İhale No | 2308858 |
Sektör | Sağlık Hizmetleri, Veterinerlik, Sosyal Hizmetler |
İdare | Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi |
İhale Tipi | Hizmet Alımı |
İhale Usulü | Doğrudan Temin |
İhale İli | Ankara |
İşin İli | Ankara |
Yayın Tarihi | 13 Eylül 2021 |
İhale Tarihi | 14 Eylül 2021 17:00 |
Temel
(KDV Hariç...)
- Kamu İhaleleri
- E-İhaleler
- İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
- Doğrudan Temin İhaleleri
- Sınırsız İhale Takibi
- Sınırsız İhale Alarmı
- Günlük İhale Raporu
Kurumsal
(KDV Hariç...)
- Temel Paket Dahil
- AB İhaleleri
- İhale Sonuçları
- Kazanan Firmalar
- İhale Arşivi
- KİK Kararları
- Yasaklı Firma Sorgulama
T.C.
ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI YENİMAHALLE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ - YENİMAHALLE E AK SAHKAİMABİRİMİ
09/09/2021 15:35 -E-33373S87 - 934.0t.03 - 372
0014753255S
Sayı : E-33373887-934.01.03 Konu : Yaklaşık Maliyet Tespiti / Mr
Sayın...........
Hastanemizin ihtiyacı olan MR Çekim Hizmet Alımı ( 36 Ay 99.360 çekim ) 4734 sayılı KİK’na göre alınması planlanmaktadır. Yaklaşık maliyet hesaplamasında kullanılmak üzere aşağıda adı, cinsi ve miktarı belirtilen Cihaz kurulum bedeli ve bakım onarnn bedeli ve cihaz tüp bedelinin KDV hariç fiyatlarınızı 14/09/2021 tarih ve saat 17:00 a kadar hastanemize gönderilmesi hususunda,
Gereğini rica ederim.
e.imzalıdır Mehmet YILMAZ Başhekim a.
İdari ve Mali İşler Müdürü
Mail:satianalma.yenimahalle@gmail.com
|
Dağıtım Yerleri: Firmalar
Bu belge, güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.
Belge Doğrulama Kodu: f6cf2407-09d0-490-95el-6a67f91039ed Belge Doğrulama Adresi: https://vwv.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-ebys Yenibatı Mah. 2367 Sokak No:4 Batıkent /Yenimahalle /ANKARA Bilgi için: Şima ÖGE
Telefon: Faks No: 3122553722 SÜREKLİ İŞÇİ
e-Posta: sima.oge@saglik.gov.tr İnternet Adresi: Telefon No: (0 312) 587 26
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
YENİMAHALLE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME
HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ
Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastahanesine kurulacak Manyetik Rezonans Cihazının hizmet alımı yolu ile yapılacak olan tetkik hizmetlerinin cihaz bazında satın alınmasıdır.
2.1. Bu teknik şartname Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi için hizmet alımı yoluyla alınacak olan 1 (bir) adet 1,5 Tesla Manyetik Rezonans (MR)
2.2. Bu hizmet, sözleşme imzalanmasını müteakip yükleniciye işyeri teslim tutanağı hazırlanarak mekanmn hazıırlanması ve cihazların kurularak aktif hale getirilmesi için ihtiyaç halinde 30 (otuz) günlük süre verilecektir. 36 ay süre içinMR çekim hizmet alım işidir.
3.1. İŞ TANIMI: Hastanemiz doktorları veya hastanemizden hizmet satın almış-alacak olan kuramlar tarafından istenmiş tetkikler sonucunda Manyetik Rezonans Görüntüleme Ünitesine başvuran hastaların karşılanması, MR görüntülerinin CD'ye basılması dahil her türlü hizmetlerin gördiirülmesidir.
3.2. Yüklenici firma (firmalar); hastane tarafından talep edilen bilgi, belge, işlem kaydını usulüne göre tam ve doğru, günlük olarak tanzim etmek, kaydedeceği hasta ve işlem bilgilerini, sayılarım ve diğer bilgileri bu kayıtlara her an ulaşılacak şekilde tutmak ve hastanenin ilgili birimine vermek zorundadır.
3.3. Yer teslimi ve işe başlama tarihi firma (firmalar) ve hastane idaresi arasında bir tutanak ile tespit edilecektir ve zaruri şartlarda belgelenmesi suretiyle idarece süre uzatılması verilebilecektir.
3.4. Sisteminin parçaları üretim ve işçilik hataları da dahil olmak üzere tüm hizmet süresince yedek parça dahil balcım, onarım, altı ayda bir kalibrasyon ve kalite kontrolünü yaptıracak ve herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Yüklenicinin sorumlu teknik servisi (tüm cihaz ve cihaz bileşenlerinde geçerli olmak üzere), arıza bildiriminden sonra en geç 12(oniki) saat içinde cihaza ilk müdahaleyi yapacaktır. Yedek parça ithali gerekmediği durumda en geç 3(üç) iş günü içinde cihaz çalışır vaziyete getirilmeli, yurtdışmdan yedek parça ithali gerektiği durumda ise yüklenici en geç 10(on) iş günü içinde ithalatı gerçekleştirmek ve cihazı çalışır duruma getirmek zorundadır. Busüre, resmi kurumlarca ithalatı kısıtlı ya da özel izne tabi yedek parçalar gerektiği durumlarda , yüklenicinin bu durumu belgelendirmesi halinde idare tarafından uzatılabilecektir.
3.5. Sistemin kullanıcı eğitimi, ücretsiz olarak bölümün beliıieyeccği gün ve saatte, firmanın eğitimli teknik elemanları tarafından hastanede verilecektir, istendiğinde tekrarı yapılacaktır. Gerekli tüm masraflar firmaya ait olacaktır.
3.6. Sisteme ait kullanım kılavuzları, Türkçe olarak kurulup muayene komisyonuna gösterilip teslim edilecektir.
3.7. Yüklenici firma kurulacak olan cihazların bütün kalibrasyon işlemlerini yapmak ve yaptırmakla yükümlüdür. Üretici firmanın ve mevzuatın öngördüğü şekilde cihazların kalibrasyonu yapılarak, belgeleri KMH (KlinikMühendislikHizmetleri) Birimine teslim edilecektir.
3.8. Sistemin kabul ve muayeneleri idarece belirlenecek komisyon tarafından yapılacaktır. Kontrol ve muayenede şartnamede istenilen ve teklifte belirtilen tüm özelliklerin uygunluğu kontroledilecektir.
3.9. Tasarım ve imalat hatası nedeni ile sistemin neden olacağı insan kazaları ve her türliı maddi
hasaıiafdâî^yüklenici firma sorumludur.
r
3.10. Yüklenici ilgili sistemin teknik bakım ve onaranlarının yapılabilmesi için profesyonel düzeyde tecrübesi bulunan firmalarla balcım anlaşması yapacaktır.
3.11. Cihazların montajının yapılacağı yerlerde montaj işleminde kullanılacak olan her türlü tesisat malzemeleri (elektrik, pano işleri, kablolar, gerek görülmesi halinde havalandırma tertibatı gibi işlemler) yüklenici firmaya aittir.
3.12. Firmaların teklif ettiği cihazlar hizmetin bitiş tarihi itibari ile 13yaşım geçmemiş olacaktır. Bu cihazların yaşı; imalat tarihi ve seri numarası ilebelgelendirilecektir. Bu husus yüklenici tarafından idareye sunulacak belge/belgeler {cihazın imalat tarihi, seri numarası orijinal belgeli) ile ibraz edilecektir.
3.13. Yüklenici Firmalar teklif ettikleri cihazların, T.C İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasında (TiTUBB) Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olacaktır.
3.14. İstekliler kuracakları cihazın hangi marka, model ve tip olduğunu belirterek şartname maddelerini sırasına göre tek tek türkçe olarak cevap veren ' Şartnameye Uygunluk Belgeleri' mutlaka verecektir. Bu uygunluk belgesi, firmanın antetli kağıda yazılmış ve imza konusunda, yetkili firma temsilcisi tarafından imzalanmış ve onaylanmış olmalıdır.
3.15. Cihazın kontrol ve muayenesi hastane idaresi tarafından belirlenen muayene komisyonu tarafından yapılacaktır. Muayene için gerekli olan cihaz, personel ve diğer giderler firmaya ait olacaktır.Muayene esnasında veya cihazın taşınması esnasında oluşabilecek her türlü kaza ve hasardan firma sorumludur.
3.16. MR günlük randevu ve çekim sayıları bölüm radyoloji doktorları tarafından belirlenecektir.
3.17. Yüklenici fırma(fırmalar) hastalara, hastane idaresi, Radyoloji sorumlu hekiminin bilgisi ve onayı olmadan randevu veremez.
3.18. Tüm sistemler PACS yazılımı uyarlamasına açık olmalıdır. Yüklenici firma(fırmalar), PACS yazılım-donanım veya entegrasyon maliyetini karşılayacaktır.
3.19. Ödemeler aylık olarak hastane kayıtları (otomasyon bilgileri ve protokol defteri) esas alınarak yapılacaktır. Hastane Otomasyon Sisteminde ve Medullada görüntüsü açılamayan ve rapoıianmamış, SGK medula sisteminde bulunamadığı için faturalandırılamayan veya eksik bilgi bulunan tetkiklerin bedeli ödenmeyecektir.
3.20. Sözleşmenin sona ermesi veya feshi durumunda fırma(fırmalar), hastane idaresi tarafından yapılacak hizmetin sunumunu engelleyebilecek veya kasıtlı geciktirilebilecek hasar bırakamaz. Bu durumda hastanenin her türlü zararı firma tarafındankarşılanır .
3.21. Yüklenici firma,çalışılan ortamın gerek sistemde çalışan personel, gerekse tetkike alınacak hasta ve hasta yakınlarının sağlığı ve giiveniiğiaçısmdan ,gerekli teçhizat ve donanımı sağlamakla yükümlüdür.
3.22. Bölümde yüklenicinin sorumluluğunda olan hizmetlerden dolayı meydana gelebilecek tüm tibbi ve hukuki durumların muhatabı yüklenici fîrmadır.Yine aynı sebeplerle üçüncü
şahıslar veya diğer resmi merciler idareyi muhatap alarak idare aleyhine hukuki işlem başlattıkları takdirde yargılama giderleri, vekalet ücreti ve ihtilafın sulh yoluyla çözülmesi de dahil ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere idarenin bu hususta uğrayacağı her türlü masraf yüklenici tarafından ödenecektir.
3.23. Firma Sağlık Bakanlığı kalite standları görüntüleme hizmetleri standartlarına uygunlukgöstermelidir ve hasta ile çalışanlar için farklı ebatlarda koruyucu ekipmanlar bulundurmalıdr.
4. DİĞER HUSUSLAR
4.1. Montaj ile ilgili her türlü alt yapı firma tarafından sağlanacaktır. Cihazlann montaj yerinin hazırlanması (RF odası dahil), magnetin soğutulması için gerekli sistemler, klima ve havalandırmanın sağlanması, manyetik alan zırhlanması ve her türlü donanım (yüksek gerilim ve su tesisatı vb) yüklenici firma tarafından yapılacaktır.
4.2. İncelemeye alman hastalann üzerinde metal parça bulunup bulunmadığının tespiti için bir adet manyetik el metal dedektörii bulundurulacaktir.
4.3. MR kontrol odasına ve bağımsız tanı konsolunun bulunacağı odaya firma tarafından split sistem soğutma ve ısıtma fonksiyonuna sahip klima sistemi (A Sınıfı) konulacaktır.
4.4. Tüm cihazı ve cihazlara ait bilgisayar sistemlerini voltaj oynamalarına ve elektrik kesilmelerine karşı koruyacak en az 10 dakika süresince tüm sistemi besleyecek kapasitede kesintisiz güç kaynağı (UPS) sistem ile birlikte verilecektir.
4.5.Sistem DICOM 3.0 formatında haberleşme yapabilecek yazılım ve donanıma sahip olacak ve hastanenin
bilgisayar otomasyonuna bağlantı yapılacaktır. Yüklenici firma teklifte DICOM
3.0 işlevlerini (DICOM print, send-receive, query-retrieve, worklist vb) belirteceklerdir.
4.6. Cihazların (cihaz ve cihaz ile birlikte çalışan kuru sistem lazer kamera, kesintisiz güç kaynağı, bağımsız tanı konsolu, raporlama ünitesi ve yazıcılar) onarımı için gerekli her türlü parça temini, bakım masrafları, her türlü sarf malzemesi (film, kağıt, film zarfı, printer kartuş 1 arı, toner, film poşetleri, tetkik kopyalamak için gerekli CD Robot, CD, DVD vb) temininden yüklenici firma sorumludur. Film ve CD zarfları hastane idaresinin belirleyeceği tasarımda olacak ve malzeme olarak kaliteli karton kullanılacaktır. Numunelerin hastane idaresi tarafından onaylanması sonrasında yüklenici firma tarafından sağlanacaktır. Hastalara kliniklerin ihtiyaç durumuna göre film ve/veya CD verilecektir.
4.7. Manyetik Rezonans(MR) Hizmetinin sürdürülebilmesi için 4 (dört) adet radyoloji teknisyen/tekniker(mesleki diploma zorunluluğu olacaktır), 2 (iki) adet sekreter firma tarafından sağlanacaktır. Mesai saatleri içinde hastanede bulunacak ve teknisyenler 24 saat ulaşılabilir olacaktır.
4.8. Yüklenici; idarece talep edilen hizmetin ön görülen kalitede ve zamanda yerine getirilmesinde gerek göreceği ilave personel artışına gidebilir ancak bundan kaynaklanacak maliyet artışı hiçbir şekilde idareden talep edilmeyecektir.
4.9. Manyetik Rezonans (MR) teknisyenlerinin eğitiminden ve çekim kalitesinden yüklenici firma sorumludur. Çekim protokolleri kurum Radyoloji uzmanlan tarafından belirlenecektir. Teknisyenlerin dikkatsizliği ve eğitimsizliği nedeniyle meydana gelen uygunsuz MR çekimleri ücret talep edilmeden tekrarlanacaktır. Teknisyen eğitimi ve çekim protokol düzenlemesi kurum Radyoloji uzmanlarının belirlediği aralıklarla ve zamanlarda firma tarafından eğitimli teknik eleman sağlanarak yapılacaktır. Teknisyenler en az 2 (iki) yıl MR çekimi konusunda deneyim sahibi olmalı ve bunu belgelemelidir. Teknisyenlerin değişimi kurum radyologlarının onayı ile yapılacaktır.
4.10. MR ünitesinde hasta kullanımı için disposable önlük temini firma tarafından yapılacaktır.
4.11. Mevzuat ve ihale dokümanlan gereği MR Görüntüleme Hizmetinin sunumu için gerekli olan her türlü düzenleme yüklenici tarafından ücretsiz yapılacaktır.
4.12. Firma(fırmalar), kurulacak tüm cihazların ruhsatı ve lisansı gibi gerekli tüm izinleri almak, bunlar için gerekli alt yapıyı hazırlamak ve bunlarla ilgili masrafları karşılamakla yükümlüdür.
4.13. Bütün sistemlerle oluşabilecek her türlü yangın, kaza, şikayet ve her türlü yasal tazmin durumlarında hukuki ve cezai sorumluluk fırmaya(firmalara) aittir.
4.14. Hastanede meydana gelebilecek beklenmedik (yangın, sel, su basması, doğal afet vb..) durumlarda cihazlarda ve hizmet mahallinin hasar görmesi ihtimaline karşı gerekli önlemlerin alınması firmanm(firmaların) sorumluluğundadır. Böyle bir durumun gelişmesi halinde firma(fırmalar), hastaneden herhangi bir hak talep edemez. İş bu şartname hükümlerinin yüklenici (yükleniciler) ve personeli tarafından uygulanmaması ya da eksik uygulanması dolayısıyla doğabilecek herhangi bir hukuki, fiili, maddi, mali bir ceza verildiği takdirde yüklenici (yükleniciler) zararı nakden ve defaten karşılamayı kabul eder, idarenin, doğacak zararları yüklenici(yükleniciler) kati teminat veya hak edişinden tevkif etme hakkı vardır. Yüklenicinin(yüklenicilerin) faaliyetinden doğan her türlü resim , harç, tazminat ve cezalar ile çalıştırılan personelle ilgili doğabilecek tüm mükellefiyetler, ücret, vergi, SGK primi ve tüm sosyal haklar gibi ve ayrıca doğabilecek bütün hukuki, idari, mali, cezai mesuliyetler tamamen yükleniciye(yüklenicilere) aittir. Ancak idare bu mükellefiyetler dolayısıyla ,ilgili olmamasına rağmen herhangi bir nedenle bir ödemede bulunmak durumunda kalırsa, yüklenici(yükleniciler) bu meblağı idarenin talebi üzerine hiçbir ihtara ve yüküm almaya gerek kalmaksızın derhal, defaten ve nakit olarak idareye ödemeyi
kabııl eder. Talebe rağmen tarafı dan ödeme yapılmaması halinde idare bu meblağı yüklenici nin(yüklenicilerin) hak edişinden veya teminatından keser.
4.15. Firma (firmalar) kuruluş aşaması veya işin devamı süresinde hastanenin fiziki mekanının zarar görmesini önleyici her türlü güvenlik önlemini almakla yükümlüdür. Yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması sebebiyle doğabilecek kazalardan meydana gelebilecek hasar ve zararın ödennesinden yüklenici firma (firmalar) sorumludur.
4.16. Yüklenici firma (firmalar), hasta ve çalışan güvenliği ile ilgili gerekli tüm tedbirleri almak ve düzenlemeleri yapmakla yükümlüdür. Bu hususlarda oluşabilecek her türlü idari, cezai, hukuki ve mali sorumluluk yükleniciye (yüklenicilere) aittir.
4.17. Sistemler ile birlikte randevu amacıyla 1, raporlama sekreterlerinin kullanmasr için 2 adet olmak Üzere toplam 4 adet LCD monitöre sahip bilgisayar verilecektir.
4.18. Raporlama bilgisayarlarrnda kullanılacak program ve ayak pedal sistemi yüklenici tarafından karşılanacaktır.
4.19. Yüklenici firma raporlamada kullanılacak olan bölüm radyoloji doktorlarını tarfından uygun görülen 3 adet ses kayıt cihazı alınacaktır.
4.20. Raporlanmış ve onaylanmış tetkiklerin otomasyon sistemine aktarılması yüklenici firma personellerince yapılacaktır.
4.21. ihale dokümanı içinde bulunan idari, Teknik şartnameler ve diğer evraklarda belirtilmeyen hususlarda, kamu ihale kanunu, ilgili tüzük, yönetmelik ve genelgeler esas alınacaktır.
4.22. Çekim ve rapor odasında kullanılmak üzere gerekli mobilyalar (sandalye, masa vb.) bölüm doktorlarının gerekli gördüğü şekilde yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.
5. KABUL VE MUAYENE
Cihazların kabul ve muayeneleri idarece belirlenecek muayene kabul komisyonu tarafından yapılacaktır. Kontrol ve muayenede, şartnamede istenilen ve teklifte belirtilen tüm özelliklerin uygunluğu kontrol edilecektir.
6. SİSTEMİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Sistemde aşağıdaki birimler yer alacaktir:
1. Magnet sistemi
2. Gradyent sistemi
3. Alıcı-verici bobinleri ve elektroniği sistemi
4. Radyofrekans (RF) sistemi
5. Bilgisayar ve bilgi toplama,bilgi işleme ve bilgi depolama elektroniği sistemi
6. Ana kumanda konsolu
7. Sistem yazılım paketi
8. Hasta masası
9. Bağımsız tanı konsolu
10. Otomatik enjektör cihazı
11. Printer (CDRobot)
6.1. MAGNET SİSTEMİ
6.1.1. Magnet en az l,5Tesla gücünde ve süper iletken tipte olacaktır.
6.1.2. Gantri açıklığı en az 60 cm olmalıdır.
6.1.3. Magnet uzunluğu en fazla 175 cm veya magnet sisteminin uzunluğu kapaklar dahil en fazla 190 cm olacaktır
6.1.4. Magnet sıvı helyum ile soğutulacaktır. Sıvı helyum seviyesi istendiği anda ölçülüp,gösterilebilmelidir. Seviye azaldığında kullanıcıyı ses veya alarm ışığı ile uyaracak sistem bulunacaktır. / II
6.1.5. Sıvı helyum tüketiminin azaltılması için bir helyum soğutma sistemi cihazla birlikte bulundurulmalıdır. Sistemdeki sıvı helyum için “zeroboil-off” teknolojisi kullanılmalıdır.
6.1.6. Magnetin tipikal homojenitesi değişik hacim çaplarında ‘ppm’ cinsinden ve uzun dönem manyetik alan homojenitesinin kararlılığı ‘ppm/saat’ cinsinden belirtilecektir. Sistemin tipik magnet homojenitesi30 cm DSV’de en fazla 0,15ppm 40 cm DSV de en fazla 1,07 ppm olacaktır.
6.1.7. Hasta magnet içindeyken homojenite değerini arttırıcı nitelikte gelişmiş shim yazılım ve donanım sistem ile birlikte olacaktır.
6.1.8. Sıvı helyum sarfiyat miktarı teklifte belirtilecektir. Sıvı helyum depo kapasitesi belirtilecektir.
6.1.9. Helyum dolum aralığı belirtilmelidir.Helyum dolum aralığı en az 3(üç) yıl olmalıdır.
6.1.10. Gantri hastanın azami konforunu ve güvenliğini sağlayacak nitelikte (aydınlatma, hastanın elinde tutabileceği hasta çağırma düğmesi, çift yönlü interkom tesisatı vb.) aksesuarları içermelidir.
6.1.11. Sistemin manyetik alan ve RF ekranlaması firma tarafından yapılacaktır.
6.2. GRADYENT SİSTEMİ
6.2.1. Sistemin gradyent gücü her üç eksende en az 33 mT/m olacaktir. Sistemin gradient linearite değerleri tüm FOV değerlerinde en iyi gradient linearitesini sağlayacak şekilde olacak ve bu değerler tekliflerde aynntılı olarak belirtilecektir.
6.2.2. Sistemin gradyent dönme hızı (Slew Rate) en az 120 T/m/saniye olacaktır.
6.2.3. Gradyentlerin "Duty Cycle" oranı maksimum gradyent gücünde % 100 olacaktır.
6.2.4. Gradyentler titreşimsiz "ııon-rezonant" türde olacaktır.
6.2.5. Gradyent bobinlerinin özel soğutma sistemi olacaktır.
6.2.6. MRG sistemi ses azaltıcı özelliklere sahip olacaktır. Bunu sağlamak için en üst düzey donanım ve yazılım, gerekiyorsa bobinleri ile birlikte verilecektir.Bunun için firmalar en üst düzey donanım ve yazılımları, gerekiyorsa bobinleri ile birlikte verecektir. SofTone, ART, WhisperMode vb. isimlerle adlandırılan gradient baskılama yöntemi ile ses azaltma metodlarının üstüne, sistemde ayrıca firmalarca Quite Süite + Petra, ComforTone, SilentScan vb. olarak adlandırılan sessiz çekim veya ses baskılama özelliğine sahip yazılımlardan en az biri bulunmalıdır
6.3. ALICI-VERİCİ BOBİNLERİ VE ELEKTRONİK SİSTEMİ
6.3.1. Sistemin standardında yer alan bobinler özellikleri ile birlikte tekliflerde belirtilecektir. Sistemle birlikte aşağıda belirtilen bobin veya bobin çözümleri olacaktır.
1. QD vücut bobini
2. Vücut bobini: Abdomen ve lcardiak çekimlerinde en az 16 kanallı veya elemanlı bobin verilecektir. Bu amaçlar için bobin vücudu saran yapıda (TORSO) olmalı veyiizeyel bobinlerle spine bobininin entegrasyonu sağlanmalıdır.
3. En az 16 kanallı veya elemanlı kafa, baş boyun ve nörovaslcüler inceleme yapabilen,phased array bobin (spektroskopi uyumlu)
4. En az 16 kanallı phased array dedike omuz bobini verilecektir.
5. En az 15 kanallı phased array dedike diz bobini verilecektir.
6. En az 4 kanallı flex bobin verilecektir.(el,ayak çekimleri yapabilen)
7. En az 16 kanallı veya elemanlı vertebra (spine) phasedarray bobin veya bobin çözümü
8. Meme bobini:En az 16 kanallı bobin verilecektir
9. Temporamandibular eklem görüntülemesi amaçlı kinematic inceleme yapabilecek ö/el bobin verilecektir.
6.3.2. Interfaz gerektiren bobin için gerekli interfaz. bobin ile birlikte verilecektir
6.3.3. Bobinler ile birlikte bağlantı kabloları, tutucuları, destekleyici parçaları, birbiriylc olan bağlantı düzenekleri ve diğer aksesuarları verilecektir.
6.4. RADYOFREKANS (RF) SİSTEMİ
6.4.1. RF sistemi bi Igisayar kontrollü dijital yapıda olacaktır. RF sistemi linearitesi software yardımıyla sağlanacaktır. RF sisteminin gücü en az 15 kW olmalıdır.
6.4.2. Sistem’de kanaldan bağımsız tam dijital platform ya da en az 16 alıcı kanal bulunacaktır,
simültane olarak sisteme bağlanabilen en yüksek bobin kanal sayısından sinyal toplayabilme altyapısına
sahip(ADC) olacaktır.
6.4.3. ‘Field of view’ (FOV) değeri her üç eksende en az 45 cm arasında olacaktır.Sistemde ‘off- centerFOV’seçilebilme özelliği bulunacaktır.
6.4.4. Alıcı ve verici devrelerde imaj kalitesinin güçlendirilmesi ve gürültü azaltılması için filtreler olacaktir.
6.4.5. Önerilen sistemde"ActiveShimming"özelliğiolacaktır.
6.4.6. RF alıcı sistemi optik kablo teknolojisine sahip olacaktır ve bobinlerden toplanan sinyal tek bir optik kablo ile digital ortamda magnet odasından çıkış yapacaktır.
6.4.7. Teklif veren firmalar kullandkları RF shielding planlamasmıayrıntılı olarak açıklayacaklar, temini ni ve montajını üstleneceklerdir .
6.4.8. RF sisteminin herbir alıcı bandının genişliği en az 1 MHz olacaktır. Band genişliği değişken olmalı ve operatör konsolundan band genişliği seçilebilme seçeneği olmalıdır.
6.4.9. Sistemde lokalkoillerin aynı anda bağlanarak bilgi toplanmasını sağlayabilen “Tim, Express Süite, GEM süite, TDİ Süite, FlexStream” gibi teknolojiler den en az bir tanesi mevcut olacaktır.
6.5. BİLGİSAYAR VE BİLGİ TOPLAMA, İSLEME VE DEPOLAMA SİSTEMİ :
6.5.1. Bilgi Toplama ve İşleme Biriminin FFT rekonstrüksiyon hızı, % 100 (yüzde yüz) FOV’da ve 256x256 (ikiyüzellialtı çarpı ikiyüzellialtı) matrikste alınmış görüntüler için saniyede en az 11000 imaj olacaktır. Bu husus yüklenici firma tarafından belgelendirilecektir.
6.5.2. Bilgi toplama, rekonstrüksiyon ve görüntüleme işlemleri 1024x1024 matriksle yapabilmelidir.
6.5.3. 2D yöntemiyle elde edilecek en küçük kesit kalınlığı en çok 0,5 (sıfır virgül beş) mm, 3D ile en çok 0,1 (sıfır virgül bir) mm olacaktır.
6.5.4. Veri bilgisayarı en az 32 GBRAM, CPU en az 4 çekirdekli işlemci ve toplam SSD veya HDD kapasitesi en az 300GB olacaktır.
6.6. ANA KUMANDA KONSOLU
6.6.1. Üretici firma opsiyonel olarak belirlediği en üst model ürününü verecektir.
6.6.2. Ana kumanda konsolunda CD veya DVD yazıcı bulunacaktır. Ayrıca USB portu aracılığı ile başka bir elektronik depolama ortamına veri aktarılabilecektir.
6.6.3. Ana kumanda konsolunda daha önceden hazırlanmış klinik protokoller bulunacak, hasta veçelcim ile ilgili her türlü bilginin girilmesi, izlemesi ve değiştirilmesi bu konsoldan yapılacaktır.
6.6.4. Ana kumanda konsolunda hasta ile karşılıklı konuşma olanağı sağlayan donanım bulunacaktır.
6.6.5. Ana kumanda konsolunda en az 23 inç diagonal uzunluğunda ve renkli, titreşimsiz, ‘Flatpanel LCD‘ monitörü (en az 1280x1024 matriks) olacaktır.
6.6.6. Ana kumanda konsolunda imajla ilgili büyütme, otomatik pencere ayarı, monitöre değişik imajların getirilmesi, ilgilenilen alan seçimi, resimin döndürülmesi, resimin sağa-sola ve yukarı-aşağı çevirilmesi, iki resimin karşılaştırılması, histogramanalizi, filtreleme, uzaklık ve açı ölçümü, yazı yazma ve yazı silme, anotasyon ve değişik formatlarda filme basma işlemleri yapılacaktır.
6.6.7. Sistem arşivden herhangi bir hastanın görüntüleri incelenirken, aynı anda başka bir hastanın görüntü işlemlerini (veri toplama) yapabilecektir.“Real multitasking multiprocessor'’ özellikte olacaktır.
6.6.8. Ana kumanda konsolunda “3D surfacerendering“, MPR görüntüleme, minimum vc maksimum intensite projeksiyon işlemleri yapılabilmelidir.
6.6.9. Ana kumanda konsolunda gelişmiş difüzyon, perfüzyon, otomatik ADC haritaları oluşturma