İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Genel Sekreterliğimize Bağlı Olarak Hizmet Vermekte Olan 25 Yataklı Mucur Devlet Hastanesi Deprem Tahkik Ve Güçlendirme Uygulama Projeleri Ve İhale Dokümanı Hazırlama İşi

İhale No 1049738
Sektör Mimarlık, Mühendislik Hizmetleri
İdare Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Kırşehir
İşin İli Kırşehir
Yayın Tarihi 13 Ocak 2016
İhale Tarihi 18 Ocak 2016 12:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Kırşehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

Metin Kutusu: Kırşehir
13.1.2016
Sayı: 37940611-869-52 Konu: Hizmet/Malzeme Alımı

TEKLİF MEKTUBUDUR

Genel Sekreterliğimizin ihtiyacı olan aşağıda cins ve miktarı yazılı Malzema-/-Hizmet Doğrudan alım usulü ile ihale edileceğinden vereceğiniz teklif mektubunuzu safemalma birimine fax yada elden ulaştırmanızı rica ederim.

 

 

 

 

Serdar DURU Mali Hizmetler Başkanı

Gen.Sek. Tel: 0386-212 80 50- Dahili:111-108-109 Genel Sek. Faksı: 0386 213 32 31

NOT:Teklif mektupları en geç f$./Qİ. /2016-Saat: 4-2.-= Kadar Satmalma Birimine Ulaştırılmalıdır.

 

BİRİM

FİYAT

TOPLAM

FİYAT

SIRA

U.B.B.

MALZEMENİN CİNSİ

Marka

MİKTARI

1

 

Genel Sekreterliğimize bağlı olarak hizmet vermekte olan 25 Yataklı Mucur Devlet Hastanesi Deprem Tahkik ve Güçlendirme Uygulama Projeleri ve İhale Dokümanı Hazırlama İşi

 

1

Adet

 

 

TOPLAM =

 

               

 

EKİ: TEKNİK ŞARTNAME (19 SAYFA )

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1- Teklif Birim Fiyatları Türk Lirası ve KDV Hariç olarak verilecektir.

2-         Teklif           verilmeyecekse gerekçeli nedenin aynı faks mesajı ile tarafımıza bildirilmesi rica olunur.

3-          Silinti,         kazıntı ve imza kaşe bulunmayan teklifler değerlenirmeye alınmayacaktır.

4- Numune İstenildiği taktirde numune en kısa sürede satmalma birimine gönderilecektir.

5-         Teklif          Edilen Tıbbi Malzeme, İlaç ve Tıbbi Cihaz Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 15.06.2007 tarih ve 12813 sayılı 2007/46 numaralı yazısı gereği ürünlerin herbirine ait onaylanmış ürün barkod numarasını olmalıdır.

6-             İstekliler  listedeki bütün kalemlere veya diledikleri kalemlere teklif verebilirler.

7-                 Sözkonusu          alımla ilgili tüm vergi-resim ve harçlar, ulaşım ve sigorta giderleri uhtesinde kalan kişi/firmaya aittir.

8-                Firmaların             sattıkları ürünlerin UBB kaydı yeterli olmayıp distribütör veya ana bayice alt bayilerinde UBB de tanımlanmış olması gerekmektedir.

9-               İdaremiz mal/hizmeti alıp almamakta veya bir kısmını almakta serbesttir. Değerlendirmemiz kalem kalem yapılacaktır. Teklifimize fiyat veren firma bu hükmü kabul etmiş sayılır.

10-Malzemelerin, son kullanma tarihi teslim tarihinden itibaren en az 1 yıl olacaktır.

11-         S.U.T.       Tabi Malzemelerde teklif edilen ürünlerin fiyatlarının değerlendirilmesinde S.U.T.Fiyatları dikkate alınacaktır.

Teklif veren firma S.U.T.hükümleri gereğince idare tarafından işlem yapılacağını kabul etmiş sayılır.

12-            Alımlar    Acil ihtiyaçlarımıza yönelik olduğu için kesin sipariş yazımızda belirtilen süre içersinde teslim edilmeyen ürünler için gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

13-                  Uhtesinde  Kalan Firma Faturasında Ürünün Son Kullanma Tarihi.Seri Numarası.Lot Numarası.Parti Numarasını Belirtmelidir. Belirtilmeyen Faturalara İşlem Yapılmayacaktır.Firma Teklife Cevap Vermekle Bu Hükmü Kabul Etmiş Sayılacaktır.

* TEKNİK ŞARTNAMENİN TÜM MADDELERİNE UYGUN ÜRÜN TEKLİF ETTİĞİMİZİ KABUL VE BEYAN EDERİZ. İMZA VE KAŞE:

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI MEVCUT SAĞLIK TESİSLERİNİN DEPREM TAHKİK VE GÜÇLENDİRİLMESİNE AİT ÖZEL TEKNİK ŞARTNAME

25 YATAKLI MUCUR DEVLET HASTANESİ DEPREM TAHKİK VE GÜÇLENDİRME UYGULAMA PROJELERİ VE İHALE DOKÜMANI HAZIRLAMA İŞİNE AİTBu özel teknik şartname, 25 Yataklı Kırşehir İli Mucur Devlet Hastanesi Deprem Tahkik ve Güçlendirme 6723 m2 kapalı alana haiz olan (proje tasanm safhasında kapalı alanda olacak artışlar sözleşme kapsamına dahildir.) uygulama projeleri (Mimari, Statik, Altyapı, Zemin Etüdü, Elektrik Tesisatı, Mekanik Tesisatı) ve ihale dokümanı (mahal listeleri, metrajlar, yaklaşık maliyet hesabı ile teknik şartnameler) Hazırlanması İşine bağlı yapıların deprem tehlikesi dikkate alınarak incelenmesi (madde 2’de tanımlı), gerekmesi halinde güçlendirme projelerinin hazırlanması işinde uyulması gerekli asgari koşullan içermektedir.

1.1.  KAPSAM

Tüm inceleme ve analizler 06 Mart 2007’de resmi gazetede yayınlanan “Deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmelik” ilkelerine uyularak yerine getirilecektir. Afet bölgelerinde yapılacak yapılar gerek malzeme gerekse işçilik bakımından Türk Standartlarına ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Teknik Şartnamesi kurallarına uygun olacaktır. İdare proje müellifini depreme karşı güçlendirme projesini 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun kriterlerine göre hazırlanmasından sorumlu kılmaktadır.

1.2.  TANIM

Bu şartnamede “Kırşehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği” "idare", bu hizmetler için idare ile sözleşmeyi imzalayacak olan firma ise “yüklenici ” olarak adlandırılmıştır. Bahse konu yapının gerek güçlendirilmesine yönelik hazırlanacak çalışmalar raporunun gerekse güçlendirme projelerinin onaylatılacağı üniversite ise “üniversite” olarak adlandırılmıştır.

1.3.  AMAÇ

Mucur Devlet Hastanesinin mevcut zemin koşullarında, yapıların 2007 Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik (DBYBHY 2007)’ e uygun olarak depreme dayanıklılık analizi ve güçlendirme amaçlı zemin incelenmesi (birinci kısım), gerekirse zemin ıslahı ve/veya temel ve üst yapı taşıyıcı sisteminde takviye (güçlendirme) için gerekli tahkiklerin yapılması ve gerekmesi halinde güçlendirme projelerinin ihaleye esas metraj ve keşiflerin hazırlanması işlerini içermektedir.

İdarece temin edilecek hizmetler:

A)  Dokümanlar

-   Varsa hastane projelerinin temini

-   İmar planlan ve durumu, haritalar, plankoteler, imar çapı, vaziyet planı.

B)  İdarece verilecek destek hizmetleri

-      Projede gecikmeleri önleyebilecek muhtemel problemlerin tartışılacağı düzenli toplantılar yapmak.

-   Bazı teknik problemleri desteklemek amacıyla teknik destek vermek.

 

Yüklenici tarafından verilecek hizmetler:

Yapıların deprem güvenliğinin belirlenmesinde “2007 Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik”in yürürlüğe giren en son koşullarının uyulması gerekmektedir.

Hastane projelerinin idarece temin edilememesi durumunda her bina için mevcut hasarların da işlendiği hasar rölevelerinin yüklenici tarafından hazırlanması ve dvd/cd ortamında kayıt altına alınması;

Yapıların gelecekte meydana gelebilecek şiddetli depremlere karşı deprem güvence saptamasında zemin ve malzeme ile beraber yapımı son durumu belirlenmelidir. Bu durum için yapılması gereken çalışmalar aşağıda belirlenmiştir.

Yapının depreme karşı güçlendirilmesi, deprem güvence saptaması raporu denilen bir rapor biçiminde aşağıda sıralanan çalışmaları içermesi gerekmektedir.

RAPOR VE PROJELERİ DÜZENLEMEYE YETKİLİ KİŞİ VEYA KURULUŞLAR:

>           JEOTEKNİK/GEOTEKNİK ETÜT RAPORU: Jeoteknik etüt raporu ve gerekirse zemin ıslahı ‘zemin ve temel mühendisliği konularında deneyim sahibi (daha önce benzer işler yapmış); jeoloji mühendisi, jeofizik mühendisi ve inşaat mühendisleri tarafından ortaklaşa hazırlanacaktır veya bünyesinde jeoloji mühendisi, jeofizik mühendisi ve inşaat mühendislerini bulunduran kuruluşlar tarafından, düzenlenecektir. {Birinci Kısım) 2.1.2.3 Geoteknik incelemeler bölümünde tanımlanmıştır.

>           DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU: Yapıların depreme dayanıklı olup olmadığı konusundaki araştırmalar, konusunda uzman, TMMOB inşaat mühendisleri odasından içinde bulunulan yıl için (2015) SMM belgesi olan (daha önce benzer işler yapmış) inşaat mühendisleri tarafından depreme dayanıklılık raporu düzenlenecektir. (ö/rz>zcz kısım)

>           GÜÇLENDİRME PROJESİNİN HAZIRLANMASI: Zemin ıslahı ve/veya temel ve üst yapı taşıyıcı sisteminde takviye (güçlendirme) için gerekli tahkiklerin yapılması ve gerekmesi halinde güçlendirme projelerinin ihaleye esas metraj ve keşiflerin hazırlanması işleri konusunda uzman, TMMBO inşaat mühendisleri odasından içinde bulunulan yıl için (2015) SMM belgesi olan (daha önce benzer işler yapmış) inşaat mühendisleri tarafından depreme dayanıklılık raporu düzenlenecektir, (ikinci kısım)

DEPREM GÜVENLİK TAHKİKİ VE İNCELEME ÇALIŞMALARI (BİRİNCİ KISIM)

MADDE 2. YAPILACAK TESPİT VE DENEYLER

Tüm inceleme ve analizler 06 Mart 2007’de Resmi Gazetede yayınlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik ilkelerine uyularak yerine getirilecektir. Binadaki tespitler yönetmelikte madde 7.2.5’te tanımlanan ‘orta bilgi düzeyi’ için öngörülen esaslara göre yapılacak; Analizler ise yönetmeliğin ‘7,5 depremde bina performansının doğrusal elastik hesap yöntemleri ile belirlenmesi’ maddesine göre yapılacaktır.

 

2.1.   HASAR TESPİTİ VE MEVCUT DURUM ARAŞTIRMALARI (DEPREME DAYANIKLILIK ANALİZİ) BİNANIN YAPISAL MEVCUT DURUMUNUN TESPİTİ 2.1.1.   Binaya Ait Proje ve İnşa Dokümanlarının Belirlenmesi ve İncelenmesi

İdare, elinde mevcut olması durumunda, (yapılacak inceleme - analiz ve değerlendirme çalışmalarında kullanılmak üzere) binaya ait mimari-betonartne proje çizimleri, ilgili hesaplar, zemin araştırma raporları, ataşman defterleri, beton dayanımına ilişkin laboratuar test raporları, v.b. dokümanları firmaya verecektir. İdarece temin edilememesi durumunda, yüklenici tarafından hazırlanacaktır.

2.1.2.   Bina Üzerinde Yapılacak Gözlem, İnceleme ve Deneyler

Mevcut yapıların mühendislik kalitesi yapıldıkları zamanın bilgi düzeyi ile sınırlıdır. Ayrıca, kullanım süresi içinde deprem ve benzeri dış etkilere ve değişikliklere maruz kalmış olabilirler. Bu nedenlerle yeni yapılacak binalara oranla yapısal belirsizlikleri daha fazladır. Tüm bu belirsizlikler, yapıdan derlenen verilerin kapsamına göre azaltılabilir. Bu bölümde söz konusu olan binanın yapım yılının şartlarına göre de değerlendirilmesi hakkında açıklama yapılacaktır, fakat istenen günümüze 2007 DBYYHY’e göre değerlendirilmesidir. Raporda bu husus şüpheye mahal verilmeden açıkça belirtilecektir.

Bu bölümde tanımlanan inceleme, veri toplama, derleme, değerlendirme, malzeme örneği alma ve test etme işlemleri yetkili teknik elemanlar tarafından, mühendislerin sorumluluğu altında yapılacaktır. Bu bölümde tanımlanan hesap yöntemlerinin uygulanmasından, verilerin değerlendirilmesinden güçlendirme tasarımından ve uygulama denetiminden, (bu konuda deneyimini ve yeterliliğini kanıtlamış) inşaat mühendisleri sorumludur. Yapıların gelecekte meydana gelebilecek şiddetli depremlere karşı deprem güvence saptamasında zemin ve malzeme ile beraber yapımı son durumu belirlenmelidir.

Binaların taşıyıcı sisteminde yapısal hasar olup olmadığı belirlenmeli ayrıca yapısal olmayan duvar ve sıva çatlaklan belirlenmelidir. Betonarme betonlarında tahribat olup olmadığı ve donatılarda korozyon bulunup bulunmadığı tespit edilmelidir. Taşıyıcı sistemi etkileyen tüm olumsuz etkiler belirlenmelidir.

Binada aşağıda belirtilen inceleme, etüt ve deneyler yapılacaktır. Bu çerçevede, yapının projesine uygun olarak yapılıp yapılmadığı, projede öngörülmüş yapı malzemelerinin kullanılıp kullanılmadığı, yapının projelerinin mevcut olmaması durumunda ise rölevesi çıkarılarak yapımn geometrik ve mekanik özellikleri bakımından mevcut durumu tespit edilecektir. Yapılacak tüm deney ve ölçümlerin yerleri, verilecek planlara referanslı olarak raporlarda yer alacaktır. Bu amaçla;

2.I.2.I.     Röleve Çalışmaları

A)   Bina Geometrisi: Yapının mevcut projeleri varsa yapının bü projeye uygun yapılıp yapılmadığı mimari ve taşıyıcı sistem bakımından kontrol edilmelidir. Kısmen veya tamamen uymayan farklılıklar yerinde alınacak rölevelerle tespit edilerek hesaplara yansıtılmalıdır. Yapının mevcut projeleri yoksa yapıya ait mimari ve taşıyıcı sistem röleve projeleri yeniden hazırlanmalıdır. Bina geometrisi bilgileri, bina kütlesinin hassas biçimde tanımlanması için gerekli aynntılan içermelidir. Binadaki kısa kolonlar ve benzeri olumsuzluklar kat planına ve kesitlere işlenecektir. Binanın komşu binalarla olan ilişkisi (ayrık, bitişik, derz var/yok) belirlenecektir.

Temel sistemi bina içinde veya dışmda açılacak yeterli sayıda inceleme çukuru ile belirlenecektir. Temel sisteminin tespiti/kontrolü amacıyla açılacak kontrol çukurlan için ek’te yer alan Tutanak-1 düzenlenecektir. Taşıyıcı sistemi oluşturan kolon ve kirişlerin boyutları teker teker ölçülmeli, döşeme kalınlıkları, kat yükseklikleri ve plan ölçüleri belirlenmelidir, temel sistemi ve temellere ait boyut bilgileri alınmalıdır. Varsa temel bağ kirişi boyutları tespit edilmelidir. Mevcut yapının her katının kalıp planı ve temel planı çizilmelidir. Duvar cinsi ve kalınlıkları ile döşeme kaplama cins ve kalınlıkları belirlenerek hesaplarda alınacak yüklere yansıtılmalıdır. Hacimlerin kullanım amaçlan belirlenerek hareketli yüklere yansıtılmalıdır. Çatı döşeme ve kaplama cinsi belirlenmelidir. Ayrıca yapıya ait bir vaziyet planı hazırlanmalıdır.

B)      Yapının; (i)mimari kat planlan, (ii) taşıyıcı sistem kat planlan, (iii) boyuna ve enine doğrultularda olmak üzere en az iki adet taşıyıcı sistem kesiti çizilecektir. Plan ve kesitler, 1/100 ölçeğinde paftalar halinde düzenlenecek, fakat “inşaat mühendisliği proje düzenleme esasları”nda belirtilen 1/50 proje safhasının gerektirdiği bilgileri içerecektir (döşeme, kolon, perde, kiriş isimleri ve boyutlan, iç ve dış ölçüler, vb).

C)    Her bina için, röleve plan ve kesitlerle, a2 boyutunda albüm yapılacaktır. Albümün bir kapak sayfası bulunacak ve kapak sayfası üzerinde 1/500 ölçekli yönlendirilmiş ve usulüne göre çizilmiş bir vaziyet planı, blok isimleri, proje etiketi ve içeriği, pafta numarası ve ismi yer alacaktır. Her bina için en az iki cepheden çekilecek fotoğraf ve dvd/cd 1. aşama rapor içeriğinde yer alacaktır. Aynca çatı döşeme ve kaplama cinsi belirlenmelidir.

D)     Mevcut temel sistemi ve boyutlar için yeterince bilgi üretilemediği ve temel projesi kısıtlı bilgilerle tasarlandığı takdirde, temel röleve planına bu husus işaret edilecektir; Bu durumda güçlendirme inşaatı esnasmda mevcut temelin gerçek boyutlarına göre, gerekirse temel projesi revizyonu yapılacaktır.

E)      Her bina için varsa mevcut hasarların işlendiği hasar röleveleri hazırlanacak, bu durum fotoğraflarla tespit edilecektir.

Yapının Tanımı

Yapının bulunduğu yer, betonarme yaşı, bodrum kat ve rutubet sorunu olup olmadığı, bina çıkmalan, yapılan bir müdahale olup olmadığı, bakım ve onarım görüp görmediği, hasar ve çatlak olup olmadığı, binanın şekli (bitişik blok, kare v.b.), yapıda dilatasyon bulunup bulunmadığı belirlenmeli, yapının kaç kattan oluştuğu, bodrum ve çatının olup olmadığı ve katların kullanım amacı belirlenmelidir. Yapının her katta taşıyıcı sistemlerinin nelerden oluştuğu bodrum kat çevresinde perde bulunup bulunmadığı belirlenmelidir. Yapının temel sistemi hakkında bilgi verilmelidir. Aynca yapmm bulunduğu mevcut arsanın büyüklüğü m2 cinsinden belirtilecektir.

Hasar Tespiti

Binaların taşıyıcı sisteminde yapısal hasar olup olmadığı belirlenmeli aynca yapısal olmayan duvar ve sıva çatlaklan belirlenmelidir. Betonarme betonlarında tahribat olup olmadığı ve donatılarda korozyon bulunup bulunmadığı tespit edilmelidir. Taşıyıcı sistemi etkileyen tüm olumsuz etkiler belirlenmelidir.

Her iki durumda da (Projelerin olması ve olmaması durumları) bina için varsa mevcut hasarların işlendiği hasar röleveleri hazırlanacak ve bu durum fotoğraflarla tespit edilecektir; Hazırlanacak taşıyıcı sistem rölevesi esas alınarak binada her katta bölme duvan, kolon, kiriş, kiriş-kolon birleşim bölgesi, perde ve temel hasarı işlenmelidir.

Binada dönme veya temelin zemine batması durumlan incelenmeli, özellikle çatlakla kesilmiş veya dağılmış kolonlar, kirişler, perdeler, döşemeler (yani taşıyıcı elemanlar) işlenmelidir. Hazırlanacak hasar raporuna varsa çatı hareketi veya göçmesi, kalkan duvarlanmn veya bacalarının yıkılması gibi hususlar işaretlenecek, hazırlanacak elemanlar (betonarme perde, kolon mantolama, temel takviyesi v.b.) yerleşimi için uygun yerlerin tespiti yapılacak ve yapmm son depremde gördüğü hasann tespiti için (az, orta ve ağır hasarlı görülen yapılar bakımından) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünün hazırladığı ‘ mühendislik hizmetleri görmüş yapılar için hasar tespit formu’ ile yapılacak ve gerekli tüm analiz, tespit ve değerlendirmeler sonucu hasar derecesi belirlenecektir.

 

2.1.2.2.  Malzeme Kalitesinin Tanımlanması:

Beton Kalitesinin ve Donatı Durumunun Belirlenmesi

Binadaki tespitler “deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmelik (2007)” madde 7.2.5’te tanımlanan ‘orta bilgi düzeyi’ için öngörülen esaslara göre yapılacaktır. Binada yapılacak tüm malzeme tespit aşamalarında iş sağlığı ve güvenliğe ile ilgili güncel yönetmelikler ve kanunlara uygun olarak her türlü tedbiri almak Proje Müellifinin sorumluluğundadır.

A)     Beton Kalitesinin Tespiti: Beton karot numuneleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından karot alma yetki belgesine sahip kişi veya kuruluşlar tarafından alınacaktır. Karot numunelerinin varsa perdelerden alınması tercih edilmelidir. Karotlar, EN 12504-1 ’e göre alınmalı, incelenmeli ve hazırlandıktan sonra EN 12390-3’e göre deneye tabi tutulmalıdır. Karot numuneleri alımında ve test edilmesinde “TS-EN 13791 Basmç dayanımının yapılar ve öndökümlü beton bileşenlerde yerinde tayini”nin bütün kaidelerine uyulmalı, ayrıca karot alınırken taşıyıcı elemanlara hasar vermemek amacıyla; kolonlarda moment sıfir noktasında, perdelerde gövde bölgesinden, kirişlerde çekme bölgelerinden numune alınmalıdır. Her katta ki kolonlardan veya perdelerden toplam üç adetten az olmamak ve binada toplam 9 adetten az olmamak üzere, her 250 m2’ den bir adet beton örneği (karot) TS-EN 13791’de belirtilen koşullara uygun şekilde alınarak deney yapılacaktır. Karot numuneleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetki belgesine sahip laboratuar ortamında serbest basmç deneyine tabi tutulduktan sonra projeci tarafından “TS-10465 beton deney metotları- yapı ve yapı bileşenlerinde sertleşmiş betondan numune alınması ve basmç mukavemetinin tayini (tahribatlı metot)”e göre değerlendirilerek mevcut beton basmç dayanımı bulunmalı deney sonuçlan ve değerlendirme raporu proje ekinde verilmelidir. Karot üzerinde açık şekilde numune türü ve numarası, alındığı kat numarası ve hangi elemandan alındığına dair bilgi olmalıdır. Karot alımı sebebiyle oluşan delikler rötresiz harç veya grout özellikli tamir harçları ile kapatılacaktır. Ayrıca laboratuarlarda test edilen numunelerin kaç adet olduğu, hangi tarihlerde deney yapıldığı laboratuar tarafından belgelendirilecek, alman karot numuneler fotoğraflanacaktır. Karot alma işinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından karot alma yetki belgesine sahip kişi veya kuruluşlar tarafından ve laboratuar deneylerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetki belgesine sahip laboratuarlar tarafından yapıldığı belgelenmek zorundadır. Karot numune alımı için ek’te yer alan Tutanak-3 düzenlenecektir.

Binanın karot alman ve seçilen diğer taşıyıcı elemanlarında schmidt çekici ile sertlik ölçümü yapılmalı her elemanda 10 adet okuma alınıp, sonra bu değerlerin en küçüğü ile en büyüğü çıkarılarak ortalaması alınmalıdır. Karot alman elemanlarda elde edilen schmidt sertlik değerleri ile bu elemanlardan çıkarılan karotlann basmç dayanımları (küp) arasında doğrusal korelasyon aranmalı ve etkinlik katsayısı bulunmalıdır. Beton test çekici okumaları için ek’te yer alan Tutanak-4 düzenlenecektir.

B)    Donatı Durumunun Belirlenmesi: Betonarme kolon, perde ve kirişlerde boyuna ve enine donatı çap, sayı, aralık ve cinsinin belirlenmesi işidir. Bunun için, binada düşey ve yatay taşıyıcı elemanlarının profometre ile demir donatının yerlerinin tespiti yapılacak ve özellikle zayıf noktalar ile görülemeyen yerlerde, binanın yapısal tehlike arz etmeyen kesitlerinde veya mevcut hasar sebebiyle dışarıdan görülebilen noktalarında, yerlerde zemin ve bodrum katlarda özel aletlerle (hilti vb.) beton pas paylarının ince şeritler halinde kaldırılması suretiyle donatıların konum, miktar ve çaplarına ilişkin örnekleme yapılacaktır. Örneklemeler yapısal sistemi yeterince anlatacak ölçüde olmalıdır. Kolonların biri bütün kenarlarından açılabilirse de, diğer kolonların bir veya iki kenardan açılması mevcut sistemi zayıflatmamak bakımından tercih edilmelidir. Sıyırma işlemi kolonların ve kirişlerin uzunluğunun açıklık ortasındaki üçte birlik bölümde yapılmalı, ancak donatı bindirme boyunun tespiti amacıyla en az üç kolonda bindirme bölgelerinde yapılmalıdır. Sıyrılan yüzeyler daha sonra yüksek dayanımlı tamir harcı ile kapatılacaktır. Ayrıca pas payı sıyrılmayan elemanların %20’sinde enine ve boyuna donatı sayısı ve yerleşimi donatı tespit cihazları ile belirlenecektir. Donatı tespiti yapılan betonarme kolon ve kirişlerde bulunan mevcut donatının minimum donatıya oranım ifade eden donatı gerçekleşme katsayısı kolonlar ve kirişler için ayrı ayrı belirlenecektir. Eleman kapasitelerinin belirlenmesinde kullanılan bu katsayı l’den büyük olamaz. Bu katsayı donatı tespiti yapılmayan diğer tüm elemanlara uygulanarak olası donatı miktarları belirlenecektir. Donatı sınıfı yukarda açıklandığı şekilde sıyrılan yüzeylerde yapılan görsel inceleme ile tespit edilecek, bu sınıftaki çeliğin tasarım dayanımı eleman kapasite hesaplarında esas alınacaktır. Donatılarında korozyon görülen elemanlar planda işaretlenecek ve bu durum eleman kapasite hesaplarında dikkate alınacaktır. Yapılan donatı tespitleri için ek’te yer alan Tutanak-2 düzenlenecektir.

Yığma binalarda duvar malzemelerinin türü, duvar yüzeyinin bir bölümünün sıvası kaldırılarak gözle tespit edilecektir ve fotoğrafları çekilecektir. Bina dayanımı hesaplarında, DBYBHY (2007) bölüm 5’de her duvar türü için verilen duvar kesme dayanımları esas alınacaktır. Ayrıca buna ek olarak, duvar bağlantıları ve duvarların stabilitesi tahkik edilecektir.

2.1.2.3.   Geoteknik İncelemeler

1.ZEMİN VE TEMEL ETÜT RAPORU ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ GENEL HÜKÜMLER

Bu şartnamenin amacı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığinın (Mülga Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) “Zemin ve Temel Etüdü Raporu Genel Formatı” Başlıklı 2005/33 Sayılı Genelgesi doğrultusunda, Bakanlığımız tarafından yeni bina yapımına veya deprem tahkikine yönelik incelenmesi planlanan tüm alanların zemin durumunu belirlenmesi için Jeolojik, Jeofizik ve (*)Geoteknik Raporların belirtilen normlara uygun olarak hazırlanması işi ile ilgilidir.

Rapor Jeoloji Mühendisi, Jeofizik Mühendisi ve İnşaat Mühendisinin ortak çalışmasıyla hazırlandıktan sonra ilgili Meslek odalarına onaylattırılacak veya raporu düzenleyen mühendislerin bu işi yapmaya yetkili olduğuna dair taahhütname rapora eklenecektir.

(*)Yeni binalar için yapılan etütlerde; toplam kapalı inşaat alanının 10.000m2 ve üzeri olması durumunda, ayrıca bina büyüklüğü ve etüt amacı ne olursa olsun, zemin etüt çalışmaları sonucunda zemin iyileştirmesi gereken durumlarda (sıvılaşına riski, heyelan riski, temel altı dolgu alanları, qem<l,0 kg/cm2, topoğrafik eğimin > %30 vb,) geoteknik uzmanı tarafından yapı özellikleri ve zemin şartlarına uygun tasarım ve inşaat yöntemi ile ilgili önerileri içerir mutlaka ek bir “Geoteknik Değerlendirme Raporu” hazırlanmalıdır.

Etüt çalışması esnasmda Yeni Bina inşaatı ile Deprem Tahkik işlerindeki toplam sondaj sayılan aşağıda verilen tabloya göre belirlenecektir.

Bina oturum alanı m2       ([1]) Sondaj adedi

1.000m2 Kadar             3 adet Sondaj her biri 20m derinlikte

>1.000m2 üzerine her 2.000m2 için+1 adet Sondaj ilave edilecek ilave olarak

 

Sondaj çalışmalarına başlanılmadan 10 gün önce Bakanlığımız ilgili birimlerine resmi yazı ile müracaat edilerek; sondaj çalışmalarının Bakanlığımızın görevlendireceği teknik eleman nezaretinde yapılması sağlanmalıdır. Şayet idare tarafından teknik elaman görevlendirilememiş ise; yüklenici tarafından vaziyet planı ve zemin şartlan göz önünde bulundurularak sondaj yerleri belirlendikten sonra çalışmalara başlanabilecektir.

SİSMİK İZOLATÖRLÜ YAPILAR İÇİN:

SİSMİK ÇALIŞMALAR

Sismik çalışmalarda, Vs(30) sismik hız yapısı belirlemeye yönelik MASW yüzey dalga analizi yöntemleri uygulanarak ya da kuyu içi sismik (PS logging) yöntemi uygulanarak belirlenecektir. Sismik ölçümler ayrık nizam her bina bloğunu temsil edecek sayıda, her aynk blok için bir profil kayıt alınacak, tasarımdaki yapı tek blok halinde ise bir birine dik en az 2 profilde kayıt alınacaktır. İnceleme derinliği temel altı derinlikten itibaren en az 30 m derinlikte olmalıdır. Sismik kayıtlarda profil boyu 100 m alınacaktır.

DEPREM RİSK ANALİZİ VE SAHAYA ÖZEL TASARIM SPEKTRUMLARI

Sahaya özlel deprem tehlikesinin belirlenmesi amacıyla yapılacak sismik tehlike analizinde bölgede bulunan aktif faylar dikkate alınarak, tarihsel ve aletsel dönemdeki depremler incelenerek, olasılık yöntemleri kullanılarak bölgenin sismik tehlikesi belirlenecektir.

Sismik tehlike analizi sonucunda 50 yılda meydana gelme olasılığı %10 ve %2 olan, 475 yıl ve 2475 yıl tekrar aralıklarına sahip sahaya özel tasarım spektrumlan oluşturulacaktır.

 

Zemin etüt raporlan aşağıda belirtilen hususlar doğrultusunda, şartnamenin sonunda yer alan kapak sayfası kullanılarak, hazırlanacak olup; 4 takım olarak (rapor ve CD ortammda)Sağlık Bakanlığının ilgili birimince onaylanmak üzere idareye teslim edilecektir. Rapor onaylan tamamlanmadan işi yapan firmaya ödeme yapılmayacaktır.

1.1.  ETÜDÜN AMACI VE KAPSAMI

Raporun hangi tür çalışma olduğu, kime ve hangi kuruluşa yapıldığı, yapmm özellikleri (kat adedi, bina boyutları, bodrumlu olup olmadığı vb.) belirtilmelidir.

1.2.  İNCELEME ALANININ TANITILMASI

1.2.1.    Jeomorfolojik ve Çevresel Bilgiler: İnceleme alanının genel morfolojik özellikleri, yol, topoğrafik durum açıklanmalı, İnceleme alanının yeri tanımlanarak, karayolu bağlantıları, arsanın günümüze kadar ne amaçla kullanıldığı, Arsa üzerinde yapılaşma var ise, hakkında bilgi verilerek arsanın en az iki farklı yönden çekilmiş genel görünüm fotoğrafları ile sorun yaratabilecek çevresel faktörlere ait fotoğraflar yer almalıdır. Aynca Türkiye Haritasındaki yeri ve uydu fotoğrafı ile yeri gösterilmelidir.

8

O-K

 

1.2.2.    Projeye ait Bilgiler: Yapılması planlanan projenin kısaca tanıtılması, yapılacak yapının ne amaçla kullanılacağı, binanın temel seviyesindeki muhtemel yükler, taşıyıcı sistemi ile geometrisine ait bilgilere yer verilmelidir.

1.2.3.     îmar Planı ve İmar Planma Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporundaki Durumu:

Mevcut 1/5000 ölçekli imar planı ve hali hazır planı rapora ek olarak konulacak, İmar Planma Esas jeolojik-Jeoteknik etüt raporunun yerleşime uygunluk değerlendirmesinde hangi alanda kaldığı, yapı yasaklı Uygun Olmayan Alan (UOA) veya Önlemli Alan (ÖA) olup olmadığı araştırılacak, böyle bir alan olması durumunda konu hakkmdaki detaylı bilgi mutlaka raporda belirtilmelidir.

1.2.4.    Önceki Zemin Çalışmaları: İnceleme alanında diğer kurum ve kuruluşlar tarafından daha önce yapılmış çalışmaları var ise atıfta bulunularak bilgi verilmelidir.

1.3.  JEOLOJİ

1.3.1.    Genel Jeoloji: İnceleme alanının da içinde yer aldığı bölgenin jeolojisi ve yapısal jeolojisi özet olarak açıklanmalı, stratigrafik kesit konulmalıdır.

1.3.2.     İnceleme Alanı Mühendislik Jeolojisi: İnceleme alanındaki birimlerin yatay ve düşey yönlerdeki değişimi ve bunların jeolojik özellikleri yapılan çalışmalara göre ayrıntılı olarak verilmeli; arsanın jeolojik yapısı eksiksiz olarak tanımlanmalıdır.

2.  ARAZİ ARAŞTIRMALARI VE DENEYLER

2.1.         ARAZİ, LABORATUAR VE BÜRO ÇALIŞMA YÖNTEMLERİN KISACA TANITILMASI VE KULLANILAN EKİPMAN

Bu çalışmalarda hangi yöntemlerin kullanıldığı ve nasıl bir çalışma düzeni izlendiğine kısaca değinilmeli, çalışmaların yapıldığı tarihler belirtilmelidir. Ayrıca kullanılan yöntemler güncel olmalıdır.

2.2.   SONDAJ KUYULARI

Sondaj çalışmaları İnceleme alanındaki birimlerin yanal ve düşey yönlerdeki değişimlerini belirlemek için, sondaj sayılan ile derinlikleri Genel Hükümler Bölümünde belirtildiği şekilde yapılacaktır. Sondaj çalışmaları TSE standartlanna uygun olarak gerçekleştirilmelidir.

Hedeflenen sondaj derinliğinden önce masif kaya birimine rastlanması durumunda, temel altı kotundan itibaren en az 3 metre kaya içerisinde ilerlendikten sonra, Kırıklı, çatlaklı bir zemin yapısı ile karşılaşılması durumunda ise en az 5 metre ana kaya içerisinde ilerlendikten sonra sondajlar bitirilebilecektir. Kazıklı temel gereken hallerde, muhtemel kazık boyu ve kazık ucunun sağlam zemine giriş derinlikleri dikkate alınarak buna uygun sondaj derinliği belirlenmelidir. Sondaj ve arazi deneylerinden elde edilen veriler tablo halinde verilmelidir. Aynca sondaj yerlerinin koordinatları bir tablo halinde verilmeli, vaziyet planı üzerine işlenmelidir. Sondaj kuyuları tamamlandıktan sonra kontrol ekibine (idareye) teslim edilip tutanak tanzim edilmelidir.

Rapor ekinde verilecek sondaj loğları TSE standartlanna uygun olarak hazırlanmalıdır. Zemin birimlerinin düşey yöndeki değişimleri, zemin tanımlamaları, alman örselenmiş ve örselenmemiş örneklerin derinlikleri, arazide yapılan deneyler loğlara işlenerek, hazırlayan tarafından imzalı olarak sunulmalıdır.

Sondajlar tamamlandığında; kuyulardaki göçmelerin önlemesi ve yer altı suyunun ölçümü için en az 5 cm çapında delikli PVC boru indirilerek, yüzeyden düşebilecek parçaların önlenmesi için kuyu ağzı beton kapak ile kapatılmalıdır. Sondajlardan çıkan numunelerin ve karot sandığının fotoğrafları çekilerek raporun ekine konulmalıdır. Karot sandığı raporun onay süreci tamamlanana kadar muhafaza edilmelidir.

2.3.  YERALTI VE YERÜSTÜ SULARI:

Sondajlar tamamlandıktan sonra sondaj suyu kuyudan boşaltılarak, ortamı temsil edebilecek seviyenin oluşabilmesi için uygun bir süre beklendikten sonra yapılacak ölçümlerle yer altı suyu seviyesi belirlenmelidir. Yeraltı suyu statik seviyeye ulaşıncaya kadar sondaj kuyusunda ölçümlere devam edilmelidir.

Çalışma alanında yeraltı suyuna rastlanması ve su tablasının temel seviyesine yakın olması durumunda, yeraltı suyunun betona ve diğer imalatlara yapabileceği olumsuz etkilerin belirlenmesi için suyun kimyasal analizi (sülfat içeriği, pH vb.) yapılmalı ve TSE Standartlarına göre sonuçları verilerek değerlendirilmelidir. Ayrıca inceleme sahasındaki drenaj özellikleri ile yeraltı suyunun binaya ve temele etkisinin önlenmesi için alınması gereken tedbirler hakkında kısaca bilgi verilmelidir.

2.4.  ARAZİ DENEYLERİ

2.4.1.   Sondajlarda geçilen zemin türlerine uygun yöntemler seçilerek deneyler yapılmalıdır. Gerekli deneyler (Standart Penetrasyon (SPT), Konik Penetrasyon (CPT), Kanatlı Kesici Deneyi, Pressiyometre Deneyi, Plaka Yükleme Deneyi vb.) ile Jeofizik Çalışmalar yürürlükteki mevzuatlarda belirtilen standartlara, yapı özelliklerine ve zemin şartlarına uygun olmalıdır.

Yapılan tüm deneylere ait veriler raporda yer alacak, deneyler sırasında belirlenen aşırı farklı değerler gösteren parametrelerdeki sapmalar nedenleri ile açıklanmalıdır.

Her 1,5 metrede bir SPT deneyi yapılacak, İki defa SPT nin ard arda Refu vermesi durumunda SPT deneyi 3er metre aralıklarla alınabilecek. Refu durumun devam etmesi durumunda sondajlar 15 metrede sonlandınlabilecektir. Her kuyudan temel altı seviyeden en az biri UD (alınabiliyorsa) olmak üzere, en az 5 numune alınarak laboratuara analize gönderilecek, Numune alınamayan, çakıl veya daha iri malzemeli zeminlerde en az iki sondajda, tasarlanan binanın bloklu olması durumunda ise; her blok inşaatının oturum alanından, temel altı seviyeden itibaren 3 metre ara ile 3 adet pressiyometre deneyi yapılmalıdır.

2.4.2.   Jeofizik Çalışmalar

Sismik Etüt; İnceleme derinliği en az 30 m olacak, 12 kanallı (izli) cihazla 2 profilde sismik serim yapılacak, arazi koşullarının açılıma uygun olması durumunda sismik kırılma yöntemi, diğer koşullarda yüzey dalgası analizi yöntemleri ile Vs sismik hız yapısı belirlenmeli, Vp dalga hızı ise sismik kırılma yöntemi ile belirlenmelidir.

Jeofizik ölçümde uygulanan yöntem ve ölçüm yapılan profillerin koordinatları tablo halinde verilmeli ve lokasyonlar vaziyet planı üzerine işlenmelidir. Değerlendirme sonucu elde edilen parametreler (sismik dalga hızları, elastik parametreler, zemin hakim periyotları, zemin sınıfı, taşıma gücü vb. zemin parametreleri) tablo halinde sunulmalı, sismik tomografi vb. yöntemlerle yeraltı modeli kesit olarak verilmelidir.

Sismik çalışmalara ek olarak problemi çözmeye yönelik uygun jeofizik yöntemler istenebilecektir. 3.            AFET DURUMU VE DEPREMSELLİK:

Arazinin kaya düşmesi, heyelan, çığ, sel gibi afete maruz kalıp kalmayacağı araştırılarak rapora yazılmalıdır.

İnceleme alanı ve yakın civanndaki deprem üretme potansiyeli olan faylar hakkında bilgi verilecek ve aktif fayların yerlerini gösterir harita eklenmelidir. Tarihsel ve aletsel dönemde hasar yapan depremler (M>5) ve hasar durumları hakkında bilgi verilmelidir. Aktif fayların üretebileceği deprem büyüklüğü ve beklenen ivme değerleri verilmelidir.

4.  LABORATUVAR DENEYLERİ

Her sondaj kuyusundan en az 5 numune laboratuara gönderilerek gerekli deneyler TSE standartlarına uygun olarak (üç eksenli basmç, serbest basmç, tek eksenli basınç, elek analizi, atterberg limiti, konsolidasyon, kesme kutusu deneyi vb.) yapılmalıdır. Aynca 200 nolu elekten geçen malzemenin %50den fazla olması ve sondajlarda yer altı suyuyla karşılaşılması halinde hidrometre deneyi yapılmalıdır.

Deneyler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylı laboratuarlar tarafından yapılmalı, laboratuar formlan TSE standartlarına uygun, hologramlı ve onaylı olmalıdır.

5.  MÜHENDİSLİK ANALİZLERİ VE GEOTEKNİK DEĞERLENDİRME:

Zeminin enine kesiti çıkanlmalı, temel ve varsa YASS kesitte gösterilmelidir. Dolgu ve zayıf zeminlerde kazık boyu hesabı için 2 sondajda en az 30 metre derinliğe kadar inilmelidir.

Her blok için ayn ayn zemin parametreleri, zemin emniyet gerilmesi ve oturma hesabı çıkanlarak, hesaplamalara esas olan temel derinliği yazılmalıdır.

Hesaplamalar yeni binalarda proje bilgilerine, deprem tahkiklerinde ise mevcut duruma göre inşaat mühendisi tarafından yapılmalıdır. Hesap detayı gösterilmeyen hiçbir değer kabul edilmeyecek, hesaplamalara esas olan sayısal değerler mutlaka ölçülmüş değerler olacak ve kullanılan yöntemin kime ait olduğu yazılmalıdır.

Topoğrafik eğimin >%30 olduğu inceleme alanlarında veya 6m > temel kazılarında şev duraylılığı analizleri yapılıp kesitleri çıkanlmalıdır.

Sıvılaşma potansiyeli beklenen zeminlerde açılan sondajlarda; her l,5m de bir numune alınıp laboratuar gönderilerek, zemin tanımlaması ile sıvılaşma analizi yapılmalıdır.

6.   SONUÇ VE ÖNERİLER

Sonuç ve Öneriler Bölümünde raporda yapılan değerlendirmelerin, aşağıdaki hususlan içerecek şekilde özeti sunulmalıdır

a. Jeolojik ve jeofizik yöntemlerle elde edilen zemin parametreleri; zemin grubu, zemin sınıfi, Ta-Tb değeri, Ao değeri, deprem bölgesi Deprem yönetmeliğine uygun olarak tablo halinde verilmelidir. Aynca; hesaplanan zemin emniyetli taşıma gücü, yatak katsayısı, oturma miktan, sıvılaşma potansiyeli, deprem büyütmesi, zemin hakim titreşimi (To) ile temel derinliği (Df), ve yer altı suyu seviyesi her blok için ayn ayn yazılarak tablo halinde verilmelidir.

b.                                        Geoteknik değerlendirme raporunda zeminde iyileştirme yapılması veya önlem alınması gerekiyorsa bu konu hakkında önerilen yöntemler kısaca yazılmalıdır.

c.                       Doğal   afet veya yapılaşma açısından engelleyici bir durumun olup olmadığı (taşkın, heyelan vb) belirtilmelidir.

7.  EKLER.

Ekler Bölümünde aşağıdaki hususlar yer almalıdır;

a.                             Çalışma yerine ait Tapu, fotoğraflar, kesitler, sondaj loglan, krokiler, uydu resimleri, imar planlan, laboratuar sonuçları, Eğim > %30 ise Eğim Haritası v.b belgeler A4 boyutunda renkli ve onaylı olarak konulmalıdır.

b.                             Deprem yönetmeliğindeki ilgili tablolar ve ilgili bölüm taralı olarak eklenmeli, deprem haritası, aktif fay haritası eklere konulmalıdır

c.                                 İnceleme   alanı dere veya nehir kenarında ise Taşkın sının haritası ile ilgili kurum görüşü rapora eklenmelidir.

d.                      İdare   tarafından verilen ve çalışmaya esas olan Zemin Etüdü Teknik Şartnamesi eklere konulmalıdır.

MADDE 3. YAPILARIN DEPREM DAYANIMININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE

GÜÇLENDİRİLMESİ

3.1.   Mevcut Yapmm Analizi

Binanın taşıyıcı sistem özelliklerinin belirlenmesinden sonra farklı senaryolara göre, yapı önce düşey yüklere göre daha sonrada deprem etkisine göre analiz edilecektir.

Analizler 06 Mart 2007’de Resmi Gazetede yayınlanan “Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik” kullanılacaktır. Bu analizlerde yönetmelikte “orta bilgi” düzeyi için öngörülen katsayılar kullanılacak, yönetmeliğin “7.5 Depremde bina performansının doğrusal elastik hesap yöntemleri ile belirlenmesi” maddesine göre binanın deprem performansı belirlenecektir.

Analizlerde kabul görmüş, kullanımı yaygm bilgisayar programlan ( sta4cad, probina, sap2000, idecad v.b.) kullanılarak program girdileri, taşıyıcı sistem idealleştirmeleri ve kullanılan analiz yöntemleri verilecek raporlarda anlaşılır bir şekilde gösterilecektir. Mevcut yapı doğruluğu kanıtlanmış statik veya statik-betonarme hesap programlan ile 3 boyutlu olarak modellenmeli, modellemede geoteknik etüt sonucunda bulunan zemin parametreleri ve mevcut betonun kalitesi, elastisite modülü, donatı kalitesi, donatı adet ve çaplan, varsa çatlaklarda göz önüne alınarak yapı betonarme ve statik projelerinin yeniden çözülmesi yapılmalıdır. Mevcut temel boyutları göz önüne alınarak yapılan analizde tüm temellerde zemin gerilmelerinin zemin emniyet gerilmesini aşıp aşmadığı tahkik edilerek bir tabloda gösterilmelidir. DBYBHY (2007) göre mevcut yapıda yapılan analiz sonucunda kesiti yetersiz elemanlar, süneklilik alanı yetersiz elemanlar ve kuşatılmış kolon kontrolü birer sütun halinde tek bir tabloda verilmelidir.

Sonuçlar:

Deprem güvence saptaması çalışmalarının sonunda çıkarılan neticeler sonuçlar bölümünde belirlenmelidir. Sonuçlar bölümünde mevcut yapı üzerinde yapılan incelemeler, araştırmalar ve yapılan üç boyutlu analizlerden elde edilen neticelere göre aşağıdaki hususlara değinmelidir.

A)    Yapının projesine uyum gösterip göstermediği, yapım yılı şartlarına uygun olarak inşa edilip edilmediği

B)   Yapılan karot deneyleri ve schmidt çekici ölçümleri sonucu beton karakteristik dayanımı, etriye çapı ve aralıklarının kaç cm olduğu, bunların mevcut projelerine uyup uymadığı, kolon - kiriş birleşim bölgelerinde etriye sıklaştırmalarının yapılıp yapılmadığı, varsa yapıda dilatasyon durumu.

C)   2007 Deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmelik çerçevesinde yapılan analiz ve tahkik sonucu taşıyıcı sistem kesit ve donatılarının yeterli olup olmadığı, temellerde zemin gerilmelerinin zemin emniyet gerilmesini aşıp aşmadığı

D)  Yapmm güçlendirilmesine gerek olup olmadığı

E)   Güçlendirme gerekiyorsa, genelde yapmm nerelerinde nasıl bir ilave güçlendirme elemanlarına ihtiyaç duyulduğu ve güçlendirme hesaplarında nelere dikkat edileceği

F)  Taşıyıcı sistem elemanlarında korozyon bulunup bulunmadığı, varsa ne gibi tedbirler alınacağı

G)   Temel tipinin ne olduğu 2007 DBYBHY9 ne göre revizyon gerekip gerekmediği, (zemin ıslahı vs.)

H)   Yapıda giderilmesi gereken düzensizliklerin belirlenmesi İ) Belirtilmesi gereken diğer önemli hususların belirlenmesi Bilgisayarla Hesap Yapılırken Aşağıdaki Kurallar Uygulanacaktır:

>          Düğüm noktalanmn ve elemanların numaralarım gösteren üç boyutlu taşıyıcı sistem şeması hesap raporunda yer alacaktır.

>          Tüm giriş bilgileri ile iç kuvvetleri ve yer değiştirmeleri de içeren çıkış bilgileri, kolayca anlaşılır biçimde mutlaka hesap raporunda yer alacaktır.

>          Hesapta kullanılan bilgisayar yazılımının adı, müellifi ve versiyonu hesap raporunda açık olarak belirtilecektir.

>         

 
  Metin Kutusu: 12


Proje kontrol makamının talep etmesi durumunda, bilgisayar yazılımının teorik açıklama kılavuzu ve kullanma kılavuzu hesap raporuna eklenecektir.

Güçlendirme Öneri Raporu:

Binanın gelecekteki şiddetli depremlerde ayakta kalabilmesi için güçlendirme önerileri ve yapının nerelerinde nasıl güçlendirme elemanlarına ihtiyaç duyulduğu belirlenmelidir. Gereken ilave temellerin belirlenmesi, mevcut elemanlarda ne gibi tedbirlerin alınması gerektiği belirtilmelidir. Yeni yapılacak güçlendirme elemanlarında beton kalitesi ve donatı cinsinin asgari değerleri belirtilmelidir. (Güçlendirmede kullanılacak beton kalitesi C30’dan, donatı ise S420 den daha az olmamalıdır.) Güçlendirme projesinin yapılması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve tavsiyeler, mevcut yapının ömrü, inceleme safhasında yapılan çalışmalar ve mevcut yapının analizi güçlendirme öneri raporu bölümünde açıkça belirtilmelidir. Bu çalışmanın sonucunda binanın hasar durumunun değerlendirilmesinde aşağıdaki kriterler göz önüne alınacaktır:

>          Hasarsız (Binanın deprem etkileri ve sabit yükler altında taşıyıcı elemanlarında ve malzeme dayanım özelliklerinde bir değişiklik olamamıştır)

>           Orta Hasarlı (Binanın deprem etkileri altında ve sabit yükler etkisinde taşıyıcı elemanlarında hasarlar tespit edilmiş olup, malzeme dayanım özellikleri önemli ölçüde korunmaktadır.)

>          Ağır Hasarlı (Binanın deprem etkileri altında ve sabit yükler etkisinde taşıyıcı elemanlarında hasarlar tespit edilmiş olup, malzeme dayanım özellikleri önemli ölçüde konulmamaktadır)

>           Göçme Durumu (Binanın deprem etkileri altında ve sabit yükler etkisinde taşıyıcı elemanların bir bölümü göçmüş, göçmeyen diğer taşıyıcı elemanlar düşey yükleri taşıyabilmekte fakat dayanımlarında ve rijitliklerin de azalmalar olmuştur, yapısal olmayan elemanlann büyük çoğunluğu göçmüştür. Yapıda belirgin kalıcı ötelenmeler oluşmuştur. Yapı tamamen göçmüştür veya yıkılmanın eşiğindedir ve daha sonra meydana gelebilecek hafif şiddette bir yer hareketi altmda bile yıkılma olasılığı yüksektir.)

Takdim:

Hazırlanan deprem güvence saptaması raporu aşağıda belirtilen maddelerdeki bilgileri de içerecek şekilde beş cilt halinde idareye sunulmalıdır.

Dış Kapak Ve İç Kapak

Dış kapak ve iç kapakta yapının ismi, deprem güvence saptaması raporu olduğu, projeyi yapan firmanın isim ve adresi, danışmanın ismi ve unvanları belirlenmelidir.

Kimlik Sayfası

Kimlik sayfasmda yapının ismi, adresi, projeyi yapan firmanın isim ve adresi, danışmanın ismi ve unvanı belirlenmelidir.

Özet Tablo

Yapının adı, adresi, kat sayısı (n), etkin yer ivmesi katsayısı (Ao), bina önem katsayısı (I), sistem davranış katsayısı (R), yerel zemin sırnfı (Z), spektrum karakteristik periyotları (TA, TB), zemin emniyet gerilmesi, taşıyıcı sistem ortalama beton dayanımı, taşıyıcı sistem elastisite modülü (E), modlara ait doğal titreşim periyotlan vb. binanın mevcut sisteminde bulunan düzensizlikler, hesap yöntemi bilgileri bir tablo halinde verilmelidir.

Deprem Haritası

Yapının bulunduğu ilin deprem haritası ve listesi verilmelidir.

İçindekiler

Hazırlanan ciltteki konulan içeren maddeler halinde bir içindekiler sayfası verilmelidir.

1.  Giriş: Giriş bölümünde yapılan çalışmanın kısaca bir özeti verilmelidir.

Giriş bölümünden sonra hazırlanmış bulunan aşağıdaki bilgiler sunulmalıdır.

2.   Binanın tanımı

3.  Hasar tespiti

4.   Malzeme

5.  Zemin etütleri

6.  Düşey yük analizi

 

7.  Yük kombinasyonları

8.  Kullanılan bilgisayar programlan

9.   2007 Deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmeliğe göre mevcut yapının analizi ve tahkikleri

10.  Sonuçlar

11. Güçlendirme önerisi

3.2.  Onay ve Karar

Hazırlanan deprem güvenlik tahkiki ve inceleme çalışmalan raporu üniversiteye onaylatılarak İDAREYE sunacaklardır. Onay yaptınlan üniversitenin döner sermayesine

hangi iş için ücret yatınldığım beyan eden belge üniversiteden alınacak yazı eki ile idareye sunulacaktır.

Deprem güvenlik tahkiki ve inceleme çalışmalan raporu 3 (üç) takım halinde hazırlanarak idareye teslim edilir.

Bütün bu analizlerin neticesinde elde edilen sonuçlar irdelenecek; yapının mevcut haliyle korunması veya takviye edilmesi veya yıkılması alternatifleri, değerlendirilerek yüklenici görüşü gerekçeleri ile birlikte idareye sunulacaktır. Hazırlanan deprem güvenlik tahkiki ve inceleme çalışmaları raporu Proje Müellifi ve Kontrol Teşkilatı ile birlikte değerlendirilerek, güçlendirme projesi hazırlanıp-hazırlanmayacağma karar verilecektir.

Güçlendirilmesine gerek görülmeden kullanılması önerilen yapılar, güçlendirilmesi önerilen yapılar ile yıkılması önerilen yapılar bağlanımda yapılacak çalışmalar (birinci kısım) bu raporla sona ermiş olacaktır.

Birinci kısım sonrasında yukarıdaki kurumlardan onaylanmış GÜÇLENDİRİLMESİ UYGUNDUR kararından sonra İKİNCİ KISMA geçilecektir.

GEREKMESİ HALİNDE DEPREM GÜÇLENDİRME PROJELERİNİN İHALEYE ESAS METRAJ VE KEŞİFLERİN HAZIRLANMASI İŞLERİ (İKİNCİ KISIM)

MADDE 4. GÜÇLENDİRME

4.1.  Güçlendirme Projesinin Hazırlanması

Firma, yapılan tahkik hesaplan sonucuna göre yapının deprem dayanımının yeterli düzeye ulaştınlması için taşıyıcı sistemin bir bütün olarak ve/veya belirli elemanlar bazında güçlendirilesi için öneriler geliştirecek; İdare uygun görüşünden sonra güçlendirilmesine karar verilen yapıların güçlendirme projeleri firma tarafından (güçlendirme önerisi doğrultusunda) hazırlanarak idare onayma sunulacaktır. Güçlendirme projeleri temel takviyesi ve gerekmesi halinde zemin iyileştirmeye ilişkin tüm detay ve hesaplan içermelidir.

Bu süreçte firma, teknik bakımdan geçerli, bölge şartlarında yapımı mümkün ve yapının mimari işlevlerine en az müdahale içerecek tarzda tasarlayacağı güçlendirme sistemlerinin geliştirilip projelendirilmesini sağlayacaktır.

Hazırlanacak deprem güçlendirme projesi, mümkün mertebe hastane binalarım boşaltmadan uygulanacak bir proje olmalı ve idare tarafından da uygun görülen bir proje hazırlanmalıdır.

Gerekli tüm analiz ve tahkikler, yapıya etkiyebilecek tüm yükler göz ününde bulundurularak güçlendirilmiş durum için yeniden yapılarak elde edilen sonuçlar mevcut durumla karşılaştırılacak ve binanın yeterli güvenliğine ulaştığı gösterilecektir.

Yapının güçlendirme projesine ilişkin çizimler, profesyonel mühendislik kuralları çerçevesinde yeterli ayrıntıda, anlaşılabilir ve uygulanabilir biçimde hazırlanacaktır.


 

Güçlendirme ve onarım detayları her bir bina ve eleman bazmda ayrı ayrı düzenlenecek olup kesinlikle tip detaylarla yetinilmeyecektir. Hesaplardan çıkacak sonuçlara göre yeni yapılacak ilave elemanların, ilave temellerin detayları ve mevcut elemanlarla birleşim detayları 1/20 veya 1/25 ölçeğinde, güçlendirilmiş yapmm tüm kalıp planlan ve temel planlan 1/50 veya 1/100 ölçeğinde, gerekli olan nokta detaylar ise daha büyük ölçeklerde uygulama çizim tekniğine uygun olarak verilmelidir. Aynca güçlendirme perdelerine ait kesit, donatı, donatı boyu gibi bilgiler detayların dışında aynca bir tabloda verilmelidir.

• Projelendirme safhasında mevcut temellerle ilgili bilgilerin yeterince ortaya çıkarılmaması halinde, mevcut bilgilere göre düzenlenecek temel kalıp ve detayları, söz konusu yapmm güçlendirme inşaatı sırasında temellerin açılması ile ortaya çıkan bilgilere göre, gerekirse, firma tarafından idare’ce kabul edilecek biçimde ücretsiz olarak revize edilecektir.

Temel seviyesinde drenaj gibi tedbirlerin alınması gerekiyorsa bunların belirlenmesi ve projelendirilip ilgili üniversiteden onaylatılacaktır.

Gerekiyorsa ilave temellerin de belirlenmesi gerekmektedir.

İş kapsamındaki bazı binalarda aynı projenin uygulanmış olması muhtemeldir. Bu durumda madde

2    ve madde 3‘te belirtilen çalışmalar sonrası farklı malzeme özellikleri (beton mukavemetinde farklılık gibi) olmasına rağmen taşıyıcı sistem iyileştirmesi aynı şekilde tasarlanabilen; Ancak eleman bazmda (değişik temel uygulaması, kolon güçlendirmesi vb.) güçlendirmede farklılıklar içeren işler “proje tekran” olarak alınacaktır.

Deprem güçlendirme projeleri üniversite onaylı olacaktır. Onay yaptınlan üniversitenin döner sermayesinin hangi iş için ücret yatırdığım beyan eden belge'üniversiteden alınacak yazı eki ile idareye sunulacaktır.

4.2.   Onarım Ve Güçlendirme Keşif Ve Metrajların Hazırlanması

Onarım ve güçlendirme projesi hazırlanan binalar için, güçlendirme projelerinde yer alan tüm imalatlan (güçlendirmeye ait toprak kazısı, grobeton, betonarme kalıbı, kalıp iskelesi, betonarme betonu, betonarme demiri ve ankraj işleri v.b.) hazırlanacaktır. Metraj hazırlamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı standartlanna uyulacak, gerekli hallerde özel iş kalemleri (özel poz, özel pozlara ait piyasa araştırması yapılıp proforma fatura toplanacaktır) öngörülebilecektir. Keşifte tanımlanan işlerin pozlarına ve alternatif pozlar halinde bunların seçimine idare karar verecektir. İhale Evrakı ve Metraj, Keşiflerin Hazırlanması Safhası:

Yüklenici; Uygulama projelerine göre yapım işleri ihaleleri uygulama yönetmeliğinin II. bölümünde yer alan 7.8.9.10.11.12. maddeleri doğrultusunda ve bu konuda yürürlükteki: 16.04.2003 gün ve 1769 sayılı, (10 sayfa) Çevre ve Şehircilik Bakanlığının genelgeleri; 30.09.2003 gün ve 6435 sayılı, (10 sayfa) Çevre ve Şehircilik Bakanlığının genelgeleri; 17.02.2004 gün ve 0955 sayılı, (4 sayfa) Çevre ve Şehircilik Bakanlığının genelgeleri; (zeyilnameler ait oldukları dokümanın öncelik sırasına sahiptir)’ne uygun olarak keşif ve, metrajlan hazırlayacaktır. Keşif ve metrajların ekine metraj ve fiyat oluşturan unsurlar konulacaktır. Yüklenici yukarıda belirtilen yönetmelik ve genelgelere uygun bir şekilde pursantaj tablosu ve teknik tarifleri hazırlayacaktır. Aynca her bina için keşif düzenlenecek ve güçlendirme projelerinde yer alan imalatların yapımım tarifleyip uygulamada dikkat edilmesi gereken hususlan içeren ayrıntılı bir “teknik şartname ve genel bilgiler” hazırlanacaktır.

Yüklenici metraj, keşif ve ekleri ile pursantaj tablosu ve teknik tarifleri aym anda ve 2 takım olarak idareye teslim edecektir.

Yüklenici; İdarece talep edilmesi halinde yapım işleri uygulama yönetmeliğinin 13. maddesi doğrultusunda keşifleri güncelleştirecektir ve bunun için ilave bir ücret ödenmeyecektir.

15

oyt


 

4.3.  Diğer İşler

Hazırlanacak Güçlendirme Projesi: Üniversiteye Onaylatılarak İDAREYE Sunacaklardır. İKİNCİ KISIM, Güçlendirme projesi (güçlendirme projeleri de üniversiteye onaylatılacaktır.) ve ihaleye esas metraj ve keşifler başlığı altında yapılan bu raporla sona erecektir.

MADDE 5. PROJE VE RAPOR VERME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Yüklenici tüm iş adımları ile ilgili olarak, işbu şartnamede açıkça ya da zımnen belirtilen çeşitli rapor, hesap, proje, tutanak ve belgeleri idare’ye sunacaktır. Bu dokümanlar (tüm raporlar, analizler ve çizimler vb.) onaylandıktan sonra düzeltilmiş olarak 3 adet nüsha ve 2 adet cd/dvd olarak idareye teslim edilecektir. Rapor formatı A4 veya gerektiğinde A3 olacaktır. Pafta formatı Al olacaktır. Yüklenici, takviye projesinin uygulanmasına yönelik “uygulama teknik şartnamesi”ni hazırlayacak ve takviye projesi ile birlikte idareye teslim edecektir.

Bu rapor, hesap, proje ve diğer belgeler, aşağıdakiler dahil ancak, bunlarla sınırlı olmayan firma hizmetlerini kapsayacaktır.

5.1.1.   Genel

Tüm raporların bir taslak nüshası, üzerinde görüşülmek üzere önce idare’ye sunulacaktır. Bunun ardından firma bu görüşmelerde yapılan değişiklikleri kapsayan nihai raporu hazırlayacaktır.

5.1.2.   İnceleme ve Analiz

Madde.2’de belirtilen röleve, inceleme, deney ve gözlem sonuçlarım içeren ve bu konularla ilgili firma görüşlerini kapsayan rapor (incelenen binanın tüm cephelerini ve madde 2’de belirtilen hasar rölevelerine referanslı olmak üzere taşıyıcı elaman hasarlarına ilişkin yeterli sayı ve ayrıntıda fotoğrafları raporlara ekleyecektir), ve madde 4’de belirtilen hesaplan içeren rapor.

5.1.3.   Güçlendirme Safhası Dokümanları

Madde 4’de belirtilen güçlendirme sistemlerine ait özel detaylar, ilgili hesaplar, güçlendirilmiş durum röleveleri ve hesaplan ile metraj, keşif ve ekleri, pursantaj tablosu, teknik tarifleri, teknik şartname ve genel bilgiler.

İŞİN BEDELİ VE İŞ KALEMLERİNE DAĞILIMI

Bu teknik şartnameye konu yapılar için, şartnamede tanımlanan işlerin tamamının her yapı için yüklenici tarafından yerine getirilmesinin toplam bedeli, söz konusu yapıların mevcut inşaat alanı için ANAHTAR TESLİM GÖTÜRÜ BEDEL teklif verilecektir.. Verilen teklife KDV dahil değildir. Verilen teklifin iş kalemlerine dağılımı çizelge 1.1' de verildiği gibidir.

Yüklenici, ancak idarece onaylı gerçekleştirdiği iş kalemlerinin ücretini talep edebilir.

 

Çizelge 1.1. İnceleme ve Güçlendirme İşleri ve Proje Hizmetlerinin İş Kalemlerine Dağılımı

Metin Kutusu: İkinci KısımBirinci Kısım

 

 

                                                           
   
   

 

 

 

Metin Kutusu: Güçlendirme ve ihale dosyası ve yapı metraj keşif safhasının tasdikinden sonraİnceleme ve analiz safhasının tasdikinden sonra

 

 

Metin Kutusu: 53%Metin Kutusu: 47%100%

 

 

 

ANAHTAR TESLİM G.B. =    TL

Not 1: Eğer binada güçlendirme ihtiyacı çıkmazsa ve bakım-onanm projesi yapılmayacaksa yükleniciye anahtar teslim bedelin %53’ü ödenecektir.

Not 2: Yapıda kısmi güçlendirmelerin çıkması(A blokta çıkması diğer bloklarda çıkmaması vb) ve hiçbir kısımda bakım-onanm projesi yapılmaması durumunda yapmm toplam kapalı alan metrekaresi üzerinden oran belirlenecek, güçlendirme ve' bakım-onanm uygulama projesi yapılmayan kısımlar için anahtar teslim bedelinin %47’lik dilim üzerinden belirlenen bu oranda kesintiyle ödeme yapılacaktır.

Not 3: Yapıda kısmi güçlendirmelerin çıkması(A blokta çıkması diğer bloklarda çıkmaması vb) ve bakım-onanm projesi yapılması durumunda yapmm toplam kapalı alan metrekaresi üzerinden oran belirlenecek ve güçlendirme uygulama projesi yapılmayan kısımlar için anahtar teslim bedelinin %30’luk dilim üzerinden belirlenen bu oranda kesintiyle ödeme yapılacaktır.

Not 4: Yüklenici yukanda bahsedilen sebeplerden dolayı herhangi bir hak talep edemeyecektir.

YÜKLENİCİNİN GÖREVLERİ

1.  Söz konusu projeler idare onayından önce yüklenici tarafından Üniversiteye onaylatacaktır.

2.       Yüklenici teknik eleman konusunda idarenin isteği doğrultusunda gerekli elemanları çalıştırmakla yükümlüdür.

3.   İş ortaklıklarında, ortaklık oranına bakılmaksızın, pilot ve diğer ortaklara ait personelin tamamı bir bütün olarak değerlendirilir.

4.    Yüklenici, hizmetlerin sözleşme hükümlerine göre yerine getirilmesi sırasında ve hizmetlerin ifasında ihmal, kusur ya da temerrüdü nedeniyle idarenin maruz kalacağı her türlü zarar ve ziyandan idareye karşı sorumludur.

5.    Yüklenici sözleşme konusu hizmetleri için sözleşme şartlarına ve idarenin yazılı talimatlarma göre tanzim edeceği belgelerin doğruluğundan ve şartnamelere uygunluğundan sorumludur.

6.     Yüklenici, kanunda belirtilen süre, özen ve sadakat borcunun gereklerini eksiksiz yerine getirmekle sorumludur.

7.     İdarenin lüzumlu gördüğü mesleki gizlilik şartlarına yüklenicinin tüm personeli de uymak zorundadır. Yüklenici, bu sözleşme nedeniyle öğrendiği olay ve bilgileri üçüncü şahıslara vermeyecektir.

8.    İdareye sürekli olarak bilgi akışı sağlamak amacıyla; raporlama sistemim ve idare - yüklenici periyodik toplantılarım gerçekleştirecektir.

9.    Sözleşme konusu işle ilgili olarak her ne suretle olursa olsun hiçbir firma ve kuruluşla çıkar ilişkisine girmeyecektir.

10.  İdarenin haklarım, toplum çıkarlarım da gözeterek üçüncü kişilere karşı koruyacaktır.

11.   Kararlarmda, teknik bilgileri ve deneyimi doğrultusunda bağımsız olacak ve gizlilik kuralma tam olarak uyacaktır.

12.   Sözleşmeye esas iş ile ilgili olarak idareyi sıkıntıya sokacak durumlarda 4734 sayılı kamu ihale kanununda yer alan yasaklar ve ceza sorumlulukları uygulanacaktır.

13.     Yüklenici, sözleşme konusu işi, sözleşmeye ve eki olan şartnamelere, gelişmiş teknik ve ekonomik usullere, Türk standartlanna ve idarece kabul edilecek diğer ülke standartlanna uygun olarak en iyi şekilde yapacaktır.

14.   Yüklenici, birinci kısımda yapılması gereken analizler sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetki belgesine sahip laboratuarlarda şartnamelere göre yapılması zorunlu bulunan deneyler ile kontrol gayesiyle kendisinin veya idarenin istediği deneylerin yapılmasını izleyecektir. Yüklenici, arazide ve laboratuarda yapılan test ve deneylerin doğruluğundan, şartnamelere uygun olarak yapılmasından ve değerlendirilmesinden idareye karşı sorumludur.

15.   Yüklenici, her ne surette olursa olsun müteahhitten veya üçüncü şahıs / kuruluşlardan hiçbir isim altmda maddi çıkar sağlamayacak / sağlatmayacaktır.

16.    Yüklenici, her türlü plan, proje, çizim ve hesabı ilgili yasalar, yönetmelikler, şartnameler ve sözleşme hükümleri doğrultusunda yapmak, değerlendirmek ve gerekli düzeltmeleri yaparak onaylayacak ve onaylatacaktır,

CLfl

 

17.   Yüklenici, sözleşme konusu hizmetleri için sözleşme şartlarına ve idarenin yazılı talimatlarına göre tanzim edeceği belgelerin doğruluğundan ve şartnamelere uygunluğundan sorumludur.

18. Üstlendiği görev ile ilgili ihmal ve kusurlardan yüklenici kanuni olarak sorumlu olacaktır.

19.    Laboratuarlarda yaptırılacak analizler, onay alınacak kuramların ücretleri vb. işler tamamıyla yükleniciye ait olup bu işler için ayrıca bir ücret verilmeyecektir.

20.    İncelenecek yapının İKİNCİ KISIMDA güçlendirilmesinin uygun olup olmadığı ekonomik fizibilite çalışmalarıyla detaylandınlacak (fayda-maliyet analizi vb.) ve yüklenici görüşü açıkça belirtilecektir.

 


 

 



[1] İdare; zemin koşullarına ve yapının özelliklerine göre (oturum alanı, kat adedi, blok sayısı ve bina kullanım amacı gibi) 2 adedi geçmemek üzere toplam sondaj sayısı ile derinliği arttırıp eksiltebilir.

Sondaj çalışmalan esnasmda yüklenici firma bünyesinde çalışan bir sondaj mühendisini ve sondaj ekipmanlannı hazır bulundurmak zorundadır.

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)