İhale No | 669126 |
Sektör | İnşaat ve Yapı Malzemeleri |
İdare | ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı |
İhale Tipi | Mal Alımı |
İhale Usulü | Doğrudan Temin |
İhale İli | Kayseri |
İşin İli | Kayseri |
Yayın Tarihi | 26 Şubat 2014 |
İhale Tarihi | 6 Mart 2014 13:30 |
Temel
(KDV Hariç...)
- Kamu İhaleleri
- E-İhaleler
- İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
- Doğrudan Temin İhaleleri
- Sınırsız İhale Takibi
- Sınırsız İhale Alarmı
- Günlük İhale Raporu
Kurumsal
(KDV Hariç...)
- Temel Paket Dahil
- AB İhaleleri
- İhale Sonuçları
- Kazanan Firmalar
- İhale Arşivi
- KİK Kararları
- Yasaklı Firma Sorgulama
Sayı : 86289107/0144 25/02/2014
KONU : Teklif Mektubu
Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığında kullanılmak üzere aşağıda teknik özellikleri yazılı malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22/d maddesine göre satın alınacaktır.
Müesseseniz tarafından teminin mümkün ise 06/03//2014 tarihi Perşembe günü saat 13 30 a kadar Mühendislik Fakültesi Dekanlığına elimize geçecek şekilde teklif göndermenizi rica ederim.
Doç.Dr.Fatih ALTUN
İhale Komisyon Başkanı
S.No |
Miktar |
MALZEMENİN ADI |
1 |
1 Adet |
ULTRASAF SU CİHAZI |
2 |
1 Adet |
PORTATİF ÇOKLU ÖLÇÜM CİHAZI |
ULTRASAF SU CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ
1. Cihazdan direkt çeşme suyu bağlantısıyla ultra saf su elde edilebilmelidir. Üretilen su HPLC’de izokritik ve gradient çözelti hazırlamada, numune seyreltmede, tampon ve hücre kültürü ortamı hazırlamada, iyon koromatografide ve mikrobiyolojik analizlerde kimyasal çözeltilerin hazırlanmasında kullanıma uygun olmalıdır.
2. Besleme suyu sırasıyla reverse osmos membrandan, UV lambadan ve deiyonizasyon kartuşundan geçmelidir.
3. Cihazın reverse osmos üretim hızı saatte en az 10 litre olmalı ve cihazdan alınan ultra saf suyun akış hızı dakikada en az 2 litre olmalıdır.
4. Cihazdan alınacak suyun rezistivitesi 25 C da 18.2 MegaΩ.cm olmalıdır. Elde edilen sudaki T.O.C düzeyi tipik olarak <5 ppb olmalıdır.
5. Cihazda Bakteri ve TOC düzeyini minimuma indirmek için 1 adet 185 nm ve 254 nm’de UV foto oksidasyon sağlayan Ultraviole lambası bulunmalıdır.
6. Cihazda son kullanma filtrasyonu için 0.2µm final filtre veya biofiltre kullanılabilmelidir. Biofiltre kullanıldığında alınan sudaki bakteri seviyesi en fazla 1 cfu/10 ml, endotoksin seviyesi 0.001 EU/ml, DNase 20 pg/ml ve RNase 0.002 ng/ml olmalıdır.
7. Üretilen su cihaz üzerinde bulunan en az 7 litrelik tankta depolanmalıdır, tank cihazdan ayrı olmayıp cihazla entegre yapıda olmalı böylece az yer kaplamalıdır. Tank üzerinde bakteri ve partiküllerden korunmak amacıyla komposit bir hava filtresi olmalıdır. Tankta depolanan su bir sirkülasyon pompası aracılığı ile deiyonizasyon kartuşu ve UV lambadan geçerek sirküle edilmeli ve cihaz üzerinde bulunan hareketli koldan ultra saf su alınabilmelidir.
8. Cihazın sanitizasyon işlemi için özel bir kartuşu olmalıdır. Sanitizasyon işlemi bu kartuş ile son derece kolay bir şekilde yapılabilmeli işlem esnasında kesinlikle dışarıya atık verilmemelidir. Tüm sanitizasyon atıkları sanitizasyon kartuşu içinde toplanarak işlem sonunda sanitizasyon kartuşu cihazdan çıkartılmalıdır. Reverse osmos membran haricinde sistem içindeki hortumlar ve saf su ile temas eden tüm bağlantılar da sanitize edilmeli bu sayede üretilen suyun güvenilirliği ve optimizasyonu sağlanmalıdır.
9. Cihazdan hacme göre su almak mümkün olmalıdır. 50 ml’den 7.5 litreye kadar ayarlanabilir olmalıdır.
10. Cihazdan kolay su alınması amacı ile yüksekliği ayarlanabilen hareketli bir kolu olmalıdır. Bu sayede laboratuarda kullanılan değişik hacimlerdeki kaplara rahatlıkla su alınabilmelidir.
11. Hareketli kolun üzerinde rahatlıkla okunabilen renkli ekranlı bir dağıtım mekanizması olmalıdır.
12. Dağıtım mekanizmasının ekranından üretilen suyun direnci, zaman, sıcaklık, alınacak su hacmi ve tank doluluk oranı görülebilmelidir.
13. Cihaz üzerinde USB bağlantısı olmalıdır. Bu bağlantı ile cihaza seyyar hafıza (memory stick) takılabilmelidir. Cihazdan su alınırken belirli zaman aralıklarında tarih, saat, alınan suyun direnci, sıcaklığı, TOC seviyesi ve giriş suyunun (besleme suyunun) direnci seyyar hafızaya kaydedilebilmelidir. Depolanan bu bilgiler istenirse bir bilgisayara aktarılarak Excel formatında çıktıları alınabilmelidir.
14. Cihazın sirkülasyon özelliği bulunmalı su alınmadığı zamanlarda belirli periyotlarda su sirküle edilmelidir.
15. Cihazda uyku modu olmalı, kullanıcı istediği taktirde cihazı istediği saatler arasında uyku moduna almalıdır. Bu zaman periyodu sonunda cihaz otomatik olarak çalışma moduna dönmelidir.
16. İstendiği takdirde cihaza ayak pedalı aksesuarı bağlanabilmeli, kullanıcı ellerini kullanmadan cihazdan su alabilmelidir.
17. Cihaz UV lamba ve kartuş değişimi zamanı geldiğinde kullanıcıyı uyarmalıdır.
18. Cihaz en az 2000 μS/cm iletkenlik, 0.5 ppm serbest klor, 0.05 ppm demir, 30 ppm karbon dioksit değerinde besleme suyu ile çalışabilmelidir. Sistem 4-400C sıcaklıkta su ile beslendiğinde çalışabilmelidir.
19. Cihazla birlikte gerekli kartuş ve filtrelerden birer adet verilmelidir.
20. Cihaz 220V, 50 Hz de çalışmalıdır.
21. Cihazın CE belgesi olmalıdır.
22. Distribütör firmanın Türkiye temsilcisi olduğunu gösteren temsilcilik belgesi ve ISO Kalite Yönetim Sistem Belgesini vermelidir.
23. Teklif veren firma Sanayi Bakanlığından alınan cihaza ait garanti belgesini vermelidir.
24. Distribütör firmanın TSE den onaylı Teknik Servis Hizmet Yeterliliği ve Sanayi Bakanlığı Satış Sonrası Hizmet Yeri Yeterliliği Belgesini vermelidir.
25. Teklif veren firma teklif etmiş olduğu cihazlarda 2 yıl süreyle garanti kapsamında ücretsiz yedek parça, 10 yıl süreyle de ücreti karşılığında yedek parça ve servis vermeyi garanti (taahhüt) etmelidir.
26. Teklif veren firmanın distribütör firmadan alınmış Yetkili Satıcı Belgesi olmalıdır.
PORTATİF ÇOKLU ÖLÇÜM CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ
-
Cihaz portatif olup ilgili problar alındığında pH, ORP, çözünmüş oksijen, iletkenlik, sıcaklık, TDS, tuzluluk, direnç, LBOD, florür, nitrat, sodyum, amonyak, klorür ve amonyum ölçümü yapabilmelidir.
-
Cihaza çift kanallı olmalı, aynı anda iki elektrod takılabilmeli ve aynı anda iki değer ekranda görülebilmelidir.
-
Cihazın menüsü Türkçe olmalıdır.
-
pH probu takıldığında cihazın pH aralığı 2 – 14, çözünürlüğü 0,1 / 0,01 / 0,001 aralığında seçilebilir ve doğruluğu ± 0,002 olmalıdır.
-
Ayrıca düşük iyon içerikli sular için 0 – 14 aralığında ölçüm yapabilen istenildiğinde alınabilen özel bir probu olmalıdır.
-
Cihazın ORP aralığı ±1200 mV ve çözünürlüğü 0,1 mV olmalıdır.
-
Cihaz çözünmüş oksijeni EPA onaylı LDO optik sensör teknolojisine göre ölçüm yapabilen kalibrasyon gerektirmeyen optik oksijen probu ile ölçebilmelidir.
-
Çözünmüş oksijen probu takıldığında cihazın çözünmüş oksijen aralığı 0,00 – 20,00 mg/l; %0 – 200 doygunluk, çözünürlüğü 0,1 / 0,01 mg/l; % 0,1 doygunluk ve doğruluğu ölçüm aralığının ± %1’i. Cihazın otomatik hava basıncı kompenzasyonu olmalıdır.
-
İletkenlik probu takıldığında cihaz iletkenlik aralığı olarak 0,01 µS/cm - 200 mS/cm, çözünürlük olarak 0,01 µS/cm (mak. 5 basamak) ve hassasiyet olarak ± % 0,5 değerlerine sahip olmalıdır. Cihazın sıcaklık kompanzasyonu şunlardan biri olarak seçilebilmelidir: lineer değil (DIN 38404 ve EN ISO 7888’e uygunluk), lineer değil (NaCl), lineer sabit [nümerik değer] % / ºC, kompanzasyonsuz.
-
Cihaz ilgili ISE’ler (iyon seçici elektrot) ve kimyasallar alındığında florür, nitrat, sodyum, amonyak, klorür ve amonyum ölçümü yapabilmelidir. Sodyum ölçüm aralığı 0,023 – 23.000 mg/l, nitrat ölçüm aralığı 0,1 – 14.000 mg/l NO3-N, klorür ölçüm aralığı 0,1 – 35.500 mg/l, florür ölçüm aralığı 0,01 – 19.000 mg/l, amonyak ölçüm aralığı 0,01 – 14.000 mg/l NH3-N, amonyum ölçüm aralığı 0,018 – 9.000 mg/l olmalıdır. ISE hassasiyeti ±0,1 mV olmalıdır.
-
İstenildiğinde alınan LBOD probunun ölçüm aralığı 0,05 – 20 mg/l, çözünürlüğü 0,01 mg/l, doğruluğu ±0,05 mg/l, tekrarlanabilirliği ±0,05 mg/l olmalıdır.
-
Cihazın sıcaklık aralığı -10,0 ºC – +110,0 ºC, çözünürlüğü 0,1 ºC ve hassasiyeti ± 0,3 ºC olmalıdır.
-
Cihazın TDS (Toplam Çözünmüş Katı Madde) aralığı 0,0-50,0 g/L, çözünürlüğü maksimum 3 basamak, hassasiyeti ölçüm aralığında ± 0,5 olmalıdır.
-
Cihaz tuzluluk aralığı olarak 0-42 g/kg, çözünürlük olarak 0.01 ppt’e kadar, hassasiyet olarak < 8 mg/L’de ± 0.1 mg/L değerlerine sahip olmalıdır.
-
Cihaz direnç aralığı olarak 2,5 Ω cm – 49 MΩ cm, çözünürlük olarak maksimum beş basamak, hassasiyet olarak ± %5 değerlerine sahip olmalıdır.
-
Cihaz tüm probları otomatik olarak tanımalıdır.
-
Cihaz otomatik tampon tanıma özelliğine sahip olmalıdır. pH için; IUPAC 1,679; 4,005; 7,000; 10,012, DIN 1,09; 4,65; 9,23, Renk kodlu 4, 7, 10 tamponlarını otomatik olarak tanımalıdır.
-
İletkenlik için kalibrasyon noktaları Demal (1 D; 0.1 D; 0.01 D), Molar (0.1 M; 0.01 M; 0.001 M), NaCl (%0.01; 25 µS/cm; 1000 µS/cm; 18 mS/cm); kullanıcı tanımlı (standart deniz suyu) şeklinde olmalıdır.
-
Cihaz 4 noktalı pH, 1 noktalı iletkenlik, 1 noktalı oksijen ve 5 noktalı ISE kalibrasyonu yapabilmelidir.
-
Okumaları otomatik yapabilmelidir.
-
Okuma modu ölçüm değeri sabitlenerek okuma; sürekli okuma ve zaman aralığı girilerek bu aralıklarda otomatik ölçümden biri olarak seçilebilmelidir.
-
Cihazın arayüzleri yazıcı için USB port, PC, tuştakımı ve USB hafıza çubuk şeklinde olmalıdır. USB flash bellek vasıtasıyla hafızasında depolanan 500 ölçüm bilgisi csv Excel formatında bilgisayara aktarılabilmelidir.
-
Cihaz şifre korumalı olmalıdır.
-
Veri yönetimi basit, ayrıntılı, toplam (GLP) olmalıdır.
-
Veri hafızası 500 okumayı kaydedebilmeli, veriler manuel ya da otomatik olarak hafızaya alınabilmelidir.
-
Arkadan aydınlatmalı ekrana sahip olmalı, gün ve zamanı ekranda göstermelidir. Ekranda ölçülen iki parametrenin sonucu aynı anda görünebilmelidir.
-
Cihaz IP67 koruma sınıfına sahip olmalıdır.
-
Cihaz 4 adet AA pil ile portatif olarak kullanılabildiği gibi, istenirse adaptörü vasıtasıyla elektrikle (250 V) çalışarak masatipi bir cihaz gibi de kullanılabilmelidir.
-
Cihaz ile birlikte 1 metre kablolu pH elektrodu, 1 metre kablolu iletkenlik probu, 10’ar adet küçük poşetlerde pH 4,01 ve pH 7,00 tampon çözeltileri, 1.000 µS/cm iletkenlik kalibrasyon çözeltisi ve 5 adet numune saklama kabı, 1 metre kablolu optik çözünmüş oksijen elektrodu cihaz için kılıf ve askıyı içeren çanta verilmelidir.
-
İthalatcı firma Türkiye yetkili satıcısı olduğunu teklifle birlikte belgelendirmelidir
-
İthalatcı firma 10 yıl yedek parça garantisi vermelidir
-
Satıca firmanın ithalatçı firmadan aldığı yetkili satıcı belgesi olması ve bunu teklifle birlikte sunması gerekir
NOT:
-
Yukarıda Cins Ve Miktarı Yazılı Ürünün Teklif Değerlendirmesi Sonucu Hangi Firmada Kalır İse Sipariş Tarihinden İtibaren 15 Gün İçerisinde Mühendislik Fakültesi Deposuna Teslim Edilecektir.(Şayet malzeme yurt dışından temin edilecekse veya imalat edilecekse teslim süresi teklif de bildirilecektir.)
-
Teklif Mektupları Firma Başlıklı Kağıtlarına Yazılacak.
-
Silinti Ve Kazıntı Olan Teklifler Reddedilir.
-
Zamanında Verilmeyen, Açık Adres, Kaşe Ve İmza Olmayan Teklifler Değerlendirilmeye Alınmayacaktır.
-
Teklif Zarfları Kapalı Olmalı Ve Teklif Konusu Zarfın Üzerine Yazılı Olmalıdır.
-
Teklif Edilen Ürünlerin, Birim Fiyatı Yazılmalıdır.
-
Ayrı Ayrı kalemlere Teklif verilebilir
Temel
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
Kurumsal
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
- +
- İhale Sonuç İlanları
- İlansız İhale Sonuçları
- Sonuç Alarmları
- KİK Kararları
- Firma ve Rakip Analizleri
- Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
- İhale Öncesi Olası Rakipler
- İdare Analizleri
- Bütçe Tahminleri
- Yüklenicileri
- Yaklaşık Maliyet Analizleri
- Sektör Analizleri
- Sektördeki Öncü Firmalar
- İş Dağılımları
- Pazar Araştırmaları
- Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
- Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
- Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)