İhale No | 2393180 |
Sektör | Elektronik Cihazlar ve Takip-Tanıma Sistemleri Klima, HVAC, Soğutma Grupları ve Ekipmanları |
İdare | Fatsa Devlet Hastanesi |
İhale Tipi | Hizmet Alımı |
İhale Usulü | Doğrudan Temin |
İhale İli | Ordu |
İşin İli | Ordu |
Yayın Tarihi | 23 Şubat 2022 |
İhale Tarihi | 3 Mart 2022 12:40 |
Temel
(KDV Hariç...)
- Kamu İhaleleri
- E-İhaleler
- İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
- Doğrudan Temin İhaleleri
- Sınırsız İhale Takibi
- Sınırsız İhale Alarmı
- Günlük İhale Raporu
Kurumsal
(KDV Hariç...)
- Temel Paket Dahil
- AB İhaleleri
- İhale Sonuçları
- Kazanan Firmalar
- İhale Arşivi
- KİK Kararları
- Yasaklı Firma Sorgulama
T.C.
ORDU VALİLİĞİ
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Fatsa Devlet Hastanesi
HASTANEMİZ BİNA OTOMASYON SİSTEMİ VE HİJYENİK KLİMA SİSTEMİ PERİYODİK BAKIM TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. KONU VE TANIMLAR :
1.1. FATSA DEVLET HASTANESİ hizmet binaları envanterinde bulunan KLİMA SANTRALLERİ, HİJYENİK KLİMA SANTRALLERİ, ASPİRATÖRLER, NEMLENDİRİCİLER ve BİNA OTOMASYON SİTEMİNİ aşağıda belirtilen şartlar altında faal tutulması bakım hizmetlerini kapsar.
2. TANIMLAR
2.1. İDARE: FATSA DELET HASTANESİ
2.2. HİZMET SUNUCUSU: Makine ve ekipmanların, idari şartnamede ve bu teknik şartnamede belirtilen şartlar altında bakım-onarımını üstlenen gerçek kişi veya tüzel kişiliğe sahip yasal ticari kurum, kuruluştur.
2.3. ÜRETİCİ VEYA ÜRETİCİ FİRMA: Bakımı yapılacak makine ve ekipmanların üretimi yapan veya Türkiye temsilcisi olan ticari kuruluştur.
2.4. MAKİNE VE EKİPMAN: Üretici firma tarafından temini yapılan mamullerdir.
2.5. TAMİR EDİCİ BAKIM-ONARIM: Makine ve Ekipmanlar’ın görevini kısmen veya tamamen yerine getirememesi halinde hizmet sunucusunun teknisyen ve uzmanlarınca yapılarak, tam olarak hizmete hazır hale getirme işlemidir. Onarım hizmeti üretici firmanın onarım ile ilgili katalog, kitap ve şema gibi dokümanlarına göre yapılacaktır. Meydana gelen arızanın giderilmesi tanımlanmamış ise üretici veya temsilci firmanın istek ve tavsiyeleri doğrultusunda hareket edilecektir.
2.6. KORUYUCU BAKIM: Makine ve Ekipmanlar’ın üretici firmanın standart teknik bakım kataloglarındaki esaslara ve programına uygun bir biçimde gerçekleştirilecek olan bakım-onarım hizmetidir. Koruyucu bakım hizmeti, sistem veya teçhizatı üreten veya temsil eden firmanın bakım-onarım ile ilgili katalog, kitap ve şema gibi dokümanlarına göre yapılır.
2.7. ARIZA: Makine ve Ekipmanlar’ın çalışmaması veya fonksiyonlarından bir veya birkaçını yerine getirememesi durumudur.
2.8. YEDEK PARÇA: Makine ve Ekipmanlar’ın onarımı için piyasada hazır halde olan veya belirli bir imalat sürecinde elde edilen, bir Makine ve Ekipmanlar’ın bütününü oluşturan sisteme ait orijinal parçası veya parçalarıdır.
2.9. PERİYODİK BAKIM İŞ PROGRAMI: Hizmet sunucusu tarafından bakım ve onarımı yapılacak Makine ve Ekipmanlar’ın hizmet süresi kapsamında adet ve hafta bazlarında hazırlanmış idarenin onayıyla birlikte hizmet sunucusunun da imza ettiği çizelgedir.Hizmet sunucusu bu çizelgeye göre bakım hizmetini yürütecektir.
2.10. SARF MALZEMESİ: Bakım ve onarımı yapılacak Makine ve Ekipmanlar’ın yedek parça aksamı dışında kalan (Üstüpü , bez ,temizlik malzemeleri ve kimyasallardır) malzemelerdir.
2.11. MÜDAHALE SÜRESİ: İdare tarafından hizmet sunucusuna arızanın bildirildiği andan (arıza bildirim tarihi,saati), hizmet sunucusunun yetkili bakım - onarım elemanlarının arızaya müdahale etmek üzere arızanın bulunduğu yere gelip işlemlere başlaması (servis başlangıç tarihi, saati) arasındaki süreye “Müdahale Süresi” denir.
2.12. TAKIM AVADANLIK: Hizmet sunucusunun her türlü bakım-onarım esnasında kullandığı kendisine ait ve maksada uygun el aracıdır
2.13. HİZMET SÜRESİ: Satın alınan periyodik bakım-onarım hizmetlerinin başlangıç ve bitiş tarihleri arasında kalan süredir.
2.14. HİZMET BÖLGESİ:Cihazların bulunduğu mahalleridir.
2.15. MECBURİ HALLER: Bu teknik şartname ile satın alınmak istenen hizmetlerin idarenin istediği sürede giderilmesine mani olabilecek, hizmet sunucusunun ve idarenin yetkisi ve gücü dışında olan olaylar olup: Hizmet sunucusu veya idarenin çalışma yerinde meydana gelebilecek yangın, deprem, sel, felaketi gibi her tür doğal afetler ve grev, savaş veya seferberlik isyan, ayaklanma, hırsızlık, ambargo gibi force majör kabul edilen haller. salgın hastalıkların, sosyal olayların meydana gelmesiyle bölgeye giriş çıkışın resmi makamlar tarafından yasaklanması, “Mecburi Haller” kapsamında kabul edilecektir.
3. İSTEKLER VE ÖZELLİKLER :
3.1. GENEL :
3.1.1. Koruyucu periyodik bakım ve onarım (arıza durumunda) işine her türde yedek parça ve sarf malzemeler dahil değildir.
3.1.2. Bakım onarımı yapılacak Cihaz Listesi EK-1 dedir.
3.1.3. Bakım onarımı yapılacak cihazların Periyodik İş Programı EK-2 dedir.
3.1.4. Sözleşme kapsamındaki Makine ve Ekipmanlar sözleşme tarihi ile birlikte İdare tarafından hizmet sunucusu’na çalışır vaziyette teslim edilecektir.
3.1.5. Hizmet süresi sözleşme tarihinden itibaren geçerlidir.
3.1.6. Hizmet sunucu; Bakım ve onarımı yapılacak olan Makine ve Ekipmanlar’ın Üreticisi ise Üreticisi olduğunu gösterir Sanayi Sicil Belgesini, Türkiye Temsilcisi ise Türkiye Temsilcisi olduğunu gösterir Yetki Yazısını ve Belgeleri veya hizmet sunucu Cihazların imalatçısının veya Türkiye Mümessilinin vermiş olduğu Yetkili Servis Belgesini ihale dosyasına koyacaktır.
3.1.7. Hizmet Sunucusu Türk Standardları Enstitüsü nün vermiş olduğu TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesine sahip olacak ihale dosyasına koyacaktır. Bakım ve onarım sırasında kullanılan her türlü alet ayar cihazı, araç, gereç ve avadanlık hizmet sunucusunca temin edilecektir.
3.1.8. Hizmet Sunucusu ISO 9001 Kalite Belgesine sahip olacak teklif ekinde verecektir.
3.1.9. Hizmet Sunucusu idarenin kullanımında olan Makine ve Ekipmanların bakım-onarım ve periyodik bakım işlemlerini yapabilecek düzeyde bilgi ve beceriye sahip en az bir makine mühendisini sürekli istihdam edecektir.
3.1.10. Hizmet Sunucusu bina otomasyon sistemine ait arızaları giderebilmek ve yenilemeleri gerçekleştirebilmek için Program Kilidine ve gerekli program yazım diline sahip olacaktır.
3.1.11. Hizmet Sunucusu koruyucu ve tamir edici Bakım-Onarımları Cihazın Üreticisi veya Türkiye temsilcisinden temin edeceği bakım formları ve bakım prosedürleri doğrultusunda yapacak ve bu formları her bakımın ardından idareye imzalatıp ibraz edecektir.
3.1.12. Koruyucu bakım hizmetleri mesai saatleri 08.00-17.00 (sekiz - on yedi) arasında idarenin tayin edeceği yetkililer nezaretinde yapılacaktır.
3.1.13. İdare, Hafta içi Hafta sonu tatili, ve resmi tatil günlerinde günün her saatinde arıza hizmetleri için talepte bulunabilecektir.
3.1.14. Sözleşme kapsamındaki Makine ve Ekipmanların bakım ve onarım işlemi yapılırken idare en az bir elemanını, hizmet sunucusunun servis teknisyenlerinin başına gözetmen olarak verecektir.
3.1.15. Hizmet sunucusu makine ve ekipmanlara ait arızalı yedek parçaları öncelikle tamir edecek. Tamiri mümkün olmayan yedek parçaları idare tarafından temin edilen yenisi ile değiştirecektir.
3.1.16. Günlük çalıştırma ,işletme ve kapatma idare tarafından yapılacaktır. Hizmet sunucu bu işlemleri yürütecek en az 3 (Üç) idare personeline kullanıcı eğitimi verecektir.
3.1.17. Bakım işlemi sırasında ortaya çıkan her türlü çöp ve malzeme atıkları hizmet bölgesi sınırları içinde idare tarafından gösterilen yere bırakılacaktır.
3.1.18. Hizmet sunucusu, yapacağı her türlü bakım ve onarımda gerekli emniyet tedbirlerini almakla yükümlüdür. Oluşabilecek herhangi bir kaza veya olaydan idare sorumlu tutulamayacaktır.
3.1.19. Sözleşme kapsamındaki Makine ve Ekipmanlar’ın hizmet sunucusu yükümlülüğünde bulunduğu sürece idarenin yazılı izni olmadan başka firmadan hiçbir kimse bu makine ve ekipmanlara müdahale etmesine izin verilmeyecektir.
3.1.20. Hijyenik klima sitemlerindeki hepa filtreler ve filtre değişimleri sözleşme kapsamı dışındadır. İdare talep ederse ayrıca fiyat teklifi verilecektir.
3.1.21. Sözleşme süresince makina ve ekipmanlara yapılacak yenileme ve boyama işlemleri sözleşme kapsamı dışındadır.
3.1.22. Arıza oluşması durumunda idare durumu derhal (e-mail, telefon, fax, vb.) yollarla günün 24 saatinde firmaya bildirimde bulunabilir. Bildirim tarih ve saatleri hakkında kurum kayıtları esas alınacaktır.
3.1.23. Arıza halinde, firmaya bildirimde bulunulmasının ardından yüklenici; hastanemiz teknik servis sorumlusu ile irtibat kurar. Arıza tespit edilmesi halinde, en geç 24 Saat içerisinde müdahale etmek ve en geç 48 saat içerisinde arızayı gidermek zorundadır. Ancak yedek parça gerekecek ise yurt dışı 6-7 hafta içerisinde arıza giderilecektir.
3.1.24. Yüklenici firma tarafından periyodik bakım sonrası sistemin vermiş olduğu arıza uyarı kodları incelenecek olup; bu uyarılar doğrultusunda firma cihazların kontrolünü tekrar yapacaktır. Sistemde sıkıntılı bir durum olması halinde alınacak veya yapılacak önlem ve öneriler teknik servis raporu ile idareye bildirilecektir. Arıza ve uyarı kodlarına istinaden yüklenici firma tarafından Teknik servis raporu ile idareye hiçbir uyarı yapılmaması durumunda oluşabilecek arıza ve arızalardan yüklenici firma sorumlu olacaktır.
3.1.25. Bakımcı firmanın bakım ve onarım yükümlülüğünü yerine getirmekten imtina etmesi veya gecikmeli olarak yerine getirmesi veya işin teknik ve fen kurallarına uygun bakım yapılmaması nedeniyle oluşacak zarar ve hasarların giderilmesinden bakımcı firma sorumlu olacaktır. Bu durumunda idare isterse sözleşmeyi tek taraflı fesih edebilecektir.
1. BAKIM HİZMETİNDE YAPILACAK İŞLER:
1.1. BİNA OTOMASYON SİSTEMİ:
1.1.1. SAHA İSTASYONLARI (DDC PANOLARI) ve KONTROL CİHAZLARININ bakımları yapılacaktır.
1.1.2. Sahada bulunan OTOMATİK KONTROL VANALARI’nın strok ayarları ve çalışma durumları kontrol edilecektir.
1.1.3. DAMPER MOTORLARI’nın bağlantı ve fonksiyonlarının kontrol edilecektir.
1.1.4. TÜM SAHA DUYAR ELMANLARI’nın (basınç,sıcaklık,hava kalite v.b.) bağlantı ve fonksiyonlarının kontrol edilecektir.
1.1.5. Bakım hizmetleri sırasında tesbit edilen, arızalı cihazlar ve yakın gelecekte bozulacağı tahmin edilebilen cihazlar detaylı bir şekilde idare ‘ye rapor edilecektir.
1.1.6. Otomasyon sisteminin yılda bir sefer yedekleri alınacak ve gerekirse yeniden yüklenecektir. Otomasyon sisteminin en son güncel versiyonu ücretsiz olarak yüklenici firma tarafından sisteme adapte edilecektir. Yedek parça gerektiği durumda, malzemeler hastane idaresi tarafından karşılanacaktır.
1.1.7. Yılda bir kez veri dosyaları kontrol edilecektir.
1.1.8. Otomasyon sisteminin veri hattı ara biriminin bağlantı temasını kontrol edilecek, Sistemin merkezi olarak çalıştırılmasında tüm "Saha İstasyonları"nın "on line" olduğu kontrol edilecektir
1.1.9. Sistem bilgisayarına ait printer var ise kontrol edilecek bakımları yapılacaktır.
1.1.10. Saha bilgisayarlarının bakımları yapılacaktır.
1.1.10.1. Sırasıyla DDC panolarının enerjisi kesilecektir.
1.1.10.2. Kontrol modülünü çıkartılcak ve bus bağlantı sıkılığını ve temas kısımlarında toz olup olmadığını kontrol edilecek
1.1.10.3. Güç modülü çıkartılacak ve bus bağlantı sıkılığını ve temas kısımlarında toz olup olmadığını kontrol edilecektir.
1.1.10.4. Kontrol Panelinin (DDC panosu) içini gözle, kötü temas ayrılmış bağlantı ve yanık eleman olup olmadığını kontrol edilcektir.
1.1.11. Merkezi bilgisayardan tüm modüllerin arıza durum raporu alınacaktır. Durum raporuna göre yüklenici firma arızaya anında müdahale edecektir.
1.1.12. Otomatik kontrol elemanlarının bakımları yapılacaktır.
1.1.13. Vana salmastralarının sızdırmazlığı vanaların doğru "stroke"ta olup olmadıklarını kontrol edilecektir.
1.1.14. Damper bağlantı millerinin sıkılığını ve doğru şekilde çalışıp çalışmadıkları kontrol edilecektir.
1.1.15. Tüm saha duyar elemanlarının, vana, don termostadı ve damper motorlarının BYS ile saha tarafındaki ve Kontrol Paneli tarafındaki bağlantılarını kontrol edilecektir.
1.1.16. Kontrol Panellerinin iç kısımları vakum ile temizlenecektir.
1.1.17. Hizmet Sunucusu mesai saatleri içinde Ameliyathane ve Yoğun Bakım alanlarını Hastane Yetkili Personelinin istediği nem ve sıcaklığa göre set edecektir.Talep edildiğinde set değerleri idare teknik yetkilisine bildirilecektir.
1.2. FREKANS KONVERTÖRÜ
1.2.1. Elektirik panosu kontrolü
1.2.2. Bina Otomasyon Sisteminden kontrolü
1.2.3. Pas, kir ve korozyonun kontrolü
1.2.4. Emniyet elemanlarının çalışırlığının kontrolü
1.2.5. Klamens kablo bağlantılarının kontrolü
1.2.6. Frekans konvertörünün display’inin kontrolü
1.2.7. Frekans konvertörü testi ve parametrelerinin ayarlanması
1.3. HİJYENİK KLİMA SANTRALLERİ :
1.3.1. FANLAR
1.3.1.1.Kirlilik, hasar, korozyon ve montaj doğruluğunun kontrolü
1.3.1.2.Yatak sesinin kontrolü
1.3.1.3.Yatakların yağlanması
1.3.1.4.Fan montaj civatalarının sıkılığının kontrolü
1.3.1.5.V kayış kasnak tahrik mekanizmasının kontrolü
1.3.1.6.Genel titreşim kontrolü
1.3.2. ISI EŞANJÖRLERİ
1.3.2.1.ISITICI BATARYALAR
1.3.2.1.1. Hava tarafı kirlilik kontrolü ve kontrolu
1.3.2.1.2. Su devresinin kontrolü
1.3.2.1.3. Su devresindeki havanın tahliyesi
1.3.2.2.ELEKTRİKLİ ISITICI (MEVCUT İSE)
1.3.2.2.1. Pas, kir ve korozyonun kontrolü
1.3.2.2.2. Isıtıcıların çalışırlığının kontrolü
1.3.2.2.3. Emniyet elemanlarının çalışırlığının kontrolü
1.3.3. SOĞUTUCU BATARYALAR
1.3.3.1.Hava tarafında kirlilik kontrolü ve temizliği
1.3.3.2.Su devresinin kontrolü
1.3.3.3.Su devresindeki havanın tahliyesi
1.3.3.4.Drenaj ve sifon çalışırlığının kontrolü
1.3.3.5.Damla tutucunun kontrolü
1.3.4. HAVA FİLTRELERİ
1.3.4.1.Kirlilik kontrolü,
1.3.4.2.Panel filtrelerin temizlenmesi veya değiştirilmesi
1.3.4.3.Miniplate filtrelerin kontrolü ve değiştirilmesi
1.3.4.4.Sızdırmazlık elemanlarının kontrolü
1.3.5. DAMLA TUTUCULAR
1.3.5.1.Kirlilik, hasar ve korozyon kontrolü
1.3.5.2.Su drenaj hattının çalışırlığının kontrolü
1.3.6. TAHRİK ELEMANLARI
1.3.6.1.ELEKTRİK MOTORLARI
1.3.6.1.1. Kirlilik ve korozyon kontrolü
1.3.6.1.2. Yatak sesinin kontrolü
1.3.6.1.3. Yatakların yağlanması
1.3.6.1.4. Motor ayakları bağlantı civatalarının sıkılığının kontrolü
1.3.6.1.5. Motorun çektiği akımın ölçülmesi ve etiket değeriyle kıyaslanması
1.3.6.1.6. Motor terminallerindeki kablo bağlantılarının kontrolü
1.3.6.2.KAYIŞLAR
1.3.6.2.1. Hasar ve aşınma kontrolü
1.3.6.2.2. Kayış gerginliğinin kontrolü
1.3.6.2.3. Kayış kasnak hizalamasının açısal kontrolü
1.3.6.2.4. Gerektiğinde kayışların değişimi
1.3.6.3.KASNAKLAR
1.3.6.3.1. Hasar ve korozyonun kontrolü
1.3.6.3.2. Kasnak sabitleme civatalarının sıkılık kontrolü
1.3.7. DİĞER KONTROLLER
1.3.7.1.Hava debisi ayar damperlerinin kontrolü
1.3.7.2.Hijyenik Klima Santrali modüllerinin alkol veya presetli su ile genel temizliğinin yapılması
1.3.7.3.Modüller arası bağlantı ve kapak bağlantı contalarının durumunun ve hava kaçak durumunun kontrolü
1.3.7.4.Damperlerin çalışırlığının kontrolü
1.3.7.5.Cihazların otomatik kontrol elemanlarının kontrolü
(damper motoru, don termostadı, fark basınç anahtarı, üç yollu vana ve vana moturu, sensörleri)
1.3.7.6.Elektirik panosu kontrolü ve bakımı ( kontaktör, termik ve sigorta )
1.4. KLİMA SANTRALLERİ :
1.4.1. FANLAR
1.4.1.1.Kirlilik, hasar, korozyon ve montaj doğruluğunun kontrolü
1.4.1.2.Yatak sesinin kontrolü
1.4.1.3.Yatakların yağlanması
1.4.1.4.Fan montaj civatalarının sıkılığının kontrolü
1.4.1.5.V kayış kasnak tahrik mekanizmasının kontrolü
1.4.1.6.Genel titreşim kontrolü
1.4.2. ISI EŞANJÖRLERİ
1.4.2.1.ISITICI BATARYALAR
1.4.2.1.1. Hava tarafı kirlilik kontrolü ve kontrolu
1.4.2.1.2. Su devresinin kontrolü
1.4.2.1.3. Su devresindeki havanın tahliyesi
1.4.2.2.ELEKTRİKLİ ISITICI (MEVCUT İSE)
1.4.2.2.1. Pas, kir ve korozyonun kontrolü
1.4.2.2.2. Isıtıcıların çalışırlığının kontrolü
1.4.2.2.3. Emniyet elemanlarının çalışırlığının kontrolü
1.4.3. SOĞUTUCU BATARYALAR
1.4.3.1.Hava tarafında kirlilik kontrolü ve temizliği
1.4.3.2.Su devresinin kontrolü
1.4.3.3.Su devresindeki havanın tahliyesi
1.4.3.4.Drenaj ve sifon çalışırlığının kontrolü
1.4.3.5.Damla tutucunun kontrolü
1.4.4. HAVA FİLTRELERİ
1.4.4.1.Kirlilik kontrolü,
1.4.4.2.Panel filtrelerin temizlenmesi veya değiştirilmesi
1.4.4.3.Sızdırmazlık elemanlarının kontrolü
1.4.5. DAMLA TUTUCULAR
1.4.5.1.Kirlilik, hasar ve korozyon kontrolü
1.4.5.2.Su drenaj hattının çalışırlığının kontrolü
1.4.6. TAHRİK ELEMANLARI
1.4.6.1.ELEKTRİK MOTORLARI
1.4.6.1.1. Kirlilik ve korozyon kontrolü
1.4.6.1.2. Yatak sesinin kontrolü
1.4.6.1.3. Yatakların yağlanması
1.4.6.1.4. Motor ayakları bağlantı civatalarının sıkılığının kontrolü
1.4.6.1.5. Motorun çektiği akımın ölçülmesi ve etiket değeriyle kıyaslanması
1.4.6.1.6. Motor terminallerindeki kablo bağlantılarının kontrolü
1.4.6.2.KAYIŞLAR
1.4.6.2.1. Hasar ve aşınma kontrolü
1.4.6.2.2. Kayış gerginliğinin kontrolü
1.4.6.2.3. Kayış kasnak hizalamasının açısal kontrolü
1.4.6.2.4. Gerektiğinde kayışların değişimi
1.4.6.3.KASNAKLAR
1.4.6.3.1. Hasar ve korozyonun kontrolü
1.4.6.3.2. Kasnak sabitleme civatalarının sıkılık kontrolü
1.4.7. DİĞER KONTROLLER
1.4.7.1.Hava debisi ayar damperlerinin kontrolü
1.4.7.2.Klima Santrali modüllerinin genel temizliğinin yapılması
1.4.7.3.Modüller arası bağlantı ve kapak bağlantı contalarının durumunun ve hava kaçak durumunun kontrolü
1.4.7.4.Damperlerin çalışırlığının kontrolü
1.4.7.5.Cihazların otomatik kontrol elemanlarının kontrolü (damper motoru , don termostadı , fark basınç anahtarı , üç yollu vana ve vana moturu, sensörleri )
1.4.7.6.Elektirik panosu kontrolü ve bakımı ( kontaktör ,termik ve sigorta )
1.5. HÜCRELİ ASPİRATÖRLER:
1.5.1. FANLAR
1.5.1.1.Kirlilik, hasar, korozyon ve montaj doğruluğunun kontrolü
1.5.1.2.Yatak sesinin kontrolü
1.5.1.3.Yatakların yağlanması
1.5.1.4.Fan montaj civatalarının sıkılığının kontrolü
1.5.1.5.V kayış kasnak tahrik mekanizmasının kontrolü
1.5.1.6.Genel titreşim kontrolü
1.5.2. TAHRİK ELEMANLARI
1.5.2.1.ELEKTRİK MOTORLARI
1.5.2.1.1. Kirlilik ve korozyon kontrolü
1.5.2.1.2. Yatak sesinin kontrolü
1.5.2.1.3. Yatakların yağlanması
1.5.2.1.4. Motor ayakları bağlantı civatalarının sıkılığının kontrolü
1.5.2.1.5. Motorun çektiği akımın ölçülmesi ve etiket değeriyle kıyaslanması
1.5.2.1.6. Motor terminallerindeki kablo bağlantılarının kontrolü
1.5.2.2.KAYIŞLAR
1.5.2.2.1. Hasar ve aşınma kontrolü
1.5.2.2.2. Kayış gerginliğinin kontrolü
1.5.2.2.3. Kayış kasnak hizalamasının açısal kontrolü
1.5.2.2.4. Gerektiğinde kayışların değişimi
1.5.2.3.KASNAKLAR
1.5.2.3.1. Hasar ve korozyonun kontrolü
1.5.2.3.2. Kasnak sabitleme civatalarının sıkılık kontrolü
1.5.3. DİĞER KONTROLLER
1.5.3.1.Hava debisi ayar damperlerinin kontrolü
1.5.3.2.Hücreli Aspiratör modüllerinin genel temizliğinin yapılması
1.5.3.3.Modüller arası bağlantı ve kapak bağlantı contalarının durumunun ve hava kaçak durumunun kontrolü
1.5.3.4.Damperlerin çalışırlığının kontrolü
1.5.3.5.Cihazların otomatik kontrol elemanlarının kontrolü (damper motoru , fark basınç anahtarı , sensörleri )
1.5.3.6.Elektirik panosu kontrolü ve bakımı ( kontaktör , termik ve sigorta )
1.6. BUHARLI NEMLENDİRİCİLER
1.6.1. Kirlilik ve korozyon kontrolü
1.6.2. Parametre kontrolu
1.6.3. Su beslemesi ve su seviyesinin kontrolü
1.6.4. Sifon kirliliği ve tıkanıklık kontrolü
1.6.5. Selenoid valf çalışırlığının kontrolü
1.6.6. Buhar nozullarının çalışırlığının kontrolü
1.6.7. Nemlendiricinin çektiği akımın kontrolü
1.6.8. Buhar silindiri tortu birikiminin kontrolü ,gerekiyorsa temizlenmesi
1.6.9. Emniyet elemanlarının çalışırlığının kontrolü
1.6.10. Buhar ve yoğuşma boruları sıkılığının kontrolü
2. DENETİM VE MUAYENE METOTLARI:
2.1. Her türlü muayene masrafları hizmet sunucusuna aittir.
2.2. Muayene esnasında lüzumlu her türlü personel ve test cihazları hizmet sunucusu tarafından temin edilir.
2.3. Muayene esnasında tasarım ve imalat hataları sebebiyle meydana gelecek kaza ve hasarlardan hizmet sunucusu sorumludur.
2.4. Bakım ve onarım yapılacak her bir cihaz ve ekipman % 100 ( Yüzde yüz ) göz muayenesi ve yerinde çalışma fonksiyon testine tabi tutulacaktır.
2.5. Ölçme ve kontrollerde elektronik pens ampermetre, voltmetre, yağ test kiti,v.b. cihazlar kullanılacaktır.
2.6. İdare tarafından belirlenecek heyet, sistem ve teçhizatların normal çalışıp, çalışmadığını periyodik bakım ve arıza onarımı esnasında değiştirilecek parçaların orijinal ve standartlara uygun olup olmadığını kontrol edecek ve uygunluğuna karar verildikten sonra kullanılacaktır.
2.7. Diğer hususlar idari şartnamede belirtildiği gibi olacaktır.
3. AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME :
3.1. Hizmet Bölgesinde yapılacak onarım ve bakım hizmeti ile ilgili bütün nakliye masrafları hizmet sunucusuna aittir.
3.2. Değiştirilmek üzere getirilen yedek parçalar ve sarf malzemeleri her türlü hasara ( ısı, nem, çürüme, çarpma, vs.) karşı Orijinal Ambalajında arıza mahalline getirilerek idare gözetiminde ambalaj açılıp yerine takılacaktır veya eklenecektir.
3.3. Diğer hususlar idari şartnamede belirtildiği gibi olacaktır.
4. GARANTİ ŞARTLARI:
4.1. Hizmet sunucusu firma tarafından Makine ve ekipmanlara yapılacak bakım onarım işlemleri ile montajı yapılan yedek parçalar için sözleşme süresince garanti verilecektir.
4.2. Diğer hususlar idari şartnamede belirtildiği gibi olacaktır.
5. EK: Makine ,Ekipman Listesi ve Bakım Periyotları
EK –1 :
CİHAZ TİPLERİ BAKIM ADETLERİ MİKTAR
HİJYENİK KLİMA SANTRALLERİ 3 BAKIM 12 ADET
KLİMA SANTRALLERİ 2 BAKIM 20 ADET
HÜCRELİ ASPİRATÖRLER 2 BAKIM 3 ADET
BUHARLI NEMLENDİRİCİLER 1 BAKIM 12 ADET
BİNA OTOMASYON SİTEMİ 1 BAKIM 1109 NOKTA,
359 SAHA EKİPMANI