İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Sürekli Renal Replasman Tedavi Cihazı

İhale No 2211804
Sektör Tıbbi Cihazlar
İdare KEPEZ DEVLET HASTANESİ
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Antalya
İşin İli Antalya
Yayın Tarihi 13 Nisan 2021
İhale Tarihi 16 Nisan 2021 17:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

CRRT (Sürekli Renal Replasman Tedavi Cihazı) Teknik Özellikleri

1.     Cihaz SCUF, CVVH, CVVHD, CVVHDF, TPE (Plasma filtrasyon), HP (Hemoperfizyon) Karaciğer destek sistemi uygulamalarını yapabilmeli, ayrıca gelecek tedavi uygulamalarına (Coupled Filtrasyon gibi) izin verecek biçimde upgrade edilebilir olmalıdır.

2.     Cihaz CRRT tedavisinde tedavi modları arasında geçiş yapabilmelidir.Bu geçişler ekonomik açıdan herhangi bir set değişikliğine ihtiyaç duyulmadan tedavi sırasında SCUF, CVVH, CVVHD ve CVVHDF arasında geçiş sağlayabilme olanağını sunmalıdır.

3.     Cihazda istenilen tedavileri gerçekleştirebilmek için 6 pompa olmalıdır. Bunlar; Kan pompası, Ön kan pompası, Replasman pompası, Diyalizat pompası, Ultrafiltrasyon pompası ve antikoagülan pompası olmalıdır.

4.     Pompa hızları aşağıdaki gibi olmalıdır;

a.

Kan pompası hızı 10-450 ml/dakika

b.

Ön kan pompası hızı 0-4.000 ml/saat

c.

Replasman pompası hızı 0-8.000 ml/saat

d.

Diyalizat pompası hızı 0-8.000 ml/saat

e.

Ultrafiltrasyon pompası hızı 0-2000 ml/saat

f.

Antikoagülan pompası hızı 0 ve 2-20 ml/h olmalıdır.

 

5.     Adult, pediatrik, düşük vücut ağırlıklı hastalar için farklı setleri olmalıdır. Bu setlerin materyali AN69, High Flow ultrafiltrasyon için PAES membran ve düşük heparin dozu kullanım için AN69 STIC membranlarla kullanıma uygun olmalıdır.

6.     Endotoksin ve sitokin uzaklaştırabilen heparin grefti kaplı özel filtreleri bulunmalıdır.

7.     Cihaz tüm antikoagülasyon seçeneklerini (Sitratlı ve heparinli) herhangi bir modül yada ek parçaya ihtiyaç duyulmadan yapabilmelidir. Sitratlı tedaviyi PBP (Kan öncesi pompası) hattından gerçekleştirebilmelidir.

8.     Cihaz sitratlı tedavi seçeneği seçildikten sonra, sitratı ekstrakorporeal devreye ekleyen PBP(Kan öncesi pompası) ile senkronize çalışabilmelidir. Sitratın kan akışına oranı (sitrat dozu) 0 - 6 mmol/l arasında ayarlanabilmelidir. Sitratlı tedavide cihaza ait enjektör pompası kalsiyum pompası olarak çalışabilmelidir.

9.     Cihaz karaciğer destek sistemlerine uyumlu çalışabilmeli, bu işlemi yapabilecek seti bulunmalıdır.

10.   Cihaz yetişkin, pediatrik ve düşük vücut ağırlıklı hastalar için tüm CRRT tedavi modalitelerini (SCUF,CVVH,CVVHD,CVVHDF) yapabilmelidir.


 

11.  Cihazın elektriksel güvenliği, elektrik şokuna karşı en yüksek koruma derecesi olan Tip CF (Cardiac Float) olmalıdır.

12.  Cihaz kullanıcıya kolaylık açısından sıvı değişim sürelerini sürekli olarak hesaplayabilmen bir sonraki solüsyon değişiminin süresini gösterebilmelidir.

13.  Cihaz üzerinde; elektrik kesintisinde cihazın çalışmasını sağlayan dahili batarya bulunmalıdır. Bu batarya en az 10 dakika cihazı çalıştırabilmeli bu sayede set içerisinde kalan kanı hastaya geri verebilmelidir.

14.  Cihaz , Plasmafiltrasyon yapabilmelidir. Pediatrik ve Yetişkin olmak üzere iki farklı plasmafiltrasyon seti bulunmalıdır.

15.  Cihaz üzerinde olası sorunlara karşı kullanıcıyı ikaz edici (ışık ve sesle) alarm sistemi bulunmalıdır. Bunlar; Hava ve kan kaçağı, filtre tıkanıklığı, kateter problemi, yanlış set, set bağlantısı kesilmesi, torba dolu veya boş, güç kesintisi alarm kategorileri olmalıdır.

16.  Cihaz üzerinde 4 adet askılı tartı sistemi bulunmalıdır. Bunlar; Replasman, Diyalizat, Atık ve PBP(ön kan pompası) tartıları olmalıdır. Her bir tartı 0-llkg sıvı tartabilme kapasitesinde olmalıdır. Tartılara standart 5 ve 9 litrelik torbalar takılabilmelidir..

17.  Heparin pompası 20ml, 30ml ve 50mPli;< enjektörlerle kullanılabilmelidir. Heparin artış hızları aşağıdaki gibi olmalıdır:

a.    20 mİ şırıngalar için 0 veya 0.5 - 5 ml/saat

b.    30 mİ şırıngalar için 0 veya 0.5 - 10 ml/saat

c.     50 mİ şırıngalar için 0 veya 2.0 - 20 ml/saat

18.  Cihaz hastanın son 96 saatlik tedavi verilerini hafızasında dakika dakika saklayabilmelidir.

Sıvı akışları ve basınçlarla ilgili veriler grafiksel olarak geriye dönük izlenebilmelidir.

19.  Bir tedavi süresince meydana gelen olaylar hafızaya alınabilmeli ve menüden ulaşılabilir olmalıdır. Bu olaylar tarih, saat, dakika ve olayın tanımlanması şeklinde olmalıdır.

20.  Cihaz üzerinde 5 adet basıç izleme dedektörıi(podu) bulunmalıdır. Bunlar; Giriş (arter- access) basıncı dedektörü, Kan dönüş(ven-return) basıncı dedektörü, Filtre basınç sensörü, Atık(effluent) basınç dedektörü ve gelecekteki tedavilerde kullanılmak üzere dizayn edilen basınç dedektörü olmalıdır.Bu basınç podları ile;

a.    Giriş hattı basıncı: -250 ile +450 mmHg

b.    Dönüş hattı basıncı: -50 ile+350 mmHg

c.     Filtre basıncı: -50 ile + 450 mmHg

d.    Atık basıncı: -350 ile + 400 mmHg arasında ölçüm yapabilmelidir.

21.  Cihaz lOOOml sıvı ile prime işlemini gerçekleştirebilmen ve prime süresi seçilen tedaviye göre 6-11 dak olmalıdır.

22.  Cihaz dönüş hattını sürekli izleyebilen ultrasonik bir hava dedektörüne sahip olmalıdır, bu sayede olası bir hava kaçağında hava dedektörü algılama yaptıktan sonra ven hattını klempleyebilecek otomatik dönüş hat klempi bulunmalıdır.

 

 

23.   Cihazda atık hattını sürekli izleyebilen kızıl ötesi bir kan kaçağı dedektörü bulunmalıdır.

24.   Cihaz üzerinde atık hattındaki elektrostatik parazitlerin giderilmesini sağlayan bir deşarjör bulunmalıdır. Bu sistem cihazın pompalarının ürettiği parazitlerin, hastaya ait elektrokardiyogram(EKG) kayıtlarının etkilemesini engellemelidir.

25.   Cihazda, yanlış set yüklemelerini önlemek için takılacak seti tanımlayabilen entegre barkod okuyucusu bulunmalıdır.

26.   Cihaz tedavi sırasında periyodik olarak otomatik selftest yapabilmelidir. Cihaz bu testler çalışmaya başladıktan 10 dakika sonra başlayıp her 2 saatte bir tekrarlamalıdır. Ayrıca kullanıcı isterse ‘'otomatik test” tuşu ile cihaza otomatik test yaptırabilmelidir.

27.   Cihaz üzerine setler kolayca takılabilmelidir. Cihaz seti otomatik olarak pompalara yükleyebilmeli ve otomatik olarak çıkartabilmelidir. Setin üzerinde bulunduğu kartuş pompaların üzerini kapatabilmeli ve kartuş şeffaf olmalıdır.

28.   Kurulumu yapılan setleri otomatik olarak kontrol edebilen entegre barkod okuyucu bulunmalıdır. Bu sayede olası yanlış set kullanımı önlebilmelidir.

29.   Cihaz üzerinde setin kurulumunu kolaylaştırıcı renkli kodlu çizgiler bulunmalıdır.

30.   Cihazın Türkçe, renkli ve dokunmatik 12 inch TFT-LCD ekranı olmalıdır. Ekranda kurulum, prime, hastaya bağlantı şekillerini resimlerle ve renk kodlamalarıyla göstermelidir. Sıvı akışı ve basınç değerlerini nümerik, tablo ve grafiklerle renkli olarak göstermelidir. Menüler anlaşılır ve kullanımı kolay olmalıdır.

31.   Cihaz üzerinde 2 adet kısma vanası olma'ıdır. Bunlar yardımıyla set değişimi gerekmeksizin pre, post veya pre-post dilüsyon birlikte istenen farklı oranlarda yapılabilmelidir.

32.   Cihaz ekranından hasta bilgileri ve tedavi ile ilgili değerler kolayca girilebilmelidir.

33.   Cihaz ekranından yardım menüsüne ulaşılabilmelidir.

34.   Cihaz tedavi süresince hasta güvenliğinin sağlaması için sıvı kazanç ve kayıp limitlerini otomatik olarak takip eden ve hesaplayan dedektöre sahip olmalıdır. Bu limitleri ve hesapları geçmiş ekranından anlık olarak gösterebilmelidir.

35.   Cihazda solüsyon ve atık torbası değişiklikleri yapılırken yanlış bağlantıları önlemek ve kullanıcıya kolaylık sağlaması için her tartının üzerinde ilgili hatların renkleri ve sembolü olmalıdır.

36.   Cihazda kullanıcıya kolaylık sağlaması ve takibi için; hasta sıvı çekişlerini saatlik olarak, tedavi sırasında oluşan alarmları anlık olarak, basınç alarmlarını grafiksel olarak gösterebilmelidir. Bu özelliklere ekran menüsünden kolayca ulaşılabilmelidir

37.   Cihaz 220 V ve 50-60 Hz de çalışabilmeli +/- %10 luk değişimlerden etkilenmemelidir.

38.   Cihazda RS 232 portu bulunmalı, istenildiğinde tedavi datalarını aktarabilmelidir.

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Antalya Kepez Devlet Hastanesi

Sayı :                                                                                                                                        13/04/2021

Konu : Yaklaşık Maliyet

Sayın........

İdaremizin ihtiyacı olan aşağıda cins ve miktarı yazılı (1) kalem SÜREKLİ RENAL REPLASMAN TEDAVİ CİHAZI YAKLAŞIK MALİYET ÇALIŞMASI alımı işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca ihale edilecektir.

Bu işin yaklaşık maliyetlerinin hesaplanabilmesi için K.D.V. hariç birim fiyatlarının karşılarına yazılarak 16.04.2021 tarihine kadar bildirilmesini rica ederim.

Murat DOĞAN İdari Mali İşler Müdür Yardımcısı

SÜREKLİ RENAL REPLASMAN TEDAVİ CİHAZI YAKLAŞIK MALİYET ÇALIŞMASI

Sıra

Malın / İsin Cinsi

Mal / İş Kodu

Tarih

Miktar

Birimi

Fiyat

Tutar

1

DİYALİZ / RENAL REPLASMAN SİSTEMLERİ, AKUT DİYALİZ CİHAZI / SÜREKLİ RENAL REPLASMAN CİHAZI / CRRT ALTI POMPALI

 

 

1

ADET

 

 

Toplam

 

 

Ek: Teknik Şartname

Devlet Hastanesi Baştabipliği 07060 KEPEZ ANTALYA

Telefon: 2423391100 D.Temin:2025-2015-1903/îhale:2391-2026 Faks: 2423392800 V.D. :Düden Vergi No: 0700357720 e-posta: kepezdhsatinalma@gmail.com Elektronik ağ: http://kepezdh.saglik.gov.tr/

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)