İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

İş Ekipmanları Periyodik Kontrolü (iş Ekipmanları Periyodik Kontrolü

İhale No 2409273
Sektör Elektrik Malzemeleri ve Yapım İşleri
Ev ve Mutfak Ekipmanları
Klima, HVAC, Soğutma Grupları ve Ekipmanları
Sanayi ve Tarım Makineleri
İdare Bursa Kestel Devlet Hastanesi
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Bursa
İşin İli Bursa
Yayın Tarihi 15 Mart 2022
İhale Tarihi 18 Mart 2022 17:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

 

T.C.
BURSA VALİLİĞİ
KESTEL DEVLET HASTANESİ

TEKLİF MEKTUBU

 

Kayıt No: 58984

 

 

 

 

 

 

Sayı
Konu

:  /
: Teklif Formu

 

15.03.2022

 

 

 

         Sayın Ilgili
                 
                 

 

 

 

İdaremizin  ihtiyacı olan  cins ve miktarı yazılı İŞ EKİPMALARI PERİYODİK KONTROLÜ HİZMET ALIMI alımı işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu 22/d uyarınca alımı yapılacaktır. Bu iş için K.D.V. hariç birim fiyatlarının karşılarına yazılarak 18.03.2022 tarihine kadar bildirilmesini rica ederiz.

 

 

 

 

 

 

 

Sıra No

Malın / İşin Cinsi

Miktar

Birimi

Birim Fiyat

Toplam Fiyat

 

 

1

İŞ EKİPMANLARI PERİYODİK KONTROLÜ (İŞ EKİPMANLARI PERİYODİK KONTROLÜ)

1

ADET

 

 

 

Toplam

 

 

 

 

 

Teklifimiz teknik şartnameye uygundur.

 

 

 

 

 

 

                                                                          Fatih Cemal ALTINKAYA

                                                                                Tıbbi Sekreter

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telefon: 0224 502 80 16 (Dahili: 1242-1245) Faks: 0224 502 80 18

Mail: kesteldhsatinalma1@gmail.com

 

 KESTEL BURSA
Telefon:    Faks: 02245028018
e-posta: @   Elektronik ağ:

 

 

1/1

 

 

 
                                 

 

 

 

 

TARİH

SAYFA

 

KESTEL DEVLET HASTANESİ TEKNİK ŞARTNAME FORMl'

 

 

 

 

03.03.2022

1 / 6

TEKNİK Kestel Devlet Hastanesinde. Bulunan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik ŞARTNAME Şartlan Yönetmeliği Kapsamındaki Tüm Periyodik Kontrollerin Yapılması ADI


 

1.          KONU

Bu şartname: Kestel Devlet Hastanesinde Bulunan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 30 ve 31 inci maddelerine dayanılarak çıkarılan “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliğinde” belirtilen tüm periyodik kontrollerin belirtilen yönetmelik şartlarınca yapılması işini kapsamaktadır.

2.         TANIMLAR

2.1.           İDARE: Kestel Devlet Hastanesi.

2.2.           YÜKLENİCİ: İdare ve kullanıcıya karşı bu teknik şartnameye konu ekipmanın ve tesisatın periyodik kontrollerinin yapılması işi ile ilgili, idari, hukuki, teknik ve mali her konuya kanunen muhatap olan kuruluştur.

2.3.           BASINÇLI KAPLAR: 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 30 ve 31 inci maddelerine dayanılarak çıkarılan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği Ek-III, Madde 2.1’de belirtilen “Basınçlı kap ve tesisatlar” başlığı altında Tablo l’de yer alan ekipmanları ifade etmektedir.

2.4.           KALDIRMA VE İLETME EKİPMANLARI: 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 30 ve 31 inci maddelerine dayanılarak çıkarılan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartlan Yönetmeliği Ek-III, Madde 2.2’de belirtilen “Kaldırma ve iletme ekipmanları” başlığı altında Tablo 2’de yer alan ekipmanları ifade etmektedir.

2.5.           TESİSATLAR: 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 30 ve 31 inci maddelerine dayanılarak çıkarılan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği Ek-III. Madde 2.3’te belirtilen “Tesisatlar” başlığı altında Tablo 3’te yer alan ekipmanları ifade etmektedir.

2.6.           TEZGAHLAR: 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 30 ve 31 inci maddelerine dayanılarak çıkarılan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği Ek-III, Madde 2.4’te belirtilen “Tezgahlar” başlığı altında yer alan ekipmanları ifade etmektedir.

2.7.           İŞİN YAPILACAĞI YER: Kestel Devlet Hastanesi’nde, İstekli firma bu madde gereği teklifinde bu yerleri incelediği ve teklifini buna göre verdiği kabul edilecektir.

3.         İŞİN SÜRESİ VE İŞ PROGRAMI

İşin süresi, YÜKLENİCİ ve İDARE tarafından belirlenecektir. YÜKLENİCİ bu süre içerisinde Ek l’de belirtilen ekipmanların periyodik kontrollerini yapacak, görevli personelleri ile ekipmanlarını işin yapılacağı yerde hazır bulunduracaktır.

4.         ÇALIŞMA ŞEKLİ VE DÜZENİ:


 

 

 

TARİH

SAV FA

 

KESTEL DEVLET HASTANESİ TEKNİK ŞARTNAME FORMl'

 

 

 

 

03.03.2022

2/6

TEKNİK Kestel Devlet Hastanesinde, Bulunan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik ŞARTNAME Şartları Yönetmeliği Kapsamındaki Tüm Periyodik Kontrollerin Yapılması ADI


 

4.1.     YÜKLENİCİ periyodik kontrolleri, İDARE’ye bağlı sağlık tesisleri ve ek binalarında bulunan ilgili hastane yöneticisinin bilgisi dâhilinde ve görevli personel nezaretinde yapacaktır.

4.2.     Yapılacak periyodik kontroller 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 30 ve 31 inci maddelerine dayanılarak çıkarılan “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği” ve ilgili yasal mevzuatlar ve standartlar doğrultusunda, yetkili kişiler tarafından (İSGÜM onaylı) (Ekip-Net geçici ya da kalıcı No’lu) yapılacaktır.

4.3.     Ekipmanların bütün parçalarının gerekli kontrolleri yapılacaktır. Ayrıca periyodik kontroller sırasında meydana gelen tüm olumsuzluklar İDARE ‘ye bildirilecektir.

4.4.     Basınçlı Kapların periyodik kontrolleri makine mühendisleri ve makine tekniker veya yüksek teknikerleri tarafından yapılacaktır. Basınçlı kaplarda hidrostatik test yapılması esastır içinde agresif ve yanıcı gazların bulunduğu basınçlı kapların periyodik kontrollerin tahribatsız muayene yöntemleri ile yapılması durumunda, bu kontroller TS EN ISO 9712 standardına göre eğitim almış mühendisler ve tekniker veya yüksek teknikerler tarafından yapılacaktır.

4.5.     YÜKLENİCİ periyodik kontrolünü yapacağı basınçlı kap, kaldırma iletme ekipmanı ve tesisatlar la ilgili gereken hazırlıkları bir defaya mahsus sağlık tesisindeki ilgili personele yazılı olarak tebliğ edecek ve eğitim verecektir.

4.6.     İDARE; YÜKLENİCİ’nin yazılı ve uygulamalı olarak tarif ettiği şekilde önce basınçlı kaptaki tüm basıncı ve içerisinde oluşmuş tortuyu tahliye edecek içerisinde basınç kalmamış basınçlı kap üzerindeki tüm giriş çıkışları kapatarak veya körleyerek emniyet valfıni yerinden söküp basınçlı kabı ağzına kadar su ile doldurduktan sonra YÜKLENİCİ basınçlandırma işlemine geçecektir. Basınçlı kap işletme basıncının 1,5 katma kadar basınçlandırılacak ayrıca sökülen emniyet valfı deşarj basıncının, basınçlı kap işletme basıncının 1,1 katı olup olmadığı kontrol edilerek raporlanacaktır. Bu iş için gerekli ekipmanlar (pompa, manometre, bağlantı elemanları vs.) YÜKLENİCİ tarafından tedarik edilecek test sonrasında su tahliyesi ve devreye alma İDARE teknik personeli tarafından yapılacaktır. Gerekli su İDARE tarafından sağlanacaktır

4.7. İDARE her yıl tekrar edilecek basınçlı kap testleri için su ve doldurma-boşaltma işlemleri için teknik personel teminini sağlamakla yükümlüdür.

4.8.    İDARE her yıl tekrar edilecek kaldırma iletme ekipmanları yük testleri için uygun ağırlık (kaldırma makinası kapasitesinin 1,25 katı vinçlerde 1,1 katı) ve ekipmanın operatör teminini sağlamakla yükümlüdür.

4.9.  Tüm elektrik tesisatı periyodik kontrolleri “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği” gereği Elektrik Mühendisi, Elektrik tekniker veya yüksek teknikerleri tarafından yapılır. Raporda mutlaka kontrolleri yapan yetkili kişinin imzası aranır.


 

 

 

TARİH

SAYFA

 

KESTEL DEVLET HASTANESİ TEKNİK ŞARTNAME FORMl

 

 

 

 

03.03.2022

3/6

TEKNİK Keşte! Devlet Hastanesinde, Bulunan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik ŞARTNAME Şartlan Yönetmeliği Kapsamındaki Tüm Periyodik Kontrollerin Yapılması ADI


 

4.10.  Havalandırma periyodik kontrolünde tüm mahallerin emme ve üfleme debileri tek tek ölçülerek proje değerleri ile karşılaştırılarak rapor fark debileri belirtir şekilde düzenlenecektir.

4.11.   Yangın tesisatı periyodik kontrollerinde tüm yangın tesisatı ve ekipmanları kontrol edilecek, yangın hidroforu test modunda çalıştırılacak, yangın dolaplarının hidrofor grubundan en uzak olanında basınç testi yapılacak, spring tesisatı ve yerleşimleri ile yangın su deposu proje değerleri ile karşılaştırılarak raporlanacaktır.

4.12. Klima tesisatı periyodik kontrolünde tüm iç ünitelerin filtre temizliklerine, emme ve basma sıcaklık farkı ölçülerek performansı teyit edilecek, etiket değerleri ile proje değerlerinin karşılaştırmaları yapılarak raporlanacaktır.

4.13.  Makine ve Tezgah periyodik kontrollerinde özellikle sıcak yüzeyler ve tüm hareketli parçaların emniyet kuralları çerçevesinde kullanıldığının tespiti yapılarak raporlanacaktır.

4.14.  YÜKLENİCİ ekipmanların periyodik kontrollerini standart ve yönetmeliklere uygun şekilde gerçekleştirdikten sonra rapor düzenleyerek ilgili sağlık tesisi yönetimine bildirilecek eğer verilen raporda bir uygunsuzluk varsa uygunsuzluğun ilgili sağlık tesisi yönetimi tarafından giderilmesi sonrası periyodik kontroller YÜKLENİCİ tarafından eksikliklerin kontrolü yönünde toplu olmak kaydı ile tekrar yapılarak raporlanacaktır.

5.         DİĞER HUSUSLAR:

5.1.    YÜKLENİCİ bu iş için kullandığı her türlü ekipman, cihaz, araç-gereç ve malzemenin iş güvenliği kurallarına uygun olarak sorunsuz kullanılması ve çalışmasını sağlayacaktır. YÜKLENİCİ tarafından yürütülen faaliyetlerde her türlü iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınması ve kurallarına uyulması YÜKLENİCİ sorumluluğundadır.

5.2.     YÜKLENİCİ tarafından periyodik kontrolleri yapmak üzere en az 1 adet makine mühendisi / elektrik mühendisi ilgili sağlık tesislerimizde bulunacaktır. Periyodik muayene raporlarında bu makine mühendisinin ve elektrikle ilgili muayenelerde ise elektrik mühendisinin imzası bulunacaktır. Farklı kişi tarafından imzalanan raporlar İDARE tarafından kabul edilmeyecektir. Hazırlanan raporlarda kontrolü yapan kişinin çalışma bakanlığı kayıt numarası aranır.

5.3.    Periyodik kontrollerin yapılacağı zamanlar, sözleşmenin imzalanmasına müteakiben İDARE ve YÜKLENİCİ arasında yapılacak görüşme sonrası belirlenecektir.

5.4.     YÜKLENİCİ periyodik kontrol dönemi içinde yaptığı kontrollere ait raporları, ilgili sağlık tesisindeki iş bitiminden sonra 20 iş günü içerisinde İDARE’ ye teslim edecektir. Ayrıca raporların posta veya kargo ile gönderilmesi halinde 20 iş günü içerisinde İDARE’ ye ulaşacak şekilde teslim edecektir.

 

 

 

TARİH

SAYFA

 

KESTEL DEVLET HASTANESİ TEKNİK ŞARTNAME FORMU

 

 

 

 

03.03.2022

4/6

TEKNİK Kestel Devlet Hastanesinde, Bulunan Iş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik ŞARTNAME Şartlan Yönetmeliği Kapsamındaki Tüm Periyodik Kontrollerin Yapılması ADI


 

5.5.    YÜKLENİCİ, periyodik kontrol için işletmeye geldiğinde ilgili sağlık tesisi yöneticiliğine bilgi verilecektir. İlgili sağlık tesisi yönetiminin onayı olmadan kontrole başlamayacaktır. Ayrıca sağlık tesisinde periyodik kontrollerin fiili olarak yapıldığı tutanak altına alınacaktır. Fiili olarak periyodik kontrollerin yapılmadığı tespit edilen ekipmanlara ait raporlar kabul edilmeyecektir.

5.6.    YÜKLENİCİ iş kazalarına karşı önlem alacaktır. Çalışanlarının ilgili ekipman başındaki periyodik kontrolü esnasındaki dikkatsizliğinden ve tedbirsizliğinden dolayı 3. Kişilere, işletmeye ve sağlık tesisi personeline verilecek her türlü zararlardan doğacak tüm tazminat YÜKLENİCİ tarafından karşılanacaktır. Ayrıca kontroller sırasında işle ilgili meydana gelebilecek iş kazalarından ve meslek hastalıklarından YÜKLENİCİ sorumludur.

5.7.    YÜKLENİCİ kendi personelinin iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ile yapacağı işle ilgili mesleki eğitim almasını sağlamaktan ve belgelemekten sorumludur.

5.8.    YÜKLENİCİ periyodik kontrol işini yapacağı ilgili sağlık tesisi, makine ve ekipmana zarar vermemek için gerekli her türlü önlemi alacaktır.

5.9.    YÜKLENİCİ, İDARE’nin çalışma şartlarına uyacak, periyodik kontroller mümkün olduğunca mesai saatleri içerisinde olacaktır.

5.10.  YÜKLENİCİ bu işte çalıştıracağı personelin her türlü giderini (ulaşım, konaklama, yemek vs.) kendisi karşılayacaktır.

5.11.  Bayram, genel tatil, hafta tatili günleri ile mesai saatleri dışındaki çalışmalar, ilgili sağlık tesisi yönetiminin izni ve refakati ile yapılacak olup, YÜKLENİCİ durumu dikkate alarak iş programını yapacaktır.

6.        TEKLİF VERME

Firmalar tarafından verilecek tekliflerde tereddütte sebep olacak hususlar bulunmayacak, teklifler açık ve net olacaktır.

Muayenesi yapılacak her ekipmanın birim teklif fiyatları ve toplam teklif fiyatları şeklinde verilecektir.

7.        ÖDEME

YÜKLENİCİ; İDARE ile beraber planladığı program dahilinde taahhüt ettiği tüm periyodik kontrolleri bitirdikten sonra raporlarını teslim ettiği gün itibariyle faturasını keser, fatura tarihi itibariyle ödeme İDARE tarafından .... gün sonra YÜKLENİCİ hesabına banka yoluyla yapılacaktır.


 

TARİH

SAN FA

03.03.2022

5/6

 

Metin Kutusu: KESTEL DEVLET H ASTANESİ TEKNİK ŞARTNAME FORMl'Metin Kutusu: TEKNİK ŞARTNAME ADIKestel Devlet Hastanesinde, Bulunan İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği Kapsamındaki Tüm Periyodik Kontrollerin Yapılması

 

 

 

Açıklama: Klima kontrollerinde 3 dış ünite 6 iç ünite var Havalandırma kontrollerinde hijyenik klima santralleri ve ıslak hacimlerden çatı fanları vasıtası ile emilerek dışarı atılan menfezler hariç geride kalan 23 Hücreli aspiratör ve klima santralinin emip bastığı tüm menfezlerden hava debileri ölçülerek projeye göre kontrol edilmeli. Basınçlı kaplara hidrostatik test yapılması şart. Yangında 64 adet yangın dolabı var ve spring sistem mevcut Hastane Bahçesinde de 5 hidrant var. Mazot tanklarında iş güvenlik gerekleri bakımından periyodik kontrol yapılacak ve tahribatsız muayene yöntemleri ile ultrasonik kalınlık ölçümü yapılmalı.

Elektrik topraklama ölçümlerinde trafo, ana pano ve tali panolar ile makinalardan ve de kaçak akım röle testleri olması gerek.

NO

EKİPMAN ADI

Adeti

1

50-75 m2 Kazanlar 2.100.000 kcal/h - 2.442 kw

2

2

Hava tankı & Kompresör 500-2.000 litre

2

3

Genleşme Tankı (Hidrafor, kalorifer, yangın v.b.)

11

4

Diğer basınçlı kaplar (Otoklav, fikse kazanı v.b.)

3

5

Ütü Buhar Kazanı

2

6

Boyler Periyodik Kontrolü

2

7

Atölye tipi hidrolik kaldırıcılar (Mekanik Transpalet)

1

8

Jeneratör Periyodik Kontrolü

3

9

Mazot Tankı Periyodik Kontrolü (NDT)

4

10

Yangın Tesisatı Periyodik Kontrolü (Dolaplı, spring sistem v.b.)

1

11

Havalandırma Tesisatı Periyodik Kontrolü (Klima santrali, Taze Hava, Isı geri Kazanım

1

12

Klima Tesisatı Periyodik Kontrolü (Merkezi, Siplit, Soğuk Oda v.b.)

1

13

İlave Topraklama Ölçüm Noktası

40

14

Yıldırımdan Korunma Tesisatı Uygunluk Raporu

2

15

Elektrik Tesisatı Uygunluk Raporu

1

 

 

 

 

 

Taner TÜYLÜ

Teknik, Buw=K2oLunı!ıısı:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)