İhale No | 1053058 |
Sektör | Tesis, Kantin İşletme ve Gayrimenkul Satış, Kiralama |
İdare | KONYA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ |
İhale Tipi | Hizmet Alımı |
İhale Usulü | Yaklaşık Maliyet |
İhale İli | Konya |
İşin İli | Konya |
Yayın Tarihi | 25 Ocak 2016 |
İhale Tarihi | 3 Şubat 2016 10:00 |
Temel
(KDV Hariç...)
- Kamu İhaleleri
- E-İhaleler
- İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
- Doğrudan Temin İhaleleri
- Sınırsız İhale Takibi
- Sınırsız İhale Alarmı
- Günlük İhale Raporu
Kurumsal
(KDV Hariç...)
- Temel Paket Dahil
- AB İhaleleri
- İhale Sonuçları
- Kazanan Firmalar
- İhale Arşivi
- KİK Kararları
- Yasaklı Firma Sorgulama
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Konya Beyhekim Devlet Hastanesi Kantin İşletme İşine Ait Kiralama İşlemleri İhale İlanı
Konya İli , Selçuklu İlçesi, Beyhekim Mahallesi Turgut ÖZAL Caddesi No:7 adresinde bulunan Konya Beyhekim Devlet Hastanesi bünyesindeki Kantin , 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi gereğince açık teklif ihale usulü ile yapılarak ,Hazine Taşınmazlarının İdaresi Yönetmeliği çerçevesinde üçüncü şahıslara kiralamak suretiyle işletilecektir. İhaleye ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır.
1- İhale konusu iş : Konya Beyhekim Devlet Hastanesi Kantin Kiralama İşi
2- İşin süresi : 36 (Otuzaltı) ay
3- İhalenin Yapılacağı Yer : Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İhale Salonu Beyhekim Mahallesi Turgut Özal Caddesi No: 10 Selçuklu/KONYA
4- Kira Tespiti Komisyonca belirlenen tahmini bedel: 12 aylık tahmini kira bedeli 374.868,89 TL (Üçyüzyetmişdörtbinseklzyüzatmışsekiz Türk Lirası Seksendokuz Kuruş)
5- Geçici Teminat Bedeli % 30 :112.460,66 TL (Yüzonikibindörtyüzatmış Türk Lirası Atmışaltı Kuruş)Geçici Teminat Bedeli banka mektubu olarak verilmesi halinde, geçici teminat mektubu süresiz ve geçici teminat mektubunun teyit yazısının ibrazı gereklidir.
6- İhalenin Yapılacağı Tarih - Saat: 03.02.2016 Çarşamba günü saat 10:00
7- Kantin Alanı: Açık Alan :227 m2 + Kapalı Alan:222 m2 Toplam Kantin Kullanım Alanı: 449 m2 'dir.
8- İhaleye katılabilme şartları ve istenen belgeler;
İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:
8/1- İhaleye İştirak edecek İsteklilerin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yasal yerleşim yeri sahibi olduklarını gösterir belge; (Gerçek kişiler için Nüfus Müdürlüğünden alınacak Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi(İkametgâh) veya adres bilgilerinin olduğu nüfus kayıt örneği, Tüzel kişiler için Ticaret sicil gazetesi)
8/2- Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası veya ilgili meslek odası belgesi;
a- Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da ilgili meslek odasından ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
b- Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
8/3- Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri; a- Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
b- Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortaklan, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
8/4- Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
8/5- Gerçek kişiler için Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı veya onaylı sureti ve tüzel kişilerin ise vergi kimlik numaralarını bildirir belge veya onaylı sureti,
8/6- Şartnamede belirlenen geçici teminata ilişkin geçici süresiz banka teminat mektubu veya geçici banka teminat mektupları dışındaki teminatların Konya İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin Halk Bankası Nalçacı Şubesindeki TR74 0001 2009 5230 0044 0000
Sayfa 1 / 2
03^
16 nolu hesaba gerçek veya tüzel kişiliğin adı, ihale adı, geçici teminat bedeli olduğu ve Genel Sekreterliğimizin adı belirtilerek yatırıldığını gösteren dekontlar;
8/7- İhale şartnamesi bedelinin yukarıda belirtilen banka hesabına yatırıldığına dair banka dekontu;
8/8- İhaleye iş ortaklığı(Ortak girişim) olarak teklif verilemez.
8/9- Alt yüklenici çalıştırılamaz.
8/10-İstekli kiralanacak alanı idarenin onayı ile ihaleden önce görebilir.
8/11-İhaleye katılacak olan istekliler, ihale tarihi itibariyle son 5 yıl içinde en az 3 (üç)yıl kantin, kafeterya, büfe veya çay ocağı çalıştırmış olmak ve bununla ilgili belgelerin aslı veya onaylı suretlerini ihale komisyonuna sunmak zorundadır. (Kamu veya Özel Sektörde yapılan işlerde idareden alınacak belge, 3 (üç) yılı kapsayacak vergi levhasım ve iş yeri açma- çalıştırma ruhsatını, kendi namına işletmecilik yapanlar ise 3 (üç) yılı kapsayacak vergi levhasını ve işyeri açma- çalıştırma ruhsatını sunacaklardır.)
9- Belgelerin sunuluş şekli:
9/1- İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslım veya aslma uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır. Ancak, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Nizamnamesinin 9 uncu maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde Gazete idaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca "aslının aynıdır" şeklinde onaylanarak isteklilere verilen Ticaret Sicili Gazetesi suretleri ile bunların noter onaylı suretleri de kabul edilecektir.
9/2- Noter onaylı belgelerin aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup, sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar ile "ibraz edilenin aynıdır" veya bu anlama gelecek bir şerh taşıyanlar geçerli kabul edilmeyecektir.
9/3- İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihale tarihinden önce İdare tarafından "aslı idarece görülmüştür" veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini tekliflerine ekleyebilirler.
10- İhale ile ilgili dosyalar ve şartnameleri mesai saatleri dahilinde Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Satın alma Komisyon Başkanlığında bedelsiz görülebilir. Ancak ihaleye teklif verecek olanların, idarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur. İhale Dokümanı 50 (elli) TL Konya îli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin Halk Bankası Nalçacı Şubesindeki TR74 0001 2009 5230 0044 0000 16 nolu hesaba ihaleye katılacak olan gerçek veya tüzel kişiliğin adı, ihale adı, doküman satış bedeli olduğu ve Genel Sekreterliğimizin adı belirtilerek yatırılması halinde temin edilebilir.
11- Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 37 inci maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce ihale komisyon başkanlığına ulaşması şarttır.
12- Postada meydana gelecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon sorumluluk kabul etmez.
13- İhale Öncesinde istekliye ve sonrasında veya sözleşme aşamasında her türlü vergi, resim, harç ve benzeri giderler kiralayana aittir.
14- Komisyon gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
15- İhaleye İştirak edenler, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri ve Sözleşmedeki genel hükümleri ve kantin kiralama işine ait kira şartnamedeki genel ve özel şartların tüm maddelerini önceden okumuş ve aynen kabullenmiş sayılırlar. İlanda hüküm bulunmayan hallerde kira şartnamesindeki hükümler geçerlidir.
16- İhale ilanı Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği web sayfasında satın alma bölümünde görülebilir.
Adil ÇİFTÇİ Genel Sekreter a.
Mali Hizmetler Başkam
Sayfa 2/2
I- GENEL ŞARTLAR MADDE 1 - Kiraya verilecek taşınmazın;
|
MADDE 2- Yukarıda tapu kaydı, niteliği ve diğer özellikleri belirtilen taşınmaz Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince, 03 i O'L IZ&İ& günü saat:1ü..’ dayapılacakihale ile kiraya verilecektir.
MADDE 3- İhale Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince,
08/09/1983 tarihli 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde Kanununun45 inci maddesine göre AÇIK TEKLÎF İHALE USULÜ ile yapılacaktır.
MADDE 4- Taşınmazın kira süresi sözleşmenin imzalanmasına müteakip işyeri tesliminin yapılmasına ait tutanakların imzalandığı tarihden İtibaren36 (Otuz Altı)aydır.
MADDE 5- Taşınmazın tahmin edilen bedeli (ilk yıl kira bedeli) 374.868,89 TL (Üçyüzyetmişdörtbinsekizyüzaltmışsekiztürklirasıseksendokuzkuruş) ve geçici teminat miktarı 112.460,66 TL (Yüzonikibindörtyüzaltmıştürklirasıaltmışaltıkuruş)’ dir.
MADDE 6- Kiracıdan sözleşme düzenlenmeden önce ihale bedeli üzerinden yüzde altı(%6) oranında kesin teminat alınır.
MADDE 7- İlk yıl kira bedeli ihale bedeli olup, takip eden yıllar kira bedelleri ise bir önceki yıl kira bedelinin Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi (YÎ-ÜFE - bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim) oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir.Kiracı yıllık kira artış miktarının %6’sı kadar ek kesin teminat vermek zorundadır.
İlk yıl için kira bedelinin dörtte biri sözleşmenin imzalanmasından önce, peşin olarak ödenir, kalanı üçer aylık dönemler hâlinde üç eşit taksitleödenir.Müteakip yıllar kira bedelleri ise, üçer aylık dönemler hâlinde dört eşit taksitle kira bedeli peşin olarak ödenir. İlk kira bedelinden(sözleşmenin imzalanmasından önce, peşin olarak yatırıldığı tarih) sonraki kira bedellerinin yatırma zamanı ilgili dönemin(vadenin) ilk iş günüdür.
Kira bedelini vadesinde ödemeyen kiracıya ihtarname çekilerek 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu 315. Maddesinde belirtilen çatılı iş yerlerinde tebliğ tarihini izleyen 30(otuz) gün içerisinde ödemesi istenir Vadesinde ödenmeyen kira bedeline, 21/07/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme faizi uygulanır.
MADDE 8- İhaleye katılabilmek için; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte belirtilen niteliklerehaiz olmakve geçici teminatı yatırmak şarttır.
MADDE 9- İhale komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararma itiraz edilemez.
MADDE 10- İhale komisyonları tarafından alman ihale kararlan ita amirlerince, karar tarihinden itibaren en geç 15 (onbeş) iş günü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta amirlerince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır.
İta amirlerince onaylanan ihale kararlan, onaylandığı günden itibaren en geç beş iş günü içinde, müşteriye veya vekiline imzası alınmak suretiyle elden veya iadeli taahhütlü mektupla tebliğ edilir.
2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 31 inci veya 76 ncı maddelerine göre onaylanan ihale kararlannın yukarıda açıklanan şekilde tebliğinden itibaren 15 (onbeş) gün içinde müşteri; kesin teminatı yatırmak, sözleşmeyi düzenlemek, sözleşmenin notere tescili gereken hâllerde notere tescil ettirmek ve ihaleyle ilgili vergi, resim, harç ve diğer giderleri ödemek zorundadır. Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale bozulur ve geçici teminat Hâzineye gelir kaydedilir ve aynca, müşteri hakkında 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 84 üncü maddesi uyarınca işlem yapılır.
İdare de aynı süre içerisinde taşınmazı müşteriye mahallinde düzenlenecek tutanakla şartnamede belirtilen sınır ve niteliğe göre teslim eder. Tutanakta, taşınmaz bina ise müştemilatı, değilse üzerindeki muhdesat ve dikili şeyler değerleri itibariyle gösterilir, teslim tutanağı ilgili memur ve kiracı tarafından imzalanır.
Kira sözleşmesinin süresi, mahallinde yapılan yer teslimi tarihinde başlar.
MADDE İl- Kiracı,sözleşmenin devamı süresince, mücbir ve kamudan kaynaklanan sebepler haricinde, sözleşme süresinin uzatılması, kira bedelinin indirilmesi, ödeme tarihi ve miktarlarının, kiralanan alanın yüzölçümünün değiştirilmesi talebinde bulunamaz.
MADDE 12- Kiraya verilen yer; bina ise kiracı sabotaj, yangın gibi tehlikelere karşı her türlü tedbirleri almak, gerektiği takdirde binanın genel görünüm ve ahengine uygun biçimde boya, badana gibi onanmmı yapmak, arsa veya arazi ise değerini düşürmeyecek, özelliğini, verim gücünü bozmayacak önlemleri almak, tedbirsizlik, dikkatsizlik, ihmal, kusur gibi nedenlerle vuku bulacak zarar ve ziyanı Hâzineye ödemek zorundadır.
MADDE 13-Kiracı, idarenin izni olmadan sözleşmenin bir kısmını veya tamamım devredemez, sözleşmeye ortak alamaz (kiracının şirket olması halinde hisse devirleri hariç), kiraya verilen yeri genişletemez, değiştiremez ve amacı dışında kullanamaz. Kiraya verilecek taşınmazlar üzerinde sabit tesis yapılamaz. Ancak idarenin izni ile kiralama süresi sonunda kaldırılmak ve kiralama amacına uygun olmak kaydıyla takılıp sökülebilir malzemelerle kapalı alan oluşturulabilir.
Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmeliğin 73/A maddesi uyannca kendilerine alt kiracılık hakkı tanınan gerçek ve tüzel kişiler bu haklarım kısmen veya tamamen devredemez ve sözleşmelerine ortak alamaz.
MADDE 14- Taşınmaza Bakanlığımızca ya da kamu idarelerince ihtiyaç duyulmasıveya herhangi bir sebeple Hazine mülkiyetinden çıkmasıhâllerinde sözleşme tek taraflı olarak feshedilir, kiracı Hâzineden veya Bakanlığımızdan hiçbir hak ve tazminat talebinde bulunmadan, yapılacak tebligatı takip eden 15 (onbeş) gün içerisinde taşınmazı tahliye edecektir.
Ayrıca, sözleşme yapıldıktan sonra taahhüdünden vazgeçen ve mücbir sebepler dışında taahhüdünü sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirmeyen kiracı hakkında 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 84 üncü maddesi uyarınca işlem yapılır.
MADDE 15-Kiracımn; fesih talebinde bulunması, kira dönemi sona ermeden faaliyetini durdurması, kiralananı amacı dışında kullanması, taahhüdünü sözleşme ve kira şartnamesindeki hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi, işletme ruhsatı alamaması, her ne sebeple olursa olsun işletme ruhsatının iptal edilmesi, üst üste iki taksitin vadesinde(vade tarihinde) ödenmemesi hallerinde kira sözleşmesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 62 nci maddesine göre tebligat yapmaya gerek kalmaksızın idarece feshedilerek, kesin teminatı gelir kaydedilir ve cari yıl kira bedelinin %25 (yüzde yirmibeşi) tazminat olarak tahsil edilir. Sözleşmenin feshedildiği tarihten sonraki döneme ilişkin varsa kira bedeli öncelikle kiracıdan alınacak tazminata mahsup edilir.
MADDE 16- Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiraya verilen yer, kiracı tarafından herhangi bir tebligata gerek kalmadan taşınmazı kiraya veren idare yetkililerine bir tutanakla teslim edilir. Bu tutanakta; kiraya verilen yer teslim edilirken bu yerlerle birlikte kiracının tasarrufuna bırakılan ve teslim tutanağında belirlenen müştemilat veya üzerindeki muhdesat ile dikili şeylerin de tam ve sağlam olup olmadığı yazılır. Noksan olan, kırılan veya kaybolan malzeme ve muhdesat kiracı tarafından aynen temin edilir veya bedeli muhasebe birimine (sağlık tesisinin veznesine) yatırılır.
MADDE 17- Kira süresinin sona ermesi veya sözleşmenin feshi hâlinde taşınmaz idareye teslim edilmezse, geçen her gün için, cari yıl kira bedelinin binde beşi oranında ceza, itirazsız olarak ödenir ve bunlardan ayrıca ecrimisil alınmaz.
Ceza ödenmesi taşınmazın kullanılmasına ve tahliyenin geciktirilmesine neden olamaz. Sonradan sözleşme ve şartnamede yazılı hususlara yapılan itirazlar kabul edilmez.
MADDE 18- Kiracı kira süresinin bitiminde derhâl, sözleşmenin feshi hâlinde ise, tebligatı müteakip onbeş gün içinde taşınmazı tahliye etmek zorundadır. Kiracının kiralananı rızaen tahliye etmemesi hâlinde, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 75 inci maddesine göre kiracı tahliye edilir.
MADDE 19- Bu şartnamede yer alan, kiraya veren idarece belirlenen ve kira sözleşmesine konulan kurallara kiracı tarafından riayet edilmediği takdirde, bu şartnamenin 15 inci maddesine göre işlem yapılır.
MADDE 20- Bu şartname, belirlenecek özel şartlarla birlikte kiralanacak alanın krokisi sözleşmenin ekini teşkil eder.
MADDE 21- Bu şartnamede hüküm bulunmayan hâllerde,2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri ile diğer mevzuat hükümleri uygulanır.
MADDE 22- İhtilafların çözüm yeri KONYA icra daireleri ve mahkemeleridir.
II- ÖZEL ŞARTLAR
MADDE 23-
1~ Kantine ait elektrik, su, doğalgaz ısınma vb. masraflar yükleniciye ait olacaktır.Bu giderlerin kiracı tarafından abonelik almabiliyorsa abonelik alınması aksi takdirde ise süzme sayaç ile ayrılarak kiracı tarafından ödenecektir. Isınma giderlerinin ise kiraya verilen kapalı alanın toplam kapalı alana oranlanarak idare tarafından hesaplanarak kiracı tarafından ödenecektir. Kiracı tarafından ödenecek olan bu giderler sözleşme bedeline dahil edilmeyecek ayrıca hastane veznesine yatırılacaktır
2- İşletme hakkı verilen yerde hizmetin gerektirdiği malzeme veya eşya dışında devlet güvenliği, örf, adet ve genel ahlaki değerlere aykırı ve İdarece sakıncalı bulunacak her türlü alet,kitap broşür gibi eşya bulundurulması yasaktır.
3- Söz konusu kiralanacak kantine ilave yapılmayacaktır. 192,75 m2 kapalı alan içerisinden geçen ve krokide belirtilen hasta ve personel yolu işletme hakkı verilen İşletmeci tarafından estetik görünümü bozmayacak şekilde kaliteli ve dayanıklı cam ile krokide belirtilen şekilde bölünecektir. Bakım ve onanma ait masrafları işletme hakkı verilen kişi tarafından karşılanacaktır.
4- Taşınmazın amacına ve sözleşmede belirtilen şekilde kullanıp kullanmadığına idare her zaman denetleme yetkisine sahiptir.
5- Kiralanan ticari alanlardan mal ve hizmet temin edecek vatandaşlarımızın mağduriyetine de sebebiyet verilmemesi bakımından piyasa rayicinin üzerinde ve fahiş fiyatla mal ve hizmet satılmasının önüne geçilmesi maksadı ile idarece fiyat tarifesi devamlı suretle kontrol edilecek, belirlenen fiyat tarifesine uygun satış yapılacak; varsa ilgili oda vb. sivil toplum kuruluşlarının fiyat tarifesine uyulacak, belirlenen bir fiyat tarifesi yok ise idarenin yapmış olduğu fiyat araştırması sonucunda tespit edilen ve kiracıya bildirilen fiyat tarifesine uyulacaktır.
6- Hastane personeline %10 iskontolu satış yapılacaktır.
7- İşletme hakkı verilen yerde düşük dereceli olsa da alkollü içecekler bulundurulamaz. Satışı yapılamaz.
8- İşletmeci çalıştırmış olduğu kişilerin sabıka kaydı, portör muayeneleri, kimlik bilgilerini ve adreslerini belirten belgeleri ilgili mevzuatlara göre düzenlemek ve idareye işe başladığı tarihten itibaren bir hafta içerisinde vermek zorundadır. Çalışan işçilerin Halk Eğitim Merkezinden hijjen belgelerini alarak idareye teslim edeceklerdir.
9- Hastane bahçesi ve bina içinde İdare tarafından kantin ve çay ocağı amacıyla kiralanan mekânlar dışında, poliklinik birimleri, servisler, koridorlarda ve diğer yerlerde seyyar araba veya kişiler aracılığı ile kesinlikle satış yapılmayacaktır.
10- Hastane kantinlerinde hastane içerisinde satılması veya kullanılması yasaklanmış olan ürünler satılmayacaktır.
11- Kantin 24 saat hizmet verecektir. İdare Çalışma Saatlerini gerek görmesi halinde değiştirebilir.
12- Kantinde çalışanlar düzenli bir biçimde temiz ve idarenin belirleyeceği renkte önlük giyeceklerdir.
13- Satışa sunulan malzemelere için hastane yöneticiliğinden onay alınacak ve onaylı fiyat tarifesi kantine liste halinde herkesin görebileceği yere asılacaktır.
14- İşletme hakkı verilen yerde sigara satışı yapılamaz.
15- Kantinde, satışı yapılan ürünlerin satışı yapılırken hijyen kurallarına dikkat edilecektir.
16- Sözleşmenin imzalanmasından sonra Yargı kararlan, mücbir sebepler, idarenin iradesi dışında gelişen olaylar neticesinde taşınmazın (kiralanan alan/alanlar) kiracıya teslim edilememesi durumunda idarenin hiçbir sorumluluğu olmayacaktır.
17- Kantin işletmecisi (kiracı) 18 madde halinde belirlenen özel şartlara (Madde 28) uymadığı veya sorumluluklanm yerine getirmediği idare tarafından tespit edilmesi halinde idare kiracıya bu hususları ihtarname ile bildirir.Tespit edilen ve idare tarafından ihtarname ile kiracıya bildirilen hususları 10 (on) takvim günü içerisinde yapması istenir, ihtarname ile bildirilen hususları yapmadığı geçen her gün için idare tarafındanKantin işletmecisine (kiracı) 1 inci ve 2 inci ihtarnamede cari yıl kira bedelinin onbindebeşi oranında, 3 üncü ihtarnamede binde biri oranında ceza uygulanır. İhtarnamede verilen süre içerisinde ihtarname ile bildirilen hususları yapmadığı veya özel şartlardaki hususlara üç defa uymaz ise dördüncü defa ihtarname çekmeksizin2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 62 nci maddesine göre tebligat yapmaya gerek kalmaksızın sözleşme idarece feshedilerek, kesin teminatı gelir kaydedilir.
18- -İhaleye katılacak olan istekliler, ihale tarihi itibariyle son 5 yıl içinde en az 3 (üç)yıl kantin, kafeterya, büfe veya çay ocağı çalıştırmış olmak ve bununla ilgili belgelerin aslı veya onaylı suretlerini ihale komisyonuna sunmak zorundadır. (Kamu veya Özel Sektörde yapılan işlerde idareden alınacak belge, 3(üç) yılı kapsayacak vergi levhasım ve iş yeri açma- çalıştırma ruhsatı, kendi namına işletmecilik yapanlar ise 3 (üç) yılı kapsayacak vergi levhasım ve işyeri açma- çalıştırma ruhsatım sunacaklardır.)
EKİ:
- Kiralanacak Alana Ait Kroki(2 Sayfa)
“28 (yirmi sekiz) madde ve Kiralanacak Alana Ait Krokiden oluşan bu şartnamedeki yazılı hususları olduğu gibi kabul ve taahhüt ederim. Her çeşit tebligat, aşağıdaki adresime yapılabilir.”
Müşterinin (Tüzel kişiliklerde yetkili temsilcinin);