İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü Sağım Dahil Keçi Sütü Satış İhalesi Yapılacaktır.

İhale No 1256178
Sektör Tarım, Ormancılık Hizmetleri
İdare TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(TIGEM) Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Pazarlık
İhale İli Şanlıurfa
İşin İli Şanlıurfa
Yayın Tarihi 26 Ocak 2017
İhale Tarihi 9 Şubat 2017 14:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞIM DAHİL KEÇİ SÜTÜ SATIŞ İHALESİ YAPILACAKTIR.

Tarih 09.02.2017
İşletme CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ
Açıklama

İhaleye ilişkin bilgiler aşağıdaki eklerdedir.

Dokümanlar

 

 

CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ KEÇİ SÜTÜ SAĞIM VE SATlŞ TEKNİK ŞARTNAMESİDİR

1-   Keçiler İşletmenin bakımlarının yapıldığı keçi ağıllarında veya mücbir sebepler oluşması durumunda başka yerlerdeki ağıllar veya merada işletmece sağlanan sağım makineleri ile yâda bunların arızalanması ve temin edilememesi durumunda elle Müşteri tarafından sağdırılacaktır. Günlük sağılacak keçi sayısını ve günlük yapılacak sağım sayısını teknik esaslara ve oluşan şartlara göre İşletme teknik elemanları belirleyecektir. Zorunluluk olması durumunda günlük iki sağım yapılacaktır. Keçi sütü sağıldıktan sonra süt soğutma ve muhafaza tanklarında muhafaza edilerek soğuk süt olarak Müşteriye teslim edilecektir. Keçi Sütünün sağımı, taşınması, depolanması Müşteriye aittir. Müşterinin yazılı talebi olması halinde keçi sütü soğutulmadan da verilebilir. Süt soğutulmadan teslim alındığında meydana gelecek bozulma, asitlik yükselmesi gibi problemlerden İşletme sorumlu değildir. Sorumluluk Müşteriye aittir.

2-    Sağıma başlama ve bitiş tarihleri Müşteriye en az 7 gün önceden bildirilir ve Müşteri de gerekli hazırlıkları yaparak zamanında sağıma başlar. Zamanında sağıma başlanılmaması durumunda gecikilen her sağım öğünü için 1.000 TL para cezası uygulanır. Ayrıca sağım yapılmamasından dolayı ölüm, kesim olması halinde, İşletme teknik elemanlarının düzenleyeceği rapora göre gerçekleşen maddi kayıp, İşletmenin o tarihteki Damızlık Barem Fiyatı üzerinden Müşteriden tahsil edilir.

3-    Makineli sağım veya elle sağım için Müşteri hem alıştırma döneminde hem de keçiler makineli sağıma alıştıktan sonra aşağıdaki tabloda aylara ve sağım şekline göre çalıştırılacak sağım işçisi sayısı belirtilmiş olup Müşteri aylara ve sağım şekline göre değişen sağım işçisini getirmek zorundadır.

AYLAR

Şubat

Mart

Nisan

Mayıs

Haziran

Temmuz

Ağustos

Eylül

Ekim

Pipe-

Line

Makineli

Sağım

11

11

11

11

11

11

11

11

11

Elle

Sağım

20

20

20

20

20

20

20

20

20

 

                     Yukarıdaki tabloda aylara ve sağım şekline göre Müşteri tarafından getirilecek asgari sağım işçisi sayısı belirtilmiş olup bu sayıya haftalık dinlenme tatilini kullananlar dâhil değildir.

                     Sağıma getirilecek işçi sayısı işin durumuna ve sağım süresini ve sayısına göre İşletme ile istişare edilerek arttırılıp azaltılabilir.

                     İşletmenin keçileri yeni bir mevkiye taşıması durumunda yâda elle sağım yapılması durumunda müşteri keçileri sağdırıp sütü almak zorundadır. Değişen şartlara göre tabloda gösterilen işçileri temin etmek zorundadır.

                     Her sağımda İşletmenin sağım sorumluları olacak ve sağım işlemi sağım sorumlularının nezaretinde başlayıp bitirilecektir. Sağımcılar bu personelin talimat ve uyarılarına uymak zorundadır.

4-   Müşteri tarafından temin edilecek işçiler 16-45 yaş arasında olmak şartıyla bedenen ve aklen sağım hizmetini yürütebilecek nitelikte olacaktır. Müşteriye İşletme tarafından sağım tarihinin bildirilmesine müteakip Müşteri, sağım yapacak işçileri sağım başlangıç tarihinden 2(iki) gün önce sağım tesislerine getirerek İşletme ve müşteri tarafından uygulamalı makine ile sağım kursuna tabi tutulur. Katılımcıların bireysel başarı, sosyal gelişimleri ve işbirliğine dayalı öğrenme kabiliyetlerine yer verilecektir. Kurs, İşletme teknik ve sağlık elemanları tarafından verilecektir. (Veteriner hekim, Ziraat Mühendisi (Zooteknist vs.). Kurs programı 16 (2 işgünü) saatten az

olmayacaktır. Kurs sonunda başarısız olan varsa bunların yerine bu işi seven ve bu işte başarılı olanlara fırsat verilerek ihalede öngörülen sayı tamamlanır. Sağım kursuna tabi tutulmayan hiçbir işçi çalıştırılmaz.

Sağım esnasında hayvanlara kötü davrandığı tespit edilen uyarıldığı halde buna devam eden sağım işçileri Yüklenici tarafından işten uzaklaştırılır bunların yerine istenilen vasıflara sahip sağım işçileri Yüklenici en kısa sürede temin edilir.

5-   Çalıştırılacak işçiler kolluk kuvvetlerince aranan ve devlet kurumunda çalışması sakıncalı olan kişiler olmayacaktır. Çalıştırılması durumunda sorumluluk tamamen Müşteriye aittir.

6-     İşletme, sağımcılarla ilgili sorun yaşandığı takdirde sağım yapacak işçilerin sayısının artırılmasını Müşteriden isteyebilir. Müşteri İşletmenin istediği sayıda ek sağımcıyı en geç 2(iki) gün içinde getirmek zorundadır. Müşteri bu duruma itiraz edemez. Ek sağımcıyı getirmediği takdirde 8.maddedeki kurallar geçerlidir.

7-     Keçicilik mevkiinde bulunan sağım tesisinde herhangi birinde uzun süreli elektrik kesintisi veya sağım makinesinde uzun süreli arıza olması durumunda, keçilerin sağımı müşteri tarafından elle yaptırılır. Elle sağılan sütü Müşteri almak zorundadır ve bu duruma itiraz edemez.

8-   Müşterinin, İdarenin madde 3 ‘te belirtilen sayıda ve madde 4 ve 5 te belirtilen nitelikte sağım işçisini talimat gereği zamanında getirmemesi durumunda, Müşteriden her işçi için günlük 200 TL ceza kesilir. Kesilen cezalar aylık olarak hesap edilip ay sonunda Müşteriden tahsil edilir.

9-   Müşteri, sağımda çalıştırdığı işçilerin her türlü tedbirsizlik, kasıt, kusur ve ihmallerinden kaynaklanan kaza ve maddi zararlardan sorumludur. Doğacak zararlar Müşteriden tahsil edilir. Hayvanlara zarar verdiği tespit edilen işçileri müşteri kesinlikle çalıştıramaz ve doğan zararlar Müşteriden tahsil edilir. Müşteri, işten çıkardığı bu işçilerin yerine 1 (bir) gün içerisinde uygun nitelikte işçi ikame edecektir.

10-      Müşteri ve çalıştıracağı işçiler İdarenin mal ve tesislerini korumak, yem ve sarf malzemelerinin israfını önlemek zorundadır. İdare mal ve tesislerine zarar verilmesi halinde İşletmenin hazırlayacağı rapora göre zarar Müşteriden tahsil edilir. Müşterinin çalıştıracağı işçilerin Sağım tesislerinde ve soğutma ekipmanlarında verdiği zararın tespitinde, sağım tesisini ve soğutma tanklarını kuran firmadan da teknik destek sağlanabilir.

11-    Müşteri tarafından İşletmede çalıştırılan sağım işçileri, İşletmenin iş düzenine, iş yeri disiplinine ve genel ahlak kurallarına uymak zorundadır. İşçiler İşletme içerisinde içki içemez ve bulunduramaz, kumar oynayamaz, ateşli silah ve maksadı dışında kesici-delici alet bulunduramaz. İşletmenin iş disiplini, düzen ve kurallarına uymayan işçiler Müşteriye bildirilir, bu işçiler Müşteri tarafından derhal İşletmeden uzaklaştırılır. Müşteri bu kişilerin yerine, işi aksatmayacak şekilde en geç 1(bir) gün içinde işçi temin etmek zorundadır. Görevli olmayan kişiler keçicilik gruplarında bulundurulmaz.

12-     Müşteri, sağım işçilerinin ihmal ve kusurlarından kaynaklanarak hayvanların ölüm, kesim ve yaralanması halinde, İşletme teknik elemanlarının düzenleyeceği rapora göre tespit edilen maddi kayıplar, İşletmenin o tarihteki Damızlık Barem Fiyatı üzerinden Müşteriden tahsil edilir.

13-      İşlerin yürütülmesi esnasında Müşteri veya kanuni vekili bizzat işyerinde işçilerin başında bulunmak zorundadır. Müşteri veya vekili İşletme elemanları ile işçiler arasındaki koordinasyonu sağlayacak ve şube teknik elemanlarının uyarı ve taleplerini yerine getirecektir.

14-    Müşteri, işin özelliği gereği fasılalı ve fasılasız olarak yapılacak işlerden sorumlu olup, İşletme İdaresinin madde 3 ‘ te belirlediği sayıda ve nitelikte sağımcı istihdam edecektir. Bu işçiler ve çobanlar yürürlükteki kanun ve mevzuatlar çerçevesinde çalıştırılacaklardır. Müşteri öncelikle ihale konusu işle ilgili sertifikası olan işçileri tercih edecek, bunlarda yeterli olmaz ise sertifikasız işçileri çalıştırması için Müşteriye İşletme tarafından izin verilecektir. Çalıştırılan sağım işçilerinin sertifikası İşletmeye ibraz edilecektir. Müşterinin çalıştıracağı işçiler için işyerinde daha önce çalışanlara öncelik verilecektir.

15-   Müşteri keçi sütü sağımında çalıştıracağı işçilerin ücretlerini ve SGK primlerini mevzuatlar çerçevesinde ödeyecektir. İşçiler Müşteri nam ve hesabına İşletmeden bağımsız çalışmakta olup, ödenmeyen ücret, SGK primleri, meydana gelebilecek tüm iş kazalarından münhasıran Müşteri sorumludur.

16-    Müşteri şartname esaslarına göre üstlendiği işin ifasında “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü” hükümleri ile diğer mevzuata uymakla yükümlüdür. Müşteri, sağım işçilerinin çalıştırılması esnasında iş kazalarına karşı her türlü tedbir ve önlemi almak zorundadır.

Tehlikeli ve riskli işlerde Müşteri sağımda çalıştıracağı işçilerin iş kazalarına karşı her türlü eğitimi vermekle yükümlüdür, eğitimin verilmemesi, gerekli tedbir ve önlemlerin alınmaması nedeniyle meydana gelebilecek kazalardan Müşteri sorumludur.

Müşterinin, bu şartnamenin 16.’ncı ve 17.’nci maddelerdeki yükümlülüklerini yerine getirmemesi veya eksik yerine getirmesinden dolayı işletme sorumlu tutulamaz. Bu hususlardan dolayı işletmenin uğradığı her türlü zarar-ziyan müşteriye rücu edilir.

17-      Müşteri keçi sağımı için getireceği işçileri Karayolları Trafik Kanunun 65/1-f maddesine göre otobüs, midibüs gibi vasıtalarla taşır. Üstü açık araçlarla (kamyon, traktör, römork gibi) işçi taşımayacaktır.

18-     Sağım sezonu başladıktan sonra Müşterinin kusurundan kaynaklanan sağılmayan keçi kalırsa, son iki günde sağılan sütün ortalaması bulunarak belirlenen süt bedeli o günkü süt satış fiyatından Müşteriden tahsil edilir. Ayrıca sütün sağılmaması halinde, İşletme işçi temin edebildiği takdirde pazarlıkla müşterinin nam ve hesabına sağımı yaptırır, işçi ve nakliye masraflarını ayrıca müşteriden tahsil eder. Ayrıca sağım yapılmamasından dolayı ölüm, kesim ve keçilerin mastitis olması halinde, İşletme teknik elemanlarının düzenleyeceği rapora göre gerçekleşen maddi kayıp, İşletmenin o tarihteki Damızlık Barem Fiyatı üzerinden Müşteriden tahsil edilir.

19-     Müşteri, sağım dönemindeki tüm resmi tatillerde (Cumartesi, Pazar, Milli Ve Dini Bayramlar vb) keçi sağımını yaptırmak ve sütü teslim almak zorundadır.

20-              Yıl  içerisinde üretilen keçi sütünün kuru madde, yağ ve protein oranları besleme ve laktasyon durumuna göre değişiklik gösterebileceğinden, müşteri memeden sağılan sütün kuru madde, yağ ve protein oranlarını olduğu gibi kabul edecektir. Müşteri bu duruma itiraz edemez.

21-     Süt, işletmenin sağım saatleri ve süt depolama kapasitesi göz önüne alınarak süt tanklarının günlük düzenli temizliğinin yapılabilmesi için her gün sağım bitiminde teslim edilecektir. Müşteri tarafından sütün zamanında teslim alınmaması nedeniyle sütün tamamının ya da bir kısmının bir sonraki güne devretmesi durumunda süt soğutma tanklarının düzenli olarak temizlenmesi aksayacağından, sütte oluşabilecek bozulmalardan tamamen Müşteri sorumlu olacaktır.

İşletme soğutma tanklarında arıza olması halinde arıza giderilinceye kadar ya da işletmenin günlük süt üretimi süt soğutma ve depolama tanklarının kapasitesini aştığı durumlarda Müşteri sütü yukarıda belirtilen teslim saatlerine bağlı kalmaksızın işletmenin belirleyeceği yeni saatlerde sabah ve akşam olmak üzere en az günde iki kez teslim almak zorundadır. Aksi halde oluşabilecek zarar ve ziyandan tamamen Müşteri sorumlu olacaktır.

22-    İşletme üretimi sütün, Müşteri tarafından 20.ve 21. maddelerde belirtilen esaslar dâhilinde teslim alınmaması nedeniyle bozulması durumunda meydana gelecek tüm zarar ve ziyandan Müşteri sorumlu olur. Böyle bir durumda, bozulan süt Müşteri (teslim alsın ya da almasın) teslim edilmiş sayılarak, bedeli ihale fiyatı üzerinden Müşteriden tahsil edilir.

23-      Sağımcılar kendilerine anlatılan ve gösterilen hijyen kurallarına uymak zorundadır. Gerek kendi ellerini ve gerekse keçilerin meme başlarını antiseptikli su ile dezenfekte edeceklerdir. Sağımdan sonra uygulanacak meme dezenfektanı, sağım makinesinde ve süt soğutma tanklarının temizliğinde kullanılan alkali-asidik deterjan İşletme tarafından verilir.

24-     Sağımcılar makineli sağım yapıldığında makineli sağım tekniğine uygun olarak sağım yapacaklardır. Sağım aşamaları İşletme teknik elemanlarınca sağım işçilerine kurs sırasında öğretilir. Yüklenici hiçbir sebeple sağım aşamalarına itiraz edemez. Bu aşamaların uygulanmaması nedeniyle oluşacak sağlık problemleri yüzünden oluşan zarar teknik elemanların düzenleyeceği raporla tespit edilerek Yükleniciden tahsil edilir. Memede sütün tam boşaltılmaması nedeniyle memelerde süt kaldığı tespit edilirse 200 TL/gün para cezası uygulanır. Madde 7 ‘de belirtilen zorunlu sebeplerden dolayı elle sağım yapıldığında keçilerin memelerini mümkün olduğu kadar boşaltılır ve keçilerin memelerinde süt bırakılmaz. Süt kaldığı tespit edilirse grup başına 200 TL/gün para cezası kesilir.

25-     Sağıma başlama ve bitiş tarihi, sağım saatleri ve kaç öğün sağım yapılacağı İşletme tarafından belirlenerek Müşteriye bildirilir. Müşteri buna itiraz edemez.

26-      Sağılan sütlere başta su olmak üzere herhangi bir yabancı madde karıştırılmaz. Bu durumdan tamamen Müşteri sorumludur. Süte su veya yabancı bir madde katıldığı tespit edilirse ziyan olan sütün bedeli o gün ki süt satış fiyatından Müşteriden tahsil edilir.

27-   Madde 7’de belirtilen zorunlu sebeplerden dolayı keçiler elle sağım yaptırıldığı takdirde sağım yerleri ve sağım ekipmanlarının (süt kazanı, süt kovaları, süzgeçler, süt taşıma kapları vb.) temizliği sağımda çalışan işçiler tarafından yapılır. Burada kullanılacak dezenfektan, deterjan vb temizlik malzemelerinin temini İşletmeye aittir.

28-    Keçileri sağım yerine getirilmesi, sağım makinesinin çalıştırılması, bakım ve onarımı, sağım sistemi ve süt soğutma tanklarının otomatik olarak yıkanması, günlük olarak süt tankerine süt verilmesi İşletmeye ait olup sağım esnasında aşağıda belirtilen işlerin yapılması Müşteriye aittir.

28.1.    Keçilerin sağım duraklarına yerleştirilmesi ve boşaltılması,

28.2.    Sağım tesisi içinin ve soğutma odalarının temizlenmesi,

28.3.       Sağım tesisi bekleme yeri ve dönüş yollarının temizliğinin yapılması, sulukların temizlenmesi,

28.4.         Sağım tesisi yemleme ünitesi bulunuyorsa buradaki yemliklerin temizliğinin yapılması,

28.5.       Sağım ünitelerinde değiştirilmesi gereken parça ve aksamların talimatlar gereği değiştirilmesi için sağım tesisi yetkilisi veya grup kâhyasına haber verilmesi,

28.6.    Sağım makinesinde meydana gelen arıza ve hasarların derhal bildirilmesi,

28.7.       Madde 7‘de belirtilen sebeplerden dolayı zorunlu olarak elle sağım yapılması durumunda keçilerin padoklara alınması, sağım kotralarına sürülmesi, sağılan sütlerin kazanlara boşaltılması, sağım yeri temizliği, sağım ekipmanlarının temizliği vb.

29-     Aşı, ilaçlama, banyo ve kırkım zamanlarında sağım saatleri ve sağılan keçi sayıları değişebilir, Müşteri bu duruma itiraz edemez.

30-        Sağım sezonunda yapılan aşı, test uygulamalarında; İşletmemiz aşı uygulama programına göre hayvanlara aşı uygulaması yapılmadan en az bir gün önce Müşteriye bilgi verilir. Müşteri gerekli önlemini alarak aşılanan hayvanların sütlerini ihale fiyatından almak zorundadır.

31-      Sağımda kullanılacak olan malzemelerin (önlük, eldiven, çizme, yağmurluk) temini Müşteriye aittir.

32-      Sütler Müşteriye işletmenin yetkili elemanı tarafından teslim edilir. İşletme gerekli gördüğü takdirde yetkili elemanını süt tankeri ile beraber tartım için kantara gönderir.

33-    Sütler kg esası üzerinden teslim edilecek olup süt almaya gelen araç İşletmemiz merkez kantarında darası alındıktan sonra sağım tesisinden sütü alarak tekrar İşletmemiz merkez kantarında tartılarak sevk edilir ve bu tartım geçerli olur. İşletme merkez kantarının arızalı olması durumunda İşletmenin belirleyeceği diğer bir kantarda tartım işlemi yapılır.

34-    İşletme kendi ihtiyacı olan sütü (İaşe, personel ihtiyacı, oğlaklara emdirilen süt v.b.) ayırabilir. Müşteri bu süt üzerinde herhangi bir hak talebinde bulunamaz.

35-    İşletme hayvanlarında çıkabilecek herhangi bir hastalık nedeniyle süt teslimi yapılamaz ise Müşteri herhangi bir hak talebinde bulunamaz. Herhangi bir hastalık durumunda sütün kaynatılarak değerlendirilmesinde bir sakınca yoksa Müşteri bu sütleri de ihale fiyatı üzerinden almak zorundadır.

36-     Sağım döneminde besleme ve laktasyon dönemine göre kuru madde, yağ ve protein oranları değişiklik gösterebilir. Müşteri memeden sağılan sütün kuru madde, yağ ve protein oranlarını olduğu gibi kabul eder.

37-    İşletmede keçicilik faaliyetleri devam ettiği sürece Müşteriye süt verilir. Herhangi bir nedenle keçicilik faaliyetleri kaldırıldığı takdirde süt verilmez. Müşteri bundan dolayı bir hak iddia edemez.

38-   İşletmenin, Müşteriye göstereceği yerde veya sağım tesislerinde yukarıda zikredilmeyen fakat işin tabiatı gereği yapılması gereken diğer işler İşletme yönetimince belirlenen ilke ve kurallar çerçevesinde Müşteri tarafından yapılır.

39-    Teknik Şartname 39 maddeden oluşmaktadır.

Selami BEDİZ         Zafer ÖZ

Hayvancılık Md. Yard.  İşletme Müdürü


TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞIM DÂHİL KEÇİ SÜTÜ SATIŞI ŞARTNAMESİDİR

Bu şartnamede Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü “TİGEM”, Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdür­lüğü “İŞLETME”, İhaleye katılan veya üzerine ihale yapılan gerçek ya da tüzel kişilerde “MÜŞTERİ” ola­rak adlandırılmıştır.

t - İHALENİN KONUSU VE ŞEKLİ__________ :

a)    Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğünün bir yıllık tahmini 250 Ton keçi sütünün, pipe line sağım tesisinde veya seyyar sağım makinesinde veya bunların temin edilememesi durumunda elle sağımı, nakliyesi ve depolanması müşteri tarafından yapılması kaydıyla bir (1) yıl süreyle satışıdır.

b)   İhale, Açık Artırma Usulü ile yapılacaktır.

2-   İHALENİN YAPILACAĞI YER VE ZAMAN :

İhale, 09/02/2017 tarihinde saat 14.00’da Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nün idari binası top­lantı salonunda İşletmemiz Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır. İhaleye iştirak eden olmadı­ğı veya verilen fiyatlar uygun görülmediği takdirde ihale, 16/02/2017 tarihinde aynı yer ve aynı şartlarda tekrar edilecektir.

İşletme, Ceylanpınar ilçesi merkezinde olup, Telefon: 0.414. 471 49 74 ( 5 Hat ) Faks: 0.414 471 43

78’dir.

3-   İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI :

İhaleye katılmak isteyen müşterilerde aşağıdaki şartlar aranır.

a)   Tebligat için adres beyanı

b)   Geçici teminat vermesi,

c)   Ticaret Odası, Sanayi Odası veya ilgili meslek kuruluşlarına kayıtlı olduklarına ve hâlihazırda faa­liyette bulunduklarına dair ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış belge vermeleri,

d)   Belgeler ihale tarihine göre son iki ay içerisinde alınmış olma şartı ile ihaleye katılacak isteklinin bağlı bulunduğu Vergi Dairesi, Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) ile Bağ-Kur’a borcunun olmadığına veya borcu var ise ertelendiğine dair belgelerin komisyona ibraz edilmesi.

e)  Müşterinin tüzel kişi olması halinde gerekli yetki belgelerinin ve imza sirkülerinin ibraz edilmesi.

4-                                        İHALEYE_________________________ KATILAMAYACAKLAR   :

(1)Aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak, kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihalelere katılamazlar.

a)  4734 Sayılı Kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu iha­lelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12/04/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kap­samına giren suçlardan dolayı hükümlü bulunanlar.

b)   İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler.

c)   TİGEM’in ihale yetkilisi kişileri ile bu yetkiye sahip kurullarda görevli kişiler.

ç) TİGEM’in ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar.

d)     (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımları ile evlatlıkları.

e)                                Kişilerin  yönetim kurullarında görevli bulunmadıkları veya sermayesinin yüzde onundan(%10) faz­lasına sahip olmadıkları anonim şirketler hariç (c ),(ç) ve (d) bentlerinde belirtilenlerin ortakları ile şirketleri.

f)     İhale konusu işin danışmanlık hizmetlerini yapan yükleniciler bu işin ihalesine katılamazlar. Aynı şekilde, ihale konusu işin yüklenicileri de o işin danışmanlık hizmeti ihalelerine katılamazlar. Bu yasaklar, bunların ortaklık ve yönetim ilişkisi olan şirketleri ile bu şirketlerin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketleri için de geçerlidir.

g)     Sermaye paylarına bakılmaksızın idarenin doğrudan veya dolaylı olarak hissedarı olduğu şirketler, 22/01/2004 tarihli ve 5072 sayılı Dernekler ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile ilişkilerine Dair Ka­nun kapsamındaki vakıf ve dernekler.

(2) Bu yasaklara rağmen ihaleye katılan istekliler ihale dışı bırakılarak geçici teminatları gelir kayde­dilir. Ayrıca, bu durumun teklifleri değerlendirilmesi aşamasında tespit edilememesi nedeniyle bunlardan biri üzerine ihale yapılmışsa, teminatı gelir kaydedilerek ihale iptal edilir. İkinci ihale yapıldığı takdirde idare aley­hine meydana gelecek zarar ziyanın hükmen tahsili yoluna gidilir.

5-                                    TAHMİN EDİLEN BEDEL VE GEÇİCİ TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR:

a)   Tahmin edilen keçi sütü üretim miktarları, muhammen bedel ve geçici teminat tutarları aşağıya çı­karılmıştır.

İŞLETME

ADI

CİNSİ

TAHMİNİ BİR YILLIK MİK. (Kg.)

MUHAMMEN FİYATI (TL/Kg)

MUHAMMEN TUTARI (TL)

GEÇİCİ TEMİNAT (% 3)

Ceylanpınar

T.İ.M.

Keçi Sütü (Sağım Dahil)

250.000

1,21

302.500,00

9.075,00

 

b)   Teminat olarak kabul edilecek kıymetler aşağıya çıkarılmıştır.

1-                                          Tedavüldeki Türk parası,

2-                        Döviz,     (İhale günündeki T.C. Merkez Bankası döviz alış kuruna göre TL. Teminat tutarını karşı­lamak ve kesin teminat olması halinde, Türk Lirasına çevrilmek kaydıyla)

3-                       Banka ve özel finans kurumlarının verecekleri teminat mektupları limit dahili ve süresiz olacak­tır. Süreli olması durumunda, süresi sözleşme süresinin bitim tarihinden itibaren en az 4 ay sonrası olacaktır.

4-                         Devlet     istikraz tahvilleri, hazine kefaletine haiz tahviller ve özel kanunlarında teminat olarak kabul edileceği açıklanan belgeler.

c)    Kamu Kurum ve kuruluşları ile sermayesinin tamamı veya yarısından fazlası Kamu sektörüne ait bulunan kuruluşlardan da geçici teminat alınır.

d)   Geçici teminat, Teminatın nakit veya Döviz olması halinde İşletme veznesine veya İşletmenin T.C. Ziraat Bankası Ceylanpınar Şubesi nezdindeki TR29 0001 0005 8805 9943 7852 31 no’lu hesaba veya Halkbank Ceylanpınar Şubesi nezdindeki TR95 0001 2001 5280 0013 0000 01 no’lu hesaba yatırılarak alı­nacak makbuz komisyona ibraz edilecektir. Banka teminat mektupları ya da para mahiyetindeki kıymetler ko­misyona teslim edilecektir. Geçici teminat mektuplarında, tekliflerin geçerlilik süresi ihale tarihinden itibaren en az 60 (altmış) gün daha fazla süreli olacaktır.

6-    SÜT SATIŞ FİYATI :

Keçi Sütünün sağımı ve nakliyesi müşteriye ait olmak üzere;

a)  Keçi sütü satış fiyatı KDV Hariç 1,21 TL./Kg. olup, bir (1) yıl süreyle geçerli olacaktır.

b)  Fiyat, Türk Lirasına göre belirlenecektir.

7-                                                          TEKLİFLERİN   OPSİYONU VE ARTIRIM YAPILMASI :

a)   Teklifler ihale tarihinden itibaren en az 90 (Doksan) gün opsiyonlu olacaktır. Müşterinin bu süre zarfında teklifiyle işletmeye bağımlılığı devam edecektir. Teklif verildikten sonra tekliften vazgeçilemez ve değişiklik talebi kabul edilmez.

b)   İhale yapıldıktan sonra artırım teklifi kabul edilmez.

8-                                               SÖZLEŞME____________________________ SÜRESİ VE KESİN TEMİNAT    :

a)    Sözleşme süresi 1 (bir) yıl olup, İhale kararının onaylanmasından sonra, ihalenin yapıldığı müşte­riye yazılı olarak bildirilir. Müşteri, tebliğ tarihinden itibaren 5 (beş) gün içerisinde 1 (bir) yıllık tahmini ihale tutarının %6’sı tutarında süresiz veya sözleşme bitim tarihinden itibaren en az 4 ay süreli kesin teminat mektubunu teslim ederek sözleşme yapmaya mecburdur.

Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde protesto çekmeye ve hüküm istihsaline gerek kalmaksızın iha­le bozulur ve geçici teminat cezai şart olarak irad kaydedilir.

b)    Sözleşme süresi içerisinde Ulusal Süt Konseyince süt fiyatlarında artış olduğu takdirde aradaki farka tekabül edecek miktar kadar ilave kesin teminat mektubu alınır. Firma, tebliğ tarihinden itibaren 15 (Onbeş) gün içerisinde teminat mektubunu İşletmeye teslim etmek zorundadır. Ek teminatı vermediği tak­dirde bu şartnamenin 15/a maddesi uygulanacaktır.

c)    Müşteri ayrıca süt sağımına başlamadan 10(0n) gün öncesine kadar Altmış (60) günlük keçi sütü bedelini (vergiler dâhil) karşılayacak kadar mal bedeli karşılığı teminatı teslim etmeye mecburdur. Süt fiyat­larında sözleşme süresince artış olduğu takdirde Altmış (60) günlük süt bedeli için ödenen teminat mektubu bu süre içinde teslim edilen mal bedelini karşılamadığında müşteri ilave teminat mektubu verecektir. Alt- mış(60) günlük süt bedeli için alınan teminat mektubu süt teslimatının tamamlanmasını ve süt bedellerinin tamamının ödenmesini müteakip müşteriye iade edilecektir.

d)   Müşteri tarafından sağım tesisinde kullanılan malzemelere verilecek olan zararları, müşteri karşılamak zorundadır.

9-                                                                                                                                                                                        VERGİ-RESİM VE HARÇLAR    :

İhale, sözleşme ve taahhüdün yapılmasına ait bütün vergi-resim ve harçlarla sözleşme giderleri müş­teriye aittir. Sözleşme noter huzurunda yapılacaktır.

Î0-TAAHHÜDÜN MİKTARI - SÜRESİ VE TERMİN :

Müşteri, sözleşmenin tasdik tarihinden sonra 1 (bir) yıl süreyle tahmini 270 gün (+-%20) sağım sezo­nunda (Şubat-Ekim 2017 ayları arasında) taahhüdünü tamamen sözleşme ve şartnameye uygun olarak yeri­ne getirecektir.

İşletmenin keçi sütü taahhüt miktarı % 25 (+, -) oranında değişebilir. Müşteri miktar değişikliğini kabul etmek zorundadır. Taahhüt edilen yıllık süt üretim miktarı yıl içinde aylar itibarıyla değişiklik göstere­bilir. İşletme kadro artışı yaparsa üretilecek süt miktarının tamamını müşteri almak zorundadır.

11-                                                                                 TESLİM-TESELLÜM YERİ, SÜRESİ VE ŞARTLARI :

Keçi sütünün sağım yapılacağı yerler; Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğünde bulunan ATA­TÜRK Ormanı Karşısındaki Keçi Ağılı veya mücbir sebepler olması durumunda başka yerdeki ağıllar veya İşletmenin belirleyeceği meralardır.

a)   Tartımda İşletme kantarı esas alınacak olup; fatura, kantar fişine göre tanzim edilecektir. İşletme isterse sağım yerinden kantara kadar nakliye esnasında bir elamanını görevlendirebilecektir.

b)   Sütler müşteriye, İşletmelerin yetkili elamanları tarafından teslim edilecektir.

c)     Nakliye ve depolama müşteri tarafından yapılacağından nakliye sırasında oluşacak zararlardan müşteri sorumludur. Sütün müşteri tarafından teslim alınmasından sonra meydana gelecek tartı noksanlığı, bozulma ve diğer zarar ziyanlardan İşletme sorumlu olamayacaktır. Herhangi bir sebeple süt kantara tartıma gelmemişse faturaya esas miktar olarak son iki günün süt ortalaması esas alınacak ve müşteriden tahsil edilecektir.

d)   Müşteri, ihale süresi içine giren tüm resmi tatillerde (Cumartesi, Pazar, Milli ve Dini, Bayramlar­da) sütü sağarak almak zorundadır. Sütün sağılmaması halinde, İşletme sütü işçi temin edebildiği takdirde pazarlıkla müşterinin nam ve hesabına sağım yaptıracak, işçi ve nakliye masraflarını ayrıca müşteriden tahsil edecektir. Sütün sağılmaması halinde son iki günlük sütün ortalaması alınarak parası müşteriden tahsil edilir.

e)    İşletme kendi ihtiyaçları kadar (iaşe, personele ihtiyacı, kuzulara emdirilen süt vb.) sütü alabile­cektir. İşletmenin ihtiyacı olan sütlerin sağımı ve İşletmeye teslimini müşteri yapacaktır. İşletmenin ihtiyacı olan ve İşletme tarafından alınan sütün sağım bedeli, süt satış birim fiyatının %35’i (Yüzde otuzbeş) hesap­lanarak müşteriye fatura karşılığı ödenecektir.

f)    İşletmenin hayvanlarında çıkabilecek bir hastalık nedeni ile keçi sağımı yaptırılamaz ise, müşteri herhangi bir hak talebinde bulunamaz. Herhangi bir hastalıkta sütün kaynatılarak değerlendirilmesinde İş­letmece sağlık ve teknik yönden bir sakınca yoksa müşteri bu sütleri de aynı fiyatla almak zorundadır.

g)    İşletmelerimizde 16. maddede belirtilen mücbir sebepler nedeniyle keçicilik faaliyetleri durduruldu­ğu takdirde süt verilmeyecektir. Bundan dolayı müşteri bir hak iddia edemez.

h)   Sağım döneminde besleme ve laktasyon dönemine göre kuru madde, yağ ve protein oranları deği­şiklik gösterebilir. Müşteri memeden sağılan sütün kuru madde, yağ ve protein oranlarını olduğu gibi kabul edecektir.

ı) Süt sağım işine başlanacağı Müşteriye bir hafta (7 gün) önceden yazılı olarak bildirilecektir.

i)   Keçilerin mevkilerinde bulunan sağım makinesinde uzun süreli elektrik kesintisi veya sağım maki­nesinde uzun süreli arıza olması durumunda, keçiler elle sağdırılacaktır. Elle sağılan sütü Müşteri almak zo­rundadır ve bu duruma itiraz edemez.

j) Sütün günde kaç kez sağılacağına, nasıl ve ne şekilde sağım yapılacağına, işletme teknik elemanla­rı karar verir. Müşteri bu karara uymak zorundadır.

k) Müşteri; keçi sütünün pik olduğu dönemlerde sütü her gün düzenli şekilde alarak beklemeden do­layı oluşabilecek bozulmalara meydan vermeyecektir. Bu nedenlerden dolayı bozulan sütlerden İşletme so­rumlu olmayacaktır.

l) Müşteri süt soğutma tanklarının yetmediği zamanlarda ilave süt soğutma tankı getirmek isterse iş­letmenin göstereceği yere koyabilir ve soğutma amaçlı kullanabilir.

m) Müşteri isterse bedeli mukabilinde işletmemizden yemek alabilir. Yemeğin teslim yeri İşletmemiz mutfaklarıdır.

12-                                                 UYULACAK         ESASLAR :

a) Müşteri ürettiği mamulleri kendi adına üretir, ambalajlarında ise TİGEM logosunu kullanamaz.

13-                                  ÖDEME            ŞARTLARI :

a)  Keçi sütü faturaları işletme tarafından 7’şer günlük periyotlar halinde tanzim edilecek, her ay içeri­sinde kesilen faturalar için son ödeme tarihi, takip eden ayın 10. gününe kadardır. Ödemeler işletmece belir­tilen banka hesaplarına yatırılacaktır. Bu süreler faizsiz ödeme süreleridir.

Süt bedelinin bu süreler içerisinde ödenmemesi halinde gecikilen sürelere son ödeme tarihinden başlamak üzere 6183 sayılı Amme alacaklarının tahsili usulü hakkındaki kanun hükümleri doğrultusunda gecikme faizi tahakkuk ettirilecektir. Faizsiz süre içerisinde yatırılan süt bedelleri, tarih sırasına göre ilk fatura bedellerinden tenzili yapılarak, kalan borca faiz tahakkuk ettirilecektir.

b)  Faiz tahakkuku yapılsa dahi, süt bedelinin 7 (yedi) gün içerisinde ödenmemesi halinde İşletme ister­se, mal bedeli karşılığı teminat mektubu alarak 30 güne kadar süre uzatımı vermekte veya kati teminatı cezai şart olarak irat kaydederek sözleşmeyi feshetmekte serbesttir.

c)  Devletçe süt teşvik primi verildiği sürece, teşvik primine tabi olmayanlardan bu miktar ayrıca tah­sil edilir.

d)  Müşteri, Destekleme faturalarını en geç 3 (üç) gün içerisinde tasdik ederek İşletmeye teslim ede­cektir. Geç teslim etmekten dolayı destekleme bedelinin alınmaması halinde zarar müşteriden tahsil edile­cektir.

14-                                                       TAAHHÜDÜN   YAPILMAMASI VEYA EKSİK YAPILMASI :

a)   Sözleşme yapıldıktan sonra müşterinin taahhüdünden kısmen veya tamamen vazgeçmesi veya taah­hüdünü sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi halinde yapılan en fazla 3 (üç) gün süreli yazı­lı ihtara rağmen aynı durumun devam etmesi halinde ayrıca protesto çekmeye ve hüküm istihsaline gerek kal­maksızın kesin teminat cezai şart olarak irad kaydedilir. Sözleşme feshedilerek bundan dolayı işletmenin uğra­yacağı zarar ve ziyanın da tahsili için kanuni yollara başvurulur. Gelir kaydedilen kati teminat müşterinin bor­cuna mahsup edilmez. Borcu varsa ayrıca tahsili yoluna gidilir.

b)   Müşteri sütü gecikmeli olarak teslim aldığı takdirde; gecikilen beher gün için günlük süt miktarı­nın cari satış tutarı üzerinden % 15 gecikme cezası alınacaktır. Ancak bu gecikme 3 (Üç) günü geçerse, iş­letme gecikme cezası alarak beklemekte veya 14. maddesi esasları dâhilinde sözleşmeyi feshetmekte serbest­tir.

c)   Sözleşme yapıldıktan sonra müşterinin taahhüdünden kısmen veya tamamen vazgeçmesi veya taahhü­dünü sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi halinde işletme sütü müşteri nam ve hesabına pa­zarlıkla bir başkasına satabilir. Bu satıştan dolayı işletme aleyhine fark doğarsa müşteriden hükmen tahsili yoluna gidilir. Müşteri lehine fark doğarsa ödenmez.

15-                                               SÖZLEŞME_________________________________ VE ALACAĞIN DEVRİ    :

Onay Makamının yazılı izni olmadan müşteri, sözleşmeyi ve alacağını (malını) bir başkasına devir ve temlik edemez. Sözleşmenin devrine müsaade edildiği takdirde devir alacaklarda ilk ihaledeki şartlar aranır. İzinsiz devir yapılması halinde sözleşme bozulur ve müşteri hakkında 14. madde hükümleri uygulanır.

16-                                     MÜCBİR_______________________________________ SEBEPLER  :

Müşteri ve İşletmenin iradesi dışında kalan ve taahhüdün yerine getirilmesini imkânsız kılan veya geciktiren olaylar (Yangın, Tabii afetler, Salgın hastalıklar, Grev, Hükümet Kararları, İştiraklerin kurulması vs.) İlgili Resmi Makamlarca tevsik edilmek kaydıyla ve takdiri İşletmeye ait olmak üzere mücbir sebep sayılır.

Mücbir sebebin varlığı taahhüdün ifasını imkânsız kılması halinde İşletme veya müşterinin talebi üzerine sözleşme feshedilir, mücbir sebep taahhüdün ifasını bir süre geciktiriyorsa işletme ya sözleşmeyi fesheder veya makul bir ek süre verir. Mücbir sebep taahhüdün mücbir sebebin vukuundan önceki kısmının yerine getirilmesi ile ilgili hükümlerini değiştirmez.

17-                                                  TEMİNATIN________________________________ İADESİ    :

Müşterinin taahhüdünü sözleşme ve şartname esasları dâhilinde yerine getirmesini müteakip, alınan teminatlar müşteriye iade edilir.

18-                               GENEL__________________________________________ HÜKÜMLER :

a)   Bu şartname ve akdedilecek sözleşmeden doğacak her türlü ihtilafların hallinde ANKARA Mah­keme ve İcra Daireleri yetkilidir.

b)  Müşterinin göstermiş olduğu adrese yapılacak tebligat müşterinin kendisine yapılmış sayılır.

c)   TİGEM İktisadi Devlet Teşekkülü olup 2886 Sayılı Devlet İhale Kanuna tabi değildir. Yapılan iha­le satış işlemi olduğundan 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa da tabi olmayıp, ihale TİGEM Alım-Satım ve İhale Yönetmeliği esaslarında yapılmaktadır.

d)   Sözleşme süresi dolmadan; Hükümetin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kanun, tüzük ve ta­limatlarıyla veya TİGEM Yönetim Kurulu’nun gördüğü lüzum üzerine İdarenin faaliyetlerinin tamamen veya bir süre ile durdurulması, kiralanması, kapatılması veya özelleştirilmesi halinde sözleşme feshedilerek, hükümsüz sayılacaktır. Yüklenicinin hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir. Yüklenici bu durum karşısında idareden herhangi bir hak iddia edemez.

e)   İş bu şartname 18 maddeden ibaret olup, ekli teknik şartnameyle birlikte hüküm ifade eder. İhaleye iştirak etmiş olanlar şartnameyi tüm Maddeleri ile birlikte aynen kabul etmiş sayılırlar.

19-   Keçi Sütü Sağımı ve Satışı Şartnamesi 19 maddeden oluşmaktadır.

Metin Kutusu: Zafer ÖZ
İşletme Müdürü
CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ


İLAN

CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDE 2017 YILINA AİT 250 TON SAĞIM DAHİL KEÇİ SÜTÜ SATIŞI YAPILACAKTIR.

1-   Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğünün bir yıllık tahmini 250 ton keçi sütünün, pipe line sağım tesisinde veya seyyar sağım makinesinde veya bunların temin edilememesi durumunda elle sağımı, nakliyesi ve depolanması müşteri tarafından yapılması kaydıyla bir (1) yıl süreyle satışıdır.

2-   İhale, 09.02.2017 tarihinde saat 14.00’de Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nün idari binası toplantı salonunda İşletmemiz Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır. İhaleye iştirak eden olmadığı veya verilen fiyatlar uygun görülmediği takdirde ihale, 16.02.2017 tarihinde aynı yer ve aynı şartlarda tekrar edilecektir.

İhale, açık artırma usulü ile yapılacaktır.

3-                              Tahmin edilen bedel ve geçici teminata ilişkin esaslar;

a)    Tahmin edilen keçi sütü üretim miktarları, muhammen bedel ve geçici teminat tutarları aşağıya çıkarılmıştır.

İŞLETME

ADI

CİNSİ

TAHMİNİ BİR YILLIK MİK (Kg.)

MUHAMMEN

FİYATI

(TL/Kg)

MUHAMMEN TUTARI (TL)

GEÇİCİ TEMİNAT (% 3)

Ceylanpınar

TİM.

Keçi Sütü

250.000

1,21

302.500,00

9.075,00

 

4-   Keçi Sütünün sağımı ve nakliyesi müşteriye ait olmak üzere;

a)  Keçi sütü satış fiyatı KDV Hariç 1,21 TL./Kg olup,bir (1) yıl süreyle geçerli olacaktır.

b)   Fiyat Türk Lirası’na göre belirlenecektir. İhale esnasında 1,00 TL/Ton (Türk Lirası) aşağı artırım yapılmaz.

5-   Ödeme Şartları;

a)   Keçi sütü faturaları işletme tarafından 7’şer günlük periyotlar halinde tanzim edilecek, Her ay içerisinde kesilen faturalar için son ödeme tarihi, takip eden ayın 10. gününe kadardır. Ödemeler işletmece belirtilen banka hesaplarına yatırılacaktır. Bu süreler faizsiz ödeme süreleridir.

Süt bedelinin bu süreler içerisinde ödenmemesi halinde gecikilen sürelere son ödeme tarihinden başlamak üzere 6183 sayılı Amme alacaklarının tahsili usulü hakkındaki kanun hükümleri doğrultusunda gecikme faizi tahakkuk ettirilecektir. Faizsiz süre içerisinde yatırılan süt bedelleri, tarih sırasına göre ilk fatura bedellerinden tenzili yapılarak, kalan borca faiz tahakkuk ettirilecektir.

b)  Faiz tahakkuku yapılsa dahi, süt bedelinin 7 (yedi) gün içerisinde ödenmemesi halinde İşletme isterse, mal bedeli karşılığı teminat mektubu alarak 30 güne kadar süre uzatımı vermekte veya kati teminatı cezai şart olarak irat kaydederek sözleşmeyi feshetmekte serbesttir.

c)    Devletçe süt teşvik primi verildiği sürece, teşvik primine tabi olmayanlardan bu miktar ayrıca tahsil edilir.

d)  Müşteri, Destekleme faturalarını en geç 3 (üç) gün içerisinde tasdik ederek İşletmeye teslim edecektir. Geç teslim etmekten dolayı destekleme bedelinin alınmaması halinde zarar müşteriden tahsil edilecektir.

6-          İhale Şartnamesi, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Karanfil Sok.No:62 Bakanlıklar/ANKARA) ve Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğünden temin edilebilir, ayrıca www.tigem.gov.tr elektronik adresinden ihaleler bölümünden de görülebilir.

7-                              TİGEM İktisadi Devlet Teşekkülü olup 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’na ve yapılan ihale bir satış ihalesi olduğundan 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa da tabi değildir. Bu ihale TİGEM Alım- Satım ve İhale Yönetmeliği esaslarında yapılmaktadır.

İLAN OLUNUR.

CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Alaattin GÜLER      Zafer ÖZ

 

Ticaret Şefi    İşletme Müdürü

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)