İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Jeneratör

İhale No 2150818
Sektör Akü, Jeneratör ve Güç Kaynağı ve Malzemeleri
İdare Bursa İznik Devlet Hastanesi
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Bursa
İşin İli Bursa
Yayın Tarihi 26 Kasım 2020
İhale Tarihi 30 Kasım 2020 18:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

T.C.

BURSA VALİLİĞİ
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İznik Devlet Hastanesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLGİLİ FİRMALARA


İdaremizin ihtiyacı olan cins ve miktarı yazılı (1) kalem 2021 YILI JENERATÖR BAKİM VE ONARIM HİZMETİ ALIMI alımı işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca ihale edilecektir. Bu işin yaklaşık maliyetlerinin hesaplanabilmesi için K.D.V. hariç birim fiyatlarının karşılarına yazılarak 30.1 1.2020 tarihine kadar bildirilmesini rica ederiz.  /           / /

*

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

V J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

JENERATÖR BAKIM VE ONARIM ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ KONU - KAPSAM :

Söz konusu iş, İznik Devlet Hastanesinde (Aşağıda “idare” olarak anılacaktır) bulunan 1 adet 1600 kVa'lık dizel motorlu jeneratör ile birlikte, bağlı olduğu panolar, aküler ve yakıt tanklarının tamamının periyodik bakımları ile koruyucu bakımı ve meydana gelebilecek arızalanıl giderilmesi konularında anlaşmaya varılan firma (aşağıda “yüklenici” olarak anılacaktır) tarafından karşılanması ve Sistemin sürekli çalışır durumda tutulması işidir.Teklif verenler; tüm açıklama, belge, proje ve dokümanları, dikkatle tetkik etmelidir. Teklifin verilmiş olması; teklif verenlerin her türlü inceleme ve araştırmayı yapmış olduğunu, işi yaparken karşılaşabileceği her türlü durumu göz önüne aldığım, yapılacak işin kalitesi ve miktarı hakkında tam bilgi sahibi olduğunu ifade eder. Bakım anlaşması sayesinde ekipmanın daha verimli çalışması, olası arızalanılın önlenmesi, ömrünün uzaması, enerji kayıplarının minimum seviyeye çekilmesi, jeneratörlerin her an hizmete hazır halde tutulması ve arıza ihtimalinin minimize edilerek bununla birlikte işletme maliyetlerinin minimum seviyede tutulması hedeflenmektedir.

BAKIM SÜRESİ:

Jeneratörün bakımı bakım sözleşmesi imzalandıktan itibaren yıl sonuna kadar geçerli olacaktır.

BAKIMIN YAPILACAĞI DÖNEMLER :

Jeneratör ve bağlı sistemlerinde meydana gelebilecek arızalan önlemek ve performansını arttırmak, arıza olasılığını azaltmak, sistemlerin ömrünü uzatmak, etkin çalışmasını sağlamak amacıyla yüklenici tarafından Jeneratör sistemlerinin yapısına uygun olarak temizleyici, koruyucu, düzeltici ve güncelleyici nitelikte ve gerektiğinde idarenin onayını alarak parça değiştirmeyi de kapsayan her türlü girişim ve onarım yüklenici tarafından zaruri haller dışında sözleşme süresince 4’er aylık periyodlarla yapılacak olup toplamda 3 (üç) defa yapılacaktır. Firma sistemlerin her türlü sorumluluğunu alarak, yaptığı her bakım için rapor tutacak ve bu raporun 1 nüshası idarece yetkili kılınan teknik birim sorumlusuna teslim edilecektir.

ARIZALARIN BİLDİRİLMESİ:

Arıza oluşması durumunda idare durumu derhal e-mail, telefon, fax, vb. yollarla günün 24 saatinde firmaya bildirimde bulunabilir. Bildirim tarih ve saatleri hakkında kurum kayıtları esas alınacaktır. Yüklenici, idarenin arıza bildirimlerini rahatlıkla yapılabilmesi için, e-mail, çağrı merkezi, telefon ve faks numaraları gibi bilgileri yazı ile İznik Devlet Hastanesi teknik hizmetler birimine bildirecektir.

 


 

*

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

l i

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

w

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

ARIZA HALİNDE MÜDAHALE SÜRESİ:

Arıza halinde, firmaya bildirimde bulunulmasının ardından il içi 4 Saat, il dışı 18 Saat içerisinde müdahale etmek ve en geç 36 saat içerisinde arızayı gidermek zorundadır. Ancak yedek parça gereksinimi veya arızanın 36 saat içerisinde giderilmeyeceği idare tarafından kabul edilmesi halinde (geçerli sebepler) tutanakla tespit edilecek, yetkili birime bilgi verilerek, sonradan temin edilen yedek parça ile onarım sonlandırılacaktır. Eğer parça temini yurt dışından yapılacaksa en çok 6-8 hafta içerisinde arıza giderilecektir. Arızanın giderilememesi durumunda., bunun nedenleri idareye yazılı olarak rapor edilecektir. Arızalara müdahalesinde 36 saat ve giderilmesinde yapılan bildirime 72 saat içerisinde cevap verilmemesi ya da kayıtsız kalınması halinde idarenin uğrayacağı zararı tazmin etmekten sorumludur.

BAKIM YAPILACAK SİSTEM VE DONANIMLAR:

1 Adet TEKSAN Marka Jeneratör ve bağlı sistemleri.

YAPILACAK İŞLER VE UYGULANACAK PROSEDÜR

1.                 Birinci bakım, sözleşme imzalandıktan sonraki ilk 20 gün içinde yapılacaktır.

2.                 Cihazların bakımları en son teknolojik gelişmelerin ışığı altında bu konuda eğitim görmüş teknisyenler, tarafından yapılacaktır.

3.                 Bakımı için gerekli yağ, gres, üstiibü, gaz, ..vb gibi bakım malzemesi Yüklenici tarafından temin edilecektir.

4.                 Ekonomik ömrü doldurmuş veya hatalı kullanım ve diğer sebeplerden ötürü değiştirilmesi gereken parçalar için, İdare muvafakati alınacaktır.

5.                 Parça değiştirme gerekli hallerde, yapılan işin kullanılan malzemenin cinsini bildiren iki kopyalık bir iş fişi tanzim edilecek ve işin bitiminde bu fişin Yönetim tarafından onaylanması müteakip bir nüshası Yükleniciye iade edilecektir.

6.                 Her türlü periyodik bakım, arızalanın giderilmesi ve parça değişimi Yönetimin kontrolünde ve bilgisi dahilinde; İznik Devlet Hastanesi Teknik biriminden en az 1 kişi nezaretinde yapılacaktır. Periyodik bakım öncesi hastane teknik sorumlularından randevu alınmalı ve bir program dâhilinde hizmet verilmelidir.

7.                 Yüklenici firma teknisyeni tarafından, iki nüsha olarak doldurulacak Bakım ve Servis Formu, teknisyen ve idare tarafından yetkili kılınan kişi tarafından imzalandıktan sonra birinci nüshası yetkili kılınan kişiye teslim edilecektir.

8.                 Yüklenici, bakım sözleşmesi imzalanması akabinde gerekli görüldüğü takdirde söz konusu cihazlar için detaylı bir durum tespit raporu hazırlayıp, bina sorumlusuna verecektir.

9.                 Yüklenici, bakımını yaptığı cihazın durumu hakkında talep edilmesi halinde, ilgililere gerekli her türlü bilgiyi verecektir.

10.             Yüklenici, bina sorumlusunun, iki kişiden az olmamak üzere cihaz sayısını dikkate alarak belirleyeceği sayıda kişiye acil durumlarda çalışması konusunda eğitim vermek zorundadır. Verilen bu eğitim bir tutanakla kayıt altına alınacaktır. Ayrıca cihazların çalışmalarını içeren talimatı, çalışma yapacak olanların kolaylıkla görebilecekleri yerlerde


 

¥

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

l J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

mS

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

muhafaza edilecektir. Bina sorumlusu, eğitim alan kişilerin değişmesi halinde yeni görevlilere eğitim verilmesini sağlayacaktır.

11.              Bakım sırasında oluşan arızalardan yüklenici firma sorumludur. Bu arızalarm giderilmesi için malzeme ve işçilik ücreti ödenmeyecektir.

12.              Garanti süresi kapsamındaki parça değişimleri ücretsiz yapılacaktır(işçilik ücreti ödenmez).

13.              Bakım anlaşmalı firmalar, arızalı tespit edilen malzemelerin hastane tarafından temini yapılması sırasında her türlü talep için (sarf, yedek veya arızalı parça, yazılım program gibi) fiyat vermek zorundadır. Firmalar parçaları temin edebileceklerine dair taa h h ü tte bul u n m alıdır.

14.              Yüklenici Firma tarafından yerinde detaylı inceleme yapılarak, sözleşme başlangıcında sistemi oluşturan tüm malzemelerin fiyatlarından oluşan bir listeyi, idareye teslim edecek ve sözleşme süresince değiştirilmesi gereken yedek parça fiyatlandırmaları bu liste fiyatları üzerinden yapılacaktır. Fiyatlar sözleşme bitimine kadar geçerliliğini koruyacaktır. (Yurtdışı endeksli parçaların fiyatları firmanın gerekçe raporlarına göre, merkez bankası döviz kuru baz alınarak hesaplanacaktır.)

15.              Yüklenici firma bakım ve onanma gönderdiği eleman, gerekli teknik bilgiye sahip olacak ve bir belge ile bunu belgeleyecek.

16.              Yüklenicide, teorik ve pratik eğitim olanağı varsa idarenin istemesi durumunda belirleyeceği sayıda elemanına yüklenici ücretsiz kurs verir.

17.              Olası arıza durumunda arızalı parça veya ünitenin yüklenicinin göstereceği Tamir ve bakım atölyesine şevki ve revizyonu sonrasında çalışma yerine şevki yüklenicinin sorumluluğundadır.

18.              Yüklenici her periyodik bakım hizmeti sonunda yapılan işi, testleri ve ayarlamaları, işveren teknik elemanlarına bizzat göstererek bakım ve servis formlarını imzalatacaktır.

Yüklenici elemanı yazdığı formlarda hangi periyodik bakım olduğunu açıkça belirtecektir.

19.              Gerek bakım sonrasında gerekse arıza onarımı sonrasında yanlış ve hatalı bağlantılar nedeniyle Hastanemizde kullanılmakta olan herhangi bir cihazda arıza meydana gelmesi durumunda arızanın giderilmesi için yapılan masrafların tamamı bir tutanak ile tespit edilerek yüklenici firmadan tahsil edilecektir.

20.              İdare yüklenici firmanın teknik personelinin, gerek teknik yetersizliği nedeniyle gerekse uygunsuz tavır ve davranışları nedeniyle değiştirilmesini talep edebilir. Yüklenici firma bu hususta herhangi bir itirazda bulunamaz.

21.              Bu teknik şartnamede açıkça belirtilmemiş veya hiç konu edilmemiş hususlarda ilgili bakanlıkların Genel Şartnamesi, Özel Şartnameleri ve bu sözleşme konusu ile ilgili ve sözleşmenin imzalanması tarihinde yürürlükte bulunan teknik ve idari tüzük ve yönetmelik h ü k ü m 1 er i u y g u 1 a n ac ak 11 r.


 

 

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

l J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

^m^

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

BAKIM İŞLEMLERİ

ÖZEL TALİMATLAR:

1.                  Bakım Sırasında imalatçının işletme ve bakım talimatını inceleyip özel talimatı varsa uygulayınız.

2.                  Mekanik bakım sırasında bakıma başlamadan önce işletici personel nezdinde elektrik girişini keserek sistemi devre dışı bırakınız Bakım bitinceye kadar sistemi kimsenin çalıştırmamasını sağlayıcı tedbirleri alınız.

3.                  Bakım sırasında sağlığınıza (el, göz ve ciğerler)zararlı olabilecek maddelere karşı gerekli tedbirleri alınız. Eldiven gözlük ve gerekiyorsa solunum cihazı kullanınız.

4.                  Bakım sırasında çevreye zararlı olabilecek yağ, yakıt, asitkostik, kirlenmiş sıvı ve zararlı gazlar gibi atılacak maddelerin imhası (yok edilmesi) için gerekli tedbirleri alınız.

5.                  Bakım çevrenize gerekli emniyet tedbirleri alınız.

6.                  Sistemin bakımını, bağlantılı olduğu diğer ünitelerin bakımı ile müşterek olacak şekilde planlama yapınız.

PERİYODİK BAKIM:

Aşağıda belirtilen konularda gerekli kontroller yapılarak, sistem sürekli çalışır vaziyette tutulacak, bir hata veya yetersizlik varsa bu yetersizliği ve olması gereken değerleri gerekçeleriyle birlikte yüklenici, idareye dilekçe ile bildirmek zorundadır.

1.                  Aşağıda belirtilen maddelerle ilgili eksiklikler veya arızalar tespit edilirse bu eksiklikler ve arızalar giderilerek sistem çalışır vaziyette getirilecektir.

2.                  Bakım esnasında karşılaşılan arızalı cihazların arızaya geçme sebebi belirlendikten sonra; tamir edilebilirse tamiri, tamir imkanı yok ise idarenin yazılı onayı alındıktan sonra yedek parça temini sonrasında değişiminin yapılması.

3.                  Koruyucu bakını sırasında kullanılacak her türlü sarf malzemeleri Yüklenici tarafından temin edilecektir. Bu malzemeler İdare’ye fatura edilmeyecektir.

4.                  Cihazların ölçümleme ve ayarları firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.

5.                  Bakım, onarım hizmeti sonunda sistemde fonksiyon kaybı olmayacak veya bakım, onarım öncesinde var olan işlevler iptal edilmemiş olacaktır.

BAKİM KAPSAMINDA YAPILACAK TEMEL İŞLEMLER

Bakım, onarım, test, kontrol ve ayar işlemleri cihazın teknik dokümanlarına ve üretici ayarlarına uygun olarak yapılacaktır. Bakım kapsamında;

•                     Akü seviye ve şarj kontrolü

•                     Yakıt hatlarının kontrolü

•                     Yakıt boruları, hortum ve bağlantıların kontrolü

•                     Kayışların gerginlik kontrolü

•                     Titreşim takozları ve bağlantı yerlerinin kontrolü ve torklanması

•                     Hareketli parçaların greslenmesi


 

 

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

l J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

w

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

•                     Egzost sistem kontrolü

•                     Yağ ve yakıt filtrelerinin değişimi

•                     Hava filtresi değişimi

•                     Türbonun Yağ, hava borularının ses ve gezinti kontrolü

•                     Uygun çalışma kontrolü

•                     Marş ve şarj sisteminin çalışma kontrolü

•                     Göstergelerin kontrolü ve varsa elektronik modül kontrolü

•                     Isıtıcı ve ısıtma bujisinin kontrolü

•                     Akümülatörün genel kontrolü

•                     Akümülatörlerin Hidrometre testleri

•                     Antifriz kontrolü ve tamamlanması

•                     Hareketli parçaların (Dönen fan, kayış üzerindeki muhafazalar, kelepçeler ve destekleri)

•                     Motor temizliği

•                     Jeneratörün çalışma testleri yapılacaktır.

Tehlikeli Voltaj;

•                     Elektriksel güç üretilme, aktarma ve dağıtım sistemleri uygun olmayan kablo tesisatı yangın veya elektro şoka sebep olabilir. Çalışmalarda teknik elemen mutlaka gerekli tedbirleri almalı, izoleli takımlar kullanmalı.

•                     Jeneratör odası zeminine kabloları serili bırakmayınız

•                     Elektrik kabloları ve yakıl veya su boruları için aynı kanalı veya boruyu kullanmayınız.

•                     AC ve DC kablolarını aynı boru içerisinde çekmeyiniz

•                     Cihaz topraklamasının doğru yapıldığına emin olun. Tüm metalik parçalar anormal durum meydana geldiğinde enerjilenebilir. Bu nedenle uygun bir şekilde topaklanma yapılmış olmalı

•                     Özellikle şebeke arasında otomatik olarak çalışan jeneratör her zaman için bakım, servis yapılacağı zaman jeneratörün çalışmaması için akü ve akü şarj bağlantılarını devre dışı bırakınız. Akü kablolarını sökmeden önce akü şarj cihazının AC beslemesini kesiniz. Jeneratör üzerinde çalışma yaparken jeneratörün kaza ile çalışması personel yaralanmasına veya ölüme sebep olur gerekli tedbirleri alınız.

•                     Elektriksel kilitlemeleri çözmeyiniz.

•                     Elektriksel bağlantılar, montajlar yeterli, ehliyetli teknisyenler tarafından yapılması gereklidir.

e Jeneratörü direkt olarak bina elektrik sistemine bağlamayınız.

9 Enerji bulunan cihaz çalışma yapmayınız. Yetkisiz personelin elektriklere müdahale etmesine izin vermeyiniz. Yüksek voltajlı elektrik cihazlarında güç kaynağından bağlantı kesildikten sonrada kalıcı indliklenmiş voltaj olur, cihaz emniyetli şekilde topraklanmış ve enerjisi boşaltılmış olmalı.

ONAY

Fatih DE

 

T.C.

i           

SAĞLIK BAKANLIĞI

V J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

Soğutma Sıvısı ve Yakıt;

•                     Soğutma sistemi boşken veya motor çalışıyorken su ısıtıcısını çalıştırmayınız.

•                     Motor çalışıyorken radyatör, ısı değiştirici eşanjör basınç kapağını açmayınız. Jenaratör grubunun soğumasına ve sistem basıncının normal duruma gelmesine izin veriniz.

•                     Takılarınızı, giysinizi ve ellerinizi hareketli parçalardan koruyunuz, uzakta tutunuz.

ARIZALARIN TAMİRİ:

1.                  Söz konusu sistem içinde meydana gelebilecek arızalara, firmanın yetkili kıldığı elemanlarca müdahale edilecek ve arızalı cihaz veya sistem tam çalışır hale getirilecektir.

2.                  Sistemin bakım, onarım, arıza giderimi ve yedek parça değişimi işinde kullanılan alet ve edevat tamamen firma tarafından temin edilecektir.

3.                  Cihazların arıza yapması durumunda arızanın kısa sürede giderilmesi için firma gerekli yedek parçaları kendi bünyesinde bulunduracaktır.

4.                  Firma, tamiri mümkün olmayan donanım (veya ekipman) aynısından bulunamaması durumunda; önerilecek cihazların yapılandırması ve özellikleri orijinal katalogları ile birlikte idareye yazılı olarak bildirilecek ve onay alınacaktır. Aksi taktirde farklı donanım (veya ekipman) değişimi mümkün olmayacaktır.

5.                  Firma sistem ile ilgili olarak yapacağı her müdahale için, mutlaka servis formu düzenleyecektir. Servis formu üzerinde; arızanın ne olduğu, yapılan bütün işlemler, arızaya müdahale tarih ve saati ile arızanın giderilme tarih ve saati, değiştirilen bütün donanım parçaları bilgileri mutlaka yer alacaktır. Bu bilgiler detaylı ve okunaklı bir şekilde yazılacaktır. Firmanın is sahibi yetkilisine imzalatmadığı belgeler geçerli olmayacaktır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ:

Firma; iş mahallinde, iş güvenliği tedbirlerini almak zorundadır. Yüklenici hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan veya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek kazalardan yüklenici sorumludur.

YÜKLENİCİ FİRMADAN İSTENEN BELGELER

1.                  24 saat ulaşılabilir telefon, faks, mail, vb. iletişim adresi.

2.                  Yüklenici Firma, teknik şartnameye uyacağına dair taahhütnameyi (teknik şartname uygunluk belgesi) idareye verecektir.

3.                  Yedek parça fiyat listesi (Sözleşme süresince geçerli olacak) ve yedek parça taahhütnamesi.

4.                  Teklif veren firmanın TSE-Hizmet Yeterlilik belgesi olmalıdır. Bu belge içeriğinde teklif verdiği gruba ait cihazların satışını veya servisini yaptığını belgelendirmen yada teklif verdiği gruba ait cihazların herhangi bir markadan alınmış eğitim sertifikası olan en az 1 (bir) personeli bulunmalıdır. Eğitim sertifikasının alınma tarihi 2 (iki) yıl öncesi olmalıdır.

ONAY                                                                        fl

 

Fatih DCJ

^fÂN

 

TcM

On

 

İznik l)eylöv|

pastanesi

 


 

T.C.

Metin Kutusu: ¥SAĞLIK BAKANLIĞI
BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İZNİK DEVLET HASTANESİ

SORUMLULUK: Yüklenici yukarıdaki cihazların sağlıklı çalışması amacıyla yapmış olduğu her türlü hatalı ve eksik bakım onarım veya sonucunda meydana gelebilecek kaza, zarar ve ziyandan sorumludur.

ONAY

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)