İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

İş Güvenliği Hizmeti Alımı

İhale No 2353520
Sektör Eğitim, Danışmanlık ve Büro Personeli Hizmetleri
İdare Antalya Atatürk Devlet Hastanesi
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Yaklaşık Maliyet
İhale İli Bursa
İşin İli Bursa
Yayın Tarihi 6 Aralık 2021
İhale Tarihi 9 Aralık 2021 14:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

 
 

T.C.

BURSA VALİLİĞİ

Orhangazi Devlet Hastanesi

 
 

 

 

 

Metin Kutusu: 06.12.2021Sayı

Konu              : Yaklaşık Maliyet

İLGİLİ FİRMALARIN DİKKATİNE.

 
   

İdaremizin ihtiyacı olan cins ve miktarı yazılı (1) kalem 2022 Yılı 1 Yıl Süreli ( 01.01.2022 - 31.12.2022) Kalem İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti Alımı alımı işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca ihale edilecektir. Bu işin yaklaşık maliyetlerinin hesaplanabilmesi için K.D.V. hariç birim fiyatlarının karşılarına yazılarak 9.12.2021 saat 14:00 'a kadar bildirilmesini rica ederim.

       
       
 

Ek: Teknik Şartname

Arapzadc Mah. Tekneli Küp Cd. Fındıklı Yolu Üzeri No:65 Orhangazi/BURSA Orhangazi BURSA Telefon: 0224 573 12 70 Faks: 0224 573 06 53 - 52

e-posta: orhangazisatinalma@gmail.com - bursadhs9@saglik.gov.tr Elektronik ağ: http://orhangazidh.saglik.gov.tr


MADDE-1) İŞİN ADI:

Mevzuata, Sözleşme ve eklerine uygun olarak, bu teknik şartnamenin İdareye ait işyerlerinde, 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak çalıştırılan personel için 6331 savdı kanununa göre, işyeri için “A sınıfı iş güvenliği uzmanı” hizmetinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilen Ortak Sağlık Güvenlik Biriminden (OSGB) satın alınması işidir.

•         İsin süresi başlama tarihinden itibaren 12 (Oniki) avdır. Kurumda aktif 335 çalışan personel

için aylık (82 kişisine 3280 dk 6331 sayılı kanun (İSG) çerçevesinde aylık hizmet alımı geriye

kalan 252 çalışan için İSG danışmanlık hizmetinin alınması isi.

•         Hizmet alımı için çalışan sayısı avlara göre farklılık gösterebilir.

MADDE 2 ) Bıı Teknik Şartnamede; Bıırsa Orhangazi Devlet Hastanesi “İdare”

-      Hizmet alımı işini yapacak olan; bünyesinde iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi diğer sağlık personeli çalıştıran, iş sağlığı ve Güvenliği hizmetlerini sunmak üzere, gerekli donanım ve personele sahip olan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilen, Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) "Yüklenici"

-      İşi yapmak üzere teklif veren tüzel kişilere "İstekli"

-iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca belgelendirilmiş mühendis, mimar veya teknik elemanlar "iş Güvenliği Uzmanı"

-      Milletler arası anlaşmalar (İLO Sözleşmeleri), kanunlar, kanun hükmünde kararnameler, tüzükler, bakanlar kurulu kararları, yönetmelikler, tebliğler, yönergeler, talimatlar, standartlar "mevzuat"

MADDE 3 ) HİZMETİN KAPSAMI:

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, çalışma hayatını ve iş sağlığı ve güvenliğini düzenleyen diğer kanunlar ile bu kanunların uygulanmasına yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve diğer düzenleyici kurum ve kuruluşların hazırlayacağı mevzuat kapsamında Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi faaliyet alanları, çalışan sayıları, Tüm Hizmet Binalarının ihtiyacı olan ve bu teknik şartnamede belirtilen hizmetlerin alimini kapsar.

MADDE -4) TARAFLAR ve TANIMLAR:

3.1-      Bu Teknik Şartnamede; Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi “İdare”

3.2-      Çalışına ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilen, Ortak Sağlık Güvenlik Birimi

3.3-      (OSGB) ile Sağlık Bakanlığınca Yetkilendirilmiş İlk Yardım Eğitim Merkezi “Yüklenici”

3.4-      İşi yapmak üzere teklif veren tüzel kişilere “İstekli”

ığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere Çalışma ve Sosyal

 


 

 

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Orhangazi Devlet Hastanesi

TEKNİK ŞARTNAME

KOD:KU.FR.20

Y.TA KİIIİ :01.06.2020

REV.TARİIIİ:

REV.NChAO

SAYFA:2 /10

 


 

Güvenlik Bakanlığınca “A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı” olarak belgelendirilmiş mühendis, mimar veya teknik elemanlar. “İş Güvenliği Uzmanı”

3.6-     Milletler arası anlaşmalar (İLO Sözleşmeleri), kanunlar, kanun hükmünde kararnameler, tüzükler, bakanlar kurulu kararları, yönetmelikler, tebliğler, yönergeler, talimatlar, standartlar “Mevzuat”

3.7-     İdare tarafından, işlerin denetimi için idare içinden görevlendirilmiş komisyon ve/veya idare dışından bu işleri yapmak üzere görevlendirilecek gerçek veya tüzel kişi veya kişileri Kontrol Teşkilatı “(Kontrollük)”

3.8-     İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ve tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmalar “Risk Değerlendirmesi”

3.9-      İşyerinde meydana gelebilecek acil durumlarda yapılacak iş ve işlemler dahil bilgilerin ve uygulamaya yönelik eylemlerin yer aldığı planını “Acil Durum Planı”

3.10-     İdare tarafından yaptırılacak çalışma ortamında bulunan, çalışanların sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek her türlü fiziksel (gürültü, titreşim, aydınlatma, İyonlaştırıcı olmayan radyasyon, vb.), kimyasal (toz, gaz, buhar vb.) ve biyolojik, (virüs, bakteri, mantar, vb.) etkenlerin , (“İş hijyeni ölçüm, test ve analizi” olarak adlandırılmıştır) sonuçları değerlendirilerek idareye bilgi verilmesi

MADDE -4) İŞİN SÜRESİ, İŞE BAŞLAMA VE İSTENEN DİĞER BELGELER:

4.1-   İşin Süresi: İsin süresi başlama tarihinden (Sözleşme Tarihinden ) itibaren oniki (12) avdır.

4.2-   İşe Başlama Tarihi: İdare tarafından işin uhdesinde bırakıldığının tebliğ edilmesinden sonra yüklenici; tabloda belirtilen 4 d sicilleri için iş güvenliği uzmanı görevlendirildiğini yazılı olarak İdareye bildirecektir.

4.3-    Yüklenici; Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) yetki belgesi, iş güvenliği uzmanı olarak çalışacak kişilerin İş Güvenliği Uzmanlığı Belgesi ile işi yapmalarına engel bir sağlık sorununun olmadığına dair sağlık raporu, diploma suretleri, sabıka kayıtları, nüfus cüzdan örnekleri, ikametgâh adresleri, yazışma adresleri, iletişim telefonları ve bir adet vesikalık fotoğrafları vb. sunulması gereken belgeleri işe başlamadan en az 5 (beş) iş günü önce ibraz edecektir.

4.4-    Yüklenicinin işe başlaması için sözleşme yaptığı iş güvenliği uzmanlarının İş Güvenliği Uzmanlığı Çalışma Sözleşmesi’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce onaylanması zorunludur.

 
   

MADDE- 5) İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI NIN ÇALIŞMA SÜRELERİ:

* ■

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Orhangazi Devlet Hastanesi

TEKNİK ŞARTNAME

KOD:KU.FR.2(l

V.TAR İl Iİ :01.06.2020

REV.TARİIIİ:

REV.NO:A0

SAYFA:3 /10

 


 

Yüklenici belirlenen bu sürelere uymak zorundadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca işyerlerinin tehlike sınıfında yeni düzenlemeler yapılması veva çalışan personel sayısında değişiklik olması halinde. Mevzuat doğrultusunda İdare, Yüklenici ile çalışma sürelerini yeniden

belirleyecektir. Kısmi süreli çalışacak olan is güvenlisi uzmanları bu sürelerin değişmesi halinde.

belirlenen yeni sürelere uymak zorundadır.

5.2- Kısmi süreli çalışacak iş güvenliği uzmanlarının çalışma saatleri; İdare ile Yüklenici tarafından, mevzuatta belirtilen haftalık çalışma süreleri dikkate alınarak belirlenen kısmi bir süreyi kapsar. İşyerlerinde çalışılacak gün ve zamanlar İdare ve Yüklenici tarafından müştereken karşılıklı olarak belirlenecektir.

5.3 Yüklenicinin görevlendirdiği İş Güvenliği Uzmanlarının çalışma süreleri dikkate alınarak belirlenen gün ve saatlerde ilgili işyerlerinde olacaklar ve çalışmalarını orada gerçekleştireceklerdir. OSGB personellerinin çalışına sürelerine uyup uymadığı ilgili işyeri amiri tarafından takip edilecek ve işyeri amirinin oluşturacağı aylık devam çizelgesi tutanağı (puantaj) cetveli kontrol edilecektir.

MADDE- 6) YÜKLENİCİNİN SORUMLULUKLARI:

I.   GENEL YÜKÜMLÜLÜKLERİ

(a)    Yüklenici kendisi ve/veya çalıştıracağı elemanların sözleşme kapsamında yapmakla yükümlü olduğu hizmetler ile ilgili kusur ve ihmallerinden doğan her türlü maddi ve manevi zarardan sorumludur. Yüklenici hizmet verilmesi sırasında ihmal ve kusurundan dolayı, idarenin uğradığı zararları tazminle yükümlü olup, üçüncü kişi ve kurumlara verilen zararlardan dolayı üçüncü kişi ve kurumların idareden talep edeceği tazminatların, idarenin yükleniciye rücu hakkı saklıdır.

(b)    Yüklenici ihale kapsamında vereceği tüm hizmetlerini yürürlükteki güncel mevzuata uygun olarak sunmayı kabul ve taahhüt eder.

(c)     Yüklenici 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Risk değerlendirmesi, kontrol, ölçüm ve araştırma başlıklı 10. maddesi ve 29.12.2012 Tarihli 28512 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği doğrultusunda tüm işyerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak iizere tehlikeleri tanımlama, riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması, dokümantasyon, yapılan çalışmaların güncellenmesi ve gerektiğinde yenileme aşamaları izlenerek risk değerlendirmesi gerçekleştirilir ve hazırlayacağı raporu idareye sunar.

(d)    Yüklenici, İşyerinde sağlık ve güvenlik risklerine karşı yürütülecek her türlü koruyucu, önleyici ve düzeltici faaliyeti kapsayacak şekilde, çalışma ortamı gözetimi konusunda işverene rehberlik yapar ve öneriler hazırlayarak onayına sunulmasını sağlar.

(e)    Yüklenici işyerlerinde çalışan personellere, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 16-17. Maddeleri, 15.05.2013 Tarihli 28648 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik, İş sağlığı ve güvenliği kurulları hakkında yönetmelik ve diğer yönetmelikler kapsamında, İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine ilişkin planları hazırlar, idarenin onayına sunar ve onaylanan eğitim planına göre eğitimlerin yapılmasını

 

 

 

 

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Orhangazi Devlet Hastanesi

TEKNİK ŞARTNAME

KOD:KU.FR,20

Y.TARİllhOl .06.202(1

REV.TARİIIİ:

REV.NO:AÖ

SAYFA:4 /10

 


 

(t) Yüklenici, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulması sırasında işin normal akışını aksatmamaya özen gösterir.

(g) Yüklenici personeli, görevlerinin yürütülmesinde ve iş sağlığı ve güvenliği mevzuatında öngörülen tedbirlerin uygulanmasında işyeri ile işbirliği ve koordinasyon içinde çalışır.

(Iı) İdarenin HİZMET BİNALARININ HERBİRİNDE gerekli güvenlik sağlık İşaretlerinin belirlenmesi ve rehberlik yüklenicinin sorumluluğundadır.

(i)      Yüklenici tarafından verilecek hizmetlerin tamamı yürürlükte bulunan güncel Mevzuata uygun olarak sunmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır.

(j)    İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı gereği hazırlanan dokümanlar, kağıt ve elektronik ortamda idareye teslim edilecektir.

(k)                                                  İş yerinin niteliğine uygun iş sağlığı ve güvenliği iç yönergesi    hazırlanması

konusunda gerekli danışmanlığı yapar.

(l)        İş yerlerinde kullanılacak olan Oııavlı defter yüklenici tarafından temin edilerek iş yerinin bağlı bulunduğu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, Genel Müdürlük veya noterce her sayfası mühürlenmek suretiyle yüklenici tarafından onaylatılarak Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne teslim edilecektir.

(m) İdarenin belirleyeceği personeller ve seçilecek çalışan temsilcileri ile İş Sağlığı ve

Güvenliği Kurulu oluşturulması     gerekli olan      binalarda                        kurulların oluşumunu

sağlamak ve kurulların görevleri ile ilgili eğitimleri vermek yüklenicinin sorumluluğundadır.

II.      İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ

(a)      Hizmet alımı kapsamında verilecek olan eğitimler İdarece belirlenen yerlerde verilecektir.

(b)      Eğitimler eğitim biriminin belirleyeceği tarih ve plan doğrultusunda verilecektir.

(c)      Eğitiınler ilgili Yönetmeliklerinde belirlenen sürelerde ve konularda eksiksiz olarak verilecektir.

(d)      Risk Değerlendirme Ekiplerinin ve Acil Durum Ekiplerinin eğitim süreleri ilgili yönetmelikte belirlenen sürelerde olacaktır.

(e)      Eğitiınler YÜKLENİCTniıı İSG-Katip sisteminde İDARE ile sözleşme yapılan A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı tarafından verilecektir.

(f)      

 
   

İdare tarafından önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilkyardım ve benzeri konularda verilmesi gereken eğitim ve tatbikatların araç ve gereçleri de sağlanarak mevzuatına göre yaptırılmasından ve sertifikalarının verilmesinden Yüklenicinin rehberlik ve danışmanlık Sorumluluğu olacaktır.

(§Ssi)

İL SAĞLIK MUDURLUGU

Orhangazi Devlet Hastanesi

TEKNİK ŞARTNAME

KOD:KlüR.2tl

Y.TARİI1İ :01.06.2020

REV.TARİIIİ:

REV.NO:AO

SAYFA:5 /10

 


 

(lı)İş yerlerinde 15 (onbeş) yaşını bitirmiş ancak 18 (on sekiz) yaşını doldurmamış genç çalışanlar, yaşlı, engelli, stajyer, gebe ve emziren çalışanlar gibi özel politika gerektiren grupların özellikleri dikkate alınarak bu guruplara özgii gerekli eğitimler ayrıca verilecektir.

(i)    Çalışan temsilcilerine özel olarak eğitim verilecektir.

(j)    Belgelendiıme, eğitim sonunda katılımcılar yazılı olarak İSG ölçme ve değerlendirmesine tabii tutulur. Yapılacak olan değerlendirmede 100 üzerinden 70 pııan alınması gerekmektedir. Eğitime katılan personele iş güvenliği uzmanı imzalı katılım sertifikası verilmelidir, yeterli puanı alamayan personelin eğitimi eğitici değiştirilerek tekrar verilmelidir.

(k)Eğitiıne katılanlara yapılan değerlendirmede başarılı olanlara 2 nüsha Katılım Sertifikası düzenlenerek birisi özlük dosyasına konacak diğeri kendisine verilecektir.

III.    RİSK DEĞERLENDİRMESİ

(a)               29 Aralık 2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği hükümlerine göre. Risk Değerlendirmesi İş yeri Hekimi, İş Güvenliği Uzmanı, yöneticiler ve çalışanlardan oluşan eğitim verilmiş Risk Değerlendirme Ekibi tarafından iş yerlerinde tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere tehlikeleri tanımlama, riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması, dokümantasyon, yapılan çalışmaların güncellenmesi ve gerektiğinde yenileme aşamaları izlenerek gerçekleştirilir.

(b)               İdarenin her bir iş yerinde gerekli güvenlik sağlık işaretlerinin belirlenmesi ve uygun yerlere asılmasında yüklenicinin rehberlik ve danışmanlık sorumluluğu vardır. İşyerlerinde sağlık ve güvenlik risklerine karşı yürütülecek her türlü koruyucu, önleyici ve düzeltici faaliyeti kapsayacak şekilde, çalışma ortamı gözelimi konusunda İdareye rehberlik yapılmasından ve öneriler hazırlayarak onayına sunulmasından Yüklenici sorumlu olacaktır.

(c)               İş yerlerinde kullanılacak kişisel koruyucu donanımların belirlenmesinde yüklenici rehberlik ve danışmanlık görevi üslenecektir, kullanma talimatları hazırlanacak ve personellere gerekli eğitimleri verilecektir.

(d)               Yüklenici iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarında; alınacak malzeme, ekipman, sağlık ve güvenlik işaretleri vb. temininde idareye mevzuata uygun önerilerde bulunarak, en etkin ve ekonomik çözümler üretilmesini sağlayacaktır.

(e)               Yüklenici iş yeri Risk Analizlerini yaparken, o iş yeri için en uygun risk analizi metodunu tespit eder ve o metot ile risk analizlerini hazırlar.

(f)                Risk Değerlendirmesi ve Acil Durum Planlarının Dokümantasyonu Yüklenici tarafından Yönetmeliğe uygun olarak yapılacaktır.

(g)               Risk değerlendirmesinin tekrar yapılmasını gerektiren durumlarda (mevzuat değişikliği vs.) revizyonlar yüklenici tarafından yapılacaktır.

 


 

 

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Orhangazi Devlet Hastanesi

TEKNİK ŞARTNAME

KOD:Kl .I R.20

Y.TARİII İ :(II. 06.20211

RKV.TARİIIİ:

REV.NOıAO

SAYFA:6 /10

 


 

fotoğraflayâcak ve elde edilen fotoğraflar risk değerlendirmesine ait dokümantasyon içerisine konulacaktır.

(i) Risk değerlendirmesi yapılan tüm birimler için, risk değerlendirmesi yapılmak amacıyla gelinerek gerekli incelemenin yapıldığını belirtir tutanak düzenlenecek, tutulan tutanaklar yüklenici ve birim amiri tarafından müştereken imza altına alınacak ve ilgili dokümantasyonu içerisine konulacaktır.

IV.       ACİL DURUM PLANLARININ HAZIRLANMASI

(a)               Yüklenici 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım başlıklı 11-12. maddeleri ve Resmi Gazete Tarihi: 18.06.2013 Tarihli 28681 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanan İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik doğrultusunda; İşyerinde oluşabilecek muhtemel acil durumları belirleyecek, işyerinde ekiplerin oluşturulmasını önerecek, iş yerinde kaza, yangın, doğal afet ve bunun gibi acil müdahale gerektiren durumları belirleyecek, acil durum planlarını hazırlayacak, raporu idareye sunacak, acil durum kontrol tedbirlerini önerecek, tatbikatların yapılmasını sağlayacak, ilk yardım ve acil müdahale bakımından yapılması gereken uygulamaların organizasyonu ile ilgili itfaiye, İlkyardım Eğitim Merkezi ve diğer birim, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmasını sağlar.

(b)               Acil durum planı, tüm iş yerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlatmak üzere acil durumların belirlenmesi, bunların olumsuz etkilerinin önleyici ve sınırlandırıcı tedbirlerin alınması, görevlendirilecek kişilerin belirlenmesi, acil durum müdahale ve tahliye yöntemlerinin oluşturulması, dokümantasyon, tatbikat ve acil durum planının yenilenmesi aşamaları izlenerek hazırlanacaktır.

(c)               Acil durum planlarının dokümantasyonu ilgili yönetmelikte belirlenen standartlara uygun bir biçimde yapılacaktır.

(d)               Acil durum planı kapsamında, Acil durum ekipmanlarının, ilk yardım malzemelerinin bulunduğu yerler, kaçış yolları, toplanma yerleri ve bulunması halinde uyarı sistemlerinin de yer aldığı tahliye planını gösteren krokiler bina içinde kolayca görülebilecek yerlere asılması yüklenici rehberlik ve danışmanlık yapacaktır.

(e)               İş yerlerinde, Acil durumlar hakkında yönetmelik çeıçevesince yapılması gereken bütün tatbikatların yapılmasına yüklenici rehberlik ve danışmanlık yapacaktır.

(t) Tatbikat raporları oluşturulmasında yüklenici rehberlik ve danışmanlık yapacaktır

(g)               Yapılan risk değerlendirmeleri, acil durum eylem planları ve tatbikat raporları kitapçık halinde ve elektronik ortamda işverene teslim edilecektir.

MADDE-7) İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI HİZMETİ :

a)                  Yüklenici ek-l listede yer alan ve personel sayısı belirtilen çalışan sayısına tehlike sınıfına (Çok Tehlikeli) bağlı olarak mevzuat da belirtilen süre kadar İş Güvenliği Uzmanı personeli hizmetini Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi’ne verecektir. Personel sayısının ek-l deki belirtilen sayıyı geçmesi durumunda aylık kişi başına 40 dk düşecek şekilde devam edecektir. Ayrıca personel sayısı 250 kişiyi

 


 

/»Y?. *

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Orhangazi Devlet Hastanesi

TEKNİK ŞARTNAME

KOD:Kll.FR.20

Y.TARİ 1 Iİ:01.06.2020

RF.V.TARİIIİ:

RF.V.NOıAO

SAYFA:7 /10

a-1 )Hizmet verecek olan İş Güvenliği Uzmanı en az 3 yıllık iş güvenliği uzmanı tecrübesine sahip

olduğunu belgelemek zorundadır.

 


 

b)                Yüklenici onaylanan listelerde belirtilen sürelerde ilgili Bursa Orhangazi Devlet Hastanesinde İş Güvenliği Uzmanını hazır edecek ve mevzuatına uygun olarak hizmeti yerine getirecektir. Hizmetin yerine getirildiği hususu tutulacak tutanakla kayıt altına alınacaktır.

c)                 Yüklenici çalıştıracağı İş Güvenliği Uzmanına ait mevzuatında yazılı belgeleri işin başlangıcında idareye teslim edecektir.

(d) Planlamalar ve hizmetler Kurumlunuzun resmi tatil ve hafta sonu tatillerinde çalışmadığı hususları dikkate alınarak yapılacaktır.

MADDE-8) TARAFLARIN BİRBİRİNE KARŞI SORUMLULUKLARI:

(a) Yapılacak olan iş sağlığı ve güvenliği kurulu çalışmaları, risk değerlendirme çalışmaları, acil durum planları, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ile mevzuatta zorunlu tutulan benzer iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarına, ilgili personelin katılımı İdarece sağlanacaktır.

(b)                        Planlanan eğitimlere çalışanların katılımının sağlanması ve eğitimdeki ikramlar (cav .su. kahve...vb) İdarenin sorumluluğundadır.

(c)    Yüklenici tarafından ilgili mevzuat çerçevesince belirlenecek pozisyonlardaki acil durum ekiplerinde görev alacak personellerin görevlendirmesi Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi idari sorumluluğundadır.

(d)    Buısa Orhangazi Devlet Hastanesi Yöneticiliği Acil Durum Planı kapsamında oluşturulacak ekiplerin görevlendirilmesi yüklenicinin rehberliğinde görevlendirme yazıları yazılacak ve yazılarının bir nüshası yükleniciye teslim edilecektir.

(e)     Yüklenicinin ve görevlendirdiği iş güvenliği uzmanının işyerinde bulunması gerektiği zamanlarda işyerinde bulunmamasından veya görevlerini mevzuatta belirtilen nitelikle yapmamasından dolayı, İdarenin hukuki ve cezai yaptırıma uğraması halinde, İdarenin uğramış olduğu zarar Yükleniciye rücu edilir.

(f)     İdare; iş güvenliği uzmanı görevlerini mesleki bağımsızlık içinde yapabilmesi ve iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sağlanabilmesi için mevzuatta belirtilen yükümlülükleri yerine getirecektir.

(g)     Yüklenici, İdarenin onayını almadan Sözleşme imzalanan iş güvenliği uzmanını değiştiremez. İş güvenliği uzmanı görevini bir başkasına devredemezler.

(h)    İdare iş güvenliği uzmanına işyerlerinde çalışma imkânını sağlayacaktır. İdare tarafından iş güvenliği çalışanlarına oda, ekipman ve kullanılacak tüm malzemeler vb. Tahsis edilecektir.

(i) Yüklenici işyerinde alınması gereken tüm tedbirleri idareye bildirmekle yükümlüdür.

 

 

fes

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Orhangazi Devlet Hastanesi

TEKNİK ŞARTNAME

KOD:Kl).FR.20

Y.TARİlIİîOI.06.2020

REV.TARİIIİ:

RKV.NOıAO

SAYFA:8 /10

 


 

eğitimleri, işyeri risk değerlendirmeleri ve acil durum eylem planları hazırlanarak idareye teslim edilecek ve bunun için ekstra ücret idareden talep edilmeyecektir.

(k)    Yeni ise başlayan personellerin (tavin. yeniden atama, vb. sebeple) iş sağlığı ve güvenliği

eğitimlerini ise başladığında bu eğitimi viiklcnici derhal vermekle yükümlüdür.

(l)      İdare istediği takdirde çalışmasından memnun kalmadığı İş Güvenliği Uzmanının değiştirilmesini isteyebilir. Yüklenici 5 (beş)iş_günü içerisinde yeni bir iş güvenliği uzmanını görevlendirmek zorundadır.

MADDE 9) DİĞER HUSUSLAR :

a)                  Sözleşme kapsamında bu teknik şartnameye uygun verilecek hizmet, Mevzuat çerçevesinde tüm birimlerimizin bağlı bulunduğu tehlike sınıfı (Çok Tehlikeli) dikkate alınarak değerlendirilecek ve fiyatlandırılacaktır.

b)                 Yüklenici gerek kendi gerekse çalıştıracağı elemanların sözleşme kapsamında yapmakla yükümlü olduğu hizmetler ile ilgili kusur ve ihmallerinden doğan her türlü zararlardan sorumlu olacaktır. Yüklenici hizmetlerin verilmesi sırasındaki ihmal ve kusurdan dolayı, İdarenin uğradığı zararları tazmin ile yükümlü olup, 3. kişi ve kurumlara verilen zararlardan dolayı 3. kişi ve kuramların İdareye açacağı tazminat davaları da Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi Yükleniciye rııcu hakkı saklıdır.

c)                  Sözleşme tarihinden itibaren 15 gün içinde her birim için ayrı ayrı Çalışma Planı ve Eğitim Planı hazırlanarak idarenin onayına sunulacaktır. İdare tarafından onaylanan Çalışma Planı ve Eğitim Planı çerçevesinde yapılacak Risk değerlendirmesi, Acil Durum Planları (ilk yardım, yangınla mücadele, koruma, kurtarma ve tahliye planları) eğitimler ve mevzuatın zaruri kıldığı diğer iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, ihalede belirtilen süre içerisinde mevzuat ve teknik şartlar çerçevesinde hazırlanıp Orhangazi Devlet Hastanesi yöneticiliğine teslim edilecektir.

d)                 İstekliler teklif verecekleri konularla ilgili olarak kurumumuz çalışma alan ve koşulları ile ihtiyaç olan diğer bilgileri yerinde inceleyerek tekliflerini oluşturabileceklerdir. Fiyatlandırmalar, işçilik, nakliye, malzeme, çalışanların SGK. primleri vb. dâhil olarak yapılacak, teklif edilen bedel Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi’nden ek bir ödeme talep edilmeyecektir.

e)                  Yüklenici, işin başlangıcından işin kesin kabulü yapılıncaya kadar; işlerin yürütülmesine, tamamlanmasına ve işlerde olabilecek kusurların düzeltilmesine ilişkin olarak bütün mevzuata uymak zorundadır. Kendisinin ve çalıştırdığı personelin iş kazasına uğraması halinde doğabilecek her türlü tedavi masrafları, detin giderleri, ailesine ödenecek tazminatlar ile cezai ve mali sorumluluk Yükleniciye aittir.

1)                 Yüklenici tarafından görevlendirilecek çalışanların teknik ve sarf malzemeleri, yol, konaklama ve yemek masrafları yükleniciye aittir.

           
     
         
 
 

g) Yüklenicinin, yüklendiği iş dolayısıyla İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı gereği ileride doğabilecek her türlü hukuki, cezai ve mali sorumlulukların bedeli yükleniciye rlicu edilecektir.

/* /&' o A

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Orhangazi Devlet Hastanesi

TEKNİK ŞARTNAME

KOI):KU.FR.2(l

Y.TAKİI 11:01.06.2020

REV.TARİHİ:

REV.NO.AO

SAYFA:9 /10

 


 

olabilecek kazalarda; Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi çalışanları ile üçüncü kişilere ödenecek tazminatların, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatındaki eksik bulunan hususlar sonucunda meydana geldiği, mahkeme kararıyla tespit edilmesi halinde, tüm sorumluluk Yükleniciye aittir.

i)         İş tesliminden önce ve yürütülmesinde tespit edilen eksiklikler yüklenici tarafından bedel talep edilmeksizin tamamlanır.

j) İş güvenliği uzmanlarının rapor alması durumunda raporlu olduğu günlere tekabül eden çalışma saati kadar (raporunu idareye teslim etmesi şartı ile) mesai saatleri dışında mesaisini tamamlayabilir.

k) Yüklenicinin iş güvenliği uzmanı deontoloji kurallarına veya tüm mevzuata aykırılık nedeniyle ilgili kurumlarca (Bakanlık, TMMOB, Tabip odaları vb.) meslekten men edilmesi veya iş güvenliği uzmanlığı belgesinin belgesinin askıya alınması veya iptal edilmesi gibi vb. durumlar nedeniyle işin yapılamaz duruma gelmesi halinde Yüklenici en kısa zamanda, 6331 sayılı kanuna göre belirlenen aylık çalışma sürelerini gözetecek şekilde Uygun sınıfta sertifikalı yeni bir iş güvenliği uzmanını görevlendirecektir.

l)         Bu durum sebebiyle İdareye kesilecek tüm ceza ve müeyyidelerin sorumluluğu Yükleniciye ait olup bu ve benzeri durumlardan kaynaklanıp İdarece ödenmesi talep edilecek tüm yaptırımların, hukuki ve cezai giderlerin bedeli Yükleniciye rücu edilecektir.

m) İşyerinin niteliğine uygun iş sağlığı ve güvenliği iç yönergesi hazırlanması idareye sunulması yükleniciye aittir.

n) Yapılan tüm çalışmalar, İşyerinin özelliklerine uygun olarak yapılmadığı taktirde tespit edilen eksiklikler yüklenici tarafından yapılan işlemler tekrarlanarak uygun hale getirilecektir. Yüklenici tarafından bu işlem için ek bir ücret talep edilemeyecektir.

o) Yüklenici bu sözleşme kapsamında işin yapılmasında görevlendireceği tüm çalışanların, İş Güvenliği uzmanlarının her türlü ücretlerinin karşılanması, SGK ve kanuni diğer ücret, prim ve vergilerin karşılanması yüklenici sorumluluğunda olup, hiç bir şekilde İdareden ek bir ücret veya hak talebinde bulunamaz.

p) Yüklenici işin tamamlanması aşamasında bu şartnameyi İdareye ait Ek hizmet Binaları da dahil tüm birimler için ayrı ayrı olmak üzere aşağıda pl, p2 ve p3)’te belirtilen belge ve dokümantasyonu içerecek şekilde kitapçık oluşturacak, kitapçıkta hangi Bina veya birimle ilgili olduğu ibareleri de yer alacak şekilde kapak bulunacak ayrıca kapaktan sonraki ilk sayfada kitapçıkta bulunan belgelerin dizi pusulası bulunacaktır. Bu dizi pusulasında kitapçıkta bulunan tüm belgeler sıra numarası verilmek suretiyle, içeriği/ belge adı, tarih ve sayısı, adedi belirtilecek, ayrıca dizi pusulasının sonuna

"Orhangazi Devlet Hastanesi’ne ait bu kitapçık içerisinde yukarıdaki dizi pusulasında belirtilen

toplam...... sırınla, toplanı...... adet be/pe ve yazı bulunmaktadır." şeklinde belirtme yapılarak bu

dizi pusu!asıda yine yüklenici tarafından onaylanacaktır.

pl) OSGB Yetki belgesinin fotokopisi. Risk değerlendirme raporları ve ekleri ile fotoğraflar ve bu konuda mevzuatınca düzenlenmesi gereken tüm belge ve dokümantasyonu,

p2) İş yeri ile ilgili acil eylem planları ve ekleri ile bu konuda mevzuatınca düzenlenmesi gereken tüm

 

 


p3) İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, çalışan temsilci eğitimleri, risk değerlendirme eğitimlerinin verildiğine dair katılımcıların imzalarında bulunduğu katılımcı listesi, eğitimleri veren eğiticilere ait bilgi ve belgeler ile eğitim konularını içerir ders programları, eğitim sonucunda verilen eğitim sertifikaları ile eğitimle ilgili mevzuatınca düzenlenmesi gereken diğer belgeler,

r) İşin On iki ay sürede verilecek İş Güvenliği Uzmanı hizmeti dışındaki kısmının bu şartnamede belirtilen sürede tamamlanamaması durumunda işin durumuna göre ek süre verip vermeme veya ihaleyi/sözleşmeyi tek taraflı feshedip etmeme yetkisi İdareye aittir. İhalenin/sözleşmenin fesli edilmesi halinde yükleniciye yaptığı iş ve işlemler, harcamalar için herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

s) Oluşabilecek her türlü anlaşmazlıklarda Bursa Mahkemeleri nezdinde tarafların dava açma hakları bulunmaktadır.

İş bu Teknik ve idari Şartname yukarıda belirtilen 9 (dokuz) maddeden ibaret olup Orhangazi Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından hazırlanmıştır.

EK-1;

Çalışma Sürelerinin Hesaplanması:

Çalışan Personel Savısı*: 82+252 (82 4 D’li + 252 diğer personel)

İşveı i Tehlike Sınıfı**: Çok Tehlikeli

Personel başına çalışılması gereken avlık süre***:  40dk

Aylık A Sınıfı İs Güvenliği Uzmanı Çalısına Süresi:

82 kişi *401)k :3280 Dk

Not: Koıııı ilşfili teknik şartnamede halisi geçen mevzuatlarda yapılacak değişiklikler ve kişi

sayısındaki değişikliklerde çalısına süreleri tekrar hesaplanacaktır.

* Personel Sayısı aylara göre değişiklik gösterebilecek olup, aylık çalışma süreleri her ay güncellenip tekrar hesaplanacaktır.

**26/12/2012 tarih ve 28509 sayılı İs Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde belirlenen sınıfa göre belirlenecektir.

***İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK’ te belirtilen Çok Tehlikeli Sınıfta çalışacak İş Güvenliği Uzmanı

İfejİaNYMLMAZ.

vfVjî• 9 Yönemıı Direktör!'

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)