İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Hayrabolu/ilyas'da Semt Pazarı Tezgah Alanları Kiraya Verilecektir

İhale No 1814432
Sektör Tesis, Kantin İşletme ve Gayrimenkul Satış, Kiralama
İdare HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü İstisna / Kapsam Dışı İhaleler
İhale İli Tekirdağ
İşin İli Tekirdağ
Yayın Tarihi 28 Şubat 2019
İhale Tarihi 22 Mart 2019 11:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

İhalenin yayınlandığı sayfaya gitmek için tıklayınız

Hayrabolu/İlyas'da semt pazarı tezgah alanları kiraya verilecektir

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Kurumun/Kuruluşun Aktif İlanları Kurumun/Kuruluşun Arşiv İlanları Kurumun/Kuruluşun Tüm İlanları
Künye ve Kayıt Bilgileri İlanın Kanuni Dayanağı
BİK İlan No : ILN00954339
Şehir : Tekirdağ / Hayrabolu
İHALE İLANI ÖZET BİLGİLERİ
 
 
İşin Yapılacağı Yer
:
İlyas mahallesindeki semt pazarı
İhale ve Teklif Açma Tarihi
:
22.03.2019 11:00
İhalenin Yapılacağı Yer / Başvuru Adresi
:
İlyas Mahallesi Uzunköprü Cad. No:11 Hayrabolu/TEKİRDAĞ
İhale Usulü
:
2886 Sayılı Dik, Açık Teklif Usulü
İhale Türü
:
Kiraya Verme

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu (4734 s. Kamu İhale K. kapsamında yer alan işlerin ihalelerinde Devlet İhale K. hükümleri uygulanmaz.)nun 17. maddesi hükmü mucibince yayınlanmıştır.

Kapsam:
Madde 1 -
Genel bütçeye dahil dairelerle katma bütçeli idarelerin, özel idare ve belediyelerin alım, satım, hizmet, yapım, kira, trampa, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi ve taşıma işleri bu Kanunda yazılı hükümlere göre yürütülür.
Birinci fıkrada sayılan daire ve idarelere bağlı döner sermayeli kuruluşlar ile özel kanunlarla veya özel kanunların vermiş olduğu yetkiyle kurulmuş bulunan fonların yukarıda belirtilen işlerinin nasıl yapılacağı Maliye Bakanlığınca hazırlanarak Bakanlar Kurulunca çıkarılacak yönetmelikte belirtilir.
________________________________________________________________________________
İhalenin İlanı:
Madde 17 -
İhale konusu olan işler aşağıdaki esas ve usullere göre isteklilere ilan yoluyla duyurulur:
1. İhalenin yapılacağı yerdeki ilanlar:
a) Günlük gazete çıkan yerlerde ihaleler, ihalenin yapılacağı yerde çıkan gazetelerde en az bir gün aralıkla yayınlanmak suretiyle iki defa duyurulur.
Gazete ile yapılacak ilk ilan ile ihale günü arası 10 günden, son ilan ile ihale günü arası 5 günden az olamaz.
b) Günlük gazete çıkmayan yerlerdeki ihalelerde ilan, bu fıkranın (a) bendindeki süreler içinde ilgili idare ile hükümet ve belediye binalarının ilan tahtalarına asılacak yazılar ve belediye yayın araçları ile yapılır. Bu işlemler bir tutanakla belgelenir. Bu yerlerde en çok 7 gün aralıklarla gazete çıkıyorsa ayrıca gazete ile bir defa ilan yapılır.
2. Diğer şehirlerde yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile belirlenecek miktarı aşan ihale konusu işler (1) numaralı fıkraya göre yapılacak ilanlardan başka, trajı göz önüne alınarak ili Basın - İlan Kurumunca tespit olunacak günlük gazetelerden birinde, ihale tarihinden an az 10 gün önce bir defa daha ilan edilir.(*)
3. Resmi Gazete ile yapılacak ilanlar:
Tahmin edilen bedeli (2) numaralı fıkra uyarınca belirlenecek miktarın üç katını aşan ihale konusu işler, ihale tarihinden en az 10 gün önce bir defada Resmi Gazete’de ilan edilir.(**)
4. İdareler, işin önem ve özelliğine göre bu ilanları yurt içinde ve yurt dışında çıkan başka gazeteler veya öteki yayın araçları ile de ayrıca yayınlatabilirler.
5. Pazarlık usulü ile yapılacak ihaleler için idareler, ilan yapıp yapmamakta serbesttirler.
________________________________________________________________________________
İlanlarda bulunması zorunlu hususlar:
Madde 18 -
İlanlarda aşağıdaki hususların belirtilmesi zorunludur.
a) İhale konusu olan işin niteliği, yeri ve miktarı,
b) Şartname ve eklerinin nereden ve hangi şartlarla alınacağı,
c) İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı,
d) Varsa tahmin edilen bedel ve geçici teminat miktarı,
e) İsteklilerden aranılan belgelerin neler olduğu,
f) Kapalı teklif usulüyle yapılacak ihalelerde, tekliflerin hangi tarih ve saate kadar nereye verileceği.
________________________________________________________________________________
Şartname ve eklerinde değişiklik halinde ilan:
Madde 19 -
İlan yapıldıktan sonra şartname ve eklerinde değişiklik yapılamaz. Değişiklik yapılması zorunlu olursa, bunu gerektiren sebep ve zorunluluklar bir tutanakla tespit edilerek önceki ilanlar geçersiz sayılır ve iş yeniden aynı şekilde ilan olunur.
________________________________________________________________________________
İlanın uygun olmaması:
Madde 20 -
17 ve 18 inci maddelerdeki hükümlere uygun olmayan ilanlar geçersizdir. Bu durumda ilan yenilenmedikçe ihale yapılamaz.
İlanların geçersizliği ihale yapıldıktan sonra anlaşılırsa, ihale veya sözleşme feshedilir. Ancak, işde ivedilik ve ihalede Devletin yararı varsa, ihale ve sözleşme Maliye Bakanlığının uygun görüşü ve birinci derece ita amirinin onayı ile geçerli sayılabilir.
İhalenin veya sözleşmenin bozulması halinde, müteahhit veya müşterinin fesih tarihine kadar yapmış olduğu gerçek masrafları ile, varsa, tahakkuk etmiş hakedişleri verilir.
________________________________________________________________________________
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2886.pdf

BASIN İLAN KURUMU Mevzuatına Git »

 
 
İlan Metni

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI
ÜRETİCİLER İÇİN PAZAR YERİ TAHSİS İLANI


Hayrabolu Belediyesi’nin mülkiyetindeki Hayrabolu ilçesi 421 ada 34 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde yapılan Hayrabolu Belediyesi Kapalı Pazar Yerinde bulunan 12 adet ( Ü31 – Ü32 –Ü33 - Ü34 - Ü35 - Ü36 - Ü37 - Ü38 - Ü39 – Ü40 – Ü41 – Ü42) ÜRETİCİ satış yerinin Salı günü kurulacak Pazar için "Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik" hükümlerine istinaden aşağıdaki tarihleri belirtilmiş işleyiş takvimine göre “İlyas Mahallesi Uzunköprü Cad. No:11 Hayrabolu/TEKİRDAĞ” adresindeki Hayrabolu Belediye Başkanlığı ek hizmet binasında Belediye Meclisi Toplantı Salonunda kura ile tahsisi yapılacaktır.
12/07/2012 tarih, 28351 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "Pazar Yerleri hakkındaki Yönetmelik Hükümleri" nin 3.ncü bölüm 12/1 maddesindeki şartları taşıyan Sebze ve Meyve satışı yapan üreticilerin; Belediyemizin Zabıta Müdürlüğüne 08/03/2019 günü mesai bitimine kadar aşağıda yazılı istenilen belgeler ile birlikte bizzat müracaatta bulunmaları gerekmekte olup, internet üzerinden veya başka bir şekilde müracaat kabul edilmeyecektir.
Başvuru dilekçesi Zabıta Müdürlüğünden tedarik edilecektir. Başvuru tarihi sona erdikten sonra kesinlikle başvuru kabul edilmeyecektir. İlgililere duyurulur.
Gazete İlan Tarihi : 27/02/2019
Belediye İlan Panosu : 27/02/2019- 07/03/2019
İnternet Sitesi (http://www.hayrabolu.bel.tr) : 27/02/2019- 07/03/2019
Başvuru Tarihi : 08/03/2019
Kuraya Katılacakların Kesin Listesinin İlanı : 11/03/2019 – 19/03/2019
Listeye İtiraz Süresi : 20/03/2019
Kura Tarihi : 22/03/2019
Tahsis Listesinin İlanı : 22/03/2019
Talep eden ve gerekli şartları sağlayan üreticilere yer tahsisi kura ile Belediye Encümeni huzurunda Noter aracılığıyla yapılacaktır.
Kura çekiliş işlemi 22/03/2019 Cuma günü saat 11:00’de “İlyas Mahallesi Uzunköprü Cad. No:11 Hayrabolu/TEKİRDAĞ” adresindeki Hayrabolu Belediye Başkanlığı ek hizmet binasında Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapılacaktır.
Tahsis süresi 5 (Beş) yıldır.
Kura işlemine katılma hakkını kazananların listesi Belediye ilan panosu ve resmi internet sayfasında yayınlanacaktır.
Kura işlemi tamamlandıktan sonra yer tahsis işlemi yapılan üreticilerle, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre sözleşme imzalanacaktır. Üretici, sözleşme aşamasında ürettiği malın dönemlerine göre satış yerini hangi tarihlerde kullanacağını Zabıta Müdürlüğü’ne vereceği ayrı bir dilekçe ile beyan edecektir. Satış yapmadığı sürelerde kullanım hakkı belediyeye aittir.
Hayrabolu Belediyesi Kapalı Pazar Yerindeki listesi ve yerleşim planında yer alan Üretici tezgah yerleri tekli gruplar halinde tahsis edilecektir.
Kura işlemi Asil ve Yedek Liste olarak belirlenecek ve Asil listede yerini/ tezgâh numarasını iptal ettiren / yer istemeyenlerin yerine; Yedek Listede Sıra Numarası Yedek 1(Birden) başlamak üzere tekrardan tahsis işlemi Zabıta Müdürlüğümüzce Yapılacaktır. Bir kişiye birden fazla satış yeri tahsis edildiğinin tespiti durumunda birden fazla olan kısmı derhal iptal edilir.
Tahsis sahipleri ve yanlarında çalıştırdıkları işçileri ( 5326 Sayılı Kabahatler kanun ve 5957 Sayılı Sebze Ve Meyveler İle Yeterli Arz Ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Belediye Emir Yasakları Yönetmeliği ve 26490 sayılı Zabıta yönetmeliğinde öngörülen emir ve yasaklara uymak zorundadır
Özel Şartlar :
a) Tezgahlar Belediyemiz tarafından belirlenen özelliklerde, ölçülerde standart olarak üreticiler tarafından temin edilecektir.
c) Tahsisi yapılan satış yerinin kullanım hakkı sadece halk pazarı günü olan Salı günleri için olup diğer günlerin kullanım hakkı belediyenin olacaktır.
ç) Belediyemizin izni olmadan tahsisi yapılan satış yeri bir başkasına devredilemez veya kiralanamaz. Aksi halde tahsis hakkı/sözleşmesi iptal edilir.
e) Tahsis edilen üretici satış yeri alanının bakım ve temizliği üreticiye aittir. Pazar bittikten sonra reyonlardaki çöpler tahsis hakkı sahibi üreticiler tarafından toplanıp belediyece verilen çöp poşetlerine konularak çöp toplama merkezine bırakılacaktır.
f) Tahsis işlemlerinin tamamlanıp sözleşmeye bağlanmasına müteakip her üretici kapalı Pazar yerindeki satış yerine taşınacaktır. Üreticiler kesinlikle kapalı Pazar yeri dışında satış yapamayacaklardır.
g) Reyon ve Pazar yeri alanı içinde kesinlikle araç bulundurulmayacaktır.
h) Tahsis edilen satış yeri ve/veya reyon hiçbir şekilde amacı dışında kullanılmayacaktır.
ı) Tahsis hakkı sahibi üreticiler kendi reyonları ile kapalı Pazar yeri alanı içinde Pazar bitiminden sonra hiçbir malzeme bırakmayacaklardır.
i) Pazar yerinde alkol tüketimi ile alkollü içecek bulundurmak, açık ve kapalı alkollü içecek sunumu yapmak yasaktır.
j) Tahsis hakkı sahibi üreticiler pazarın huzur ve sükununu bozucu hal ve hareketlerde bulunmayacaktır.
Sözleşme hükümlerine, Pazar Yerleri Hakkındaki Yönetmelik ile Zabıta Emir ve Yasaklar Yönetmeliği hükümlerine aykırı hareket eden; Özel şartlarda belirlenen yasaklara uymayan üreticiler ve çalışanları hakkında Zabıta Müdürlüğünce tutanak düzenlenir ve hakkında toplamda 5 tutanak bulunan üreticinin yer tahsisi iptal edilerek gerekli yasal işlemler yürütülür. Ayrıca herhangi bir şekilde yer / tezgâh iptallerinde hak iddiasında bulunulamaz.
PAZAR TEZGAH YERİ TAHSİS EDİLECEKLERDE ARANILAN ŞARTLARI
(1) Satış yeri tahsis edilecek üreticilerde aşağıda belirtilen şartlar aranır.
a) Sebze veya meyve üreticisi olmak.
b) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde tutulan ilgili sistemlere 08/02/2019 tarihinden önce kayıtlı olmak.
c) Başvuru tarihinden önceki bir yıl içinde belediyece hakkında tahsis iptali/kira sözleşmesinin feshi kararı verilmemiş olmak.
ç) İlgili mevzuatla aranılan diğer şartlara sahip olmak.

Üretici Esnafından İstenilecek Belgeler:
1-Şahıslar İçin İstenilen Belgeler;
a) Maktu Başvuru Formu veya dilekçe
b) Nüfus cüzdanı sureti veya fotokopisi
c) İkametgah Belgesi
d) Müracaat tarihi itibari ile bulunduğu yıla ait üretim yılı için geçerli olan üretici belgesi,
e) Müracaat tarihi itibari ile bulunduğu yıla ait üretim yılı için geçerli olan ve satış yapacağı ürünleri de gösteren Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğuna dair belge,
f) 3 Adet Vesikalık Fotoğraf
TAHSİS İŞLEMİ
Başvuru dosyalarında yapılacak incelemenin ardından, 12 adet üretici satış yeri için asil listelerin belirlenmesinde öncelikle ilçemiz sınırları dahilinde ikamet eden başvuru sahipleri arasında kura işlemi yapılacak olup boş kalan satış yeri ve/veya yedek listelerin oluşturulmasında diğer başvuru sahipleri için ayrıca ikinci kura işlemi yine aynı gün yapılacaktır.
TAHSİS ÜCRETİ
2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 52. Maddesi uyarınca alınacak işgaliye bedeli Bakanlar Kurulunca tespit edilinceye kadar Hayrabolu Belediye meclisinin 2013 yılında uygulanmak üzere belirlediği işgaliye bedeli olan M2 ‘si 2,00 (İKİ) TL’sı işgaliye bedelini ödemek şartı ile tahsis işlemi yapılacaktır. Tahsis ücreti günlük veya aylık olarak tahsil edilecektir. Tahsis süresi boyunca Bakanlar Kurulunca işgaliye bedeli tutarında yapılacak değişiklikler sözleşme değişikliğine gerek olmaksızın uygulanacaktır.

 
 

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)