İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Merkezi İklimlendirme Sistemi Bakımı

İhale No 1292537
Sektör Klima, HVAC, Soğutma Grupları ve Ekipmanları
İdare Antalya Serik Devlet Hastanesi
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Antalya
İşin İli Antalya
Yayın Tarihi 21 Mart 2017
İhale Tarihi 23 Mart 2017 10:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Serik Devlet Hastanesi

 

 

 

Sayı : 97736758/2017 - 243

Konu : Merkezi İklimlendirme Sistemi Bakımı

SAYIN:                                        

Kurumumuz için aşağıda cins ve miktarı ve özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22/D (Doğrudan Temin) yöntemi ile satın alınacaktır. Firmanız tarafından temini mümkün ise 23/03/2017 tarihi saatl0:00'e kadar Kurumumuz Satm Alma Komisyon Başkanlığına teklif verilmesini rica ederim.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE ALIM ŞARTLARI Teklif edilen malzemeler KDV Hariç Türk Lirası olarak teklif verilecektir. Teklife ulaşım, sigorta, vergi, resim, harç, montaj vb. giderler dahil olarak teklif verilecektir.

Teklife esas malzemelerin kalite ve markası ile teslim müddeti açıkça belirtilecektir.

Taahhüt edilen süre içerisinde malzemenin teslim edilmemesi halinde ilgili firmadan bir defaya mahsus olmak üzere 3 ay süre ile teklif alınmayacak, bu haline tekerrür etmesi halinde 4734 sayılı K,İ.K.hükümleri uygulanacaktır.

İhaleye hile, desise, vait, tehdit, nüfus kullanma suretiyle ihaleye fesat karıştıranların tespit edilmesi halinde yine 4734 sayılı K.İ.K 'in ilgili hükümleri uygulanacaktır.

Malzeme tesliminde, teklife davet mektubunda belirtilen kalite ve marka esas alınacak,benzer,muadili vb. ifadelerle malzeme teslim etmeye yeltenenlerin malzemeleri kabul edilmeyecek ve bir dahaki ihale için teklife davet mektubu gönderilmeyecektir. Bu alımdaki kısım sayısı 1 'dir ve değerlendirme her bir kısım için ayrı ayrı yapılacaktır.

Teklif veren firma bütün bu şartları aynen kabul etmiş sayılacaktır.

Malzeme bedeli,malzemenin muayene ve kabul işlemlerinden sonra 90 gün içerisinde Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Muhasebe Birimince yapılacaktır. Kurum hesaplarında nakit sıkışıklığı söz konusu olursa yıl içerisinde ödemesi yapılacaktır.

Sağlık Bakanlığı'nın 2010/11 sayılı genelgesine istinaden isteklilerin T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına TITUBB’a kayıtlı olması ve alımı yapılacak malzemelerin TITUBB' da Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerekmektedir. İstekliler teklif edeceği malzemelerin Ulusal Bilgi Bankası barkot numaralarım tekliflerinde ayrı ayrı belirteceklerdir.

10-İstekliler teklifleriyle birlikte T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına üretici ve/veya ithalatçı firmaların ve bu firmaların adı altında bayiliklerinin kayıtlı olduklarını belgelendirecektir. Bayilikleri bulunmayan firmalardan alım yapılmayacaktır.

11-        Bu              teklife davet mektubuna olumlu yada olumsuz mutlaka 23/03/2017 tarihinde saat 10:00'e kadar 0 (2fl ) 722 89 97

faksa veya elden Satm Alma birimine cevap verilecektir.

12-    Yüklenici sterilizasyon bedeli olarak kestiği fatura tutarı üzerinden %2 iskonto tutarını A astanemiz HALK BANKASI ANTALYA ŞUBESİ TR70 001 2009 5700 0005 0000 33 nolu hesabına yatırılacaktı r. Hesaba yatırılmadığı takdirde hak edişten bu bedel kesilecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sıra

Malzemenin Adı

Miktar

Birim

Birim Fiyat

Toplam Fiyat

UBB

SUT Kodu

1

Merkezi Sistem İklimlendirme Cihazlarının Yıllık Periyodik Bakımları

24

AY

 

 

/

 

 

ADRES: MERKEZ MAH. 2026 SOK.NO:l() SERİK/ANTALYA

TEL : (242) 722 13 40 FAKS: SATIN ALMA (242)722 89 97 -İDARE(242) 722 30 60 E-MAİL: satinalmaserik@vandex.com.tr

 

               
   

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Serik Devlet Hastanesi

 
     

V f)

 
 

u

 
 
 
     

ElPiii

4 i

 
 

 

 

 

 

Sayı : 97736758/2017 - 243

Konu : Merkezi îklimlendirme Sistemi Bakımı Yaklaşık Maliyet Tespiti

Hastanemiz ihtiyacı aşağıda cins, miktarı belirtilmiş olan Merkezi îklimlendirme Sistemi Bakımı için alım yapılacak olması nedeniyle Kamu İhale Kanununa göre Yaklaşık bgdel tespiti yapılabilmesi için aşağıda belirtilen listenin 23/03/2017 tarihi saat 09:00'e kadar KDV^EÎA.RİÇ birim fiyatlarının 0 242 722 89 97 no' lu faksa veya satinalmaserik@vandex.com.tr majFadresine iletilmesi bildirilmesi hususunda;

Bilgilerinize rica ederim.

A] i KANDİL /


İdari Mali İşler Müd.

 

SERİK DEVLET HASTANESİ MERKEZİ İKLİMLENDİRME CİHAZLARININ PERİYODİK BAKIM ve ONARIM TEKNİK ŞARTNAMESİ

1.   KONU VE TANIMLAR :

1.1.  T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ SERİK DEVLET HASTANESİhizmet binası envanterinde bulunanlara soğutmalı soğutma grubu, Hijyenik tip klima santrali, Klima santrali,Hücreli Tip Aspiratör, Fan- Coil cihazı , Bina Otomasyon Sisteminden'oluşanmerkezi iklimlendirme cihazlarınınperiyodik bakımve onarım hizmetiişidir.

2- TANIMLAR

2.1.   İDARE:T.C. SAĞLIK BAKANLIĞIANTALYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ SERİK DEVLET HASTANESİ(aynı zamanda KULLANICI’dır.)

2.2.   HİZMET SUNUCUSU: Makine ve ekipmanların , idari şartnamede ve bu teknik şartnamede belirtilen şartlar altında bakım-onarımını üstlenen gerçek kişi veya tüzel kişiliğe sahip yasal ticari kurum, kuruluştur.

2.3.   ÜRETİCİ VEYA ÜRETİCİ FİRMA: Bakımı yapılacak makine ve ekipmanların üretimi yapan veya Türkiye temsilcisi olan ticari kuruluştur.

2.4.   MAKİNE VE EKİPMAN: Üretici firma tarafından temini yapılan mamullerdir.

2.5.   TAMİR EDİCİ BAKIM-ONARIM: Makine ve Ekipmanlar’ın görevini kısmen veya tamamen yerine getirememesi halinde hizmet sunucusunun teknisyen ve uzmanlarınca yapılarak, tam olarak hizmete hazır hale getirme işlemidir. Onarım hizmeti üretici firmanın onarım ile ilgili katalog, kitap ve şema gibi dokümanlarına göre yapılacaktır. Meydana gelen arızanın giderilmesi tanımlanmamış ise üretici veya temsilci firmanın istek ve tavsiyeleri doğrultusunda hareket edilecektir.

2.6.   KORUYUCU BAKIM: Makine ve Ekipmanlar’ın üretici firmanın standart teknik bakım kataloglarındaki esaslara ve programına uygun bir biçimde gerçekleştirilecek olan bakım-onarım hizmetidir. Koruyucu bakım hizmeti, sistem veya teçhizatı üreten veya temsil eden firmanın bakım-onarım ile ilgili katalog, kitap ve şema gibi dokümanlarına göre yapılır.

2.7.  ARIZA: Makine ve Ekipmanlar’ın çalışmaması veya fonksiyonlarından bir veya birkaçını yerine getirememesi durumudur.

2.8.  YEDEK PARÇA: Makine ve Ekipmanlar’ın onarımı için piyasada hazır halde olan veya belirli bir imalat sürecinde elde edilen, bir Makine ve Ekipmanlar’ın bütününü oluşturan sisteme ait orijinal parçası veya parçalarıdır.

2.9.   PERİYODİK BAKIM İŞ PROGRAMI: Hizmet sunucusu tarafından bakım ve onarımı yapılacak Makine ve Ekipmanlar’ın hizmet süresi kapsamında adet ve hafta bazlarında hazırlanmış idarenin onayıyla birlikte hizmet sunucusunun da imza ettiği çizelgedir.Hizmet sunucusu bu çizelgeye göre bakım hizmetini yürütecektir.

2.10.SARF MALZEMESİ: Bakım ve onarımı yapılacak Makine ve Ekipmanlar’ın yedek parça akşamı dışında kalan ( Üstüpü , bez .temizlik malzemeleri ve kimyasallardır) malzemelerdir.

2.11.MÜDAHALE SÜRESİ: İdare tarafından hizmet sunucusuna arızanın bildirildiği andan (arıza bildirim tarihi,saati), hizmet sunucusunun yetkili bakım - onarım elemanlarının arızaya müdahale etmek üzere arızanın bulunduğu yere gelip işlemlere başlaması (servis başlangıç tarihi, saati) arasındaki süreye “Müdahale Süresi” denir.

2.12.TAKIM AVADANLIK: Hizmet sunucusunun her türlü bakım-onarım esnasında kullandığı kendisine ait vemaksada uygun el aracıdır

2.13.HİZMET SÜRESİ: Satın alınan periyodik bakım-onarım hizmetlerinin başlangıç ve bitiş tarihleri arasında kalan süredir.

2.14.HİZMET BÖLGEShCihazların bulunduğu mahalleridir.

2.15.MECBURİ HALLER: Bu teknik şartname ile satın alınmak istenen hizmetlerin idarenin istediği sürede giderilmesine mani olabilecek, hizmet sunucusunun ve idarenin yetkisi ve gücü dışında olan olaylar olup: Hizmet sunucusu veya idarenin çalışma yerinde meydana gelebilecek yangın, deprem, sel, felaketi gibi her tür doğal afetler ve grev, savaş veya seferberlik isyan, ayaklanma, hırsızlık,ambargo gibi force majör kabul edilen haller, salgın hastalıkların, sosyal olayların meydana gelmesiyle bölgeye

 


 

1.Koruyucu periyodik bakım ve onarım (arıza durumunda) işine her türde yedek parça ve sarf malzemeler dahil değildir.

2.               Bakım   onarımı yapılacak Cihaz Listesi EK-1 dedir.

3.              Bakım   onarımı yapılacak cihazların Periyodik İş Programı EK-2 dedir.

4.Sözleşme kapsamındaki Makine ve Ekipmanlar sözleşme tarihi ile birlikte İdare tarafından hizmet sunucusu’na çalışır vaziyette teslim edilecektir.

5.                Hizmet  süresi sözleşme tarihinden itibaren geçerlidir.

6.                Hizmet  sunucusu; yetkilileri Soğutma Grubu Cihazlarının İşletme ve Bakımı Konusunda Eğitim Sertifikasına sahip olacaktır. Belgeleri teklifleri ile birlikte verecektir.

7.                 Hizmet Sunucusu Türk Standardları Enstitüsü nün vermiş olduğu TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesine sahip olacaktır. Söz konusu belgenin konusu TS 12850 ve TS 12817 olacaktır. Güncel tarihli belgelerini teklifleri ile birlikte verecektir.

8.                 Hizmet Sunucusu hizmet konusu iş için alınmış TÜRKAK logolu ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahip olacaktır.Güncel tarihli belgelerini teklifleri ile birlikte verecektir.

9.                 Hizmet Sunucusu hizmet konusu iş için alınmış TÜRKAK logolu ISO 14001:2004 Çevre Yönetimim Sistemi belgesine sahip olacaktır. Güncel tarihli belgelerini teklifleri ile birlikte verecektir.

10.   Hizmet Sunucusu hizmet konusu iş için alınmış OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahip olacaktır. Güncel tarihli belgelerini teklifleri ile birlikte verecektir.

11.   Hizmet Sunucusu hizmet konusu iş için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınmış

OTİM (freon 22 gaz kullanımı için) belgesine sahip olacaktır. Güncel tarihli belgelerini teklifleri ile birlikte verecektir.

12.   Hizmet Sunucusu idarenin kullanımında olan Makine ve Ekipmanlar’ın bakım-onarım ve periyodik bakım işlemlerini yapabilecek düzeyde bilgi ve beceriye sahip en az beş yıl deneyimli birmakine mühendisini ve en azbeş teknik personelişirket merkezin de sürekli istihdam edecektir. Periyodik bakım ve kontrolleri bu teknik personeller yapacaktır. Bu personellerin SGK kayıtları ve Mezuniyet Belgelerini hizmet sunucusundan sözleşme öncesi talep edilecektir.

13.   Söz konusu işin bir kısmı veya tamamı başka bir firmaya devredilemez. İşin yapılması sırasında altyüklenci kullanılamaz.

14.   Hizmet Sunucusu koruyucu ve tamir edici Bakım-Onarımları Cihazın Üreticisi veya Türkiye temsilcisinden temin edeceği bakım formları ve bakım prosedürleri doğrultusunda yapacak ve bu formları her bakımın ardından idareye imzalatıp ibraz edecektir.

15.   Koruyucu bakım hizmetleri mesai saatleri 08.30-17.00 (sekiz otuz - on yedi) arasında idarenin tayin edeceği yetkililer nezaretinde yapılacaktır.

16.   İdare, Hafta içi Hafta sonu tatili, ve resmi tatil günlerinde ve 07.00-20.00 saatleri arsında arıza hizmetleri için talepte bulunabilecektir.

17.   Sözleşme kapsamındaki Makine ve Ekipmanlar’ın bakım ve onarım işlemi yapılırken idare en az bir elemanını, hizmet sunucusunun servis teknisyenlerinin başına gözetmen olarak verecektir.

18.   Hizmet sunucusu makine ve ekipmanlara ait arızalı yedek parçaları öncelikle tamir edecek. Tamiri mümkün olmayan yedek parçaları idare tarafından temin edilen yenisi ile değiştirecektir.

19.   Günlük çalıştırma .işletme ve kapatma idare tarafından yapılacaktır. Hizmet sunucu bu işlemleri yürütecek idare personele eğitim verecektir.

20.   Bakım işlemi sırasında ortaya çıkan her türlü çöp ve malzeme atıkları hizmet bölgesi sınırları içinde idare tarafından gösterilen yere bırakılacaktır.

21.   Bakım hizmetleri sırasında kullanılamaz durumda olduğu tespit edilen ve çalışma ömrünü tamamlamış Makine ve Ekipmanlar sözleşme kapsamı dışındadır.

22.   Hizmet sunucusu, yapacağı her türlü bakım ve onarımda gerekli emniyet tedbirlerini almakla yükümlüdür. Oluşabilecek herhangi bir kaza veya olaydan idare sorumlu tutulamayacaktır.

23.   Sözleşme kapsamındaki Makine ve Ekipmanlar’ın hizmet sunucusu yükümlülüğünde bulunduğu sürece hizmet sunucusu bilgisi olmadan veya muvaffakatı alınmadan başka firmadan hiçbir kimse bu makine ve ekipmanlara müdahale etmesine izin verilmeyecektir.

24.   Tesisata konulacak antifirizin temini söşleşme kapsamı dışındadır.

25.   Periyodik bakımı yapılacak cihazların dışındaki her türlü., vana .pislik tutucu, kompansatör,flex,çek valf, drenej hattı yapımı v.b. tesisat mai£emeleri,bu malzemelerin bakımı .değişin^^Btdtfüve her tü*4esisat işi bakım işine dJfcriJ, değildir- ...

torik t // ft,. /' * ' Havva DUroUjy        / ’"                              • 1

              ^         telife*-,s

 

3.1.26.   Sözleşme süresince makina ve ekipmanlara yapılacak yenileme,boyama ve taşıma işlemleri sözleşme kapsamı dışındadır.

3.1.27.   Sözleşme süresince kullanılacak yakıt, su, elektrik, tuz, antifiriz, hertürlü filtre v.b. gibi enerji ve işletme malzemeleri idare tarafından karşılanacaktır.

3.1.28.   Müdahale süresi arıza bildiriminden itibaren en geç 24 saat içersinde olacaktır.

3.1.29.   Hizmet Sunucusu bu şartname içeriğine benzer cihazların periyodik bakım veya onarımı ile ilgiliteklif ettiği tutarın en az % 20kadar tek seferde yapılmış iş deneyim belgesine sahip olacaktır.

3.1.30. Hizmet sunucusuna ait teknik personellerinin SGK Kayıtları ve İş Güvenliği Eğitim

Sertifikaları bakım öncesi talep edilecektir.

3.1.31. Bakım ve onarım sırasında kullanılan her türlü alet ayar cihazı, araç, gereç ve avadanlık hizmet sunucusunca temin edilecektir.

BAKIM HİZMETİNDE CİHAZLARA YAPILACAK İSLER: 4.1.    SOĞUTMA GRUBU:

4.1.1. Cihazların   ses ve titreşim kontrolü

4.1.2.Soğutucu gaz kaçak kontrolü ve gerekiyorsa şarjı

4.1.3. Kondanser    batarya temizliği (gerekiyor ise sezon başlarında kimyasal kullanılarak)

4.1.4. Şebekeden    gelen elektirik akımını kontrolü (faz anbalansı)

4.1.5. Bütün   elektrik bağlantılarının sıkılık kontrolü

4.1.6. Elektirik    panosu bakımı ve kontrolü (kontaktör,termik, sigorta)

4.1.7. Kompresörlerin   ve fanların akım kontrollerinin yapılması

4.1.8. Elektronik   kartların bakımı (temizlik .izolotör)

4.1.9. Çalışma saatlerinin kontrolü

4.1.10.   Geçmişe dönük alarm kodlarının kontrolü

4.1.11.   Cihazın set ayarlarının kontrolü

4.1.12.   Cihazın otomatik kontrol elemanlarının kontrolü ve testi ( start-up esnasında)

4.1.13.   Cihazın sezon başlarında Start-up işleminin yapılması

4.1.14.   Cihazın sezon sonlarında kapatılma işleminin yapılması

4.1.15.   Sezon geçişlerinde antifiriz kontrolü gerekirse ilavesi ve bome ölçümü

4.1.16.   Sistem uygun ise sezon sonunda gazın toplanması

4.1.17.    Drier, Yağ filtresi kompresör filtresi kontrolü gerekiyorsa değişimi

4.1.18.    Expansion valf kontrolü

4.1.19.   Yağ pompasının kontrolü

4.1.20.   Kompresör veya reciver tankı elektirikli ısıtıcı kontrolü (sistem uygun ise)

4.1.21.   Cihazın yağ seviyesi kontrolü veya gerekiyorsa ilavesi

4.1.22.   Yağın fiziksel ve sezon başında asit kontrolü gerekiyorsa değişimi

4.1.23.   Sıcaklık sensörlerinin kontrolü

4.1.24.   Sub-cooling değerinin kontrolü

4.1.25.   Süper heat değerinin kayıt ve kontrolü

4.1.26.   Gruba gelen su debisi ve fark basınç kontrolü

4.1.27.   Chiller devresindeki pislik tutucuların kontrolü

4.1.28.   Chiller flow swich kontrolü

4.1.29.   Chiller pompa kitleme kablosu kontrolü

4.2. HİJYENİK TİP KLİMA SANTRALLİ:

4.2.1. FANLAR

4.2.1.1.  Kirlilik, hasar, korozyon ve montaj doğruluğunun kontrolü

4.2.1.2.  Yatak sesinin kontrolü

4.2.1.3.  Yatakların yağlanması

4.2.1.4.  Fan montaj cıvatalarının sıkılığının kontrolü

4.2.1.5.  V kayış kasnak tahrik mekanizmasının kontrolü

4.2.1.6.  Genel titreşim kontrolü

4.2.2. ISI EŞANJÖRLERİ

4.2.2.1.  ISITICI BATARYALAR

4.2.2.1.1.       Hava tarafı kirlilik kontrolü ve kontrolü

4.2.2.1.2.       Su devresinin kontrolü

4.2.2.1.3.      Su devresindeki havanın tahliyesi                              ^

; 4.£2.2. ELEKTRİKLİ ISITICI (SANTRAL İÇİNDE MEVCUT İSE) / J

4.2.2.2.1.                                                                                                                        Pas, kir ve korozyonun kontrolü     ^

'KemvIsıtıcıların çalışırlığının kontrolü                                                      / <

4 Serik cavlat Hdsb&w&2.cf. Emniyet elemanlarının çalışırlığının ko^MPH, /d

Havvana ÂTEŞ                                              3                                                                   J

Taşınır Kayıt YetkH»

 

4.4.3. DİĞER KONTROLLER

4.4.3.1.  Hava debisi ayar damperlerinin kontrolü

4.4.3.2.  Hücreli Aspiratör modülleriningenel temizliğinin yapılması

4.4.3.3.  Modüller arası bağlantı ve kapak bağlantı contalarının durumunun ve hava kaçak durumunun kontrolü

4.4.3.4.  Damperlerin çalışırlığının kontrolü

4.4.3.5.  Cihazların otomatik kontrol elemanlarının kontrolü (damper motoru , fark basınç anahtarı, sensörleri )

4.4.3.6.  Elektirik panosu kontrolü ve bakımı (kontaktör .termik ve sigorta )

4.5.   FAN-COİL CİHAZI:

4.5.1. Fan-Coil    filtrelerinin temizliği ve kontrolü

4.5.2. Fan-Coil    bataryaları temizlik ve kontrolü

4.5.3. Fan    motorlarının kontrolü

4.5.4. Fan-Coil    fan kanatlarının temizlik ve kontrolü

4.5.5. Fan-Coil    ünitelerinin elektrik kılamens bağlantıları kontrolü

4.5.6. Fan-Coil    termostat bağlantıları kontrol edilmesi

4-6. BİNA OTOMASYON SİSTEMİ:

4.6.1.SAHA İSTASYONLARI (DDC PANOLARI) ve KONTROL CİHAZLARININ bakımları yapılacaktır. 4.6.2.Sahada bulunan OTOMATİK KONTROL VANALARI ’nın strok ayarları ve çalışma durumları kontrol edilecektir.

4.6.3. DAMPER MOTORLARI ’nın bağlantı ve fonksiyonlarının kontrol edilecektir.

4.6.4. TÜM SAHA DUYAR ELMANLARI’nın (basınç,sıcaklık,hava kalite v.b.) bağlantı ve fonksiyonlarının kontrol edilecektir.

4.6.5. Bakım  hizmetleri sırasında tespit edilen, arızalı cihazlar ve yakın gelecekte bozulacağı tahmin edilebilen cihazlar detaylı bir şekilde idare ‘ye rapor edilecektir.

4.6.6.Otomasyon sisteminin yılda bir sefer yedekleri alınacak ve gerekirse yeniden yüklenecektir.

4.6.7. Yılda bir kez veri dosyaları kontrol edilecektir.

4.6.8.Otomasyon sisteminin veri hattı ara biriminin bağlantı temasını kontrol edilecek, Sistemin merkezi olarak çalıştırılmasında tüm "Saha istasyonlarının "on line" olduğu kontrol edilecektir 4.6.9.Sistem bilgisayarına ait printer var ise kontrol edilecek bakımları yapılacaktır.

4.6.10.   Saha bilgisayarlarının bakımları yapılacaktır.

4.6.10.1.        Sırasıyla DDC panolarının enerjisi kesilecektir.

4.6.10.2.        Kontrol modülünü çıkartılcak ve bus bağlantı sıkılığını ve temas kısımlarında toz olup olmadığını kontrol edilecek

4.6.10.3.        Güç modülü çıkartılacak ve bus bağlantı sıkılığını ve temas kısımlarında toz olup olmadığını kontrol edilecektir.

4.6.10.4.        Kontrol Panelinin (DDC panosu) içini gözle, kötü temas ayrılmış bağlantı ve yanık eleman olup olmadığını kontrol edilcektir.

4.6.11.   Merkezi bilgisayardan tüm modüllerin arıza durum raporu alıncaktır.

4.6.12.   Otomatik kontrol elemanlarının bakımları yapılacaktır.

4.6.13.   Vana salmastralarının sızdırmazlığı vanaların doğru "stroke"ta olup olmadıklarını kontrol edilecektir.

4.6.14.    Damper bağlantı millerinin sıkılığını ve doğru şekilde çalışıp çalışmadıkları kontrol edilecektir.

4.6.15.   Tüm saha duyar elemanlarının, vana, don termostadı ve damper motorlarının BYS ile saha tarafındaki ve Kontrol Paneli tarafındaki bağlantılarını kontrol edilecektir.

4.6.16.    Kontrol Panellerinin iç kısımları vakum ile temizlenecektir.

5.     DENETİM VE MUAYENE METOTLARI:

5.1.   Her türlü muayene masrafları hizmet sunucusuna aittir.

5.2.   Muayene esnasında lüzumlu her türlü personel ve test cihazları hizmet sunucusu tarafından temin edilir.

5.3.   Muayene esnasında tasarım ve imalat hataları sebebiyle meydana gelecek kaza ve hasarlardan hizmet sunucusu sorumludur.

5.4.   Bakım ve onanım yapjjacak her bir cihaz ve ekipman % 100 (Yüzde^yüz ) göz muayenesi ve yerinde ç.alışma

~Wrt*J||Wiffi^^^^Wutulacaktır.

5.5.                                               elektronik pens ampermetre,

fnşmır Kayıt Y&Mî?4'                                   6

5.6.  İdare tarafından belirlenecek heyet, sistem ve teçhizatların normal çalışıp, çalışmadığını periyodik bakım ve arıza onarımı esnasında değiştirilecek parçaların orijinal ve standartlara uygun olup olmadığını kontrol edecek ve uygunluğuna karar verildikten sonra kullanılacaktır.

5.7.  Diğer hususlar idari şartnamede belirtildiği gibi olacaktır.

6.     AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME :

6.1.  Hizmet Bölgesinde yapılacak onarım ve bakım hizmeti ile ilgili(yedek malzeme ve sarf malzeme temini hariç) bütün nakliye masrafları hizmet sunucusuna aittir.

6.2.  Değiştirilmek üzere getirilen yedek parçalar ve sarf malzemeleri her türlü hasara (ısı, nem, çürüme, çarpma, vs.) karşı Orijinal Ambalajında arıza mahalline getirilerek idare gözetiminde ambalaj açılıp yerine takılacaktır veya eklenecektir.

6.3.  Diğer hususlar idari şartnamede belirtildiği gibi olacaktır.

7.     GARANTİ ŞARTLARI:

7.1.  Hizmet sunucusu firma tarafından Makine ve ekipmanlara yapılacak bakım onarım işlemleri ile montajı yapılan yedek parçalar için sözleşme süresince garanti verilecektir.

7.2.  Diğer hususlar idari şartnamede belirtildiği gibi olacaktır.

8.     EKLER:

8.1.  EK-1 : Makine ,Ekipman Listesi ve Bakım Periyotları

8.2.  EK-2 : Periyodik Bakım İş programı

 

 

 

4.2.3.SOĞUTUCU BATARYALAR

4.2.3.1.  Hava tarafında kirlilik kontrolü ve temizliği

4.2.3.2.  Su devresinin kontrolü

4.2.3.3.  Su devresindeki havanın tahliyesi

4.2.3.4.  Drenaj ve sifon çalışırlığının kontrolü

4.2.3.5.  Damla tutucunun kontrolü

4.2.4. HAVA FİLTRELERİ

4.2.4.1.  Kirlilik kontrolü,

4.2.4.2.  Panel filtrelerin temizlenmesi veya değiştirilmesi

4.2.4.3.  Miniplate filtrelerin kontrolü ve değiştirilmesi

4.2.4.4.  Sızdırmazlık elemanlarının kontrolü

4.2.5.   DAMLA          TUTUCULAR

4.2.5.1.  Kirlilik, hasar ve korozyon kontrolü

4.2.5.2.  Su drenaj hattının çalışırlığının kontrolü

4.2.6.   TAHRİK   ELEMANLARI

4.2.6.1.  ELEKTRİK MOTORLARI

4.2.6.1.1.       Kirlilik ve korozyon kontrolü

4.2.6.1.2.      Yatak sesinin kontrolü

4.2.6.1.3.      Yatakların yağlanması

4.2.6.1.4.       Motor ayakları bağlantı civatalarının sıkılığının kontrolü

4.2.6.1.5.       Motorun çektiği akımın ölçülmesi ve etiket değeriyle kıyaslanması

4.2.6.1.6.       Motor terminallerindeki kablo bağlantılarının kontrolü

4.2.6  2. KAYIŞLAR

4.2.6.2.1.       Hasar ve aşınma kontrolü

4.2.6.2.2.       Kayış gerginliğinin kontrolü

4.2.6.2.3.       Kayış kasnak hizalamasının açısal kontrolü

4.2.6.2.4.      Gerektiğinde kayışların değişimi

4.2.6  3. KASNAKLAR

4.2.6.3.1.       Hasar ve korozyonun kontrolü

4.2.6.3.2.       Kasnak sabitleme civatalarının sıkılık kontrolü

4.2.7.   DİĞER          KONTROLLER

4.2.7.1.  Hava debisi ayar damperlerinin kontrolü

4.2.7.2.  Hijyenik Klima Santrali modüllerinin alkol veya presetli su ile genel temizliğinin yapılması

4.2.7.3.  Modüller arası bağlantı ve kapak bağlantı contalarının durumunun ve hava kaçak durumunun kontrolü

4.2.7.4.  Damperlerin çalışırlığının kontrolü

4.2.7.5.  Cihazların otomatik kontrol elemanlarının kontrolü (damper motoru , don termostadı, fark basınç anahtarı, üç yollu vana ve vana moturu, sensörleri )

4.2.7.6.  Elektirik panosu kontrolü ve bakımı ( kontaktör,termik ve sigorta)

4.3.   KLİMA SANTRALLİ:

4.3.1. FANLAR

4.3.1.1.  Kirlilik, hasar, korozyon ve montaj doğruluğunun kontrolü

4.3.1.2.  Yatak sesinin kontrolü

4.3.1.3.  Yatakların yağlanması

4.3.1.4.  Fan montaj civatalarının sıkılığının kontrolü

4.3.1.5.  V kayış kasnak tahrik mekanizmasının kontrolü

4.3.1.6.  Genel titreşim kontrolü

4.3.2.      ISI EŞANJÖRLERİ

4.3.2.1.  ISITICI BATARYALAR

4.3.2.1.1.       Hava tarafı kirlilik kontrolü ve kontrolü

4.3.2.1.2.      Su devresinin kontrolü

4.3.2.1.3.              Su devresindeki havanın tahliyesi

4.3.2    2. ELEKTRİKLİ ISITICI (MEVCUT İSE)

4.3.2.2.1.       Pas, kir ve korozyonun kontrolü                ^_

4.3.2.2.2.       Isıtıcıların çalışırlığının kontrolü '""“ît elemanlarının çalışırlığının kontrolü /                           4«n»S§fi4iıİiiI

BATARYALAR la kirlilik kontrolü ve temizliği kontrolü ***£**-«

4      tfî

t8

 

4.3.3.3.  Su devresindeki havanın tahliyesi

4.3.3.4.  Drenaj ve sifon çalışırlığının kontrolü

4.3.3.5.  Damla tutucunun kontrolü

4.3.4.   HAV  A FİLTRELERİ

4.3.4.1.  Kirlilik kontrolü,

4.3.4.2.  Panel filtrelerin temizlenmesi veya değiştirilmesi

4.3.4.3.  Sızdırmazlık elemanlarının kontrolü

4.3.5.   DAMLA     TUTUCULAR

4.3.5.1.  Kirlilik, hasar ve korozyon kontrolü

4.3.5.2.  Su drenaj hattının çalışırlığının kontrolü

4.3.6.   TAHRİK    ELEMANLARI

4.3.6.1.  ELEKTRİK MOTORLARI

4.3.6.1.1.      Kirlilik ve korozyon kontrolü

4.3.6.1.2.      Yatak sesinin kontrolü

4.3.6.1.3.      Yatakların yağlanması

4.3.6.1.4.      Motor ayakları bağlantı civatalarının sıkılığının kontrolü

4.3.6.1.5.       Motorun çektiği akımın ölçülmesi ve etiket değeriyle kıyaslanması

4.3.6.1.6.      Motor terminallerindeki kablo bağlantılarının kontrolü

4.3.6  2. KAYIŞLAR

4.3.6.2.1.      Hasar ve aşınma kontrolü

4.3.6.2.2.       Kayış gerginliğinin kontrolü

4.3.6.2.3.      Kayış kasnak hizalamasının açısal kontrolü

4.3.6.2.4.      Gerektiğinde kayışların değişimi

4.3.6  3. KASNAKLAR

4.3.6.3.1.      Hasar ve korozyonun kontrolü

4.3.6.3.2.       Kasnak sabitleme civatalarının sıkılık kontrolü

4.3.7.                DİĞER   KONTROLLER

4.3.7.1.  Hava debisi ayar damperlerinin kontrolü

4.3.7.2.  Klima Santrali modülleriningenel temizliğinin yapılması

4.3.7.3.  Modüller arası bağlantı ve kapak bağlantı contalarının durumunun ve hava kaçak durumunun kontrolü

4.3.7.4.  Damperlerin çalışırlığının kontrolü

4.3.7.5.  Cihazların otomatik kontrol elemanlarının kontrolü (damper motoru , don termostadı, fark basınç anahtarı, üç yollu vana ve vana moturu, sensörleri )

4.3.7.6.  Elektirik panosu kontrolü ve bakımı ( kontaktör,termik ve sigorta )

4.4. HÜCRELİ TİP ASPİRATÖR:

4.4.1. FANLAR

4.4.1.1.  Kirlilik, hasar, korozyon ve montaj doğruluğunun kontrolü

4.4.1.2.  Yatak sesinin kontrolü

4.4.1.3.  Yatakların yağlanması

4.4.1.4.  Fan montaj civatalarının sıkılığının kontrolü

4.4.1.5.  V kayış kasnak tahrik mekanizmasının kontrolü

4.4.1.6.  Genel titreşim kontrolü

4.4.2,                       TAHRİK     ELEMANLARI

4.4.2.1.                    ELEKTRİK MOTORLARI

4.4.2.1.1.      Kirlilik ve korozyon kontrolü

4.4.2.1.2.      Yatak sesinin kontrolü

4.4.2.1.3.      Yatakların yağlanması

4.4.2.1.4.      Motor ayakları bağlantı civatalarının sıkılığının kontrolü

4.4.2.1.5.      Motorun çektiği akımın ölçülmesi ve etiket değeriyle kıyaslanması

4.4.2.1.6.      Motor terminallerindeki kablo bağlantılarının kontrolü

4.4.2  2. KAYIŞLAR

4.4.2.2.1.       Hasar ve aşınma kontrolü

4.4.2.2.2.       Kayış gerginliğinin kontrolü

4.4.2.2.3.       Kayış kasnak hizalamasının açısal kontrolü

4.4.2.2.4.      Gerektiğinde kayışların değişimi

4.4.2  3. KASNAKLAR

4.4.2.3.1.       Hasar ve korozyonun kontrolü

sabitleme civatalarının sıkılık kontrolü

HavvanaATEŞ                                    5

EK -1 Cihaz Listesi:

Sıra

No

Makine .Ekipman Listesi ve Bakım Periyotları

Cihaz Sayı

Bakım Periyot

1

Hava Soğutmalı Soğutma Grubu

2 adet

4 sefer

2

Hijyenik Tip Klima Santrali

5 adet

6 sefer

3

Klima Santrali

10 adet

6 sefer

4

Hücreli Tip Aspiratör

22 adet

6 sefer

5

Fan-Coil Cihazı

145 adet

2 sefer

6

Bina Otomasyon Sistemi

300-400 nokta

2 sefer

 

EK -2 Periyodik Bakım İş programı:

Sıra No

Periyodik Bakım İş programı

OCAK

ŞUBAT

MART

NİSAN

MAYIS

HAZİRAN

TEMMUZ

AĞUSTOS

EYLÜL

EKİM

KASIM

ARALIK

1

Hava Soğutmalı Soğutma Grubu

 

 

 

X

 

X

 

X

 

X

 

 

2

Hijyenik Tip Klima Santrali

X

 

X

 

X

 

X

 

X

 

X

 

3

Klima Santrali

X

 

X

 

X

 

X

 

X

 

X

 

4

Hücreli Tip Aspiratör

X

 

X

 

X

 

X

 

X

 

X

 

5

Fan-Coil Cihazı

 

X

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

6

Bina Otomasyon Sistemi

X

 

 

 

 

 

X

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)