İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Mr Çekim Hizmet Alımı

İhale No 2308858
Sektör Sağlık Hizmetleri, Veterinerlik, Sosyal Hizmetler
İdare Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Ankara
İşin İli Ankara
Yayın Tarihi 13 Eylül 2021
İhale Tarihi 14 Eylül 2021 17:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 


T.C.

ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI YENİMAHALLE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ - YENİMAHALLE E AK SAHKAİMABİRİMİ

09/09/2021 15:35 -E-33373S87 - 934.0t.03 - 372

0014753255S

 

 

 

Sayı : E-33373887-934.01.03 Konu : Yaklaşık Maliyet Tespiti / Mr

Sayın...........

Hastanemizin ihtiyacı olan MR Çekim Hizmet Alımı ( 36 Ay 99.360 çekim ) 4734 sayılı KİK’na göre alınması planlanmaktadır. Yaklaşık maliyet hesaplamasında kullanılmak üzere aşağıda adı, cinsi ve miktarı belirtilen Cihaz kurulum bedeli ve bakım onarnn bedeli ve cihaz tüp bedelinin KDV hariç fiyatlarınızı 14/09/2021 tarih ve saat 17:00 a kadar hastanemize gönderilmesi hususunda,

Gereğini rica ederim.

e.imzalıdır Mehmet YILMAZ Başhekim a.

İdari ve Mali İşler Müdürü

Mail:satianalma.yenimahalle@gmail.com

 

 

Birim Fiyat

Toplam Fiyat

MR Çekim Hizmet Alımı

99.360 Çekim /Adet

 

 

 

Dağıtım Yerleri: Firmalar

Bu belge, güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

Belge Doğrulama Kodu: f6cf2407-09d0-490-95el-6a67f91039ed Belge Doğrulama Adresi: https://vwv.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-ebys Yenibatı Mah. 2367 Sokak No:4 Batıkent /Yenimahalle /ANKARA        Bilgi için: Şima ÖGE

Telefon: Faks No: 3122553722                      SÜREKLİ İŞÇİ

e-Posta: sima.oge@saglik.gov.tr İnternet Adresi:    Telefon No: (0 312) 587 26

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

YENİMAHALLE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME

HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

1.                       İSİN TANIMI

Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastahanesine kurulacak Manyetik Rezonans Cihazının hizmet alımı yolu ile yapılacak olan tetkik hizmetlerinin cihaz bazında satın alınmasıdır.

2.                       İSİN KAPSAMI

2.1.                   Bu teknik şartname Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi için hizmet alımı yoluyla alınacak olan 1 (bir) adet 1,5 Tesla Manyetik Rezonans (MR)

2.2.                    Bu hizmet, sözleşme imzalanmasını müteakip yükleniciye işyeri teslim tutanağı hazırlanarak mekanmn hazıırlanması ve cihazların kurularak aktif hale getirilmesi için ihtiyaç halinde 30 (otuz) günlük süre verilecektir. 36 ay süre içinMR çekim hizmet alım işidir.

3.                       GENEL HÜKÜMLERİ

3.1.                    İŞ TANIMI: Hastanemiz doktorları veya hastanemizden hizmet satın almış-alacak olan kuramlar tarafından istenmiş tetkikler sonucunda Manyetik Rezonans Görüntüleme Ünitesine başvuran hastaların karşılanması, MR görüntülerinin CD'ye basılması dahil her türlü hizmetlerin gördiirülmesidir.

3.2.                   Yüklenici firma (firmalar); hastane tarafından talep edilen bilgi, belge, işlem kaydını usulüne göre tam ve doğru, günlük olarak tanzim etmek, kaydedeceği hasta ve işlem bilgilerini, sayılarım ve diğer bilgileri bu kayıtlara her an ulaşılacak şekilde tutmak ve hastanenin ilgili birimine vermek zorundadır.

3.3.                    Yer teslimi ve işe başlama tarihi firma (firmalar) ve hastane idaresi arasında bir tutanak ile tespit edilecektir ve zaruri şartlarda belgelenmesi suretiyle idarece süre uzatılması verilebilecektir.

3.4.                    Sisteminin parçaları üretim ve işçilik hataları da dahil olmak üzere tüm hizmet süresince yedek parça dahil balcım, onarım, altı ayda bir kalibrasyon ve kalite kontrolünü yaptıracak ve herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Yüklenicinin sorumlu teknik servisi (tüm cihaz ve cihaz bileşenlerinde geçerli olmak üzere), arıza bildiriminden sonra en geç 12(oniki) saat içinde cihaza ilk müdahaleyi yapacaktır. Yedek parça ithali gerekmediği durumda en geç 3(üç) iş günü içinde cihaz çalışır vaziyete getirilmeli, yurtdışmdan yedek parça ithali gerektiği durumda ise yüklenici en geç 10(on) iş günü içinde ithalatı gerçekleştirmek ve cihazı çalışır duruma getirmek zorundadır. Busüre, resmi kurumlarca ithalatı kısıtlı ya da özel izne tabi yedek parçalar gerektiği durumlarda , yüklenicinin bu durumu belgelendirmesi halinde idare tarafından uzatılabilecektir.

3.5.                    Sistemin kullanıcı eğitimi, ücretsiz olarak bölümün beliıieyeccği gün ve saatte, firmanın eğitimli teknik elemanları tarafından hastanede verilecektir, istendiğinde tekrarı yapılacaktır. Gerekli tüm masraflar firmaya ait olacaktır.

3.6.                    Sisteme ait kullanım kılavuzları, Türkçe olarak kurulup muayene komisyonuna gösterilip teslim edilecektir.

3.7.                    Yüklenici firma kurulacak olan cihazların bütün kalibrasyon işlemlerini yapmak ve yaptırmakla yükümlüdür. Üretici firmanın ve mevzuatın öngördüğü şekilde cihazların kalibrasyonu yapılarak, belgeleri KMH (KlinikMühendislikHizmetleri) Birimine teslim edilecektir.

3.8.                    Sistemin kabul ve muayeneleri idarece belirlenecek komisyon tarafından yapılacaktır. Kontrol ve muayenede şartnamede istenilen ve teklifte belirtilen tüm özelliklerin uygunluğu kontroledilecektir.

3.9.                   Tasarım ve imalat hatası nedeni ile sistemin neden olacağı insan kazaları ve her türliı maddi

hasaıiafdâî^yüklenici firma sorumludur.

r

3.10.                 Yüklenici ilgili sistemin teknik bakım ve onaranlarının yapılabilmesi için profesyonel düzeyde tecrübesi bulunan firmalarla balcım anlaşması yapacaktır.

3.11.                 Cihazların montajının yapılacağı yerlerde montaj işleminde kullanılacak olan her türlü tesisat malzemeleri (elektrik, pano işleri, kablolar, gerek görülmesi halinde havalandırma tertibatı gibi işlemler) yüklenici firmaya aittir.

3.12.                Firmaların teklif ettiği cihazlar hizmetin bitiş tarihi itibari ile 13yaşım geçmemiş olacaktır. Bu cihazların yaşı; imalat tarihi ve seri numarası ilebelgelendirilecektir. Bu husus yüklenici tarafından idareye sunulacak belge/belgeler {cihazın imalat tarihi, seri numarası orijinal belgeli) ile ibraz edilecektir.

3.13.                 Yüklenici Firmalar teklif ettikleri cihazların, T.C İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasında (TiTUBB) Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olacaktır.

3.14.                   İstekliler kuracakları cihazın hangi marka, model ve tip olduğunu belirterek şartname maddelerini sırasına göre tek tek türkçe olarak cevap veren ' Şartnameye Uygunluk Belgeleri' mutlaka verecektir. Bu uygunluk belgesi, firmanın antetli kağıda yazılmış ve imza konusunda, yetkili firma temsilcisi tarafından imzalanmış ve onaylanmış olmalıdır.

3.15.                 Cihazın kontrol ve muayenesi hastane idaresi tarafından belirlenen muayene komisyonu tarafından yapılacaktır. Muayene için gerekli olan cihaz, personel ve diğer giderler firmaya ait olacaktır.Muayene esnasında veya cihazın taşınması esnasında oluşabilecek her türlü kaza ve hasardan firma sorumludur.

3.16.                MR günlük randevu ve çekim sayıları bölüm radyoloji doktorları tarafından belirlenecektir.

3.17.                Yüklenici fırma(fırmalar) hastalara, hastane idaresi, Radyoloji sorumlu hekiminin bilgisi ve onayı olmadan randevu veremez.

3.18.                Tüm sistemler PACS yazılımı uyarlamasına açık olmalıdır. Yüklenici firma(fırmalar), PACS yazılım-donanım veya entegrasyon maliyetini karşılayacaktır.

3.19.                 Ödemeler aylık olarak hastane kayıtları (otomasyon bilgileri ve protokol defteri) esas alınarak yapılacaktır. Hastane Otomasyon Sisteminde ve Medullada görüntüsü açılamayan ve rapoıianmamış, SGK medula sisteminde bulunamadığı için faturalandırılamayan veya eksik bilgi bulunan tetkiklerin bedeli ödenmeyecektir.

3.20.                 Sözleşmenin sona ermesi veya feshi durumunda fırma(fırmalar), hastane idaresi tarafından yapılacak hizmetin sunumunu engelleyebilecek veya kasıtlı geciktirilebilecek hasar bırakamaz. Bu durumda hastanenin her türlü zararı firma tarafındankarşılanır .

3.21.                Yüklenici firma,çalışılan ortamın gerek sistemde çalışan personel, gerekse tetkike alınacak hasta ve hasta yakınlarının sağlığı ve giiveniiğiaçısmdan ,gerekli teçhizat ve donanımı sağlamakla yükümlüdür.

3.22.                 Bölümde yüklenicinin sorumluluğunda olan hizmetlerden dolayı meydana gelebilecek tüm tibbi ve hukuki durumların muhatabı yüklenici fîrmadır.Yine aynı sebeplerle üçüncü

şahıslar veya diğer resmi merciler idareyi muhatap alarak idare aleyhine hukuki işlem başlattıkları takdirde yargılama giderleri, vekalet ücreti ve ihtilafın sulh yoluyla çözülmesi de dahil ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere idarenin bu hususta uğrayacağı her türlü masraf yüklenici tarafından ödenecektir.

3.23.                Firma Sağlık Bakanlığı kalite standları görüntüleme hizmetleri standartlarına uygunlukgöstermelidir ve hasta ile çalışanlar için farklı ebatlarda koruyucu ekipmanlar bulundurmalıdr.

4.                       DİĞER HUSUSLAR

4.1.                   Montaj ile ilgili her türlü alt yapı firma tarafından sağlanacaktır. Cihazlann montaj yerinin hazırlanması (RF odası dahil), magnetin soğutulması için gerekli sistemler, klima ve havalandırmanın sağlanması, manyetik alan zırhlanması ve her türlü donanım (yüksek gerilim ve su tesisatı vb) yüklenici firma tarafından yapılacaktır.

4.2.                   İncelemeye alman hastalann üzerinde metal parça bulunup bulunmadığının tespiti için bir adet manyetik el metal dedektörii bulundurulacaktir.

4.3.             MR          kontrol odasına ve bağımsız tanı konsolunun bulunacağı odaya firma tarafından split sistem soğutma ve ısıtma fonksiyonuna sahip klima sistemi (A Sınıfı) konulacaktır.

4.4.                  Tüm      cihazı ve cihazlara ait bilgisayar sistemlerini voltaj oynamalarına ve elektrik kesilmelerine karşı koruyacak en az 10 dakika süresince tüm sistemi besleyecek kapasitede kesintisiz güç kaynağı (UPS) sistem ile birlikte verilecektir.

4.5.Sistem DICOM 3.0 formatında haberleşme yapabilecek yazılım ve donanıma sahip olacak ve hastanenin

bilgisayar otomasyonuna bağlantı yapılacaktır. Yüklenici firma teklifte DICOM

3.0     işlevlerini (DICOM print, send-receive, query-retrieve, worklist vb) belirteceklerdir.

4.6.   Cihazların (cihaz ve cihaz ile birlikte çalışan kuru sistem lazer kamera, kesintisiz güç kaynağı, bağımsız tanı konsolu, raporlama ünitesi ve yazıcılar) onarımı için gerekli her türlü parça temini, bakım masrafları, her türlü sarf malzemesi (film, kağıt, film zarfı, printer kartuş 1 arı, toner, film poşetleri, tetkik kopyalamak için gerekli CD Robot, CD, DVD vb) temininden yüklenici firma sorumludur. Film ve CD zarfları hastane idaresinin belirleyeceği tasarımda olacak ve malzeme olarak kaliteli karton kullanılacaktır. Numunelerin hastane idaresi tarafından onaylanması sonrasında yüklenici firma tarafından sağlanacaktır. Hastalara kliniklerin ihtiyaç durumuna göre film ve/veya CD verilecektir.

4.7.   Manyetik Rezonans(MR) Hizmetinin sürdürülebilmesi için 4 (dört) adet radyoloji teknisyen/tekniker(mesleki diploma zorunluluğu olacaktır), 2 (iki) adet sekreter firma tarafından sağlanacaktır. Mesai saatleri içinde hastanede bulunacak ve teknisyenler 24 saat ulaşılabilir olacaktır.

4.8.     Yüklenici; idarece talep edilen hizmetin ön görülen kalitede ve zamanda yerine getirilmesinde gerek göreceği ilave personel artışına gidebilir ancak bundan kaynaklanacak maliyet artışı hiçbir şekilde idareden talep edilmeyecektir.

4.9.          Manyetik Rezonans (MR) teknisyenlerinin eğitiminden ve çekim kalitesinden yüklenici firma sorumludur. Çekim protokolleri kurum Radyoloji uzmanlan tarafından belirlenecektir. Teknisyenlerin dikkatsizliği ve eğitimsizliği nedeniyle meydana gelen uygunsuz MR çekimleri ücret talep edilmeden tekrarlanacaktır. Teknisyen eğitimi ve çekim protokol düzenlemesi kurum Radyoloji uzmanlarının belirlediği aralıklarla ve zamanlarda firma tarafından eğitimli teknik eleman sağlanarak yapılacaktır. Teknisyenler en az 2 (iki) yıl MR çekimi konusunda deneyim sahibi olmalı ve bunu belgelemelidir. Teknisyenlerin değişimi kurum radyologlarının onayı ile yapılacaktır.

4.10.            MR ünitesinde hasta kullanımı için disposable önlük temini firma tarafından yapılacaktır.

4.11.         Mevzuat ve ihale dokümanlan gereği MR Görüntüleme Hizmetinin sunumu için gerekli olan her türlü düzenleme yüklenici tarafından ücretsiz yapılacaktır.

4.12.                                                 Firma(fırmalar),           kurulacak tüm cihazların ruhsatı ve lisansı gibi gerekli tüm izinleri almak, bunlar için gerekli alt yapıyı hazırlamak ve bunlarla ilgili masrafları karşılamakla yükümlüdür.

4.13.   Bütün sistemlerle oluşabilecek her türlü yangın, kaza, şikayet ve her türlü yasal tazmin durumlarında hukuki ve cezai sorumluluk fırmaya(firmalara) aittir.

4.14.    Hastanede meydana gelebilecek beklenmedik (yangın, sel, su basması, doğal afet vb..) durumlarda cihazlarda ve hizmet mahallinin hasar görmesi ihtimaline karşı gerekli önlemlerin alınması firmanm(firmaların) sorumluluğundadır. Böyle bir durumun gelişmesi halinde firma(fırmalar), hastaneden herhangi bir hak talep edemez. İş bu şartname hükümlerinin yüklenici (yükleniciler) ve personeli tarafından uygulanmaması ya da eksik uygulanması dolayısıyla doğabilecek herhangi bir hukuki, fiili, maddi, mali bir ceza verildiği takdirde yüklenici (yükleniciler) zararı nakden ve defaten karşılamayı kabul eder, idarenin, doğacak zararları yüklenici(yükleniciler) kati teminat veya hak edişinden tevkif etme hakkı vardır. Yüklenicinin(yüklenicilerin) faaliyetinden doğan her türlü resim , harç, tazminat ve cezalar ile çalıştırılan personelle ilgili doğabilecek tüm mükellefiyetler, ücret, vergi, SGK primi ve tüm sosyal haklar gibi ve ayrıca doğabilecek bütün hukuki, idari, mali, cezai mesuliyetler tamamen yükleniciye(yüklenicilere) aittir. Ancak idare bu mükellefiyetler dolayısıyla ,ilgili olmamasına rağmen herhangi bir nedenle bir ödemede bulunmak durumunda kalırsa, yüklenici(yükleniciler) bu meblağı idarenin talebi üzerine hiçbir ihtara ve yüküm almaya gerek kalmaksızın derhal, defaten ve nakit olarak idareye ödemeyi

 

kabııl eder. Talebe rağmen tarafı dan ödeme yapılmaması halinde idare bu meblağı yüklenici nin(yüklenicilerin) hak edişinden veya teminatından keser.

4.15.               Firma (firmalar) kuruluş aşaması veya işin devamı süresinde hastanenin fiziki mekanının zarar görmesini önleyici her türlü güvenlik önlemini almakla yükümlüdür. Yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması sebebiyle doğabilecek kazalardan meydana gelebilecek hasar ve zararın ödennesinden yüklenici firma (firmalar) sorumludur.

4.16.               Yüklenici firma (firmalar), hasta ve çalışan güvenliği ile ilgili gerekli tüm tedbirleri almak ve düzenlemeleri yapmakla yükümlüdür. Bu hususlarda oluşabilecek her türlü idari, cezai, hukuki ve mali sorumluluk yükleniciye (yüklenicilere) aittir.

4.17.               Sistemler ile birlikte randevu amacıyla 1, raporlama sekreterlerinin kullanmasr için 2 adet olmak Üzere toplam 4 adet LCD monitöre sahip bilgisayar verilecektir.

4.18.               Raporlama bilgisayarlarrnda kullanılacak program ve ayak pedal sistemi yüklenici tarafından karşılanacaktır.

4.19.               Yüklenici firma raporlamada kullanılacak olan bölüm radyoloji doktorlarını tarfından uygun görülen 3 adet ses kayıt cihazı alınacaktır.

4.20.               Raporlanmış ve onaylanmış tetkiklerin otomasyon sistemine aktarılması yüklenici firma personellerince yapılacaktır.

4.21.               ihale dokümanı içinde bulunan idari, Teknik şartnameler ve diğer evraklarda belirtilmeyen hususlarda, kamu ihale kanunu, ilgili tüzük, yönetmelik ve genelgeler esas alınacaktır.

4.22.               Çekim ve rapor odasında kullanılmak üzere gerekli mobilyalar (sandalye, masa vb.) bölüm doktorlarının gerekli gördüğü şekilde yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.

5.                       KABUL VE MUAYENE

Cihazların kabul ve muayeneleri idarece belirlenecek muayene kabul komisyonu tarafından yapılacaktır. Kontrol ve muayenede, şartnamede istenilen ve teklifte belirtilen tüm özelliklerin uygunluğu kontrol edilecektir.

6.                       SİSTEMİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Sistemde aşağıdaki birimler yer alacaktir:

1.             Magnet sistemi

2.              Gradyent sistemi

3.              Alıcı-verici bobinleri ve elektroniği sistemi

4.              Radyofrekans (RF) sistemi

5.              Bilgisayar ve bilgi toplama,bilgi işleme ve bilgi depolama elektroniği sistemi

6.              Ana kumanda konsolu

7.              Sistem yazılım paketi

8.              Hasta masası

9.              Bağımsız tanı konsolu

10.          Otomatik enjektör cihazı

11.          Printer (CDRobot)

6.1.                 MAGNET SİSTEMİ

6.1.1.             Magnet en az l,5Tesla gücünde ve süper iletken tipte olacaktır.

6.1.2.             Gantri açıklığı en az 60 cm olmalıdır.

6.1.3.             Magnet uzunluğu en fazla 175 cm veya magnet sisteminin uzunluğu kapaklar dahil en fazla 190 cm olacaktır

6.1.4.             Magnet sıvı helyum ile soğutulacaktır. Sıvı helyum seviyesi istendiği anda ölçülüp,gösterilebilmelidir. Seviye azaldığında kullanıcıyı ses veya alarm ışığı ile uyaracak sistem bulunacaktır.      /                                                                               II

6.1.5.              Sıvı helyum tüketiminin azaltılması için bir helyum soğutma sistemi cihazla birlikte bulundurulmalıdır. Sistemdeki sıvı helyum için “zeroboil-off” teknolojisi kullanılmalıdır.

6.1.6.             Magnetin tipikal homojenitesi değişik hacim çaplarında ‘ppm’ cinsinden ve uzun dönem manyetik alan homojenitesinin kararlılığı ‘ppm/saat’ cinsinden belirtilecektir. Sistemin tipik magnet homojenitesi30 cm DSV’de en fazla 0,15ppm 40 cm DSV de en fazla 1,07 ppm olacaktır.

6.1.7.             Hasta magnet içindeyken homojenite değerini arttırıcı nitelikte gelişmiş shim yazılım ve donanım sistem ile birlikte olacaktır.

6.1.8.              Sıvı helyum sarfiyat miktarı teklifte belirtilecektir. Sıvı helyum depo kapasitesi belirtilecektir.

6.1.9.             Helyum dolum aralığı belirtilmelidir.Helyum dolum aralığı en az 3(üç) yıl olmalıdır.

6.1.10.          Gantri hastanın azami konforunu ve güvenliğini sağlayacak nitelikte (aydınlatma, hastanın elinde tutabileceği hasta çağırma düğmesi, çift yönlü interkom tesisatı vb.) aksesuarları içermelidir.

6.1.11.          Sistemin manyetik alan ve RF ekranlaması firma tarafından yapılacaktır.

6.2.                 GRADYENT SİSTEMİ

6.2.1.              Sistemin gradyent gücü her üç eksende en az 33 mT/m olacaktir. Sistemin gradient linearite değerleri tüm FOV değerlerinde en iyi gradient linearitesini sağlayacak şekilde olacak ve bu değerler tekliflerde aynntılı olarak belirtilecektir.

6.2.2.              Sistemin gradyent dönme hızı (Slew Rate) en az 120 T/m/saniye olacaktır.

6.2.3.             Gradyentlerin "Duty Cycle" oranı maksimum gradyent gücünde % 100 olacaktır.

6.2.4.             Gradyentler titreşimsiz "ııon-rezonant" türde olacaktır.

6.2.5.             Gradyent bobinlerinin özel soğutma sistemi olacaktır.

6.2.6.              MRG sistemi ses azaltıcı özelliklere sahip olacaktır. Bunu sağlamak için en üst düzey donanım ve yazılım, gerekiyorsa bobinleri ile birlikte verilecektir.Bunun için firmalar en üst düzey donanım ve yazılımları, gerekiyorsa bobinleri ile birlikte verecektir. SofTone, ART, WhisperMode vb. isimlerle adlandırılan gradient baskılama yöntemi ile ses azaltma metodlarının üstüne, sistemde ayrıca firmalarca Quite Süite + Petra, ComforTone, SilentScan vb. olarak adlandırılan sessiz çekim veya ses baskılama özelliğine sahip yazılımlardan en az biri bulunmalıdır

6.3.                 ALICI-VERİCİ BOBİNLERİ VE ELEKTRONİK SİSTEMİ

6.3.1.              Sistemin standardında yer alan bobinler özellikleri ile birlikte tekliflerde belirtilecektir. Sistemle birlikte aşağıda belirtilen bobin veya bobin çözümleri olacaktır.

1.     QD vücut bobini

2.     Vücut bobini: Abdomen ve lcardiak çekimlerinde en az 16 kanallı veya elemanlı bobin verilecektir. Bu amaçlar için bobin vücudu saran yapıda (TORSO) olmalı veyiizeyel bobinlerle spine bobininin entegrasyonu sağlanmalıdır.

3.     En az 16 kanallı veya elemanlı kafa, baş boyun ve nörovaslcüler inceleme yapabilen,phased array bobin (spektroskopi uyumlu)

4.     En az 16 kanallı phased array dedike omuz bobini verilecektir.

5.     En az 15 kanallı phased array dedike diz bobini verilecektir.

6.     En az 4 kanallı flex bobin verilecektir.(el,ayak çekimleri yapabilen)

7.     En az 16 kanallı veya elemanlı vertebra (spine) phasedarray bobin veya bobin çözümü

8.     Meme bobini:En az 16 kanallı bobin verilecektir

9.     Temporamandibular eklem görüntülemesi amaçlı kinematic inceleme yapabilecek ö/el bobin verilecektir.

6.3.2.             Interfaz gerektiren bobin için gerekli interfaz. bobin ile birlikte verilecektir

6.3.3.             Bobinler ile birlikte bağlantı kabloları, tutucuları, destekleyici parçaları, birbiriylc olan bağlantı düzenekleri ve diğer aksesuarları verilecektir.

6.4.                 RADYOFREKANS (RF) SİSTEMİ

6.4.1.             RF sistemi bi Igisayar kontrollü dijital yapıda olacaktır. RF sistemi linearitesi software yardımıyla sağlanacaktır. RF sisteminin gücü en az 15 kW olmalıdır.

6.4.2.             Sistem’de kanaldan bağımsız tam dijital platform ya da en az 16 alıcı kanal bulunacaktır,

simültane olarak sisteme bağlanabilen en yüksek bobin kanal sayısından sinyal toplayabilme altyapısına

sahip(ADC) olacaktır.

6.4.3.              ‘Field of view’ (FOV) değeri her üç eksende en az 45 cm arasında olacaktır.Sistemde ‘off- centerFOV’seçilebilme özelliği bulunacaktır.

6.4.4.             Alıcı ve verici devrelerde imaj kalitesinin güçlendirilmesi ve gürültü azaltılması için filtreler olacaktir.

6.4.5.             Önerilen sistemde"ActiveShimming"özelliğiolacaktır.

6.4.6.             RF alıcı sistemi optik kablo teknolojisine sahip olacaktır ve bobinlerden toplanan sinyal tek bir optik kablo ile digital ortamda magnet odasından çıkış yapacaktır.

6.4.7.             Teklif veren firmalar kullandkları RF shielding planlamasmıayrıntılı olarak açıklayacaklar, temini ni ve montajını üstleneceklerdir .

6.4.8.             RF sisteminin herbir alıcı bandının genişliği en az 1 MHz olacaktır. Band genişliği değişken olmalı ve operatör konsolundan band genişliği seçilebilme seçeneği olmalıdır.

6.4.9.             Sistemde lokalkoillerin aynı anda bağlanarak bilgi toplanmasını sağlayabilen “Tim, Express Süite, GEM süite, TDİ Süite, FlexStream” gibi teknolojiler den en az bir tanesi mevcut olacaktır.

6.5.                 BİLGİSAYAR VE BİLGİ TOPLAMA, İSLEME VE DEPOLAMA SİSTEMİ :

6.5.1.             Bilgi Toplama ve İşleme Biriminin FFT rekonstrüksiyon hızı, % 100 (yüzde yüz) FOV’da ve 256x256 (ikiyüzellialtı çarpı ikiyüzellialtı) matrikste alınmış görüntüler için saniyede en az 11000 imaj olacaktır. Bu husus yüklenici firma tarafından belgelendirilecektir.

6.5.2.             Bilgi toplama, rekonstrüksiyon ve görüntüleme işlemleri 1024x1024 matriksle yapabilmelidir.

6.5.3.             2D yöntemiyle elde edilecek en küçük kesit kalınlığı en çok 0,5 (sıfır virgül beş) mm, 3D ile en çok 0,1 (sıfır virgül bir) mm olacaktır.

6.5.4.             Veri bilgisayarı en az 32 GBRAM, CPU en az 4 çekirdekli işlemci ve toplam SSD veya HDD kapasitesi en az 300GB olacaktır.

6.6.                 ANA KUMANDA KONSOLU

6.6.1.             Üretici firma opsiyonel olarak belirlediği en üst model ürününü verecektir.

6.6.2.             Ana kumanda konsolunda CD veya DVD yazıcı bulunacaktır. Ayrıca USB portu aracılığı ile başka bir elektronik depolama ortamına veri aktarılabilecektir.

6.6.3.             Ana kumanda konsolunda daha önceden hazırlanmış klinik protokoller bulunacak, hasta veçelcim ile ilgili her türlü bilginin girilmesi, izlemesi ve değiştirilmesi bu konsoldan yapılacaktır.

6.6.4.             Ana kumanda konsolunda hasta ile karşılıklı konuşma olanağı sağlayan donanım bulunacaktır.

6.6.5.             Ana kumanda konsolunda en az 23 inç diagonal uzunluğunda ve renkli, titreşimsiz, ‘Flatpanel LCD‘ monitörü (en az 1280x1024 matriks) olacaktır.

6.6.6.             Ana kumanda konsolunda imajla ilgili büyütme, otomatik pencere ayarı, monitöre değişik imajların getirilmesi, ilgilenilen alan seçimi, resimin döndürülmesi, resimin sağa-sola ve yukarı-aşağı çevirilmesi, iki resimin karşılaştırılması, histogramanalizi, filtreleme, uzaklık ve açı ölçümü, yazı yazma ve yazı silme, anotasyon ve değişik formatlarda filme basma işlemleri yapılacaktır.

6.6.7.              Sistem arşivden herhangi bir hastanın görüntüleri incelenirken, aynı anda başka bir hastanın görüntü işlemlerini (veri toplama) yapabilecektir.“Real multitasking multiprocessor'’ özellikte olacaktır.

6.6.8.             Ana kumanda konsolunda “3D surfacerendering“, MPR görüntüleme, minimum vc maksimum intensite projeksiyon işlemleri yapılabilmelidir.

6.6.9.             Ana kumanda konsolunda gelişmiş difüzyon, perfüzyon, otomatik ADC haritaları oluşturma

fi


 


 

6.6.10.          Ana kumanda konsolunda mevcut yazılımların garanti ve balcım onarım süresince güncellenmesi firma tarafından yapılacaktır.

6.6.11.          Ana kumanda konsolu DICOM 3.0 formatmda haberleşme yapabilecek yazılım ve donanıma sahip olacaktır. DICOM modalityworklist, MPPS, print, send, receive (query/retrieve)özelliklerini kullanacaktır.

6.6.12.          Ana kumanda konsolunun kurumumuzda mevcut olan HİS, RIS ve PACS sistemi ile entegrasyonu sağlanacaktır.

6.6.13.          Ana kumanda konsolunda beyinde MR spektroskopi (MRS; tek voksel, çok vokselli, 2 boyutlu, çok kesitli, kısa, orta ve uzun eko zamanı ile) yapılabiliyor olmalıdır ve bu konsolda her bir MRS görüntüsünün işlenerek, spektral görüntülerinin renkli metabolit haritaları ile elde edilmesine olanak veren yazılım bulunmalıdır.

6.6.14.          T2* beyin perfüzyon görüntüleme amacıyla T2*dinamik hassasiyet kontrast incelemeleri yapılabilmelidir. Bu yazılım ana konsol ya da iş istasyonunda yapılabilmelidir.

6.6.15.          PropellerMB, blade, multivane, jet gibi hareketli görüntüleri düzelten yazılım verilmelidir.

6.6.16.          Susceptibilityenhanced görüntüleme sekansı (SWI, SAVAN gibi) verilecektir. Bu görüntülerden MIP görüntülerinin eldesi ve faz ayrımı ana kumanda konsolunda otomatik olarak yapılabilecektir.

6.6.17.          3D izotropik T2 volüm sekansı (SPACE, VISTA, 3D CUBE, 3D Cosmicv.b.), 3D izotropik Tl volüm sekansı verilecektir.

6.6.18.          Beyin çekimlerinde kesitin her zaman aynı yerden geçmesini sağlayan ve hasta takibini standardize eden smartexam Brain, AutoAlignhead, Ready brain gibi otomatik çekim yazılımı verilecektir.

6.6.19.          Metal artefakt azaltıcı programlar (advanced WARP, MAVRIC SL, Q-MARv.b.) verilecektir.

6.6.20.          Ana konsolda mevcut yazılımların en az garanti süresince güncellenmesi firma tarafından yapılacaktır.Tanı konsolu DICOM 3.0 formatmda haberleşme yapabilecek yazılım ve donanıma sahip olacaktır. DICOM 3.0 işlevleri (DICOM print, send-receive, query-retrieve,DICOMmodalityworklist, SCU, SCP) kullanıma hazır olarak verilecektir.

6.7.                 SİSTEM YAZILIM PAKETİ: Sistemin standart yazılım paketinde aşağıdaki yazılımlar yada muadilleri bulunacaktır:

6.7.1.              Spin Echo (SE) (Single, Dual, Variable, Multi echo)

6.7.2.             Fast (Turbo) Spin Echo (FSE)

6.7.3.             2D, 3D InversionRecovery (IR) Tl ve T2 gradientecho sekansları

6.7.4.             Turbo (Fast) InversionRecovery

6.7.5.              SingleShot Turbo (Fast) Spin Echo

6.7.6.             Gradient (Field) Echo ve dual sekanslar

6.7.7.             2D/3D FastGradient (Tıırbo Field) Echo

6.7.8.             2D/3D FastSpoiledGradientEcho (FSPGR)

6.7.9.             2D UltrafastGradientecho (Fast SPGR, TurboFLASH, TFE v.b.) , 3D UltrafastGradientEcho (3D FastSPGR, MPRAGE, 3D TFEv.b.)

6.7.10.          Multi GradientEcho (MEDIC, MERGE, m-FFE, mEchov.b. sekanslarından en az biri)

6.7.11.          Trigerli 2D / 3D ve trigersiz 2D time of flight MR anjiografi

6.7.12.          Trigerli 2D / 3D ve trigersiz 2D Faz kontrast MR anjiografi, BOSakım ölçümü

6.7.13.          2D Cine Faz Kontrast MR anjiografi

6.7.14.          3D kontrastlı MR anjiyografı

6.7.15.          MR anjiyografı sekansları: Trigerli 2 ve 3 boyutlu, trigersiz 2 boyutlu time of flight MR anjiyografı- trigerli 2 boyutlu ve 3 boyutlu, trigersiz 2 boyutlu faz kontrast MR anjiyografı- 2 boyutlu sine faz kontrast MR anjiyografı- 3 boyutlu kontrastlı MR anjiyografı

6.7.16.          2D ve 3D T2 FLAIR, 2D Tl FLAIR

6.7.17.          Firmalarca, LAVA, 2D- 3D VIBE, DINAMIC VIBE,ETHR1VE gibi kısaltmalar ile ifade edilen

6.7.18.          Firmalarca 2D ve 3D Balanced FFE, True FISP, FIESTA, gibi kısaltmalarla ifade edilen sekanslar verilecektir.

6.7.19.          Yağ ve suyu baskılayan hızlı sekanslar ile artefakt baskılama teknikleri bulunacaktır. Echoplanar ve dinamik çalışmalar yapılabilmelidir.

6.7.20.          2D ve 3D çalışmada ölçüm tekrarlama sayısı (acqusition, next) ve seri ölçüm sayısı (dinamik çalışmalar için) tekliflerde belirtilecektir.

6.7.21.          Difüzyon (tüm vücut dahil), perfüzyon incelemeler için gerekli gelişmiş yazılım ve donanım bulunacaktır. Difüzyon çalışmalarında ADC haritalaması yapılabilmelidir, b değeri tekliflerde belirtilecektir. Beyin, spine, batın, abdomen, prostata yönelik difüzyon sekansları verilecektir.

6.7.22.          MR myelografı, MR kolanjiografı, MR sialografı, MR enteroklisis, MR kolonografi, MR ürografi ve MR floroskopi gibi incelemeler yapılabilecektir. Bu incelemeler için ağır T2 özelliği bulunan (yağ satürasyonlu) Single Shot Turbo (Fast) Spin Echo veya 2D/3D HASTE veya 2D/3D FASE sekansı

bulunacaktır.

6.7.23.          Beyin T2* (DSC)perfiizyon çalışmalarında CBF, CV, MTT ‘Mean Transit Time’ ve MTE ‘Mean Time to Enhance’ vb. gibi postproses çalışmalar detaylı açıklanacak ve firmalar bu çalışmaların yapıldığı gelişmiş yazılımlarını vereceklerdir.

6.7.24.          Tüm gövde vücut yağ baskılamalı diffuzyon özelliği verilmelidir.

6.7.25.          PropellerMB, blade, multivane, jet gibi hareketli görüntüleri düzelten yazılım verilmelidir.

6.7.26.          MRG cihazına monte internal VCG, nabız ve respirasyon tetiklemesi için gerekli yazılım ve donanım bulunacaktır.

6.7.27.          Standart yağ baskılı ve baskısız Tl, T2 sekansları ile birlikte, tüm vücut difüzyon, tüm vücut anjiografi ve postkontrast incelemeler için 3D volümetrik sekansları bulunacaktır.

6.7.28.          Tüm vücut görüntülemede maksimum görüntüleme alanının boyu en az 140(yüzkırk) cm olacaktır.

6.7.29.          Tüm vücut görüntüleri kayıpsız ve birleşim yerleri belli olmayacak şekilde birleştirilecek, bu birleştirme sırasında her bir slabın pencere ayarı otomatik olarak ayarlanacaktır. MRG cihazı kullanıcının istediği pencere ayarında tüm slablerde otomatik düzeltme yapılacaktır. Bu çalışma sistem tarafından otomatik olarak çekim sonunda gerçekleştirilecektir.

6.7.30.          3D Balanced Gradient Eko kararlı hal T2* sekanslar (TrueFISP, True SSFP, 3D FIESTA, CISS, Balanced FFE iç kulak için )

6.7.31.          Magnetizasyon transfer kontrastgörüntüleme yazılımı verilecektir.

6.7.32.          Firmalarca, advanced SENSE, ARC+ASSET, IPAT, GRAPPA, CAI PIRIN HA vb. kısaltmaları ifade edilen paralel görüntüleme tekniklerini sağlayan yazılımlar sistemle birlikte verilecektir. Mıı yazılımların hangi sekans ve bobinlerde kullanılabildiği ve kaç faktör olduğu tek I i İlerde açıklanacaktır.

6.7.33.          Yukarıdaki ölçüm protokolleri için 2D ve 3D çalışmalarda minimum TE ve TR süreleri ile minimum kesit kalınlıkları ve kesit aralıkları tekliflerde belirtilecektir.

6.7.34.          Sistemde single ve multishot EPI (EchoPlanaıimaging), MPR (Multi PlanarReformating) ve 3D SurfaceRendering işlemleri yapılabilmelidir. EPI faktörü en az 255 olmalıdır. Dinamik çalışmalar yapılabilmelidir.

6.7.35.          Firmalarca carebolus, smartprep, bolustrak, visualprep gibi isimler ile ifade edilen otomatik kontrast yakalama özelliği ile panoramictable, smart step, QuickStep, mobitrak, movingbed v.b olarak adlandırılan otomatik masa hareketi ve otomatik bobin değiştirme özellikleri bulunacaktır. Bu özellikler tüm vücut çalışmalarına olanak sağlayacaktır (anatomik ve diffiizyon).

6.7.36.              Firmalarca İDEAL, mDIXON, DIXON ve benzeri isimlerle adlandırılan, tek bir çekimde 4 farklı kontrastın (yağ+su+inphase+outphase) elde edilmesini sağlayan sekans verilecektir. Bu görüntülerin birbirlerinden ayırd edilerek teknisyenin seçmesine gerek kalmadan sadece istenen sekansların PACS a görüntü aktarmasını sağlayacak ayarlamalar yapılacaktır.

6.7.37.          Susceptibilityenhanced görüntüleme sekansı verilecektir (SWI, SWAN, FSBB sekanslarından en a erden MIP görüntü eldesi ve faz aynım otomatik olarak yapılabilecektir.


 


 

6.7.38.          Sistem PACS, RIS ve HIS’e bağlanabilmeii ve bıı nedenle DICOM-3.0 iletişim protokolünü tüm komponentleri (send/receive, query/retrieve, basicprintworklist (HIS/R1S standartlarına uymalıdır) içermelidir ve bunlar sisteme dahil edilmelidir. DicomConfırmance Statement dosyada verilecektir. PACS sisteminde hasta verilerini alabilecek ve PACS’a görüntü atmak için hasta bilgisinin manuel girişini ortadan kaldıracak “worklist” fonksiyonu olmalıdır.

6.7.39.          Farklı cihazlardan elde edilmiş görüntüleri (BT ve PET gibi) MR görüntüleri ile ya da farklı MR teknikleriyle elde edilmiş görüntülerin füzyonunu yapılabilmelidir. Farklı MR teknikleri farklı zaman ve oturumlarda gerçekleştirilmiş olsa dahi görüntü füzyonu yapılabilmelidir. Bu özellik iş istasyonunda da yapılabilir.

6.7.40.          Kardiyak anatomik, fonksiyonel ve morfolojik görüntüleme için hem sağ hem de sol ventrikül değerlendirilmesinde kullanılabilecek aşağıdaki sekanslar ve uygulamalar verilecektir.

6.7.41.          Singleshot FSE veya singleshot TSE

6.7.42.          Singleshot SSFP

6.7.43.          Vektör EKG ve periferalgating

6.7.44.          İlk geçiş (fırstpass) perfüzyon

6.7.45.          Geç kontrastlanma (delayedenhancement) sekanslarının 2 boyutlu türleri ve PSIR (phasesensitiveinversionrecovery) çeşitleri ve singleshot yöntemiyle uygulanan çeşitleri verilecektir.

6.7.46.          Miyokardm morfolojik değerlendirmesi için kan baskılamaya yönelik çift IR uyaranlı TSE (Black blood ya da darkblood) sekanslarının Tl, T2 ağırlıklı, yağ baskılamalı ve triple IR tipleri verilecektir.

6.7.47.          Alcım ölçümüne yönelik sine faz kontrast (velocityencoding) sekansı verilecektir.

6.7.48.          Kardiyak sekanslar ile paralel görüntüleme yapılabilecektir

6.7.49.          Karaciğer demir birikimi ölçümüne yönelik multi TE GRE sekansı ve karaciğer demir birikimi miktarını sayısal olarak ölçen yazılım verilecektir.

6.7.50.          Sistem Tl ve/veya T2 kıkırdak haritalama işlemleri yapabilecektir.

6.7.51.          T2 sekansları ile kıkırdak doku incelemelerine olanak tanıyan, su ve yağ ayrımı yapabilen yazılımlardan en az biri verilecektir (CartiGram, SyngoMapIT, Multi-shot GRASE gibi).

6.7.52.          Kulak ve kafa kaidesi difüzyon göriintülemesi için EPI dışı (türbo spin eko veya HASTE gibi) difüzyon sekansları

6.7.53.          Beyin tek ve çok volcsel, 2 boyutlu, çok kesitli kısa, ara ve uzun eko zamanı kullanan manyetik rezonans spektroslcopi

6.8.                 HASTA MASASI

6.8.1.              Sistemdeki mevcut hasta masası bilgisayar kontrollü olacaktır.

6.8.2.              Hasta masasının pozisyon doğruluğu en fazla (+/-) 1 mm olacaktır.

6.83. Hasta masası ile birlikte birer adet MR uyumlu hasta taşıma sedyesi ve MR uyumlu tekerlekli sandalye verilecektir.

6.8.4.             Hasta masasının taşıyabileceği ağırlık en az 200 kg olmalıdır.

6.8.5.             Hasta masası dışarıya el kumandası ile de çıkarılabilmelidir.Gerektiğindemagnetin gücünün sıfırlanması tek bir düğme ile sağlanabilecektir.

6.8.6.              Hastanın masasının kumandaları gantri üzerinden yapılabildiği gibi konsoldan da yapılabilmelidir.

6.9.                 BAĞIMSIZ TANI KONSOLU

6.9.1.            Sistem ile birlikte özellikleri aşağıda teknik özelliği belirtilmiş yazılımlar ile çalışacak şekilde, üretici firmanın küresel ürün portföyünde bulun bir adet bağımsız tanı konsolu (diagnostic work station) verilecektir.

6.9.2.            En az bir adet, en az 24 İnç diagonal uzunluğunda veya en az 2 (iki) adet en az 19 İnç diagonal uzımlyğunda LCD özellikte ve renkli, titreşimsiz (en az 1280x1024 matriks) monitör verilecektir.

6.                       ^.3. Verilecek bağımsız tanı konsolu en az 32 GB RAM ve 900 GB sabit hard disk kapasitesine sahip

 

6.9.4.             Verilecek bağımsız tanı konsolu, ham görüntü verilerin (raw data) ve oluşturulmuş resimlerin aktarılarak işlenebileceği, standart birimden tümüyle bağımsız yapıda olan “real multitasking- multiptocessor” çalışabilecek özellikte olmalı.

6.9.5.              Sistemde, resim görüntüleme, tüm seçenekleriyle film basma, arşivleme, anabilim dalımızdaki mevcut PACS sistemine transfer edebilme, PACS sisteminde geri çağırabilirle işlemleri kesintisiz olarak yağılabilmelidir. Bağımsız iş istasyonu, “PACS7 uyumlu olarak ve DICOM 3.0 standartını destekleyecek ve DICOM 3.0 ile ilgili tüm yazılım ve donanımlar (print, send receive, query/retrieve vb) verilecektir. Cihazların var olan PACS, RIS ve HİS sistemlerine eksiksiz bağlanması satıcı firmanın sorumluluğundadır.

6.9.6.              Sisteme diğer DICOM sistem ve modalitelerinden görüntü aktarılabilecektir. Hastanın önceki incelemelerinin farklı modalitelerde yapılmış olması halinde mevcut patolojinin takibi, ölçümlerinin karşılaştırılması olanağı bulunacaktır. DICOM formatmdaki diğer imajlar yüklenebilecektir. Sistem DICOM formatmda multimodaliteye sahip olan BT, MR, PET/BT, SPECT, Anjiografi, RT planlama ve nükleer tıp görüntülerini açabilmeli, her türlü DICOM hasta bilgisi iş istasyonunda USB veya CD, DVD ortamlarında hafızaya alınıp işlenebilmek, BT ile MR füzyonu yapabilmelidir.

6.9.7.              Görüntüler ayrıca hareketli film olarak oynatabilecek ve sunumlarda kullanılmak üzere AVİ ve/veya TIFF, JPEG ve/veya PNG görüntüler olarak bilgisayar ortamına iş istasyonu aracılığıyla aktarılabilecektir.

6.9.8.             Aksiyel, koronal ve sagittal planda MPR, MIP, MiniP, thick MIP görüntüler elde etmek mümkün olacaktır. Curved plane görüntüleme teknikleri MIP, MPR, MiniP, thick MIP görüntüler üzerinde kolaylıkla uygulanacaktır. Volumetrik imajlar üzerinden kullanıcının isteğine bağlı kesit kalınlıklarında yeni kesitler oluşturulacaktır.

6.9.9.             Elde edilen imajlar üzerinde notlar yazılacak ve lezyonun yerini belirleyici işaret ve işaretleyiciler eklenebilecek ve iptal edilebilecek, kaydedebilecek ve filme basabilecektir. Görüntü değerlendirme, işleme ve anotasyon işlemleri yapılabilmelidir.

6.9.10.          İncelenen organ sagital, koronal ve aksiyel planda mouse’un bir hareketi ile izlenecektir. Saptanan bir lezyonun lokalizasyonu bir işaretleme ile her türlü anatomik planda da izlenecektir. Böylece patolojilerin diğer organlarla olan ilişkisi volumetrik olarak saptanacaktır.

6.9.11.           Sistem işlemleri üç düzleme göre yapılabilmeli, ancak zamana göre (4D) görüntüleme de yapılabilmeli, hareketli organları görüntüleyebilmelidir. Bu özellikleri otomatik görüntüleyecek cine modu bulunacaktır. Program, en az aşağıdaki uygulamaları yapabilmelidir. Real Time Multiplanar Rekonstrüksiyon (MPR), Multiplanar (multi projeksiyon) Volüm Rekonstriiksiyon/Rendering (MPVR). Maksimum ve Minimum întensite Projeksiyon (MIP ve MiniP), üç boyutlu görüntüleme (3D) (Volüme Rendering, Shaded surface display vb), organları renkli olarak birbirinden ayırt edebilmeyi sağlayan program, üç boyutlu ve/veya volüm rekonstrüksiyonu yapılmış olan, imajları, ham data olarak çekimi yapılan kesitler ile eşleştirebilen ve üç boyutlu görüntülerdeki ilgili kesit bilgilerini 2~Diizeyinde olarak gösterilebilen kesit eşleştirme programı. Üç boyutlu görüntüleme (3D) (MPR, MIP, MiniP, Volüme Rendering, Shaded surface display vb). Bu programda hazır bulunan protokoller sayesinde gerçekleştirilen 3 boyutlu görüntüler farklı organ veya doku ile ilişkileri dirilip anatominin 3 boyutlu ortamda detaylı görünümü sağlanmalıdır. Dokulara transparan özellik vererek altındaki organlar görülebilmek. Üç boyutlu görüntümle fonksiyonu, standart ve opsiyonel tüm yazılım ve donanımları, tüm postprocessing ve ölçül işlemleri ile birlikte ayrıntılı olarak belirtilmeli ve belgelenmek; bu bildirimin, ihale tarihindeki, firmaya ait son versiyon olduğu yazılı olarak taahhüt edilmelidir. Real Time Multiplanar Rekonstrüksiyon (MPR) (sagital/koronal/çift oblik/curved) yapabilmelidir. Multiplanar (Multi projeksiyon) Volüm Rekonstriiksiyon/Rendering (MPVR) yapabilmelidir. Bu programda hazır bulunan protokoller sayesinde gerçekleştirilen 3 boyutlu görüntüler en az 15 organ veya doku i 1 işkilendiriIip anatominin 3 boyutlu ortamda detaylı görünümü sağlanmalıdır.

6.9.12.          Metin Kutusu: '
 
Bağımsız tanı konsolunda kumanda konsolundan görüntü transferi, imajla ilgili büvi'ume.

otomatik pencere ayarı, monitöre değişik imajların getirilmesi, ilgilenilen alan seçimi, resmin döndürülmesi, resmin sağa-sola ve yukarı-aşağı çevrilmesi, iki resim karşılaştırılması, histogram analizi, uzaklık ve açı ölçümü, yazı yazma ve yazı silme, anotasyon ve medikal olmayan yazıcılara değişik formatlarda filme basma işlemleri, üç boyutlu görüntüleme, 3D volüm ve surface rendering, MPR görüntüleme, minimum ve maksimum intensite projeksiyon işlemleri yapabilmelidir.

6.9.13.          Bağımsız tanı konsolunda, CD veya DVD yazıcı bulunacak ve bunlar ile gerektiğinde hasla görüntüleri görüntüleme programları ile birlikte yazdırılabilecek veya USB portu aracılığı ile başka elektronik depolama ortamına veri aktarabilecektir. Ayrıca elde edilen ham ve işlenmiş görüntülerden elektronik ortamda JPEG, TIFF veya PNG formatlarından en az birinden kayıt alınabilecek ve USB portu aracılığı ile başka elektronik depolama ortamına veri aktarabilecektir.

6.9.14.          Bu tanı konsolunda bulunacak yazılım paketleri aşağıdaki gibi olacaktır.

6.9.15.          Tüm vücut, karaciğer, prostat ve beyin diffüzyon görüntüleme yazılımı (Otomatik ADC haritalama dahi,l) (ADC/Diffüzyon haritalarının oluşturulması)

6.9.16.          İmaj subtraksiyonu, toplama, çarpma ve bölme işlemleri iş istasyonunda ya da ana konsolda yapılabilmelidir.

6.9.17.          MR Anjiografi post-prosesing yazılımları

6.9.18.          Dinamik görüntüleme teknikleri için zaman/intensite eğrileri ve kantitatif analizi

6.9.19.          Beyinde MR spektroskopi (MRS; tek voksel, çok vokseili, 2 ve 3 boyutlu, çok kesitli, kısa, orta ve uzun eko zamanı ile) analizi yapılabiliyor olmalıdır ve her bir MRS görüntüsünün işlenerek, spektral ve renkli metabolik görüntülerinin elde edilmesine olanak veren yazılım bulunmalıdır.

6.9.20.          MRG cihazı en az 256 yönde difüzyon tensor görüntüleme yapacaktır. Görüntüleme sonrasında MRG cihazı FA, renkli FA ve ADC haritalarını otomatik olarak oluşturacak, ayrıca istendiğinde bu haritalar manuel olarak da elde edilebilecektir. DT1, Fonksiyonel MR ve anatomik imajların birbiri üstüne ve BT ve PET füzyonunu sağlayan yazılım bulunmalıdır.

6.9.21.          3 boyutlu ASŞ (arterial spin labeling) perfıizyon incelemesi için gerekli donanım sağlanmalıdır ve bu görüntülerin renkli haritaları elde edilebilecektir. İki veya 3 boyutlu ASL görüntülerini elde edebilmeli ve en azından CBF değerleri ML/100 gr doku cinsinden ölçülebilir veya ROI mean değerini ve renkli skala CBF değerini temsil edebilir veya renkli olarak haritalanabilir olmalıdır. Bu yazılım ana konsolda veya iş istasyonunda bulunabilir.

6.9.22.          Bağımsız tanı konsolu DICOM 3.0 formatında haberleşme yapabilecek yazılım ve donanıma sahip olacaktır. DICOM işlevleri (DICOM print, send-receive,query-retrieve, DtCOM modality worlclist,SCU,SCP) kullanıma hazır olarak cerilecektir.

6.9.23.          Bağımsız tanı konsolunun hastanemizde mevcut HİS,RIS ve PACS sistemi ile entegrasyonu sağlanacaktır.

6.9.24.          MRG tetkiklerinin değerlendirme-raporlama işlemlerinin yapılacağı, teknik şartnamelerde istenen bağımsız tanı konsoluna ilaveten teknik özellikleri aşağıda tanımlanan 3 adet değerlendirme iş istasyonu kurulacaktır. İhtiyaç halinde bölüm başkanlığının yazılı talebi doğrultusunda %5Ü oranında iş istasyonu sayısı artırımına gidilebilecektir.

6.9.25.          İş istasyonları 27 inç boyutta en az 2560x1440 çözünürlükte monitöre sahip 3 adet Apple İMac olacaktır.

6.9.26.            İstenilen İMAC özellikleri aşağıdaki gibi olmalıdır.

a.    27 inç retina 5K ekranlı olmalıdır.

b.     4,2 GHz dört çekirdekli 7. Nesil Intel Core İ7 işlemci 4.5 GHze kadar Turbo Boost olmalıdır.

c.      16 GB 2400 Mhz DDR4 ram olmalıdır.

d.    512 GB SSD Hard disk olmalıdır.

e.     8GB video belleğine sahip Radeon Pro 580 ekran kartı bulunmalıdır.

f Mnaîr lUnııçp 7+ mnaic trackpad 2 magic keyboard - Türkçe Q klavye bulunmalıdır.

Radyoloji Kliniği tarafından belirlenecek olan yere

6.10.              OTOMATİK ENJEKTÖR

6.10.1.         MR cihazı ile birlikte bir adet çift şırıngalı otomatik enjektör de firma tarafından sağlanacaktır. Otomatik enjektör MR odasında kullanıma uygun olacaktır. Cihaz uzaktan kumandalı olacak ve cihaz kumandası fiber optik ile sağlanacaktır.

6.10.2.         Cihaz kul lanun sırasında batarya değiştirmeye gerek kalmaksızın MR odasında şarj edilebilir düzeneğe sahip olmahdlr.

6.10.3.        Çift mngah olması (kontrast ve serum fizyolojik enjeksiyonu için) gereklidir ve kontrast için en az 60 cc, serum fizyoloji için en az 110 cc lik iki mngasl olmalıdır.

6.10.4.        Pediatrik uygulamalar için hastaya kontrast ve serum veriliş hızı 0,01 ile 10 ml/sn arasında ayarlanabilmelidir. Pediatrik uygulamalar için hastaya verilecek kontrast miktarı 0,5 ile 30 mİ arasında 0,1 mİ artı ile ayarlanabilmelidir.

6.11.              CD ROBOT YAZICI:

6.11.1.        Cihaz, teknolojik donanımı sayesinde Bolümde mevcut olan cihazlar ile tam uyumlu olacaktır. PC donanımkonfıgürasyonu teklifte belirtilecektir.

6.11.2.         DICOM 3.0 formatmdaki görüntülerin yanı sıra diğer formatlardaki dosyalar da CD/DVD'ye yazilabilmelidir. Termal inkjet baskı teknolojisi ile çalışacaktir. Etiketleme baskı çözünürlüğü en az 4800 dpi olacaktır.

6.11.3.         CD/DVD içine kaydetme ve üzerine etiketleme ilemleri için cihazın kontrol kon.solund a herhangi bir mtidahaleye gerek olmakslzm kaydetme ve etiketleme ilemi otomatik olarak yapilmahd 1 r.

6.11.4.        Modalitelerden gelen görüntüleri kaydı gerçekleştikten sonra CD/DVD üzerine etiketlemeyi otomatik olarak yapacaktir. CD/DVD giriş haznesi en az 100 adet CD/DVD, çıkış haznesi en az 110 adet CD/DVD kapasiteli olacaktır.

6.11.5.        Entegre 2 adet CD/DVD kaydediciye sahip olacaktır. Sistemde mevcut kaydediciler aynı anda çalabilme yeteneğine sahip olmalıdır.

6.11.6.         Cihaz çalışmadurumunu kontrol etmek amacı ile 7 (yedi) adımdan oluşan kalibrasyon test menüsübulunmalıdır. Bu sayede robot çalışma fonksiyonları test edilebilmeli ve cihaz fonksiyonlarında bir arıza varsa müdahale edilebilmelidir.

6.11.7.        Robot üzerinde robotun çalışma durumunu gösteren LCD bilgi ekrambulunmalıdır. Bu sayede robot uyan kodlan , yükleme haznesinde kalan CD miktan ve cihazm fonksiyonel olarak haz İr olma durumu gibi veriler ta.kip edilebilmelidir.

6.11.8.        Cihazm açılış durumunda kullanıcımüdahalesi bulunmadan kalibrasyon testinden farklı olarak başlangıç test fonksiyonu otomatik olarak başlamalı ve cihazın CD/DVD kaydedicileri, CD/DVD yük leme haznesi ve cihazın etiketleme ünitesi test edilmelidir.

6.11.9.         Sisteme entegre bulunan etiketleme birimi en az 1 adet renkli kartuş ve en az 1 adet siyah kartuş içermelidir.

6.11.10.     Oluşturulan CD/DVD'ye yüklenecek olan viewer programı ile, CD/DVD açıldığı her PC'dc sorunsuz bir şekilde çalışacaktır. Kullanılan vieweı* programı ile alan, açı, mesafe ve yoğunluk ölçümleri yapılabilecektir. CD/DVD içerisinde bilgi saklama ömrü en az 100 (yüz) yıl olacaktır.

6.11.11.     Cihazda kullanılacak olan CD/DVD ve Kartuş gibi sarf malzemeler özel olarak cihaz için üretilmiş olacaktir.

6.11.12.     Cihaz 220 V, 50 Hz ' de sorunsuz çalışmalıdır.

6.11.13.     Cihaz, üretim hatalarına karşı 2 yıl garantili olacaktır. Cihazm yedek parça ve servis garantisi sağlanmalıdır. Arıza durumunda arızaya müdahale süresi en fazla 24(yirmidört) saat olmalıdır. Arıza en fazla 3(iiç) iş günü içinde giderilmelidir. Üç iş gününde giderilmemesi durumunda firma sorun giderilene kadar yedek cihaz sağlamalı ya da sistemi değiştirmeyi taahhüt etmelidir.

6.1  l.lC Firmalar teklif ettikleri cihazı satmaya, yedek parçasın^ ve cihazda kullanılacak olan sarf

malzemeleri temin etmeye, oluşabilecek herhangi bir arıza durumunda bakım onarım hizmetini vermeye yetkili olduklarımgösteren yetki belgelerini teklif dosyasınaeklemelidir. Yetki belgesi sunmayan firmaların teklifleri değerlendirmedışı bırakılacaktır.

 

 
 

 

 

 

 

 

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)