İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Sürücü Asgari Ücret 2 1 Ay 2 Araç (çift Kabin) 1 1 Ay

İhale No 1064459
Sektör Araç, Yedek Parça ve Ekipmanları
İdare TCDD İZMİR LİMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli İzmir
İşin İli İzmir
Yayın Tarihi 22 Şubat 2016
İhale Tarihi 25 Şubat 2016 10:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

 

DOĞRUDAN TEMİN TEKLİF İSTEME MEKTUBU

 

      Liman İşletme Müdürlüğümüzün aşağıda özellikleri belirtilen Mal/Hizmet işi Doğrudan Temin yöntemi ile alınacaktır.

1.      Teklif sahipleri tekliflerini, faksla, Posta/Kargo veya elden 25 / 02 /2016 tarihinde saat:10:00’a kadar, İlgili Komisyon Bürosuna (satın alma servisine) verecektir.

2.      Teklif Mektuplarında kazıntı, silinti olmayacaktır. Teklifler okunaklı şekilde ve teklif bedelleri yazı ve rakamla (KDV hariç) birim fiyat ve toplam bedel şeklinde Türk Lirası (TL) olarak yazılacaktır. Teklifler teklif cetvelinde belirtilen birime (adet, takım, kutu vb) uygun olarak verilecektir.

3.      Teklifçiler ikinci sayfada sunulan Fiyat teklif Cetveliyle veya bu cetvele uygun bilgiler içeren kendilerine ait matbu evraklarıyla tekliflerini vereceklerdir. Kendi matbu evraklarıyla teklif veren teklifçiler bu sayfada belirtilen şartları kabul etmiş sayılacaktır.

4.      Teklif üzerinde kalan firma siparişe müteakip (………) gün içinde istenen Mal/Hizmeti nakliyesi kendisine ait olmak üzere Liman İşletme Müdürlüğüne teslim edecektir.(Bu madde içeriğinde teslim tarihi belirtilmemişse teklifçiler teslim tarihlerini tekliflerinde kendileri belirtecektir.)

5.      Mal/Hizmeti alımlarında erken teslim tercih nedeni olabilecektir.

6.      Teklifler yukarda belirtilen teklif verme tarihinden itibaren on beş (15) takvim günü geçerli olacaktır.

7.      Kapalı zarfla verilen teklif zarflarının ağzı kapalı olacak, üzerinde işin adı, isteklinin kaşesi ve/veya firma ismi bulunacaktır.

8.      Talep edilen Mal/Hizmet işinin adı, miktarı, birimi, parça numarası ve özellikleri belirtilmiştir. Teklifçiler, teklifte bulundukları Mal/Hizmetin teslim süresini, markasını, menşeini ve farklı özelliklerinin olması halinde farkını belirtecektir. Katalog ve dokümanları tekliflerine ekleyebileceklerdir.

9.      Talep edilen Mal/Hizmet için sertifika, belge gibi evrakların istenmesi halinde bu evraklar teklife eklenecektir.

10.  Talep edilen Mal/Hizmete ait bu yazı ekinde ek bilgilerin bulunması halinde teklifler bu eklere uygun olarak verilecektir.

11.  Temin edilecek olan Mal/Hizmetin belirtilen özellikleriyle ilgili olarak tarafımızca verilmiş olan bilgilerin yeterli olmaması veya numuneye göre (N.G) talep yapılmış olması halinde teklifçiler limanımıza gelerek yetkililerden bilgi alabilecekler, numuneleri yerinde görebileceklerdir.

12.  Tekliflerde aritmetik hata bulunması halinde re ’sen müdürlüğümüzce düzeltilecektir.

13.  Tekliflerin değerlendirme şekli (birim, genel toplam, kısmi) teklif cetvelinde belirtilmiştir.

14.  Teklif üzerinde kalan firma ile sözleşme imzalanması halinde karar ve damga bedeli olarak binde (9.48+5.69) 15.17 TL ile kesin teminat bedeli yüzde (6) oranında yükleniciden alınacaktır. Teslimin gecikmesi halinde günlük binde (1) oranında gecikme cezası kesilecektir.

15.  Teslim süresi 20 takvim günü geçen alımlar için yüzde (6) oranında kesin teminat alınacaktır.

16.  Garanti içeren Mal/Hizmete temininde yükleniciden yüzde  (3) garanti teminatı alınacaktır.

17.  Liman İşletme Müdürlüğümüz talep ettiği Mal/Hizmetin tümünü veya bir kısmını alıp-almamakla, yaptırıp-yaptırmamakta veya vazgeçmekte serbesttir.

18.  Talep edilen Mal/Hizmet alımına ortak girişim/konsersiyum teklif veremez.

19.  Teklifler teklif vermeye yetkili kişiler tarafından kaşelenip ve/veya Adı Soyadı yazılarak imzalanacaktır.

20.  Teklifinde ve Sipariş Teyit Mektubunda belirtilen şartları yerine getirmeyen firmaların, daha sonraki alımları için vermiş oldukları tekliflerinin değerlendirilmeye alınıp alınmamasında müdürlüğümüz serbesttir.

21.  Liman İşletme Müdürlüğü, verilen teklifleri bu konuda görevli olan Liman personellerin iş durumuna göre uygun olduğu tarih ve saatte toplanarak değerlendirecektir.

22.  Teklifçi firmanın Kamu İhale Kurumu sitesinde yasaklı olduğunun belirlenmesi halinde yükleniciden Mal/Hizmet alınmayacaktır.

23.  Mal/Hizmetin temini için kendisine sipariş çekilen yüklenici Sipariş Teyit Mektubunda belirtilen şartları zamanında yerine getirecektir. Aksi takdirde firmaya çekilen sipariş iptal edilerek teklifi değerlendirmeden çıkarılmış olacaktır.

 

 

 

 

 

19/02/ 2016                                           TEKLİF SAHİBİNİN

 

Adı ve Soyadı / Ticaret Unvanı

 

 

Açık Tebligat Adresi

 

 

Bağlı Bulunduğu Vergi Adresi ve No.

 

 

Telefon ve Faks Numarası

 

 

 

 FİYAT TEKLİF CETVELİ

S.

No

Temin Edilecek

Mal/ Hizmetin Adı

Personel ve araç miktarı

Miktarı (işin süresi)

Birim

Fiyatı

TOPLAM FİYAT (KDV Hariç) -TL

Rakamla

1

SÜRÜCÜ ASGARİ ÜCRET

2

1 AY

 

 

2

ARAÇ (ÇİFT KABİN)

1

1 AY

 

 

GENEL TOPLAM RAKAMLA

 

GENEL TOPLAM YAZIYLA :

                                          

EK: (TEKNİK ŞARTNAME)

Değerlendirme Şekli : (GENEL TOPLAM ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLECETTİR)

NOT 1 (TEKNİK ŞARTNAMEYE GÖRE)

..

 

Teklif İsteme Mektubunda (1.sayfa) ve Fiyat Teklif Cetvelinde (2.sayfa) belirtilen şartlarda ve özelliklerde, talep edilen Mal / Hizmet alımlarını yukarıda hizalarında belirttiğim fiyatlarla Teklifte bulunduğumu, vermeyi ve/veya yapmayı teklif ve taahhüt ederiz/ederim.  …../…./ 2016

 

 

 

                                                                                                                      Firma Adı ve Kaşesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TCDD İZMİR LİMAN İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ

SÜRÜCÜLÜ HİZMET  ARACI KİRALANMASI İŞİ

TEKNİK ŞARTNAMESİ

Bu şartnamede TCDD Liman İşletmesi Müdürlüğü, "İDARE" kısaltmasıyla, teklif verecek istekli ise "YÜKLENİCİ" olarak belirtilecektir.

AMAÇ

 

Bu şartnamenin amacı, TCDD İzmir Limanı sınırları içerisinde çalıştırılacak servis aracının özelliklerini ve çalışma kurallarını kapsar.

MADDE 1 - İHALENİN KONUSU VE KAPSAMI

Özellikleri 4. Maddede belirtilen 1 (bir) adet aracın, Liman sınırları içerisinde 6 gün 16 saat süreyle (07-23 saatleri için de) güvenlik devriye aracı olarak belirlenen şartlarda akaryakıt İDARE tarafından, diğer tüm giderleri YÜKLENİCİ tarafından karşılanacak 2 sürücülü devriye aracı temin edilecektir.

MADDE 2 . TEKLİF BEDELİNİN TESPİT EDİLMESİ

   Aylık kira bedeli üzerinden teklif verilecektir. 2 sürücünün giydirilmiş brüt ücreti +aylık kira bedeli,araca ait her türlü kasko,vergi,sigorta,bakım giderleri,amortisman,işletme karı dikkate alınarak hesaplanacaktır.

a)  İşin süresinin aylık kira bedeli ile çarpılması sonucu teklifin toplam tutarı tespit edilecektir.Bulunan toplam bedel üzerinden birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

 

MADDE 3 .YAPILAN İŞ BEDELENİN TESPİT EDİLMESİ

Bir aylık kira bedeli ile 2 sürücünün aylık ücretleri o araca ait aylık hak ediş tutarı olacaktır.

 

MADDE 4.       GÜVENLİK DEVRİYE ARAÇLARININ SAYISI VE ÖZELLİKLERİ

  

4.1 - Kiralanacak araç 1 (bir) adet,TK4 çift kabinli pikap (4+1 yolcu kapasiteli) olacaktır.

4.2- Araç, dizel motorlu olacak, silindir hacmi 2200 cc ye geçmeyecek ve motor gücü 105 hp altında olmayacaktır.

4.3-. Maddede belirtilen 1 (bir) adet aracın, Liman sınırları içerisinde 6 gün 16 saat süreyle   hizmet aracı olarak belirlenen şartlarda çalışacak şekilde kiralanmasını kapsar

4.4-Araç yerli veya yabancı marka ve modellerde olabilir, ancak ihale tarihi itibariyle 3 (üç) yaşını geçmiş olmayacak ve LPG’li olmayacaktır.

4.5-Araç Trafik Kanunu ve ilgili mevzuata uygun özelliklerde olacak, dönemsel vize ve trafik sigortası mutlaka yaptırılmış olacak bu belgeler sözleşme imzalanma aşamasında ibraz edilecektir.

4.6-Araç ilk yardım çantası ve yangın tüpü mutlaka bulundurulacaktır.

4.7- Aracın her iki yanında ve motor kapağı üzerinde TCDD Kurumsal kimlik tasarımlarına uygun olarak TCCD Amblemi, özel güvenlik amblemi ve her iki amblem arasında; üstte “LİMAN ÖZEL GÜVENLİK” ortada “PORT SECURİTY”  ve altta ihbar telefon numaraları yer alacaktır. (Bu şart, sözleşme aşamasında aranır)

4.8-Araç için en az 2 şoför istihdam edilecek,(07-15 saatleri arasında 1 şoför,15-23 saatleri arasında 1 şoför) ancak, şoförün gaybubeti halinde devriye hizmetlerinin aksamaması için yüklenici tarafından, şartnameye uygun gerekli tedbirler alınacak.

 

4.9- Akaryakıt İdare tarafından verilecek olup, sözleşme imzalandıktan sonra araç, full depo teslim alınacak, sözleşme bitimine müteakip full depo teslim edilecektir.

4-10- Araca,  ışıklı ve sesli siren sistemi monte edilecektir4.11- Banka ve Finans Kurumları (Katılım Bankaları) kredisi ile alınan aracın haricindeki rehinli araçlar kullanılmayacaktır.

4.12-Araca yüklenici firma tarafından GPRS cihazı monte edilecektir.

Hizmet Alımlarında Uygulanacak Usul ve Esaslar

Temel ilkeler

5-1 İdare – Yüklenici ilişkisinde; idare, yüklenici firma işçilerine karşı o işyeri ile ilgili olarak 4857 sayılı İş Kanunundan, iş sözleşmesinden veya alt işverenin taraf olduğu toplu iş sözleşmesinden doğan her türlü ücret, izin, fazla mesai, ikramiye, kıdem, ihbar, kötü niyet, ayrımcılık gibi parasal haklardan alt işveren ile birlikte sorumludur.

5-2 Her türlü parasal haklarının yüklenici tarafından ödendiğinin belgelerini mahkemeye ibraz etmek suretiyle bizzat idarenin kendisinin ispat etmesi gerekmektedir. Buradaki ispat yükü işçide değil işverenlerdedir.

5-3  İşçinin asıl işverenden alınan iş kapsamında ve değişen yükleniciye ait işyerinde ara vermeden çalışmasını sürdürdüğü, bir fesih bildirimi yapılmadığı sürece işyeri devrinin gerçekleştiği kabul edilir.

5-4 Kıdem tazminatı yönünden; son yüklenici tamamından, daha önceki yükleniciler ise sadece işçiyi çalıştırdıkları sürelerle ve devir esnasındaki işçinin aldığı ücret seviyesiyle sorumludur.

5-5 İzin ve ihbar tazminatı yönünden; tamamından ve sadece son yüklenici sorumludur.

5-6Diğer işçilik alacakları yönünden; Her bir yüklenici son ücret üzerinden sadece kendi ve kendinden önceki dönemden sorumludur.

 

Usul ve esaslar

MADDE 6- a) Hizmet alımına dayanak teşkil edecek sözleşme ve şartnamelere; işe alınacak kişilerin belirlenmesi ve işten çıkarma yetkisinin kuruluşa bırakılması yönünde ve hizmet alım sözleşmeleri çerçevesinde ya da geçici işçi olarak aynı iş yerinde daha önce çalışmış olanların çalıştırılmasına devam olunması, yönünde hükümler konulmayacak ve fiili uygulama yapılmayacaktır.

b) Yüklenici tarafından istihdam edilecek işçinin;

-  Türk vatandaşı olduğuna,

 

-  18 yaşını tamamlamış olduğuna,

 

- Sağlık durumunun çalıştırılacağı işe uygun olduğuna dair sağlık raporunun bulunduğuna,

 

-  Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmadığına,

 

İlişkin belgelerin talep edileceğine şartnamelerde yer verilecek ve sözleşme uygulama döneminde yerine getirilmesi ve bu belgelerin işçi özlük dosyasında olması sağlanacaktır.

 

c) Yüklenici üstlendiği iş için görevlendirdiği işçilerini sadece o işyerinde aldığı işte çalıştırmalıdır. yüklenici işçiye, işe başlama, çalışma şeklini, çalışma koşullarını, günlük ya da haftalık çalışma süresini, temel ücreti ve varsa ücret eklerini, ücret ödeme dönemini, sözleşmenin süresi kapsamında iş süresini, fesih halinde tarafların uymak zorunda oldukları hükümleri gösteren yazılı iş sözleşmesi vermekle, işverenin çalışma saatlerine uygun çalışma düzeni kurmakla yükümlüdür. Bu sözleşmenin bir sureti işçi özlük dosyasında bulundurulacaktır.

 

Yüklenici, çalıştıracağı personeli ile ilgili; işe başlatılmaları, iş süreleri ve çalışma şekilleri vs. dahil her tür düzenlemeleri, İş Kanunu ve diğer mevzuatlarda belirtilen kurallar doğrultusunda yapacak ve bu mevzuatlar doğrultusunda personelini çalıştıracaktır.

 

ç) Kuruluşun sözleşme yaptığı Yüklenici, çalıştırdığı her işçi için bir özlük dosyası düzenler. Bu dosyada, işçinin SGK sicil numarası ve kimlik bilgilerinin yanı sıra, İş Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve diğer kanunlar uyarınca düzenlemek zorunda olduğu her türlü belge ve kayıtları saklamak ve bunları istendiği zaman yetkili memur ve mercilere göstermek zorundadır. Kuruluş ve alt işveren, işçi hakkında edindiği bilgileri dürüstlük kuralları ve hukuka uygun olarak kullanmak ve gizli kalmasında işçinin haklı çıkarı bulunan bilgileri açıklamamakla yükümlüdür

 

Yüklenici çalıştırdığı işçilerinin özlük dosyalarında; “İş Sağlığı ve Güvenliği”, “Mesleki Eğitim” ile “İşbaşı Eğitimi” aldıklarını gösterir belgeleri, çalışma ortamı ve işin durumuna göre belirlenen Kişisel Koruyucu Malzemelerinin verildiğine ve işyerinde kullanacaklarına dair zimmet belgeleri, sağlık raporları, ağır ve tehlikeli işlerde çalışacaklar için formatına uygun sağlık raporlarını, gece çalışacaklar için gece çalışmasına uygun olduğunu gösteren sağlık raporunu, iş koluna göre Mevzuatta belirtilen (akciğer filmi, kulak odyogramı, solunum fonksiyon testi, portör muayenesi, tetanos, vb) sağlık testi sonuçlarını, işçilerin kullandıkları araçlarla ilgili ehliyetlerini, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili mevzuatın gerektirdiği diğer belgeleri bulunduracaktır.

 

Sözleşme başlangıcında Yüklenicinin çalıştırdığı personellerin tüm özlük bilgileri ile başlangıçta bildirilen işçilerden iş akdi feshedilenlerin yerine başlayan personelin özlük bilgileri de dahil yukarıda belirtilen bilgi ve belgeleri içerir özlük dosyaları Yüklenici tarafından Kuruluş ilgili birimlerine  teslim edilecek ve bu özlük dosyaları bu birimlerce dosyalanacak olup, takibi yapılacaktır. Ayrıca bu birimler, söz konusu özlük dosyalarını iş sözleşmesinin feshinden sonra en az 10 yıl arşivde saklayacaktır. Dosya bilgilerinin bilgisayar (dijital) ortamda arşivlenmesine yönelik sistemin kurulması halinde bilgi girişlerinin yüklenici işçisi çalıştıran işyerinde şifre verilecek uzman ve son kullanıcılar tarafından yapılması sağlanacaktır.

d) İşçi ücretlerinin "Ücret, Prim, İkramiye ve Bu Nitelikteki Her Türlü İstihkakın Bankalar Aracılığıyla Ödenmesine Dair Yönetmelik” in 10 uncu ve 11 inci maddeleri gereğince bankalar aracılığıyla yapılması sağlanacaktır. Çalışılan aya ait işçi ücretlerinin, işçiler adına açılmış olan banka hesaplarına, Yükleniciye hak ediş ödemesinin yapıldığı gün veya takip eden gün içinde aktarıldığına ilişkin bankaca onaylı belge aslının aynı gün veya takip eden gün içinde Kuruluş birimlerine ibrazı sağlanacaktır. Aynı zamanda, çalışılan aya ait ödemelerin hesabına yatırıldığı işçi tarafından da alındığına dair imzası aranacaktır.

Yüklenici işçilerine, 4857 sayılı İş Kanunun 37 nci maddesine göre, bu maddede belirtilen unsurları içerir bir “Ücret hesap pusulası” vermek zorunda olup, bu ücret pusulasının işçi tarafından alındığına dair imzalı bir nüshasının Yüklenici tarafından, Kuruluşun ilgili Birimlerine işçilerin özlük dosyalarına konulmak üzere intikali sağlanacaktır.

e) Bir yıllık hizmet akdini tamamlayan çalışanların hak ettikleri izinlerin Yüklenici tarafından hizmet taahhüdünü aksatmayacak şekilde kullandırılması esastır. Yıllık izinlerini kullanan Yüklenici çalıştırdığı işçilerinin, yıllık izinlerini kullandığına dair imzalarının alınması şarttır. Yüklenici hiçbir şekilde izinlerin kullandırılması nedeniyle ortaya çıkacak eksik hizmetler için işçilerinin izin kullandığını gerekçe gösteremez. Hangi nedenle olursa olsun hizmetlerde aksama veya eksiklik oluşması durumunda şartnamede düzenlenmiş, "İş Eksikliği” ne ilişkin yaptırım uygulanacaktır.

f) Yüklenicinin İş Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve diğer ilgili mevzuat hükümlerinden doğan mükellefiyetleri gereğince; ikaza gerek kalmaksızın işin niteliği, iş kolunun gerektirdiği ve işin tehlike sınıfına göre; iş kazası ve meslek hastalıklarını önleyici yaklaşımla, çalışma sahası ve işçiye yönelik her türlü güvenlik ve iş sağlığı tedbirlerini almak, bu tedbirlerin uygulamasını sağlamak ve kontrolünü yapmak;  işyerinde her türlü malzeme, araç ve teçhizatı noksansız bulundurmak ve işçilerine kullandırmakla, işçilerinin iş sağlığı ve güvenliği mevzuatından kaynaklı her türlü eğitimlerini aldırmakla yükümlüdür.

Yüklenici, çalışılan iş kolunun gerektirdiği baret, emniyet kemeri, iş elbisesi, iş eldiveni, koruyucu gözlük, eldiven, maske, ayakkabı, yağmurluk vb. kişisel koruyucuları işçilerine kullandırmakla, ilk yardım malzemesi, iş güvenliği ikaz levhaları vb. işyerinde hazır bulundurmakla ve tüm emniyet tedbirlerini almakla yükümlüdür. Bu itibarla yerine getirilmesinde gerek ihmal ve dikkatsizlik, tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçileri kullanmaktan veya herhangi bir sebepten meydana gelecek kazadan kusuru olması halinde tamamen Yüklenici sorumludur.

İstenildiğinde bu belgeler, ilgili yerlere verilmek üzere tahakkuku yapan birimlerce dosyalanacak ve bir nüshasının çalışanların özlük dosyalarına konulması sağlanacaktır.

 

g) Yapılacak hak ediş ödemesine esas bu Genel Emrin 6 ıncı maddesinin (h) bendinde belirtilen ödemeye esas belgeler, hak edişin ait olduğu ayı izleyen ayın 15 inci (dahil) gününe kadar yüklenici tarafından Kuruluş ilgili birimlerine ibraz edilmek zorundadır. Anılan bu belgeler ibraz edilmediği takdirde, Genel Emrin 6 ıncı maddesinin (i) bendi uygulanacak, bu durum üç defa tekerrür ettiğinde ise, sözleşmenin "İdarenin Sözleşmeyi Feshetmesi" başlıklı maddesi uyarınca gerekli işlemler yapılacaktır.

 

ğ) Hizmet İşleri Genel Şartnamesi’nin “Çalışanların Özlük Hakları” başlıklı 38 inci maddesi; "... Kontrol teşkilatı işyerinde çalışanlar arasında yüklenici veya alt yüklenicilerce ücretleri ödenmeyenlerin bulunup bulunmadığını, vasıflı personel çalıştırılması ihale dokümanında öngörülen işlerde bu personele asgari ücretin üzerinde bir ödeme yapılması istenmişse, belirlenen asgari ödeme tutarının ilgili personele ödenip ödenmediğini kontrol ederek veya bu konuda kendisine gelen talep ve ihbarları değerlendirerek, yükleniciden ve alt yüklenicilerden istenecek bordrolara göre bu ücretlerin yüklenicinin hakedişinden ödenmesini sağlar.

                   Yükleniciler tarafından işçi ücretlerinin ödendiğine dair belgelerin Kuruluşa ibraz edilmemesi ve ücretin ödenmemiş olması halinde resen; yükleniciden istenecek bordrolara göre işçi ücretlerinin ödenmediğinin kesin olarak tespit edilmesi durumunda,  bu ücretlerin Yüklenicinin hakedişinden ödenmesi sağlanacaktır.

h) Yüklenicinin icra takibine uğraması halinde, 4857 sayılı İş Kanununun 36 ncı maddesinin 3 üncü fıkrasının; "Anılan müteahhitlerin bu işverenlerdeki her çeşit teminat ve hak edişleri üzerinde yapılacak her türlü devir ve el değiştirme işlemleri veya haciz ve icra takibi bu işte çalışan işçilerin ücret alacaklarını karşılayacak kısım ayrıldıktan sonra, kalan kısım üzerinde hüküm ifade eder." hükmü uyarınca işlem yapılacaktır.

ı) Son hakediş ödemesi; yükleniciler tarafından sözleşmenin son ayına ait işçilerin ücret, varsa fazla mesai dahil İş Mevzuatına göre hak ettikleri diğer alacakları ile sosyal güvenlik primlerinin ve vergilerin ilgili yerlere ödendiğine dair belgelerin Kuruluş bu Genel Emrin 6 ncı maddesinin (e) bendinde belirtilen birimlerine ibraz edilmesi durumunda yapılacaktır. İbraz edilmemesi halinde söz konusu ödemeler, yüklenicinin son hak edişinden mahsup edilmek üzere Kuruluş tarafından yapılacaktır.

i) Yüklenici firma, çalışanlarının ya da üçüncü kişilerin uğrayacağı zararları herhangi ihtar veya ihbara gerek kalmaksızın tazmin etmekle yükümlüdür. Bu nedenle Yüklenici mali mesuliyet sigortasını ve çalıştırdığı personellerinin ferdi kaza sigortalarını yaptıracaktır.

j) Yüklenici iş sağlığı ve güvenliği konusu dahil mevzuatın gerektirdiği her türlü resmi kayıt ve belgelerin ilgili mevzuatta belirtilen hükümlere uygun olarak tutulmasından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne,  Sosyal Güvenlik Kurumu ile mevzuatta belirtilen diğer kurum ve kuruluşlara karşı sorumlu olacaktır. Yüklenici, çalıştırdığı işçisinin iş kazasına ya da meslek hastalığına uğraması dahil 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 4857 sayılı İş Kanunu ile İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve diğer mevzuattan kaynaklanan her türlü bildirim ve işlemleri idari para cezasına maruz kalmadan süresinde yapacaktır. Yüklenicinin bu yükümlülüklerini yerine getirmemesi vb. herhangi bir sebepten kaynaklanan mezkur borçlarını ilk ihtarda ödeyecektir.

Bu sebeplerden dolayı resmi merciler Kuruluştan idari para cezaları dahil herhangi bir ödeme talebinde bulunduğu takdirde, Kuruluş bu ödemeleri ilgili resmi Kuruluşa ödemek üzere Yüklenicinin ilk hak edişinden kesecektir.

k) İş mevzuatı, İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatını ilgilendiren hususlarda Kuruluş gerek görevlendirdiği kendi personeline veya uygun gördüğü ihtisas sahiplerine kontrol ve denetim yaptırabilir.

l) Kuruluşun personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında; yukarıda kararlaştırılan hususların işleyişi konusunda;

Takibinin, ilgili birimler (Bu Genel Emrin 6 ıncı maddesinin (e) bendinde belirtilen)  tarafından,Denetiminin , Kurum tarafından   Servis Müdürü/Müdür, Servis Müdür Yardımcısı/Müdür Yardımcısı tarafından periyodik ve sondaj usulü yapılması sağlanacaktır.

 

MADDE 7.  HAK EDİŞ ÖDEMELERİ

7.1- Sözleşmeye ilişkin hak ediş ödemeleri, ödemeye esas belgelerin hak edişin ait olduğu ayı izleyen ayın 15. (on beşinci gün dahil) gününe kadar YÜKLENİCİ tarafından ihale dokümanı ve sözleşme hükümleri çerçevesinde, İDARE ye tam ve eksiksiz ibraz edilmesinde sonra  yapılacaktır.

 

MADDE 8.  İŞLEYİŞ KONTROL

8.1- Araçta çalışacak şoförlerin GBT sorgulaması ISPS birimince yapılacaktır

8.2- Hak edişler için gerekli olan tüm evrakların kontrolü Muhasebe Müdürlüğünce yapılacaktır

 

 

8.3- İşin süresi sözleşmenin imzasına müteakip 01/03/2016 tarihinde başlanacak ve 31/03/2016 tarihinde sona erecektir. (31/03/2016 dahil) Bu süre içinde ihale sonuçlanırsa hizmet alımı sona erecek ihale alan firma ile işe devam edilecektir.

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)