İhale dokümanının görülmesi ve temini
. İhale dokümanı aşağıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların,
Ziraat Bankası Mamak Şubesi TR58 0001 0007 6706 0036 8750 01
Akbank Tandoğan şubesi TR47 0004 6003 9588 8000 0302 75
İş Bankası Beşevler Şubesi
TR30 0006 4000 0014 2190 0005 26 nolu hesaplara yatırmak suretiyle veya İdare Mali İşler Müdürlüğü veznesine para yatırmak suretiyle temin edilebilir.
İdarece onaylı ihale dokümanını satın alınması zorunludur.
a) İhale dokümanının görülebileceği yer: MKE MAKSAM Makine Ve Maske Fabrikası Müdürlüğü Tedarik Müdürlüğü
b) İhale dokümanının görülebileceği internet adresi:mkemaksam@mkekgov.tr
c) İhale dokümanının satın alınabileceği yer: MKE MAKSAM Makine Ve Maske Fabrikası Müdürlüğü Tedarik Müdürlüğü
ç) İhale dokümanı satış bedeli (varsa vergi dahil) : 100,00TL(YüzTürkLirası)
d) Posta yoluyla ihale dokümanı satış bedeli : 110,00TL(YüzonTürklirası) olup
4.1- İhaleye katılamayacak olanlar
4..1.1 Aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak, kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihaleye katılamazlar:
a) 4734 ve 4735 sayılı Kanunlar ile diğer Kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan ve organize suçlardan dolayı hükümlü bulunanlar.
b) İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler.
c) İdarenin ihale yetkilisi kişileri ile bu yetkiye sahip kurullarda görevli kişiler.
ç) İdarenin ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar.
d) (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımları ile evlatlıkları ve evlat edinenleri.
e) (c), (ç) ve (d) bentlerinde belirtilenlerin ortakları ile şirketleri (bu kişilerin yönetim kurullarında görevli bulunmadıkları veya sermayesinin % 10'undan fazlasına sahip olmadıkları anonim şirketler hariç).
f) 4734 sayılı Kanunun 53 üncü maddesinin (b) fıkrasının 8 inci alt bendi gereğince alınacak Bakanlar Kurulu Kararları ile belirlenen yabancı ülkelerin isteklileri.
4.2. İdare bünyesinde bulunan veya idare ile ilgili her ne amaçla kurulmuş olursa olsun vakıf, dernek, birlik, sandık gibi kuruluşlar ile bu kuruluşların ortak oldukları şirketler bu ihaleye katılamazlar.
4.3. Yukarıdaki yasaklara rağmen ihaleye katılan istekliler ihale dışı bırakılarak geçici teminatları gelir kaydedilir. Ayrıca, bu durumun tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında tespit edilememesi nedeniyle bunlardan biri üzerine ihale yapılmışsa teminatı gelir kaydedilerek ihale iptal edilir.
4.4- İhale dışı bırakılma nedenleri
Aşağıda belirtilen durumlardaki istekliler, bu durumlarının tespit edilmesi halinde, ihale dışı bırakılacaktır:
a) İflas eden, tasfiye halinde olan, işleri mahkeme tarafından yürütülen, konkordato ilân eden, işlerini askıya alan veya kendi ülkesindeki mevzuat hükümlerine göre benzer bir durumda olan.
b) İflası ilân edilen, zorunlu tasfiye kararı verilen, alacaklılara karşı borçlarından dolayı mahkeme idaresi altında bulunan veya kendi ülkesindeki mevzuat hükümlerine göre benzer bir durumda olan.
c) Kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olan.
ç) Kesinleşmiş vergi borcu olan.
d) İhale tarihinden önceki beş yıl içinde, mesleki faaliyetlerinden dolayı yargı kararıyla hüküm giyen.
e) İhale tarihinden önceki beş yıl içinde, idareye yaptığı işler sırasında iş veya meslek ahlakına aykırı faaliyetlerde bulunduğu idare tarafından ispat edilen.
f) İhale tarihi itibariyle, mevzuatı gereği kayıtlı olduğu oda tarafından mesleki faaliyetten men edilmiş olan.
g) Bu maddede belirtilen bilgi ve belgeleri vermeyen veya yanıltıcı bilgi ve/veya sahte belge verdiği tespit edilen.
ğ) Şartnamenin 7 inci maddesinde ihaleye katılamayacağı belirtildiği halde ihaleye katılan.
h) Şartnamenin 9 uncu maddesinde belirtilen yasak fiil veya davranışlarda bulunduğu tespit edilen.
4.3.1- Yasak fiil veya davranışlar
4.3.2. İhalede aşağıda belirtilen fiil veya davranışlarda bulunmak yasaktır:
a) Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.
b) İsteklileri tereddüde düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.
c) Sahte belge veya sahte teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.
ç) Bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek.
d) Bu şartnamenin 7 nci maddesinde ihaleye katılamayacağı belirtildiği halde ihaleye katılmak.
4.4. Bu yasak fiil veya davranışlarda bulunanlar hakkında fiil veya davranışın özelliğine göre 4734 sayılı Kanunun Dördüncü Kısmında belirtilen hükümler uygulanır.Madde 13- Yeterlik başvurusu için gerekli belgeler
4.5. İsteklilerin aşağıda sayılan belgeleri yeterlik başvurusu kapsamında sunmaları gerekir:
a) Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi;
b) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası Belgesi;
1) Gerçek kişi olması halinde, ilk ilan/davet tarihinin veya son başvuru tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odasına veya ilgili Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,
2) Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan/davet tarihinin veya son başvuru tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,
c) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri ,
ç) Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi,
d) Bu Şartnamenin 8 inci maddesinin (a), (b), (c), (ç), (d), (e) ve (f) bentlerinde sayılan durumlarda olunmadığına ilişkin yazılı taahhütname,
e) İsteklinin iş ortaklığı olması halinde şekli ve içeriği bu Şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi,
f) Şekli ve içeriği bu şartnamede belirtilen başvuru mektubu,
g) İhale dokümanının satın alındığına dair belge,
ğ) Tüzel kişiliklerdeki ortaklık ve/veya hisseleri için verilecek beyanname
h).. ) Bu şartnamenin 10 veya 41 inci maddelerinde belirtilmesi halinde, yerli istekli olunduğuna ilişkin Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde belirtilen belgeler,
İsteklinin iş ortaklığı olması halinde, (b), (c), (d), (ğ) v e (h) bentlerinde yer alan belgelerin her bir ortak tarafından ayrı ayrı verilmesi zorunludur.
4.6. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin istenecek belgeler:
4.7..Teklif edilen bedelin % 5’inden az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda, bankalar nezdindeki kullanılmamış nakit kredisini veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini ya da serbest mevduatını gösterir, yerli veya yabancı bankalardan alınacak belgeler.
4.8.Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin istenecek belgeler:
4.8..1. İsteklinin üretim ve/veya imalat kapasitesine ilişkin durumunun ihale konusu işi yerine getirebilmesi için ;
a) ekipmana ilişkin belgeler , personel listesi ve ihale konusu işe ait aylık işleme kapasitelerini gösterir belgeler.teklifleri beraberinde İdareye teslim edilecektir.
b) İstekli adına düzenlenen Sanayi Sicil Belgesi,
c) İsteklinin üyesi olduğu meslek odası tarafından istekli adına düzenlenen Kapasite Raporu,
d) İsteklinin kayıtlı olduğu meslek odası tarafından istekli adına düzenlenen İmalat Yeterlik Belgesi,
e) İsteklinin alım konusu malı ürettiğine ilişkin olarak ilgili mevzuat uyarınca yetkili kurum veya kuruluşlarca düzenlenen ve isteklinin üretici veya imalatçı olduğunu gösteren belgeler.
4.9. Benzer iş olarak kabul edilecek işler aşağıda belirtilmiştir:
Kamu ve Özel Kuruluşlara yapılan Çanta Dikişi İmali İşleri.
4.10. Belgelerin sunuluş şekli
4.10.1-İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini veya asılları ihaleden önce idarenin yetkili personeli tarafından “aslı idarece görülmüştür.” Şeklinde tasdik edilmiş suretlerini vermek zorundadır. Ancak Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Nizamnamesi’nin 9 uncu maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde; Gazete idaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca "aslının aynıdır" şeklinde onaylanarak isteklilere verilen Ticaret Sicili Gazetesi suretleri ile bunların noter onaylı suretleri kabul edilecektir.
4.10..2- Noter onaylı belgelerin aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup, sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar ile “ibraz edilenin aynıdır” veya bu anlama gelecek bir şerh taşıyanlar geçerli kabul edilmeyecektir.
4.11.3- İstekliler, istenen belgelerin aslı yerine ihaleden önce idarenin yetkili personel tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şerh düşülen ve aslı kendilerine iade edilen belgelerin suretlerini de tekliflerine ekleyebilirler.
4.12. Söz konusu işe ait imalat malzemesi İdaremiz tarafından Yükleniciye verilecektir.
4.13. Avans verilmeyecektir.
4.14. Konsorsiyumlar söz konusu ihaleye teklif veremezler.
4.15. Fiyat farkı verilmeyecektir.
4.16. söz konusu ihaleye yanlızca yerli istekliler katılabilecektir.
4.17. İhaleye alternatif teklif verilemeyecektir
|