aboneler:

Santralda entegre olarak SIP registrar bulunmalıdır. Böylece santrala:

SIP İP telefonlar ve video telefonlar SIP İP softphone'lar

bağlanabilmelidir. Santral en az 500 adet SIP kullanıcıyı (İP telefon ya da softphone v.b.) desteklemelidir. Bu kullanıcılar için gerekli lisans ve donanım sistem üzerinde olmalıdır.

SIP İP abone ekipmanların static ip adresleri olmasa dahi santrala bağlanabilmelidir.

6.6   Softphone Aboneler:

Santrala entegre olarak softphone aboneler bağlanabilmelidir. Santralda en az bir tane bulunacak olan ve uzak uçtan santralın bir abonesi gibi çalışabilecek softphone, en az aşağıdaki özellikler île donatılmış olmalıdır:


 

Türkçe ekran bilgileri

Programlanabilir meşguliyet panosu (santralın İP, analog, sayısal abone ve tranklarmın meşguliyet durumlarını gösterecektir)

Hızlı arama tuşları

Yapılan görüşmeleri tek tuşla kaydetmek için görüşme kayıt tuşu

Bekletme tuşu

Transfer tuşu

Sessizlik (mute) tuşu

Ses kayıt tuşu

-          Transfer edilen çağrıların durumlarını (başarılı, başarısız, beklemede v.b.) izleme Tanımlanmış olan santral abonelerinin ismini de ekranda görebilme Windows XP, Vista, 7, 8 ve 10 ile uyum

6.7    İP Abonelerin Faydalanabileceği Servisler:

Santralda analog, sayısal ve İP terminaller (İP telefon, İP softphone v.b.) bir arada bulunabilmelidir. İP terminaller, santralın analog ve sayısal abonelerine sunduğu hizmetlerin hepsinden faydalanabilmelidir. İP terminaller en az aşağıdaki hizmetleri kullanabilmelidir: Analog ve sayısal abonelere sunulan kullanıcı servisleri (İP terminallerin hangi servisleri kullanabileceği detaylı olarak sunulacaktır)

Diğer bir IP terminale doğru çağrı Diğer bir İP terminalden gelen çağrı Analog ya da sayısal aboneye doğru çağrı Analog ya da sayısal aboneden gelen çağrı Analog ya da sayısal dış hatta doğru çağrı Analog ya da sayısal dış hattan gelen çağrı

Analog ve sayısal aboneler ile tek numara planı içinde bulunabilme PRI ISDN tranklardan gelen DID çağrı Analog dış hatlardan gelen DAK aramalar.

6.8    İP Abone ve Trankların Programlanması:

Santralda İP abone ve trankların programlanması internet protokolü üzerinden herhangi bir web brovvser (internet gezgini) kullanılarak kolaylıkla yapılabilmelidir. Programlama için özel bir program ya da atanmış bir PC'ye ihtiyaç duyulmamalıdır.

6.9    İP Dect Sistemler:

Santrala İP dect baz istasyonları tanıtılabilmelidir.

Dect telefon abonelerinin özellikleri, santrala bağlı bakım işletme terminali üzerinden tanımlanabilmeli, ilave bir cihaza gerek olmamalıdır.

Dect sistemi, en az 250 baz ve en az 1000 dect aboneyi desteklemelidir.

Dect sistemde istenilen dect abone kapasitesinden bağımsız olarak 128 dect abone lisansı yüklü olmalıdır.

Baz istasyonları hücresel kaplama alanı oluşturarak, birbirleri arasında kesintisiz telefon görüşmesini sağlamalıdır.

Baz istasyonlarında serbest dolaşım (roaming) ve kesintisiz görüşme (handover) özelliği olmalıdır.

Dect sistem aşağıdaki ünitelerden oluşmalıdır;


 

A)  Baz istasyonu;

Bir baz istasyonundan aynı anda en az 8 görüşme yapabilmeli POE desteği olmalı Ethernet portu olmalıdır.

B)  Dect el cihazı (Tipi);

Dect el cihazları

1880-1900 MHz Europe frekans aralığında çalışmalı

-          2” TFT Renkli Ekran Türkçe ekran bilgileri Polifonik çalma tonları Kişisel rehber Kulaklık çıkışı (3,5 mm)

Handsfree

LDAP desteği

Titreşim özelliklerine sahip olmalıdır.

C)  Dect el cihazı (Tip2);

Dect el cihazları

1880-1900 MHz Europe frekans aralığında çalışmalı

-          1,44" TFT Renkli Ekran Türkçe ekran bilgileri Polifonik çalma tonları Kişisel rehber Kulaklık çıkışı (3,5 mm)

Handsfree özelliklerine sahip olmalıdır.

7.   SESLİ YANIT SİSTEMİ (ROBOT OPERATÖR)

Telefon santralı üzerinde entegre olarak, harici hatlara otomatik olarak cevap veren, operatör yardımı olmaksızın çağrıyı aboneye aktaran, abonenin yerinde olmadığı ya da meşgul olması durumunda aboneye mesaj bırakma imkanı sunan robot operatör ve sesli posta sistemi olmalıdır. Bu sistemde;

En az 12000 dakikalık sayısal mesaj donanımı bulunmalıdır.

Sistem, santral kabineti içerisinde entegre olarak çalışmalı, ayrı bir bilgisayar sistemi olmamalıdır.

Sistem enerjisini santral temin edecek olup, elektrik kesintilerinde santrala bağlı redresör ve akü grubu üzerinden beslenmelidir.

Farklı dış hat gruplarından gelen çağrılar, farklı karşılama anonsları ile cevaplanabilmelidir. Sistemde karşılama anonsu ve alt menüler için ve toplam en az 100 farklı anons kaydedilebilmelidir. Her farklı anons için alt menüler oluşturulabilmelidir. Haftanın günleri ve saatlerine göre farklı karşılama mesajları tanımlanabilmelidir. Karşılama mesajları, en az dört dilde kaydedilebilmelidir. Her farklı lisan için alt menüler oluşturulabilmelidir.

 

 

Bekleyen çağrılara kaçıncı sırada olduğu bildirilebilmelidir.

Aboneye gelen çağrılar belirli bir süre içinde yanıtlanmazsa, otomatik olarak posta kutusuna yönlenebilmelidir.

Santralda analog, sayısal ve İP abonelere sesli postalar bırakılabilmelidir. Her bir abonenin sesli posta kutusunun kapasitesi diğer abonelerden bağımsız olarak 1 dakika ile 1 saat arasında 1 dakikanın katlarında programlanabilmelidir. Örnek olarak bir abonenin posta kutusunun kapasitesi 20 dakika, bir başka abonenin ise 45 dakika olarak ayarlanabilmelidir. Santralda posta kutularının toplam kapasitesi en az 12000 dakika olmalıdır

Üçüncü şahısların erişimini engellemek için, posta kutularına erişim şifre ile korunmuş olmalıdır.

Yetkili aboneler kendilerine bırakılan sesli mesajları dışarıdan dinlemek istediklerinde, DID tanımlı harici hattan veya operatör yardımı ile mesaj kutularına erişip dinleyebileceklerdir.

Aboneler, yerlerinden ayrılırken bir kod çevirerek yerlerinde olmadıklarına dair özel yerimde yokum mesajı bırakabileceklerdir.

Karşılama ve yönlendirme anonslarının kaydı, santrala yüklenmesi ve santraldan yedeklenmesi sırasında lisans gerektiren özel programlara ihtiyaç duymadan standart bir bilgisayar ile yapılabilmelidir.

8.   ÇAĞRI RAPORLAMA

Santral:

Gelen, Çıkan, Transit

tüm çağrılar için detaylı çağrı raporlarını oluşturabilmelidir. Bu raporlar indirilene dek santralın silinmez tampon belleklerinde tutabilmelidir. Tampon bellekler elektrik kesintilerinden etkilenmemelidir. Direk bağlantı ya da uzaktan erişim ile bu raporlar ücretlendirme bilgisayarına aktarılabilmelidir.

9.  ANALOG TELEFON ÖZELLİKLERİ

Santralla birlikte ya da daha sonra verilecek Caller İD özellikli analog setler aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:

LCD ekranlı olmalı

Hands-free (eller serbest) ve mute (sessizlik) tuşları bulunmalı Hattan beslenecek ve harici bir güç adaptörüne ihtiyaç duymamalı Menüsü Türkçe olmalı

15.   OPERATÖR ÖZELLİKLERİ

Operatörler en az aşağıda bertilen yeteneklere sahip olmalıdır:

Hariçten gelen çağrılar, hangi operatör boş ise ona yönlenebilmelidir.

Harici hatların istenilen operatörde çalması sağlanmalıdır.

Birden fazla operatör bağlandığı hallerde aboneler istedikleri operatörlere seçmeli olarak ulaşabilmelidir.


 

Telefon santralları, operatör konsolu olmadan çalışabilmelidir. Bu durumda gelen çağrılar belirlenen aboneye otomatik olarak gidebilmelidir.

Operatörün gece servisi özelliğini aktif etmesi durumunda, çağrılar, belirlenen abonede çalmalıdır.

Operatör, görüştüğü kişiyi dinleyebilirken kendi konuşmasının karşıya gitmesini engelleyebilmelidir.

Operatör, gelen çağrıların türünü (dahili, harici v.b.) izleyebilmelidir.

Operatör, arayan ve aranan ile ayrı ayrı görüşebilecek fakat operatör tarafından aktarma/bağlantı yapılmadan, operatörün bir tarafla görüşmesi diğerince duyulmayacaktır.

Operatör tarafından dahili aboneye transfer edilen bir harici hattan gelen çağrı, transfer edilen dahili abone cevap vermediği takdirde belirli bir süre sonra tekrar operatöre geri dönebilmelidir.

Arayan numara santral rehberinde kayıtlı ise ilgili kişinin isminin ekranda çıkması

16.    PC KONSOL ÖZELLİKLERİ (API - CTI UYGULAMALARI)

Santralın sayısal ve analog aboneleri Windows tabanlı bir bilgisayar ile telefonlarını entegre şekilde kullanabilmelidir. Santralda en az bir tane bulunacak olan PC konsol üzerinden aboneler:

Numara tuşlama Çağrı cevaplama Çağrı park etme Bekletme Aktarma Konferans Rehberden arama Cevapsız çağrı izleme Görüşme ses kaydı

Programlanan iç ve dış hatlarının meşguliyetlerini izleme Bırakılan sesli postaları dinleyebilme işlemlerini yapabilmelidir.

17.   GÜÇ KAYNAĞI

Telefon santralları akü ile desteklenmelidir. Telefon santrallarınm redresör ünitesi, sistem için gerekli DC gerilimi üretecek ve aynı zamanda kuru tip akü grubunu da şarj edecektir. Her bir güç ünitesi akü bağlantı desteğine sahip olmalıdır.

Enerjinin kesilip tekrar gelmesi halinde, redresör grubu otomatik olarak devreye girerek, akü grubunu ve santralı aynı anda beslemelidir.

18.   ANA DAĞITIM ÇATISI

Mevcut MDF çatısı kullanılacaktır. Arızalı veya değiştirilmesi gereken modüller yüklenici tarafından değiştirilecektir.

MDF de kullanılacak irtibatlandırma modülleri, santral tarafı kesmesiz, bina tarafı kesmeli tiplerden oluşmalıdır.

 

 

19.   EĞİTİM:

Santral mahallinde firma elemanlarınca operatör ve teknik elemanlar için eğitim verilmelidir. Verilecek eğitimde gerekli tüm manueller firma tarafından temin edilmelidir.

20.    DOKÜMANTASYON

Santral için oluşturulmuş, bakım ve işletim manuelleri iki takım olarak CD de son kullanıcıya verilmelidir.

21.    GARANTİ VE SERVİS

Güncelleme ile verilecek tüm yeni donanımlar her türlü imalat hatalarına karşı sistemin servise verilmesinden itibaren 2 yıl süre ile imalatçı firmanın garantisinde olmalıdır. Ayrıca sisteme satış tarihinden itibaren 10 yıl süre ile yedek parça garantisi verilmelidir.

 


 

 

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)