İhale No | 884293 |
Sektör | Tesis, Kantin İşletme ve Gayrimenkul Satış, Kiralama |
İdare | TCDD Ankara 2. Bölge Müdürlüğü |
İhale Tipi | Hizmet Alımı |
İhale Usulü | Doğrudan Temin |
İhale İli | Ankara |
İşin İli | Ankara |
Yayın Tarihi | 27 Şubat 2015 |
İhale Tarihi | 4 Mart 2015 18:00 |
Temel
(KDV Hariç...)
- Kamu İhaleleri
- E-İhaleler
- İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
- Doğrudan Temin İhaleleri
- Sınırsız İhale Takibi
- Sınırsız İhale Alarmı
- Günlük İhale Raporu
Kurumsal
(KDV Hariç...)
- Temel Paket Dahil
- AB İhaleleri
- İhale Sonuçları
- Kazanan Firmalar
- İhale Arşivi
- KİK Kararları
- Yasaklı Firma Sorgulama
2. Bölge Müdürlüğü Mıntıkası Dahilinde Yer Alan Kayseri Boğazköprü Lojistik Merkezi kapsamında bulunan 201 nolu parsel ve civarındaki yaklaşık 1.5 ha. yüzölçümündeki arazinin 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli Halihazır Haritası, İmar Planına Esas Jeolojik Jeoteknik Etüd Raporu, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının Hazırlatılması
NOTLAR: TEKLİFLER ANAHTAR TESLİM GÖTÜRÜ BEDEL TEKLİF MEKTUBU FORMATINA UYGUN OLACAKTIR.
İSTENİLECEK BELGELER ( BELGELERİN ASLI VEYA ASLI İDARECE GÖRÜLMEK ÜZERE FOTOKOPİLERİ VERİLECEKTİR)
1. İMZA SİRKÜLERİ
2. EĞER VEKİL İSE VEKALETNAME, VEKİL OLAN KİŞİNİN İMZA SİRKÜLERİ VE KİMLİK FOTOKOPİSİ
3. ODA KAYIT BELGESİ
4. BENZER İŞE AİT İŞ DENEYİM BELGESİ
5. İŞE KATILACAK OLAN FİRMALAR VERDİKLERİ TEKLİFİN YÜZDE 3’Ü KADAR GEÇİCİ TEMİNAT MEKTUBUNU İHALEDEN ÖNCE İDAREMİZE YATIRACAKTIR.
TEKNİK ŞARTNAMESİ
MADDE 1. AMAÇ VE KAPSAM
Kayseri ili, Kocasinan ilçesi Boğazköprü mevkiinde bulunan 201 nolu parsel ve civarındaki yaklaşık 1,5 ha alanın Kayseri Boğazköprü Lojistik Merkezine ilavesi yapılacaktır.
Yapılacak olan 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli hâlihazır haritası, imar planına esas jeolojik jeoteknik etüd raporu, 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının hazırlanıp ilgili kuruma onaylatılacaktır.
MADDE 2. İŞİN TANIMI
Kayseri-Boğazköprü mevkiinde Boğazköprü lojistik merkezi kapsamında 201 nolu parsel ve civarındaki yaklaşık 1.5 ha. Yüz ölçümündeki arazinin 1/5.000 ölçek ve 1/1.000 ölçekli halihazır haritası, imar planına esas jeolojik jeoteknik etüd raporu, 1/5.000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planının hazırlanması işi ilgili kanun, yönetmelik ve şartnameler doğrultusunda yaptırılması işidir.
MADDE 3. YAPILACAK İŞLER
MADDE 3.1. 1/5.000 ÖLÇEKLİ VE 1/1.000 ÖLÇEKLİ HALİHAZIR HARİTANIN YAPILMASI
Belirtilen alanda halihazır haritalar ilgili kanun, yönetmelik ve mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılacaktır.
Söz konusu bölgede Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeliği (B.Ö.H.B.Ü.Y.), ilgili diğer yönetmelik ve mevzuat hükümlerine uygun olarak halihazır haritalar, idare ile koordinasyon sağlanarak, diazo paftaları hazırlanacaktır.
1/5000 Ölçekli ve 1/1000 Ölçekli Halihazır Haritanın ilgili yönetmelik kapsamında hazırlanarak ilgili idarelere onaylatılması sağlanacaktır.
Harita yapımı aşamalarında tüm çalışmalar Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeliği hükümlerine uygun olacaktır.
1.Yapılacak çalışmalar 1.5 ha yüzölçümündeki alanda yapılacaktır.
2.Poligon ve nirengi noktaları BÖHYY’ne uygun yapılacaktır.
3.Üretimi yapılacak haritalar TUTGA, TUDKA, Ülke kot ve koordinat sistemine bağlanacaktır. Harita çalışmalarında kullanılacak TUTGA, TUDKA, nirengi ve nivelman röper noktalarının değerleri Kadastro Müdürlüğünden onaylı olarak alınacaktır. Yoksa ilgili kurumlardan YÜKLENİCİ tarafından temin edilecektir.
4.Tüm ölçüler ve çizimler ITRF96 datumunda yapılacaktır. ITRF 96 datumunda çizilecek paftaların üzerine ortak noktalardan dönüşüm yapılarak ED 50 gridleri de işlenecektir.
5.Harita alımı sırasında yeni tesis edilen nirengi ve poligon noktalarının koordinat ölçümleri Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeliği hükümlerine göre yapılacaktır. Poligon noktalarının koordinatları TUSAGA noktalarından yararlanılarak ölçülebilir. Ayrıca poligon noktalarının koordinat ölçüsü YERSEL TEKNİKLERLE açı mesafe şeklinde ölçülerek de yapılabilecektir.
6.Harita alımında detay noktalarının ölçümleri veri kayıt üniteli elektronik takometre ile Yatay Açı, Düşey Açı ve Eğik Mesafe olarak ölçülecek veya (RTK) Real-Time yöntemiyle ve GPS+CORS yöntemi ile de ölçülebilecektir.
GPS ile yapılacak ölçülerde;
Uydu Sayısı: En az beş,
Veri Toplama Aralığı: Beş saniye veya daha az
Uydu Yükseklik Açısı: En az 10°,
Referans Noktasına Uzaklık : En fazla beş km
Kayıt Süresi: En az üç epok
7.Poligon ölçülerinde klasik yöntem kullanılacaksa; Poligon güzergâhları dayalı olacaktır.
8.Harita alımı verilen tehdit sınırına kadar mutlaka alınacak ve krokide belirtilecektir.
9.Ölçülen detay noktalarının kotları cm.ye kadar hesaplanacak pafta üzerine de cm olarak yazılacaktır. Ancak ölçülen noktalar çok yoğunsa paftalar üzerinde kot yazılmayacak sadece nokta olarak kotsuz gösterilecek. Sayısal ortamda tüm detay noktaları gösterilecektir. (direk, çeşme, bina duvarı vs. )
10.Çizimler polyester bazlı altlıklara yapılacaktır.
11.Arazide yapılan bütün ölçülerin ölçü krokisi tutulacaktır.
12.Çalışma alanına ülke nivelman röperlerinden kot taşınır iken, tesis edilecek nivelman röper noktalarının araları 2– 4 km. arasında olacaktır. Tesis edilen nivelman röper noktalarına koordinat (coğrafi) verilecektir.
13.Tahdit krokisinde belirtilen sınırlara kadar nokta alımı yapılacak, ölçü krokisinde belirtilecek, haritasına uzun kesik çizgiler ile işlenecektir.
14.Detay alımı için kullanılan tüm nirengi ve poligonlara geometrik nivelman ile kot verilecektir. İdarenin yazılı görüşü alınarak Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeliği hükümlerine göre GPS veya CORS sistemi ile yapılabilir.
15.Geometrik nivelman ölçüleri kayıt üniteli nivo ile gidiş – dönüş şeklinde yapılacaktır.
16.Sayısal arazi modeli oluşturulduğunda yükseklik eğrileri 1 m aralıklarla çizilecektir. Ancak çizim esnasında arazinin apik olduğu yerlerde idarenin yazılı onayı alınarak münhani seyrekleştirilmesi yapılacaktır.
17.Eş yükseklik eğrileri (1) m aralıklarla ancak, harita üzerinde eğri aralığı (1) cm’yi geçen yerlerde ara eğriler (0,50) m aralıklı çizilecektir.
- Nivelman noktalarına en az iki memleket noktasına (TUDKA) dayalı olarak ölçülecek ve lüpler şeklinde ölçüler yapılacak ayrıca dengeleme hesabı yapılacaktır. CORS ile yapılacaksa BÖHYY’ne uyulacaktır.
MADDE 3.2. İMAR PLANINA ESAS JEOLOJİK JEOTEKNİK ETÜD RAPORUNUN HAZIRLANMASI
İşin ilk Etabını arazi ön etüt çalışması oluşturur. Bu çalışmada planı ve yapılaşma koşullarını etkileyecek Jeolojik/jeoteknik tehlikeler tespit edilerek, tehlikelerin ortadan kaldırılması için gerekli Jeolojik/jeoteknik araştırma yöntemleri belirlenir.
Ön etüt raporu hazırlanırken;
1.Ön etüt raporu kapsamında bu şartnameye konu olan iş ile ilgili daha önce değişik kurumlarca yapılmış varsa tüm jeolojik, hidrojeolojik, jeofizik ve jeoteknik çalışmalar derlenerek; bölgesel jeolojik formasyonlar ile yerel jeolojik yapı belirlenecektir. Bölgesel jeolojik harita ve kesitleri rapora eklenecektir.
2.Düzenlenecek haritalar üzerinde toprak ve kaya zeminler ayırtlanarak her bir zemin litolojisi için aktif ve olması muhtemel mühendislik problemleri (aktif ve potansiyel heyelan alanları, fay hatları, kaya düşmesi alanları, zemin sıvılaşması, oturma şişme özelliği taşıyan alanlar vb.) belirtilecektir. Ayrıca söz konusu işle ilgili olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile görüşülerek daha önce alınmış “Afete Maruz Bölge” ve “Yerleşime Uygun Olmayan Alan” vb. gibi planlamayı kısıtlayıcı kararlar temin edilerek haritalara sınırları çizilecektir.
3.Proje alanındaki jeolojik/jeoteknik problemlerin çözümüne yönelik olarak hangi lokasyonda kaç metre derinlikte kaç adet araştırma çukuru açılacağı, araştırma çukurlarında hangi tip zemin örneklemelerinin yapılacağı belirtilecektir.
4.Alınan zemin ve kaya örnekleri üzerinde hangi jeoteknik parametrelerin belirlenmesine yönelik olarak hangi deneylerin yapılacağı belirtilecektir.
5.Yapılan tüm bu çalışmalar sonucunda hangi jeolojik/jeoteknik probleme çözüm sağlanacağı ön araştırma raporunda belirtilecektir.
6.Yapılan ön etüt çalışmaları ile proje alanının genel bir yerleşime uygunluğu değerlendirilerek jeoteknik arazi çalışmalarında uygulanacak kriterler belirlenecektir.
Arazi ve Laboratuar Çalışmaları
İşin ikinci etabını arazi ve laboratuar çalışmaları oluşturur. Jeolojik / Jeoteknik araştırmaların saha çalışmaları, araştırma çukurlarının, araştırma sondaj kuyularının açılması, hidrojeolojik, jeofizik çalışmalar ve zemin örnekleme çalışmaları ile deneyleri (yerinde ve laboratuar) bu çalışma kapsamında yürütülecektir.
Arazi ve Laboratuar Çalışmaları kapsamında
1.Ön etüt çalışmaları raporunda tanımlanarak belirtilen toprak ve kaya zeminler bu aşamada daha ayrıntılı olarak tanımlanacaktır.
2.Arazide kaç adet temel sondajı ve kaç adet araştırma çukuru açılacağı onay merciine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Plana Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt ve Mikrobölgeleme Rapor İnceleme Komisyonu) danışılarak belirlenecektir. Temel sondaj kuyuları rotary sisteminde açılacak olup kuyu çapı en az 3 (üç) olacaktır. Sondaj kuyusu ve araştırma çukur yerleri hâlihazır haritaya işlenecektir.
3.Açılacak temel sondajları en az 15 m. derinliğinde açılmalı, kaya ortamdakiler ise ayrışmış kesim aşıldıktan sonra ana kayada en az 3 m. ilerledikten sonra bırakılmalıdır. Kuyularda gerekli yerlerde karotlu ilerleme yapılacaktır, zemin geçilen yerlerde ( iri taneli, ince taneli zemin) 1,5 m aralıklarla SPT deneyleri yapılacaktır. Alınan numuneler karot sandıklarında ve diğer numuneler çift katlı naylon poşetlerde saklanacaktır.
4.Kuyular ileride gözlemlerin yapılabilmesi için en altı delikli olmak üzere 5 cm çapında PVC borular ile teçhiz edilecek, gerekli olması koşulunda kuyu ağzı betonu ile kaplanacak, kör tapa ile kuyu güvenliği sağlanacaktır.
5.Örnekleme çalışmaları sırasında; uygun şartlarda alınmayan zemin örneklerinin saha çalışmalarında yeniden alınması ve alınan örnekleri laboratuvara ulaştırılması sağlanacaktır.
6.Sondaj çalışmalarından elde edilen temsil yeteneğine uygun numunelere yapılacak laboratuvar testleri, kamu kuruluşları, üniversiteler, kamu kuruluşlarının projelerinde ve imar planına esas jeoteknik etüt işlerinde sorumluluk alarak yeterliliğini belgeleyen laboratuvarlarda nitelik ve zaman olarak çalışmaları aksatmayacak şekilde yaptırılması programlanarak çalışmanın başlangıcında İdare bilgilendirilecektir.
Jeolojik/Jeoteknik Etüt Raporu ve Ekleri
İşin üçüncü ve son etabını jeolojik/jeoteknik etüt rapor ve eklerinin hazırlanıp İdareye teslimi oluşturur. Bu aşamaya kadar yapılmış tüm çalışmalar ve elde edilen tüm jeolojik/jeoteknik veriler, proje alanında yapılacak plana esas verileri oluşturacak şekilde hazırlanacaktır. Rapor kapsamında proje alanının morfolojik, jeolojik, jeoteknik, hidrojeolojik özellikleri sade ve anlaşılabilir bir dille sunulacaktır.
Jeolojik jeoteknik etüt raporu içeriğinde;
1.Araştırma çukuru ve sondajlarına ait loglar ile kot ve koordinat değerleri belirtilecektir. Sondajın bitiminde birer nüsha ilgililere teslim edilecektir.
2.Yerinde ve laboratuvar deneylerine ait test sonuçları ve deney föyleri bulunacaktır.
3.Proje alanı içindeki hidrojeolojik şartların yansıtıldığı (yeraltı suyu seviyesinin derinliği, eş yeraltı suyu derinlik eğrileri vb. gösterildiği hidrojeolojik haritalar yer alacaktır.
4.Proje alanında daha önce değişik kurumlarca yapılmış ve 7269 sayılı yasa kapsamında “Afete Maruz Bölge Kararı” ve/veya “Yapı ve İkamete yasaklı alan” sınırı kapsayan çalışmalar var ise bu sınırlar mutlaka rapor eki haritalarda gösterilecektir.
Bütün çalışmalardan elde edilen veriler neticesinde hazırlanacak ön etüt raporu ve jeolojik/jeoteknik etüt raporu konusunda uzman jeoloji mühendisi ve diğer ilgili uzmanlarca hazırlanacaktır. Bu şartnamenin 4. maddesine uygun olarak düzenlenmiş rapor ve eklerini teknik Şartname esaslarına uygun olarak hazırladıktan sonra İdareye teslim edecektir. Raporun içeriğinde sahada rastlanabilecek bütün risklerle ilgili analizlerin yapılması ve elde edilen sonuçlar ışığında çalışma sahasında mikro bölgelendirme yapılarak yerleşime uygunluk kararları ve alınacak önlemlerin tür ve nitelikleri belirtilecek tüm veriler 1/1000 ve 1/5000 ölçekli yerleşime uygunluk haritasına işlenecek yapılaşma koşulları detaylı olarak açıklanacaktır.
Çalışma alanının jeolojisi çıkarılacak, Zemin ve kaya türlerinin jeoteknik özellikleri, su durumu, afet durumu, depremsellik inceleme alanının yerleşime uygunluk açısından değerlendirilmesi, uygun alanlar, önemli alanlar, uygun olmayan alanlar belirlenecek ve ayrıntılı Jeoteknik Etüt gerektiren alanlar belirlenecektir.
Projede, projenin her aşamasında, İdarenin uygun görerek isteyeceği değişiklik ve düzeltmeleri de yine idarenin uygun göreceği süre içinde bedelsiz olarak yapmayı YÜKLENİCİ kabul eder. Ancak gerek arazi çalışmaları ve gerekse rapor yazımı konularında teknik gereklere uymaksızın hazırlanmış ve bu yüzden düzeltilme olanağı görülmeyerek İdarece geri verilmiş olan çalışmaların yeniden düzenlenmesinde süre uzatımı verilmez.
İşin Yerinde (Arazide) Kontrolü
İşin devamı süresince YÜKLENİCİ işin sorunsuz tamamlanabilmesi için İdare, ilgili Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ile ihtiyaç duyulan konularda gerekli ilişkileri kuracaktır. İlgili Kurumlardan raporla ilgili herhangi bir iş veya işlemler istenilmesi halinde YÜKLENİCİ tarafından bila bedel yapılacaktır.
1.Ön etüt hazırlanması sürecinde İdarenin ihtiyaç duyması veya YÜKLENİCİ’nin talep etmesi halinde,
2.Arazi ve laboratuvar çalışmaları sürecinde İdarenin ihtiyaç duyması veya YÜKLENİCİ’nin talep etmesi halinde,
3.Jeolojik/jeoteknik etüt raporu hazırlanırken İdarenin ihtiyaç duyması veya YÜKLENİCİ’nin talep etmesi halinde yapılacak arazi kontrollerde YÜKLENİCİ veya YÜKLENİCİ adına her türlü talimatı almaya yetkili bir teknik personel hazır bulundurulacaktır.
4.Bütün sondaj çalışmaları (çalışmalarda kullanılan malzemeler), in situ testler, laboratuvar deneyleri bu deneylerde kullanılan formlar ve diğer çalışmalar TSE (1900, 1901 1500, 5744, 6108, 3387), ASTM ve Karayolları Genel Müdürlüğünce kullanılan diğer standartlara uygun yürütülecektir. Alınan her türlü el ve sondaj numuneleri üzerinde yapılacak laboratuar deneyleri, Mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün 2005/33 sayılı “Bina ve Bina Türü Yapılar için Zemin ve Temel Etüdü Raporu Formatı” başlıklı genelgesine uyulmak sureti ile deneyler yapılacak ve/veya yaptırılacaktır.
MADDE 3.3. 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANININ YAPILMASI
Aşağıda belirtilen planlar ve teknik evraklar YÜKLENİCİ tarafından, 3194 sayılı İmar Kanunu, Jeolojik Etüt, yönetmelikler ve İller Bankası Teknik Şartlaşmasına uygun olarak düzenlenerek TCDD’ye teslim edilecektir.
1.TCDD tarafından verilen dokümanlar ve gerekli Kuruluşlarla temas kurularak düzenlenecek analiz ve bu analizlere dayanılarak İller Bankası Teknik Şartlaşmasında işin Niteliği ile ilgili bölümde açıklanan hususları yerine getiren Araştırma - Değerlendirme çalışmaları;
2.Fiziksel yapı ve çevresel kaynaklar bölümünde; ilave olarak varsa çevresel değerler açısından önemli unsurlar hakkında öneriler getirilmesi
3.Planın parsel bazında çalışarak sosyal ve teknik donanım alanlarının ve ada büyüklüklerinin detaylı ve ölçümlü tasarlanması
4.1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile öngörülen gelişmelerin fiziksel ve biyolojik çevre ile planlama alanı üzerinde yaratabileceği olası etkilerin (olumlu ve/veya olumsuz) değerlendirilmesi ve olumsuz etkilerin en aza indirgenebilmesine yönelik somut öneriler paketinin sunulması,
5.1/5000 ve 1/1000 ölçekli arazi kullanım ve 1/5000 ölçekli sentez paftalarının hazırlanması,
6.İlgili Belediye Başkanlığının imar planı için görüş, önerileri ve taleplerini açıklayan rapor (mümkünse resmi olacak)
7.Hazırlanacak imar planların yürürlükteki 3194 sayılı İmar Kanunu ve bunun uygulamadaki usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik doğrultusunda hazırlanması,
8.Kadastral mülkiyetler belirgin şekilde işlenmiş (kırmızı, koyu, farklı bir ton vs.)haritalar üzerine, planlama alanının sayısal hazırlanmış 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları,
Yapılacak olan işleri oluşturmaktadır. Bu kapsamda
9.Arazi kullanımı,
10.Varsa tarım arazileri için 3194 Sayılı İmar Kanununun 8. Maddesine göre ilgili kurumdan gerekli izinlerin alınması,
11.Mülkiyet araştırması kadastro bilgileri ve bu bilgilerin 1/1000 ölçekli planlamaya esas haritalara işlenmesi,
12.Teknik ve sosyal altyapı,
13.Mevcut imar haklarının değerlendirilmesi,
14.Planlama Hedeflerinin tanımlanması,
15.Eğim ve Eşik analizinin hazırlanması,
işleri ile ilgili olarak gerek duyulan veriler toplanarak oluşturulacak raporu ve fotoğraf albümü ile birlikte 6 takım dosya halinde TCDD’ ye teslim edilecektir. YÜKLENİCİ bu iş kapsamında topladığı hiç bir veri karşılığında TCDD’ den ek ücret talep edemez.
MADDE 4. İŞE BAŞLAMA VE İŞİ BİTİRME (TESLİM) TARİHİ
Sözleşmenin imza tarihinden itibaren 10 gün içinde YÜKLENİCİ’ ye yer teslimi yapılacak ve YÜKLENİCİ işe başlayacaktır. TCDD’den alacağı yazılı talimatlar ve belgeler ile sözleşme konusu bütün işleri aşağıda belirtilen sürelerde noksansız olarak bitirmek zorundadır.
YÜKLENİCİ işe başlama tarihinden itibaren 75 (yetmiş beş) takvim gününde tamamlayarak TCDD ye teslim edecektir.
Belirtilen sürelere ilgili Kurumlara iş veya işle ilgili konu yazıyla intikal ettirildikten sonra geçen inceleme, kontrol, kabul, bilgi, belge talebi ve görüş alma süreleri dahil değildir. Bu süreler işin süresine eklenir. Bunun yanında inceleme ve onama için TCDD’de geçen süreler iş sürecine dahil değildir.
TCDD tarafından YÜKLENİCİ’ ye, diğer kurumlardan TCDD adına bilgi ve belge alabilmesi için yetki belgesi verilecektir.
İşin Tanımı |
Süre (takvim günü) |
1/5000 Ölçekli Ve 1/1000 Ölçekli Halihazır Haritanın Yapılması |
25 |
İmar Planına Esas Jeolojik Jeoteknik Etüd Raporunun Hazırlanması |
25 |
1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli İmar Planının Yapılması |
25 |
Toplam |
75 |
MADDE 5. TESLİM ALINACAK ve TESLİM EDİLECEK BELGELER
MADDE 5.1. TCDD TARAFINDAN YÜKLENİCİYE TESLİM EDİLECEK BİLGİ VE BELGELER
Sözleşmenin imzalanmasından sonra 15 gün içinde YÜKLENİCİ’nin yazılı başvurusu ile imar planı çalışmaları için TCDD tarafından;
Varsa 1/25000, 1/5000 veya 1/1000 ölçekli tahdit planı,
Varsa mevcut yer kontrol noktalarının bilgi ve belgeleri,
Varsa 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı,
Varsa planlama ile ilgili TCDD’ce tespit edilmiş diğer dokümanlar,
Diğer kurumlardan TCDD adına bilgi ve belge sağlanması için yetki belgesi,
Bir tutanak ile YÜKLENİCİ’ye teslim edilecektir. TCDD’ de bulunmayan her belge, plan yapımında kullanılması gerekiyorsa YÜKLENİCİ tarafından ilgili birimden temin edilecektir.
MADDE 5.2. YÜKLENİCİ TARAFINDAN TCDD’YE TESLİM EDİLECEK BİLGİ VE BELGELER
MADDE 5.2.1. 1/5000 ÖLÇEKLİ VE 1/1000 ÖLÇEKLİ HALİHAZIR HARİTANIN YAPILMASI
Halihazır Harita hazırlanması sırasında dikkate alınacak başlıca hususlar:
1/25000 ölçekli nirengi, dizi nirengi, ve ana nivelman ağ kanavasının hazırlanması,
1/10000 ölçekli poligon kanavasının hazırlanması,
Ölçü ve hesapların TUTGA (Türkiye Ulusal Temel GPS Ağı) na dayalı olarak yapılması,
Yaklaşık 3-5 metrede bir detay noktası olacak şekilde karelajlı kotlar (plankote) tekniğinde olması,
gibi hususlara dikkat edilecektir.
Ölçü, hesap ve özet ciltleri, bir kopya olarak,
Söz konusu bölgede Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeliği (B.Ö.H.B.Ü.Y.), ilgili diğer yönetmelik ve mevzuat hükümlerine uygun olarak halihazır haritalar, idare ile koordinasyon sağlanarak, kadastral mülkiyetinde işlenmiş olduğu 1/1000 Ölçekli halihazır harita 1 adet 120 mikron polyester altlığa, 2 adet normal pafta kağıdına ED50, ITRF(96) ve yerel imar koordinat sisteminde çizilecektir.
Projelendirme Safhasında Plan ve Haritaları Değerlendirilecek Kurum ve Kuruluşlar
Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bakanlıklara bağlı birimleri, TCK, DSİ, MTA, TEİAŞ, TEAŞ, PTT-, Türk-Telekom, Belediyeler, İlbank A.Ş., TKGM ve bağlı birimleri ile İl Özel İdareleri ve diğer kurum ve kuruluşlara ait plan ve haritalar değerlendirilerek arazi üzerinde veya altında bulunan tüm müştemilat haritada gösterilecektir.
Proje aşamasında olan ve yapımı planlanan tesisler, haritada sönük gösterimle temsil edilecektir.
Ölçme Yöntemleri
G.P.S, Nirengi ölçme esaslı, Poligon ölçme esaslı, Detay alımı kutupsal ölçme yöntemi (Total Station), Fotogrametri esaslı ölçme yöntemler TCDD’nin onayı aranmak şartı ile kullanılabilecektir.
Kübaj Hesabı
Projede imalatı yapılacak müştemilatın belirlenmesine müteakip bu imalatlar için yapılacak kazı dolgu miktarlarını belirlemek amacı ile kübaj hesabı yapılacaktır.
ITRF (96) , ED50 ve yerel imar koordinat sistemleri arasındaki dönüşüm parametreleri,
Tüm işe ait kanava, ölçü, hesap, özet ve çizimleri kayıtlı olduğu CD, (halihazır harita ülke pafta sistemine göre ayrılmış olarak ve bütün halde NCZ, DXF, DWG, UVDF, SHP, formatında ayrı ayrı dizinler şeklinde olacaktır.)
Projede imalatı yapılacak müştemilatın belirlenmesine müteakip bu imalatlar için yapılacak kazı dolgu miktarlarını belirlemek amacı ile kübaj hesabı yapılacaktır.
1/5000 Ölçekli ve 1/1000 Ölçekli Halihazır Haritanın ilgili yönetmelik kapsamında hazırlanarak ilgili idarelere onaylatılması sağlanacak ve onaylı kopyalar idareye teslim edilecektir.
MADDE 5.2.2. İMAR PLANINA ESAS JEOLOJİK JEOTEKNİK ETÜD RAPORUNUN HAZIRLANMASI
Bütün çalışmalardan elde edilen veriler neticesinde hazırlanacak ön etüt raporu ve jeolojik/jeoteknik etüt raporu konusunda uzman jeoloji mühendisi ve diğer ilgili uzmanlarca hazırlanacaktır. Bu şartnamenin 4. maddesine uygun olarak düzenlenmiş rapor ve eklerini teknik Şartname esaslarına uygun olarak hazırladıktan sonra İdareye teslim edecektir. Raporun içeriğinde sahada rastlanabilecek bütün risklerle ilgili analizlerin yapılması ve elde edilen sonuçlar ışığında çalışma sahasında mikro bölgelendirilme yapılarak yerleşime uygunluk kararları ve alınacak önlemlerin tür ve nitelikleri belirtilecek tüm veriler 1/1000 ve 1/5000 ölçekli yerleşime uygunluk haritasına işlenecek yapılaşma koşulları detaylı olarak açıklanacaktır.
Projede, projenin her aşamasında, İdarenin uygun görerek isteyeceği değişiklik ve düzeltmeleri de yine idarenin uygun göreceği süre içinde bedelsiz olarak yapmayı YÜKLENİCİ kabul eder. Ancak gerek arazi çalışmaları ve gerekse rapor yazımı konularında teknik gereklere uymaksızın hazırlanmış ve bu yüzden düzeltilme olanağı görülmeyerek İdarece geri verilmiş olan çalışmaların yeniden düzenlenmesinde süre uzatımı verilmez.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünün 19.08.2008 tarih ve 2008/10337 sayılı Genelge Revizyonu dikkate alınarak Format–3 de verilen formata göre hazırlanacak İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik raporu ve ekleri 6 nüsha olarak Kayseri İl Acil ve Afet Müdürlüğünün onayına sunulacak ve onaylandıktan sonra Teşekkülümüze 3(üç) takım pafta ve CD olarak verilecektir.
MADDE 5.2.3. 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANLARI
İmar Kanunu ve ilgili Yönetmelikleri ve İller Bankasının “İmar Planının Düzenlenmesi ile ilgili Teknik Şartlaşma“ hükümlerine uygun olarak düzenlenmiş,
TCDD tarafından verilen dokümanlar ve gerekli Kuruluşlarla ilişki kurularak düzenlenen analiz ve bu analizlere dayanılarak hazırlanan Araştırma-Değerlendirme raporu ve fotoğraf albümü, (6 takım halinde)
1/5000 ve 1/1000 ölçekli arazi kullanım paftalarının boyalı ozalit kopyaları, (6 takım halinde)
Araştırma-Değerlendirme raporu esaslarına göre hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazını ve Uygulama imar planlarının boyalı ozalit kopyaları, (6 takım halinde)
Plan açıklama raporu, (6 takım halinde)
1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama imar planları çıktısı ve tüm verilerin kayıtlı olduğu CD, (Planlar ülke pafta sistemine göre ayrılmış olarak ve bütün halde NCZ, DXF, SHP, formatında ayrı ayrı dizinler şeklinde olacaktır.), (6 takım halinde)
Planlamanın her aşamasında TCDD’nin isteyeceği değişiklik ve düzenlemeleri de TCDD’nin uygun göreceği süre içinde bedelsiz olarak yapmayı YÜKLENİCİ kabul eder. Ancak gerek planlama gerekse çizim konularında teknik gereklere uyulmaksızın hazırlanmış ve bu yüzden düzeltilme olanağı görülmeyerek TCDD’ye geri verilmiş planların yeniden düzenlenmesinde süre uzatımı verilmez.
Bütün planların YÜKLENİCİ tarafından imzalanması şarttır. Planların yayın hakkı sadece TCDD’ye aittir. YÜKLENİCİ, TCDD’nin iznini almaksızın hiçbir nüshasını çoğaltıp yayınlayamaz.
MADDE 6. KONTROL ve KABUL İŞLEMLERİ
MADDE 6.1. HALİHAZIR HARİTANIN HAZIRLANMASI İÇİN;
Madde 5.2.1.de belirtilen şekilde hazırlanacak Hâlihazır harita YÜKLENİCİ firma ile TCDD personeli birlikte üretilen hâlihazır haritanın kontrollerini arazi üzerinde yapacak, YÜKLENİCİ firma tarafından hazırlanan hâlihazır haritanın Kurumca eksiksiz olduğunun belirlenmesi halinde İlgili Kurumca onay işlemi tamamlanacaktır.
Üretilen Harita ve Bilgilerinin yayın hakkı sadece Kuruma aittir. YÜKLENİCİ Kurumun iznini almaksızın hiçbir nüshasını çoğaltıp satamaz ve dağıtamaz.
MADDE 6.2. JEOLOJİK-JEOTEKNİK ETÜT RAPORLARININ HAZIRLANMASI İÇİN;
Madde 5.2.2.de belirtilen şekilde hazırlanacak rapor ve ekleri TCDD’ye teslim edilecektir, TCDD tarafından gerekli kontroller yapılarak eksiklik bulunmaması halinde Kayseri İl Acil ve Afet Müdürlüğüne gönderilecektir.
TCDD tarafından belirlenecek eksik hata ve noksanlıklar YÜKLENİCİ tarafından en geç 10 (on) gün içerisinde tamamlanacaktır.
Onaya gönderilen rapor ve eklerinin Kayseri İl Acil ve Afet Müdürlüğü tarafından onaylanması sırasında belirlenecek eksiklikler YÜKLENİCİ tarafından giderilecektir.
Onay süresinde geçecek süre izin süresine dahil değildir.
MADDE 6.3. 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ İMAR PLANI İÇİN;
Madde 5.2.3.de belirtilen şekilde hazırlanacak İmar Planları, Rapor ve Fotoğraf Albümü TCDD tarafından incelemeye tabi tutulacaktır. TCDD’ce inceleme neticesinde içerisinde tamamlayacak ve varsa tespit edilen eksiklikler YÜKLENİCİ’ye bildirilecektir. Eksiklikler 15 (on beş) takvim günü içerisinde YÜKLENİCİ tarafından giderildikten sonra Açıklama raporları ve 1/5000, 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planları TCDD’ye teslim edilecektir. TCDD tarafından incelenip uygun görüldükten sonra YÜKLENİCİ tarafından Açıklama raporları, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planları 6 takım halinde çoğaltılarak TCDD’ye teslim edilecek ve TCDD tarafından onaylanmak üzere ilgili Belediyesine gönderilecektir.
1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planları ile ilgili olarak Belediyesince talep edilen değişiklikler YÜKLENİCİ tarafından en fazla 15 (on beş) takvim günü içinde tamamlanarak TCDD’ye teslim edilecektir. Söz konusu İmar Planlarının TCDD’ce uygun görülmesinin ardından kesin onama işlemi yapılmak üzere cilbent içinde tüm doküman 6 takım halinde TCDD’ye teslim edilecektir.
Kesin onama aşamasına getirilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planlarının ilgili Belediyesince onama işlemlerinin tamamlanmasından sonra orijinal paftalar ile birlikte tüm sayısal verilere ait CD’ler 6 kopya olarak TCDD’ye teslim edilecektir.
MADDE 7. ÖDEME PLANI
Bu iş için avans verilmeyecektir.
İşin Tanımı |
Ödeme Oranı(%) |
1/5000 Ölçekli ve 1/1000 Ölçekli Halihazır Haritanın Onaylanması |
% 30 |
İmar Planına Esas Jeolojik Jeoteknik Etüd Raporunun Onaylanması |
% 30 |
1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli İmar Planının Onaylanması ve Askı Sürecinin Tamamlanması |
% 40 |
Toplam |
% 100 |
Ancak İmar planının YÜKLENİCİ’den kaynaklanmayan herhangi bir sebeple onaylanmaması durumunda, %10’luk kısmı ödenerek, geriye kalan kısım irad kaydedilecektir.
Bu sözleşme kapsamındaki işlere Fiyat farkı ödenmez.
İdare gerek duyarsa sözleşme kapsamındaki işi sözleşme fiyatları ile ilave bedelini ödeyerek artırabilir. İlave edilen işlere de fiyat farkı ödenmez.
MADDE 8. PERSONEL
1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları yapımı işinin için, Plan Yapımım Yükümlenecek Müelliflerin Yeterliliği Hakkında Yönetmeliğin 8. Maddesinde belirtilen en az A veya B gurubu müelliflik için aranan şartlan taşıması ve tekliflerinde belgelendirmesi gerekmektedir. İhale tarihinden önce personelin çalıştığı ya da sahip şirket ortağı olduğu belgelenecek olup diplomaları ile öz geçmişleri eklenecektir.
İhaleye katılacak YÜKLENİCİ uzmanlık gerektiren konularla ilgili ( Halihazır Harita hazırlanması, Jeolojik-Jeoteknik Rapor hazırlanması vb.) İDARE’nin onayı alınarak alt yüklenici çalıştırabilir.
MADDE 9. İŞ DENEYİM BELGESİ VE BENZER İŞ
a) İstekliler en az teklif ettikleri bedelin %50’si oranında iş bitirme belgesi verebilecektir.
b) Benzer İş olarak:
İstekliler tarafından son beş yılda tamamlanmış ve ilgili kurumlarca onaylanmış halihazır harita, imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüd raporu, İmar Planı yapımının tümünün yer aldığı tek iş deneyim belgesi benzer iş olarak kabul edilecektir. Müellifler Şehir Plancıları Odasına kayıtlı olduklarını büro tescil belgesini ibraz etmek zorundadır.
MADDE 10. DİĞER HUSUSLAR
İhaleye sadece yerli istekliler katılabilir. YÜKLENİCİ, gerek esas taahhüt süresi içinde gerekse mücbir sebeplerden dolayı uzatılan süre içerisinde taahhüdün tamamen ifasına kadar vergilerin artması veya yeni vergi ve resimler konulması, fiyatların artması gibi sebeplerle dayanarak fazla para verilmesi veya süre uzatımı talebinde bulunamaz.
TCDD etüt, araştırma plan grubunda yeterli görmediği elemanların değiştirilmesini, kabul edilebilir gerekçe göstererek YÜKLENİCİ’ den isteyebilir. TCDD bu iş kapsamında YÜKLENİCİ ile anlaşarak yeni araştırma konulan saptayabilir veya bazılarından gerekçe belirterek vazgeçebilir.
TCDD’nin isteği üzerine YÜKLENİCİ bu şartnamede belirtilen aşamalarda birer kez olmak üzere TCDD’ nin tespit edeceği yerde iş ile ilgili bilgi verecektir. Fen ve sanat kaideleri ile mevzuata uygun olarak yapmadığı işlerden 5 yıl süre ile sorumludur. Kendisine ikaza gerek kalmadan noksanlıkları ikmale ve gereğini yapmaya mecburdur.
En düşük teklif en uygun teklif olarak kabul edilecektir. Teklif edilen fiyatların eşit olması durumunda iş bitirmesi fazla olan isteklinin teklifi en uygun teklif kabul edilecektir.
Bu şartnamede yer almayan hususlarda Sözleşme ve Genel Şartname geçerlidir. Bu şartname toplam 10 (on) maddeden oluşmaktadır.
Temel
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
Kurumsal
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
- +
- İhale Sonuç İlanları
- İlansız İhale Sonuçları
- Sonuç Alarmları
- KİK Kararları
- Firma ve Rakip Analizleri
- Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
- İhale Öncesi Olası Rakipler
- İdare Analizleri
- Bütçe Tahminleri
- Yüklenicileri
- Yaklaşık Maliyet Analizleri
- Sektör Analizleri
- Sektördeki Öncü Firmalar
- İş Dağılımları
- Pazar Araştırmaları
- Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
- Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
- Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)