İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Ip Server Bazlı Cctv Güvenlik Yönetim Sistemi Kurulumu

İhale No 1156425
Sektör Kamera, Alarm ve Güvenlik Sistemleri
İdare Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Bursa
İşin İli Bursa
Yayın Tarihi 24 Ağustos 2016
İhale Tarihi 31 Ağustos 2016 14:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

 

YAKLAŞIK MALİYET TEKLİF İSTEME FORMU

Tarih

: 24/08/2016

Teklif No

:

Siparişi Veren

: BURSA İLİ KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Yetkili Adı Soyadı

: ERDİNÇ ADIYAMAN (Satınalma Memuru )

Telefon

: 0 (224) 294 42 71

Faks - Email

: 0 (224) 294 44 76 – 366 63 93 - sevketyilmazsatinalma@gmail.com

Tedarikçi Firma

:

Firma Tel & Faks & E Posta

:

Yetkili Adı Soyadı

:

Sayın ……………………………………………………………………………………………………………….

Hastanemizin ihtiyacı olan aşağıdaki ürünlerle ilgili fiyat ve teslim şartları ile ilgili teklifinizi göndermenizi rica ederim.

Sıra

Marka

Model

Malzemenin Adı

Miktar

Birim

Birim Fiyat

Toplam Fiyat

1

 

IP SERVER BAZLI CCTV GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİ KURULUMU

1

ADET

 

 

TOPLAM FİYAT :

 

TEKLİFİN GEÇERLİLİK SÜRESİ

:

ÖDEME ŞEKLİ (VADE)

: Faturaların Kurumumuza Giriş Tarihine Göre Bursa Kamu Hastaneler Birliği Döner Sermaye Muhasebe Birimi tarafından sırayla ödeme yapılacaktır.

NAKLİYE

: Üretici Firmaya Aittir.

AMBALAJ ŞEKLİ

: Üretici Firmaya Aittir.

SEVK ADRESİ

: Mimar Sinan Mah. Emniyet Cad. Yıldırım/BURSA

DİĞER İSTEKLER / ŞARTLAR

: Teklifler 31/08/2016 tarihi, saat:14:00:00 kadar verilmiş olmalıdır. SON TEKLİF SAATİNDEN SONRA VERİLEN TEKLİFLER DİKKATE ALINMAYACAKTIR!

MAL TESLİM TARİHİ

:

NOT

:

LÜTFEN KDV HARİÇ FİYATLARINIZI BELİRTİNİZ!

 

TEKLİFLERİNİZİ BU FORM ÜZERİNDE DÜZENLEYEREK TESLİM EDİNİZ! AYRI BİR FORM DÜZENLEMEYİNİZ!

Teklif İsteyen Görevli (İsim,İmza,Kaşe)

Tedarikçi Firma Onayı (İsim,İmza,Kaşe)

 

Teklifin Değerlendirilmesi (Bu bölüm Satınalma Servisi tarafından doldurulacaktır)

Uygun

Uygun Değil

 

 

*

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

i" i

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

 

Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

^*8ISI"

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi

■*.. ■ ■ .

TEKNİK ŞARTNAMESİ

İP SERVER BAZLI CCTV GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİ


 

1.                  AMAÇ ve KAPSAM

Bu teknik şartname, Yüksek İhtisas Hastanesi hizmet binalarını kapsayan İP Tabanlı Yüksek Çözünürlüklü CCTV ve Sistemi. Kampüs alanı içinde bulunan ayrı lokasyonlarda kurulması planlanan CCTV sistemlere ait anahtar teslim kurulum koşullarını kapsamaktadır. CCTV sisteminin tümü uygun mevcut TC/IP network altyapısı sağlanarak idarenin belirlediği merkezlerde kaydedilecek ve izlenebilecektir.

Amaç; Hastane içinde bulunan ana ve ek binadaki kapalı açık alanların giriş, çıkış ve binaların içi ve dışı genel alanlarında, kamera görüntülerinin değerlendirerek olası olumsuzluklara karşı hızlı ve etkin bir şekilde tedbirler geliştirebilmektir. Yaşanması olası olaylarda ise çözümüne yönelik geriye dönük kayıtların incelenmesi ile hukuki deliller temin edilebilecektir. İhaleye giren Firmalar işbu teknik şartnamenin tüm maddelerini kabul ve beyan eder.

Teklif verecek firmaların Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde bu işin en az %25 değerinde iş bitirme belgesi olması gereklidir.

2.                  TANIMLAR

İDARE : Yüksek İhtisas Hastanesi İhale Komisyonu FİRMA : Şartnameye Teklif Veren Ticari Kuruluş CCTV : IP Tabanlı Yüksek Çözünürlüklü Kamera Sistemi CCTV SİSTEMİNE AİT GENEL ÖZELLİKLER

2.1.             Tüm sistemler anahtar teslim olarak kurulacak olup ihaleye giren FİRMA'lar İdarenin tüm lokasyonlarında keşif yapmak zorundadır. Lokasyon bazında merkezle arasındaki netvvork altyapı çalışmaları, merkezi kontrol odası ve sistemin devreye alınmasına yönelik planları, FİRMA'ların teklifi kapsamında yer alacaktır, yer almayan teklifler değerlendirme dışı kalacaktır. Plana yönelik değerlendirme İDARE'ce yapılacak olup gerekli görülürse plan üzerinde düzeltme talep edilebilecektir.

 

Bu şartname kapsamında keşif özetinde bulunan tüm lokasyonların gezilip görüldükten sonra şartnamede tanımlanan yapının oluşturulabilmesi için ihtiyaç duyulan tüm donanım, yazılım, cihaz, aparat ekipmanlar standartlara uygun olarak üretilmiş olmalı ve ihale bedeli kapsamı içerisine dâhil edilmelidir.

Metin Kutusu: 2.2.Metin Kutusu: 2.3.Metin Kutusu: 2.4.Sistemlerde önerilen tüm ürünlere ait ayrıntılı teknik bilgilerin İDARE'ce incelenebileceği İngilizce orijinal veya Türkiye ithalatçısının yayımladığı Türkçe broşür, katalog veya ayrıntılı kullanım kılavuzları teklifle beraber sunulacaktır, sunulmayan teklifler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

CCTV sistemi için verilen teknik özellikler, kullanılacak ekipmanların asgari şartlarını belirtmektedir. Teklif edilecek ürünler, teklif edildiği şekli ile güncel ürün olup olmadığının (end of line) teyidi üretici FİRMA'nın web sayfalarından görülecektir. Üreticilerin web siteleri ve tekliflendirilen ürünlerin güncel linklerinin bulunduğu liste İDARE'ye sunulacak olup web sitesi üzerinden ürün bilgilerine ulaşılamayan FİRMA'ların teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.

Metin Kutusu: 2.5.Metin Kutusu: 2.6.
2.7.
İdare, teklif edilen CCTV bileşenlerinin saha testlerini yeterince göremeyeceğinden dolayı, yeterliliğini ispatlayabilecek nitelikte, ürünleri kullanan en az bir özel veya kamu işletmesinden alınma referans yazısı istemektedir.Mektup içeriğinde tekliflendirilen kamera ve kayıt cihazının markası görülebilmeli ve en az 500 farklı lokasyonda aynı anda sorunsuz çalıştığı açıkça anlaşılabilmelidir. Ürünlerin ithalatçısından alınma veya isteklinin kendisine ait marka referans mektubu olmayan teklifler kabul edilmeyecektir. Referans mektubunda referansı veren kurum ve iletişim bilgileri de açıkça görülebilmelidir.

Kameralar montaj ve imalat hatalarına karşı en az 3 (üç) yıl garanti kapsamındadır.

Servis ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap verilebilmesi amaçlanmaktadır. Firma, idareden gelen servis talebi bildiriminden sonra en geç 24 (yirmi dört) iş saati içinde servis gerçekleştirilmelidir. Kurulan sistemler ile ilgili servis çağrısı açılması durumunda 6 (altı) iş saati içinde sisteme müdahale edilecek ve geçici de olsa ürün tedarik ederek arızayı giderecektir. Arızaya neden olan ürün ise ilgili yasa ve yönetmeliklerde belirlenen süreler içinde değişimi veya tamir işlemleri gerçekleştirilerek tekrar yerine montajlanacaktır. Firma, ürünlere ait garanti dışı parça değişim ve tamir fiyat listesini İdare'ye sunmalı, yedek parça fiyat listesi belli olmayan teklifler değerlendirilme dışı bırakılacaktır.

Metin Kutusu: 2.8.İdare, hızlı ve etkili bir satış sonrası servis hizmeti öngörmektedir. Bu nedenle isteklinin servis yönetimindeki tecrübe ve altyapısı önemlidir. İdare, satış sonrası servis organizasyonunu yönetebilmek için istekliye servis (iş bildirimi) yönlendirip sonuçlarını görebileceği web

 

 

 


 

 

tabanlı bir yazılımı da çözüm olarak ücretsiz sunmalıdır. İsteklinin servis yönetim yazılımı hazır olmalı ve demo linki ile giriş şifreleri teklifi ile beraber sunulmalıdır. Servis yönetim yazılımı hazır olmayan çözümlere ait teklifler değerlendirilmeyecektir.

2.9.             idare, hızlı ve etkili bir satış sonrası servis hizmeti öngörmektedir bu nedenle isteklinin Bursa

veya komşu il sınırları içinde faaliyet göstermesi gerekmektedir.Bu illerin dışında faaliyet gösteren isteklilerin teklifleri servis yönetiminin organizasyonunu zorlaştıracağından dolayı kabul edilmeyecektir.

2.10.          İdare, teklif edilen ürünlerin teknik yeterliliğini teyit edebilmek amacıyla ve gerek görülmesi

halinde, belirlediği lokasyonda demonstrasyon talep edebilir. Demonstrasyon talebinin istekliye tebliğinden sonra en geç 1 (bir) hafta içinde, İDARE'nin göstereceği yerde demo gerçekleştirecektir. Demonstrasyonu belirtilen sürelerde gerçekleştiremeyen veya demonstrasyon süresince işbu şartnamede belirtilen teknik özelliklerin teyit edilemediği ürünleri öneren FİRMA'ların teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.

2.11.         Tesisatta kullanılacak tüm kablolar yüklenici tarafından yapılacaktır. Ek yapılmasına izin

verilen yerlerde bu amaçla imal edilmiş özel ek ekipmanları kullanılacaktır.

2.12.          Projede talep edilen tüm hareketli kameralar için 2x2,5 mm NYM (NVV) Enerji Kablosu

kurulması planlanan binalarındaki sistem odasından çekilip sistem odasında buluna ups cihazından enerjisi verilecektir.

2.13.         Network alt yapısı için tekiflendirilecek anahtarların (switch) tümü aynı marka olacaktır.

2.14.         Sistemlerde kullanılacak tüm sunucular (server) aynı marka olacaktır.

2.15.         Projede tüm netvvork anahtarlarının yüzde yirmibeşi(25'i) güç yönetimi ve daha sonra

genişlemeyebilmesi için boş bırakılacak şekilde ürün verilmelidir.

2.16.          Fiber optik network altyapısında kullanılacak kablo ve aparatları aynı marka olacaktır.

2.17.         CCTV sistemi için tüm sistemde kullanılacak dâhili ve harici kameraların tamamı aynı

marka olacaktır.

2.18.         Sistem kapsamında kullanılacak İP kameraların ONVIF desteği olacak ve ONVIF kuruluşunun

resmi sitesinde (www.onvif.org) üye üreticiler arasında önerilen marka görülebilecektir.

2.19.          CCTV sistemi, kamera başına 2048 x 1080 piksel çözünürlükte 15 fps en az 60 gün kayıt tutabilmeli. Farklı hesaplama yöntemleri ile kapasite oranına ulaşmak yerine, FİRMA'lar kamera başına 5000 GB (beş bin gigabayt) hesaplayacak ve enterprise HDD kullamlamlarak tekliflendirecektir. Uygun kapasite oranı tekliflendirmeyen FİRMA'lar değerlendirme dışı kalacaktır.


 

2.20.         Sistem sunucu bazlı bir kayıt sistemi olacaktır, aktif kamera sayısının kanal ve lisans olarak

%10 fazlası hesaplanarak tekliflendirilecektir. İleride SUNUCU üzerinde tekliflendirilen kapasitenin %10'i kadar kanal artırımı olması halinde lisanslama ve kapasite artırımına yönelik sonradan ek bir bedel talep edilmeyeceğini firma taahhüt edecek ve senaryosunu teklifle beraber sunacaktır. Buna uygun kapasite oranı tekliflendirmeyen senaryosunu sunmayan FİRMA'lar değerlendirme dışı kalacaktır.

2.21.         Teklif edilecek sistemde kullanılacak tüm cihaz ve donanımların satış ve kurulumu için

Türkiye'de bulunan üretici FİRMA'dan (Eğer üretici FİRMA Türkiye'de değilse yurtdışındaki ana üreticiden veya üretici FİRMA'nın onay vermiş olduğu ithalatçısından) alınmış ve ilgili makama yazılmış yetki belgesi teklifle beraber teslim edilecektir. Yetki belgesi beraberinde sunulmayan teklifler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

2.22.         İstekliler, CCTV sisteminin üretici veya ithalatçısının Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan

alınmış TS 12540 güvenlik cihazlarına ait satış sonrası hizmet yeri yeterlilik belgesini teklifleri ile beraber İDARE'ye sunmalıdır. Hizmet yeri yeterlilik belgesi olmayan firma, üretici veya ithalatçıların ürünleri değerlendirilmeye alınmayacaktır.

2.23.         İşin teslim süresi en fazla 60 iş gündür, ancak mücbir sebeplerden dolayı gecikme yaşanması

durumunda yaşanacak gecikme sebepleri savunma ile idareye beyan edilecek olup idare tarafından kabul edilip edilmeme hakkı saklıdır.

3.                  TİP 1- İR BULLET HARİCİ İP KAMERA ÖZELLİKLERİ

3.1.1.         Kamera, 2 Mega piksel 1/2.5" S Exmor CMOS Görüntü sensörüne sahip, True Day & Night İR Bullet yapıda İP kamera olmalıdır.

3.1.2.         Kamera, bir encoder aracılığıyla değil kendinden ethernet bağdaştırıcılı, progresif tarama yapabilen bir İP kamera olmalıdır.

3.1.3.         Kamera, network üzerinden bağlantı kurulabilmesine olanak sağlayan, dahili 1 adet 10/100 Base-T (RJ-45) Ethernet giriş-çıkışına sahip olmalıdır.

3.1.4.         Kamera, üzerinde bir İP adresi ile gelmeli veya gerekirse kendine otomatik olarak İP atayabilmelidir.

3.1.5.         Kamera, herhangi bir program veya ara yüze gerek duymadan internet tarayıcılar aracılığıyla kullanıcı adı ve şifre ile erişim sağlanıp görüntü alınabilmesi, ayarlarının yapılabilmesine olanak sağlamalıdır.

3.1.6.         Kamera, H.264 formatında 1920x1080 piksel çözünürlükte 30fps resim/saniye kayıt hızını desteklemeli, farklı çözünürlükler kullanıcı tarafından seçilebilmelidir.


 

3.1.7.        Kamera dual streaming özelliği ile eş zamanlı H.264 formatlarında video aktarımı yapabilmelidir.

3.1.8.        Kameranın görüntü çözünürlüğü H264 olarak kamera tarafından desteklenen farklı çözünürlük değerleri arasında çeşitli çözünürlüklerde ayarlanabilmelidir.

3.1.9.        Kamera, gün ışığında renkli görüntü alabilmesi için minimum 0,5 lux, İR ledler açık iken 0 lux ışık geçirgenliği değerini desteklemelidir.

3.1.10.    Kamera, ışık koşullarının düşük olduğu durumlarda daha iyi bir görüntü alınabilmesi için Mekanik İR Cut Filtre özellikli True Day/Night olmalı ve bu özellik Otomatik/açık/kapalı olarak ayarlanabilmelidir.

3.1.11.    Kamera, gündüz görüntüleri renkli, gece görüntüleri de siyah beyaz olarak sorunsuz bir şekilde izlemeye imkân verecek yapıda minimum 40 metre gece görüş mesafesine sahip kızıl ötesi LED'lere sahip olmalıdır.

3.1.12.    Kamera üzerinde bulunan İR led'lerin devreye girmesini sağlayan ışık seviyesi algılayan sensor ile otomatik çalışması sağlamalıdır.

3.1.13.    Kamera, mega piksel çözünürlüğü destekleyen entegre 2,8mm ile 12mm açıları arasında manuel olarak ayarlanabilen en az 2mp varifoca lense sahip olmalıdır.

3.1.14.    Kamera, görüntülemede açık/kapalı ve seviyesi ayarlanabilen, ışık dengesizliğinin bulunduğu, ışığın az veya fazla, gölge ve güçlü arka ışık olduğu durumlarda ortalama ışık dengesi ile en iyi görüntüyü alabilmesini sağlayan WDR özelliğine sahip olmalıdır.

3.1.15.    Kameranın Beyaz Denge ayarı için (AWB) özelliği bulunmalıdır.

3.1.16.    Kamera görüntü üzerinde hasar görmüş pikselleri düzelterek görüntüyü hatalı piksellerden ayıran Defect Pixel özelliğine sahip olmalıdır.

3.1.17.    Kamerada sisli, buğulu hava koşullarında görüntü üzerinde parazitleri kaldırarak görüntüyü pürüzsüzleştiren AntiFog özelliği bulunmalıdır.

3.1.18.    Kamera görüntülemede nesnelerin kenarlarının daha net algılanmasını sağlayan keskinlik ayarı özelliğine sahip olmalıdır.

3.1.19.    Kameranın Parlaklık ayarı Manuel değerler arasında seçilebilir yapıda olmalıdır.

3.1.20.    Kameranın Kontrast oranı Manuel değerler arasında seçilebilir yapıda olmalıdır.

3.1.21.    Kameranın Saturasyon oranı Manuel değerler arasında seçilebilir yapıda olmalıdır.

3.1.22.    Kameranın farklı ışık ortamlarına göre ayarlanabilir renk tonu olmalıdır.

3.1.23.    Kamera düşük ışık koşullarında ortamda oluşacak gürültüyü azaltmak için DeNoise özelliği bulunmalıdır.

3.1.24.    Kamera, montaj yeri değiştirilmeden 180 derece ile 180 derece yatay ve dikey görüntüyü döndürme özelliğine sahip olmalıdır.

3.1.25.    Kameradan gelen canlı görüntülerin üzerine, zaman ve tarih bilgileri ile kullanıcı tarafından kameraya verilen özel harf veya rakam içeren bilgiler eklenebilmelidir.

3.1.26.    Kameraya minimum 5 farklı kullanıcı tanımlanabilmeli, tanımlanan kullanıcıya farklı yetki seviyesi verilebilmelidir.

3.1.27.    Kamerada kullanıcılar için parola korumalı çok seviyeli kullanıcı erişimi özelliği bulunmalıdır.

3.1.28.    Kameranın frame hızı ve bant genişliği kontrol edilebilmelidir.

3.1.29.    Kamera unicast ve multicast video akışlarını desteklemeli ve multicast özelliği ile sınırsız sayıda kullanıcı kamera görüntüsünü alabilmelidir.

3.1.30.    Kamerada SD kart girişi bulunacak olup, alarm anında SD karta resim gönderebilir özellikte olacaktır. Kamera tarafından desteklenen SD kart minimum 32GB olmalıdır.

3.1.31.    Kamera, TCP/IP, IPv4, RTP, RTMP, UPnP, ARP, RTSP, UDP, HTTP, PPPoE, DDNS, DHCP, NTP, DNS haberleşme protokollerini desteklemelidir.

3.1.32.        Kameranın yazılım güncellemesi HTTP kullanarak kendi üzerinden yapılabilmelidir.

3.1.33.    Kameranın görüntüsü Internet Explorer 7 veya üzeri, Firefox, Chrome gibi web tarayıcıları üzerinden alınabilir yapıda olmalıdır.

3.1.34.    Cihazın, İP kamera yazılımları tarafından kullanılabilmesi için UPnP kurulumu kolay ve hızlı olmalıdır.

3.1.35.        Kamera web arayüzü üzerinden fabrika ayarlarının geri yüklenmesini sağlamalıdır.

3.1.36.    Kamera, ONViF standardını desteklemeli, Marka olarak ONViF üyesi üretici listesinde bulunmalıdır.

3.1.37.    Cihazın çoklu dil kullanıcı arayüzünü destekler yapısı olmalıdır.

3.1.38.    Kamera işletim sıcaklığı -10 derece ile +55 derece arasında çalışabilecek yapıda olmalıdır.

3.1.39.    Kamera, DC 12V İA besleme ile çalışabilmelidir.

3.1.40.    Kamerada, IEEE 802.3af standardında PoE desteği olmalıdır.

3.1.41.    Kamera dış ortamlarda kullanılacağı için en az İP 66 sınıfı weatherproof dış ortam koruma standartlarını desteklemelidir.

3.1.42.    Kamera, dijital ünite limitlerine göre test edildiği ve zararlı sinyallere karşı koruma devrelerine sahip olduğu belirten FCC belgesine sahip olmalıdır.

3.1.43.    Kamera CE deklarasyon sertifikasyonuna sahip olmalı idare gerekli görürse ilgili ürüne ait test raporlarını isteyebilmektedir.

3.1.44.    Kamera üretiminde insan sağlığını tehdit eden kimyasal maddeleri barındırmadığını gösterir RoHS ibaresine sahip olmalıdır.

3.1.45.    Kamera 2 yıl üretici ya da ithalatçı firma garantisine sahip olmalıdır.



 

3.1.46.   Kamera üzerinde ses kaydı yapabilmek için mikrofon bağlantısı yapılacak girişe sahip olmalıdır.

3.2.             TİP 2 -DAHİLİ İP DOME İP KAMERA

Metin Kutusu: 3.2.1.
3.2.2.
3.2.3.
3.2.4.
3.2.5.
3.2.6.
3.2.7.
3.2.8.
3.2.9.
3.2.10.
3.2.11.
3.2.12.
3.2.13.
Kamera, 2 Mega piksel 1/3" CMOS Görüntü sensörüne sahip, True Day & Night İR Dome yapıda İP kamera olmalıdır.

Kamera, bir encoder aracılığıyla değil kendinden Ethernet bağdaştırıcılı, progresif tarama yapabilen bir İP kamera olmalıdır.

Kamera, network üzerinden bağlantı kurulabilmesine olanak sağlayan, dâhili 1 adet 10/100 Base-T (RJ- 45) Ethernet giriş-çıkışına sahip olmalıdır.

Kamera, üzerinde bir İP adresi ile gelmeli veya gerekirse kendine otomatik olarak İP atayabilmelidir.

Kamera, herhangi bir program veya ara yüze gerek duymadan internet tarayıcılar aracılığıyla kullanıcı adı ve şifre ile erişim sağlanıp görüntü alınabilmesi, ayarlarının yapılabilmesine olanak sağlamalıdır.

Kamera, H.264 formatında 1920x1080 piksel çözünürlükte 30fps resim/saniye kayıt hızını desteklemeli, farklı çözünürlükler kullanıcı tarafından seçilebilmelidir.

Kamera dual streaming özelliği ile eş zamanlı H.264 formatlarında video aktarımı yapabilmelidir.

Kameranın görüntü çözünürlüğü H264 olarak kamera tarafından desteklenen farklı çözünürlük değerleri arasında çeşitli çözünürlüklerde ayarlanabilmelidir.

Kamera, gün ışığında renkli görüntü alabilmesi için minimum 0,5 lux, İR ledler açık iken 0 lux ışık geçirgenliği değerini desteklemelidir.

Kamera, ışık koşullarının düşük olduğu durumlarda daha iyi bir görüntü alınabilmesi için Mekanik İR Cut Filtre özellikli True Day/Night olmalı ve bu özellik Otomatik/açık/kapalı olarak ayarlanabilmelidir.

Kamera, gündüz görüntüleri renkli, gece görüntüleri de siyah beyaz olarak sorunsuz bir şekilde izlemeye imkân verecek yapıda minimum 35 metre gece görüş mesafesine sahip kızıl ötesi SMD LED'lere sahip olmalıdır.

Kamera üzerinde bulunan İR led'lerin devreye girmesini sağlayan ışık seviyesi algılayan sensor ile otomatik çalışması sağlamalıdır.

Kamera, mega piksel çözünürlüğü destekleyen entegre 2,8-12mm açı aralığında en az 2mp varifokal lense sahip olmalıdır.

 

3.2.14.    Kamera, görüntülemede açık/kapalı ve seviyesi ayarlanabilen, ışık dengesizliğinin bulunduğu, ışığın az veya fazla, gölge ve güçlü arka ışık olduğu durumlarda ortalama ışık dengesi ile en iyi görüntüyü alabilmesini sağlayan WDR özelliğine sahip olmalıdır.

3.2.15.    Kameranın Beyaz Denge ayarı için (AWB) özelliği bulunmalıdır.

3.2.16.    Kamera görüntü üzerinde hasar görmüş pikselleri düzelterek görüntüyü hatalı piksellerden ayıran Defect Pixel özelliğine sahip olmalıdır.

3.2.17.    Kamerada sisli, buğulu hava koşullarında görüntü üzerinde parazitleri kaldırarak görüntüyü pürüzsüzleştiren AntiFog özelliği bulunmalıdır.

3.2.18.    Kamera görüntülemede nesnelerin kenarlarının daha net algılanmasını sağlayan keskinlik ayarı özelliğine sahip olmalıdır.

3.2.19.    Kameranın Parlaklık ayarı Manuel değerler arasında seçilebilir yapıda olmalıdır.

3.2.20.    Kameranın Kontrast oranı Manuel değerler arasında seçilebiliryapıda olmalıdır.

3.2.21.    Kameranın Saturasyon oranı Manuel değerler arasında seçilebilir yapıda olmalıdır.

3.2.22.    Kameranın farklı ışık ortamlarına göre ayarlanabilir renk tonu olmalıdır.

3.2.23.    Kamera düşük ışık koşullarında ortamda oluşacak gürültüyü azaltmak için DeNoise özelliği bulunmalıdır.

3.2.24.    Kamera, montaj yeri değiştirilmeden 180 derece ile 180 derece yatay ve dikey görüntüyü döndürme özelliğine sahip olmalıdır.

3.2.25.    Kameradan gelen canlı görüntülerin üzerine, zaman ve tarih bilgileri ile kullanıcı tarafından kameraya verilen özel harf veya rakam içeren bilgiler eklenebilmelidir.

3.2.26.    Kameraya minimum 5 farklı kullanıcı tanımlanabilmeli, tanımlanan kullanıcıya farklı yetki seviyesi verilebilmelidir.

3.2.27.    Kamerada kullanıcılar için parola korumalı çok seviyeli kullanıcı erişimi özelliği bulunmalıdır.

3.2.28.    Kameranın frame hızı ve bant genişliği kontrol edilebilmelidir.

3.2.29.    Kamera unicast ve multicast video akışlarını desteklemeli ve multicast özelliği ile sınırsız sayıda kullanıcı kamera görüntüsünü alabilmelidir.

3.2.30.    Kamerada SD kart girişi bulunacak olup, alarm anında SD karta resim gönderebilir özellikte olacaktır. Kamera tarafından desteklenen SD kart minimum 32GB olmalıdır.

3.2.31.    Kamera, TCP/IP, IPv4, RTP, RTMP, UPnP, ARP, RTSP, UDP, HTTP, PPPoE, DDNS, DHCP, NTP, DNS haberleşme protokollerini desteklemelidir.

3.2.32.    Kameranın yazılım güncellemesi HTTP kullanarak kendi üzerinden yapılabilmelidir.

3.2.33.    Kameranın görüntüsü Internet Explorer 7 veya üzeri, Firefox, Chrome gibi web tarayıcıları üzerinden alınabilir yapıda olmalıdır.


 

3.2.34.    Cihazın, İP kamera yazılımları tarafından kullanılabilmesi için UPnP kurulumu kolay ve hızlı olmalıdır.

3.2.35.    Kamera web arayüzü üzerinden fabrika ayarlarının geri yüklenmesini sağlamalıdır.

3.2.36.    Kamera, ONViF standardını desteklemeli, Marka olarak ONVİF üyesi üretici listesinde bulunmalıdır.

3.2.37.    Cihazın çoklu dil kullanıcı arayüzünü destekler yapısı olmalıdır.

3.2.38.    Kamera işletim sıcaklığı -10 derece ile +55 derece arasında çalışabilecek yapıda olmalıdır.

3.2.39.    Kamera, DC 12V İA besleme ile çalışabilmelidir.

3.2.40.    Kamerada, IEEE 802.3af standardında PoE desteği olmalıdır.

3.2.41.    Kamera dış ortamlarda kullanılacağı için en az İP 66 sınıfı vveatherproof dış ortam koruma standartlarını desteklemelidir.

3.2.42.    Kamera, dijital ünite limitlerine göre test edildiği ve zararlı sinyallere karşı koruma devrelerine sahip olduğu belirten FCC belgesine sahip olmalıdır.

3.2.43.    Kamera CE deklarasyon sertifikasyonuna sahip olmalı idare gerekli görürse ilgili ürüne ait test raporlarını isteyebilmektedir.

3.2.44.    Kamera üretiminde insan sağlığını tehdit eden kimyasal maddeleri barındırmadığını gösterir RoHS ibaresine sahip olmalıdır.

3.2.45.    Kamera 2 yıl üretici ya da ithalatçı firma garantisine sahip olmalıdır.

3.2.46.    Kamera üzerinde ses kaydı yapabilmek için mikrofon bağlantısı yapılacak girişe sahip olmalıdır.

3.3.             TİP 3 -HAREKETLİ PTZ KAMERA

3.3.1.        Kamera, 2 Mega piksel 1/2.8" Progressive Scan CMOS Görüntü sensörüne sahip, speed dome yapıda İP kamera olmalıdır.

3.3.2.        Kamera, bir encoder aracılığıyla değil dahili ethernet bağdaştırıcılı, progresif tarama yapabilen bir İP kamera olmalıdır.

3.3.3.        Kamera, üzerinde bir İP adresi ile gelmeli veya gerekirse kendine otomatik olarak İP atayabilmelidir.

3.3.4.        Kamera, herhangi bir program veya ara yüze gerek duymadan internet tarayıcılar aracılığıyla kullanıcı adı ve şifre ile erişim sağlanıp görüntü alınabilmesi, ayarlarının yapılabilmesine olanak sağlamalıdır.

3.3.5.        Kamera, FulIHD 1920 X 1080 (1080P) çözünürlükte olmalıdır.

3.3.6.        Kamera, H.264 ve MJPEG formatlarında 1920x1080 çözünürlükte (FulIHD 1080P) 30 fps, 1280x720 piksel (HD720P) çözünürlükte 30 fps resim/saniye kayıt hızlarını desteklemeli


 

ve kullanıcı tarafından Kameranın görüntü çözünürlüğü H264 veya MJPEG olarak 1080p ile Dİ değerleri arasında çeşitli çözünürlüklerde ayarlanabilmelidir.

3.3.7.        Kamera dual streaming (çift akış) özelliği ile eş zamanlı 30 fps H.264/H.264 ve H.264/MJPEG formatlarında video aktarım yapabilmelidir.

3.3.8.        Kamera, minimum aydınlatma seviyesinde en az 0.5Lux(Renkli), 0.1Lux(S/B) ışık hassasiyetine sahip olmalıdır.

3.3.9.        Kamera, ışık koşullarının düşük olduğu durumlarda daha iyi bir görüntü alınabilmesi için İR Cut Filtre özellikli True Day/Night olmalı ve bu özellik Otomatik/açık/kapalı değerleri arasından seçilebilir yapıda olmalıdır.

3.3.10.    Kamera, gündüz görüntüleri renkli, gece görüntüleri de siyah beyaz olarak sorunsuz bir şekilde izlemeye imkân verecek yapıda yüksek performanslı en az 2 adet Mega İR led ile minimum 250 metre gece görüş mesafesine sahip kızıl ötesi LED'lere sahip olmalıdır.

3.3.11.    Kamera üzerinde bulunan İR led'lerin devreye girmesini sağlayan ışık seviyesi algılayan sensor ile otomatik çalışması sağlamalıdır.

3.3.12.    Kamera, dahili olarak en az 30X optik zoom (yakınlaştırma) özellikli, odak uzaklığı f=4.3mm ~ f=129mm otomatik netlik yapabilen mega piksel bir lense sahip olmalıdır.

3.3.13.    Kamerada optik zoom (yakınlaştırma) ile beraber çalışan en az 32X Dijital zoom (yakınlaştırma) özelliği olmalıdır.

3.3.14.    Kamerada, ortamdaki ışığın görüntü sensoruna giriş hızını belirleyen Shutter speed özelliğine sahip ve 1/25 ile 1/60.000 sn. aralığında seçilebilir olmalıdır.

3.3.15.    Kameranın iris kontrolü otomatik ve manuel olarak seçilebilmelidir.

3.3.16.    Kamera, görüntülemede açık/kapalı olarak ayarlanabilen, ışık dengesizliğinin bulunduğu durumlarda ışığın az veya fazla, gölge ve güçlü arka ışık olduğu durumlarda ortalama ışık dengesi ile en iyi görüntüyü alabilmesini sağlayan WDR özelliğine sahip olmalıdır.

3.3.17.    Kameranın Beyaz Denge ayarı (AWB) Otomatik, Dış ortam, İç ortam, Manuel arasında seçilebilir yapıda olmalıdır.

3.3.18.    Kamerada düşük ışık koşullarında giriş sinyal seviyesini yükselterek, yüksek ışık koşullarında ise giriş sinyal seviyesini azaltarak daha net görüntü alınmasını sağlayan Otomatik Kazanç Kontrolü (AGC) özelliği olmalıdır.

3.3.19.    Kameranın düşük ışık koşullarında ve ortam aydınlatmasının yetersiz olduğu durumlarda otomatik olarak parlak görüntü alarak resim kalitesinin yükselmesini sağlayan DSS (Digital Slow Shutter) özelliği bulunacaktır.

3.3.20.    Kamerada görüntü üzerinde oluşan titreşimleri engelleyen ve daha güçlü, net bir görüntü alınmasını sağlayan flickerless özelliği bulunmalıdır.


 

3.3.21.    Kamera düşük ışık koşullarında oluşan parazitli görüntüyü ortadan kaldıran dijital parazit azaltma (DNR) özelliğine sahip olmalı ve bu özellik farklı seviyelerde seçilebilmelidir.

3.3.22.    Kamerada sisli, buğulu hava koşullarında görüntü üzerinde parazitleri kaldırarak görüntüyü pürüzsüzleştiren Defog özelliği bulunmalıdır.

3.3.23.    Kamera görüntüde yaklaşma ve uzaklaşma durumlarında otomatik olarak Focus (netlik) ayarını yapabilir Auto Focus özelliğine sahip olmalıdır. Fokus modu aynı zamanda manuel veya tek tuş ile de yapılabilmelidir.

3.3.24.    Kamera kendi etrafında yatayda 360 derece sonsuz dönüşlü, dikeyde ise -8 ile +188 derece dönüş yapabilecek yapıda olmalıdır.

3.3.25.    Kamera 1 saniyede, 0 derece ile 250 derece arasında zoom (yakınlaştırma)' a oranlı yatay olarak preset tanımlı dönüş yapabilmelidir.

3.3.26.    Kamera, dikey dönüşlerde altından gelmekte olan hareketli nesnenin görüntüsünün ters kalmaması için dijital veya mekanik olarak dönüş sağlayan otomatik flip özelliğine sahip olmalıdır.

3.3.27.    Kamera el ile kontrol edilmesi bırakıldıktan sonra, görmesi gereken alan dışında kalmasını engellemesini sağlayan önceden belirlenen bir noktaya otomatik gitme özelliğine sahip olmalıdır.

3.3.28.    Kamerada maksimum 255 Preset noktası tanımlanabilmelidir.

3.3.29.    Kamerada 2 nokta arası tarama özelliği bulunmalıdır ve bu özellik en az 8 farklı alanda tanımlanabilmelidir.

3.3.30.    Kamera, en az 6 grup ve her bir grup içerisindeki 90 preset noktası arasında otomatik olarak gezinmeyi sağlar yapıda olmalıdır.

3.3.31.    Kamerada en az 8 farklı başlangıç ve bitiş noktası belirlenerek bu iki nokta arasında el ile yapılan PTZ hareketlerinin hafızaya alınması ve bu hareketlerin istenildiği zaman otomatik olarak tekrarlamasını sağlayan özellikte olmalıdır.

3.3.32.    Kameranın S/N oranı 50 dB olmalıdır.

3.3.33.    Kameranın Pozlama modu Otomatik ve Manual olarak seçilebilir yapıda olmalıdır.

3.3.34.    Kamera, arkadan yoğun bir şekilde gelen ışığı dengelemeye yarayan ve bu sayede daha iyi ışık kontrastı elde edilmesini sağlayan BLC(Back Light Compensation) Arka Işık Bastırma özelliğine sahip olmalıdır. Bu özellik açık ve kapalı olarak seçilebilir yapıda olmalıdır.

3.3.35.    Kamera, bölümlenmiş seçilebilir alan üzerinden, hassasiyet seviyesi ayarlanabilir hareket algılama özelliğine sahip olmalıdır.

3.3.36.    Kamera istenmeyen alanların görünmemesi için en az 8 bölge gizli maskeleme alanı tanımlanabilir özellikte olmalıdır.

4-

F.23.006.03

3.3.37.    Kameranın video kaybı, hareket algılama, alarm girişinin tetiklenmesi durumlarında alarm bildirimi yapmalıdır.

3.3.38.    Kamera, e-posta ile olay, resim ve video gönderebilir yapıda olmalıdır.

3.3.39.    Kamera, FTP sunucusuna olay, resim ve video gönderebilir yapıda olmalıdır.

3.3.40.    Kameranın çift yönlü görüşme özelliğine sahip 1 adet ses girişi ve 1 adet ses çıkışı olmalıdır.

3.3.41.    Kameranın Ses Algoritması G.711 kodeklerini destekler yapıda olmalıdır.

3.3.42.    Kamerada, Ayarlanabilir olay bildirimi özelliğine sahip 8 alarm girişi ve 2 alarm çıkışı olmalıdır.

3.3.43.    Kamera, network üzerinden bağlantı kurulabilmesine olanak sağlayan, dahili 1 adet 10/100 Base-T (RJ-45) Ethernet giriş-çıkışına sahip olmalıdır.

3.3.44.    Kamera, netvvork üzerinden haberleşme sağlayabilmesi için TCP/IP, UDP, RTP, RTSP, HTTP, ICMP, ARP, SMTP, FTP, DHCP, PPPoE, DNS, RARP, NTP, SNMP, UPnP, PAP, CHAP, ONVİF haberleşme protokollerini desteklemelidir.,

3.3.45.    Kamerada, standart İP adres yapılandırması IPV4 ve gelecek nesil İP adres yapılandırması IPV6 desteği hazır olmalıdır.

3.3.46.    Kameraya eş zamanlı olarak en az 8 farklı kullanıcı bağlanabilmen ve multicast ile sınırsız kullanıcıyı desteklemelidir.

3.3.47.    Kameraya tanımlanan kullanıcılar için çeşitli yetkilendirmeler yapılabilmelidir.

3.3.48.    Kameradan gelen canlı görüntülerin üzerine, zaman ve tarih bilgileri ile kullanıcı tarafından kameraya verilen özel harf veya rakam içeren bilgiler eklenebilmelidir.

3.3.49.    Kameranın frame hızı ve bant genişliği kontrol edilebilmelidir.

3.3.50.    Kamera ayarlarında, görüntü kalitesi ayarları sabitlenerek değişken bitrate (VBR) değerlerine ulaşılabilirken, bitrate ayarları sabitlenerek (CBR) değişken görüntü kalitesi ayarlarına ulaşılabilir yapıda olmalıdır.

3.3.51.    Kamera, montaj yeri değiştirilmeden yatay ve dikey görüntüyü döndürme özelliğine sahip olmalıdır.

3.3.52.    Kamera ile beraber gelen yazılım ile görüntüler canlı izlenebilmeli, kayıt edilebilmeli, istenen eski kayıtlara erişim sağlanabilmeli, istenen eski kayıtlar izlenebilmeli ve yedek alınabilmelidir.

3.3.53.    Kameranın görüntüsü Internet Explorer 7 veya üzerinden alınabilir yapıda olmalıdır.

3.3.54.    Kameranın yazılım güncellemesi HTTP veya FTP kullanarak kendi üzerinden yapılabilmelidir.

3.3.55.    Metin Kutusu: .006.03Kamera, web ara yüzü bağlantısı ile snapshot (anlık resim) BMP formatında resim alabilme özelliğine sahip olmalıdır.



 


 

3.3.56.    Kamera, web ara yüzü bağlantısı ile gelen görüntüleri aynı anda bulunduğu bilgisayara avi formatında kaydedebilir yapıda olmalıdır.

3.3.57.    Kamera, ONVİF standardını desteklemeli, Marka olarak ONVİF üyesi üretici listesinde bulunmalıdır.

3.3.58.    Kamera, AC 24V adaptör ile beraber çalışabilmelidir.

3.3.59.    Kamera, dış ortam şartlarında çalışabilir, güneşlik siperli muhafazaya sahip olmalıdır.

3.3.60.    Kamera, ortamdaki nem ve tozdan etkilenmemesi için IP-66 koruma standardına sahip olmalıdır.

3.3.61.    Kamera -50 derece ile +70 derece aralığındaki sıcaklıklarda çalışabilmelidir.

3.3.62.    Kamera hem üzerinde bulunan Reset butonu hemde web arayüzü üzerinden fabrika ayarlarının geri yüklenmesini sağlamalıdır.

3.3.63.    Kamerada yapılan tüm ayarların yedeği alınabilmeli gerektiğinde tekrar yüklenebilmelidir.

3.3.64.    Kamera üzerinde, network' den bağımsız olarak verilerin anlık ve olay tanımlamalı kayıt edilmesini sağlayan maksimum 32GB kapasite destekli Micro SD card girişi bulunmalıdır.

3.3.65.    Kamera üretiminde insan sağlığını tehdit eden kimyasal maddeleri barındırmadığını gösterir RoHS ibaresine sahip olmalıdır

3.3.66.    Kamera uluslararası standartları karşıladığını gösterir CE belgesine sahip olmalıdır.

3.3.67.    Kamera, dijital ünite limitlerine göre test edildiği ve zararlı sinyallere karşı koruma devrelerine sahip olduğu belirten FCC belgesine sahip olmalıdır.

3.3.68.    Kamera 2 yıl üretici ya da ithalatçı firma garantisine sahip olmalıdır.

3.4.             TİP 4- PTZ KAMERA KONTROL KLAVYESİ

3.4.1.        Cihaz Cihazın 3 Axis Joystick'i olmalı

3.4.2.        Cihaz, Speed Dome ile PTZ Dome kamera kontrol edebilecek yapıda olmalıdır.

3.4.3.       Cihaz üzerinde ayarlanabilir ve programlanabilir yapıya sahip tuşlar olmalıdır.

3.4.4.        Cihaz sisteme USB arayüzünden bağlanabilecek yapıda olmalıdır.

3.4.5.        Cihaz üzerinde hareketli "Speed Dome ve PTZ Dome" kameraların hareketlerinin kontrolü sağlayan, aşağı-yukarı ve sağa-sola hareketli, aynı zamanda kendi ekseni etrafında sağa-sola dönerek kameranın zoom in - zoom out özelliğini yöneten (3 Akslı) kontrol çubuğu (joystick) olmalıdır.

3.4.6.        Cihaz X ve Y ekseninde 36°, Z ekseninde ise 60° joystick hareket kabiliyetine sahip olmalıdır.

3.4.7.        Metin Kutusu:  
F.23.006.03
Kontrol klavyesinin dış muhafazası ve tuş takımı sağlam ve kaliteli yapıda metal veya plastik üründen yapılmış olacaktır.

HAZIRLAYAN



 


 

3.4.8.        Cihazın gövde materyali ABS plastik maddesinden olmalıdır.

3.4.9.        Kontrol klavyesi hareketli kameraların hareketi için bir joystick ile donatılı olacak ve kamera tele-zoom ayarı joystick üzerinden klavye üzerinde ayrı bir butona ihtiyaç duymadan yapılabilecektir.

3.4.10.    Cihazın ağırlığı 440gr değerinde olmalıdır.

3.4.11.    Cihaz kolay kuruluma ve kolay kullanılabilen işletim sistemine sahip olmalıdır.

3.4.12.    Cihaz Windows 7, Vista, XP, Win7 ve Win8 işletim sistemlerinde sorunsuz çalışabilecek yapıda olmalıdır.

3.4.13.    Cihaz, -25~+85°C değerleri arasında çalıştırılmaya uygun olmalıdır.

3.4.14.    Cihaz, USB aracılığı ile 5V değerinde güçle beslenmelidir.

3.4.15.    Cihazın maksimum güç tüketimi 32mA olmalıdır.

3.4.16.    Cihaz uluslararası standartları karşıladığını gösterir CE belgesine sahip olmalıdır.

3.4.17.    Cihaz, dijital ünite limitlerine göre test edildiği ve zararlı sinyallere karşı koruma devrelerine sahip olduğu belirten FCC belgesine sahip olmalıdır.

3.4.18.    Cihaz üretiminde insan sağlığını tehdit eden kimyasal maddeleri barındırmadığını gösterir RoHS ibaresine sahip olmalıdır.

3.4.19.    Cihaz en az 2 (iki) yıl garantili olmalıdır.

4.                   MERKEZİ KAYIT SİSTEMİ

Projenin yapılacağı Yüksek İhtisas Hastanesi kampüsünde bulunan tüm lokasyonlar, otopark ve açık alanlarında kullanılacak İP CCTV sistemlerin mevcut netvvork alt yapı sistemleri ile Hastane binasında bulunan sistem odalarında kayıt yapılacak, lokasyonlarda talep edilen güvenlik odalarında ayrıca izleme yapılacaktır. Tüm kameralar için Netvvork kayıt cihazı ve kayıt yedekleme üniteleri kullanılacak olup kayıt sistemi ve canlı görüntülere erişim, iş istasyonları üzerinden şartnamede belirtilen özelliklerdeki yazılımla sağlanacaktır.

Fiber optik, UTP Kablolar tüm bağlantılar direk olarak bu merkeze bağlanacaktır. Bu merkezde ihtiyaca göre alta belirtilen özelliklerde konfigüre edilmiş kenar Ethernet anahtar kullanılacaktır.

4.1.             MERKEZİ KAYIT SİSTEMİ

Projenin yapılacağı Yüksek İhtisas Hastanesinde bulunan tüm lokasyonlar, otopark ve açık alanlarında kullanılacak İP CCTV sistemlerin mevcut netvvork alt yapı sistemleri ile



 

hastanelük binasında bulunan sistem odalarında kayıt yapılacak, lokasyonlarda ve hastanelük binasında talep edilen güvenlik odalarında ayrıca izleme yapılacaktır. Tüm kameralar için Netvvork kayıt cihazı ve kayıt yedekleme üniteleri kullanılacak olup kayıt sistemi ve canlı görüntülere erişim, iş istasyonları üzerinden şartnamede belirtilen özelliklerdeki yazılımla sağlanacaktır.

Binalar arasındaki haberleşme için kullanılacak Fiber optik kablo ve kameralar için kullanılacak UTP Kablolar direk olarak bu merkeze yüklenici tarafından şartnamede belirtildiği gibi tesis edilecektir. Bu merkezde ihtiyaca göre aita belirtilen özelliklerde konfigüre edilmiş kenar Ethernet anahtar kullanılacaktır.

4.2.             NETVVORK KAYIT CİHAZI ve KAYIT ÜNİTELERİ

CCTV sisteminde kameralar, Hastane merkezinde oluşturulacak sistem odasında kayıt cihazlarına (NVR) ulaşacak ve talep edilen kayıt gün sayısı SUNUCU cihazlara bağlı kayıt üniteleri ile sağlanacaktır.

CCTV sisteminde kullanılacak olan kameralar, konumlandırılacakları yapıların sistem odasında kayıt (SUNUCU) cihazlarına ulaşacak ve 60 gün 7/24 saat 2 MP, 15 fps yüksek resim kalitesi değerlerinde sürekli olarak RAID6 seviyesinde yapılandırılarak kayıt yapılacaktır.

KAYIT VERİ DEPOLAMA ÜNİTESİ

4.2.1.        Kayıt sunucu sistemi yatay yapıda olmalıdır.

4.2.2.        Kayıt sunucu sistemi üzerinde en az dört çekirdekli 4. Nesil İ7 veya 3. Nesil Xeon tabanlı işlemci bulunmalıdır.

4.2.3.         Kayıt sunucusunun ana kartı mini ITX standartlarında, endüstriyel yapıda ve 7/24 çalışabilecek yapıda tasarlanmış olmalıdır.

4.2.4.         Kayıt sunucu sistemi üzerinde en az 8GB DDR3 1600 Mhz veya DDR4 2133 MHz bellek olmalıdır.

4.2.5.        Kayıt sunucu sistemi en az 16GB bellek genişleme özelliğine sahip olmalıdır.

4.2.6.        Kayıt sunucu sisteminde işletim sistemi diski olarak en az 1 adet 120 GB kapasitede katı hal diski bulunmalıdır. Ayrıca ana kart üzerinde bulunan msata girişi sayesinde işletim sistemi bu porta takılacak m.sata disk üzerine de yüklenebilir olmalıdır.

4.2.7.        Kayıt sunucu sistemi üzerinde çalışırken değiştirilebilir (hot-swap) en az 8 adet 3.5" sabit disk yuvası bulunmalıdır. Bütün disk kızakları sistem ile beraber teslim edilecektir. Sistem


HAZIRLAYA


 

istenildiğinde başka bir aparata ihtiyaç duymadan 8TB diskler ile 64TB kapasiteye arttırılabilmelidir.

4.2.8.        Kayıt sunucusunda 8TB kapasitede en az 8 adet SAS veya SATA3 Endüstriyel tip disk veya video kayıt için üretilmiş güvenlik serisi özel SATA diskler bulunmalıdır. Kayıt için kullanılacak tüm diskler aynı marka/seri olacaktır ve teklif verecek firmalar kullandıkları diskin ürün kodunu teklifte belirtmelidir.

4.2.9.        Kayıt sunucu sistemi disk yuvaları SAS, SATA3 ve SSD teknolojilerini destekliyor olmalıdır.

4.2.10.    Kayıt sunucu sistemi en az 2 adet lGbE hızında ağ arabirimine sahip olmalıdır.

4.2.11.    Kayıt sunucu sistemi üzerinde en az 2 adet seri çıkış bulunmalı ve istendiğinde ana kart üzerindeki çıkışlarla bu sayı 4'e kadar yükselebilmelidir.

4.2.12.    Kayıt sunucusu üzerinde 1 adet HDMI, 1 adet VGA ve 2 adet DVI-D portu bulunmalıdır.

4.2.13.    Kayıt sunucusunu en az 2 adeti USB 3.0 standartlarında 7 adet USB portu ve bu portlardan en az 1 adeti cihazın ön kısmında bulunmalıdır. İstendiğinde toplamda 4 adeti USB 3.0 ve 8 adeti de USB 2.0 portu olmak üzere 12 adet porta kadar ek bir aparat kullanmaksızın genişletilebilmelidir.

4.2.14.    Kayıt sunucusu üzerinde 1 adet line-in girişi, 1 adet line-out çıkışı ve 1 adet mikrofon girişi olmalıdır.

4.2.15.    Kayıt sunucu sisteminde SAS/SATA desteği verebilen donanımsal raid kontrolcü bulunmalıdır.

4.2.16.    Kayıt sunucu sistemi üzerinde bulunan raid kontrolcü en az 800Mhz hızında olmalı ve raid 0,1,5,10,50,6,60 512MB önbellek desteği sunmalıdır.

4.2.17.    Kayıt sunucu sistemi üzerinde bulunan bütün diskler SAS/SATA bağlantı sayesinde tek bir kontrolcü üzerinden kontrol edilebilmelidir.

4.2.18.    Kayıt sunucu sistemi online kapasite genişletme ve online raid seviyesi değiştirebilme özelliğine sahip olmalıdır.

4.2.19.    Kayıt sunucu sistemi, raid yapılandırma işlemi sırasında elektrik kesintisi veya sistemin kapanması durumunda, sistem devreye girer girmez raid yapılandırma işlemine devam edebilme özelliğine sahip olmalıdır.

4.2.20.    Kayıt sunucu sistemi ana kartı üzerinde USB yazılım kilidi için dahili USB çıkışı bulunmalıdır.

4.2.21.    Sistem üzerinde verimli soğutmayı sağlamak amacıyla 2 adet 12cm fan bulunmalıdır.

4.2.22.    Sistemin boyutları 255mm x 316mm x 180mm boyutlarından büyük olmamalıdır.

4.2.23.    Sistem %20 ile %80 nem oranları arasında çalışabilmelidir.

4.2.24.    Kayıt sunucu sistemi ana kartı üzerinde en az 1 adet xl6 boyutunca PCI-Express genişleme yuvası bulunmalıdır.

 

4.2.25.     Kayıt sunucu sistemi güç kaynağı en az 400W güce sahip olmalıdır.

4.2.26.     Kayıt sunucusunun işletim sistemi Windows 7 Professional 64bit olacak ve sistem lisansları idareye teslim edilecektir.

GÜVENLİK AMAÇLI İP KAMERA YAZILIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ 4.3.

4.3.1.        Yazılım, İP kameralara ağ üzerinden erişebilmeli ve görüntü transferi yapabilmelidir.

4.3.2.        Yazılım, Türkçe dil desteği ile farklı dil desteklerine de sahip olmalıdır.

4.3.3.        Yazılım, tek bir sistemde altyapı ve sistem kapasitesine uygun sınırsız sayıda ip kamera desteği sağlar yapıda olmalıdır.

4.3.4.        Yazılım server - client (sunucu - istemci) yapısında çalışmalıdır. Görüntüleme yapılmadan sadece kayıt ve aktarım için sunucu, Görüntüleme ve tüm işlemler için istemci kullanılabilmelidir. Ayrıca istenildiği taktirde tek bir sistem üzerinde sunucu ve istemci çalıştırılabilmelidir.

4.3.5.        Yazılım Windowsta servis modunda çalışabilmelidir. Windows oturumu açmadan kayıt ve erişim sağlayabilmelidir.

4.3.6.        Yazılım en az 135 marka ve 2000 den fazla model ip kamera destekler yapıda olmalıdır.

4.3.7.        Yazılımda Onvif desteği bulunmalı, desteklediği markaların dışında Onvif özellikli farklı marka

4.3.8.        kameralara bağlantı kurabilmelidir.

4.3.9.        Yazılım ip ile ağ üzerinden eklenen kameraların yanısıra ayrıca USB üzerinden kamera (vvebcam) bağlantısı destekler yapıda olmalıdır.

4.3.10.    Yazılım HTTP, RTS, RTSP, TFTP, TCP, UDP protokollerini desteklemelidir.

4.3.11.     Yazılım H264, MPEG-4, MJPEG, MPEG2 Formatlarında görüntüleme ve kayıt yapabilir yapıda olmalıdır.

4.3.12.     Yazılımda, Cif çözünürlükten 4K (UltraHD) çözünürlüğe kadar ip kamerarın desteği bulunmalıdır.

4.3.13.    Yazılım, kamera görüntülerini 1, 4, 8, 9 ve benzeri çok sayıda çeşitli bölme modlarından 100' e kadar bölerek gösterebilecektir.

4.3.14.    Yazılıma, uzak erişim yazılımı ile erişim yapılmalı ve tüm kontroller yapılabilmelidir.

4.3.15.     Yazılımda tanımlamalar yapılırken kulanıcıya kolaylık sağlayacak şekilde kurulum sihirbazları bulunmalıdır.

4.3.16.     Yazılımda tüm fonksiyonlar çalışırken yapılan bir değişiklik herhangi bir duraklama olmadan direk aktif hale gelmelidir.


 

4.3.17.    İzleme yazılımı çerçevesi esnek yapıda olmalı istenilen en ve boy oranlarında ayarlanabilmeli, ekranda her yere taşınabilmelidir.

4.3.18.    Yazılım istemci üzerinde birden fazla açılabilmeli, bağımsız olarak istenilen monitöre dağıtılabilmelidir.

4.3.19.    İstemci sistemin maksimum desteklediği monitör sayısı kadar veya daha fazla açılabilir.

4.3.20.    Yazılım kamera ile birlikte senkronize ses kaydı yapabilir yapıda olmalıdır.

4.3.21.    Yazılım ip kamera üzerinde bulunan ses özelliği ile canlı olarak çift yönlü konuşma özelliğine sahip olmalıdır.

4.3.22.    Yazılımda ayrıca lisans ile aktif edilen çok gelişmiş video analizleri bulunmalıdır.

4.3.23.    Yazılımda Ptz kontrol fonksiyonu ile joystick kullanılarak hareketli kameraların kontrol edebilmesi, preset ve tur tanımlaması yapılabilmelidir.

4.3.24.    Yazılım, hareketli kamera kontrolü ve önceden tanımlanmış preset noktalarını otomatik gezinebilmeli, İstenildiğinde uzaktan erişim ile kontrol edilebilmelidir.

4.3.25.    Yazılımında olay tanımlamalı ve sürekli kayıt tanımlaması ayarlanabilir yapıda olmalıdır.

4.3.26.    Yazılımda istenildiği zaman kayıt başlatmak ve durdurmak için tek tuş tıklaması ile Acil durum kayıt özelliği butonu olmalı kayıt başladıktan sonra ayarlanan süre devam etmeli ve otomatik durabilmelidir.

4.3.27.    Yazılımda kayıt kapasitesi dınırı bulunmamalıdır.

4.3.28.    Yazılımda kayıt kapasitesini artırmayı sağlayan San, Das, Nas desteği bulunmalıdır.

4.3.29.    Yazılımda Kayıtlar orijinal kamera ayarlarında veya değişik hız ve çözünürlüklerde ayarlanabilir yapıda olmalıdır.

4.3.30.    Yazılımda Harita özelliği olmalı ile kameralar yerleştirilerek olay takibi yapılabilmelidir.

4.3.31.    Yazılım menüsü kolay kullanılabilir grafiksel bir ara yüze sahip olmalıdır.

4.3.32.    Yazılım, otomatik olarak İP kameraları kolay bulabilir yapıda olmalıdır.

4.3.33.    Yazılımda Ayrıntılı kullanıcı yetkilendirme özelliği ile sınırsız sayıda kullanıcı tanımlanabilmelidir.

4.3.34.    Yazılımda Windows kullanıcı ayarları senkronizasyonu ile oturum açılabilmelidir.Yazılımda görüntüleme, ekran düzeni, bölünmüş ekran ve diğer fonksiyonlar ayarlandıktan sonra bu düzen kayıt edilebilmeli, yeniden başlatıldığında bu düzen ile görüntüleme yapılabilmelidir. Birden fazla ekran düzeni oluşturularak ayrı kaydedilip istenilen düzen seçilerek görüntüleme yapılabilmelidir.

4.3.35.    İstemci izleme yazılımında ayrıcalıklı mod özelliği ile yazılım kilitlenebilmeli kullanıcı yetkileri dahilinde erişim sağlanmalı ve işletim sistemine erişim kapatılabilmelidir.


 

4.3.36.    Yazılımdan cevap alınamadığı gibi durumlarada yazılımın doğru çalışmasını kontrol altında tutan ve oluşan sorunlarda yazılımın yeniden başlamasını sağlayan vvatchdog özelliği bulunmalıdır.

4.3.37.    Yazılımda bir sorun oluşursa rapor alınabilmeli ve posta veya dışa aktarılarak teknik destek ile paylaşılması sağlanabilmelidir.

4.3.38.    Yazılım Limitli bant genişliğine sahip uzak istemci için çoklu streaming özelliğine sahip olmalıdır.

4.3.39.    Yazılımda farklı kullanıcılar için bant genişliği, görüntü hızı kamera haricinde ayrıca ayarlanabilmelidir.

4.3.40.    Yazılım, Multicast desteği ile sınırsız cok noktaya yayın özelliğine sahip olmalıdır.

4.3.41.    Yazılımda kameradan gelen veriyi yeniden kodlama özelliği olmalı Bant genişligi, çözünürlük, ve fps kontrolü ayarlanabilmelidir.

4.3.42.    Yazılım kayıt diski kullanımında geriye dönük olarak otomatik silerek üzerine yazabilir yapıda olmalıdır.

4.3.43.    Yazılım SDK desteği ile Access kontrol, otomasyon, hırsız alarm, video analiz ve buna benzer farklı sistemler ile entegre edilebilir yapıda olmalıdır.

4.3.44.    Yazılım canlı görüntülemede orijinal kayıt bozulmadan istenilen kamerayı birden fazla çoğaltarak dijital Zoom ile ayrıntılı görüntüleme yapabilmelidir.

4.3.45.    Yazılımda 360° destekli geniş açılı bir görüntü içerisinde hareketli kamera kontrolü gibi gezinmeyi sağlayan dijital PTZ desteği bulunmalıdır.

4.3.46.    Yazılım kullanılan monitör tipine göre Standart (4:3) ve Geniş Ekran (16:9,16:10) desteği sağlar yapıda olmalıdır.

4.3.47.    Yazılım kullanılan monitör çözünürlüğüne otomatik uyum sağlar yapıda olmalı, 1080P çözünürlükte tam ekran görüntüleme yapabilmelidir.

4.3.48.    Yazılımda Canlı görüntü üzerinden anlık olarak geriye dönük kayıtlara hızlı erişim özeliği olmalıdır.

4.3.49.    Yazılımda geriye dönük kayıt izleme.takvim üzerinden ,zaman arama, hareket algılama ile arşiv taraması ile yapılabilmelidir.

4.3.50.    Yazılımda kayıt izlemede dijital zoom yapılabilmelidir.

4.3.51.    Yazılımda lokal ve uzak erişim ile aynı ekranda 16 kanal görüntünün kaydı izlenebilmelidir

4.3.52.    Yazılımda kayıt izleme erişimi video analiz üzerinden erişim sağlayabilmelidir. Analiz lisansı ile aktif olmalıdır.

4.3.53.    Yazılım Kayıtlardan istenilen bir bölüm kesilerek avi ve kendi formatında ses kaydı ile birlikte dışarıya alınabilir yapıda olmalıdır.


 

4.3.54.    Yazılımda canlı izlemede ve Kayıt izleme yapılırken anlık JPEG veya BMP formatında resim alınabilmelidir.

4.3.55.    Yazılımda kayıtlar HDD, CD, DVD ve uzak erişim ile yedeklenebilir yapıda olmalıdır.

4.3.56.    Yazılımda Kayıtların orijinal olduğunun anlaşılabilirliği için Dijital VVatermark özelliğini olmalıdır.

4.3.57.    Yazılım yeniden kurulması durumunda kayıtlı dosyalara erişebilmeli kaldığı yerden kayıda devam edebilmelidir.

4.3.58.    Yazılıma alarm entegrasyonu yapılarak kullanılan İP ürünlerin alarm giriş-çıkışları ile ilişkilendirilebilmeli ve bu alarm giriş-çıkışlarına takılacak yardımcı ünitelerin kontrolleri sağlanabilmelidir.

4.3.59.    Yazılımın birden çok çoğrafi lokasyonda kurulu olması durumda tek bir merkezden erişim yapılıp tüm sistemlerin kontrolü sağlanabilmelidir.

4.3.60.    Yazılım üzerinden İP kameraların ayarları değiştirilebilmelidir.

4.3.61.    Yazılımın kullanacağı PC sistemleri sürekli ve kesintisiz olarak kullanım esasına uygun VVorkstation yapıda olmalıdır.

4.3.62.    Yazılımda yapılan tüm ayarların yedeği alınabilmeli gerektiğinde tekrar yüklenebilmelidir.

4.3.63.    Yazılım, sınırsız sayıda kullanıcı bağlantısına izin vermeli, tüm kullanıcılar için farklı kullanıcı yetki seviyesi ayarlanabilmelidir.

4.3.64.    Yazılım, gerçek zamanlı çoklu olay izleme ve filtreleme özelliğine sahip olmalıdır.

4.3.65.    Yazılım, yapılan kayıtlara istendiğinde hızlı erişim imkânı ile anında geri izleme özelliğine sahip olmalıdır.

4.3.66.    Yazılım Microsoft Windows 2008/2012/Windows 7 and Windows 8. İşletim sistemlerinde çalışabilmelidir.

4.3.67.    Yazılıma, İP kamera ve yardımcı ünitelerin kurulumları otomatik bulma özelliği ile kolay olmalıdır.

4.3.68.    Yazılım, mobil olarak iPhone, iPad, Android cihazlara canlı görüntü aktarımına izin verir bir yapıda olmalıdır.

4.3.69.    Yazılımda Mobil ve web arayüz için ayrı yayın sunucusu özelliği olmalıdır.

4.3.70.    Yazılım, belirlenen kullanıcı yetki seviyesine göre internet Explorer üzerinden erişime izin verir biryapıda olmalıdır.

4.3.71.    Yazılımda, istendiği zaman istenen kameraların harekete duyarlı ve olay tanımlamalı kayıt özelliği ayarlanabilmelidir.

4.3.72.    Yazılım oluşan tüm uyarıları istenilen mail adreslerine iletebiliryapıda olmalıdır.

4.3.73.    Yazılım farklı lokasyonlar da bulunan İP kameraları tek merkezde toplayabilmelidir.


 

4.3.74.    Yazılımda eklenen kullanıcılar silinmeden devre dışı bırakılıp tekrar aktif edilebilir yapıda olmalıdır.

4.3.75.    Yazılıma uzaktan bağlanan kullanıcıların İP numaraları, hangi kameraları izledikleri operatör tarafından görülebilmeli gerekirse engellenebilmelidir.

4.3.76.    Yazılım lisansı sınırsız süre kullanılabilmelidir.

ANALİZ YAZILIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

4.4.             Video analiz yazılımı İP kameralar ile birlikte çalışabilecek yapıda olmalıdır.

4.4.1.        Yazılım kolay kurulabilir ve yönetilebilir yapıda olmalıdır.

4.4.2.        Analiz yazılımı, kayıt ve yönetim yazılımı üzerinde kolayca entegre olabilmeli ve her standart PC' de kolay kurabilecek yapıda olmalıdır.

4.4.3.        Akıllı video izleme yazılımı, izleme ve yönetim yazılımında bulunan temel analizler dışında farklı uygulamalara cevap verebilecek gelişmiş video analizler içermelidir.

4.4.4.        Yazılım kullanılacak PC özelliği farketmeksizin düşük CPU kullanabilecek özellikte olmalıdır.

4.4.5.        Yazılım dili Türkçe, İngilizce, Almanca, ...vs. birçok dünya dillerini destekleyebilir yapıda olmalıdır.

4.4.6.        Yazılım gelişmiş analiz özellikleri kaydedebilecek ve gerekli durumlarda rapor olarak sunabilecek yapıya sahip olmalıdır.

4.4.7.        Yazılım olay anında anlık alarm bildirme özelliğine sahip olmalıdır.

4.4.8.        Yazılımda kaydedilmiş olan videolara daha kolay erişebilme amacı ile akıllı video arama özelliği bulunmalıdır.

4.4.9.        Yazılımda akıllı video analiz tüm kameraları kapsayabilir lisansa sahip olmalıdır.

4.4.10.    Yazılımda tüm analizlerin doğru ve stabil çalışmasını sağlayan ve ayar yapılmasına olanak veren kalibrasyon ayarı olmalı ve kullanılacak video analiz özelliğine göre kalibrasyon ayarı her kameraya farklı uygulanabilmelidir.

4.4.11.    Yazılım her kamera için farklı algılama alanına sahip olmalı ve her kamera için nesne izleme yeteneğine sahip olmalıdır.

4.4.12.    Yazılım, belirlenen alandan veya hat üzerinden geçen kişileri sayabilecek özellikte olmalıdır. Kişi sayma tek veya çift yönlü yapılabilmelidir.

4.4.13.    Yazılım, araç sayma özelliğine sahip olmalı, aynı zamanda çok şeritli yolda her şerite sınır belirleyerek her şeritte sınır üzerinden geçen araçları sorunsuz sayabilecek özellikte olmalıdır.


 

4.4.14.    Yazılımda nesne sayma özelliği olmalıdır.

4.4.15.    Yazılımda izleme alanında kameranın görüntüsünü bozan hareket ve eylemleri algılayabilecek özellik bulunmalıdır.

4.4.16.    Yazılım, kameradan bağımsız olarak kameraya tüm yönlerden müdahale gelmesi durumunda alarm verecek olan sabotaj algılama özelliğine sahip olmalıdır.

4.4.17.    Yazılım, izleme alanında seçilmiş olan bir bölgede üst limit olarak seçilen süreden fazla duran kişileri algılayabilecek durma süresi algılama özelliğine sahip olmalıdır.

4.4.18.    Yazılım, izleme alanında seçilebilecek alan üzerinde izinsiz giren kişi veya izinsiz bırakılan nesneleri algılayan yabancı nesne ve seçilen alandan belirlenen bir nesnenin kaybolma durumunda alarm veren kayıp nesne özelliklerine sahip olmalıdır.

4.4.19.    Yazılım, izleme alanına giriş ve çıkışın yasak olduğu lokasyonlar için, giriş çıkış durumlarında alarm verebilecek giriş ve çıkış algılama özelliklerine sahip olmalıdır.

4.4.20.    Yazılımda, izleme alanında girilmesi istenilmeyen bir alana giriş yapıldığında uyarı veren istenmeyen giriş algılama özelliği olmalıdır.

4.4.21.    Yazılım, kamera izleme alanında seçilen belirli bir alan üzerinde bekleme süresinin sınırlı olduğu zaman süresini aşan bekleme algılama özelliğine sahip olmalıdır.

4.4.22.    Yazılımda, izleme alanında oluşan dumanı algılama özelliği olmalıdır.

4.4.23.    Yazılım, izleme alanında yasak olarak belirlenen bir bölgede durulması halinde alarm algılanmasını sağlayan durma özelliğine sahip olmalıdır.

4.4.24.    Yazılım, belirlenen bir zaman dilimi içerisinde bir alan veya sanal hat üzerinden peş peşe geçen iki nesneyi algılayan takip algılama özelliğine sahip olmalıdır.

4.4.25.    Yazılım özel olarak belirlenen yöne geçiş durumunda alarm oluşmasını sağlayan yön algılama özelliği

4.4.26.    olmalıdır.

4.4.27.    Yazılımda izleme alanındaki renkleri algılama özelliği bulunmalıdır.

4.4.28.    Yazılımda kamerada oluşan sallantıyı düzeltme özelliği bulunmalıdır.

4.4.29.    Yazılım izleme ekranından geçen nesnelerin hız ve yükseklik bilgilerini gösterebilecek özellikte olmalıdır.

4.5 Plaka Tanıma Yazılımı

4.4.30.    Yazılımda Plaka Tanıma Sistemi desteği bulunmalıdır. Plaka tanıma özelliği sunucu üzerinde ilave lisans ile sağlamalıdır.

 

4.4.31.     Plaka tanıma sistemi Türkiye'de kullanılmakta olan plaka sistemini tanımalı ve bu sistemin başarı oranı %95'in üzerinde düşük hata oranına sahip olmalıdır. Farklı ülkelerin plakalarımda tanıya bilmelidir.

4.4.32.     Yazılımda Plaka Tanıma Sistemi hız tespiti yapabilir yapıda olmalıdır, farklı sistemlerle entegrasyon için SDK desteği sağlayabilmelidir.

4.4.33.     Plaka tanıma sistemi araçların fotoğraflarını kullanılan kameraların en yüksek kalitesinde çekerek plakalarını tespit edecek, plaka bilgisi ve araç fotoğraflarını merkez sunucusuna depolayabilmelidir.

4.4.34.     Plaka tanıma sistemi, aynı anda aynı kamera görüntüsünde bulunan çok sayıda araç plakasının her birini ayrı olarak tanıyabilmelidir.

4.4.35.     Hava koşulları ışık yetersizliği gibi olumsuz durumlarda yüksek performansa plakaları tanıyabilme yeteneğine sahip olmalıdır.

4.4.36.    Aracın geliş yönünü ve gidiş yönünü analiz ederek plaka tanıma yapabilmelidir.

4.4.37.    Araç üzerinde plakanın takıldığı yerden bağımsız olarak plakayı tanıyabilmelidir.

4.4.38.     Aracın kameraya farklı açılardan gelmesi durumda plakayı tanıyabilmelidir.

5.                  FİBER OPTİK NETVVORK YAPISI ve BİLEŞENLERİ

Kameralar ve toplama noktaları arasındaki haberleşmenin sağlanması ve görüntü aktarımı için, kampüs içinde bulunan fakültelerin genelinde tespiti yapılan ve şartname ekinde belirtilen nokta, kavşak ve meydanlara fiber optik kablo ağ tesis edilecektir.

Merkez binada bulunan sistem odasından 7 ayrı fakültedeki güvenlik sistem odalarına bağımsız 8 core SM fibr optik kablo ile sonlandırılacaktır. Kampüs alanları ve çevresine planlarda belirtildiği şekilde fiber optik netvvork ağı oluşturulacaktır.

Lokasyonlara ait planlarda belirtilen noktalara gelen fiber kablolar, duvar ve rack tipi patch panellerde sonlandırılacaktır. Park, bahçe gibi açık alanlarda kullanılacak kameralarsa kabin veya saha dolaplarında 8 portlu SFP modüllü kenar anahtarlarda sonlandırılarak networke dâhil edilecektir. Diğer 10 adet lokasyonda ise SFP modüllü 24 portlu TİP lkenar anahtar kullanılarak sonlandırılacaktır.


 

5.1.             FİBER OPTİK KABLO TESİSİ VE FİBER OPTİK KABLO EKLERİ

5.1.1.        Kampüs içindeki hizmet binaları, park alanları ve diğer birimleri arasında yerel LAN ağının

oluşturulması için fiber optik kabloları aşağıdaki yöntemlere göre tesis edilecektir.

5.1.2.        Fiber optik kablo, yer altı PVC/HDPE/Kıvrıl boru veya göz çoklayıcı içerisinden geçirilecektir.

5.1.3.       Fiber optik kablo dağıtım rögarlarında men hollerinde 3 metre kablo fazladan bırakılacaktır.

5.1.4.        Fiber optik kabloların CE belgesi olması gereklidir.

5.1.5.       Proje kapsamında kullanılacak fiber optik core ların ETL belgesi olması gereklidir.

5.1.6.       Fiber optik kablo tesisinde kullanılacak her türlü donanım malzemesi standartlara uygun

olacak ve firmaca temin edilecektir.

5.1.7.       Fiber optik omurga en az 1 Gb/saniye hızları destekleyecektir.

5.1.8.       Sistem omurgasının oluşturulması; Yeraltı tipi, single mode (SM) Fiber Optik (F/O) kablolar ile

sağlanacaktır.

5.1.9.       Montajda kullanılacak havai ve yeraltı fiber optik kablolar nominal 2000 m + %5 boyunda

olacaktır. Kablo boylarının güzergahtaki sonlandırma noktalarına denk gelmesi için daha kısa veya uzun boy kablo kullanılabilecektir.

5.1.10.    Yüklenici firma veya alt yüklenicisi ile üretici firma güncel "Yetkili Uygulama Belgesine" sahip

olacaktır.

5.1.11.    Uluslararası geçerliğe sahip FOA eğitimi belgesine sahip kadrolu personeli olmalıdır.

5.1.12.    Aktif cihaz bağlantıları ile fiber optik dağıtım kutuları arasındaki bağlantı orijinal ve

fabrikasyon fiber dağıtım kabloları (patch cord) kullanılarak gerçekleştirilecektir.

5.1.13.    Fiber optik kablolar sonlandırma noktalarına kadar tesis edilecek ve terminasyon ekleri

yapılacak ve ileride güzergahta oluşabilecek arızalarda kullanılmak üzere her terminasyon noktasında ve ek noktalarında fiber optik kablo iletken (core) sayısının en az iki katına yetecek kapasitede fazlalık bırakılacak ve Fiber optik kablolardaki tüm damarların kullanılmasa dahi kabinler içerisindeki sonlandırma panellerinde yedek amaçlı. Her lokasyonda iki adet yedek uç bırakılıp panel içerisinde sonlandırılması gerekmektedir.

5.1.14.    Sistemde kullanılacak UTP ürünler sonlandırma noktalarına 100 mt den az mesafedeki

ürünler CAT6, 100 mt üzerindeki ürünler fiber optik kablo ile veri iletimi yapılacaktır.

5.1.15.    Fiber optik kablo tesisi, İdarece oluşturulacak Kontrol elemanlarının gözetiminde yapılacak ve

kontrol gurubunun onayı dışında kablo tesis edilmeyecektir.

5.1.16.    Aktif cihaz bağlantıları ile fiber optik dağıtım kutuları arasındaki bağlantı orijinal ve

fabrikasyon fiber dağıtım kabloları (patch cord) kullanılarak gerçekleştirilecektir.

5.1.17.    Fiber optik panellerin etiketlemesi yapılacak ve tüm birimlerde aynı renk kodu kullanılacaktır


 

5.1.18.    Kablo çekimi, ek yapımı ve patch panel bağlantılarından sonra ODTR test işlemi firma

tarafından yapılacak ve test raporları verilecektir.

5.1.19.    Tüm kablolar ana arterlerde yerin en az 30 cm. altından 60'lık pvs boruların içerisinden

götürülecektir. Kabloların açıktan gitmesi gerektiği durumlarda kablolar çelik spiral ile ya da kamera direklerinin gövdesi içinden geçirilerek koruma altına alınacaktır.

5.1.20.    Bir dağıtım noktasında sonlandırma noktasında iki ve daha fazla rack tipi kutu kullanılacaksa

her iki adet rack tipi sonlandırma kutusuna karşılık bir adet İU yüksekliğinde yatay, ayrıca yeterli yükseklikte düşey kablo organizatörü kullanılacaktır. Bu organizatörler en az 4 tane metal veya plastik bileziğe sahip olmalı ve patch kabloların bu bileziklerin içinden rahat geçebileceği kadar aralığı olmalıdır.

5.1.21.    Fiber kablo damarlarının her iki tarafındaki sonlandırma panellerinde sıralama aynı olmalıdır.

Bir uçta sırasıyla sonlanan damar, karşı tarafta da aynı sıralamada sonlanmalıdır. Sonlandırma kutusunun içinde fiber damarlarında en az 50 cm pay bırakıldıktan sonra sonlandırma işlemi yapılacaktır. Bu bırakılan pay, sonlandırma kutusunun içinde uygun plastik yollar, bilezikler içerisinden geçirilerek sarılacaktır. Pigtail kabloları fiber damarlarına birleştirmeden önce yüklenici, fiber damarlarını kendi plastik yolları içine dolayacak, sonlandırma noktalarını koruyan ek kasetin yerini tespit edecek ve fiber damarlarını buna göre kesecektir.

5.1.22.    Sonlandırma işlemleri fusion splice yöntemi ile yapılacaktır. Gerekli olan tüm ekipmanlar

kullanılacaktır.

5.2.             FİBER OPTİK KABLO ÖZELLİKLERİ

5.2.1.        Kullanılacak olan F/O kablolar kemirgenlere karşı çelik zırhlı olmalıdır.

5.2.2.       Gerçekleştirilecek 4, 8, 12, 24 Core 9/125?m(micron) ebatlarında, zırhlı, Single Mod tipte

fiber optik kablo olacaktır.

5.2.3.        Fiber optik kabloların CE belgesi olması gereklidir.

5.2.4.        Proje kapsamında kullanılacak fiber optik core ların ETL belgesi olması gereklidir.

5.2.5.        Fiber optik kablolar Gevşek tüp ( PBT ) tip olmalıdır

5.2.6.        Fiber optik kablolar yüksek yoğunlukta PE dış kılıfa sahip olmalıdır.

5.2.7.        Fiber optik kablolar suya karşı dirençli tüp dolgu jelli olmalıdır.

5.2.8.        Havai kablolardaki askı halatında kullanılacak çelik teller aşağıda belirtilen ölçülere (TSE

730'ye) uygun olarak dairesel kesitli olacak yüzeyinde çizik, çatlak, oksitlenme, yağ, pas çapak gibi yabancı maddeler, galvaniz damlaması ile çinko oksit ve çinko klorür kalıntısı bulunmayacaktır. Sıcak daldırma yöntemi ile galvanizlenmiş ve galvanizli yüzey parlak görünümlü olacaktır.


 

5.2.9.        Fiber optik kablolar 652-E, G652-D, G 655 standartlarını içermelidir.

5.2.10.    Askı teli; bir çelik tel ortada ve aynı özellikte 6 adet tel ortadaki telin çevresinde olacak şekilde

boşluksuz ve bindirmesiz olarak düzenli bir şekilde bükülecektir.

5.2.11.    Askı telleri kullanılacağı kablo boyunca tek parça olacaktır. Askı teli veya telleri her türlü

kaynak vb. yöntemle eklenmemiş olacaktır.

5.2.12.    Havai fiber optik kablolar Operasyon çalışma sıcaklık aralığı -40 C ile +70 C sıcaklıklarında;

Kurulum çalışma sıcaklık aralığı -30 C ile +60 C aralığında olmalıdır.

5.2.13.    Optik Fiber tipi Single Mode olup , kablo dış çapı 11X20 mm (± % 0,2) ve Optik Core VAD

Teknolojisi ile üretilen G652 D standartında olacaktır.

5.2.14.    Gerçekleştirilecek fiber optik kablolama ürünleri, komponentleri ANSI/TIA/EIA 568 B.3

standardında olmalıdır.

5.3.             FİBER OPTİK PATCH PANEL VE FİBER OPTİK AKSESUARLARI

5.3.1.        Fiber kablo sonlandırma işlemi, direklerde duvar tipi 8 port fiber kabinetlerde, merkez binada

ise kabinet tipi 19" fiber optik patch panellerde yapılacaktır.

5.3.2.        Rack tipi Patch paneller paslanmaz metal yapıda olmalı, panel içerisinde işçilik ve sonlandırma

kolaylığı sağlayabilecek tarzda kızaklı tip olmalıdır.

5.3.3.        Patch paneller 8 port ve 24 port SC Dublex adaptör takılabilir özellikte olmalıdır.

5.3.4.        Patch panellerde Fusion sonlandırmaları Ek kasetler içinde sonlandırılacaktır.

5.3.5.        Fiber Optik kablolar, kabinlerde fiber optik sonlandırma kutularında sonlandırılmalıdır. Aktif

cihaz bağlantıları, fiber optik kutulardan yeterli sayıda fabrikasyon fiber aktarma kabloları kullanılarak gerçekleştirilmelidir

5.3.6.        19" (inç) kabinetlere uygun olacak ve gerekli bağlantı elemanları verilecektir. Her bir dağıtım

panosunda sonlandırılan fiber optik kabloların mekanik ağırlıklarını taşıyacak gerekli mekanik tutucular bulunacaktır.

5.3.7.        Dağıtım kutuları sonradan müdahale için kabinetden sökülmeden panonun ön tarafından

kolay müdahale edilebiliryapıda (Çekmece tipinde) olmalıdır.

5.3.8.        Bütün Patch Panellerde SCTip SM Fabrikasyon sonlandırmalı Pigtailler kullanılmalıdır.

5.3.9.        Pigtaillerin takılacağı Coupler'ler Dublex tipte ve Sigle Mode özellikte olacaktır.

5.3.10.    Lokasyonlarda ve merkezde Patch panel taraflarında SM SC tip Aktif cihaz taraflarında SC ve

LC tip Fiber Optik Ptch Cord kullanılacaktır.

5.3.11.    Fiber optik sonlandırılması, zayıflamaları ve kayıpları en aza indirmek için fabrikasyon

pigtailler kullanılarak fusion tekniği kullanılmalıdır.

5.3.12.    Yapılan F/O kablo sonlandırmalar F/O panellerde ve ek kaset içinde yapılmalıdır.

5.3.13.    Ucundaki konektörler, Seramik özellikte ferrule'ye sahip olmalıdır.


 

5.3.14.    Kullanılacak olan tüm Fiber ürünler (patch panel, kablo, patch cord v.s.) uçtan uca

sonlandırılacaktır. Kullanılan tüm ürünler aynı marka olacaktır.

5.3.15.    Modüller takıldıktan sonra boş kalan yuvalara toz kapakları takılmalıdır.

5.3.16.    Sahada Kullanılacak fiber optik kablo eklemelerinde ve dağıtımlarında kullanılacak ek kutusu

kapasitesi, ihtiyaç doğrultusunda yeterli büyüklüğe ve fiber kabloyu sonlandıracak kapasitede olacaktır.

5.3.17.    Kutuları topraklama bağlantısını yapmak amacıyla kullanılan ve merkez elemanını ve kasetleri

sabitleyecek yerler dışında metal malzeme içermeyecektir.

5.3.18.    Kutusunun kapağının açılıp kapatıla bilmesi için herhangi bir alet gerekmeyecektir.

5.3.19.        Ek kutusunun kasetleri kolayca sökülüp takılabilir yapıda olacaktır.

5.3.20.        Ek kutusunun boyutları, boy olarak 54 cm ve yarı çap olarak 210 cm boyutunda olacaktır.

5.3.21.        Ek kutusu ile kapağı arasında sızdırmazlığı sağlayacak conta bulunacaktır.

5.3.22.        Ek kutusunun kapağında en az 3 adet dairesel kablo girişi ile uzun kenarı minimum 55 mm

olan ve kablo çapına uygun bir adet oval giriş olacak ve ısı ile büzüşen hortumların montajına engel olmayacaktır.

5.3.23.    Ek kutularının içersinde en az 3 adet 24 ek koruyucusunu monte edilebilir şekilde 3 adet kaset

olacaktır.

5.3.24.    Ek kutuları, kablolarda T eki yapılabilmesi için fiber tüplerinin kesilmeden ve sıyrılmadan en az

iki tur rezerve bırakılmasını sağlayacak yapıda olacaktır.

5.3.25.    Metal içeren Fiber kabloların topraklamasının sağlana bilmesi için ek kutusunun topraklama

bağlantı ucu kablo içerisinde metal bağlantı yapılabilecek şekilde ek kutusu içerisindeki topraklama barasına tutturulacaktır. Aynı zamanda merkez elemanlarının mekanik olarak bağlantısı yapılabilecektir.

5.4.            FİBER OPTİK AKTARMA KABLOSU (Patch Cord)

5.4.1.       Aktif cihazlar ile fiber optik aktarma panoları arası bağlantı, 1 ve 3 metrelik fiber optik

aktarma kabloları kullanılarak gerçekleştirilecektir.

5.4.2.       Aktarma Kabloları, 9/125?m(micron) Single Mode ( SM) fiber olmalıdır.

5.4.3.       Önerilecek tüm patch kablolar "halojen free", halojen içermeyen kablodan yapılmış olmalıdır.

5.4.4.       Tüm pach kablolar fabrika imalatı olmalı, el yapımı olmamalıdır.

5.4.5.        Patch cord kablosu IEC 6103 standardına göre LSZH olmalıdır.

5.4.6.       SC konektörler IEC 60874-14 ile uyumlu olmalıdır.

5.4.7.        LC konektörler IEC 61754-20 ile uyumlu olmalıdır.

5.4.8.        2.0 mm kablolarda minimum bükülme çapı 35 mm olmalıdır.


 

5.4.9.        Patch kablonun çekilme mukavemeti, kurulum sırasında 300 N, kurulduktan sonra 100N

olmalıdır.

5.4.10.    2.9 mm kablo için minimum bükülme çapı 50 mm olmalıdır.

5.4.11.    Fiber optik kompanentler ANSI/TIA/EIA 568 B.3 Standartlarında olacaktır. Fiber Optik ve Bakır

kablolamayı yapacak firmalar, üreticiden almış oldukları yeterlilil<( üretici tarafından, yüklenici Firmaya, montaj yapmaya, uygulamaya ve devreye almaya performans, sertifikası vermeye yetkili kıldığını belirten) sertifikalarını ihale evrakları ile beraber sunmak zorundadır.

5.5.             BAKIR KABLO TESİSİ

5.5.1.        Kablolama ve kablolama için kullanılacak pasif malzemelerin aşağıda belirtilen asgari standart

ve özelliklerde olması gereklidir. Kullanılacak data ürünlerinin dört bağlantı sistemini desteklemesi ve üretici firma tarafından dört bağlantı sistemine göre 25 yıl performans garantisi vermesi gereklidir. Dört bağlantıyı bu standartlara uygunluğu bağımsız bir test kuruluşu tarafından onaylanmış bir rapor ile belirtilmelidir. (UL veya GHMT) dış ortamlarda polietilen kaplı dış ortam CAT 6 UTP kablo kullanılacaktır.

5.6.             CAT6 UTP Kablo Özellikleri

5.6.1.       Yerel Alan Ağ (LAN) için Cat-6 kablolama ürünleri kullanılmalıdır. Data bakır kablolaması Cat6

Performans spesifikasyonlarına uygun olmalıdır. Kablolama sisteminde kullanılan Category 6 kablonun bu standartlara uygunluğu bağımsız bir test kuruluşu tarafından onaylanmış bir rapor ile belirtilmelidir. ( GHMT)

5.6.2.       Çekilecek olan UTP kablolar, svvitch ve priz arasında açıktan geçirilmeyecek, koruma altına

alınacaktır. Bu amaçla PVC kanallar kullanılacaktır. Kanalların hiçbir yerinde açıklık kalmayacak şekilde gerekli aparatlar kullanılmalıdır. Kullanılacak PVC kanalların özellikleri yukarıda belirtilmektedir. Kanal kullanılamayacak geçişlerde plastik zırhlı çelik spiral boru kullanılmalı, UTP kablo açıkta bırakılmamalıdır.

5.6.3.       Yapısal kablolamada kullanılacak UTP kablo elemanları aynı marka ve Cat6 standardında

olacaktır.

5.6.4.        Çekilen tüm kabloların Cat6 testleri yapılacaktır.

5.6.5.        UTP kablolar kanal içerisinde topak halinde, kuşgözü olmayacak şekilde düz olarak

çekilecektir.

5.6.6.        Kablolama, çalışma alanında yer alacak UTP prizlerde sonlandırılmalıdır. Kullanıcı bilgisayarı

ile duvar prizi arasındaki bağlantı üretici tarafından sonlandırılmış uygun nitelikte patch kablo ile sağlanmalıdır.

5.6.7.        Kablo iletkeni, 23 (yirmiüç) AWG ölçüsünde olacaktır

5.6.8.        Kablo 4(dört) adet sarmal çiftli (tvvisted pair) iletken olacaktır



 

Kullanılacak kablo içeresinde sarmal çiftler arasındaki sinyal etkileşimini en aza indirmek amacıyla, sarmal çiftlerin açısının bozulmaması için arasındaki bir seperatör veya izalatör geçmelidir.

Metin Kutusu: 5.6.9.
5.6.10.
5.6.11.
5.6.12.
5.6.13.
5.6.14.
5.6.15.
5.6.16.
5.6.17.
5.7.
5.7.1.
5.7.2.
5.7.3.
5.7.4.
5.7.5.
5.7.6.
5.7.7.
Kablo dış çapı en fazla 6.6 mm olmalıdır.

Kablo dış kılıfı için virgin ( Hiç kullanılmamış ), yüksek kalitede, yüksek moleküler ağırlık PVC materyal kullanılacaktır.

UTP kabloların en az çalışma sıcaklığı ( Operating Temperature ) -15 ve +75 C? sıcaklıkları arasında olmalıdır. Bu değerler üretici firma kataloglarında belgelenmelidir.

Ürünler ANSI/EIA/TIA 568 B.2-1 standartlarına uygun olacaktır.

100 m' de EIA/TIA 568 B.2-1 spesifikasyonlarında belirtilen frekanslar için max. Zayıflama değerleri db/100 m olarak belirtilen standart değerlerden daha büyük olmayacaktır.

Bu kablo ile kullanılacak tüm bağlantı elemanları CAT6 standardına uygun olacaktır. Bütün data kablolama ürünlerinin Cat6 standartlarında olduklarını ispat eden bağımsız test kuruluşlarınca verilmiş sertifikaya sahip olmalıdır (UL veya GHMT)

UTP Kablo 100 m.'lik mesafede 350 Mbps'lik iletişimi desteklemelidir.

Cat6 data Kablosunun empedans ölçümlerine ait özellikleri aşağıdaki gibi olmalıdır.

1~100 MHZ 100+-15 ohm 100-160 MHZ 100+- 20 ohm 160 ~250 MHZ 100+- 22 ohm 350 ~500 MHZ 100+- 25 ohm

UTP Patch AKTARMA KABLOSU

Data prizleri ile İP Kameralar ve aktif cihazlarla patch paneller arasındaki bağlantılar patch kablolar ile yapılacaktır.

Her bir kameraı için ihtiyaç doğrultusunda 3 mt. veya 1 mt., kabin tarafında 1 mt. patch cordlar verilecektir.

Patch Kablolar sabit esnek fiş koruyucu (Boot) ile korunmuş olması gerekmektedir. Patch kablolar fabrikasyon sonlandırma ile sonlandırılmış olmalıdır.

Patch cordlar RJ-45/RJ-45 tipinde olacak. Yüklenici, sözleşmeyi takiben, ürünlerin, EIA/TIA 568 B standardında olduğuna dair uygunluğu bağımsız bir test kuruluşu tarafından onaylanmış belgeyi sunacaktır. (ULveya GHMT)

Patch cordların her iki ucundaki konnektörlerin kontak bölgesinde nikel alt kaplama üzerine altın kaplama olacaktır.

UTP Patch kablolar içerisindeki bakır kısım AWG 24 standardında olmalıdır.

UTP Patch kablolar 250 Mbit hızında çalışmalıdır.

 

5.8.             UTP Patch PANEL

5.8.1.        Patch Panel 19" (Ondokuz inch) kabinlere uygun olacak ve kabinete sabitlemek için gerekli

aparatlar patch panelin orijinal aparatları olup birlikte gelecektir. Patch Paneller paslanmaya karşı korumalı olmalıdır.

5.8.2.        Dağıtım panosu RJ-45 uyumlu yapıda olacaktır. Dağıtım panosu iletkenlerinin birleşim yerleri

altın kaplama olacaktır.

5.8.3.        Her bir patch panelin arkasında sonlandırılan UTP kabloların ağırlıklarını taşıyacak gerekli

mekanik tutucular entegre olarak bulunacaktır.

5.8.4.        Panelin arkasında kabloların düzenli bir şekilde klipslenebileceği ve kabloların ağırlığını

taşıyacak arka organizeri sabit olmalıdır. Kablolar panele dik olarak çakılabilmeli, herhangi bir porta müdahale etmek gerektiğinde sadece ilgili portun kablosu sökülebilmelidir. Düzgün bağlantı yapılabilmesi için yatay organizer de kullanılmalıdır.

5.8.5.        Kablo ağırlığı sonlandırma yapılan pinlerde taşınmamalıdır. Bu nedenle kablolar panele

sabitlenebilmelidir.

5.8.6.        Patch Panel EIA 568A/B standardında sonlandırma yapılabilmelidir.

5.8.7.        Patch paneller EIA/TIA 568 B. spesifikasyonlarına uygun olacaktır.

5.8.8.        Kabinetin ön yüzünde ise patch kabloları düzenlemek için en az beş yüzüklü kablo

düzenleyiciler kullanılacaktır. Her bir 24 port patch panel için en az 1 adet 1U kablo düzenleyici kullanılacaktır. 24 Port ve 48 port paneller İU yer kaplamalıdır.

5.8.9.       Yüklenici, sözleşmeyi takiben, ürünlerin EIA/TIA 568 standardında olduğuna dair uygunluğu

bağımsız bir test kuruluşu tarafından onaylanmış sertifikayı (UL veya GHMT) sunacaktır.

6.                                 NETVVORK ANAHTARLAR

Kamera görüntülerinin ve diğer yapılardaki ıp sistemlerin toplandığı merkezi iletişim cihazıdır. Tüm lokasyonlarda bulunan 1 adet yığılanmış omurga anahtarlardan hastanelük binası sistem merkezine 10 GB fiber optik kablo bağlantılar vasıtası ile omurga anahtarlarda sonlandırılacaktır. Kampüs alanı içinde tüm lokasyonda bulunan ıp kameraların ihtiyacı olan güç ve kapasitedeki 24 POE özellikli altta özellikleri belirtilen kenar anahtarlarda Ethernet anahtarlar kullanılacaktır.

9.1                             NETVVORK AĞ YÖNETİM YAZILIMI

6.1.1.       Ağ yönetim/denetim/izleme yazılımı ile önerilmekte olan tüm aktif ağ cihazları (ağ anahtarları, ağ geçitleri, kablosuz bağlantı noktaları vb.) tek bir yazılım çatısı altında aynı platformdan yönetilebilmen, denetlenebilmeli ve izlenebilmelidir.


 

6.1.2.       Ağ yönetim/denetim/izleme yazılımı ile aynı anda yerel ağda çalışmakta olan en az 100 birim

yönetilebilmen, denetlenebilmeli ve izlenebilmelidir.

6.1.3.       Ağ yönetim/denetim/izleme yazılımının ara yüzü, web üzerinden yönetilebilir ve kişisel olarak

özelleştirilebilir olmalıdır. Yönetilen cihazlar ve ağlar mevcut harita üzerinde görüntülenebilmeli ve ağ topolojisi, up/down durumu ve alarm durumları gibi detayları da içermelidir.

6.1.4.       Ağ yönetim/denetim/izleme yazılımı, ağ üzerindeki aktif cihazları otomatik bulabilmeli ve bu

cihazların oluşturduğu netvvork topolojisini grafiksel olarak görüntüleyebilmelidir.

6.1.5.       Ağ yönetim/denetim/izleme yazılımı, yerel ağ üzerinde bulunan uyumlu aktif ağ cihazlarına

(ağ anahtarları, ağ geçitleri, kablosuz bağlantı noktaları vb.) yerel ağ üzerinden zamanlanmış görevler uygulayabilmen, firmware dosyalarını yükleyebilmeli, çalışan ağ cihazlarının konfigürasyon dosyalarını yedekleyebilmelidir.

6.1.6.       Ağ yönetim/denetim/izleme yazılımı SNMP tabanlı olmalıdır. SNMP MIB Brovvsing /

Monitoring desteği olmalıdır.

6.1.7.       Ağ yönetim/denetim/izleme yazılımı SNMP MIB Loader (Özel MIB) desteği ile yerel ağda

bulunan uyumlu aktif ağ cihazlarının dışında kalan ağ kaynakları için (Sunucu, İstemci Bilgisayarları vb.) izleme ve olay bildirim yapılandırmasını desteklemelidir.

6.1.8.       Ağ yönetim/denetim/izleme yazılımı derinlemesine korelasyon, gerçek zamanlı uyarı ve sorun

giderme özelliklerini desteklemelidir.

6.1.9.       Ağ yönetim/denetim/izleme yazılımı RMON protokolünü kullanarak yerel ağ hakkında detaylı

bilgiler üretebilmeli ve raporlayabilmelidir. RMON Threshold ayarı ile, anahtarlama yapılan cihazlar sürekli olarak görüntülenebilir olmalı ve değerler önceden konfigüre edilmiş threshold ayarlarının altında veya üstünde olması durumunda alarm ve uyarı mekanizması devreye girmelidir.

6.1.10.    Ağ yönetim/denetim/izleme yazılımı ile sistem erişim kontrolleri yapılabilmeli ve ayrıntılı

olarak raporlanabilmelidir.

6.1.11.    Ağ yönetim/denetim/izleme yazılımı ile ağ üzerindeki uyumlu ağ anahtarında grafiksel olarak

VLAN yönetimi yapılabilmelidir.

6.1.12.    Ağ yönetim/denetim/izleme yazılımı ile ağ üzerindeki uyumlu ağ anahtarlarında port yönetimi

yapılabilmelidir. Port yönetim özelliği ile bant genişliği kontrolü, Broadcast Storm Control, güvenlik ve kimlik kontrolü ayarlanabilmelidir.

6.2.             OMURGA ANAHTARLAR TİP 1 (XGS- XGS-4728F) ana bina

6.2.1.       Anahtar üzerinde en az 24 adet 10/100/1000 bakır ya da fiber olarak çalışabilecek paylaşımlı mini GBIC portu bulunmalıdır.

 

6.2.2.        Cihaz üzerinde 10G desteklemeli, 2 adet İOG için boş bir slot bulunmalıdır.

6.2.3.        Anahtar Stack edilebilir özellikte olmalıdır. Anahtar üzerinde en az 2 adet 12G lik stack portu bulunmalıdır.

6.2.4.        Anahtar üzerinde 1 adet RS-232 DB-9 haberleşme portu bulunmalıdır.

6.2.5.        Cihaz saniyede 100 milyon paket gönderme hızına ve 144 Gbps non-blocking anahtar yapısına sahip olmalıdır.

6.2.6.        Anahtar IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.ab, IEEE 802.3z, IEEE 802.3x,

6.2.7.                               IEEE 802.İd, IEEE 802.lx, IEEE 802.lw, IEEE 802.İp, IEEE 802.İs, IEEE 802.1Q,

6.2.8.        IEEE 802.3ad standartlarına uyumlu olmalıdır.

6.2.9.        Anahtar IEEE 802.İp COS standardını ve IGMP snooping özelliğini desteklemelidir.

6.2.10.    Anahtar 16K Mac adres girişi yapabilmelidir. Ayrıca 768K paket buferı olmalıdır.

6.2.11.    Anahtarda 64 adet İP routing domaini, 8000'lik İP adres tablosu ve 12000 adet routing entrysi olmalıdır.

6.2.12.    Port bazında broadcast storm kontrol edilebilmeli, böylece bant genişliği optimum olarak kullanılmalıdır.

6.2.13.    Cihazın QOS (Quality of Service özelliği bulunmalıdır). Rate limiting, CIR/PIR, her port için 8 öncelik kuyruğu, WFR/WRR/SPQ algoritmaları,MVR özellikleri olmalıdır.

6.2.14.    Anahtar İK statik, 4K dinamik VLAN desteğine sahip olmalıdır.

6.2.15.    Cihaz her port için MAC adres iletimi yapabilmelidir.

6.2.16.    Anahtar GVRP otomatik VLAN üyelik kaydı yapabilmelidir.

6.2.17.    Cihazda RAD1US MAC Login, TCP/UDP Socket Filtering, İP Source Guard özellikleri desteklenmelidir.

6.2.18.    Anahtar yönetilebilir olmalı ve Web tabanlı bir arabirim kullanabilmelidir.

6.2.19.    SNMP ve Telnet üzerinden yönetim yapılabilmelidir. SNMP için 2 seviye güvenlik özelliği olmalıdır.

6.2.20.    Cihazda SSH v2, SSL/TLS desteklenmelidir.

6.2.21.    Cihaz MAC adresi, VLAN, İP adresi, Protokol tipi, TCP/UDP tipi, DSCP'ye göre ACL oluşturabilmelidir.

6.2.22.    Cihaz en az 4 RMON grubuna sahip olmalıdır.

6.2.23.    Cihaz tek bir İP üzerinden 24 ayrı anahtar üzerinde yönetim yapabilmelidir.

6.2.24.    Cihaz 802.İP ve DSCP desteğini sağlamalıdır.

6.2.25.    Cihaz, Layer2 seviyesinde MAC adres, Layer3 seviyesinde İP adres ve Layer4 seviyesinde ise TCP/UDP protokolleri ve port numaraları bazında yönetilebilmelidir.


 

6.3.             Omurga anahtarlar TİP 2 (GS2200-24P)

Şemada belirtilen hastane binalarında omurga anahtar olarak kullanılacaktır.

6.3.1.        Anahtar üzerinde en az 28 adet 10/100/1000 Base-T port olup, 4 port paylaşımlı mini GB1C takılabilecektir.

6.3.2.        Anahtar üzerinde aynı anda en az 28 adet port aktif olarak çalışabilmelidir.

6.3.3.        Anahtar üzerinde 1 adet RS-232 DB-9 haberleşme portu bulunmalıdır.

6.3.4.        Cihaz saniyede 41,7 milyon paket gönderme hızına ve 56 Gbps non-blocking anahtar yapısına sahip olmalıdır.

6.3.5.        Anahtar IEEE 802.3, IEEE 802.3U, IEEE 802.ab, IEEE 802.3z, standartlarına uyumlu olmalıdır.

6.3.6.        Anahtar ARP Inspection özelliğini desteklemelidir.

6.3.7.        Bütün 10/100/1000 portlar hem Half-duplex hem Full-duplex çalışabilir olmalıdır. Port hızları 10/100/1000 şeklinde algılanabilmelidir.

6.3.8.        Anahtar 802.İd "Spanning Tree" , 802.İs "Multiple Spanning Tree" , 802.lw "Rapid Spanning Tree" protokolerini desteklemelidir.

6.3.9.        Anahtar IEEE 802.İp COS standardını desteklemelidir.

6.3.10.    Anahtar 802.3af "Power Över Ethernet" protokolünü desteklemelidir.

6.3.11.    Anahtar 24 portunda PoE besleme desteği verebilmeli ve toplamda en az 220W PoE besleme sağlayabilmelidir.

6.3.12.    Opsiyonel olarak eklenebilecek harici PoE güç kaynağı ile 24 portundan aynı anda 15.4VV PoE besleme yapabilmelidir.

6.3.13.    Anahtar üzerindeki tüm portlar için 8 Adet önceliklendirme sırası tanımlanabilmelidir.

6.3.14.    IGMP ve IGMP Snooping vl, v2, v3 desteklenmelidir.

6.3.15.    Anahtar üzerinde hem port bazlı hem de kural bazlı olarak rate-limiting yapılabilmelidir.

6.3.16.    Anahtar 802.3ad Link Aggregation protokolü desteklenmeli, aktif tüm portlardan her hangi 8 tanesi tek kanal altında toplanıp tek port gibi çalışabilmelidir. En az 6 adet kanal tanımlanabilmelidir.

6.3.17.    Tüm portlar üzerinde IEEE 802.1Q desteklenmelidir. Cihazın desteklediği Dinamik VLAN sayısı en az 4K, Statik VLAN sayısı ise en az İK olmalıdır.

6.3.18.    Anahtar 16K MAC adres girişi yapabilmelidir.

6.3.19.    Port bazında broadcast storm kontrol edilebilmeli, böylece bant genişliği optimum olarak kullanılmalıdır.

6.3.20.    Anahtar, Jumbo Frame desteğine sahip olmalı ve en az 9,216 Byte frameleri desteklemelidir.


 

6.3.21.    Cihaz her port için MAC adres iletimi (MAC Forvvarding) yapabilmelidir.

6.3.22.    Anahtar GVRP otomatik VLAN üyelik kaydı yapabilmelidir.

6.3.23.    Anahtar yönetilebilir olmalı ve Telnet, Web tabanlı bir arabirim, RS-232c, SNMP vl/v2/v3 ile yönetilebilmelidir.

6.3.24.    Cihaz Port Mirroring'i desteklemelidir.

6.3.25.    Cihazın tüm portları en az 4 adet RMON grubunu (History, Statics, Alarms, Events ) desteklemelidir.

6.3.26.    Birden çok yönetim profili ve aynı anda giriş izni tanımlanabilmelidir.

6.3.27.    Anahtar, üzerinde birden fazla konfigürasyon dosyası muhafaza edilebilmelidir.

6.3.28.    Anahtar SSH vl, v2 ve SSL/TLS protokollerini desteklemedir.

6.3.29.    Anahtar paketleri MAC Adres, VLAN, İP Adres, Protokol Tipi, TCP/UDP ve DSCP bilgilerine göre erişim kontrolünden geçirebilmelidir. (ACL - Access Control List, Erişim Kontrol Listesi)

6.3.30.    Anahtar kuyruklama işlemini L2 seviyesinde MAC Adresi, L3 Seviyesinde İP Protokol tipi ve L4 seviyesinde UDP/TCP port numarasına göre de yapabilecektir. Anahtar ToS (Type of Service) DSCP işaretleme desteğine sahip olmalı ve QoS hizmeti DSCP’ye göre yapılabilmelidir.

6.3.31.    Anahtar, ayrıca port hızlarının ayarlanabilmesi (Port Rate Limiting) özelliğine sahip olmalıdır.

6.3.32.    Cihaz MAC Freeze ve Intrusion Lock özelliklerine sahip olmalıdır.

6.3.33.    Cihaz tek bir İP üzerinden 24 ayrı anahtarı web ve telnet üzerinden yönetebilmelidir.

6.3.34.    Cihaz RFC 1213, RFC 1493, RFC 1643, RFC 2674, standartlarını desteklemelidir.

6.3.35.    Anahtar en az 3 yıl boyunca garanti kapsamında olmalıdır.

6.3.36.    Ürün UL-60950-1, CSA-60950-1, EN 60950-1, IEC 60950-1, EU RoHS compliant sertifikalarına sahip olmalıdır.

6.4.             KENAR ANAHTARLAR ZyXEL GS2200-8 ) 8 kameraya kadar olan lokasyonlarda kenar anahtar olarak kullanılacak

6.4.1.        Anahtar üzerinde 8 adet lO/lOO/lOOOBaseT ve 2 adet paylaşımlı Mini GBIC/SFP port bulunacaktır.

6.4.2.        Anahtar üzerinde bulunan GbE SFP portlara SX, LX, LHX, ZX standartlarında mini-GBIC modüller takılabilmelidir.

6.4.3.        Anahtar üzerinde aynı anda en az 10 port aktif olarak çalışabilmelidir.

6.4.4.        Anahtar üzerinde en az 1 adet RS-232 DB-9 haberleşme portu bulunmalıdır.


 

6.4.5.       Anahtar üzerindeki tüm portlar Auto-MDIX özelliğine sahip olmalı böylelikle çapraz veya düz bağlantı ayarlaması otomatik olarak yapılmalıdır.

6.4.6.       Anahtar saniyede en az 14,9 milyon paket gönderme hızına ve en az 20 Gbps non-blocking anahtar yapısına sahip olmalıdır.

6.4.7.       Anahtar ARP Inspection özelliğini desteklemelidir.

6.4.8.       Anahtar'ın en az 9K büyüklüğünde yüksek boyutlu iletim birimi (Jumbo Frame) desteği bulunmalıdır.

6.4.9.       Anahtar yeni jenerasyon IPv6 yönetimi desteklemelidir.

6.4.10.    Anahtar IEEE 802.3, IEEE 802.3U, IEEE 802.ab, IEEE 802.3z, standartlarına uyumlu olmalıdır.

6.4.11.    IEEE 802.İD Spanning Tree protokolü desteği olmalıdır.

6.4.12.    IEEE 802.lw rapid reconfiguration of spanning tree protokolü desteği olmalı, böylece yedekli bağlantıların kısa sürede devreye alınabilmesi sağlanmalıdır.

6.4.13.    IEEE 802.İs Multiple Spanning Tree desteği ile birden fazla VLAN yedekli bağlantılarla aktarılabilmelidir

6.4.14.    Anahtar IEEE 802.İp COS standardını desteklemelidir.

6.4.15.    Anahtar üzerindeki tüm portlar için 8 Adet önceliklendirme sırası tanımlanabilmelidir.

6.4.16.    IGMP ve IGMP Snooping vl, v2, v3 desteklenmelidir.

6.4.17.    Anahtar üzerinde hem port bazlı hem de kural bazlı olarak rate-limiting yapılabilmelidir.

6.4.18.    Anahtar 802.3ad LACP protokolü desteklemeli, aktif tüm portlardan her hangi 8 tanesi tek kanal altında toplanıp tek port gibi çalışabilmelidir. Toplamda en az 8 adet kanal tanımlanabilmelidir.

6.4.19.    Tüm portlar üzerinde IEEE 802.1Q desteklenmelidir. Cihazın desteklediği Dinamik VLAN sayısı en az 4K, Statik VLAN sayısı ise en az 1K olmalıdır.

6.4.20.    Anahtar 16K MAC adres girişi yapabilmelidir.

6.4.21.    Cihaz her port için MAC adres iletimi (MAC Forwarding) yapabilmelidir.

6.4.22.    Anahtar GVRP otomatik VLAN üyelik kaydı yapabilmelidir.

6.4.23.    Anahtar yönetilebilir olmalı ve Telnet, Web tabanlı bir arabirim, RS-232c, SNMP vl/v2/v3 ile yönetilebilmelidir.

6.4.24.    Cihaz Port Mirroring'i desteklemelidir.

6.4.25.    Cihazın tüm portları en az 4 adet RMON grubunu (History, Statics, Alarms, Events ) desteklemelidir.

6.4.26.    Anahtar üzerinde birden çok yönetim profili ve aynı anda giriş izni tanımlanabilmelidir.

6.4.27.    Anahtar SSH vl, v2 ve SSL/TLS protokollerini desteklemedir.


 

6.4.28.    Anahtar paketleri MAC Adres, VLAN, İP Adres, Protokol Tipi, TCP/UDP ve DSCP bilgilerine göre erişim kontrolünden geçirebilmelidir. (ACL - Access Control List, Erişim Kontrol Listesi)

6.4.29.    Anahtar üzerinde 2 adet yedekli konfigurasyon dosyası tutabilmeli ve gerekmesi durumunda yedek dosyadan konfigurasyon yüklenebilmelidir.

6.4.30.    Anahtar kuyruklama işlemini L2 seviyesinde MAC Adresi, L3 Seviyesinde İP Protokol tipi ve L4 seviyesinde UDP/TCP port numarasına göre de yapabilecektir. Anahtar ToS (Type of Service) DSCP işaretleme desteğine sahip olmalı ve QoS hizmeti DSCP'ye göre yapılabilmelidir.

6.4.31.    Anahtar, ayrıca port hızlarının ayarlanabilmesi (Port Rate Limiting) özelliğine sahip olmalıdır.

6.4.32.    Cihaz MAC Freeze ve Intrusion Lock özelliklerine sahip olmalıdır.

6.4.33.    Tek bir İP adresi üzerinden 16 taneye kadar aynı tür anahtarlama cihazı yönetilebilmelidir.

6.4.34.    Netvvork trafiğini takip etmek için Port-Mirroring özelliği bulunmalıdır. Birden fazla portun trafiği tek bir porttan takip edilebilecektir.

6.4.35.    Yazılım güncellemeleri ürünün yaşam süresi boyunca ücretsiz olarak sağlanmalıdır.

6.4.36.    Anahtar en az 5 (beş) yıl garantili olmalı, garanti süresince oluşabilecek arızalarda onarım, güç kaynağı gibi parça değişim veya ürün değişimi için herhangi bir ücret talep edilmeyecek şekilde teklif verilmelidir.

6.4.37.    İU yüksekliğinde ve 19 inch rack üzerine monte edilebilmelidir.

6.4.38.    Anahtar RFC 1213, RFC 1493, RFC 1643, RFC 2674, standartlarını desteklemelidir.

6.4.39.    Anahtar UL-60950-1, CSA-60950-1, EN 60950-1, IEC 60950-1, EU RoHS compliant sertifikalarına sahip olmalıdır.

6.4.40.    Her bir anahtar üzerinde 1 adet SX Mini-GBIC Modül takılı olarak teklif edilmelidir. Mini-GBIC Modüller anahtar ile aynı marka olmalıdır. Oem Mini Gbic modüller kabul edilmeyecektir.

6.5.             Kenar anahtarlar TİP 2 GS1910-24HP ok. Katlardaki kameralar için kullanılacaktır.

6.5.1.        üzerinde en az 20 adet 10/100/1000 Base-T PoE port, en az 4 adet paylaşımlı (RJ45 yada SFP kullanımlı) GbE port bulunmalıdır.

6.5.2.        Anahtar üzerinde 24 adet port aynı anda kullanılabilmelidir.

6.5.3.        Anahtar üzerinde 1 adet RS-232 DB-9 haberleşme portu bulunmalıdır.

6.5.4.        Anahtar üzerindeki tüm portlar Auto-MDIX özelliğine sahip olmalı böylelikle çapraz veya düz bağlantı ayarlaması otomatik olarak yapılmalıdır.


 

6.5.5.        Anahtar üzerinde bulunan GbE SFP portlara SX, LX, LHX, ZX standartlarında mini-GBIC modüller takılabilmelidir.

6.5.6.        Anahtar üzerindeki tüm PoE portları 802.3at PoE+ standartı ile 30W PoE güç desteği sağlamalı ve toplamda en az 370W PoE güç desteği vermelidir.

6.5.7.        Anahtar saniyede en az 35,7 milyon paket gönderme hızına ve en az 48 Gbps non-blocking anahtar yapısına sahip olmalıdır.

6.5.8.        Anahtar en az 4M tampon bellek (packet buffer) desteği sağlayacaktır.

6.5.9.        Anahtar adres tablosunda en az 8K adet MAC adres tutabilmelidir.

6.5.10.    Anahtar IEEE 802.3, IEEE 802.3u, IEEE 802.3ab, IEEE 802.3z 1000BASE-X, IEEE 802.3x flow control, IEEE 802.3az EEE support, 802.İp CoS, IEE 802.3at standartlarını desteklemelidir.

6.5.11.    Anahtar'ın en az 9K büyüklüğünde yüksek boyutlu iletim birimi (Jumbo Frame) desteği bulunmalıdır.

6.5.12.    IEEE 802.İD Spanning Tree protokolü desteği olmalıdır.

6.5.13.    IEEE 802.lw rapid reconfiguration of spanning tree protokolü desteği olmalı, böylece yedekli bağlantıların kısa sürede devreye alınabilmesi sağlanmalıdır.

6.5.14.    IEEE 802.İs Multiple Spanning Tree desteği ile birden fazla VLAN yedekli bağlantılarla aktarılabilmelidir

6.5.15.    Anahtar 802.3ad LACP protokolü desteklemeli, aktif tüm portlardan her hangi 12 tanesi tek kanal altında toplanıp tek port gibi çalışabilmelidir. Toplamda en az 32 adet kanal tanımlanabilmelidir.

6.5.16.    Anahtar üzerinde tüm portlarda IEEE 802.1Q desteklenmelidir. Cihazın desteklediği Dinamik VLAN sayısı en az 4096, Statik VLAN sayısı ise en az 255 olmalıdır.

6.5.17.    Anahtar Port Based VLAN, MAC Based VLAN İP Based VLAN, Protocol Based VLAN, VLAN Trunking desteği sağlamalıdır.

6.5.18.    Anahtar Guest VLAN, Private VLAN, Voice VLAN desteklemelidir.

6.5.19.    Anahtar BPDU Guard, BPDU Transparency, BPDU Tunnelling standartlarını desteklemelidir.

6.5.20.    Anahtar IEEE 802.lx kimlik tanımlama protokolünü desteklemelidir.

6.5.21.    Kullanıcılar gerektiğinde MAC adreslerine göre yetkilendirilebilmelidir, MAC-based Authentication özelliği olmalıdır.

6.5.22.    Anahtar Mac filtering ve Static Mac Forvvarding desteklemelidir.

6.5.23.    Secure Sockets Layer (SSL) protokolü özelllikleri bulunmalıdır.


 

6.5.24.    Anahtar IPv4 ve IPv6 paketlerini MAC Adres, VLAN, İP Adres, Protokol Tipi, TCP/UDP ve DSCP bilgilerine göre erişim kontrolünden geçirebilmelidir. (ACL - Access Control List - Erişim Kontrol Listesi)

6.5.25.    Anahtar İP source Guard Desteği desteklemelidir.

6.5.26.    Anahtar İP Loop Guard desteklemelidir.

6.5.27.    Anahtar port hızlarının ayarlanabilmesi (Port Rate Limiting) özelliğine sahip olmalıdır.

6.5.28.    Anahtar kuyruklama işlemini L2 seviyesinde MAC Adresi, L3 Seviyesinde İP Protokol tipi ve L4 seviyesinde UDP/TCP port numarasına göre de yapabilecektir.

6.5.29.    RADIUS ve TACACS+ protokolleri ile cihaz yönetimi veya port güvenliği için kimlik tanımlama özelliklerini desteklemelidir.

6.5.30.    Anahtar dinamik ve statik IP/MAC Binding desteklemelidir.

6.5.31.    Anahtar IPv6 management, IPv6 över Ethernet (RFC 2464), IPv6 Addressing Architecture (RFC 4292), lpV6 MLD Snooping, SNMP/UDP orTCP/lpv6 desteklemelidir.

6.5.32.    Anahtarın 802.lab LLDP (Link Layer Discovery Protocol) desteği bulunacaktır.

6.5.33.    Anahtarın İP telefon gibi uç cihazların QoS ve VLAN ayarlarının otomatik olarak yapılabilmesi için LLDP-MED protokolü desteği bulunmalıdır.

6.5.34.    Anahtarın O.OS (Ouality of Service) özelliği bulunmalıdır.

6.5.35.    İstenmeyen ARP Broadcast saldırılarına karşın güvenlik önlemi olarak ARP koruması özelliği bulunmalıdır.

6.5.36.    DHCP Snooping, DHCP Relay, DHCP option-82 desteklenmelidir.

6.5.37.    Herhangi bir tarayıcı ile HTML tabanlı, HTTP ve HTTPS protokolleri ile uzaktan yönetilebilir olmalıdır.

6.5.38.    SNMPvl/v2c/v3 protokolleri ile uzaktan yönetilebilir olmalıdır.

6.5.39.    Anahtarın tüm portları en az 4 adet RMON gurubunu (history, statics, alarms,events) desteklemelidir.

6.5.40.    Anahtar NTPv4 Client destekleyecektir.

6.5.41.    Anahtar üzerinde 2 adet yedekli konfigurasyon dosyası tutabilmeli ve gerekmesi durumunda yedek dosyadan konfigurasyon yüklenebilmelidir.

6.5.42.    Tek bir İP adresi üzerinden 16 taneye kadar aynı tür anahtarlama cihazı yönetilebilmelidir.

6.5.43.    Yazılım güncellemeleri ürünün yaşam süresi boyunca ücretsiz olarak sağlanmalıdır.

6.5.44.    Anahtar 100 - 240V AC güç kaynağı ile teklif edilmelidir.

6.5.45.    Anahtarlar en az 3 (üç) yıl garantili olmalıdır. Garanti süresince oluşabilecek arızalarda onarım, güç kaynağı, modül, GBIC gibi parça değişim veya ürün değişimi için herhangi bir ücret talep edilmeyecek şekilde teklif verilmelidir.


 

6.5.46.    İU yüksekliğinde ve 19 inch rack üzerine monte edilebilmelidir.

6.6.            KENAR ANAHTARLAR TİP 3 GS-108S çevredeki kameralar için kullanılacak

6.6.1.        Cihaz en az 8 port 10/100/1000 Mbps bir Gigabit Ethernet svvitch olmalıdır.

6.6.2.        Cihaz IEEE 802.3, 802.3u, 802.3x, 802.3ab ve 802.3az protokollerini desteklemelidir.

6.6.3.        Cihaz en az 8K MAC adres girişi yapabilmelidir.

6.6.4.        Cihazın back-plane bandwith değeri en az 16 Gbps olmalıdır.

6.6.5.        Cihazın packet buffer memory değeri en az 128 Kbps olmalıdır.

6.6.6.        Cihaz 148,800 PPS (packet per second) paket iletim oranına sahip olmalıdır.

6.6.7.       Tüm portlar auto-negotiation özelliğe sahip olmalıdır.

6.6.8.       Tür portlar otomatik MDI /MDIX özelliğine sahip olmalıdır.

6.6.9.        Cihazın 3 portu diğer portlara göre önceliğe sahip olmalıdır.

6.6.10.    Cihaz DC adaptör ile beslenmeli ve adaptör cihaz ile bareber teklif edilmelidir.

6.6.11.    Cihaz FCC class B, CE, C-Tick ve BSMI sertifikalarına sahip olmalıdır.

6.6.12.    Cihaz üzerinde Power ve her port için Link /Activity ledleri olmalıdır.

7.                   DİĞER BİLEŞENLER

7.1.             RACK KABİN ET

7.1.1.        19" Rack Kabinetin genişliği 600mm, derinliği 780mm olacaktır..

7.1.2.       Yüksekliği 42 U olacaktır. (lU=44,45mm)

7.1.3.        Kabinetin içinde cihazların bağlanacağı iki profil dikme arası 19" ölçüsünde olmalı ve bu

profiller kabinet derinliğince hareket edebilmelidir.

7.1.4.        Kabinet sistem gereksinimi olarak dört tarafından müdahale edebilmek için dört tarafı

açılabilir, kilitlenebilir ve çıkarılabilir kapaklı olacaktır.

7.1.5.        Kabinetin arka ve yan kapakları DKP saçtan imal edilmiş metal kapak, ön yüzü 4-5mm

kalınlığında, darbeye dayanıklı, temperli ve füme renkli cam kapak olacaktır.

7.1.6.        Kabinet üst kısmında kabin içerisine toz yada yabancı cisim girmesini önleyen koruyucu şapka

olmalıdır. Fanların hava tahliyesini kolaylaştırmak amacıyla şapkaların ön ve arka kısımlarında havalandırma slotları bulunmalıdır.

7.1.7.        Kabinetin bilyalı fan düzenine sahip, dijital termostatlı, bakım ve tamir amacıyla kolay

sökülebilir düzende havalandırma sistemi olacaktır.

7.1.8.        Kabin içi montaj dikmeleri üzerinde montaj işlemini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için U

işaretlendirmeleri yapılmış olmalıdır.


 

7.1.9.        Kabinet içerisine takılacak priz grubu en az 6'lı alüminyum gövdeli grup priz olup 16A sigorta

korumalı olacaktır

7.1.10.    Kabinetler darbelere karşı yüksek mukavemetli ince pütürlü elektrostatik Rai 9005 Siyah

boyalı olacaktır.

7.1.11.    Kabinet içerisinde cihazların üzerine konulması için 5adet sabit raf, ladet hareketli raf

olacaktır.

7.1.12.    Kabin içi kablo düzenini sağlamak için yatay kablo düzenleyiciler bulunmalıdır.

7.1.13.    Kabinetin alt şasesinde toz korumalı fırçalı kablo geçiş kanalı olacaktır.

7.1.14.    Kabinetin 4 kapağı da kilitlenebilir ve aynı şifreli anahtar ile açılabilir yapıda olacaktır.

7.1.15.    Kabinet 2 frenli, 2 frensiz tekerlek yapısına sahip olmalıdır.

7.2.             DIŞ ORTAM SAHA PANOSU

7.2.1.        1P66 koruma sınıfı uyumlu paslanmaz çelikten dış ortama uygun olarak imal edileceklerdir.

7.2.2.       Video kodlayıcı, network anahtar, ups, iç yıldırımlık gibi elektronik ekipmanın monte edileceği

saha panosu dış ortam sıcaklığını azaltacak şekilde tasarlanacak, çift cidarlı ve havalandırma tertibatlı olacaktır.

7.2.3.       Saha panosu içerisinde 1 adet lOAh otomatik sigorta, buna bağlı 3 'lü Topraklı priz ve

Netvvork için iç yıldırımlık ve Voltaj stabilizatörü bulunacaktır. Topraklama işleminde toprak ile nötr arasındaki değerin TSE veya eş değer kalite standartlarında ön görülen değere ve her halükarda +1.5V sınırının altında olması sağlanacaktır.

7.2.4.       Saha dolabı TS-914 standardına uygun galvanizli saçtan ve taban hariç dış cidarlar en az 3mm,

iç cidarlar en az 2mm. et kalınlığında olacaktır. Taban en az 4mm. et kalınlığında olacaktır.

7.2.5.        Ürün ebatları en az 54 cm (W) x 38 cm (D) x 70 cm (H) olmalıdır.

7.2.6.        Dış yüzeyi en az +800C ısıya dayanıklı olmalıdır.

7.2.7.        İç ve dış yüzeyi RAL 7035 polyester elektro static toz boya ile boyanmış olmalıdır.

7.2.8.        İçerideki ısı izolasyonunu sağlamak için iç kısımlarda 10 mm kalınlığında alüminyum yüzeyli

polietilen levha ile kaplanmalıdır.

7.2.9.        Kullanılacak kutuların iç hacimleri en fazla %40 dolulukta tesis edilmelidir.

7.2.10.   Tek kapaklı, kilitli ve yetkisiz kişilerin açmasına karşı tam korumalı olmalıdır.

7.2.11.    Kapak açıldığında merkezde alarm verecek olan (svvitch, role, manyetik kontak vb.)

ürünlerden birisi bulunmalıdır.

7.2.12.    Saha dolabının tabanında ve yan yüzeyinin en üstünde korumalı doğal havalandırma çıkışları

olacaktır. Havalandırma çıkışları konumlandırılmasında, basınçlı su ve sabotaja karşı gerekli konuma tedbirleri alınmış olacaktır. Saha dolaplarının içinde fiber optik ve enerji



 

sonlandırma birimleri ile diğer ilgili aktif cihazlar bulunacaktır. Saha dolabının içinde, birbirinden bağımsız çalışan iki adet termostat kontrollü endüstriyel tip havalandırma fanı bulunacaktır. Fanların sigortaları ve termostatları birbirinden bağımsız olacaktır. Fanlar kabin içi sıcaklığın 30° C (±2 ) yi geçmesi durumunda otomatik olarak devreye girecek, çalışma sıcaklığının 25 C (±2) altına düşmesi durumunda devreden çıkacaktır. Havalandırma fanlarından herhangi birinin arızalanması durumunda diğeri normal çalışmasına devam edecek yapıda olacaktır.

7.2.13.    Fanların dışı ızgaralarla korunmuş olacaktır. Fanlar en az 15 cm. çapında dairesel veya en az

20 cm. üfleme ağızlı silindiriksel yapıda olacaktır. Sürekli çalışmaya uygun endüstriyel tip fan kullanılacaktır.

7.2.14.    Saha dolabının İçinde endüstriyel tıp, 150 (±50) watt gücünde termostat kontrollü ısıtıcı

bulunacaktır. Kabin içi sıcaklığın 5°C (±2 ) ye düşmesi durumunda otomatik olarak devreye girecek, sıcaklığın 10°C (±2) üzerine çıkması durumunda devreden çıkacaktır. Kabinin alt tarafına cihazlara ve kablolara zarar vermeyecek şekilde ve korumalı olarak monte edilecektir.

7.2.15.    Saha dolabının taban hariç, yan yüzeyler ve tavanı çift cidarlı olacaktır, iç ve dış cidar arasında

ısı yalıtım malzemesi kullanılacaktır. Isı yalıtım malzemesi olarak en az 30mm kalınlığında sert poliüretan köpük kullanılacaktır. Kullanılacak Poliüretan köpüğün yoğunluğu en az 40kg/m3 olacaktır.

7.2.16.    Saha dolabında kullanılacak art ve üst havalandırma delikleri kar, yağmur ve her açıdan

gelebilecek basınçlı suya karşı korumalı yapıda olacaktır. Havalandırma delikleri doğrudan gözükmeyecek şekilde ve kamuflajlı olacaktır. Böcek ve sabotaja karşı korumalı yapıda olacaktır.

7.2.17.    İçerideki hava sirkülasyonunu sağlamak üzere ayarlanabilir termostatlı çift fan bulunmalıdır.

7.2.18.    Saha dolabının direğe montaj şekli, CCTV saha dolapları örnek alınarak idarenin uygun görüşü

doğrultusunda yapılacaktır.

7.2.19.    Direklerin müdahale kapakları bulunmayacaktır. Tüm müdahale ekipmanları saha dolabı

içerisinde bulunacaktır.

7.2.20.    Saha dolabının yapısı tanımlanmıştır. Ancak imalatta oluşabilecek hataların önlenmesi

amacıyla örnek kabin imal edilip İdarenin onayına sunulacak. İdarenin onayını müteakip diğer kabinlerin imali yapılıp kullanılacaktır.

7.3.             Metin Kutusu:  
F.23.006.03
SİSTEM KOORDİNASYON, KAYIT ODASI VE TEFRİŞATI


 

Altta belirtilen tefrişat merkez binası giriş katında sistem ve sistem güvenlik koordinasyon odası olarak adlandırılan hastane merkezinde kullanılacaktır.

7.3.1.        İP kamera kayıt ve izleme sistemi, idarenin sonrada dahil etmeyi planladığı hizmet birimleri

arasındaki F/O fiber networl< sistemleri, bina içindeki netvvorke dahil ettirilmeden sistem odası içerisinde aktif hale getirilecektir.

7.3.2.       Sistem güvenlik koordinasyon, kayıt odası içerisinde kullanılacak ürünlerin malzeme listesinde

ayrıca belirtilip ayrıntıları şartname içerisinde ayrıca belirtilmiştir.

8.                 DİREK, KABLOLAMA (KABLAJ), ELEKTRİKSEL MALZEMELER VE KAZI İŞLERİ

8.1.                 KABLOLAMAYA İLİŞKİN GENEL HÜKÜMLER

8.1.1.        Kullanılacak tüm kablolar halogen free özellikte olmalıdır.

8.1.2.       Cihazlar arasında yapılacak kablo bağlantıları kesintisiz, yekpare ve herhangi bir ek aparat

kullanılmaksızın yapılacaktır.

8.1.3.       Şartname ekinde sunulan malzeme listesinde belirtilen kablo ve kablo kanalet metrajları ile

sigorta ve priz sayıları yaklaşık değerler olup, yüklenicinin belirtilen rakamlardan daha fazla kablo, kablo kanaleti, topraklı priz veya sigorta kullanması durumunda, idare sorumluluk almayacaktır. Yüklenici firma böyle bir durumda hiçbir hak talebinde bulunmayacaktır.

8.1.4.       Tüm kablolar başlangıç ve bitiş noktalarına göre etiketlenecektir.

8.1.5.       Yapılacak tüm kablolama bir şema üzerinde gösterilecek, bu şema aynı zamanda Enerji

Dağıtım Panosunun iç kısmına sabitlenecektir.

8.1.6.        Dış ortamlarda, ortamın yapısına uygun kablolarla enerji beslemesi yapılacaktır. Mecbur

kalınmadıkça kablolar bina dışından taşınmayacaktır. Fiziki şartların elverişsiz olması nedeniyle kabloların dış ortamdan taşınması gerektiğinde, enerji kablosu; içi metal, dışı yanmaz, plastik spiralli borudan geçirilecektir.

8.1.7.        Data ve elektriksel besleme ile ilgili kullanılacak her türlü malzeme aksi belirtilmedikçe en az

TSE standartlarına sahip olacaktır.

8.1.8.        Data kablolarının bağlantısında kullanılacak olan tüm konektörler kalınlık bakımından kablo

ile tam uyumlu olacaktır.

8.1.9.        Firma teklif esnasında kullanacağı kablo ve diğer malzemelerin katalog ve teknik değerlerini

içeren belgeyi idareye ibraz edecektir.

8.1.10.    Kablolara ait kodlar kablo üzerlerinde yazacak, ilgili kataloglardan, kablo ile ilgili teknik

değerler takip edilebilecektir.

 

Dış mahal ve kazı

Metin Kutusu: 8.2.Fiber hatların bulunduğu güzergâhlardaki kazı çalışmaları firma tarafından yaptırılacak olup idare ile koordineli bir şekilde dış mahal kazı ve kablolama işlemleri tamamlanacaktır. Kazı işlemlerinin kontrolü ve kablolama, idarenin belirlediği iş planına uygun olarak firma tarafından yapılacaktır.

Metin Kutusu: 8.2.1.
8.2.2.
8.2.3.
8.3.
8.3.1.
8.3.2.
8.3.3.
8.3.4.
8.4.
8.4.1.
8.4.2.
8.5.
8.5.1.
8.5.2.
Lokasyonlardaki kazılar kapatılmadan önce en az 60 cm olması gereken kazı derinliği firma tarafından fotoğraflanıp idareye sunulacak, idarece standartlara uygun olup olmadığı fotoğraflar üzerinden denetleyerek onay verecektir.

Park alanlarının kazı güzergâhında 100 m'yi geçmeyecek şekilde uygun görülen her noktaya plastik mentol yapılacaktır.

Kanallar döşendikten sonra üzeri bir miktar toprak ile kapatılacak ve üzerine ikaz şeridi çekilecektir. İkaz şeridi çekildikten sonra kalan kısım tekrar toprak ile kapatılacaktır.

Dış ortam koruyucu boruları (çelik spiral, plastik ve galvaniz borular)

Boruların içerisinde kılavuz teli bulunacaktır.

Boru ve tüplerin boş kısımları içine su çamur vs. girmemesi için uygun tıpa ile kapatılacaktır.

Borular, menholler arasında tek parça halinde ve düz bir zeminde bükümsüz ve kıvrımsız olarak tesis edilecektir.

Çelik spiral ve Galveniz borunun tesisinden sonra borunun her iki uçundan (ek odasına/menhole) sabitleştirilmesi kanal ağzı tutturucuları ile yapılacaktır.

Çelik spiral boru

Çelik spiral boruların çapı içinden iletişim ve güç kablosunun rahatlıkla geçebileceği ve fazladan %50 boş alan kalacak büyüklükte olacaktır.

Çelik spiral boruların çapı en az 37mm olacaktır.

Galvaniz boru

Galvaniz Borular en az 3.25 mm et kalınlığında ve en az 33.7 mm çapında olacaktır.

Metin Kutusu: >06.03Galvaniz boruların çapı, içinden iletişim ve güç kablosunun rahatlıkla geçebileceği ve fazladan %30 boş alan kalacak büyüklükte olacaktır.

Enerji besleme kabloları

Metin Kutusu: 8.6.
8.6.1.
8.6.2.
8.6.3.
8.6.4.
8.7.
8.7.1.
8.7.2.
8.7.3.
8.7.4.
8.7.5.
8.7.6.
8.7.7.
8.7.8.
İdarenin belirleyeceği alanlarda kullanılacak olan Enerji beslemesi için iç ve dış ortam şartları dikkate alınacaktır.

Tüm kablolar halogen free özellikte olacaktır.

Enerji besleme kabloları kullanıldıkları yerlere göre NYY 3 x 1.5 ve sistem merkezinde ise NYY 3 x 2.5 özelliklerine sahip olmalıdır.

Enerji temin ve tesis işlemlerinde ve kablo tipi ile kablo kesitlerinde ilgili yurtiçi mevzuata uyulacaktır.

Direkler ve Sabitleme

Kullanılacak kameraların yakınında bulunan elektrik direkleri idarenin onayı alınarak kullanılabilir. Bu direklerin uygun olmaması veya yeni direk kullanılması gerekilen durumlarda alta belirtilen özelliklerde direkler kullanılacaktır.

Kurulum için gerekli olan her türlü inşaat, kablolama, tesis ve yatırım Firma tarafından sağlanacaktır.

Direklerin yükseklikleri meydan kavşak veya noktanın durumuna göre zeminin sıfır noktasından yukarıya doğru yeterli uzunluğa sahip olacak şekilde tasarlanmalıdır. Bu konuda idarenin görüşü alınacaktır.

Merkezi Coğrafi Bilgi Sistemine kaydedilmek üzere, tüm direklerin ve kameraların coğrafi konum bilgileri sağlanacaktır.

Kameraların montajı gün ve tarih içinde Güneşin ve diğer aydınlatma unsurlarının (araç farı gibi) etkisi belirlenerek gerçekleştirilecektir.

Kurulum esnasında kullanılan tüm alt yapı malzemeleri TSE veya eş değer kalite standartlarına uygun olarak üretilmiş olacak ve TSE veya eş değer kalite standartlarına uygun olarak gerçekleştirilecektir (sabitleme, kablolama, inşa).

Direğin yeri seçilirken kazı ve bakım esnasında oluşabilecek hasarlardan ve etkileşimlerden kaçınmak üzere mevcut altyapının (elektrik, su, doğal gaz, kanalizasyon, telefon) dışında bir yer tercih edilecektir. Direkler kavşak ve meydanların ortalarına veya orta refüj başlangıç veya bitiş noktalarına dikilecek olmakla birlikte idarenin uygun görüşü alınacaktır.

Direklerin tipi, ebadı, yüksekliği ve diğer teknik özellikleri konusunda idare önceden ayrıntılı bilgilendirilecek ve uygun görüşü alınacaktır

Metin Kutusu: .03Direkler mukavemet açısından çokgen yapıda imal edilmelidir.


 

 

8.7.9.        Kamera direkleri, zeminin sıfır noktasından yukarıya doğru ortam dikkate, alınarak en az 4 ila

6 metre olacak şekilde tasarlanmalıdır.

8.7.10.    VVireless noktalarında kullanılacak direkleri en az 10-15 metre olacak şekilde tasarlanmalıdır.

Sistemlerin kullanılacağı alanlarda ihtiyaç halinde yüksek yapılar kullanılabilecektir.

8.7.11.    Direk ve monte edilenler en az 130 km/s hızında esen rüzgâra karşı dirençli olacaktır.

8.7.12.    Her bir direk de topraklama işleminde toprak ile nötr arasındaki değerin TSE veya eş değer

kalite standartlarında ön görülen değere ve her halükarda +1.5V sınırının altında olması sağlanacaktır.

8.7.13.   TEK Genel Müdürlüğü iletim Hakları ve Trafo Merkezleri proje ve Tesis Daire Başkanlığı imalat

teknik şartnamesi (ÇDI) ve Montaj teknik şartnamesine (ÇDM) uygun olacaktır.

8.7.14.    Direk galvaniz ve bu konuda TS914,e uygun olacaktır.

8.7.15.    Direkler tırmanmaya elverişli olmamalıdır. Erişim teleskopik vinçlerle veya asansörle

yapılmalıdır.

8.7.16.    Direklerin tipi, metal kalınlığı ve çapı, dış etkenlere (rüzgar, yağmur, darbe, paslanma, yanıcı

ve parlayıcı maddeler vs.) karşı dayanıklı ve uzun ömürlü olmalıdır.

8.7.17.    Direğe kameranın ve diğer cihazların montajı ve de montajı mümkün olacaktır (Aktif

cihazların montaj aşamasında kesinlikle kaynaklama yapılmayacaktır.)

8.7.18.    Kurulum için gerekli olan her türlü inşaat, kablolama, tesis ve yatırımı firma tarafından

sağlanacaktır.

8.7.19.    Direk İdarenin onayı alınarak mevcut direkler veya binalar da proje kapsamında kullanılacak

cihazların kurulumu için kullanılabilir. Kullanımdan kaynaklanan kiralama veya herhangi bir ücret ödenmesi durumu oluşursa bu entegratör firmaların yükümlülüğünde olacaktır.

8.7.20.    Direklerin temelinde kullanılacak beton en az 250 doz olacaktır.

8.7.21.    İdarenin onayı alınarak mevcut direkler veya binalar da proje kapsamında kullanılacak

cihazların kurulumu için kullanılabilir. Kullanımdan kaynaklanan kiralama veya herhangi bir ücret ödenmesi durumu oluşursa bu idarenin yükümlülüğünde olacaktır.

12.8 KGK Enerji Dağılımı Ve Topraklama

12.8.1.   TSE ISO 9001-2008, VDE TSE 5109, EN 50085-1, EN 50085-2-3 standartlarına sahip olacaktır.

Kablo kanaletleri aleve dayanıklı ve kendi kendine sönen hammaddeden yapılmış olup ÜL94 VO yanmazlık derecesinde, İP 40 koruma sınıflı ve PVC Mİ hammaddeden imal edilmiş olacaktır.

12.8.2.    CCTV izleme Merkezi ve Sistem Odasının enerji dağılımı merkez binada bulunan mevcut

Kesintisiz Güç Kaynağı ve Jeneratör'ü ile desteklenecek, gerekli kablolama ve alt yapı


 

işleri gerçekleştirilecek, yıldırım ve şimşek etkilerinden korunmayı sağlamak üzere gerekli tedbirler alınacak, ilgili resmi kurumlarca yayınlanmış standartlara uygun gerekli topraklama yapılacaktır.

12.8.3.    KGK hattının dağıtımı için tesis edilecek Ana Dağıtım Panosu, sistem odası içinde yer alacaktır.

12.8.4.    Ana Dağıtım Panosu, CCTV sisteminin tamamının ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede

planlanacak ve bütün dağılım bu ana panodan sağlanacaktır.

12.8.5.    KGK enerji panolarında ana giriş sigortaları, enerjiye tek noktadan müdahale imkanı sağlayan

yeterli güç ve kapasitede ana şalterler, yeteri kadar tali sigorta, W otomat ve linye sigortaları bulunacaktır.

12.8.6.    KGK hattının dağıtımı için başlangıç noktası olarak KGK ana dağıtım panosu kullanılacaktır.

12.8.7.    Elektrik panosu metalden yapılmış ve üzeri fırın boya ile boyanmış olacaktır.

12.8.8.    Panoda kolon girişi TMŞ (Termik Manyetik Şalter) ile yapılacaktır. Tereddüt edilen durumlarda

idarenin onayı alınarak sigorta ve şalter seçimleri yapılacaktır.

12.8.9.    Panolar içerisinde çekilen linye sayısı kadar W Otomat sigorta bulunacaktır. 16A sigorta

bulunacaktır.

12.8.10.              KGK dağıtım panolarının KGK çıkış tarafında (KGK çıkış W-otomat değerinde) 1 adet kaçak akım rölesi bulunacaktır.

12.8.11.              Linyelerin bağlanacağı VV-Otomat sigortalar 16 A'lik olacaktır.

12.8.12.              Panolarda W-Otomatlara faz, nötr, toprak bağlantıları haralarda, linyelerin bağlantısı ise klemens ile yapılacaktır. Klemensler kodlanmış olacaktır.

12.8.13.              Her linyeden en fazla 4 (dört) adet data ucunun yanına priz çekilecektir. Sistem odasında bulunan her cihaza ( serverlar, aktif cihazlar v.s.) birer linye çekilecektir.

12.8.14.              Elektrik dağıtım panosuna çekilecek olan kablo en az KGK çıkış kablo kesitinde olacaktır. Eğer binada KGK yoksa seçilen kesitler panodaki sigorta amperajına uygun olacaktır.

12.8.15.              Sistem Kabini için ayrı bir linye çekilecektir. Bu linyelerde kaçar adet priz olacağını firma ve idare birlikte tespit edilecektir.

12.9.         Kablo Kanaletleri Ve Montajı

12.9.1.   TSE ISO 9001-2000, VDE TSE 5109, EN 50085-1, EN 50085-2-3 standartlarına sahip olacaktır.

Kablo kanaletleri aleve dayanıklı ve kendi kendine sönen hammaddeden yapılmış olup UL94 VO yanmazlık derecesinde, İP 40 koruma sınıflı ve PVC Mİ hammaddeden imal edilmiş olacaktır.

12.9.2.    CCTV izleme Merkezi ve Sistem Odasının enerji dağılımı merkez binada bulunan mevcut

Kesintisiz Güç Kaynağı ve Jeneratör'ü ile desteklenecek, gerekli kablolama ve alt yapı işleri gerçekleştirilecek, yıldırım ve şimşek etkilerinden korunmayı sağlamak üzere gerekli

tedbirler alınacak, ilgili resmi kurumlarca yayınlanmış standartlara uygun gerekli topraklama yapılacaktır. Kanaletler ve bütün aparatlar - 40 0 C ile + 60 0 C ısı aralığında özelliğini kaybetmeyecek ve deforme olmayacaktır. Kablo kanaletleri UV ışınlarına dayanıklı. Kanaletlerin montaj malzemeleri aynı marka olacak ve modüler tipte olacaktır.

12.9.3.    Kablo kanaletleri Data sinyallerinin bozulmalarına engel olacak şekilde bir veya birden fazla

seperatör takılabilecek yapıda olacaktır. Seperatörler; kanaletlerle aynı malzemeden imal edilmiş olacak, kuvvetli ve zayıf akım taşıyan kablolar ve Data kablolarını birbirinden tam olarak ayıracaktır. Kablo kanaletleri başlangıcından bitişine kadar seperatörlerle yalıtılmış olacaktır.

12.9.4.    Kanaletler, gereği halinde kanaletler üzerine monte edilmek üzere modüler tipte orijinal

enerji besleme prizi, şalt malzemesi ve anahtarlara sahip olacaktır.

12.9.5.    Kanaletlerin tabanlarında duvara montajı kolaylaştıran şablonlaşmış dikey ve yatay montaj

delikleri ve kullanılmayan delikler için izolasyon tıpaları mevcut olacaktır.

12.9.6.    Kanaletler uygulama sırasında kirlenmemesi için koruyucu film ile kaplı olacaktır.

12.9.7.    Kanaletler yapısal kablolama usullerine uygun montaj aksesuarlarına sahip olacak (elips, vida,

somun, kelepçe vs.) ve kanaletlerde kullanılacak metalik akşamın tamamı paslanmaz türden olacaktır.

12.9.8.    Kanalet kapakları esnek yapıda, içten tırnaklı olacak; kapaklarla köşe dönüşlerinde

kesilmeden komple geçiş yapılabilecektir. Kapaklar köşe ve diğer geçiş noktalarında da tırnaklı olacaktır. Kanaletler, kapaklar ve diğer aksesuarlar komple dış darbelere karşı dayanıklı olacaktır.

12.9.9.    Kablo kanaletleri hidroklorik asit ve sülfürik asit buharlarından etkilenmeyecektir.

12.9.10.              Kablo kanaletlerinin geçiş ve montaj yerleri idare ile mutabık kalınarak belirlenecek ve bina dekorasyonunu bozmayacak şekilde yapılacaktır. Kablo kanaletleri; Sistem odası çıkışından diğer uç birimlere kadar izlediği yol boyunca duvarların en üst seviyesinden taşınacaktır.

12.9.11.              Firma; kullanacağı kanaletleri kablo yoğunluğuna uygun, montaj sonrasında rahat müdahale edilebilecek şekilde seçecektir. Köşe ve dönüşlerde kablolar aşırı gergin tutulmayacak esnek bırakılacaktır. Bu hususlar gerek ara denetimlerde gerekse kabul sırasında özellikle kontrol edilecektir.

12.9.12.              Sistem odasında kullanılacak olan Kanallar üzerinde monte edilen prizlerin sigortalan ayrı olacaktır.


 

13.               Denetim Ve Muayene Metotları

13.1           Genel Hükümler

13.1.1.    İşin tamamını anahtar teslimi olarak kurmak ve sorunsuz bir şekilde çalışır durumda teslim

etmek firmanın yükümlülüğündedir.

13.1.2.    Muayene esnasında gerekli her türlü personel ve test cihazı ile test ortamı firma tarafından

temin edilecektir.

13.1.3.   Cihazların muayenesi esnasında dizayn ve imalat hataları nedeniyle idare veya üçüncü

şahıslar aleyhine oluşabilecek her türlü zarar firma tarafından tazmin edilecektir.

13.1.4.    Firma, muayene ve kabul işlemleri sırasında ihale konusu iş kapsamında kurduğu veya teslim

ettiği tüm cihaz ve malzemenin envanterini birim fiyatı, markası, modeli, modülü ve seri numaralarını liste halinde ve manyetik ortamda idareye teslim edecektir.

13.2.         Teknik Hükümler

13.2.1.    Firma projenin nasıl gerçekleştireceğini anlatan ve proje zaman planını içeren Proje Yönetim

Planını hazırlayarak İdarenin onayına sunacaktır.

13.2.2.    Proje Yönetim Planında yapılacak her değişiklik İdarenin onayı ile olacaktır.

13.2.3.    Firma, İdare temsilcileriyle sıkı bir biçimde çalışacaktır. Proje süresi boyunca firmanın ihtiyaç

duyduğu bilgi, İdarenin alanında eğitim almış personelince sağlanacaktır.

13.2.4.    Firma tesislerinde gerekli test ortamının olmaması durumunda testler diğer kuruluşlarda

yapılacaktır. Bunun için gerekli müracaatlar ve test masrafları firmaya ait olacaktır.

13.2.5.    Firmanın teslim edeceği cihazları sudan, ışıktan darbeden ve benzeri şartlardan kırılması veya

zarar görmesi gibi sebeplerden dolayı hasara uğramaması için orijinal kutusunda ve gerekli önlemleri alarak teslim etmekle mükelleftir.

13.2.6.    Cihazlar daha önce hiç kullanılmamış olacak ve cihazların fiziki ve teknik bozuklukları

(herhangi bir yerinde kırık, çatlak vb.) olmayacaktır.

13.2.7.    Kullanılacak cihaz kutularının ilk açılışı idare önünde yapılacaktır. Kutular içerisinde yer alan

her türlü doküman, yazılım ve CD vb. idareye eksiksiz teslim edilecektir.

13.2.8.    Kullanılacak cihazların kurulumu esnasında, idarenin uygun göreceği personel refakat

edecektir.

14.               KURULUM VE ÇALIŞMA TAKVİMİ

14.1.         Firma, cihazların ne zaman getirileceği, montajın ne kadar sürede yapılacağı ve montajdan ne kadar süre sonra cihazların çalışmaya başlayacağını ayrı ayrı belirten iş planına ilişkin çalışma takvimini teklif dosyasına koyacaktır.



 

Yüklenici firma, sistem kurulumundan en az 7 (yedi) gün önce kurulumda çalışacak personel sayısını, kimlik bilgilerini, özgeçmişlerini (eğitim durumlarını) ve unvanlarını idareye bildirmelidir.

Metin Kutusu: 14.2.
14.3.
14.4.
14.5.
14.6.
14.7.
14.8.
15.
15.1.
15.2.
16.
16.1.
16.2.
Cihazların kuruluş, işletim ve bakımı aşamalarında firma elemanlarının, aranan vasıflara (yeterli teknik bilgi vb.) haiz olmamasının tespiti durumunda, idarenin teklifi ile bu personel (ler) firma tarafından değiştirilecektir.

İdare, kurulum aşamasında firma personelinin çalışmalarına refakat edecektir.

Firmanın belirteceği kesin teslim süresi (işin süresini geçmemek üzere), tüm sistemin (cihazların sorunsuz çalıştırılması) kurulumunu kapsar.

İdare, zorunlu şartlar oluşması durumunda (binadan taşınma v.s.), cihazların kuruluş yerlerini değiştirme hakkına sahiptir. Ancak; yüklenici firma taşıma esnasında ihtiyaç duyulacak ek malzemeleri idareden talep edebilecektir.

Geçici kabulden önce montaj aşamasında; malzeme alım özetinde ve mahal listesinde ek malzemelere ihtiyaç duyulursa, gereken ek malzemeler firmanın sözleşme ekindeki birim fiyat listesi üzerinden idare tarafından ödenecektir. Her türlü işçilik ücretsiz olarak yapılacaktır. Firma bu işlem için ek süre isteyebilir. Bu süreç 4 (dört) haftadan uzun olamaz.

Firma taahhüt ettiği işlerin kalite kontrolünü yapmalı, görülen eksiklik ve aksaklıkları zamanında gidermelidir.

CİHAZ VE MALZEME ENVANTERİ

Firma, ihale konusu iş kapsamında kurduğu veya teslim ettiği tüm cihaz ve malzemenin envanterini (birim fiyatı, markası, modeli, modülü ve seri numaralarını) liste halinde ve elektronik ortamda idareye teslim edecektir.

Cihazların üzerine takılması gereken seçenekli ek malzemeler (dağılım listesine göre montajlanmış) liste halinde idareye teslim edilecektir.

GARANTİ ŞARTLARI

Teklif edilen ürünler, idari sözleşmede aksine bir hüküm bulunmadıkça ilgili yönetmeliklerde belirtilen koşullar için sistemin kabul tarihinden itibaren en az 3 (üç) yıl garanti altında olacaktır.

Sistemde kullanılacak olan kamera ve kayıt sitemine ait üretici firmadan alınmış en az 3 (üç) yıllık garanti belgesi teklife eklenecektir. Firma, garanti süreci sonrasında kamera ve bileşenlerine ait bakım onarımlarının devam ettirilmesi için teknik servis, bakım-onarım gereklerinin en az 5 yıl için karşılanacağını taahhüt etmelidir. Garanti sonrası bakım onarım sözleşmesinin ücreti ihale bedelinin %8'ini geçemez.

 

       
   

HAZIRLAYAN

 
 
 

.03

 

 

 


16.3.         Tüm cihazlar montaj ve imalat hatalarına karşı en az 3 (iki) yıl garanti kapsamındadır. FİRMA,

tüm sistemlere garanti süresince 3 (üç) yıl boyunca her 3 (üç) ay da bir (1) kez olmak üzere standart bakım hizmeti verecektir. Sistem içerisindeki ürünlerden herhangi birisinin 3 (üç) defa arıza yapması durumunda, FİRMA, bu ürünü aynı ya da bir üst ürünle değiştirecektir. FİRMA, periyodik bakım hizmetini aksattığı ve yapmadığı durumlarda idare tarafından farklı firmalar üzerinden yaptırılan bakım hizmeti bedellerini karşılayacağını kabul eder.

16.4.         Servis ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap verilebilmesi amaçlanmaktadır. Firma, 7 (yedi) gün

24 (yirmi dört) saat, servis ve destek taleplerini karşılayabilecek yapıda çağrı merkezine sahip olmalı, idareden gelen servis talebi bildiriminden sonra en geç 6 (altı) iş saati içinde servis gerçekleştirilmelidir. Bu nedenle, yüklenici FİRMA, Kırşehir veya komşu il sınırları içinde çağrı merkezine sahip şubesi veya teknik servisi olduğunu, ihale tarihinin en geç altı (altı) ay öncesine kadar geçerli olmak kaydıyla güncel faaliyet belgesi ile kanıtlamalı ve teklif aşamasında sunmalıdır. Faaliyet belgesi sunulmayan teklifler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

16.5.         Kurulan sistemler ile ilgili servis çağrısı açılması durumunda 6 (altı) iş saati içinde sisteme

müdahale edilecek ve geçici de olsa ürün tedarik ederek arızayı giderecektir. Arızaya neden olan ürün ise ilgili yasa ve yönetmeliklerde belirlenen süreler içinde değişimi veya tamir işlemleri gerçekleştirilerek tekrar yerine montajlanacaktır. Firma, ürünlere ait garanti dışı parça değişim ve tamir fiyat listesini İdare'ye sunmalı, yedek parça fiyat listesi belli olmayan teklifler değerlendirilme dışı bırakılacaktır.

16.6.         Garanti süresince tüm arıza durumlarındaki bakım ve onarımlar cihazların kurulu bulunduğu

yerlerde firmaca ücretsiz yapılacaktır. Firma arızalı cihaz veya malzemenin değiştirilmesi gerekiyorsa bu değişikliği ve taşıma işlemlerini ücretsiz olarak yapacaktır.

16.7.         Değiştirilen parça ve elemanların her türlü (sigorta, nakliye, gümrük, hamaliye, vs.) masrafları

firmaya ait olacaktır.

16.8.         Bakım ve onarım için sistemin kapatılması gerekiyorsa, idarenin bilgisi dahilinde ve idarece

uygun görülen, iş yoğunluğunun az olduğu (tatil günleri ve gece saatleri dahil) uygun zamanlarda cihazlar kapatılabilecektir.

16.9.         Firma sağlanan mal ve hizmetlerde kullanıcı ya da 3. şahısların servis ya da diğer müdahaleleri

(çarpma, zarar verme vb.) ya da yanlış kullanımları hariç olmak üzere teknik şartname ve firma teklifine göre meydana gelen her türlü sapmayı giderecektir.

16.10.      Firma sağlamış olduğu yazılımların garanti süresince yeni yayın, uyarlama, sürüm,

güncelleştirme, yamalarını ve hizmetleri Türkiye'de sunulmasından itibaren 7 (yedi) gün içinde ücretsiz sağlayacak, en geç 21 (yirmi bir) gün içinde sisteme ücretsiz yükleyecektir.


 

Bu hizmetin sağlanmasında yeni yayın, uyarlama, sürüm, güncelleştirme, yamaların ve hizmetlerin resmi yayınlanma tarihinin garanti süresi içinde olup olmadığı esas alınır. Yeni sürüm için yeni bir yazılım geliştirme süreci gerekiyor ise bu süreç projelendirilerek teknik gereklilikler kapsamında Firma tarafından ücretsiz sağlanacaktır.

16.11.      Garanti süresi boyunca tüm parçalı bakım, onarım ve kurulum hizmetleri bu işin kapsamında yapılacaktır.

17.               TEKNİK DESTEK HİZMETİ

17.1.         Genel Hükümler

17.1.1.    İdare, firmadan aldığı tüm cihazlarla ilgili olarak her konuda bilgi isteyebilir. Bilginin aciliyetine

göre günlü ya da süreli bilgi istenebilir. Firma daha fazla araştırma süresine gereksinim duyması halinde, konuyla ilgili süre talebinde bulunulabilir.

17.1.2.    Firmanın yurtdışından cevap için bilgi talep etmesi ve verilen sürenin bu yüzden uzaması

gerekiyorsa, bunu idareye bildirecek ve sonucu idareye yurtdışından gelen yazının bir örneği ile birlikte verecektir.

17.1.3.    Yüklenici Firma tarafından; garanti süresi içinde, idare bünyesinde kurmuş olduğu cihazlarla

ilgili yapılacak tüm araştırma, deneme ve uygulamalar, teknik destek olarak idare yetkililerine aktarılacaktır. Bu teknik desteğe eleman görevlendirilmesi dahildir.

17.1.4.   Arıza, kurulum, bakım, vb. konular firmaya telefon, e-posta ve faks iletişimi ile bildirilecektir.

Firma her çağrı için cevabı, idarece düzenlenecek matbu formun fakslanması sureti ile veya kurumsal e-posta üzerinden bildirecektir. İdarece alınan sonuç faksından/e-postasından sonra işlem tamamlanmış sayılacaktır.

17.1.5.    Bu amaçla firma, 24 saat erişimi mümkün olan firma merkezine veya firma yetkilisine ait

iletişim bilgilerini (en az birer adet telefon ve faks numarası ile e-posta adres bilgileri) verecektir.

17.2.         Firmanın İdareden Teknik Destek Talebi

17.2.1.    Prensip olarak, işin tamamını anahtar teslimi olarak kendi başına kurmak ve sorunsuz bir

şekilde çalışır durumda teslim etmek, firmanın yükümlülüğündedir. Ancak, zaman ve kaynak kaybını önlemek, işin kalitesinin en baştan itibaren kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla ve her türlü masrafı firmaya ait olmak üzere idare teknik personelinin refakat, nezaret ve teknik desteği talep edilebilir.

17.2.2.   Teknik destek verecek personeli ve sayısını idare tespit eder.

17.3.         Çağrı Prosedürü Ve Ceza-i Müeyyideler

17.3.1.    Garanti süresi boyunca firma kurulum gerçekleştirilen il ve komşu il belediye sınırları içinde

çağrı merkezi üzerinden 7 (yedi) gün 24 (yirmi dört) saat sabit telefon üzerinden destek verebilecektir.

17.3.2.    Çağrı bildirimleri resmi yazı şeklinde faks, e-posta veya acil durumlarda telefonla yapılacaktır.

17.3.3.    Firma hiçbir durumda İdarenin yazılı iznini olmaksızın cihazları ya da parçalarını yerinden

almayacaktır.

17.3.4.    Firma, garanti süresince 3 saat içinde müdahale edip arızayı muadil ürün vermek suretiyle de

olsa gidermek zorundadır, muadil ürün vermeyip sistemin çalışmasının engellendiği her gün için Firma sözleşme bedelinin binde 3'ü kadar bedeli günlük gecikme karşılığı cezai müeyyide olarak ödemeyi kabul eder. Ancak Firma, mücbir sebeplerden dolayı servis hizmet sürelerinde yaşanabilecek gecikmelerden sorumlu değildir.

17.3.5.    Söz konusu süreler mesai saatleri ile sınırlı değildir, resmi tatil ve mesai harici zamanı da

kapsamaktadır.

17.3.6.    Çağrı bildirimi ve cezai müeyyidelerin hesaplanması konusunda idarenin kayıtları muteber

kabul edilecektir.

17.3.7.   Yüklenici firma, müdahale ettiği her sorun ve sonucu hakkında en geç 2 gün içerisinde idareye

yazılı olarak bilgi vermelidir. Bilgi verme formatı, tutanak, servis formu şekli idare ve firma ile birlikte belirlenecektir.

17.3.8.    Firma kurduğu ağın servis sağlayıcılar nezrinde arıza takibini de İdare adına

gerçekleştirecektir. Bu durumda firma servis kalitesi kriterlerinden sorun çözümüne yönelik olanlarına tabii olmayacaktır.

17.4.         Arıza Halleri, Bakım Ve Onarım

17.4.1.    İdare tüm sistemlerini normal çalışma saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde de (yılda 365

gün, 24 saat) çalıştıracak ve bu çalışma düzeni, firmanın bakım yükümlülüklerinde hiçbir değişikliğe neden olmayacak, ancak mücbir sebeplerden dolayı servis hizmet sürelerinde yaşanabilecek gecikmelerden sorumlu değildir.

17.4.2.    Kurulacak sistemin garanti süresi içinde, cihazlar üzerinde idarece talep edilecek her türlü

konfigürasyon değişikliği firma tarafından yapılacaktır.

17.4.3.    Koruyucu bakım (periyodik olarak yapılacak testler), sistemin veya buna bağlı iletişim

cihazlarının tamamının aynı anda kapatılmasını gerektiriyorsa 1 yıl içinde bu amaçla toplam kapatma süresi 24 saati geçemez. Süre aşımı durumunda şartnamenin ceza maddeleri uygulanır. Bakım, idarenin uygun göreceği gün ve saatlerde yapılacaktır


 

17.4.4.   Sistemlerin bakım için kapatıldığı ve açıldığı zamanlar, firma ve idare yetkililerince ortak bir

tutanakla tespit edilecektir.

17.4.5.    Bakım ve garanti süresi içinde önerilen tüm cihazların güncellenen yazılımları, idarenin uygun

görüşü ile yüklenici firmaca ücretsiz yüklenecektir. Bu yükleme esnasında çalışan sistemlerde ve kayıtlarda herhangi bir kayıp olmayacaktır.

17.4.6.    Firma garanti kapsamı süresince açılan çağrılarda ne tür bir arıza olduğunu, ne tip

müdahalelerde bulunulduğunu ve hangi parçaların değiştirildiğini üç ayda bir idareye bildirecektir.

17.4.7.    Değiştirilen parça ve elemanların (sigorta, nakliye, gümrük, hamaliye, vs.) masrafları firmaya

ait olacaktır.

17.4.8.    Firma garanti süresince tüm arıza durumlarındaki bakım ve onarımları cihazların kurulu

bulunduğu yerlerde ücretsiz yapacaktır. Arızalı cihaz ve malzemenin değiştirilmesi gerekiyorsa veya ek parçalar gerekiyorsa, bu değişiklikleri (taşıma işlemleri dahil) ücretsiz olarak yapacaktır.

17.4.9.   Yüklenici Firma garanti süresi sonrasında idarenin talep etmesi halinde gerekli yedek parçaları

sağlamayı ve bakım onarım sözleşmesi yapmayı taahhüt edecektir.

17.4.10.              idarece gizli bilgilerin ve kayıtların tutulduğu belirlenen medyaların (Depolama ünitesi ve sunuculara ait sabit disk vs.) arızalanması halinde sorun kurumda giderilecektir. Eğer sorun kurumda giderilemiyorsa, arızalı medyanın yerine yenisini yüklenici firma tarafından vermelidir.

17.4.11.               Bu şartname içerisinde belirtilen tüm süreler mücbir sebepler haricinde (saat ve günler) mesai veya iş saat ve günleri değildir, resmi tatil ve mesai dışı zamanı da içermektedir.

17.4.12.               Buradaki esas alınacak gün ve saatler, idarenin firmaya yaptığı bildirimlerin zamanı (idare ve firmaca belirlenecek) tutanak veya servis formlarında yer alacak tarih ve saatler olacaktır.

17.5.         ENTEGRASYON

17.5.1.    İhale kapsamında sağlanan her türlü yazılım, donanım ve hizmet sistemin (CCTV) bütün

halinde çalışmasını sağlamak üzere konfigüre edilerek sağlanacaktır.

17.5.2.    Konfigürasyon işlemleri fiziksel seviyedeki bütünlükten ön görülen uygulama yazılımlarının

kurulmasına, ağ yapısının hazır hale getirilmesinden domain ve kullanıcı tanımlarının yapılmasına kadar OSI katmanındaki bütün seviyelerdeki her türlü entegrasyonu kapsar.


 

17.5.3.    Şebeke bağlantıları esnasında TSE veya eşdeğer standartlara uygun kablolama yapılarak, TSE

veya eşdeğer standartlara uygun kablolama ve ara ürünler kurulup, işaretlenerek sağlanacaktır.

17.5.4.    Saha dolabında bulunan tüm aktif cihazların elektrik kesintilerinden ve şebekede meydana

gelen dalgalanmalardan etkilenmemesi için teknik şartname kapsamında sağlanan Kesintisiz Güç Kaynakları ile gerekli bağlantılar yapılacak ve gerekli yazılım, donanım sağlanacaktır.

17.5.5.   Sunucuların elektrik kesintileri sonucu kontrollü kapanışlarını sağlamak üzere mevcut

durumda bulunan uygun ve idareye ait olan Kesintisiz Güç Kaynakları ile sunucu ve aktif cihazlar arasındaki entegrasyon sağlanacaktır.

17.5.6.   SNMP tanımlamasına sahip tüm cihazlar (Jeneratörler ve Kesintisiz Güç Kaynaklan) ve aktif

cihazlar (ağ cihazları, sunucular gibi) Sistem İzleme Uygulaması üzerinde tanımlanarak, SNMP kullanılarak izlenmesi sağlanacaktır.

17.5.7.   Teknik Şartname kapsamında sağlanan sunucu ve aktif ağ cihazlarının tamamı kabinetler

içinde yer alacaktır.

17.5.8.    Kullanıcı bilgisayarlarından ortak kullanıma yönelik donanımlara (yazıcı, monitör, geniş ekran)

erişimi sağlamak üzere gerekli konfigürasyon yapılacaktır.

17.5.9.    Sunucular ve diğer bilişim ürünleri üzerinde bulunacak kart, disk, bellek, işletim sistemi,

uygulama yazılımlarının İdarenin tercihlerine göre konfigürasyonu yapılacaktır.

17.5.10.              Tüm sunucuların kurulumu yapılacak, gerekli donanım sağlanacak ve idarenin tercihlerine göre konfigüre edilecektir.

17.5.11.              Sunucuların İdarenin tercihine uygun RAID konfigürasyonu yapılacaktır.

17.5.12.              CCTV projesinin ağ ortamını sağlamak üzere, yerel ve geniş alanda TCP-IP ağı kurulacaktır.

17.5.13.              TCP-IP ağında kullanılacak DNS, DHCP servisleri ilgili sunucular üzerinde kurulacaktır.

17.5.14.              Yetkilendirme için gerekli konfigürasyon yapılacaktır.

17.5.15.              İşletim sistemlerinin yama ve güncellemeleri yüklenecektir.

17.5.16.              Sunucular üzerinde yüklenen işletim sistemi ile sağlanan ve kullanılmayan servisler durdurulacaktır.

17.5.17.              Yedekli ve yük paylaşımlı olarak ön görülen sunucuların yedeklilerini sağlamak üzere konfigürasyonu sağlanacaktır.

17.5.18.              Firma sistemi anahtar teslim (tüm gereksinimlerin karşılanması, tanımlamaların, entegrasyonun ve konfigürasyonların yapılması ile) idareye sunacaktır.

17.5.19.              Firma kurmuş olduğu yapının geçici kabule kadar işletilmesini ve ayakta tutulmasını sağlayacaktır.

17.5.20.              Geçici kabule kadar sağlanan donanım, yazılım, hizmet ve işlerdeki tüm sapmalar garanti kapsamında değerlendirilmeyerek, geçici kabulden önce giderilecektir. İhale kapsamında sağlanan ürünlerdeki sapmaların düzeltilmemesi durumunda geçici kabul süreci başlatılmayacaktır.

18.                  KABUL VE TEST GEREKLİLİKLERİ

18.1.         Muayene ve kabul işlemleri; Teknik ve idari şartname hükümleri, Firmanın ihale aşamasında

vermiş olduğu Cevap, belge, doküman, standardına göre yapılacaktır.

18.2.         İhalenin muayene ve kabul işlemleri İdarenin belirleyeceği muayene komisyonu tarafından

yapılacaktır. Bu komisyonun çalışmaları esnasında firmayı temsil etmeye yetkili ve konu hakkında bilgili bir uzmanı hazır bulundurulmalıdır.

18.3.         Muayene kabul (geçici kabul) işlemleri için gereken her türlü yazılım, donanım, hizmet,

personel, gerekli cihaz ve aparatlar ile yaptırılacak testlerin tüm masrafları firma tarafından karşılanacaktır.

18.4.         Kabul işlemleri öncelikli olarak her bir yazılım, donanım ve hizmet için ayrı ayrı istenilen

fonksiyonların yalnız başına sağlanıp sağlanmadığının ve belirtilen niteliklere sahip olunup olunmadığının kontrolü şeklinde gerçekleşecektir.

18.5.         Tüm ürünlerin yeterli bulunması ile sistemi oluşturan unsurların birbirleri ve mevcut sistem

ile entegrasyonunu kontrol etmek amacı ile bir hafta üretimin kesintisiz olarak devam edip etmediği test edilecektir. Bu sürenin kritik veya üretimi durduran bir sorunla karşılaşıldığında sorunun giderilmesi ile süreç yeniden "başlayacaktır.

19.               EĞİTİM

19.1.         Genel Nitelikleri

19.1.1.    Projede kullanılan tüm "Görüntüleme Sistemi Bileşenleri" ile ilgili olarak, 3 personele yerinde,

uygulamalı olarak 2 gün eğitim verecektir.

19.1.2.   Tüm eğitim Türkçe gerçekleştirilecektir.

19.1.3.    Eğitim, yetkili ve ehil olan kişilerce verilecektir. İdare eğitimden menün kalmadığı halde

tekrarını isteyebilir.

19.1.4.    Eğitime katılacak her bir personel için Türkçe dilinde eğitim dokümanı verilecek olup, eğitim

uygulama ve çalışmalarında kurulumu yapılan malzeme, cihaz ve bilgisayarlar kullanılacaktır.

19.1.5.    Eğitim ile ilgili tüm masraflar firmaya aittir.

 

S.NO

MALZEMENİN CİNSİ

BİRİM

MİKTAR

1

TIP 1 Dahili İP Dome Kamera

Adet

23

2

Tıp 2 Harici İP Kamera

Adet

31

3

Tıp 3 Hareketli kamera

Adet

3

4

Tip 4 plaka Harici İP kamera

Adet

4

5

Tip 1 Netvvork Anahtar (Omurga)

Adet

1

6

TİP 4 Ptz Kontrol Klavyesi

Adet

2

6

Tip 2 Netvvork Anahtar (Kenar -POE )

Adet

6

14

HDD 8TB -Enterprise 7/24 nas serisi

Adet

8

16

B TİPİ SUNUCU (Kayıt yönetim)

Adet

1

17

İP Video Yönetim ve Kontrol Yazılımı

Adet

1

17

A TİPİ SUNUCU (İzleme)

Adet

2

18

Tip 1 Monitör 29" full HD

Adet

2

20

CAT 6 23AWG 550MHz kablo

Metre

6000

21

Utp Cat 6 24 Port Patch Panel

Adet

7

22

Utp Cat 6 Patch Cord kablo İm.

Adet

67

23

Keystone Jack Konnektör

Adet

142

26

8 Core Fiber Optik kablo

Metre

1000

28

Pigtail SM

Adet

8

29

Duplex Coupler SM

Adet

8

30

Ek Koruyucu

Adet

2

31

8 port fiber patch panel

Adet

2

34

M/C (10/100) + SC/SC İm kablo

Adet

8

 

 

 
 
 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)