İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Merkez Kafeteryanın İlaçlanması Ve Dezenfeksiyonu

İhale No 1045954
Sektör Temizlik, İşçilik ve Personel Hizmetleri
İdare T.C DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ( TCDD GENEL MÜDÜRLÜK )
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Ankara
İşin İli Ankara
Yayın Tarihi 29 Aralık 2015
İhale Tarihi 29 Aralık 2015 14:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

 

 

MERKEZ KAFETERYANIN İLAÇLANMASI VE DEZENFEKSİYONU

TEKNİK ŞARTNAMESİ

 

1-            KAPSAM

 

               Bu teknik şartname TCDD Merkez Kafeteryasının (mutfak, yemek salonları, depolar ve bürolar) ilaçlama ve dezenfeksiyonu için çıkılacak ihaleye katılacak isteklilerin verecekleri teknik yeterlik değerlendirilmesinde kullanılacak belgeleri, yapılacak ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri ile bunların muayene ve kabul işlemlerini kapsamaktadır.

 

2-            GENEL HUSUSLAR VE İSTEKLER

2.1-       İsteklinin Şirket Ana Sözleşmesinde İlaçlama ve Dezenfeksiyon işlemlerini yapabileceğine dair bir hüküm bulunacaktır ve S.B.dan 27.01.2005/25709 sayılı yönetmelik hükümlerine göre yetki belgesi alacaktır.

2.2.-        İsteklinin ilaçlama ve dezenfeksiyon işleminde kullanacağı ilaçlar T.C. Sağlık Bakanlığınca onaylanmış ilaçlar olacaktır. Bu ilaçların ismi ve birer kilogramlık numuneleri teklif ile birlikte verilecektir.

2.3-         İlaçlama ve Dezenfeksiyonda kullanılacak ilaçlar Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat alınmış yerlerden temin edilmelidir.

2.4-         İlaçlama ve Dezenfeksiyon yapan personelin sağlığı ve emniyeti ile ilgili tüm tedbirlerin alınmasında yetkili firma sorumludur.

2.5-         İlaçlama ve Dezenfeksiyonda kullanılacak ilaçlar orijinal ambalajında taşınmalıdır.

2.6-         İlaçlama ve Dezenfeksiyonda kullanılacak ilaçların etiketinde imal ve son kullanma tarihi bulunmalıdır.        

2.7-         İstekli teklifinde kullanacağını belirttiği markalarıyla numunelerini verdiği malzemelerden başka bir malzemeyi ilaçlama ve dezenfeksiyon işinde kullanmayacaktır.

 

2.8-         İşin Yapılacağı yerin Görülmesi

 

               TCDD,  isteklilerden ilaçlanacak ve dezenfekte edilecek sabit birimlerin görülmesi ve incelenmesi ile ilgili bir talep geldiğinde gerekli izni verecektir. Tekliflerin değerlendirilmesinde, isteklinin yapacağı işle ilgili sabit birimleri incelediği ve teklifini buna göre hazırladığı kabul edilecektir.

2.8.1-      İhale konusu iş TCDD Genel Müdürlüğü Merkez Kafeterya Gar/ANKARA’ da yapılacaktır.

2.8.2-      İhale konusu iş isteğe bağlı dezenfekte ve 9 adet/3 haftada bir ilaçlama işini kapsamaktadır.

2.8.3-      İstekli, ihale konusu işi çalışma saatlerine göre planlayacağından, teklif verirken bu hususu göz önünde bulunduracaktır.

2.8.4-      İşin yapılacağı yeri gezmek, inceleme yapmak, teklifini hazırlamak ve taahhüde girmek için gerekli olabilecek tüm bilgileri temin etmek isteklinin sorumluluğundadır. İşyerinin görülmesi ile ilgili bütün masraflar istekliye aittir.

2.8.5-      İsteklinin işin yapılacağı yeri gezmekle işyerinin şekline ve mahiyetine iklim şartlarına, işin gerçekleştirilebilmesi için yapılması gerekli çalışmaların ve kullanılacak malzemelerin miktar ve türü ile işyerine ulaşım için gerekli hususlarda maliyet ve zaman bakımından bilgi edinmiş, teklifini etkileyebilecek riskler, olağanüstü durumlar ve benzeri diğer unsurlara ilişkin gerekli her türlü bilgiyi almış sayılır.

2.8.6-      İstekli teklifini, işin tamamı için verecektir.

 

 

 

3-            KULLANILACAK İLAÇLAR

3.1-         İlaçlamada Kullanılacak İlaçlar

 

3.1.1-      İlaçların aktif maddeleri sentetik piretrotlar veya organik fosforlu grubundan olacaktır.

3.1.2-      İlaçların seyreltilmiş hali insanlara, bitki örtüsüne, diğer canlılara, çevreye zarar vermeyecektir.

3.1.3-      İlaçlar orijinal ambalajında imal ve son kullanma tarihi net ve okunur bir biçimde olacak, ilacın son kullanma tarihi en az sözleşme bitim tarihinin sonuna kadar olacaktır.

3.1.4-      İlaç formülasyonu, süspansiyon, konsantre veya wetteyble powder (WP) veya Mikro Kopsilasyon (CS) veya jel kıvamında olabilecek, su ile kullanılacak olanlar homojen bir biçimde karışabilecek, yüklenici kullanım şeklini ancak TCDD’nin onayını alarak değiştirebilecektir. Haşerelerde ve kemirgenlerde insektisitlere karşı direnç gelişimini engellemek ve etkin sonuç alabilmek için ilaçlar ve uygulama yöntemi bir program dahilinde birlikte veya ayrı ayrı kullanılabilecektir.

3.1.5-      İlaçlar erişkin sivrisinek, karasinek, hamam böceği ve diğer haşerelere karşı öldürücü özellikli ve düşürücü etkili olacak, kemirgenlere karşı iç koruma yaparak öldürücü etkiye sahip mum blok vb. paket formülasyon kullanılacak, ayrıca kokuşmayı engelleyici özelliğe sahip olacaktır.

3.1.6-      İlaçların etiketlerinde, kullanma uyarısı, korunma bildirimleri, ilkyardım ve antidotu ile ilgili bilgiler belirtilmiş olacaktır.

3.1.7-            İlaçlar uygulandıkları yüzeylerde (Ahşap ve tekstil döşeme yüzeylerinde) kalıcı leke bırakmayacaktır.

 

3.2-         Dezenfeksiyonda Kullanılacak Dezenfektanlar.

 

3.2.1-      Dezenfeksiyonda yüzey ve genel koruma amaçlı dezenfeksiyon için yüksek etkinliğe sahip dezenfektan kullanılacaktır. Kullanılacak dezenfektanlar dumanlama yöntemiyle veya atomize püskürtme yöntemiyle uygulanabilir özellikte olacaktır.

3.2.2-      Dezenfektanların, insan ve gıda maddelerine karşı zararsız, kokusuz, leke bırakmama ve kalıcı özelliği olacaktır.

3.2.3-      Dezenfektanlar; bitki örtüsüne, diğer canlılara ve çevreye zarar vermeyecektir.

3.2.4-      Kullanılacak dezenfektan her türlü bakterileri, mantar, hepatit B, HIV virüsü de dahil tüm virüslere karşı etkili aynı zamanda bakterisid, fungusid ve tüberkülosid etkisine sahip olacaktır.

3.2.5-      Dezenfektanlar Formaldehit içermeyecektir.

3.2.6-      Dezenfektanlar uygulandıkları yüzeylerde kalıcı leke bırakmayacaktır.

 

4-            İlaçlama ve Dezenfeksiyonda Kullanılacak Makine ve Diğer Ekipmana Ait Belgeler

 

4.1.         Teklif sahibi Teknik şartnamenin 1.maddesinde belirtilen hizmeti yerine getirmek için Sağlık Bakanlığının. 27.01.2005 tarih 25709 sayılı yönetmeliğinde belirtilen malzemelerine ve teçhizata sahip olacaktır.

4.1.1      İlaçlama ve dezenfeksiyon işlemi için gerekli ilaçları aerosol, dumanlama, atomize veya pülverize şeklinde uygulayabilecek taşınabilir tip cihaz.

4.1.2      İlaçlama  ve dezenfeksiyon işleminde görevlendirilecek her personel için ayrı ayrı maske ve koruyucu kıyafet.

 

 

 

 

 

 

 

5-            İLAÇLAMA VE DEZENFEKSİYON İŞLEMİNİN UYGULANMASINA YÖNELİK YÜKÜMLÜLÜKLER

 

5.1-         İlaçlanacak veya Dezenfekte Edilecek Yerlerin Yükleniciye Teslimi

 

5.1.1-      İlaçlanacak veya dezenfekte edilecek yerler yükleniciye temizliği yapılmış olarak teslim edilecektir.

5.1.2-      Yüklenici teslim aldığı yerleri ilaçlanmış yada dezenfekte edilmiş olarak TCDD’ye teslim edecektir.

 

5.2-         İlaçlama ve Dezenfeksiyon Periyotları

 

5.2.1-      İlaçlama işlemi 3 (üç) haftada bir yapılacaktır.

5.2.2-      Dezenfeksiyon işlemi toplumda salgın bir hastalık olması durumunda, TCDD’nin Sağlık Dairesi Başkanlığının görüşü alındıktan sonra veya Sağlık Bakanlığı nın gerekli gördüğü durumlarda bu yerlerin her rutin temizliğinden sonra yapılacaktır.

 

5.3-         Yükümlülükler

 

5.3.1-      27.01.2005 tarih ve 25709 sayılı S.B. talimatında belirtilen yükümlülükler çerçevesinde çalışılacaktır. Bu İlaçlama ve Dezenfeksiyon işinin yürütülebilmesi ve yüklenicinin bu işle ilgili olarak çalıştıracağı personel bakımından ceza ve hukuk yasaları, iş kanunu, sosyal sigortalar mevzuatı ile ilgili sair yasalar, belediye nizamnameleri hükümlerinin uygulanmasında doğacak her türlü hukuki sorumluluk doğrudan doğruya yükleniciye ait olacaktır.

5.3.2-      Yüklenici hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmaksızın lüzumlu bilumum emniyet tedbirlerini zamanında almak ve kazalardan korunma çarelerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla işbu taahhüdün ifası sırasında kasıt, kusur, ihmal, tedbirsizlik ve ehliyetsiz işçiler kullanılmasından dolayı vuku bulacak her türlü zehirlenme ve kazadan yüklenici sorumlu olacaktır.

5.3.3-      Yüklenici iş kanunu ve işçi sağlığı işçi güvenliği tüzük hükümlerine göre gerek kendi işçilerinin gerekse TCDD personelinin ve üçüncü şahısların sağlığını ve ilaçlanacak/dezenfekte edilecek yerlerde bulunan mutfak eşyalarını, yiyecek ve içecek malzemelerini korumak ve sıhhi tedbirleri almakla yükümlü olup, bundan dolayı her türlü sorumluluk yükleniciye ait olacaktır.

5.3.4-      İlaçlama ve dezenfeksiyon işleminde çalıştırılacak personelin mevzuatında emredildiği şekilde portör muayeneleri yüklenici tarafından yaptırılacak, talep halinde buna ilişkin belgeler TCDD’ye ibraz edilecektir.

5.3.5-      Boş ambalajın ve atıkların imhası ile ilgili bilgiler TCDD’ye bildirilecek, ambalaj ve atıkların imhası ile bu konudaki tüm sorumluluk yükleniciye ait olacaktır.

5.3.6-      İlaçlama ve dezenfeksiyonu yapılmış olan yerlerin ne kadar süre ile kullanılmaması gerektiğini gösteren uyarıcı etiketlerin hazırlanması ve tüm giriş çıkış, yapılabilecek mahallere görülüp okunabilecek şekilde etiket konulması da yüklenicinin sorumluluğundadır.

 

6-            MUAYENE VE KABUL İŞLERİ

 

6.1-         Hizmet Üretimi Sürecinde Ara Denetim

 

               Yüklenici ilaçlama ve dezenfeksiyon hizmetini yerine getirirken, yaptığı hizmetin şartname kurallarına uygunluğunun kontrolü, TCDD’nin görevlendirdiği kişi ya da kişiler vasıtasıyla hizmetin yapıldığı yerde yükleniciye önceden haber vermeden yapılacaktır.

6.1.1-      İlaçlar ve dezenfektan maddeler, ilaçlama ve dezenfeksiyon mahallinde TCDD elemanlarınca orijinalliği (Teknik Şartnameye uygunluğu) tespit edildikten sonra açılacak ve kullanılacaktır.

 

6.2-         Muayene ve Kabul

 

6.2.1-      Dezenfeksiyon işleminin tamamlandığı yüklenici tarafından bildirildikten sonra kabul işlemleri muayene ve kabul komisyonları tarafından yapılır. Ancak, dezenfeksiyonla ilgili laboratuar testleri; yerinde bakteriyolojik muayene yapılacak olup, bu testlerin yaptırılacağı laboratuar yüklenici tarafından teklifte belirtilecektir. Bu laboratuarlar tercihen S.B.Halk sağlığı laboratuarı olacak veya S.B. laboratuarının yerinde bakteriyolojik muayene yapmayacağını bildirmesi durumunda özel laboratuar olabilecektir.

6.2.2-      Kültür numuneleri muayene ve kabul komisyonu ile birlikte uzmanlarınca alınacaktır. Numune alma işlemi için gerekli alet ve malzemelerin temini, laboratuar test masrafları yükleniciye ait olacaktır.

6.2.3-      Laboratuar testlerinde olumsuz sonuç çıkması halinde yaptırılan dezenfeksiyon hiç yapılmamış kabul edilecek ve ücreti ödenmeyecektir.

6.2.4-      Üst üste 2 (iki)  defa laboratuar muayene sonucunun olumsuz çıkması halinde sözleşme fesih edilir ve gerekli hukuki uygulama başlatılır.

 

7-            DİĞER HUSUSLAR

 

               Bu teknik şartnamede hüküm bulunmayan hallerde, ihale dokümanı, 4734 ile 4735 sayılı kanun hükümleri ve bunlara ilişkin Kamu İhale Kurumu tarafından yayınlanan mevzuat ve emredici hukuk kuralları geçerlidir.

 

EK-1.

 

HALK SAĞLIĞI ALANINDA HAŞERELERLE MÜCADELE İŞLEM FORMU

 

 

İLAÇLAMAYI YAPANA AİT BİLGİLER

 

-İlaçlamayı yapan firma adı           :

-Açık adresi                                         :

-Mesûl müdür                                     :

-Telefon/faks numarası                    :

-Müdürlük izin tarih ve sayısı          :

-İlaçlama yapan ekip sorumlusu    :

 

KULLANILAN İLACA AİT BİLGİLER:

 

-Kullanılan ilacın ticari adı                              :

-İlacın temin edildiği yer                   :

-İlacın uygulama şekli                      :

-İlacın aktif maddesi                         : 

-İlacın antidotu                                  :

-İlaç ambalajının miktarı (kg/litre)                :

 

 

İLAÇLAMA YAPILAN YER HAKKINDA BİLGİLER

 

-İlaçlama yapılan yerin açık adresi               :

-İlaçlama yapılan haşere türü/adı :

-Uygulama tarihi ve saati                                 :

-Mesken/işyeri vb.                              :

-İşyeri ise çalışan sayısı                    :

-Mesken ise daire sayısı                    :

-İlaçlama yapılan yerin alanı          :

 

 

                        Ekip Sorumlusu                                                         İlaçlama Yapılan Yerin

                               İmza                                                                 Sorumlusu/Yetkilisi-İmza

 

 

 

Not: ZEHİRLENME DURUMLARINDA GEREKTİĞİNDE ZEHİR DANIŞMA MERKEZİNİN ÜCRETSİZ 0 800 314 79 00 NOLU TELEFONUNU ARAYINIZ.

 

Bu form iki nüsha olarak hazırlanır ve bir nüshası ilaçlama yapılan yerin yetkililerine/sahibine verilmesi zorunludur.

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)