İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

2012/51159 - Metal Gömlek Parçaları Satın Alınacaktır

İhale No 2012/51159
Sektör Konfeksiyon, Tekstil, İş Güvenliği Malzeme ve Ekipmanları
İdare ANKARA 3. HAVA İSTİHKAM İNŞAAT TABUR KOMTANLIĞI
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Açık İhale
İhale İli Ankara
İşin İli Ankara
Yayın Tarihi 28 Mayıs 2012
İhale Tarihi 13 Haziran 2012 10:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 


METAL GÖMLEK PARÇALARI SATIN ALINACAKTIR
3.HV.İKM.BKM.MRK.K.LIĞI BİRLİK
İhale Kayıt Numarası : 2012/51159
1 - İdarenin
a) adresi : 3'ÜNCÜ HAVA İKMAL BAKIM MERKEZİ KOMUTANLIĞI Etimesgut/Ankara
b) telefon ve faks numarası : 3122984261 - 3122491182
c) elektronik posta adresi (varsa) : hvlojihkom@hvkk.tsk.tr
2 - İhale konusu malın niteliği, türü ve miktarı : 5 Kalem (Metal Gömlek Parçaları)
3- İhalenin / Yeterlik Değerlendirmesinin:
a) Yapılacağı yer : Hv.Loj.K.lığı İhale Kom.Bşk.lığı Etimesgut/Ankara
b) Tarihi ve saati : 13.06.2012 - 10:00
4 - İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler :
4.1. Yabancı istekli/isteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan bilgi/belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:
4.1.1. İstekli/İstekliler tarafından verilecek belgeler ve belgelere ait detaylar alt maddelerde tanımlanmıştır.
4.1.2. Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa belgegeçer numarası ile elektronik posta adresi Türkiye’de temsilciliği bulunmayan istekliler de Türkiye’de tebligat yapılacak adresi belirteceklerdir. Tebligat usulü, istekli tarafından EK-B’deki beyannameye uygun olarak teklif mektubu ile birlikte sunulacaktır.
4.1.3. Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;
4.1.3.1. İsteklinin, gerçek kişi olması halinde; ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Meslek Odasından, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge verilecektir.
4.1.3.2. İsteklinin, tüzel kişi olması halinde; tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya istekli ülkesindeki yer mahkemesinden veya benzeri bir makamdan, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge verilecektir.
4.1.4. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza  Sirküleri;                                                                 
4.1.4.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde; Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış İmza Beyannamesi verilecektir.
4.1.4.2. İsteklinin, tüzel kişi olması halinde; Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış, Tüzel Kişiliğin İmza Sirkülerini ve ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgelerin (yabancı isteklinin ülkesi mevzuatı gereği karşılığı belge veya belgelerin) aslı veya tasdikli suretini (fotokopisi) verecektir.
4.1.5.1. İdari şartnamenin  9.1 ve 9.2 maddelerinde belirtilen durumlarda olmadıklarına dair, Ihale tarihinden önceki üç ay içinde düzenlenmiş, isteklinin uyruğunda bulunduğu veya ticari faaliyetini sürdürdüğü şirket merkezinin kayıtlı olduğu ülke mevzuatı uyarınca bu ülkelerin ilgili makamından alacakları, Apostille kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış belgeyi verecektir.
4.1.5.2. İsteklinin uyruğunda bulunduğu veya şirket merkezinin kayıtlı olduğu ülke mevzuatına göre, söz konusu belgelerin denginin bulunamaması veya düzenlenememesi halinde; bu duruma ilişkin yazılı beyanlarını vereceklerdir. Ancak bu husus yabancı gerçek kişi isteklinin uyruğunda bulunduğu veya yabancı tüzel kişi isteklinin şirket merkezinin bulunduğu ülkenin Türkiye’deki Misyon Şefliklerine veya bu ülkelerdeki Türkiye Cumhuriyetinin Misyon Şefliklerine teyit ettirilecektir.
4.1.5.3. İstekli, idari şartnamenin  9.1 ve 9.2 maddelerinde belirtilen durumlarda , belgelerin düzenlenme tarihinden sonra değişikliklerin olması halinde bu durumun İdareye bildirileceğine ilişkin yazılı taahhütname (EK-C) verecektir.
4.1.4. İstekli tarafından, Teklif mektubu (Proforma Fatura) verilecektir.
4.1.7. İstekli tarafından, şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen teklif edilen bedelin en az %3‟ü oranından az olmamak üzere Geçici Teminat verilecektir.
4.1.8. İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa, İsteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekâletname ile imza beyannamesi (Her iki belgede, Apostille Kaşeli veya ilgili ülkenin Türk Konsolosluğunca veya Türk Dışişleri Bakanlığınca onaylanmış) verilecektir.
4.1.9. İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği idari Şartname de belirlenen, örneği EK-Ç’de yer alan İş Ortaklığı Beyannamesi verilecektir.
4.1.9.1. İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça 4.1.3, 4.1.4, 4.1.5’de yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.
4.1.10. İstekliler tekliflerinde, şahıs şirketi ise şirket ortaklarını, sermaye şirketi ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan ortaklarını EK-D`de örneği bulunan forma uygun olarak beyan edecektir. Ayrıca, başka bir şahıs şirketinde ortak olmaları durumunda bu şirketi, sermaye şirketinde ortak olmaları durumunda ise sermaye şirketinin yarısından fazlasına sahip olmaları durumunu beyan edecektir.
4.1.11.  Sunulacak Kalite Güvence Sistem Belgesi aşağıda belirtilmiştir;
4.1.11.1. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) veya Uluslar arası Akreditasyon Forumu (International Accreditation Forum-IAF) karşılıklı Tanınma Anlaşması’nda yer alan ulusal akreditasyon kuruluşlarınca akredite edilmiş kuruluş tarafından verilen ISO 9001:2008 Kalite Sistem Belgesi/Sertifikaları.
4.1.11.2. İstekli tarafından verilecek ISO 9001:2008 Kalite Sistem Belgesi sertifikalarının IAF karşılıklı tanınma anlaşmasında yer alan akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş kuruluşlar tarafından verilen belge olduğu ve geçerliliğini sürdürdüğü, Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak bir yazı ile teyit edilecek ve kalite sistem belgesi bu yazı ile birlikte ihale komisyonuna verilecektir. Bu teyit yazısı ihale veya son başvuru tarihinde geçerli olması koşuluyla düzenlendiği tarihten itibaren bir yıl süreyle geçerlidir. Ancak Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenen ve TÜRKAK Akreditasyon Markası taşıyan belge ve sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir.
4.1.11.3. Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Anlaşması’nda yer alan, ulusal akreditasyon kuruluşlarınca akredite edilmiş kuruluşların verdiği belgeler ve tercümeleri, bu kuruluşların akredite edildiğinin Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak yazı ile teyit edilmesi halinde, belgelerin verildiği ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya Türkiye’de Dışişleri Bakanlığı onayı veya Apostil Kaşesi işleminden muaftır.
4.1.11.4. İstekliler tarafından bu belgeler, İhale Komisyonuna, teklif esnasında verilecektir.
4.1.12. Türkiye’deki Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren istekliler ilgili makamlardan (Dış Ticaret Müsteşarlığından) alacakları, teklifi veren isteklinin hangi serbest bölgede ve hangi konuda faaliyette bulunduğunu gösteren ve teklif tarihinde geçerli olan serbest bölge faaliyet belgesinin aslını veya aslına uygunluğu noter tarafından tasdik edilmiş suretini teklife ekleyecektir.
4.1.13. İstekliler tekliflerini doğrudan gönderebilecekleri gibi yurt dışındaki isteklilerin teklif vermesi halinde Türkiye’deki temsilcilik/mümessillikleri aracılığı ile de gönderebilirler. Bu durumda temsilcinin/ mümessilin istekliyi temsile yetkili olduğunu gösteren belge teklife eklenecektir
4.1.14. Bu madde boş bırakılmıştır.
4.1.15. Gizlilik ve Güvenlik:
4.1.15.1. YÜKLENİCİ, malzeme ile bağlantılı olarak elde ettiği her tür bilgi ve dokümanı özel ve gizli tutacaktır. İmzalanacak olan sözleşmenin yerine getirilmesi amaçları dışında, İDARE’nin önceden yazılı izni olmaksızın ihale ve/veya sözleşmenin herhangi bir aşamasında her hangi bir detayı ifşa etmeyecek veya yayınlamayacaktır. Türk yargı mercilerinin kararları saklı kalmak kaydıyla imzalanacak olan sözleşmenin amaçları doğrultusunda her hangi bir ifşa veya yayınlama gerekliliği konusunda bir uyuşmazlık ortaya çıkarsa İDARE’nin bu konudaki kararı nihai olacaktır.
4.1.15.2. İstekliler tarafından verilecek Tedarik Taahhütnamesi
İsteklilerin yetkili/yetkilileri EK-E’de yer alan taahhütnameyi imzalayarak, teklifi ile idareye teslim edeceklerdir. Taahhütnamedeki yasaklara uymayanlar hakkında idari şartnamenin  4.1.15.1. ve 10.3’üncü madde hükümleri uygulanır.
4.1.14.  Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin aranacak belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
4.1.14.1. Bir yıl ve daha fazla süreden beri faaliyet gösteren istekliler, İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosunun aşağıda istenen oranlarının hesaplanması amacıyla gerekli görülen bölümleri, yoksa bunlara eşdeğer bilgileri verecektir. İsteklinin 1 (bir) yıldan daha az süreden beri faaliyet gösterdiğini belgelemesi halinde, kendisinden kuruluş bilançosu talep edilecektir. Bu belgelere istinaden isteklinin;
4.1.14.1.1. Belli sürelerde nakit akışını sağlayabilmesi için gerekli likiditeye ve kısa dönem içinde borç ödeme gücüne sahip olup olmadığını gösteren cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) değerinin en az 0,75 olması,
4.1.14.1.2. Aktif varlıkların ne kadarının öz kaynaklardan oluştuğunu gösteren öz kaynak oranı (öz kaynaklar/ toplam aktif) değerinin en az 0,15 olması(Hesaplama yapılırken, varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri toplam aktiflerden düşülecektir),
4.1.14.1.3. Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50 den küçük olması,
Yeterlik kriterleri olarak öngörülür ve sayılan üç kriter birlikte aranır. Sunulan bilançolarda varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri ile hak ediş gelirlerinin gösterilmesi zorunludur.
           Bu şartları bir önceki yılda sağlayamayan istekliler, bir önceki yılın yanısıra iki önceki yılın belgelerini sunabilirler, bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden asgari değerlerin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Bilançoların veya bilançoların gerekli görülen bölümlerinin, ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylanmış olması gereklidir. Yabancı ülkede düzenlenen bilanço veya bilançonun gerekli görülen bölümlerinin ise o  ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir. Yayınlanması zorunlu olmayan bilançolarını veya bunların bölümlerini ibraz etmeyen istekliler yukarıda belirtilen kriterleri sağladıklarını yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavirce onaylı belgelerle tevsik edebilirler. Yabancı ülkede düzenlenen ve yayımlanması zorunlu olmayan bilançoların veya bunların bölümlerinin ibraz edilmemesi durumunda, yukarıda belirtilen kriterlerin sağlandığı o ülke mevzuatına göre bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış belge ile tevsik edilebilir.
Aday veya isteklinin ortak girişim olması halinde, ortakların her birinin istenen belgeleri ayrı ayrı sunması ve 4.1.14.1.1. , 4.1.14.1.2.  ve 4.1.14.1.3. bentlerinde belirtilen kriterleri sağlaması zorunludur.
İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli görülen bölümlerini ya da bunlara eşdeğer belgelerini sunmayanlar, iki önceki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgeleri ile üç önceki yılın belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Takvim yılından farklı hesap dönemi belirlenen aday ve isteklinin bilançoları için bu hesap dönemi esas alınır.
4.1.14.2 İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosunun, veya Taahhüt altında devam eden mal satışlarının gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal satışlarının parasal tutarını gösteren, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturaların sunulması  zorunludur.
Taahhüt altında devam eden mal satışlarının gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal satışlarının parasal tutarını tevsik etmek üzere; mal satışlarıyla ilgili fatura örnekleri ya da bu örneklerin noter, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı suretleri sunulur.
Yıllık ortalama asgari değerlerin toplam ciro için, isteklinin teklif edeceği bedelin % 25‘i, taahhüt altında devam eden mal satışlarının gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal satışlarının parasal tutarının ise teklif edilen bedelin %15’i oranında asgari yeterlik kriteri olacaktır. İsteklinin öngörülen bu kriterlerden birini sağlaması yeterli kabul edilir.
İstenilen yeterlik şartlarını bir önceki yılda sağlayamayan istekliler, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler, bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik şartlarının sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait gelir tablosunu sunmayanlar, iki önceki yılın gelir tablosunu sunabilirler. Bu gelir tablosunun yeterlik kriterini sağlayamaması halinde, iki önceki yılın ve üç önceki yılın gelir tabloları sunulabilir. Bu durumda gelir tabloları sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Takvim yılından farklı hesap dönemi belirlenen aday ve isteklinin gelir tablosu için bu hesap dönemi esas alınır.
Gelir tablosunun, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması zorunludur. Yabancı ülkede düzenlenen gelir tablosunun o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeyi düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.
İş ortaklığı olarak ihaleye katılan aday ve isteklilerde; iş hacmine ilişkin kriterlerin, her bir ortak tarafından iş ortaklığındaki hissesi oranında sağlanması zorunludur.
İsteklinin 1 (bir) yıldan daha az süreden beri faaliyet gösterdiğini belgelemesi halinde; gelir tablosu yerine Mali durumunu göstermek üzere bankalardan temin edilecek yeterlik belgesi (banka referans mektubu) sunabilir. Banka referans mektubu, Türkiye’de veya yurt dışında faaliyet gösteren bankalardan temin edilebilir. Banka referans mektubunun ilk ilan veya davet tarihinden sonra düzenlenmiş olması zorunludur.
Banka referans mektubuna ilişkin yeterlik kriterleri aşağıdaki esaslara göre belirlenir:
a) İsteklinin bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatı, teklif edilen bedelin en az  %10’u kadar olmalıdır. Bu kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.
(b) İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir. Konsorsiyumda ise bu belgelerin her bir ortak tarafından kendi kısmı için belirlenen yeterlik kriterini sağlayacak şekilde sunulması gerekir.
(c) Gerek görüldüğünde, banka referans mektubunun teyidi ilgili bankanın genel müdürlüğünden veya şubesinden idarelerce yapılır. Yapılan teyitlerin bankanın en az iki yetkilisinin imzasını taşıması zorunludur.
4.2. Yerli İstekli/İsteklilerin İhaleye Katılabilmeleri İçin Aşağıda Sayılan Bilgi/Belgeleri Teklifleri Kapsamında Sunmaları Gerekir:
4.2.1. İstekli/İstekliler tarafından verilecek belgeler ve belgelere ait detaylar 4.2. maddesinin alt maddelerinde tanımlanmıştır.
4.2.2. Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa belgegeçer numarası ile elektronik posta adresi. Tebligat usulü, istekli tarafından EK-B’deki beyannameye uygun olarak teklif mektubu ile birlikte sunulacaktır. Ayrıca, Yerli İsteklinin;
4.2.2.1. Gerçek kişi olması halinde; kayıtlı olduğu ticaret /esnaf odası ile ticaret/esnaf Sicil Numarasını ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını,
4.2.2.2. Tüzel kişi olması halinde ise; kayıtlı olduğu ticaret/esnaf odası ile ticaret/esnaf Sicil Numarasını, Vergi Kimlik/Mükellefiyet Numarasını belirtecektir.
4.2.3. Kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi ;
4.2.3.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ya da Esnaf ve Sanatkârlar Odasından, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.
4.2.3.2. İsteklinin tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti verilecektir.
4.2.4. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri;
4.2.4.1. İsteklinin gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli İmza Beyannamesi verilecektir.
4.2.4.2.  İsteklinin tüzel kişi olması halinde ise, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini verecektir.
4.2.5.1. İstekli,idari şartnamenin 9.1 ve 9.2 maddelerinde belirtilen durumlarda olmadıklarına dair, ihale tarihinden önceki üç ay içinde tacirler için ticaret sicil memurlukları, esnaf ve sanatkarlar için esnaf ve sanatkar sicil müdürlüğü/memurluğu, serbest  meslek sahipleri içinse üyesi olduğu oda tarafından düzenlenmiş, belgenin aslı veya noter tasdikli suretini verecektir.
4.2.5.2. İstekli, idari şartnamenin  9.1 ve 9.2 maddelerinde belirtilen durumlarda, belgelerin düzenlenme tarihinden sonra değişikliklerin olması halinde, bu durumun İdareye bildirileceğine ilişkin yazılı taahhütname (EK-C) verecektir.
4.2.4. İstekli tarafından, Teklif mektubu (Proforma Fatura) verilecektir.
4.2.7. İstekli tarafından, şekli ve içeriği idari şartnamede belirlenen teklif edilen bedelin en az %3‟ü oranından az olmamak üzere Geçici Teminat verilecektir.
4.2.8. İstekli adına vekâleten iştirak ediliyorsa; İsteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair vekaletname ile imza beyannamesi (her ikiside noter tasdikli olarak) verilecektir.
4.2.9. İsteklinin ortak girişim olması halinde; şekli ve içeriği idari Şartname de belirlenen, örneği EK-Ç’de yer alan İş Ortaklığı Beyannamesi verilecektir.
4.2.9.1. İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir ortakça 4.2.3, 4.2.4, 4.2.5’de yer alan belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.
4.2.10. İstekliler tekliflerinde, şahıs şirketi ise şirket ortaklarını, sermaye şirketi ise sermayesinin yarısından fazlasına sahip olan ortaklarını EK-D`de örneği bulunan forma uygun olarak beyan edecektir. Ayrıca, başka bir şahıs şirketinde ortak olmaları durumunda bu şirketi, sermaye şirketinde ortak olmaları durumunda ise sermaye şirketinin yarısından fazlasına sahip olmaları durumunu beyan edecektir.
4.2.11.  Sunulacak Kalite Güvence Sistem Belgesi aşağıda belirtilmiştir;
4.2.11.1. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) veya Uluslar arası Akreditasyon Forumu (International Accreditation Forum-IAF) karşılıklı Tanınma Anlaşması’nda yer alan ulusal akreditasyon kuruluşlarınca akredite edilmiş kuruluş tarafından verilen ISO 9001:2008 Kalite Sistem Belgesi/Sertifikaları.
4.2.11.2. İstekli tarafından verilecek ISO 9001:2008 Kalite Sistem Belgesi sertifikalarının IAF karşılıklı tanınma anlaşmasında yer alan akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş kuruluşlar tarafından verilen belge olduğu ve geçerliliğini sürdürdüğü, Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak bir yazı ile teyit edilecek ve kalite sistem belgesi bu yazı ile birlikte ihale komisyonuna verilecektir. Bu teyit yazısı ihale veya son başvuru tarihinde geçerli olması koşuluyla düzenlendiği tarihten itibaren bir yıl süreyle geçerlidir. Ancak Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenen ve TÜRKAK Akreditasyon Markası taşıyan belge ve sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir.
4.2.11.3. Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Anlaşması’nda yer alan, ulusal akreditasyon kuruluşlarınca akredite edilmiş kuruluşların verdiği belgeler ve tercümeleri, bu kuruluşların akredite edildiğinin Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak yazı ile teyit edilmesi halinde, belgelerin verildiği ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu veya Türkiye’de Dışişleri Bakanlığı onayı veya Apostil Kaşesi işleminden muaftır.
4.2.11.4. İstekliler tarafından bu belgeler, İhale Komisyonuna, teklif esnasında verilecektir.
4.2.12. Türkiye’deki Serbest Bölgelerde faaliyet gösteren istekliler ilgili makamlardan (Dış Ticaret Müsteşarlığından) alacakları, teklifi veren isteklinin hangi serbest bölgede ve hangi konuda faaliyette bulunduğunu gösteren ve teklif tarihinde geçerli olan serbest bölge faaliyet belgesinin aslını veya aslına uygunluğu noter tarafından tasdik edilmiş suretini teklife ekleyecektir.
4.2.13. Bu madde boş bırakılmıştır.
4.2.14. Gizlilik ve Güvenlik:
4.2.14.1. YÜKLENİCİ, malzeme ile bağlantılı olarak elde ettiği her tür bilgi ve dokümanı özel ve gizli tutacaktır. İmzalanacak olan sözleşmenin yerine getirilmesi amaçları dışında, İDARE’nin önceden yazılı izni olmaksızın ihale ve/veya sözleşmenin herhangi bir aşamasında her hangi bir detayı ifşa etmeyecek veya yayınlamayacaktır. Türk yargı mercilerinin kararları saklı kalmak kaydıyla imzalanacak olan sözleşmenin amaçları doğrultusunda her hangi bir ifşa veya yayınlama gerekliliği konusunda bir uyuşmazlık ortaya çıkarsa İDARE’nin bu konudaki kararı nihai olacaktır.
4.2.14.2. İstekliler tarafından verilecek Tedarik Taahhütnamesi
İstekli/isteklilerin yetkili/yetkilileri EK-E’de yer alan taahhütnameyi imzalayarak, teklifi ile idareye teslim edeceklerdir. Taahhütnamedeki yasaklara uymayanlar hakkında idari şartnamenin  4.2.14.1. ve 10.3.üncü madde hükümleri uygulanır.
4.2.15. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin aranacak belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler
4.2.15.1. Bir yıl ve daha fazla süreden beri faaliyet gösteren istekliler, İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait  yıl sonu bilançosunun aşağıda istenen oranlarının hesaplanması amacıyla gerekli görülen bölümleri, yoksa bunlara eşdeğer bilgileri verecektir. İsteklinin 1 (bir) yıldan daha az süreden beri faaliyet gösterdiğini belgelemesi halinde, kendisinden kuruluş bilançosu talep edilecektir. Bu belgelere istinaden isteklinin;
4.2.15.1.1. Belli sürelerde nakit akışını sağlayabilmesi için gerekli likiditeye ve kısa dönem içinde borç ödeme gücüne sahip olup olmadığını gösteren cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) değerinin en az 0,75 olması,
4.2.15.1.2. Aktif varlıkların ne kadarının öz kaynaklardan oluştuğunu gösteren öz kaynak oranı (öz kaynaklar/ toplam aktif) değerinin en az 0,15 olması(Hesaplama yapılırken, varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri toplam aktiflerden düşülecektir),
4.2.15.1.3. Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50 den küçük olması,
Yeterlik kriterleri olarak öngörülür ve sayılan üç kriter birlikte aranır. Sunulan bilançolarda varsa yıllara yaygın inşaat maliyetleri ile hak ediş gelirlerinin gösterilmesi zorunludur.
           Bu şartları bir önceki yılda sağlayamayan istekliler, bir önceki yılın yanısıra iki önceki yılın belgelerini sunabilirler, bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden asgari değerlerin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Bilançoların veya bilançoların gerekli görülen bölümlerinin, ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylanmış olması gereklidir. Yayınlanması zorunlu olmayan bilançolarını veya bunların bölümlerini ibraz etmeyen istekliler yukarıda belirtilen kriterleri sağladıklarını yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavirce onaylı belgelerle tevsik edebilirler.
Aday veya isteklinin ortak girişim olması halinde, ortakların her birinin istenen belgeleri ayrı ayrı sunması ve 4.2.15.1.1. , 4.2.15.1.2.  ve 4.1.15.1.3. bentlerinde belirtilen kriterleri sağlaması zorunludur.
İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli görülen bölümlerini ya da bunlara eşdeğer belgelerini sunmayanlar, iki önceki yıla ait belgelerini sunabilirler. Bu belgelerde yeterlik kriterini sağlayamayanlar ise iki önceki yılın belgeleri ile üç önceki yılın belgelerini sunabilirler. Bu durumda, belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Takvim yılından farklı hesap dönemi belirlenen aday ve isteklinin bilançoları için bu hesap dönemi esas alınır.
4.2.15.2. İhalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam ciroyu gösteren gelir tablosunun, veya Taahhüt altında devam eden mal satışlarının gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal satışlarının parasal tutarını gösteren, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yılda düzenlenmiş faturaların sunulması  zorunludur.
Taahhüt altında devam eden mal satışlarının gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal satışlarının parasal tutarını tevsik etmek üzere; mal satışlarıyla ilgili fatura örnekleri ya da bu örneklerin noter, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı suretleri sunulur.
Yıllık ortalama asgari değerlerin toplam ciro için, isteklinin teklif edeceği bedelin % 25‘i, taahhüt altında devam eden mal satışlarının gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal satışlarının parasal tutarının ise teklif edilen bedelin %15’i oranında asgari yeterlik kriteri olacaktır. İsteklinin öngörülen bu kriterlerden birini sağlaması yeterli kabul edilir.
İstenilen yeterlik şartlarını bir önceki yılda sağlayamayan istekliler, son iki yıla ait belgelerini sunabilirler, bu takdirde son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik şartlarının sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
İhale veya son başvuru tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde, bir önceki yıla ait gelir tablosunu sunmayanlar, iki önceki yılın gelir tablosunu sunabilirler. Bu gelir tablosunun yeterlik kriterini sağlayamaması halinde, iki önceki yılın ve üç önceki yılın gelir tabloları sunulabilir. Bu durumda gelir tabloları sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.
Takvim yılından farklı hesap dönemi belirlenen aday ve isteklinin gelir tablosu için bu hesap dönemi esas alınır.
Gelir tablosunun, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylı olması zorunludur.
İş ortaklığı olarak ihaleye katılan aday ve isteklilerde; iş hacmine ilişkin kriterlerin, her bir ortak tarafından iş ortaklığındaki hissesi oranında sağlanması zorunludur.
İsteklinin 1 (bir) yıldan daha az süreden beri faaliyet gösterdiğini belgelemesi halinde; gelir tablosu yerine Mali durumunu göstermek üzere bankalardan temin edilecek yeterlik belgesi (banka referans mektubu) sunabilir. Banka referans mektubu, Türkiye’de veya yurt dışında faaliyet gösteren bankalardan temin edilebilir. Banka referans mektubunun ilk ilan veya davet tarihinden sonra düzenlenmiş olması zorunludur.
Banka referans mektubuna ilişkin yeterlik kriterleri aşağıdaki esaslara göre belirlenir:
a) İsteklinin bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatı, teklif edilen bedelin en az  %10’u kadar olmalıdır. Bu kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.
(b) İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir. Konsorsiyumda ise bu belgelerin her bir ortak tarafından kendi kısmı için belirlenen yeterlik kriterini sağlayacak şekilde sunulması gerekir.
(c) Gerek görüldüğünde, banka referans mektubunun teyidi ilgili bankanın genel müdürlüğünden veya şubesinden idarelerce yapılır. Yapılan teyitlerin bankanın en az iki yetkilisinin imzasını taşıması zorunludur.
4.3. Yukarıda sayılan belgeler, idari şartnamenin ilgili maddelerine ve “Belgelerin Sunuluş şekli” maddesine uygun olarak hazırlanıp sunulacaktır.
5. Konu alımı 4734 Sayılı Kanunun istisnalar 3.b maddesi kapsamında   çıkarılan 20/04/2009 tarihli ve 2009/14973 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 10’uncu maddesi “a” fıkrası esaslarına göre Açık İhale usulü ile ihale edilecektir.
6. İhale dokümanı; Hv.Loj.K.lığı İhale Komisyon Başkanlığı (3’üncü HİBM K.lığı Nizamiyesi Yanı) Etimesgut/ANKARA adresinde bedelsiz olarak görülüp, alınabilir. İhale dokümanını alan istekli/istekli olabileceklerin, kendi tebligat adresini idareye aynı gün bildirmesi gerekmektedir.
7. Teklifler son teklif verme/ihale tarih ve saatine kadar yukarıda belirtilen yere verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta yoluyla da gönderilebilir. Son teklif verme/ihale saatine kadar idareye ulaşmayan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
8. Birim Fiyat Teklif Cetvelinde belirtilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 180 (yüzseksen) takvim günü olacaktır. Bu süreden daha kısa süreli geçerli olduğu belirtilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
9. Malzemeler, idari şartnamede belirtilen yere belirtilen şekilde teslim edilecektir.
10.  İş bu ihale konusu malzeme için alternatif teklif verilemez. Bu ihalede işin tamamı için teklif verilecektir.
11. Bu ihaleye ortak girişim olarak konsorsiyumlarca teklif verilemez.
12. İdarenin gerekli gördüğü veya ihale dokümanında yer alan belgelerde ihalenin/alımın yapılmasına engel olan ve düzeltilmesi mümkün bulunmayan hususların bulunduğunun tespit edildiği hallerde ihale tarih ve saatinden önce ihale iptal edilebilir.
13.  Bu ihaleye Şartnamedeki katılma koşullarını taşıyan tüm yerli ve yabancı istekliler katılabilecektir. Bu ihalede, tekliflerin değerlendirilmesinde yerli malı belgesinde tamamen yurt içinde üretildiği belgelenen malları teklif eden yerli istekli/istekliler lehine % 15 (yüzde onbeş)  oranında fiyat avantajı uygulanacaktır.

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)