İhale No | 1161151 |
Sektör | Eğitim, Danışmanlık ve Büro Personeli Hizmetleri |
İdare | Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi |
İhale Tipi | Mal Alımı |
İhale Usulü | Doğrudan Temin |
İhale İli | Erzincan |
İşin İli | Erzincan |
Yayın Tarihi | 1 Eylül 2016 |
İhale Tarihi | 2 Eylül 2016 14:00 |
Temel
(KDV Hariç...)
- Kamu İhaleleri
- E-İhaleler
- İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
- Doğrudan Temin İhaleleri
- Sınırsız İhale Takibi
- Sınırsız İhale Alarmı
- Günlük İhale Raporu
Kurumsal
(KDV Hariç...)
- Temel Paket Dahil
- AB İhaleleri
- İhale Sonuçları
- Kazanan Firmalar
- İhale Arşivi
- KİK Kararları
- Yasaklı Firma Sorgulama
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI İhale No : 11
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Erzincan İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği
31/08/2016
Sayı : 43527969-930/
Konu: PİYASA ARAŞTIRMA VE TEKLİF MEKTUBU
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine Bağlı Sağlık Tesislerinin ihtiyacı olan ekte teknik şartnamesi bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Hizmet Alım işi. 4734 sayılı Kamu ihale Kanununun 22. Maddesi (d) bendi gereğince Doğrudan Temin yöntemi ile satın alınacaktır. Firmanız tarafından temini mümkün ise KDV Hariç Birim fiyatının 02/09/2016 Tarih ve Saat 14:00 a kadar piyasa araştırması ve teklife esas olmak üzere;
Teklif verilmesini rica ederim .
|
Telefon : 0446 224 60 61 - 5200 Fax : 0446 212 60 63
Adres :Bahçeli evler Mah.Adnan Menderes Cad. Eski SSK Hastanesi Binası ERZİNCAN
1. Teslim Süresi: 30 Kasım 2016 tarihine kadar eğitimler tamamlanacaktır.
2.Vermiş olduğunuz fiyatlar teklif için geçerlidir.
3. Teknik Şartname : 4 Sayfa
S.No |
Satınalınacak malzemenin cinsi ve özellikleri |
Toplam Fiyatı |
1 |
GENEL SEKRETERLİĞİMİZE BAĞLI SAĞLIK TESİSLERİNDE ÇALIŞAN TÜM KAMU PERSONELİNE, TAKRİBEN 1190 KİŞİYE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (RİSK ANALİZİ, ACİL DURUM PLANI, EĞİTİM) HİZMET ALIMI |
|
Teklif Veren Firmanın Adı ve Adresi |
Kaşe ve İmza |
T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Erzincan İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (RİSK ANALİZİ, ACİL DURUM PLANI, EĞİTİM) HİZMET ALIM TEKNİK ŞARTNAMESİ
Bu teknik şartname, 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve 4857 Sayılı İş Kanununun yürürlükte olan maddeleri ile 15.05.2013 tarihli ve 28648 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları hakkında Yönetmelik. 29.12.2012 tarihli 28512 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İş Yerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik, tüm bu kanun ve yönetmelikler çerçevesinde Erzincan KHB Genel Sekreterlik ve bünyesindeki sağlık tesisleri için Risk Analizi yapılması. Acil Durum planlarının çıkarılması ve çalışanlara verilecek Eğitimleri kapsamaktadır.
Bu Şartnamede adı geçen ;
Sağlık Kurumu: Erzincan KHB Genel Sekreterlik ve birliğimize bağlı sağlık tesislerini.
Yiiklenici/Firma : Hizmet verecek Firmayı ( Ortak Sağlık Güvenlik Birimini)
İfade etmektedir.
3. GENEL TEKNİK YETERLİLİK ŞARTLARI:
3.1 Yüklenici firmanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından vetkilendirildiğine dair geçerli "Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Yetki Belgesi” olmalıdır.(Teklifle birlikte belgenin fotokopisi verilecektir.)
3.2 Yüklenici firma bünyesinde en az 1 adet A veya B sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ile iş yeri hekimi bulunmalı ve hizmet A veya B sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve iş yeri hekimi tarafından verilmelidir.(23 .04.2015 Tarih ve 29335 Sayılı R.G)
3.3 Yüklenici firmanın vereceği eğitimler için eğitimcilerin. Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin dördüncü bölüm. Eğitimin verilmesi ve Belgelendirilmesi. Eğitimi verebilecek kişi ve kuruluşlar başlığı altındaki Madde 13'te belirtilen özelliklere uyması gereklidir.
3.4 Madde 3.2 de belirtilen hizmet alınacak OSGB bünyesinde bulunan A ve ya B sınıfı iş güvenliği uzmanı kamu hastaneleri bünyesinde teknik şartnamede de belirtilen yapacağı iş ve işlemler ile ilgili gerekli sertifikaya sahip olduğunu belgelendirmelidir. (23 .04.2015 Tarih ve 29335 Sayılı R.G)
4. İŞ SAĞLIĞI VE GEVENLİĞİ EĞİTİMİ VI KLLNİC İ VI Kİ YILI Ll KLERİ:
4.1. Sağlık kıırumımda İş Sağlığı ve Giienliği Fg.itimlerinin sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılması, araç ve gereçlerin noksansız bulundurulması sağlık kurumuııa gerekli belge ve bilgileri vermek.
4.2. Çalışanların l> Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin l sn 1 ve Esasları Hakkında Yönelme!ık çerçevesinde: Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı tarafından y etkilendirilmiş ve bünyesinde A eya B sınılı İş Sağlığı Güv enliği t zinanı bulunduran OSGB veya eğitim kurıımlarma bağlı İş Güvenliği l zmanları ve İşyeri Hekimleri tarafından verilecektir. (23 .04.2015 Tarih ve 29335 Sayılı R.G)
4.3. Eğitimler birliğimize bağlı sağlık tesislerinde veya belirlenecek serde verilecek olup, projeksiyon cihazı ile görsel sunum şeklinde yapılacaktır.
4.4. Eğitim. Genel Sekreterliğimiz ve bağlı sağlık tesislerinde görev yapan tüm kamu personeline, takriben 1 190 kişiye verilecektir.(Hizmet alımı personel hariç)
4.5. Her eğitim Grup şeklinde olacakın*. Grup savası ile ilgili belirlemeyi sözleşme yapan lırma ve ilgili hastane yönetimi karar verecektir.
4.6. Yüklenici eğitim sırasında kullanacağı genel ve grupların özelliklerine göre hazırlayacağı özel eğitim notlarını bilgisayar ortamında önceden idare*ye verecekt i i'.
4.7. Eğitimler is sağlığı yönetmeliğinin ön gördüğü tehlike sınıfına uygun saat ve eğitim konularını içerecektir. Eğilim konuları Çalışanların İş Sağlığı Güvenliği Eğilimlerinin Esul ve Esasları Hakkında Yönetmelik EK-I de belirtilen konuları içerecek e mezkur yönetmeliğin 12. Maddesinde belirtilen Eğitimin Temel prensiplerine uygun şekilde düzenlenecektir.(Eğitime katılan personellere sınav uygulanacaktır. İhtiy aç halinde eğitim programında değişiklik, tekrar vb. idarenin bilgisi dahilinde yapılabilir.)
4. (S. Yerilen eğilimler çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Esııl ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 15. Maddesine göre belgelendirilerek eğitime katılan personellere Eğitime Katılma Belgesi (Sertifika ) verilmelidir.
4.9. Eğilim Katilım Belgesi (Sertifika) Firma antetli olup. Standart A4 Boyutlarında kağıttan düzenlenecektir.
4.10.1 iğitinı e Belgelendirme işlemleri sözleşmenin im/alaııdıüı tarihten itibaren 30.11.2016 tarihine kadar tamamlanarak ayrıntılı şekilde hastane bazında raporlanarak Genel Sekreterliğimize verilecektir.
4.1 l. V ükicnici o331 say ılı yönetmeliğin uygulanmasından sorumludur.
5. RİSK DEĞERİ İNDİRME Yİ KLENİCİ VI KIMLİ1T KLERİ:
5.1. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ve bünyesinde A veya B sınıfı İş Güvenliği Ezmanı bulunduran OSGB tarafından risk değerlendirilmesi İş Güvenliği Uzmanları tarafından Genel Sekreterlik ve bağlı tesislerde belirlilen yerlerde yapılacaktır.
5.2. Genel Sekreterliğimiz ve bağlı her sağlık tesisi için ayrı ayrı bölüm bazında risk değerlendirilmesi yapılmalı ve hastane yönetiminden yerinde çalışma yapıldığına dair yazı alınarak Genel Sekreterliğimize sunulmalıdır.
£
5.3. Risk değerlendirmeleri. İş Sağlığı ve Güvenliği Risk değerlendirmesi Yönctmeliği'ne uygun olarak ve mezkur yönetmeliğin ilgili maddelerinde detaylandırıldığı şekilde:
Risk Değerlendirmesi Tehlikelerin Tanımlanması Risklerin Belirlenmesi ve Analizi Risk Kontrol Adımları Dokümantasyon Süreçlerini içermelidir.
5.4. Risk Değerlendirmesi ile ilgili çalışanları bilgilendirme amaçlı rehber hazırlanmalıdır.
5.5. Yapılan Risk değerlendirmesi sonucunda alınması gereken İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirleri ile Bölüm bazında kullanılması gereken Kişisel Koruyucu Donanım ve Ekipmanlar belirlenerek Hastane Yönetimine verilmek üzere raporlanacaktır.
5.6. Risk Değerlendirmesi yapılırken İş Sağlığı ve Güvenliği yönünde çalışma ortamına ve çalışanların bu ortamda maruz kaldığı risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırma yapılması sözleşme yapan firma tarafından gerçekleştirilip, hastane bazında raporlanarak Genel Sekreterliğimize verilecektir.
5.7. Risk Değerlendirmesi işi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 30.11.2016 tarihine kadar tamamlanarak hastane bazında raporlanarak Genel Sekreterliğimize verilecektir.
6. ACİL DURUM PLANI YÜKLENİCİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ:
6.1. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ve bünyesinde A veya B sınıfı İş Güvenliği Uzmanı bulunduran OSGB tarafından Acil Durum Planı şartnamede belirtilen yerlerde yapılacaktır.
6.2. Genel Sekreterliğimiz ve bağlı her sağlık tesisi için ayrı ayrı bölüm bazında Acil Durum Planı yapılmalı ve hastane yönetiminden yerinde çalışma yapıldığına dair vazı alınarak Genel Sekreterliğimize sunulmalıdır.
6.3. Acil Durum Planları.İş yerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak ve mezkur Yönetmeliğin ilgili maddelerinde detaylandırıldığı şekilde tüm iş yerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere acil durumların belirlenmesi, bunların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirlerin alınması, görevlendirilecek kişilerin ilgili sağlık tesisi yöneticisinden görüş alınarak belirlenmesi, acil durum müdahale ve tahliye yöntemlerinin oluşturulması, dokümantasyon aşamalarını içermelidir.
6.4.Oluşturulacak acil durum ekipleri için görev talimatları oluşturulmalıdır veya gtincellenmelidir.
6.5. Acil Durum planı konulan ile ilgili özel olarak görevlendirilenler yürütecekleri faaliyet ile ilgili özel olarak eğitilmeli ve eğitimler iş yerinde iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimi tarafından verilerek bu durum hastane yönetimleri ile eğitim verenlerce imzalanarak belgelenmelidir.
6.6. Acil Durum Planı ile ilgili çalışanları bilgilendirme amaçlı rehber hazırlanmalıdır.
6.7. Acil Durum Planı işi sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 30.11.2016 tarihine kadar tamamlanarak hastane bazında rapoıianarak Genel Sekreterliğimize verilecektir.
6.8. İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili mevzuatta yer alan kanuni yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde her türlü cezai yaptırım yükleniciye aittir.
6.9. Yüklenici Firma hizmet verdiği sağlık kurumuna ait belge.bilgi ve sırlarını korumak zorunda olup, elde ettiği belge ve bilgileri 3. Şahıslarla paylaşmayacaktır.
7.1. Sağlık tesisi yöneticileri risk değerlendirmesi, acil durum planlarının hazırlanması ve eğitimlerin verilmesi aşamasında firmaca istenecek tüm İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamındaki bilgi, belgeyi firma elemanına verecektir.
7.2. Sağlık tesisi yöneticileri risk değerlendirmesi, acil durum planlarının hazırlanması ve eğitimlerin verilmesi çalışmalarında görevlendirilen kendi çalışanlarının görevlerini yerine getirmeleri amacıyla araç, gereç, mekan ve zaman gibi gerekli ihtiyaçları karşılayacaktır.
7.3. Eğitime personelin eksiksiz katılımı sağlık tesisleri yöneticilerinin sorumluluğundadır.
7.4. Eğitim planlaması ve eğitime katılacak grupların belirlenmesi sağlık tesisleri yöneticileri ve yüklenici ile birlikte hazırlayacaktır.
7.5. Eğitimlere katılacak personel sayısının fazla olması ve Mengiicek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin eğitim salonunun yetersiz olması nedeniyle, eğitimlerin Meslek Yüksekokuluma ait salonda verilmesi planlanmaktadır. Söz konusu salonun planlaması Hastane Yönetimi tarafından yapılacaktır.
O ^/YVC-A |
Temel
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
Kurumsal
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
- +
- İhale Sonuç İlanları
- İlansız İhale Sonuçları
- Sonuç Alarmları
- KİK Kararları
- Firma ve Rakip Analizleri
- Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
- İhale Öncesi Olası Rakipler
- İdare Analizleri
- Bütçe Tahminleri
- Yüklenicileri
- Yaklaşık Maliyet Analizleri
- Sektör Analizleri
- Sektördeki Öncü Firmalar
- İş Dağılımları
- Pazar Araştırmaları
- Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
- Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
- Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)