İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Kışla Isı Merkezinde Bulunan Buhar Kazanları, Esanjör Ve Hidrofor Denge Tanklarının Periyodik Basınç Testlerinin Yapılması İşi Hizmet Alımı

İhale No 737518
Sektör İnşaat, Peyzaj, Taahhüt
İdare İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı - İSTANBUL
İhale Tipi Yapım İşleri
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli İstanbul
İşin İli İstanbul
Yayın Tarihi 17 Temmuz 2014
İhale Tarihi 23 Temmuz 2014 10:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI WEB SİTESİNDE YAYINLANAN İHALE İLANI
İŞİN ADI :    KIŞLA ISI MERKEZİNDE BULUNAN BUHAR KAZANLARI, ESANJÖR VE HİDROFOR DENGE TANKLARININ PERİYODİK BASINÇ TESTLERİNİN YAPILMASI İŞİ HİZMET ALIMI
İLAN TÜRÜ ve USULÜ:    DOĞRUDAN TEMİN - Doğrudan Temin Alımları
 
İDARE ADI:    İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı
ADRESİ:    İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Küçükyalı/İSTANBUL
TELEFON VE FAX NUMARASI:    +902164175780-84 - +902164797380
ELEKTRONİK POSTA ADRESİ:    
 
MALIN NİTELİĞİ VE TÜRÜ:    AYRINTILI BİLGİ İHALE DÖKÜMANINDADIR.
MİKTARI:    4    KALEM
MALIN TESLİM YERİ:    İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Küçükyalı-Maltepe/ İSTANBUL
MALIN TESLİM TARİHİ/TARİHLERİ:    SÖZLEŞMENİN İMZALANDIĞI TARİHTEN İTİBAREN 5 GÜN İÇİNDE İŞE BAŞLANACAKTIR.
İhalenin YAPILACAĞI YER:    İkm.Mly.Okl.ve Eğt.Mrk.K.lığı İhale Komisyon Bşk.lığı İhale Salonu Küçükyalı / İSTANBUL
İhalenin TARİH VE SAATİ:    23/7/2014-10:00
 
İHALE İLANI METNİ  
İKMAL MALİYE OKULU VE EĞİTİM MERKEZİ KOMUTANLIĞI KIŞLA ISI MERKEZİNDE BULUNAN BUHAR KAZANLARI, ESANJÖR VE HİDROFOR DENGE TANKLARININ PERİYODİK BASINÇ TESTLERİNİN YAPILMASI İŞİ HİZMET ALIMI(4 KALEM)’ NA AİT İHALE DOĞRUDAN TEMİN YÖNTEMİ İLE YAPILACAKTIR.

KISMİ TEKLİF VERİLMEYECEKTİR.BİRİM FİYAT ÜZERİNDEN EN UCUZ TEKLİFİ VEREN İSTEKLİNİN TEKLİFİ UYGUN TEKLİF OLARAK KABUL EDİLECEKTİR. 

ALIM KARARI VERİLEN İSTEKLİ İLE SÖZLEŞME YAPILACAK, %6 KESİN TEMİNAT ALINACAKTIR.

TEKLİF MEKTUPLARI "İKMAL MALİYE OKULU VE EĞİTİM MERKEZİ KOMUTANLIĞI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI KÜÇÜKYALI / İSTANBUL" ADRESİNDEN TEMİN EDİLEBİLECEKTİR.

TEKLİF MEKTUPLARI , TEKLİF ZARZI İÇİNDE ZARFIN ÜZERİNDE İŞİN ADI, TEKLİF VERENİN ADRES BİLGİLERİ VE ZARFIN YAPIŞAN KISMI KAŞELİ VE İMZALI OLARAK 23 TEMMUZ 2014 GÜNÜ SAAT: 10.00'A KADAR "İKMAL MALİYE OKULU VE EĞİTİM MERKEZİ KOMUTANLIĞI İHALE KOMİSYON BAŞKANLIĞI KÜÇÜKYALI / İSTANBUL" ADRESİNE TESLİM EDİLECEKTİR. BELGE GEÇER (FAKS) İLE GÖNDERİLEN TEKLİFLER KABUL EDİLECEKTİR.
YUKARIDA BELİRTİLEN TARİH VE SAATTE TEKLİF ZARFLARI İSTEKLİ VE HAZIR BULUNANLAR ÖNÜNDE AÇILACAKTIR. TÜM İSTEKLİLERİN TEKLİFLERİ AÇILDIKTAN SONRA, İSTEYEN İSTEKLİLERE İKİNCİ BİR TEKLİF VERME İMKANI TANINACAKTIR.İSTEKLİLER BİRİNCİ TEKLİFLERİNDE SUNDUKLARI TUTARI AŞMAYACAK ŞEKİLDE İKİNCİ TEKLİFLERİNİ DOĞRUDAN TEMİN ALIM HEYETİNE VEREBİLECEKTİR.İKİNCİ TEKLİFİ VERMEYEN/VERMEK İSTEMEYEN İSTEKLİLERİN İLK TEKLİFİ ESAS ALINACAKTIR.HAZIR BULUNMAYAN İSTEKLİLERİN SUNDUKLARI TEKLİFLER, SON TEKLİFLERİ OLARAK KABUL EDİLECEKTİR.

TEL : 0 216 489 16 23 – 0216 417 57 80 DAHİLİ: 3011-3012-3013 FAX:0216 489 16 23

MALZEME LİSTESİ :
1.1250000KCAL BUHAR KAZANI BASINÇ TESTİ YAPILMASI 3 ADET
2.500-2000LT.DENGE TANKLARININ BASINÇ TESTİNİN YAPILMASI 31 ADET
3.150.000-800.000 KCAL SICAK SU KAZANI BASINÇ TESTİ YAPILMASI 4 ADET
4.1500 LT. BOYLER TANKI 15 ADET

KIŞLA İÇERİSİNDE BULUNAN BASINÇLI KAPLARIN PERİYODİK BASINÇ TESTLERİNİN YAPILMASI İŞİ HİZMET ALIMI TEKNİK ÖZELLİKLER

1. KONU 
Bu teknik özellikler “Kışla İçerisinde Bulunan Basınçlı Kapların Periyodik Basınç Testlerinin Yapılması İşi” hizmet alımına ait istek ve özellikleri, kontrol ve muayene hususlarını ve diğer özellikleri kapsar.

2. TANKLARIN SÖKÜMÜ VE MONTAJI
2.1. İSTEK VE ÖZELLİKLER
2.1.1. Kışla ısı merkezi buhar ve sıcak su kazanları ile eşanjör ve hidrofor denge tanklarının basınç testine hazırlanması ve test sonrası çalışır hale getirilmesi yüklenici firma tarafından yapılacaktır.
2.1.2. Tank üzerindeki emniyet cihazları ve içerisindeki membran sökülecek ve kör tapa takılacaktır. İlgili işlemler yüklenici tarafından yapılacaktır.
2.1.3. Basınç testinin tamamlanmasından hemen sonra tank eski haline getirilecek ve çalışır duruma gelmesi sağlanacaktır.
2.1.4. Tank söküm ve yeniden toplama uygulamasında (malzemenin yorulması, yıpranması, korozyona uğramış olması gibi durumlar dışında) yüklenicinin hatasından dolayı diğer malzemelerin hasara uğraması durumunda, zarar yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.
2.1.5. Söküm ve yeniden toplama aşamasındaki her türlü malzeme indirme, yükleme ve yerleştirme faaliyetleri sırasında iş makineleri (vinç, forklift, hidromek vb.)yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.
2.1.6. Söküm ve yeniden toplama işlemleri sırasında her türlü güvenlik tedbirini yüklenici almak zorundadır. Çalışma sahasında alev, kıvılcım yaratabilecek maddelerin bulundurulması yasaktır.

2.2. DENETİM VE MUAYENE METODLARI :
2.2.1. Kontrol teşkilatı tarafından her tankın özenle söküldüğü ve test sonrasında özenle yeniden toplandığı gözle kontrol edilecektir.
2.2.2. Yapılan işlemler esnasında herhangi bir hasar meydana gelmesi durumunda bu hasarın nedenleri kontrol teşkilatı tarafından tutanakla belgelendirilecektir.
2.2.3. İşin tamamlanmasını müteakip Muayene ve Kabul Komisyonu tarafından tüm tankların yüklenici tarafından çalışır duruma getirilip getirilmediği incelenecektir.
2.2.4. Muayene esnasında meydana gelebilecek kaza ve hasarlardan yüklenici firma sorumludur.

3. KAZANLARIN BASINÇ DENEYİ
3.1. Kazanların hidrolik basınç deneyleri, en yüksek çalışma basıncının en çok 1,5 katı ile yapılacak, kontrol ve deneylerin sonucu uygun bulunmayan kazanlar, uygunluk sağlanıncaya kadar kullanılmayacaktır.

4. KAZANLARDA BLÖF TERTİBATI – STOP VALFİ
4.1. Kazanların giriş ve çıkış boruları üzerine, birer adet ana stop valfi konulacak, bunlar çabuk ve kolay kapanacak şekilde olacak ve buhar yoğunlaşması halinde kullanılmak üzere, kazanlarda blöf tertibatı yapılacaktır. Birlikte çalışan kazanların her birinde ayrı ayrı stop valfi bulunacaktır.
5. BOŞALTMA VALFİ
5.1. Kazanlarda suyun veya çamurun boşaltılması için, kazanın alt kısmında yeteri kadar boşaltma valfi veya musluğu bulunacak, su veya çamur bir boruyla kanala veya dışarıya akıtılacaktır.

6. KAZAN DAİRESİNDE GÜVENLİK
6.1. Patlayıcı, parlayıcı veya kolay yanıcı maddelerle çalışılan kazan dairelerinin diğer atölyelere açılan pencere ve kapıları bulunmayacaktır.
6.2. Kazan dairelerinin tavanı, gerektiğinde kazan üzerine çalışmaya kolaylaştıracak yükseklikte olacaktır.
6.3. Kazan daireleri sürekli olarak havalandırılacaktır. Tabii havalandırmanın yeterli olmadığı hallerde, uygun aspirasyon tesisatı yapılacaktır.

7. KAZANLARDA KAPI VEYA KAPAK
7.1. Buhar ve sıcak su kazanlarında onarım, bakım ve temizlikte, kazan içine veya baca kanalına girmek için, yeteri kadar uygun şekil ve büyüklükte kapı veya kapak bulunacaktır.

8. BASINÇLI KAPLARDA ETİKET 
8.1. Ocaksız buhar ve sıcak su kapları ile basınçlı hava depoları, gaz tüpleri ve depoları gibi basınçlı kaplar ve bunların bağlantıları, teçhizatı ve malzemesi tekniğe uygun olacaktır. Basınçlı kapların görünür yerlerine imalatçı firmalar tarafından aşağıdaki bilgilerin yazılı olduğu bir plaka konacaktır. 
1) Kap hacmi (litre)
2) İşletme basıncı (kilogram/ santimetrekare) 
3) Deneme basıncı (kilogram/ santimetrekare)
4) Kontrol tarihi

9. BASINÇLI KAPLARIN PERİYODİK KONTROLÜ
9.1. Basınçlı kapların kontrol ve deneyleri imalinin bitiminden sonra ve monte edilip kullanılmaya başlanmadan önce veya yapılan değişiklik ve büyük onarımlardan sonra en az üç ay kullanılmayıp yeniden servise girmeleri halinde ise tekrar kullanmaya başlanmadan önce ve herhalde periyodik olarak yılda bir yapılır. Kontrol ve deney sonuçları düzenlenecek bir raporda belirtilir ve bu raporlar işyerlerin de saklanır.

10. BASINÇLI KAPLARDA KONTROL CİHAZLARI
10.1. Basınçlı kaplar üzerinde, emniyet supabı, boşaltma vanası, manometre ve termometre gibi kontrol cihazları bulunacaktır.
10.2. Paralel çalışan basınçlı kapların giriş, çıkış, boşaltma ve blöf vanaları ayrı ayrı işaretlenmiş olacaktır.
10.3. Emniyet supapları basınçlı kapların en çok kullanma basıncına göre ayarlanacak ve bu basıncın onda biri oranında bir basınç artışında açılacak özellikte olacaktır.

11. BASINÇLI KAPLARDA EMNİYET SÜPABI
11.1. Basınçlı kaplarda bulunan emniyet supabı, basınçlı kaba doğrudan doğruya bağlı olacaktır. Ancak kabın için de bulunan madde, emniyet supabının takılmasını engellediği veya bozulmasına yol açtığı hallerde emniyet supabı basınçlı kaba en yakın bir tesisat üzerine takılacaktır.
11.2. Emniyet supabı bağlı olduğu basınçlı kabın kapasitesine ve besleme borusunun çapına uygun büyüklükte ve basıncı çabucak düşürecek şekilde yapılmış olacaktır.
11.3. Basınçlı kaplarda iki veya daha çok emniyet supabı varsa bunlardan bir tanesi en çok basınca göre ayarlanmış olacaktır.
11.4. Emniyet supapları her vardiyada veya günde en az bir defa denenecek ve kaplar içinde yanıcı gazlar bulunduğunda gerekli tedbir alınacaktır.
11.5. Emniyet supaplarının yoğunlaşmaya karşı blöf muslukları bulunacaktır.

12. BASINÇLI KAPLARIN BASINÇ DENEYLERİ
12.1. Basınçlı kapların hidrolik basınç deneyleri en yüksek çalışma basıncının 1,5 katı yapılacaktır.
12.2. Kontrol ve deney sonucu kullanılması sakıncalı görülen, güvenlikle çalışmayı sağlayacak teçhizatı eksik olan ve bağlantı parçaların uygun bir şekilde bağlanmamış bulunan basınçlı kaplar eksikler tamamlanıncaya ve arızalar giderilinceye kadar kullanılmayacaktır.

13. FİRMA SERTİFİKASYONU
13.1. Basınç deneylerini yapacak firmanın TS EN ISO/IEC 17020:2005 Standardına ilgili yönetmelik ve tebliğlere uygunluğunu belirten akreditasyon sertifikası ile sertifikalandırılmış olması zorunludur.


SÖZLEŞME TASARISI
KIŞLA ISI MERKEZİNDE BULUNAN BUHAR KAZANLARI, EŞANJÖR VE HİDROFOR DENGE TANKLARININ PERİYODİK BASINÇ TESTLERİNİN YAPILMASI İŞİ HİZMET ALIMINA AİT SÖZLEŞME
Birim Fiyat Hizmet Alımı Sözleşmesi

Madde 1- Sözleşmenin Tarafları
Bu sözleşme, bir tarafta İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (bundan sonra “İdare” olarak anılacaktır) ile diğer tarafta ........................................................... (bundan sonra “Yüklenici” olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dahilinde akdedilmiştir.

Madde 2 - Taraflara ilişkin bilgiler
2.1. İdarenin 
a) Adı: İkm. Mly. Okl.ve Eğt. Mrk. K.lığı
b) Adresi : İkm. Mly. Okl.ve Eğt. Mrk. K.lığı Küçükyalı/İSTANBUL
c) Telefon numarası: 0216 417 57 80
ç) Faks numarası: 0216 489 73 80
d) Elektronik Posta Adresi (varsa): 

2.2. Yüklenicinin;
a)Adı ve soyadı/Ticaret Unvanı: 
b) T.C. Kimlik No: 
c)Vergi Kimlik No: 
ç) Yüklenicinin tebligata esas adresi:. 
d) Telefon numarası: 
e) Bildirime esas faks numarası: .
f) Bildirime esas elektronik posta adresi (varsa) :

2.3. Her iki taraf 2.1. ve 2.2. maddelerinde belirtilen adreslerini tebligat adresleri olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa tebliğ edilmedikçe en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ ilgili tarafa yapılmış sayılır.
2.4. Taraflar, yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla, kurye, faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla da bildirim yapabilirler.

Madde 3- Sözleşmenin dili
Sözleşme Türkçe olarak hazırlanmıştır.
Madde 4- Tanımlar
4.1. Bu Sözleşmenin uygulanmasında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Hizmet İşleri Genel Şartnamesinde (bundan sonra Genel Şartname olarak anılacaktır) ve doğrudan temin dokümanını oluşturan diğer belgelerde yer alan tanımlar geçerlidir. 
Madde 5- İş tanımı 
5.1. Sözleşme konusu iş; Kışla Isı Merkezinde Bulunan Buhar Kazanları, Eşanjör Ve Hidrofor Denge Tanklarının Periyodik Basınç Testlerinin Yapılması İşi Hizmet Alımı işidir. İşin teknik özellikleri ve diğer ayrıntıları sözleşme ekinde yer alan ve doğrudan temin dokümanını oluşturan belgelerde düzenlenmiştir.

Madde 6- Sözleşmenin türü ve bedeli 
6.1 Bu sözleşme birim fiyat sözleşme olup, İdarece hazırlanmış cetvelde yer alan her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için Yüklenici tarafından teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan tutarların toplamı olan ....................................... (rakam ve yazıyla) ………………………… bedel üzerinden akdedilmiştir. Yapılan işlerin bedellerinin ödenmesinde, birim fiyat teklif cetvelinde yüklenicinin teklif ettiği ve sözleşme bedelinin tespitinde kullanılan birim fiyatlar ile varsa, sonradan Genel Şartnamenin 37 nci maddesine göre tespit edilen yeni birim fiyatlar esas alınır.
Madde 7- Sözleşme bedeline dahil olan giderler
7.1. Taahhüdün (ilave işler nedeniyle meydana gelebilecek artışlar dahil) yerine getirilmesine ilişkin her türlü ulaşım, sigorta, vergi, resim ve harç giderleri ile sözleşme dosyasının çoğaltılması sözleşme bedeline dahildir. İlgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak Katma Değer Vergisi, sözleşme bedeline dahil olmayıp İdare tarafından Yükleniciye ödenecektir.

Madde 8- Sözleşmenin ekleri
8.1. İhale dokümanı, bu sözleşmenin eki ve ayrılmaz parçası olup, İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, sözleşme hükümleri ile doğrudan temin dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılık olması halinde, doğrudan temin dokümanında yer alan hükümler esas alınır.
8.2. İhale dokümanını oluşturan belgeler arasındaki öncelik sıralaması aşağıdaki gibidir:
1) Hizmet İşleri Genel Şartnamesi, (Alım Dökümanı ile birlikte verilmemiştir.)
2) Sözleşme Tasarısı,
3) Teknik Özellikler,
4) Birim Fiyat Teklif Mektubu ve Birim Fiyat Teklif Cetveli

Madde 9- Sözleşmenin süresi 
9.1. İşin süresi, işe başlama tarihinden itibaren 30 (Otuz) gündür.

Madde 10- İşin yapılma yeri, işyeri teslim ve işe başlama tarihi
10.1.İşin yapılma yeri: İkm. Mly. Okl.ve Eğt. Mrk. K.lığı Küçükyalı/İSTANBUL
10.2.İşyerinin teslimine ilişkin esaslar ve işe başlama tarihi: İşyeri teslimi yapılmayacak ve sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 5 (Beş) gün içinde işe başlanacaktır. 


Madde 11- Teminata ilişkin hükümler 
11.1. Kesin teminat : 
11.1.1.Yüklenici bu işe ilişkin olarak ........... (rakam ve yazıyla) .......................... kesin teminat vermiştir.
11.1.2. Kesin teminat mektubunun süresi …../…/…. tarihine kadardır. Kanunda veya sözleşmede belirtilen haller ile cezalı çalışma nedeniyle kabulün gecikeceğinin anlaşılması durumunda teminat mektubunun süresi de işteki gecikmeyi karşılayacak şekilde uzatılır.

Madde 12- Ödeme yeri ve şartları
12.1. (Değişik 3/7/2009 – 27277 R.G. / 48. md.) Sözleşme bedeli (ilave işler nedeniyle meydana gelebilecek artışlara ilişkin bedel dahil) 03.5.9.90 (Diğer Hizmet Alımları) ekonomik kodundan Jandarma Saymanlık Müdürlüğünce ve Genel Şartnamenin hatalı, kusurlu ve eksik işlere ilişkin hükümleri saklı kalmak kaydıyla bir defada ödenecektir.
12.2. Yüklenici iş programına göre daha fazla iş yaparsa, İdare bu fazla işin bedelini imkan bulduğu takdirde öder.
12.3. Yüklenici yapılan işe ilişkin hakediş ve alacaklarını idarenin yazılı izni olmaksızın başkalarına devir veya temlik edemez. Temliknamelerin noterlikçe düzenlenmesi ve idare tarafından istenilen kayıt ve şartları taşıması zorunludur.

Madde 13- Avans verilmesi, şartları ve miktarı
13.1 Bu iş için avans verilmeyecektir.

Madde 14- Fiyat farkı
14.1. Yüklenici, gerek sözleşme süresi, gerekse uzatılan süre içinde, sözleşmenin tamamen ifasına kadar, vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerde artışa gidilmesi veya yeni mali yükümlülüklerin ihdası gibi nedenlerle fiyat farkı verilmesi talebinde bulunamaz.
14.2. Bu sözleşme kapsamında yapılan işler için fiyat farkı hesaplanmayacaktır.
14.3. Sözleşmede yer alan fiyat farkına ilişkin esas ve usullerde sözleşme imzalandıktan sonra değişiklik yapılamaz. 

Madde 15- Alt yüklenicilere ilişkin bilgiler ve sorumluluklar 
15.1. Bu işte alt yüklenici çalıştırılmayacaktır ve işlerin tamamı yüklenicinin kendisi tarafından yapılacaktır.

Madde 16- Cezalar ve sözleşmenin feshi
16.1. (Değişik 3/7/2009 – 27277 R.G. / 49. md.) İdare tarafından uygulanacak cezalar aşağıda belirtilmiştir:
16.1.1. İdare tarafından sözleşmenin 17 inci maddesinde belirtilen süre uzatımından kaynaklanan haller hariç, yüklenicinin işi süresinde bitirmemesi durumunda, İdare tarafından 10 (on) gün süreli yazılı ihtar yapılarak gecikilen her takvim günü için yükleniciye yapılacak ödemelerden sözleşme bedeli üzerinden %0,5 (Binde beş) oranında gecikme cezası kesilecektir. Gecikmeden kaynaklanan aykırılığın işin niteliği gereği giderilmesinin mümkün olmadığı hallerde, 4735 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (b) bendine göre protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşmenin idarece feshedilebileceği, sözleşmenin feshedilmemesi halinde ise sözleşme bedelinin %0,5 (Binde beş)’i oranında ceza uygulanacaktır. Kesilecek toplam ceza tutarı hiçbir durumda sözleşme bedelinin %30’unu aşamaz.
16.2. (Değişik 3/7/2009 – 27277 R.G. / 49. md.) Yukarıda belirtilen cezalar ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın yükleniciye yapılacak ödemelerden kesilir. Cezanın ödemelerden karşılanamaması halinde ceza tutarı yükleniciden ayrıca tahsil edilir.
16.3. İhtarda belirtilen sürenin bitmesine rağmen aynı durumun devam etmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminat gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir. 
16.4. Sözleşmenin uygulanması sırasında yüklenicinin 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde sayılan yasak fiil veya davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi, halinde ise ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
Madde 17- Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları
17.1. Mücbir sebepler nedeniyle süre uzatımı verilebilecek haller aşağıda sayılmıştır.
17.1.1 Mücbir sebepler:
a) Doğal afetler.
b) Kanuni grev.
c) Genel salgın hastalık.
ç) Kısmi veya genel seferberlik ilanı.
d) Gerektiğinde Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenecek benzeri diğer haller.
17.1.2. Yukarıda belirtilen hallerin mücbir sebep olarak kabul edilmesi ve yükleniciye süre uzatımı verilebilmesi için, mücbir sebep olarak kabul edilecek durumun;
a) Yüklenicinin kusurundan kaynaklanmamış olması,
b) Taahhüdün yerine getirilmesine engel nitelikte olması,
c) Yüklenicinin bu engeli ortadan kaldırmaya gücünün yetmemesi,
ç) Mücbir sebebin meydana geldiği tarihi izleyen yirmi gün içinde yüklenicinin İdareye yazılı olarak bildirimde bulunması,
d) Yetkili merciler tarafından belgelendirilmesi, 
zorunludur.
17.1.3. Yüklenici tarafından zamanında yapılmayan başvurular dikkate alınmaz ve Yüklenici başvuru süresini geçirdikten sonra süre uzatımı isteğinde bulunamaz. 
17.2. İdareden kaynaklanan nedenlerle süre uzatımı verilecek haller:
17.2.1. İdarenin sözleşmenin ifasına ilişkin yükümlülüklerini yüklenicinin kusuru olmaksızın, öngörülen süreler içinde yerine getirmemesi ve bu sebeple sorumluluğu yükleniciye ait olmayan gecikmelerin meydana gelmesi, bu durumun taahhüdün yerine getirilmesine engel nitelikte olması ve yüklenicinin bu engeli ortadan kaldırmaya gücünün yetmemiş olması halinde; işi engelleyici sebeplere ve yapılacak işin niteliğine göre, işin bir kısmına veya tamamına ait süre en az gecikilen süre kadar uzatılır. 
17.2.2. İlave işler nedeniyle iş artışının ortaya çıkması halinde işin süresi, bu artışla orantılı olarak işin ilgili kısmı veya tamamı için uzatılır.
17.3. Süre uzatımına ilişkin diğer hususlarda Genel Şartnamenin ilgili hükümleri uygulanır.
Madde 18- Kontrol Teşkilatı, görev ve yetkileri
18.1 İşin, sözleşme ve eklerinde tespit edilen standartlara (kalite ve özelliklere) uygun yürütülüp yürütülmediği İdare tarafından görevlendirilen Kontrol Teşkilatı aracılığıyla denetlenir. Kontrol Teşkilatı, Genel Şartnamenin Dördüncü Bölümünde belirtilen yetkileri kullanır ve görevleri yerine getirir.

Madde 19- İşin yürütülmesine ilişkin kayıt ve tutanaklar
19.1. İşin Genel Şartnamedeki usul ve esaslar çerçevesinde yürütülmediği tespit edildiği taktirde Yüklenici ile birlikte Kontrol Teşkilatı tarafından gerekli görülen kayıt ve tutanaklar tutulacaktır.

Madde 20- Teslim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar
20.1. Bu işte kısmi teklif yapılmayacaktır.
20.2. Kontrol Teşkilatı ile Yüklenicinin, işin yapılmasına ilişkin olarak hizmetin ifa edildiği dönemler itibariyle birlikte tutacakları kayıtlar, işin o dönem içerisinde yapılan kısmının teslimi anlamına gelir. Ancak Yüklenici kayıt tutmaktan ve/veya tutulan kayıtları imzalamaktan imtina ederse Kontrol Teşkilatının kayıtları esas alınır ve bu kayıtların doğruluğu Yüklenici tarafından kabul edilmiş sayılır.
20.3. Teslim alınan işin muayene ve kabul işlemleri, “Hizmet Alımları Muayene ve Kabul Yönetmeliği” ile Hizmet İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümlere göre işin kabule elverişli şekilde teslim edildiği tarihten itibaren 10 (On) iş günü içinde yapılarak kesin hesap raporu çıkarılır.

Madde 21- İş ve işyerlerinin korunması ve sigortalanması
21.1. (Değişik 3/7/2009 – 27277 R.G. / 50. md.) İş ve işyerlerinin korunmasına ilişkin sorumluluk. Genel şartnamenin 19 uncu maddesinde düzenlenen esaslar dahilinde; işyerinde işin başlamasından, kabul belgesinin verilmesine kadar her türlü araç, malzeme, ihzarat, makine ve taşıtlar ile sözleşme konusu hizmet işinin korunmasından yüklenici sorumludur.
21.2.Sigorta türleri ile teminat kapsamı ve limitleri:
21.2.1 Bu madde boş bırakılmıştır.

Madde 22- Yüklenicinin sözleşme konusu iş ile ilgili çalıştıracağı personele ilişkin sorumlulukları 
22.1. Yüklenicinin sözleşme konusu iş ile ilgili çalıştıracağı personele ilişkin sorumlulukları, ilgili mevzuatın bu konuyu düzenleyen emredici hükümleri ve Genel Şartnamenin Altıncı Bölümünde belirlenmiş olup, Yüklenici bunları aynen uygulamakla yükümlüdür.


Madde 23- Sözleşmede değişiklik yapılması
23.1. Sözleşme bedelinin aşılmaması ve İdare ile Yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla, 
a) İşin yapılma veya teslim yeri,
b) İşin süresinden önce yapılması veya teslim edilmesi kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartlarına ait hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir. 
23.2. Bu hallerin dışında sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılamaz ve ek sözleşme düzenlenemez.
Madde 24- Yüklenicinin Ölümü, İflası, Ağır Hastalığı, Tutukluluğu veya Mahkumiyeti

24.1. Yüklenicinin ölümü, iflası, ağır hastalığı, tutukluğu veya mahkumiyeti durumunda 4735 sayılı kanunun 17’nci maddesine göre hareket edilir.

Madde 25- Yüklenicinin sözleşmeyi feshetmesi
25.1. Yüklenicinin, sözleşme yapıldıktan sonra mücbir sebep halleri dışında, mali acz içinde bulunması nedeniyle taahhüdünü yerine getiremeyeceğini gerekçeleri ile birlikte İdareye yazılı olarak bildirmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
Madde 26- İdarenin sözleşmeyi feshetmesi 
26.1. Aşağıda belirtilen hallerde İdare sözleşmeyi fesheder:
a) Yüklenicinin taahhüdünü doğrudan temin dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işi süresinde bitirmemesi üzerine, sözleşmede belirlenen oranda gecikme cezası uygulanmak üzere, idarenin en az on gün süreli ve nedenleri açıkça belirtilen ihtarına rağmen aynı durumun devam etmesi,
b) Sözleşmenin uygulanması sırasında Yüklenicinin 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi,
hallerinde ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir. 

Madde 27- Sözleşmeden önceki yasak fiil veya davranışlar nedeniyle fesih
27.1. Yüklenicinin, doğrudan temin sürecinde 4734 sayılı Kanuna göre yasak fiil veya davranışlarda bulunduğunun sözleşme yapıldıktan sonra tespit edilmesi halinde, kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar gelir kaydedilir ve sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
27.2. Taahhüdün en az % 80’inin tamamlanmış olması ve taahhüdün tamamlattırılmasında kamu yararı bulunması kaydıyla;
a) İvediliği nedeniyle taahhüdün kalan kısmının yeniden doğrudan temin edilmesi için yeterli sürenin bulunmaması,
b) Taahhüdün başka bir yükleniciye yaptırılmasının mümkün olmaması,
c) Yüklenicinin yasak fiil veya davranışının taahhüdünü tamamlamasını engelleyecek nitelikte olmaması hallerinde, İdare sözleşmeyi feshetmeksizin Yükleniciden taahhüdünü tamamlamasını isteyebilir ve bu takdirde Yüklenici taahhüdünü tamamlamak zorundadır. 27.3. Ancak bu durumda, Yüklenici hakkında 4735 sayılı Kanunun 26 ncı maddesi hükmüne göre işlem yapılır ve Yükleniciden kesin teminat ve varsa ek kesin teminatların tutarı kadar ceza tahsil edilir. Bu ceza hakedişlerden kesinti yapılmak suretiyle de tahsil edilebilir.

Madde 28- Mücbir sebeplerden dolayı sözleşmenin feshi
28.1. Mücbir sebeplerden dolayı İdare veya Yüklenici sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilir. Ancak Yüklenicinin mücbir sebebe dayalı bir süre uzatımı talebi varsa idarenin sözleşmeyi feshedebilmesi için uzatılan sürenin sonunda işin sözleşme ve eklerine uygun şekilde tamamlanmamış olması gerekir. Sözleşmenin feshedilmesi halinde, hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilerek kesin teminat ve varsa ek kesin teminatlar iade edilir.
Madde 29- Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesi
29.1. Öngörülemeyen durumlar nedeniyle iş artışının zorunlu olması halinde, işin;
a) Sözleşmeye konu hizmet içinde kalması, 
b) İdareyi külfete sokmaksızın asıl işten ayrılmasının teknik veya ekonomik olarak mümkün olmaması, 
şartlarıyla, sözleşme bedelinin % 20 'sine kadar oran dahilinde, süre hariç sözleşme ve doğrudan temin dokümanındaki hükümler çerçevesinde ilave iş aynı yükleniciye yaptırılabilir.
İşin bu şartlar dahilinde tamamlanamayacağının anlaşılması durumunda ise artış yapılmaksızın hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir. Bu durumda, yüklenicinin sözleşme bedeli tamamlanıncaya kadar işi doğrudan temin dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmesi zorunludur.
Bu doğrudan teminde 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun 24 üncü maddesi çevresinde iş eksilişi yapılabilir. İhale konusu işin sözleşme bedelinin % 80'inden daha düşük bedelle tamamlanacağının anlaşılması halinde ise, yükleniciye, yapmış olduğu gerçek giderler ve yüklenici kârına karşılık olarak, sözleşme bedelinin % 80'i ile sözleşme fiyatlarıyla yaptığı işin tutarı arasındaki bedel farkının % 5'i ödenir.
Madde 30- Yüklenicinin Ceza Sorumluluğu
30.1. İş tamamlandıktan ve kabul işlemi yapıldıktan sonra tespit edilmiş olsa dahi 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde belirtilen ve Türk Ceza Kanununa göre suç teşkil eden fiil veya davranışlarda bulunan Yüklenici ile o işteki ortak veya vekilleri hakkında Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre ceza kovuşturması yapılmak üzere yetkili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu kişiler hakkında bir cezaya hükmedilmesi halinde, 4735 sayılı Kanunun 27 nci maddesi hükmü uygulanır.
Madde 31- Yüklenicinin Tazmin Sorumluluğu
31.1. Yüklenici, taahhüdü çerçevesinde kusurlu veya standartlara uygun olmayan malzeme seçilmesi, verilmesi veya kullanılması, tasarım hatası, uygulama yanlışlığı, denetim eksikliği, taahhüdün sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirilmemesi ve benzeri nedenlerle ortaya çıkan zarar ve ziyandan doğrudan sorumludur. Bu zarar ve ziyan genel hükümlere göre Yükleniciye ikmal ve tazmin ettirileceği gibi, haklarında 4735 sayılı Kanunun 27 nci maddesi hükümleri de uygulanır.

Madde 32- Fikri ve sınai mülkiyete konu olan hususlar
32.1. Yüklenici, Sözleşme hükümlerine göre sağlayacağı mal ve montaj sistemleri ile bunların herhangi bir parçasına ait marka, patent, endüstriyel tasarım ve faydalı model hak bedellerini ödeyecektir.
32.2. Yüklenici üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmesi sırasında veya getirmesi nedeniyle, ilgili mevzuat hükümleri gereğince koruma altına alınmış fikri ve/veya sınai mülkiyet konusu olan bir hak ve/veya menfaatin ihlal edilmesi halinde, bundan kaynaklanan her türlü idari, hukuki, cezai ve mali sorumluluk kendisine aittir. Yüklenici bu konuda İdareden herhangi bir talepte bulunamaz. Buna rağmen İdare hukuksal bir yaptırımla karşı karşıya kalırsa, diğer hakları saklı kalmak kaydıyla Yükleniciye rücu eder. İdarenin talebi üzerine Yüklenici, sözleşme imzalanmadan önce, üstleneceği hizmetin fikri ve sınai mülkiyet konusu olup olmadığını, eğer bu kapsamda ise konuya ilişkin kendisine ve üçüncü kişilere ait hak ve yükümlülükleri, İdareye tam olarak bildirmek ve belgelendirmek zorundadır. 
32.3. Yüklenici, mal üzerindeki fikri ve/veya sınai mülkiyet konusu hak veya eser üzerindeki hakların lisanslarını İdare adına temin edecektir. 
32.4. Sözleşme konusu malın İdare tarafından geliştirilmiş yeni bir patent, tasarım, buluş, faydalı model ve benzeri kapsamda olması halinde Yüklenici, bu fikri ve sınai haklara tecavüz etmeyeceğini, kendisine teslim edilen proje veya teknik belgelere dayalı olarak herhangi bir sınai mülkiyet iddiasında bulunmayacağını kabul ve taahhüt eder.

Madde 33- Montaj, işletmeye alma, eğitim, bakım, yedek parça gibi destek hizmetlerine ait şartlar
33.1. Kışla ve lojman, buhar ve sıcak su kazanları, buharlı pişiricilerin ve denge tanklarının basınç testine hazırlanması ve test sonrası çalışır hale getirilmesi yüklenici firmaya aittir.
Madde 34- Garanti ile ilgili şartlar
34.1. Yüklenici, işin başlangıcından bitimine kadar olan süre zarfında hizmetin yerine getirileceğini garanti ve taahhüt etmek zorundadır. Bu garanti ve taahhütleri yerine getiremediği taktirde madde 16’daki hükümler uygulanır.

Madde 35- Hüküm bulunmayan haller
35.1. Bu sözleşme ve eklerinde hüküm bulunmayan hallerde, ilgisine göre 4734 ve 4735 sayılı Kanun hükümlerine, bu Kanunlarda hüküm bulunmaması halinde ise genel hükümlere göre hareket edilir.
Madde 36- Diğer Hususlar
36.1. 

Madde 37- Anlaşmazlıkların Çözümü
37.1. Bu sözleşme ve eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde İstanbul Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
Madde 38- Yürürlük
38.1. Bu sözleşme taraflarca imzalandığı tarihte yürürlüğe girer.

Madde 39 – Sözleşmenin imzalanması
39.1. Bu sözleşme 39 (Otuz Dokuz) maddeden ibaret olup, İdare ve Yüklenici tarafından tam olarak okunup anlaşıldıktan sonra …/…/…….tarihinde bir nüsha olarak imza altına alınmıştır. Ayrıca İdare, yüklenicinin talebi halinde sözleşmenin “aslına uygun idarece onaylı bir suretini” Yükleniciye verecektir. 
 
 İLANLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR:
1. Bu sayfada yayınlanan bilgilerin hukukî ve mali sorumluluğu bulunmamaktadır. Kamu İhale Bülteni ve ihale dosyasındaki bilgiler esas alınacaktır.
2. İlânla ilgili sorumluluk ve başvuru makamı bilgileri aşağıdadır.
   a.Şikayet ve Başvuru Makamı:  İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı
   b.Telefon Numarası:  +902164175780-84
   c.Fax Numarası:  +902164797380
   d.Elektronik Posta adresi:

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)