İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Genel Yemekhane Kanalizasyon Hattı Bakım Ve Onarımı

İhale No 904611
Sektör İnşaat, Peyzaj, Taahhüt
İdare Ankara 4. Kolordu Komutanlığı
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Ankara
İşin İli Ankara
Yayın Tarihi 9 Nisan 2015
İhale Tarihi 15 Nisan 2015 15:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI WEB SİTESİNDE YAYINLANAN İHALE İLANI
İŞİN ADI :    GENEL YEMEKHANE KANALİZASYON HATTI BAKIM VE ONARIMI
İLAN TÜRÜ ve USULÜ:    DOĞRUDAN TEMİN - Doğrudan Temin Alımları
 
İDARE ADI:    4 UNCU KOLORDU KOMUTANLIGI
ADRESİ:    ORGENERAL ESREF AKINCI KISLASI MAMAK/ANKARA
TELEFON VE FAX NUMARASI:    +903123695710-2977 - +903123699376
ELEKTRONİK POSTA ADRESİ:    
 
MALIN NİTELİĞİ VE TÜRÜ:    BAKIM VE ONARIM İŞİ
MİKTARI:    25    Kalem
MALIN TESLİM YERİ:    28 inci Mknz.P.Tug.625 Tük.Mal Say.lığı Deposu
MALIN TESLİM TARİHİ/TARİHLERİ:    30 GÜN
İhalenin YAPILACAĞI YER:    4'üncü Kor.K.lığı İhale Komisyon Başkanlığı Mamak/ANKARA
İhalenin TARİH VE SAATİ:    15/4/2015-15:00
 
İHALE İLANI METNİ  




2001-YEM-BET-161 ALBÜM NUMARALI GENEL YEMEKHANE KANALİZASYON HATTI
BAKIM VE ONARIMI İŞİ GENEL İSTEKLER İLE ÖZEL İDARİ ŞARTNAMESİ






İ Ç İ N D E K İ L E R


1. KONU
2. GENEL HUSUSLAR
3. İSTEK VE ÖZELLİKLER
4. NUMUNE ALMA
5. DENETİM VE MUAYENE METODLARI
6. AMBALÂJLAMA VE ETİKETLEME 
7. GARANTİ ŞARTLARI



















ŞARTNAME NU : 2015/3
İŞİN TANIMI :2001-YEM-BET-161 ALBÜM NUMARALI GENEL YEMEKHANE KANALİZASYON HATTI BAKIM VE ONARIM İŞİ
YERİ : 28’İNCİ MEKANİZE PİYADE (BG)TUGAY KOMUTANLIĞI MAMAK/ANKARA 

1. KONU :
Bu şartname “2001-YEM-BET-161 Albüm Numaralı Genel Yemekhane Kanalizasyon Hattı Bakım ve Onarımı” işinin istek ve özelliklerini, muayene metotlarını ve diğer hususları kapsar.

2. GENEL HUSUSLAR:
2.1 Bakım ve onarım/yenileme işinde kullanılacak malzemeler, güncel Ulusal ve Uluslar arası Kalite Derecelendirme Belgelendirme Kuruluşları Standartlarına (TSE, TSEK, TSE-EN, ISO 9001, DIN), fen kurallarına ve yürürlükte olan kanun ve yönetmeliklere uygun olacaktır. Kullanılacak malzemeler daha önce kullanılmamış orijinal, hasarsız, birinci sınıf malzemeler arasından idarenin onayına sunulduktan sonra seçilecektir.
2.2 Garanti süresince her türlü tasarım, imalat ve/veya işçilik hata/eksiklikleri yüklenici firma tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici firma tarafından yapılacaktır. İş garanti süresi boyunca iş yapılan yapılarda ve yerlerde oluşacak her türlü hasardan (örneğin asfalt hasarı, alt/üst yapı hasarları vb.) kabul esnasında ortaya çıkmamış dahi olsa, yüklenici firma sorumlu olup, bu hasar ve bozukluğun tespiti halinde her türlü onarımı yüklenici tarafından yapılacaktır. Yapım esnasında bozulan veya hasar gören yol, alt yapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar vs. eski hale getirilecek şekilde onarılacaktır. 
2.3 Kullanılacak tüm malzemelerin nakliye yatay ve düşey taşımalar, yükleme ve boşaltmalar, işçilik, idare tarafından istenilen yere istif ve tasnif işleri yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.
2.4 İşe başlamadan önce yüklenici ile idare arasında kışla içerisinde çalışma esaslarını belirleyen Güvenlik Protokolü yapılacaktır. 
2.5 İş başlamadan önce, yüklenici tarafından iş planı/programı hazırlanarak idareye yazılı olarak verilecektir. Söz konusu iş, sözleşme öncesi firma tarafından mutlaka yerinde görülecek, dolayısıyla keşifte ve metrajda idarece atlanmış, hatalı yazılmış hususlar firma tarafından düzeltilecek ve ileride idareye karşı öne sürülemeyecektir.
2.6 İhale kapsamında yapımı ve/veya onarımı istenilen her türlü malzeme, kullanıcı ile koordine edilerek uygulamaya sokulacak, koşullara uygun yapım şartları sağlanıp sağlanmadığı idare ve idarenin görevlendireceği yapı denetim görevlisi/görevlileri aracılığıyla tespit edilecek, söz konusu şartlara haiz olamayan imalat yeniden yaptırılacaktır.
2.7 Yüklenici imalat ve olası tamirat için gerekli olacak tüm ana ve yardımcı aracı, iş aletini ve sarf malzemesini kendisi sağlamayı kabul eder. Yüklenici, iş sahasında gerekli emniyet tedbirlerini alacak, iş güvenliği için uygun uyarı levhaları asacaktır. Ayrıca şantiyede çalıştırdığı personelin ikamesinden ve kullanılacak makine ve teçhizatın temin edilmesinden sorumludur. 
2.8 Bakım ve onarım işi; yer teslim tarihinden itibaren 30 (Otuz) takvim günü içerisinde bitirilerek, işyeri idareye teslim edilecektir. 
2.9 Yüklenici tarafından talep edilmesi durumunda, idareye ait elektrik ve su kullanılabilecektir. Bu durumda, işe başlamadan önce elektrik ve su için ayrı ayrı elektronik süzme sayaç takarak kullandığı elektrik ve su tutarını belirleyecektir. İşin bitimini müteakip sayaç sökülerek o ayki elektrik ve su faturasındaki birim fiyat üzerinden kullanılan tutar, 4'üncü Kolordu Saymanlık Müdürlüğüne yatırılacaktır. Yatırılan elektrik ve su bedeline ait dekontlar yapı denetim heyetine teslim edilecektir.
2.10 İş kapsamında imalatların yapılması sırasında; söküm vb. durumlarda ortaya çıkan tüm malzemeler idareye aittir. Ancak idare tarafından moloz olarak kabul edilen malzemelerin; taşıtlara yüklenmesi ve şantiye sahasından uzaklaştırılması yükleniciye aittir.





3. İSTEK VE ÖZELLİKLER: 
(İNŞAAT GRUBU)

İNŞ-3.1 HER TÜRLÜ ASFALT KESİLMESİ
3.1.1 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen koruge boru döşenecek kanalizasyon hatlarının bulunduğu yerlerde kazı işlerinden önce asfalt kesim işi yapılacaktır. 
3.1.2 Asfalt kesilmesi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir.

İNŞ-3.2 MAKİNE İLE HER DERİNLİK VE HER GENİŞLİKTE YUMUŞAK VE SERT KÜSKÜLÜK KAZILMASI (DERİN KAZI)
3.2.1 Yumuşak ve sert küskülük zeminde; makina ile kazının yapılması, çıkan malzemenin kanalizasyon boruları ve rögarlar yerleştirildikten sonra dolgu malzemesi olarak kullanılması maksadıyla, kazı alanı etrafında uygun bir yere istiflenmesi ve kazı alanının düzenlenmesi işi.
3.2.2 Kazı alanının tesviye ve tanzimi için yapılan her türlü işçilik, malzeme, makine, araç ve gereç giderleri yükleniciye aittir.
3.2.3 Ölçü kazının hacmi kazı projesi üzerinden m3 olarak hesaplanır. Derinlik zammı ödenmez.
3.2.4 Kanal sökümü ve rögar sökümü kazıya dahildir.
3.2.5 Kazıdan çıkartılan kullanılmayacak olan hafriyat malzeme, Kışla dışarısına Belediyenin uygun gördüğü yerlere taşınarak atılacaktır.

İNŞ-3.3 EL İLE HER DERİNLİKTE YUMUŞAK VE SERT KÜSKÜLÜK ZEMİNDE GENİŞ DERİN KAZI YAPILMASI(SERT KİL, YUMUŞAK MARN VE TÜF, SIKIŞIK GRAVYE, KAZI GÜÇLÜĞÜ BENZERLİĞİNDEN DOLAYI ÇAMUR, AYRIŞMIŞ VE ÇATLAKLI KAYA, AYRIŞMIŞ VE ÇATLAKLI KAYA, AYRIŞMIŞ YAPIDAKİ GRE, ŞİST, TAŞLAŞMIŞ MARN VE KİL,0-0) 
3.3.1 Yumuşak ve sert küskülük zeminde, makine ile kazı yapılmanın mümkün olmadığı yerlerde; el ile kazının yapılması, çıkan malzemenin kanalizasyon boruları ve rögarlar yerleştirildikten sonra dolgu malzemesi olarak kullanılması maksadıyla, kazı alanı etrafında uygun bir yere istiflenmesi ve kazı alanının düzenlenmesi işi.
3.3.2 Kazı alanının tesviye ve tanzimi için yapılan her türlü işçilik, malzeme, makine, araç ve gereç giderleri yükleniciye aittir.
3.3.3 Ölçü kazının hacmi kazı projesi üzerinden m3 olarak hesaplanır. Derinlik zammı ödenmez
3.3.4 Kanal sökümü ve rögar sökümü kazıya dahildir.
3.3.5 Kazıdan çıkartılan kullanılmayacak olan hafriyat malzeme, Kışla dışarısına Belediyenin uygun gördüğü yerlere taşınarak atılacaktır.

İNŞ-3.4 KİLİT TAŞI SÖKÜMÜ
3.4.1 Kilit taşı sökülmesi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, kilit taşı sökülmesi işidir. Sökülen kaplama alanı m² olarak hesaplanır.
3.4.2 Sökülen malzeme, kanalizasyon hattı döşendikten sonra tekrardan kaplama için kullanılacaktır. Bu nedenle itina ile sökülmesi gerekmektedir. 
3.4.3 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde söküm ve döşeme işi yapılacaktır.
3.4.4 Kanalizasyon hattı döşendikten sonra sökülen kilit taşları eski haline uygun olarak yeniden döşenecektir. Döşeme için ihtiyaç duyulan tüm malzemeler yüklenici tarafından tedarik edilecektir.

İNŞ-3.5 SERAMİK, FAYANS VB. KAPLAMA SÖKÜLMESİ
3.5.1 Seramik, fayans vb. kaplama sökülmesi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, seramik, fayans vb. kaplama sökülmesi işi. Sökülen kaplama alanı m² olarak hesaplanır.
3.5.2 Sökülen moloz malzeme, Kışla dışarısına Belediyenin uygun gördüğü yerlere taşınarak atılacaktır.
3.5.3 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde söküm işi yapılacaktır.
İNŞ-3.6 Ø=300 MM ANMA KORUGE KANALİZASYON BORULARI YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN (HDPE) VE POLİPROPİLEN (PP) ESASLI (TS EN 13476-1) (SN 8)
3.6.1 Mevcut durumda bulunan eski kanalizasyon hatları söküldükten ve koruge borularının döşenmesine uygun hale getirilmesinden sonra işe başlanacaktır.
3.6.2 Koruge borular; kanalizasyon sistemlerinde kullanılmaya uygun, Ø 300 mm çapında, 6-8 metre uzunluğunda ve TSE belgeli olacaktır.
3.6.3 Borular; polietilen hammaddeden üretilmiş, uzun ömürlü, kimyasallara, korozyona ve darbelere karşı dayanıklı olacaktır.
3.6.4 Koruge borular, sızdırmazlığı sağlamak için muflu contalı veya manşon contalı olacaktır.
3.6.5 Döşeme alanının temizlenmesi, her türlü malzeme ve kayıpları ile işyerinden çıkan atık malzemelerin yükleme, taşıma ve boşaltma işçilikleri yükleniciye aittir.
3.6.6 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde yapılacaktır. Ölçü proje üzerinden m olarak hesaplanır.

İNŞ-3.7 Ø=400 MM ANMA KORUGE KANALİZASYON BORULARI YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN (HDPE) VE POLİPROPİLEN (PP) ESASLI (TS EN 13476-1) (SN 8)
3.7.1 Mevcut durumda bulunan eski kanalizasyon hatları sökülerek koruge borularının döşenmesine uygun hale getirilmesinden sonra işe başlanacaktır.
3.7.2 Koruge borular; kanalizasyon sistemlerinde kullanılmaya uygun, Ø 400 mm çapında, 6-8 metre uzunluğunda ve TSE belgeli olacaktır.
3.7.3 Borular; polietilen hammaddeden üretilmiş, uzun ömürlü, kimyasallara, korozyona ve darbelere karşı dayanıklı olacaktır.
3.7.4 Koruge borular, sızdırmazlığı sağlamak için muflu contalı veya manşon contalı olacaktır.
3.7.5 Döşeme alanının temizlenmesi, her türlü malzeme ve kayıpları ile işyerinden çıkan atık malzemelerin yükleme, taşıma ve boşaltma işçilikleri yükleniciye aittir.
3.7.6 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde yapılacaktır. Ölçü proje üzerinden m olarak hesaplanır.

İNŞ-3.8 Ø=200 MM ANMA KORUGE KANALİZASYON BORULARI YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN (HDPE) VE POLİPROPİLEN (PP) ESASLI (TS EN 13476-1) (SN 8)
3.8.1 Mevcut durumda bulunan eski kanalizasyon hatları sökülerek koruge borularının döşenmesine uygun hale getirilmesinden sonra işe başlanacaktır.
3.8.2 Koruge borular; kanalizasyon sistemlerinde kullanılmaya uygun, Ø 200 mm çapında, 6-8 metre uzunluğunda ve TSE belgeli olacaktır.
3.8.3 Borular; polietilen hammaddeden üretilmiş, uzun ömürlü, kimyasallara, korozyona ve darbelere karşı dayanıklı olacaktır.
3.8.4 Koruge borular, sızdırmazlığı sağlamak için muflu contalı veya manşon contalı olacaktır.
3.8.5 Döşeme alanının temizlenmesi, her türlü malzeme ve kayıpları ile işyerinden çıkan atık malzemelerin yükleme, taşıma ve boşaltma işçilikleri yükleniciye aittir.
3.8.6 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde yapılacaktır. Ölçü proje üzerinden m olarak hesaplanır.

İNŞ-3.9 Ø=150 MM ANMA KORUGE KANALİZASYON BORULARI YÜKSEK YOĞUNLUKLU POLİETİLEN (HDPE) VE POLİPROPİLEN (PP) ESASLI (TS EN 13476-1) (SN 8)
3.9.1 Mevcut durumda bulunan eski kanalizasyon hatları sökülerek koruge borularının döşenmesine uygun hale getirilmesinden sonra işe başlanacaktır.
3.9.2 Koruge borular; kanalizasyon sistemlerinde kullanılmaya uygun, Ø 150 mm. Çapında, 6-8 metre uzunluğunda polietilen hammaddeden üretilmiş, uzun ömürlü, kimyasallara, korozyona ve darbelere karşı dayanıklı ve TSE belgeli olacaktır.
3.9.3 Koruge borular, sızdırmazlığı sağlamak için muflu contalı veya manşon contalı olacaktır.
3.9.4 Döşeme alanının temizlenmesi, her türlü malzeme ve kayıpları ile işyerinden çıkan atık malzemelerin yükleme, taşıma ve boşaltma işçilikleri yükleniciye aittir.
3.9.5 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde yapılacaktır. Ölçü proje üzerinden m olarak hesaplanır.
İNŞ-3.10 BETON SANTRALİNDE ÜRETİLEN VEYA SATIN ALINAN VE BETON POMPASIYLA BASILAN, C 16/20 BASINÇ DAYANIM SINIFINDA BETON DÖKÜLMESİ (BETON NAKLİ DAHİL)
3.10.1 Beton üretimine uygun komple beton tesisinde standardına ve projesine uygun, yıkanmış, elenmiş granülometrik kum-çakıl ve/veya kırma taş, çimento su ve gerektiğinde katkı malzemesi ile C 16/20 sınıfında üretilen veya bu niteliklere sahip beton tesisinden satın alınan hazır beton harcının ; beton kalite kontrollerinin yapılması, transmiksere yüklenmesi, iş yerine kadar nakli, döküm yerine beton pompası ile basılması, yerleştirilmesi, vibratör ile sıkıştırılması, sulanması, soğuktan sıcaktan ve diğer dış etkenlerden korunması ve bakımının yapılması işi.
3.10.2 İnşaat yerindeki, yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü malzeme ve kayıpları, işçilik makine araç ve laboratuvar giderleri yüklenici firmaya aittir.
3.10.3 Üretilen veya satın alınan betonun üretildiği tesisin, TSE ve mevzuatın gerektirdiği diğer belgelere sahip olması ve bu belgeleri imalata başlamadan önce idareye vermesi zorunludur.
3.10.4 C 16/20 sınıfında temin edilen beton, projede belirtilen yerlere dökülecek ve tesviye edilecektir.

İNŞ-3.11 HAZIR BETON MUAYENE BACASI ELEMANLARI İLE 80CM ÇAPINDA RÖGAR YAPILMASI
3.11.1 Hazır rögar yapılacak yerin uygun derinliği ayarlanarak ve projede belirtilen boru bağlantıları dikkate alınarak, 80 cm. çapında rögar elemanlarının temini ve yerine montajı yapılacaktır.
3.11.2 Hazır rögar tabanı, rögar bilezikleri, muayene baca koniği rögarın yapılacağı yere göre adetleri ve yükseklikleri uygun olarak temin edilecektir. Hazır rögar tabanının temininde veya projede belirtilen mahale taşınması gibi karşılaşılacak sorunlara (dökme beton ile yerinde imal, vb.) idarenin onayı ile tekniğine uygun olarak çözüm üretilecek ve idarenin alacağı karar esas olacaktır. 3.11.3 Hazır rögar tabanı, üzerine konacak rögar baca bilezikleri ve muayene baca koniği ile uyumlu olacaktır.
3.11.4 Hazır rögar tabanlarındaki giriş ve çıkış sayıları projedeki boru hatları dikkate alınarak belirlenecektir.
3.11.5 Her türlü malzeme ve zayiatı, makine işçilik, alet ve edevat giderleri, iş yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşımalar, boşaltma, müteahhit karı ve genel giderler dahildir.
3.11.6 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde yapılacaktır. Ölçü proje üzerinden adet olarak hesaplanır.

İNŞ-3.12 HAZIR BETON MUAYENE BACASI ELEMANLARI İLE 125CM ÇAPINDA RÖGAR YAPILMASI
3.12.1 Hazır rögar yapılacak yerin uygun derinliği ayarlanarak ve projede belirtilen boru bağlantıları dikkate alınarak, 125 cm. çapında rögar elemanlarının temini ve yerine montajı yapılacaktır.
3.12.2 Hazır rögar tabanı, rögar bilezikleri, muayene baca koniği rögarın yapılacağı yere göre adetleri ve yükseklikleri uygun olarak temin edilecektir. Hazır rögar tabanının temininde veya projede belirtilen mahale taşınması gibi karşılaşılacak sorunlara (dökme beton ile yerinde imal, vb.) idarenin onayı ile tekniğine uygun olarak çözüm üretilecek ve idarenin alacağı karar esas olacaktır. 
3.12.3 Hazır rögar tabanı, üzerine konacak rögar baca bilezikleri ve muayene baca koniği ile uyumlu olacaktır.
3.12.4 Hazır rögar tabanlarındaki giriş ve çıkış sayıları projedeki boru hatları dikkate alınarak belirlenecektir.
3.12.5 Her türlü malzeme ve zayiatı, makine işçilik, alet ve edevat giderleri, iş yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşımalar, boşaltma, müteahhit karı ve genel giderler dahildir.
3.12.6 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde yapılacaktır. Ölçü proje üzerinden adet olarak hesaplanır.

İNŞ-3.13 Ø 150 MM ANMA ÇAPLI SERT PVC KANALİZASYON BORUSU TEMİNİ VE YERİNE KONULMASI
3.13.1 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde ø 150 mm anma çaplı sert PVC kanalizasyon borusu ile tuvaletlerden gelen çıkış borularının rögarlara bağlantısı yapılacaktır. Ölçü proje üzerinden m olarak hesaplanır.
3.13.2 Kullanılacak borular, TSE standartlarına ve pis su tesisatına uygun, sert PVC malzemeden üretilmiş ve montaj elemanları ile komple olacaktır.
3.13.3 İnşaat yerindeki her türlü bağlantı, dirsek parçaları, yükleme, yatay ve düşey taşıma boşaltma her türlü malzeme ve kayıpları, işçilik araç ve giderleri yüklenici firmaya aittir.

İNŞ-3.14 Ø 100 MM ANMA ÇAPLI SERT PVC KANALİZASYON BORUSU TEMİNİ VE YERİNE KONULMASI
3.14.1 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde ø 100 mm anma çaplı sert PVC kanalizasyon borusu ile tuvaletlerden gelen çıkış borularının rögarlara bağlantısı yapılacaktır. Ölçü proje üzerinden m olarak hesaplanır.
3.14.2 Kullanılacak borular, TSE standartlarına ve pis su tesisatına uygun, sert PVC malzemeden üretilmiş ve montaj elemanları ile komple olacaktır.
3.14.3 İnşaat yerindeki her türlü bağlantı, dirsek parçaları, yükleme, yatay ve düşey taşıma boşaltma her türlü malzeme ve kayıpları, işçilik araç ve giderleri yüklenici firmaya aittir.

İNŞ-3.15 GALVANİZ SAC RÖGAR KAPAĞI İMALATI VE MONTAJI (150cm x 150 cm)
3.15.1 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde, 8-10mm. kalınlığında 150cm x 150 cm ebadında galvaniz sac ile rögar kapağı imal edilerek montajı yapılacaktır. 
3.15.2 İnşaat yerindeki her türlü bağlantı, dirsek parçaları, yükleme, yatay ve düşey taşıma boşaltma her türlü malzeme ve kayıpları, işçilik araç ve giderleri yüklenici firmaya aittir.
3.15.3 Ölçü proje üzerinden adet olarak hesaplanır.

İNŞ-3.16 RÖGAR KAPAĞI, PİK DÖKÜM (60 CM ÇAPINDA) TEMİNİ VE YERİNE KONULMASI
3.16.1 Kanalizasyon rögar kapakları; 135 (+,- 5kg) ağırlığında, orta ve ağır trafik şartlarına uygun ve pik döküm malzemeden üretilmiş, kanalizasyon alt yapı menhol bacalarında kullanılmaya uygun, doksan derece açılabilir, menteşeli ve havalandırma delikli olacaktır.
3.16.2 Her türlü malzeme ve zayiatı, makine, işçilik, alet ve edevat giderleri, iş yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşımalar, boşaltma, müteahhit karı ve genel giderler dahildir.
3.16.3 Ölçü adet olarak hesaplanır.
3.16.4 Rögar kapağı çevresinin dolgu, beton ve benzeri kaplama imalatları kendi pozundan ayrıca ödenir.

İNŞ-3.17 YAĞ TUTUCULU RÖGAR SÖKÜMÜ
3.17.1 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerde yağ tutuculu rögar söküm işi yapılacaktır. 
3.17.2 Yağ tutuculu rögar sökümü için, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhildir.
3.17.3 Ölçü proje üzerinden adet olarak hesaplanır

İNŞ-3.18 YAĞ TUTUCULU RÖGAR YAPIMI
3.18.1 Mahal çizelgesinde gösterilen yerlerde, projesine uygun yağ tutuculu rögar yapılacaktır. Projede gösterilen Y3 yağ tutucusu 220 cm. uzunluğunda, 94 cm. genişliğinde ve 100 cm yüksekliğinde olacaktır. 
3.18.2 İnşaat yerindeki her türlü bağlantı, dirsek parçaları, yükleme, yatay ve düşey taşıma boşaltma her türlü malzeme ve kayıpları, işçilik araç ve giderleri yüklenici firmaya aittir
3.18.3 Ölçü proje üzerinden adet olarak hesaplanır.

İNŞ-3.19 ASFALT SERİLMESİ
3.19.1 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde el ile asfalt serimi yapılarak eski haline getirilecektir. 
3.19.2. Elle sermede karışım sıcaklık şartlarına aynen uyulacaktır. Elle sermede, serme işlemi en çok on dakikada bitirilecek şekilde karışım miktarı ayarlanarak yapılacaktır. Karışımın elle serilmesi, plan profil ve en kesitlerine uygun olacaktır. Elle sermede kürek, gelberi ve düzeltme tahtası tırmık kullanılacaktır. Karışımın el ile yapılmasında, karışımın ayrışmaya uğraması önlenecektir. Karışımın yüzey düzgünlüğü düzeltme tahtası veya profili kullanılarak kontrol edilecektir.
3.19.3 Her türlü malzeme ve zayiatı, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma işçilik müteahhit genel giderleri yüklenici firmaya aittir.
3.19.4 Ölçü proje üzerinden m3 olarak hesaplanır.

İNŞ-3.20 KANALİZASYON HATTI TEMİZLİĞİ
3.20.1 Her türlü malzeme ve zayiatı, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma işçilik müteahhit genel giderleri yüklenici firmaya aittir.
3.20.2 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde, personel ve el aletleri ile açılamayacak durumda tıkanık olan yerlerin açılması ve temizlenmesi için kuka, vidanjör, kılavuz makinesi gibi temizleme araç/makineleri kullanılarak uygun aparatlar takılmak suretiyle, ileriye veya geriye doğru tazyik yöntemi ile açılarak kanal akıntılarının normale döndürülmesi sağlanacaktır.
3.20.3 Ölçü proje üzerinden m. olarak hesaplanır.
3.20.4 Kanal temizliğine başlamadan önce çalışma alanının çevre güvenliği (ikaz uyarı levhaları, şerit çekilmesi, vb.) yüklenici tarafından alınacaktır.
3.20.5 Temizlik sonrası çıkan artık, pislik ve atıkların etrafa zarar vermeyecek şekilde poşetlenmesi ve Belediyenin uygun gördüğü yerlere atılması sağlanacaktır.
3.20.6 Bakım veya temizliğin bitimini müteakip, rögar kapakları düzgün olarak yerine konacaktır.
3.20.7 Yüklenici tarafından yapılan müdahaleler esnasında rögarlarda, kanalizasyon hattında, bağlantı elemanlarında, baca kapakları ve etrafında oluşabilecek arıza ve hasarlar yüklenici tarafından giderilecektir.

İNŞ-3.21 RÖGAR TEMİZLİĞİ 
3.21.1 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerlerde yapılacaktır.
3.21.2 Her türlü malzeme ve zayiatı, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma işçilik müteahhit genel giderleri yüklenici firmaya aittir.
3.21.3 Ölçü proje üzerinden adet olarak hesaplanır.
3.21.4 Rögar temizliğine başlamadan önce çalışma alanının çevre güvenliği (ikaz uyarı levhaları, şerit çekilmesi, vb.) yüklenici tarafından alınacaktır.
3.21.5 Belirlenen rögar/muayene bacalarının kapakları açılacak, kontrolü yapılacak ve içerisine girilmek suretiyle el aletleri (kısa kürek, mala, gelberi, vb.) kullanılarak temizliği yapılacaktır.
3.21.6 Personel ve el aletleri ile açılamayacak durumda tıkanık olan yerlerin açılması ve temizlenmesi için kuka, vidanjör, kılavuz makinesi gibi temizleme araç/makineleri kullanılarak uygun aparatlar takılmak suretiyle, ileriye veya geriye doğru tazyik yöntemi ile açılacak ve kanal akıntılarının normale döndürülmesi sağlanacaktır.
3.21.7 Temizlik sonrası çıkan artık, pislik ve atıkların etrafa zarar vermeyecek şekilde poşetlenmesi ve Belediyenin uygun gördüğü yerlere atılması sağlanacaktır.
3.21.8 Yüklenici tarafından yapılan müdahaleler esnasında rögarlarda, bağlantı elemanlarında, baca kapakları ve etrafında oluşabilecek arıza ve hasarlar yüklenici tarafından giderilecektir.
3.21.9 Bakım veya temizliğin bitimini müteakip, rögar kapakları düzgün olarak yerine konacaktır.

İNŞ-3.22 3CM RENKLİ MERMER DÖŞEME KAPLAMASI YAPILMASI (3X30XSERBEST BOY)
3.22.1 Şartnamesine uygun olarak yapılmış tesviye betonu yüzünün temizlenmesi, ıslatılması, üzerine 3 cm. kalınlıkta, 400 kg. çimento dozlu bir tabaka yapılması, bunun üzerine aralıkları en çok 2 mm. olmak üzere, 3 cm. kalınlığında, 30 cm.x serbest boy ebadında mermerlerin (Söğüt Bej) projesindeki şekil ve taksimatına göre döşenmesi, derzlerin normal veya renkli çimento şerbetiyle doldurulması, döşeme esnasında kırılan veya çatlayan levhaların değiştirilmesi, döşeme yüzünün harç boşluklarından temizlenmesi, silinmesi işlerini kapsar.
3.22.2 Her türlü malzeme ve zaiyatı, iş yerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma işçilik müteahhit genel giderleri yüklenici firmaya aittir.
3.22.3 Çıkan bütün molozlar yüklenici firma tarafından iş yerinden kışla dışarısına belediyenin uygun gördüğü yerlere taşınarak atılacaktır.
3.22.4 Projede gösterilen yerlerde yapılacak olan renkli mermer döşeme kaplamasının rengi sökülen mermer ile aynı renkte olacaktır.

İNŞ-3.23 1,2 MM KALINLIĞINDA GALVANİZ SAC KABLO TAVASI TEMİNİ VE MONTAJI
3.23.1 Kablo taşıyıcıları, projede belirtilen yerlerde, kabloların yatay dağılımı için delikli saçtan yapılmış ve ağır hizmet tipi kablo taşıyıcıları kullanılacaktır. (Genişlik=200mm, Yükseklik=60mm, Et Kalınlığı=1.2 mm. Uzunluk=21 metre)
3.23.2 Mahal çizelgesinde ve projesinde gösterilen yerde mevcut durumda açıkta bulunan kablolar tava içerisine alınacaktır.
3.23.3 Ölçü proje üzerinden kg olarak hesaplanır.
3.23.4 İnşaat yerindeki her türlü bağlantı, dirsek parçaları, yükleme, yatay ve düşey taşıma boşaltma her türlü malzeme ve kayıpları, işçilik araç ve giderleri yüklenici firmaya aittir.

İNŞ-3.24 TABİİ TAŞ TOZU TEMİNİ VE SERİLMESİ
3.24.1 Taş ocağından temin edilen tabii taş tozunun iş yerine getirilmesi, makine/el ile Koruge boru döşenecek kazılmış bölgeye bir kat, koruge kanalizasyon boruları yerleştirildikten sonra bir kat olmak üzere (yastıklama) serilmesi işi.
3.24.2 Her türlü malzeme ve zayiatı, makine, işçilik, alet ve edevat giderleri, iş yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşımalar, boşaltma, müteahhit karı ve genel giderler dahildir.

İNŞ-3.25 MAKİNE İLE TUVENAN KUM ÇAKIL TEMİN EDİLEREK, MAKİNE İLE SERME, SULAMA, SIKIŞTIRMA YAPILMASI
3.25.1 Kazı yapılan yerlerde dolgu malzemesi olarak tuvenan kum çakılın, sahaya dökülmesi, serilmesi, sulanması, uygun bir şekilde sıkıştırılması için her türlü işçilik, malzeme ve zayiatı, işyerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit karı ve genel giderler dahildir. 
3.25.2 Ölçü tuvenan kum çakılın döküldüğü saha ve kalınlık projesi üzerinden ölçülür ve hacmi bulunur. 

4.NUMUNE ALMA : 
4.1 Alınan malzemelerin tamamı kullanılacaktır. Numune alınmayacaktır.
4.2 İnşaatın bünyesine/imalata girecek her türlü malzemenin birinci sınıf olması, idare tarafından beğenilmesi ve açıklandığı şekilde kontrolden geçmesi esastır. İdare, imalat kaleminin özelliğine göre hangi imalat içinde malzeme seçimi yapacağını yer teslimini müteakip belirler ve işin aciliyetine göre ve/veya şifahi olarak yükleniciye bildirir. İdare tarafından, yer teslimi ile birlikte, özellik arz eden imalat için, yükleniciden numune seçimi istenmesi halinde, imalattan yeteri kadar süre önce, imalatın özelliğine uygun olarak seçilmiş malzeme numunelerini (3 veya daha fazla) idareye sunacak ve idarenin onayını alacaktır. 
4.3 Kontrol personelince uygunluğu belirlenen malzemelerin gerekli belgelere (TSE, TSEK v.b. muadili belgelerden herhangi birisine veya birkaçına) ve teknik yeterliliğe sahip olması durumunda, yükleniciye ivedilikle bildirilecektir. Sunulan malzemelerin hiçbirinin uygun olmaması halinde yüklenici, yeniden üç veya daha fazla numuneyi gecikmeksizin idare onayına sunacaktır.

5. DENETİM VE MUAYENE :
5.1. Onarımdan dolayı bina ve müştemilatında oluşacak bozukluk hata onarım eksikleri keşifte eksik olarak gösterilmiş bile olsa yüklenici tarafından karşılanacaktır.
5.2. İmalatlar; Yapım işleri Genel Şartnamesi, Teknik Şartname hükümleri ve yapı denetim görevlisinin öneri, tavsiye ve istekleri doğrultusunda yapılacaktır. Aykırı durumlarda yapı denetim görevlisi yapılan imalatların düzeltilmesini, sökülüp veya yıkılıp tekrar yapılmasını isteyebilir.
5.3. Muayene ve kontroller sırasında doğabilecek her türlü kaza ve hasarlardan yüklenici sorumlu olacaktır.
5.4. Muayenelerde gerekli olabilecek araç, malzeme vb. yüklenici tarafından temin edilecektir. Muayene ve kontrol esnasında her türlü masraf yükleniciye ait olacaktır.
5.5. Bu teknik şartnamede belirtilmeyen hususlar ve uygulama hususları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının İnşaat ve Tesisat Birim Fiyatları, İnşaat Birim Fiyat Analizleri vb. kaynaklardaki esaslar geçerlidir.
5.6. “2001-YEM-BET-161 ALBÜM NUMARALI GENEL YEMEKHANE KANALİZASYON HATTI ONARIMI” işinin; muayene, kontrol ve kabulü Kamu İhale Kanunu “Yapım İşleri Muayene ve Kabul Yönetmeliği” hükümlerine göre yapılacaktır. %100 (yüzde yüz) göz muayenesi uygulanacaktır. Ayrıca kanalların ve rögarların usulüne uygun olarak çalışıp çalışmadığı tazyikli su verilmek suretiyle kontrol edilecektir.

6. AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME: 
6.1 Malzemelerin taşınma esnasında dış etkenlerden ve hava şartlarından etkilenmeyecek şekilde korunması yükleniciye aittir.
6.2 Kullanılacak bütün malzemeler, piyasa teamülü orijinal, kullanılmamış ve yeni olacaktır.
6.3 Kullanılacak malzemelerin üzerinde kalite standardını ve özelliğini belirten etiket veya açıklayıcı yazı olacaktır.

7. GARANTİ ŞARTLARI:
7.1 Kullanılacak malzemelerin garanti süresi, yapılacak olan sözleşme kapsamında en az 2 (iki) yıl olacaktır. Garanti süresince her türlü eksiklik, yüklenici tarafından onarılacak veya yenisi ile değiştirilecektir. Garanti süresince hatalardan kaynaklanan imalat bozuklukları yüklenici tarafından yapılacak ve herhangi bir bedel talep edilmeyecektir.
7.2 Garanti süresi boyunca üretim koşullarından dolayı oluşabilecek hasar ve bakımlar için yüklenicinin kusuru giderememesi durumunda idarenin belirleyeceği tüzel kişilik tarafından yapılan onarım bedeli yüklenicinin teminatından kesilecektir. 



2001-YEM-BET-161 ALBÜM NUMARALI GENEL YEMEKHANE KANALİZASYON HATTI ONARIMI İŞİ MAHAL ÇİZELGESİ
SIRA NU. YAPILACAK İŞİN CİNSİ Ölçü Birimi "E
Nolu Rögarlar" "EK
Nolu
Kanallar" "S
Nolu
Rögarlar" "SK
Nolu
Kanallar" "H
Nolu Rögarlar" "HK
Nolu
Kanallar" "Y
Nolu Rögarlar" "YK
Nolu
Kanallar" TELEFON HATTI
1. Her Türlü Asfalt Kesilmesi m² X X X
2. Makine ile her derinlik ve her genişlikte yumuşak ve sert küskülük kazılması (Derin kazı) m³ X X X X X X
3. El ile her derinlikte yumuşak ve sert küskülük zeminde geniş derin kazı yapılması (sert kil, yumuşak marn ve tüf, sıkışık gravye, kazı güçlüğü benzerliğinden dolayı çamur, ayrışmış ve çatlaklı kaya, ayrışmış yapıdaki gre, şist, taşlaşmış marn ve kil, 0-0 m³ X X X
4. Kilit Taşı Sökümü m² X
5. Seramik, fayans vb. kaplama sökülmesi m² X
6. Ø=300 mm Koruge Kanalizasyon Boruları Yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) ve Polipropilen (PP) esaslı (TS EN 13476-1) (SN 8) m X X
7. Ø=400 mm Koruge Kanalizasyon Boruları Yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) ve Polipropilen (PP) esaslı (TS EN 13476-1) (SN 8) m X
8. Ø=200 mm Koruge Kanalizasyon Boruları Yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) ve Polipropilen (PP) esaslı (TS EN 13476-1) (SN 8) m X
9. Ø=150 mm Koruge Kanalizasyon Boruları Yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) ve Polipropilen (PP) esaslı (TS EN 13476-1) (SN 8) m X X
10. Beton santralinde üretilen veya satın alınan ve beton pompasıyla basılan, C 16/20 basınç dayanım sınıfında beton dökülmesi (beton nakli dahil) m3 X X X X X
11. Hazır beton muayene bacası elemanları ile 80cm çapında rögar yapılması Adet X X
12. Hazır beton muayene bacası elemanları ile 125cm çapında rögar yapılması Adet X X X
13. Ø 150 mm anma çaplı Sert Pvc kanalizasyon borusu temini ve yerine konulması m X
14. Ø 100 mm anma çaplı Sert Pvc kanalizasyon borusu temini ve yerine konulması m X X
15. Galvaniz Sac Rögar Kapağı İmalatı ve Montajı (150 cm x 150 cm ) Adet X
16. Rögar Kapağı, Pik Döküm (60 cm Çapında) Temini ve Yerine Konulması Adet X X X X
17. Yağ Tutuculu Rögar Sökümü Adet X
18. Yağ Tutuculu Rögar Yapımı Adet X
SIRA NU. YAPILACAK İŞİN CİNSİ Ölçü Birimi "E
Nolu Rögarlar" "EK
Nolu
Kanallar" "S
Nolu
Rögarlar" "SK
Nolu
Kanallar" "H
Nolu Rögarlar" "HK
Nolu
Kanallar" "Y
Nolu Rögarlar" "YK
Nolu
Kanallar" TELEFON HATTI
19. Asfalt Serilmesi m3 X X X X X
20. Kanalizasyon Hattı Temizliği m X X X
21. Rögar Temizliği Adet X X X
22. 3 cm renkli mermer döşeme kaplaması yapılması (3x30xSerbestboy) m2 X
23. 1,2 mm kalınlığında galvaniz sac kablo tavası temini ve montajı kg X
24. Tabii taş tozu temini ve serilmesi ton X
25. Makine ile tuvenan kum çakıl temin edilerek, makine ile serme, sulama, sıkıştırma yapılması m3 X X X



NOT:Faks ve Mail ile yapılan teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.













 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)