İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Flat Panel Kiralama İşŸi 36 Ay

İhale No 1165532
Sektör Tesis, Kantin İşletme ve Gayrimenkul Satış, Kiralama
İdare TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Edirne
İşin İli Edirne
Yayın Tarihi 8 Eylül 2016
İhale Tarihi 19 Eylül 2016 18:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ YAKLAŞIK MALİYET İSTEME FORMU

İstem No:92

Talep Eden Birim :RadyoIoji

Hastanemiz için ihtiyaç duyulan aşağıda cinsi ve miktarı belirtilen malzemelerin 4734 Kamu İhale Kanununa göre alımı yapılacaktır. Son teklif verme tarih ve saatine kadar YAKLAŞIK MALİYET aşağıdaki form veya firma proformanız ile üzerinde firma yetkilileri tarafından imzalanıp kaşelenerek elden ya da faks ile Satın Alma Birimimize vermenizi rica ederim. İmzasız teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sıra No

Ürün adı

Miktar

Birim

1

Fiat panel ve Cr Sistemi Kiralama işi

36

ay

2

 

 

 

 

TARİH

İMZA-KAŞE

Zeynep CANAN

Satınalma Görevlisi

huseyinuzun@trakya.edu.tr

Adres: T.Ü.Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Balkan Yerlsşkesi - EDİRNE Tel: 0 284 235 27 29 Fax : 0 284 235 38 89

İ-JTEKLİFLER TL OLARAK KDV'SİZ VERİLECEK, KDV ORANI MUTLAKA BELİRTİLECEKTİR. 2-)Sut veya ubb kaydı olan ürünlerin kayıt noları belirtilmeli kapsam dışı olan ürünlerin kapsam dışı oldiığu belirtilmelidir.

FİRMALARIN DİKKATİNE >

Teklif edeceğiniz ürünlerin SUT EKİ EK-5/A1, EK-5/A2, EK-5/E ,EK-5/F listesinde olması halinde mutlaka SUT kodalarmm bildirilmesi gerekmekte olup AKSİ TAKDİRDE TEKLİFLERİNİZ DEĞERLENDİRİLMEYE ALINMAYACAKTIR

ÇİFT DEDEKTÖRLÜ YERDEN STATİFLİ RÖNTGEN CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

1. KONU:

Bu Teknik şartname Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Anabilim Dalı Röntgen Servisi ihtiyacı için kiralanacak 2 (İki) adet 500mA Yüksek Frekanslı (HF) Çift Dijital Fiat Panel Dedektörlü Tek Masa, Tek Tüp Röntgen Cihazı ve Bilgisayarlı Radyoloji (CR) Cihazı teknik özelliklerini, yardımcı ekipman ve aksesuarları ile kontrol ve muayene yöntemlerini ve ilgili diğer konuları kapsamaktadır.

AMAÇ:

Bu kiralama hizmet alımı Sağlık Araştırma Ve Uygulama Merkezi hastanesinin tanımlanan görüntüleme hizmetinin aynı kalitede, verimli ve bir bütünlük içinde kapsamlı olarak verilmesidir.

KAPSAM:

Bu Şartname Kiralama Yöntemi ile hizmet alım işi 1 (bir) yıl süre ile 7 gün 24 saat prensibince olacaktır. Sistemin kurulması için odaların tüm hazırlığı (klimatizasyon, kablolama, hat çekilmesi v.s) yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.

ÇİFT DEDEKTÖRLÜ YERDEN STATİFLİ RÖNTGEN CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

1.  GENEL YE TEKNİK ÖZELLİKLER:

1.1.  Teklif edilen cihazların her biri; biri masa altında, diğeri akciğer statifinde olmak üzere iki adet flat panel dedektör ile dijital çekimler yapabilen dijital röntgen cihazlarıdır.

1.2.  Teklif edilen sistemler toplama sistemler olmayacak, teklif edilen sistemin tüm marka ve modele ait olan UBB kayıtları ibraz edilecek, üretici firmanın dijital röntgen cihazı üretimi yaptığı orijinal broşürler üzerinden gösterilecektir.

1.3.  Cihaz ve muhteviyatı alıcıyı hiçbir tereddüde düşürmeyecek düzeyde yeni ve kullanılmamış olacaktır.

1.4.  Teklif edilen sistem uluslararası güncel ve lisanslı DICOM 3.0 görüntü transfer sistemi standartlarına uygun olmalıdır. DICOM standartlarını teklif edilen cihazın desteklediğinin teyidi için, üretici firmanın yayınladığı “DICOM Conformance Statement" 1ar teklif dosyasında verilecektir. DICOM 3.0 formatmdaki kuru sistem lazer kameraya, CD ye yazabilen robot ve PACS sistemlerine görüntü transferi mümkün olmalıdır.

l.S.Modality Worklist Management (MWM) (HIS/RIS server’dan hasta listesi ‘worklist’ alabilme), DICOM print şebekeye bağlı tüm printer cihazlarından DICOM uyumlu printer ile doğrudan resim basabilmelidir.

1.6.  İhale konusu dijital röntgen cihazının; kumanda masası, x ray jeneratörü,x ışın tüpü, kolimatörü.tüp taşıyıcı statif ve akciğer statifı,dijital detektör ve aksesuarlardan meydana gelen bir sistem olmalıdır, Sağlık Bakanlığının 09.01.2007 tarih ve 26398 sayılı Resmi

Metin Kutusu: DMetin Kutusu: Trakya
Yrd.D
Gazetede yayınlanan yönetmelik gereğince 16.05.2008 tarihinden itibaren T C İlaç ve Tıbbi "A                                                  fWwMteşi Hastanesi                                                    Radyod'^n°f^i‘

Metin Kutusu: Otoiiji tmam
ilfeNwSl8
Avdm

Başte#V,en

Trakya üniversitem

. Radyofognostlk

Prof.DrNennıh TUMÇBİtEh,

Cihaz Ulusal Bilgi Bankasından (TITUBB) "Sağlık Bakanlığı tarafından onaylıdır" ibaresi bulunan kayıt numaralarını tek bir UBB olarak veya teklif edilecek olan sistemler için ayrı ayrı UBB kayıt numaraları ihale dosyasında istekli tarafından sunulmalıdır.

1.7.  Teklif edilen sistemlerin radyoloji servisinde bulunan diğer DICOM uyumlu cihazlara bağlantısı ile dijital röntgen cihazlarının monte edildiği yerde mevcut olan PACS ve/veya HIS/RIS sistemleri ile bağlantısı, PACS ve/veya HIS/RIS sistemlerini kuran fırma/fırmaların sisteme bağlantı için ücretsiz olarak vereceği izinler ve destek ile satıcı firma tarafından sağlanacaktır. Bu maksatla teklif edilen sistem için gerekli olan tüm yazılım ve donanım ihtiyaçları yüklenici firma tarafından cihaz ile birlikte teslim edilecektir.

1.8.  Kumanda konsolunda bulunan kumanda konsolu yazılımı, flat panel dedektör aynı marka olmalı ve aynı firma sorumluluğunda olmalıdır. Bu husus UBB kayıtlarıyla ve orijinal kataloglarla belgelenmelidir.

1.9.  Teklif edilen sistem uluslararası güncel ve lisanslı DICOM 3.0 görüntü transfer sistemi standartlarına uygun olmalıdır ve PACS sistemleri ile yüksek performanslı iletişim sağlayabilmelidir.

2.  SİSTEMİ OLUŞTURAN BİLEŞENLER:

Sistem aşağıdaki ünitelerden oluşacaktır.

Sistemi meydana getiren tüm üniteler birbiri ile uyumlu olarak çalışmalıdır.

-   Flat panel dijital dedektör

Tüp Statifi - X-lşın tüpü ve kolimatör

Akciğer statifi

Bukili Radyografık Hasta masası

Röntgen jeneratörü

-   Kumanda Konsolu ve Dijital Ünite

2 Adet UPS

2.1.  Fiat Panel Dedektör

2.1.1.  Dijital dedektörsolid State flat panel tipinde olacak ve dedektör materyali amorf silikon ve Cesium Iodide (Csl) tipinde olmalıdır. Scintilattor materyali GOS olan ve CCD ve a-Se tabanlı dedektörler kabul edilmeyecektir.

2.1.2.  Dijital dedektörler hem kablolu hem kablosuz kullanıma uygun olmalıdır. Sadece kablolu sistemler değerlendirilmeyecektir. Dedektör bataryaları dedektör üzerinden çıkarılarak şarj edilmeli ve yedek batarya ile dedektör çekimlere devam edebilmelidir. Sistem ile beraber her bir dedektör için 1 adet yedek batarya ve aynı anda en az 3 adet batarya şaıj edebilecek batarya şarj ünitesi teslim edilecektir. Bataryası çıkarılamayan dedektörler ise teklif ettikleri her bir dedektör için 2 yıl ek garanti süresi vereceklerdir. Kablosuz çalışma esnasında dedektörler pil - bataryaları için hizmet alımı süresince garanti verilecektir.

Çalışma koşullarının sürekliliği için orijinal dokümanlarda taahhüt edilen tam dolu şaıj ile dedektörün çalışma süresinin taahhüt edilen sürenin yarısına düşmesi Klinik sorumlularca tesbiti durumunda batarya yenisi ile değiştirilecektir.

2.1.3.  Dedektörler en az 35x 43 cm (+/-1 cm) boyutunda olmalıdır, Flat panel dedektör okuma gri scalası en az 16 bit/piksel olmalıdır.

 

 

 

 

2.1.5.  Dedektörün ağırlığı batarya dahil en fazla 3,6 kg olmalıdır.

2.1.6.  Her bir pixelin boyutu en fazla 175 mikrometre olmalıdır. DQE değeri en az Olp/mm de %65 olmalıdır,bu özellik üretici firmadan alınmış teknik doküman-sertifıka veya katalogda gösterilerek ihale dosyasında sunulmalıdır.

2.1.7.  Dedektör sisteminde istenilen bölgeler kolime edilerek çekilecek hastanın istenmeyen bölgelerinin X-ray ışını alması engellenmelidir

2.1.8.  Fiat panel dedektörlerde otomatik x-ray algılayıcı özellik bulunmalıdır.

2.1.9.  Hasta siklusu belirtilecek; ardışık iki ekspojur arasındaki süre en fazla 12 (oniki) saniye olacaktır. İmajın ekrana gelme süresi 2 (iki) saniyeyi geçmeyecektir.

2.1.10.  Dedektör ile jeneratör arasında herhangi bir bağlantı gerekmemelidir, otomatik X-Ray algılayıcı özellik mevcut olmalıdır.

2.1.11.  Dedektör dış darbelere dayanıklı olmalıdır, en az 100 kg noktasal baskıya ve dedektör tamamına en az 150 kg yüzeysel baskıya dayanıklı olduğu orijinal dokümanlarda gösterilecektir.

2.1.12.  Dijital Radyografik Görüntüleme Sisteminde skolyoz ve alt ekstremite çekimleri yapılabilmesi için firmaların gerekli yazılım ve donanım opsiyonelliği olmalıdır. Alınacak skolyoz yazılım ve donanımı ile tüp ve dedektör pozisyonlanarak peş peşe en az 3 görüntüyü almalı, cihazın konsolunda veya ayrıca verilecek bir iş istasyonunda otomatik olarak birleştirmeli ve tek bir skolyoz veya alt ekstremite görüntüsü meydana getirebilmelidir. Bu aşamada hekimin veya teknisyenin ilk pozisyonu vermek ve görüntüleri seçmek/işaretlemek ve her geçiş sonrası exposure butonuna basmak dışında hiçbir müdahalesi olmamalıdır. Skolyoz çekiminde hastayı sabit tutma ve gerekli ölçümlerin yapılabilmesi için tekerlekleri kilitlenebilir skolyoz çekim standı veya skolyoz çekiminde hastayı kıpırdatmayacak özel tasarlanmış bir skolyoz statifı olmalıdır. Otomatik Skolyoz Sisteminin UBB Kayıt Numarası ihale dosyasında olacaktır ve Otomatik Skolyoz sistemi teklif edilen sistemin Dedektör ve Kumanda konsolu yazılımı ile aynı marka olmalıdır. Otomatik Skolyoz çekim özelliğinin mevcut olduğu orijinal dokümanlarda gösterilmelidir.

2.2 Tüp Taşıyıcı Statif - X-ışm Tüpü ve kolimatör

2.2.1.  Tüp taşıyıcı statif, yerde raylar üzerinde hareket etmelidir.

2.2.2.  Tüp bütün eksenlerde rahatlıkla ve sessiz olarak kullanıcı tarafından kolaylıkla elle hareket ettirebilmelidir. Tüp statifi denge sistemine (counterbalance) sahip olmalı ve istenilen her konumda elektromanyetik veya elektromekanik olarak kilitlenebilmelidir.

2.2.3.  Tüp dikey doğrultuda en az 150 cm hareket edebilmeli ve elektromanyetik veya elektromekanik frenle istenilen pozisyonda sabitlenebilmelidir.

2.2.4.  Tüp taşıyıcı statif, raylar üzerinde boylamasına en az 220 cm hareket edebilmelidir.

2.2.5.  Tüp taşıyıcı kolon dikey eksende en az ± 90 derecedöndürülebilmelidir.

2.2.6.  Röntgen tüpü yatay eksende en az ± 135 derece dönebilmelidir.

2.2.7.  X-ışm tüpü döner anodlu ve çift foküslü olmalı, küçük foküsü en fazla 0.6mm aralığında, büyük foküsü ise en fazla 1.5 mm aralığında olmalıdır.

2.2.8.  Anod ısı kapasitesi en az 200 kHU olmalıdır, haube ısı kapasitesi belirtlmelidir.

2.2.9.  Tüpüngücü, küçük fokusta en az 18 kW, büyük fokusta en az 50 kW olmalıdır. 2.3.10.Sistemde manual veya otomatik kolimatör bulunacaktır. Kolimatörde ışıklı veya lazerli merkezleme düzeneği olacaktır.

2.3.11.                                    Markaları, modelleri, menşei ve teknik özellikleri teklifte ayrıntılı olarak


belirt:


 

2.3. Akciğer Statifi

2.3.1.  Akciğer statifindeki dedektör bloğu dikey doğrultuda en az 140 cm hareket edebilmeli ve elektromanyetik frenle istenilen pozisyonda sabitlenebilmelidir.

2.3.2.  Akciğer statifindeki dedektör bloğunda grid bulunmalı, grid oranı en az 10:1, grid yoğunluğu en az 40 çizgi/cm olmalıdır.

2.3.3.  Akciğer statifinde bulunan buki “rotating tray” olarak adlandırılan özelliğe sahip olmalıdır. Bu özellik sayesinde akciğer statifinde bulunan dedektörler istenildiği takdirde 35x43(+/-l)cm, istenildiği takdirde 43x35(+/-l)cm olarak kullanılabilmeli ve bu sayede özellikle akciğer görüntüleri ve kilolu hastalardan alman görüntüler daha verimli şekilde değerlendirilebilmelidir.

3.4. Bukili Radyografik Masa

3.4.1.  Sistemin masa tablası en az 75 x 220 cm boyutlarında ve dört yöne yüzer hareketli, enlemesine (transverse) toplam en az 25 cm, boylamasına (longitudinal) toplam en az 100 cm hareket edebilmelidir.

3.4.2.  Masanın yüzer hareketleri elektro-manyetik frenler ile kilitlenebilmelidir.

3.4.3.  Dedektör masa boyunca en az 30 cm hareket edebilmeli ve istenen her konumda sabitlenebilmelidir.

3.4.4.  Masa tablası en az 300 kg hasta taşıyabilmelidir.

3.4.5.  Masada bulunan dedektör bloğunda grid bulunmalı, grid oram en az 10:1, grid yoğunluğu en az 40 çizgi/cm olmalıdır.

3.4.6.  Masa geçirgenliği 100 kV’de en fazla 1,2 mm Al eşdeğeri olmalıdır.

3.4.7.  Masada bulunan buki “rotating tray” olarak adlandırılan özelliğe sahip olmalıdır. Bu özellik sayesinde masada bulunan dedektörler istenildiği takdirde 35x43(+/-l)cm, istenildiği takdirde 43x35(+/-l)cm olarak kullanılabilmeli ve bu sayede özellikle akciğer görüntüleri ve kilolu hastalardan alman görüntüler daha verimli şekilde değerlendirilebilmelidir.

3.5.  X-lşm Jeneratörü:

3.5.1.  Jeneratör 400/380 +% 10V, 50 Hz trifaze şebeke gerilimiyle çalışmalıdır.

3.5.2.  Jeneratör en az 40 kW gücünde olmalıdır, akım değerleri en az 10 mA ile 500mA arasında, mAs değeri en azO, 1-500 mAs arasında ve gerilim değerleri ise 40 kV ile 125kV arasında ayarlanabilmelidir.

3.5.3.  Radyografi süresi en az 0.001 -10 saniye arasında ayarlanabilmelidir.

3.5.4.  Jeneratör konsolu sistem yazılımına entegre olmalı veya ayrı bir jeneratör konsolu üzerinden kontrol edilebilir yapıda olmalıdır. Çekim parametreleri dijital ünite konsolundan veya jeneratör konsolu üzerinden ayarlanabilmeli ve izlenebilmelidir.

3.5.5.  Gerekli tüm kV, mA ayarları seçilen organ programına göre ya da manuel olarak yazılımdan veya jeneratör konsolu üzerinden kontrol edilmelidir.

3.5.6.  Sistemde otomatik kullanım hatası ve arıza tespit programları mevcut olmalıdır.

3.5.7.  Sistemde yüklü bir şekilde en az 1280 adet APR programı bulunmalıdır.

3.6.  Kumanda Konsolu ve Dijital Ünite

3.6.1.  Görüntü işlemci RAM değeri en az 4 GB olmalıdır.

3.6.2.  Metin Kutusu: 3.6.3.	ahip olmalıdır.Görüntü işlemci HD kapasitesi en az 500 GB olmalıdır. Hafızaya alman görüntüler istendiğinde geri çağrılabilmelidir.


 

 

 

3.6.4.  Sistemde en az aşağıdaki görüntü işleme araçları (Post Processing) bulunmalıdır:

i.  Multi-Image Display (Ekranda çoklu imaj gösterimi)

ii.  Zoom/Pan (Görüntü büyütme ve kaydırma)

iii.   Black and vvhite inversion (Siyah/Beyaz dönüşümü)

iv.  Up and down, right and left rotation(Yukarı/Aşağı, Sağ/Sol dönüşümü)

v.   Window/Level (Otomatik ve manuel pencereleme)

vi.  Annotasyon kaydı

vii.   Sağ/sol işaretleme

3.6.5.  Sistemde üstün özellikli Zoom in/out büyütme olmalıdır.

3.6.6.  Sistemde DICOM 3.0 dijital görüntü işleme ünitesi olmalı ve en az aşağıdaki protokolleri içermelidir:

.Dış birimlere (PACS, İş İstasyonu, Storage Server) arşiv amaçlı transfer (storage)

•  Ağa bağlı istenilen DICOM uyumlu printer'a görüntü gönderme (Print Class)

•  CD ROM Recorder offline media

•  Modality WorklistManagament (MWM) HIS/RIS vb. listeden hasta bilgileri alma

3.6.7.  Görüntü işleme ünitesi jenaratörle tam olarak entegre olmalıdır veya ayrı bir jeneratör konsolu üzerinden kontrol edilebilmelidir.

3.6.8.  Dijital ünite klavye, mause, şutlama butonu, jeneratör konsolu,LCD monitörden oluşmalıdır.

3.6.9.  Sistemde bir adet yüksek rezolüsyonlu en az 19 (ondokuz) inch LCD monitör mevcut olmalıdır.

3.6.10.  Sistemde entegre DVD yazıcı bulunmalıdır.

3.6.11.  Fiat Panel detektör 18x24 cm den 35x43 cm formatma kadar değişik boyutlarda çekim yapabilmeli ve çekilen görüntüler 1:1,2:1,4:1 gibi oranlarda istenilen film formatlanna basılabilmelidir.

2.6.12.Sistem konsol vasıtasıyla DICOM 3.0 uyumlu PACS sistemleri ile entegre olarak çalışabilmelidir.

2.7.Aksesuarlar

2.7.1.   Sistemle birlikte bilgisayar sistemi ve sistemin dijital hafızasını voltaj oynamalarına ve elektrik kesintilerine karşı korumak ve yapmakta olduğu işlemi bitirmesi amacıyla, en az 10 dakika çalıştıracak uygun güçte online özellikli elektrik şebekesinden kaynaklanan gürültüyü giderecek elektronik filtre sistemli, voltaj oynamalarına karsı regulatorlu kesintisiz güç kaynağı (UPS) verilecektir.

2.7.2.   Sistemle birlikte en az 2 adet ultra-light özellikte tek parça kurşun önlük, 2 adet troid koruyucu ve 2 adet gonad koruyucu verilecektir.

/


 

BİLGİSAYARLI RADYOLOJİ (CR) CİHAZI TEKNİK ŞARTNAMESİ

KONU: Hastanemize kurulacak olan Bilgisayarlı Radyoloji (CR) sistemi yerel ağ kuruluşu

teknik şartnamesi

1.  GENEL ÖZELLİKLER

1.1.  Bilgisayarlı röntgen sistemi, radyoloji ve diğer ilgili görüntüleme birimlerinde kullanılan X-ray cihazları üzerinde herhangi bir değişiklik yapmaksızın ve ek masraf gerektirmeden, elde edilen konvansiyonel görüntüyü dijital görüntü haline dönüştürmelidir.

1.2.   Sistem, gelecekte yapılacak genişlemeye ve cihaz eklemelerine açık ve modüler bir yapıda olmalıdır.

1.3.   Sistem, ileride yapılacak donanım ve yazılım güncellemelerine açık yapıda olmalıdır. 1.4.Sistem, çekim yapılan kasetin tarayıcıya verilmesinden, gerektiğinde görüntülerin film üzerine basılmasına, CD/DVD’ye ve USB belleğe aktarılmasına kadar aradaki tüm işlemleri yerine getirebilmelidir.

2.  SİSTEMİ OLUŞTURAN BİLEŞENLER

2.1.  Tarayıcı (çoklu sistem) 1 adet

2.2.  Hasta Tanımlama ve ön izleme istasyonu 1 adet

2.3.  Kaset / fosfor plaka

35 x 43 cm 6 adet 35 x 35 cm 8 adet 24 x 30 cm 6 adet

2.4.  UPS 1 adet

3.  TARAYICI (Çoklu Sistem)

3.1.  Tarayıcı, 35 x 43 cm, 35 x 35 cm, 24 x 30 cm ve 18 x 24 cm fosfor plakaları okuyabilmelidir.

3.2.  Tarayıcı, giriş veya çıkış haznesinde aynı anda değişik ebatta en az 4 adet kaseti barmdırabilmelidir.

3.3.  Fosfor plaka, tarama işlemi bittikten sonra aynı kaset içine otomatik olarak yerleştirilmeli ve çekime hazır vaziyette çıkış haznesine geri verilmelidir. Bu işlem esnasında barkodda bulunan bilgiler de silinmelidir.

3.4.  Tarayıcıda en az 2 tarama modu olmalı ve en az 5 piksel/mm, en az 10 piksel/mm’de tarama yapabilmelidir.

3.5.  Taranan veriler sistem tarafından en az 12 bit/piksel olarak işlenmelidir.

3.6.  Tarayıcı ünite 35 x 43 cm genel radyoloji kasetlerinden 10 pixel/mm tarama modunda saatte en az 100 adet taramalıdır. Bu özelliği karşılamayan firmalar, ilgili okuma adetine ulaşacak kadar ek tarayıcı vermelidir.

3.7.                                 Masaüstü  sistemler kabul edilmeyecektir.


 

4.  HASTA TANIMLAMA VE ÖN İZLEME İSTASYONU

4.1.  Hasta tanımlama ve ön izleme istasyonundaki monitör en az 19 inch LCD tipinde olmalıdır.

4.2.  îş istasyonu DICOM 3.0 uyumlu olmalı ve DICOM Print SCU özelliğine sahip olmalıdır.

4.3.  Iş istasyonu birden fazla tarayıcıyı desteklemelidir.

4.4.  İş istasyonunda bulunan yazılım, tarayıcıdan gelen görüntüleri otomatik olarak işlemelidir.

4.5.  Hasta tanımlama esnasında yanlış seçilen çekim parametreleri iş istasyonunda düzeltilebilmelidir.

4.6.  Yazılım paketinde pencere ayarları, anotasyon, hızlı baskı, reprocessing, flip/rotate ve manuel shutter özellikleri bulunmalıdır.

4.7.  Tarayıcıdan gelen veriler bu bilgisayarlara aktarıldıktan sonra film veya monitör aracılığı ile görüntülemeye hazırlanmalıdır.

4.8.  İnce kontrast detaylarını, detayın büyüklüğüne bakılmaksızın, görülebilir hale getirebilmelidir.

4.9.  Görüntülerdeki netliğin sağlanabilmesi için kenar kontrastını artırabilmelidir.

4.10.  Sistem görüntüyü net hale getirmek için üzerinde oluşan dijital gürültü etkisini (noise) ve granüler etkiyi yok edebilmelidir.

4.11.  Bir film üzerine aynı hastaya birden fazla görüntüler 1.1,1.2, 1.4, şeklinde birden çok görüntü basılabilmelidir.

5.  KASET VE FOSFOR PLAKA

5.1.  Kasetler 35 x 43 cm, 35 x 35 cm ve 24 x 30 cm ebatlarında olmalıdır.

5.2.  Kasetlerin her birine hasta bilgilerinin (isim, yaş, vb.) ve yapılacak çekimin özelliklerinin çekimden önce bilgisayar vasıtasıyla yüklenmesi bir barkod aracılığıyla yapılmalıdır.

5.3.  Dış darbelere dayanıklı olmalıdır.

5.4.  Düşme ve çarpmalarda açılmasını Önleyici kilit sistemi olmalıdır.

5.5.  Kasetlerin anti statik iç yapısı olmalıdır.

5.6.  Kasetler kurşun veya metal korumalı olmalıdır.

6.  UPS

Teklif edilen bilgisayarlı röntgen sisteminde en az 3 kVa gücünde kesintisiz güç kaynağı bulunmalıdır; böylece elektrik kesilmesinde dahil okuyucu çalışmasını hafızasındaki bilgileri kaybetmeden sonlandırabilmelidir.

7.  Sistemler kurulurken odaların klimatizasyonu ve lisanslama işlemleri yüklenici firmaya aittir.

8.                HİZMET İŞLEYİŞİ İLE İLGİLİ GENEL HUSUSLAR

8.1.            Cihazların periyodik veya periyodik olmayan her türlü bakımları, tamir veya onarım için gerekli olan tüm yedek parçalar yüklenici tarafından karşılanacaktır.

8.2.            Cihaz arızası durumunda en fazla 24 saat içinde müdahale edilecektir. Cihaz arızasmın 48 saati geçmesi durumunda aynı cihazın veya muadiliyeti hastanemiz idaresince onaylanacak olan tipte bir cihaz hizmeti aksatmamak için firma tarafından 4'ncü gün bitiminden önce

 

 

 

 

kurulacaktır. Aksi halde toplam sözleşme bedeli üzerinden günlük % 0.6 (binde altı) oranında firma hastane döner sermayesine ceza ödeyecektir.

8.3.            Yüklenici firmanın kurulacağı sistemlerin Kumanda konsolu tetkiklerinde hasta yönlendirmesi için MWM gibi yazılımlarla hastane otomasyonuna uyum sağlamasından sorumlu olacaklardır.

8.4.  Sistem hasta yoğunluğu nedeniyle çalışma esnasında duraklamalarla çalışmaya neden olursa sözleşme tek taraflı olarak feshedilecektir.

8.5.                        Yüklenici firmalar kuracakları cihazların hangi marka model ve tip olduğunu belirten ve teknik şartname maddelerine sırası ile tek tek Türkçe cevap veren şartnameye uygunluk belgelerini mutlaka vereceklerdir. Bu uygunluk belgesi yüklenici firmanın antetli kağıdına 8azılmış ve imza yetkilisi tarafından kaşelenip imzalanmış olmalıdır.

 

3.6.                        İstekliler; teklif ettikleri cihazların ayrı ayrı olarak , T.C. Sağlık Bakanlığı Ulusal Bilgi Bankası Tıbbi Cihaz ve Malzeme Kayıt Sistemine kayıtlı olduğuna dair belgelerini ihale teklif dosyalarında sunacaklardır.

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)