İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Ortopedi Servisnde Yatmakta Olan Anıl Ok İçin 8 Kalem Malzeme İstemi

İhale No 1187905
Sektör Tıbbi İlaçlar ve Tıbbi Sarf Malzemeler
İdare Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Antalya
İşin İli Antalya
Yayın Tarihi 18 Ekim 2016
İhale Tarihi 19 Ekim 2016 11:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Antalya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi

SAYI : 9893                                                                                                                                                                                     18.10.2016

KONU : ORTOPEDİ SERVİSNDE YATMAKTA OLAN ANIL OK İÇİN 8 KALEM MALZEME İSTEMİ

Sayın :

Kurumumuz için aşağıda cins ve miktarı ve özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22/f (Doğrudan Temin) yöntemi ile satın alınacaktır. Firmanız tarafından temini mümkün ise 19.10.2016 saat 11:00'a kadar Kurumumuzun Satın Alma Komisyon Başkanlığına teklif verilmesini rica ederim.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE ALIM ŞARTLARI

1-  Tedarikçi firma, alıma ilişkin olarak düzenleyeceği faturada, malzemenin barkod numarası ile SUT kodunu belirtecektir.

Tedarikçi firma, bunların SUT hükümleri doğrultusunda doğru eşleştirilmiş olmasından sorumludur. Geri ödeme kurumu BARKOD ve SUT kodlarının eşleştirilmesi ile ilgili olarak TITUBB kayıtlarının esas almadığından, hastanemiz idareside bu kayıtları esas almayacak, anılan kurumun herhangibir surette malzeme barkod ve SUT kodunun doğru eşleşmediğini tespit ederek geri ödeme yapmaması halinde oluşan zarar nedeniyle idare tarafından da tedarikçi firmaya rücu edilecektir.

2-  Teklif edilen fivat KDV hariç olarak belirtilecektir.

3-  Teklife esas malzemelerin kalite ve markası ile teslim müddeti acıkca belirtilecektir.

4-     Taahhüt edilen süre içerisinde malzemenin teslim edilmemesi halinde ilgili firmadan bir defaya mahsus olmak üzere 3 ay süre ile teklif alınmayacak, bu haline tekerrür etmesi halinde 4734 sayılı K.İ.K. hükümleri uygulanacaktır.

5-     İhaleye hile, desise, vait, tehdit, nüfus kullanma suretiyle ihaleye fesat karıştıranların tesbit edilmesi halinde yine 4734 sayılı K.İ.K 'in ilgili hükümleri uygulanacaktır.

6-     Malzeme tesliminde, teklife davet mektubunda belirtilen kalite ve marka esas alınacak, benzer, muadili vb. ifadelerle malzeme teslim etmeye yeltenenlerin malzemeleri kabul edilmeyecek ve bir dahaki ihale için teklife davet mektubu gönderilmeyecektir.

7-     Bu mektupla birden fazla malzeme için teklife davet mektubu gönderilmiş ise her kalem malzeme için teklif fiyatı yazılacak, eksik teklifler değerlendirilmeyecek,

8-  Teklif veren firma bütün bu şartları aynen kabul etmiş sayılacaktır.

9-     Malzeme bedeli, malzemenin muayene ve kabul işlemlerinden sonra 100 gün içerisinde Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Muasebe birimince yapılacaktır.Kurum hesaplarında nakit sıkışıklığı söz konusu olursa yıl içerisinde ödemesi yapılacaktır.

10-                             Hastanemiz     tarafından alımı yapılan malzemelerden, sterilizasyon işlemi hastanemizde yapılacak olanlardan sterilizasyon bedeli alınacaktır.

11-     Bu teklife davet mektubuna olumlu yada olumsuz mutlaka 19.10.2016 tarihinde saat 11:00'a kadar 0242 2494848 nolu faksa veya elden Satın Alma birimine cevap verilecektir.

Kaan SAYIŞMAN idari Mali IşI.Müd.Yr.

NOT: HASTA BAZLI ALIMLAR İÇİN: 0242 249 44 52 - 0242 249 44 59 TEKNİK VE SARF MALZEME ALIMLARI İÇİN: 242 249 44 53 - 0242 249 44 55 NOLU TELEFONLAR ARANABİLİR.                                                                                                                                          p

MALZEMELERİN BİRBİRİNE UYUMLU OLMASI İÇİN GRUP OLARAK DEĞERLENDİRİLECEKTİR. TEKLİF^                                                           "

EDİLECEK MALZEMELERİN NUMUNELERİ VE TAKMA APARATLARI TEKLİF ZARFI İLE BİRLİKTE VEKtdaSB^kf

No

Malzeme/İş Adı

TİTUBB Ürün Barkod No

Sut

Kodu

Marka

Miktarı

Birimi

Açıklama

Birim F.

Tutarı

1

TORAKOLOMBER POSTERİOR POLİAKSİYAL VİDA TİTANYUM AÇIK

 

 

 

30

Adet

 

 

 

2

SPINAL SERVİKAL POSTERİOR ROD TTNYM RIGID (0-35M CM) 07C01AK02000000003

 

 

 

2

Adet

 

 

 

3

SPINAL TORAKOLUMBAR POSTERİOR ROD-ROD TRANSVERSE KONNEKTOR TİTANYUM DÜZ 07C01AL02000000001

 

 

 

2

Adet

 

 

 

4

SPINAL, TORAKOLUMBAR, POSTERİOR MONOAXIAL HOOK, TİTANYUM, AÇIK PEDİKÜL (07C01AE02000000003)

 

 

 

4

Adet

 

 

 

5

TCP B-TCP TÜREVLERİ BİYOAKTİF CAMLR PUTTY PASTE JEL CRUNCH KOLLEJEN GAG ANTİBAKTERİYEL KATKILAR 7.6-10 CC/10CCSENTETK GREFT ABTİBİYOTK İÇRK DAHİL DEĞİLDİR

 

 

 

3

Adet

 

 

 

6

INTRAOPERATİF NÖROMONİTÖR SEP VE MEP İĞNE ELEKTROD KİTİ______________________ ___________________ ____________________________________

 

 

 

1

Adet

 

 

 

7

INTRAOPERATİF NÖROMONİTORİZASYON MEP VE SEP (EMG DAHİL)SETİCERRAH GÜDÜMLÜ

 

 

 

1

Adet

 

 

 

8

ULTRASONİK KEMİK NEŞTERİ

 

 

 

1

Adet

 

 

 

9

AÇIK CERRAHİ UYGULAMALARI BİRDEN FAZLA BRANŞ PLAZMA SİSTEM DAMAR KAPAMA VE KESME PROBUfPLASMA KESİCİ)

 

 

 

1

Adet

 

 

 

 

Metin Kutusu: Kaşe ve İmzaEK:..... ADET TEKNİK ŞARTNAME

AÇIKLAMA:

UZUN SEGMENT DEFORMİTE TEKNİĞİNE UYUMLU VERTEBRA SİSTEMİ

1)   Posterior yaklaşımlarda kullanılan set aynı zamanda travma, dejeneratif ve deformite patalojilerinde spinal fıksasyona endike olmalıdır

2)   Sistem omurgaya fıksasyon stabilitesini arttırmak için kullanılan vidalar, staple'lar, rodlar ve konektörlerden oluşmalıdır

3)  Tüm ürünlerin materyali titanyum alaşım olmalıdır.

4)    Vidalar çift kilitlemeli ve tek kilitlemeli olmak üzere 2 çeşit olmalıdır. Çift kilitlemeli sistemde her iki kitleme mekanizması biribirinin içinde olmalı ve vida başının içinden kilitleme sağlamalıdır.

5)    Tek kilitlemeli vidalar monoaksiyal, poliaksiyal olmak üzere sette bulunmalıdır. Çift kilitlemeli polyaxial vidalar dış kilidinin sıkılmasıyla monoaxial hale gelme mekanizmasına sahip ve parallel distraksiyona izin vermelidir.

6)   Vidalar monoaksiyal ve poliaksiyal olmak üzere aynı anda sistemde kullanılabilir ve çapları tek kilitlemeli de poliaksiyel vidalar en az 4,35 -7,5 mm arasında en az 5 farklı çapta olmalıdır. Çift kilitlemeli vidalarda ise en az 4,35 - 10 mm arasında en az 7 farklı çapta olmalıdır. Çift ve tek kilitlemeli sistemin monoaksiyel vidaları en az 4,35 - 8 mm arasında 5 farklı çapta olmalıdır.

7)   Vida çapları ayırt edilebilmesi için renk kodlu olmalıdır.

8)  RodCromCobalt alaşımdan imal edilmiş olmaidır.

•          İçeriği;

% 26 -% 30 oranında krom % 58 -% 69 oranında kobalt % 5 - % 7 molibden

% 1 den az oranda ise; nikel, karbon ,manganez, demir, nitrogen , silikon içermelidir.

•          Titanyumdan daha dayanıklı , dışındaki çentikli yapısı paslanmaz çelik ve titantuma oranla daha hassas yapıda olmalıdır.

•          Deformite, dejeneratif ve skolyoz, kifoz gibi tüm enstrumantasyon ameliyatlarında kullanılabilmelidir.

•          5.5 mm ve 6.0 mm çapta olup vidalarla uyumlu olmalıdır

•           Aynı çaptaki paslanmaz çelik ve titanuma oranla verimliliği daha fazla olmalıdır Rod uzunluğu 500 mm ve 700 mm e kadar boy seçenekleri olmalıdır

9)   Vida kitleme nutlarının yivleri, yiv atlamayı engelliyecek kare şeklinde yapıya sahip olmalıdır.

10)  Vidalar çift yivli gövdeye sahip olmalıdır.

11)   Poliaksiyal vidalar 360 derece açılandırılabilmeli ve bir planda en az 65 derece hareket kabiliyetine sahip olmalıdır.

12)   Vida boyları tek kapamalılarda en az 20mm den başlayıp en az 80mm ye kadar, çift kapamalılarda en az 25mm’ den eb fazla 100 mm’ e kadar 5’er mm lik artışlarla olmalıdır.

13)    Vidaların düşük profilli dizaynı ve azaltılmış hacmi greft için daha fazla yer kalmasına izin vererek füzyonu optimize etmelidir.

14)   Sistemde Pedikül ve Laminar hooklar bulunmalıdır.

15)   Laminar Hookların; açılı, kısaltılmış mesafeli, dar bıçaklı, geniş bıçaklı, sağ ve sol supra laminar, extended body ve ofset body türleri olmalıdır.

16)   Sistemde transvers, lateral ve aksiyal konnektör bulunmalıdır.

17)  Transvers Konnektörler 2'şer adet özel hook ve roddan oluşmuş olmalıdır.

18)   Farklı boylarda ayarlanabilir cross konnektör sistemi bulunmalıdır.

19)   Anterior uygulamada vertebral-gövdeye implante etmek üzere tekli staple bulunmalıdır.

20)    Redüksiyon vidaları setin dahilinde olmalıdır.

İNTRAOPERATİF NÖROMONİTORİZASYON MEP VE SEP SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

1.       Sistem omurga ve beyin ameliyatlarında intraoperatif free-run EMG„triggered EMG, MEP ,EEG,BAER,VEP,SSEP özelliklerine sahip olarak nöromonitorizasyon yapmalıdır.

2.       Sistem SSEP , EEG , VEP , BAER ti^^ini sadece sertifikası olan deneyimli kişiler tarafından ya da hekim tarafından kullanımına izin ven^[di&                                                                                                                       A, ^

3.       Sistem cranial olfactory siniri haricindekiler f 1 çift si/iri monitoriş^^^b^^lidir.                                       ^

V ,> jj

4.       Sisteme eklenebilen aparatlar sayesinde fçş,1 t^m^^efme ve du^ma^î^^iliN^a^fâl sy^^^takip

edilebilmelidir.

5.       Sistem en az sekiz yada 32 kanaldan kayıt yapabilmelidir.

6.        Sistem üzerinde yapılacak cerrahiye ve seviyeye uygun hazır programlar bulunmalı,gerektiğinde kas grupları ve seviye belirtilerek yeni program oluşturmaya izin vermelidir.

7.        Kanallar elektrotlarla aynı renkte olmalı, çalışılan bölgeyi tanımlamalı ve istenildiğinde tekrar isimlendirilebilmelidir.

8.        EMG, serbest çalışma (cerrah tarafından sinirlere hiçbir uyarı verilmeden sistem çalışır ve kas gruplarından gelen sinyaller eş zamanlı olarak kayıt edilir) ve uyarılma (cerrah tarafından sinirlere uyarı verilir ve kaslardan eşzamanlı gelen cevaplar kayıt edilir) yöntemleriyle yapılabilir özellikte olmalıdır.

9.       EMG kaydı hastanın kaslarına takılan elektrodlar vasıtasıyla yapılmalıdır.

10.    Kaslara takılan iğne elektodların boyu en az 12-24 mm olmalıdır.

11.    MEP kayıtları transkraniyal olarak takılan düşük empedanslı elektrodlar vasıtasıyla yapılmalıdır.

12.    Sistem train-of-four (TOF) testi yapabilmelidir.

13.    Sistem pulse oximetry testi yapabilmelidir.

14.    Sistem uzaktan görüntüleme özelliğine sahip olmalıdır.

15.    Uyarı akım değeri ayarlanabilmeli ve ölçülen değer monitörde görülebilmelidir.

16.    Sistem sesli ve grafiksel uyanlar verme özelliğine sahip olmalıdır.

17.    Ses şiddet ayarı yapılabilmelidir.

18.    Sisteme adapte olabilen değişik türde probe ları(düz,torasik,lomber,PAK,X-PAK) sayesinde açık cerrahide ve kapalı cerrahide nerve proxy testi yapabilmelidir.

19.    Sistem vida güvenliği testi yapabilmelidir.

20.     Hasta bilgileri, yapılan ameliyatın türü ve özellikleri sisteme kayıt edilebilir özellikte olmalıdır.

21.     Monitör üzerindeki grafiklerin çıktılarının alınabilmesi için sistemle uyumlu çalışan yazıcı bağlanabilme özelliğine sahip olmalıdır.

22.     Monitör üzerinde istenilen andaki ekran görüntüsü resim olarak sisteme kayıt edilebilir olmalıdır.

23.    Kaslara yerleştirilen kayıt ve stimulatör elektrotlarının empedans değerlerini ekran üzerinden kontrol edilebilmelidir.

24.     Stimülatör akım ayarları, sistem monitörü üzerinden veya cerrah tarafından steril stimülatör prob üzerinden yapılabilmeli ve prob üzerindeki led ışık sayesinde alman cevap takip edilebilmelidir.

25.     Sistemin ameliyathanedeki koter sistemlerinden etkilenmemesi için susturucu probu mevcut olmalıdır.

26.     Sistem ekranda görülen grafikleri ölçmeyi, değerlendirmeyi ve karşılaştırmayı mümkün kılmalıdır.

27.     Sistem belirli bir değere kadar artefaktı ölçüp elimine edebilmeli,ekranda artefakt görüntüsünü vermelidir.

28.     İşçilik ve üretim hatalarına karşı en az 1 yıl garantili olmalıdır.

29.     Kurulum sonrası son kullanıcı eğitimi verilmelidi

ULTRASONİK KEMİK NEŞTERİ TİTANYUM UÇ

1.                     Uçlar tek kullanımlık olmalı ve 22,5 kHz de çalışacak Ultrasonik Kemik Neşteri ünitesi ile uyumlu çalışmak üzere geliştirilmiş olmalıdır.

2.                     Uçlar Titanyum’dan üretilmiş olmalı, lOmm, 20 mm ve 30 mm kesici uç seçenekleri ile birlikte endoskopik ve delici uç seçenekleri de olmalıdır.

3.                     20 mm ve 30 mm uçların bit yüzü tırtıklı tipleri endoskopik uçların eğimli ve düz seçenekleri bulunmalıdır.

4.                      Uçların iç kısmında kesici kısmı soğutmak üzere irrigasyon kanalı bulunmalı ve irrigasyon jeneratöre üzerinden kontrol edilmelidir.

5.                     Başta DURA olmak üzere vasküler, nöral, duktal ve diğer elastik normal dokulara zarar vermemelidir.

6.                     Uçlar ultrasonik olarak kemiği keserken kemik tozu oluşturmamalı ve kesi kalınlığı lOmm uç için 0,5mm den çok olmamalıdır.

7.                     Titanyum Uçlar steril paketlerde teslim edilmeli sterilizasyon tekniği ve son kullanım tarihi etiket üzerinde bulunmalıdır.

8.                     Cihazın kullanımı ile ilgili eğitim Türkiye’deki yetkili firma tarafından ücretsiz olarak verilmelidir.

9.                      İhaleye teklif veren firmalar cihazın ^^nameye uygunluğunu orjinal belgele İfatalog,

 

 

 

Metin Kutusu: *Metin Kutusu: ^ .Metin Kutusu: ^ & a, ■$:-prospektüs vs. ile belgelemelidirler.

Sıra No Mal Kaleminin Adı ve Kısa Açıklam$sı%^§ÜT, Kodu


Ultrasonik Cerrahi Uç, Kemik Doku


 

1

Bu ürünlerle kullanılacak olan cihazın özellikleri aşağıdaki%it^lmalıdır. vakadan önce hazır olmalıdır.

 

1.                     Ultrasonik Kemik Neşteri ünitesi başlıca Beyin Cerrahi, Ortopedi, Plastik Cerrahi, Ağız ve Çene Cerrahi ve Kulak Burun Boğaz alanlarında kullanılabilmelidir.

2.                     Cihaz ultrasonik olarak kemiği keserken kemik tozu oluşturmamalı ve kesi kalınlığı l,5mm den çok olmamalıdır. Başta dura olmak üzere vasküler, nöral, duktal ve diğer elastik normal dokulara zarar vermemelidir.

3.                     Ultrasonik jeneratör ve ırrigasyon üniteleri kombine olmalıdır. Ayrıca bir ekleme veya bağlantı gerektirmemelidir.

4.                     Güç konsolündeultrasonik ve irrigasyon ünitelerini gösteren göstergeler bulunmalı ve bunlar dokunmatik olarak ayarlanabilmelidir.

5.                     Cihazın el aletlerindeki ultrasonik titreşim piezo-elektrik prensiple sağlanmalıdır.

6.                     Ünite 22,5 kHz frekansta çalışmalıdır. El aletleri için tek bir çıkış bulunmalı ve el aletlerinin kablosu bu çıkışa kolaylıkla monte edilebilmelidir.

7.                     Tüm el aletleri otoklava girebilmelidir.

8.                     ihaleye giren firmalar 1 adet el aleti vermelidir. El aleti uzun ve düz olmalıdır.

9.                     Cihaz normal şehir cereyanı ile çalışmalıdır.

10.                  El aletlerinin uçları titanyum olmalıdır. Üretimde 2 çeşit titanyum uç bulunmalıdır. Uçlar pürüzsüz ve tırtıksız olmalıdır. Uçlar herhangi bir şekilde başka bir metal ile kaplanmış olmamalıdır.

11.                 Ünite başlıca aşağıdaki parçalardan oluşmalıdır:

a)                     Cihaz                                                                                                   1 Adet

b)                     Ayak pedalı                                                                                         1 Adet

c)                     Güç kablosu                                                                                        1 Adet

d)                     İrrigasyon askısı                                                                                 1 Adet

e)                     Titanyum uç takma sökme seti                                                          1 Adet

f)                      Düz uzun el aleti                                                                               1 Adet

12.   İhaleye teklif veren firmalar cihazın şartnameye uygunluğunu orijinal belgeler, katalog, prospektüs vs. ile belgelemelidirler.

SPONGÎOZ SENTETİK KEMİK GREFTİ HA-BTCP-Sİ02 Teknik Özellikler:

1.    Greftler %30 Hydroxiapatit % 70 BetaTrikalsiyumFosfat ve %04 Si02(Silisyum Oksit) bileşeninden olmalıdır.

2.  Greftler; travmatik veya patolojik kemik defektlerinin onarılmasında, kemik defekti bulunan kırıkların tedavisinde, kemik defekti olan veya olmayan psödoartroz (pseudoarthrosis) olgularında, tümör boşluklarının doldurulmasında, spinal cerrahide, tibial osteotomide, hekim tarafından gerekli görülen tüm kemik doku onarımlarında endike olmalıdır.

3.  Greftler, tüm antibiyotiklerle kombine kullanılabilmelidir.

4.  Greftler , yapısal ve kimyasal olarak insan kemik dokusuna çok yüksek oranda benzerlik göstermeli ve insan spongöz kemik yapısına benzer gözenekli yapıya sahip olmalıdır.

5.  Greftlerin granül çapları 4mm-8mm aralığında olup, lOcc lik hacimlerde ve çift kat steril ambalaj içerisinde olmalıdır.

6.  Oda sıcaklığında kuru ortamda saklanmalıdır.

7.  Gama siterilizasyon ile steril edilmiş olmalıdır.

8. Raf ömrü imal tarihinden itibaren minimum 3 yıl olmalıdır. İmal tarihi, son kullanma tarihi, imalatçı firma bilgileri, lot numarası ve barkod(UBB) numaraları etiket üzerinde belirtilmelidir.

 

           
   

PLASMA KESİCİ(damar kapama ^flrıerprobuJTEK^İK Q

 
     

&

 
 
 
 

1.       Plazma Enerjili Sistem ile uyumlu olmalıdır./^|                                ^ ^

2.        Ucu spatula şeklinde olmalıdır.                                              ^ ^                                                         3 ^ # ^

 

 

 

 

 

3.       Handle ve uç bir birine entegre olmalıdır.

4.       Uç bükülebilir yapıda olmalıdır.

5.       Uç kısım 315 derece sağa ve sola dönebilmelidir.

6.       Handle üzerinde kesme ve koagulasyon butonları bulunmalıdır.

7.       Ucun kesme ve koagulasyon oranlarına göre yük ve voltaj tablosu verilmelidir.

8.       Tek kullanımlık olmalıdır.

9.       Ucun süresi dolduğunda sistem uyarı vermelidir.

10.   Malzemenin T.C İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına (TİTUBB) kayıtlı olması Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gereklidir.

 

 
 

% ' -f V,, JCy ■ 's>> ,

fa

 

 

 

 

 

 

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)