İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

’dershane Ve Oda Tadilatı Yapım İşi

İhale No 1475777
Sektör İnşaat, Peyzaj, Taahhüt
İdare Gemlik Askeri Veteriner Okulu Ve Eğitim Merkezi Komutanlığı - BURSA
İhale Tipi Yapım İşleri
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Bursa
İşin İli Bursa
Yayın Tarihi 14 Kasım 2017
İhale Tarihi 23 Kasım 2017 10:30

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

İşin Adı : ’Dershane ve oda tadilatı yapım işi
İhale Usulü : 4734 sayılı K.İ.K. MD.22/D
         
İdare Adı : As.Vet.Okl.ve Eğt.Mrk.K.lığı
Adres : As.Vet.Okl.ve Eğt.Mrk.K.lığı Satın Alma Komisyon Bşk.lığı
Telefon : 224 519 02 10
Faks : 224 519 02 19
Elektronik Posta Adresi :
         
Malın Niteliği ve Türü : Bakım ve Onarım
Malın Miktarı : 14 Poz
Mal Teslim Yeri :
Mal Teslim Tarihi:
İhale Yeri : As.Vet.Okl. ve Eğt.Mrk.K.lığı Sat.Al.Kom.Bşk.lığı
İhale Tarihi : 23.11.2017 10:30:00

İhale İlanı Metni

DOĞRUDAN TEMİN İLE İLGİLİ HUSUSLAR

 1. As.Vet.Okl. ve Eğt.Mrk.K.lığında mevcut  yapılacak ‘’Dershane ve oda tadilatı yapım işi ‘’ yapılacaktır.

2. Sözleşme yapılacaktır. Sözleşme bedeli üzerinden %6 oranında kesin teminat alınacaktır.

3. Piyasadan ayrıca fiyat alıp almamakta Komisyon Başkanlığı serbesttir. Teklif sunma süresinin sonunda piyasadan teklif alınıp alınmayacağına Komisyon Üyeleri karar verebilir.

4. Teklifler birim fiyat olarak alınacak, toplam bedel üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

5. “Birim Fiyat Teklif Mektubu” idare tarafından tanzim edilen örneğe göre doldurulacak ve idareden istenebilecektir.
6. Sözleşme ve Özel ve Teknik Şartnameye ilişkin Bilgiler ile ilgili bilgiler ve yapılacak yerin keşfi için randevu istekliler tarafından Satın Alma Komisyonu Başkanlığından istenebilecektir.

7. "Birim Fiyat Teklif Mektubu” doldurularak kapalı zarf içinde doğrudan teminin yapılacağı tarih ve saate kadar (23 Kasım 2017 Saat:10:30) Satın Alma Komisyonu Başkanlığı'na firma temsilcisi tarafından elden teslim edilecek veya postayla gönderilecektir.

 8. Belgegeçer (Faks) / Mail yolu ile gönderilen "Birim Fiyat Teklif Mektubu” değerlendirmeye alınmayacak; ancak asıl nüshalarının ihale dokümanında belirtilen ihale saatine kadar ulaşması kaydı ile kabul edilecektir.

 9. "Birim Fiyat Teklif Mektubu” kargo veya iadeli taahhütlü olarak posta ile de gönderilebilir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale dokümanında belirtilen ihale saatine kadar İdareye ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilecek ve bu teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

10. Kapalı olarak teslim edilen zarflar, değerlendirme son günü / saatinde, hazır bulunan isteklilerin huzurunda açılacaktır. İstekliler, doğrudan teminin yapılacağı tarih ve saatte İhale Komisyon Başkanlığı'nda hazır bulunabilirler.

11. Alınan teklifler yukarıda belirtilen gün ve saatte katılan istekliler huzurunda açılacaktır. Komisyon uygun gördüğü takdirde teklif veren isteklilerden nihai tekliflerini isteyebilecektir. Hazır bulunmayan isteklilerin vermiş oldukları teklifler nihai teklif sayılacaktır. Nihai teklif sunmak isteyen istekliler, teklif vermeye yetkili olduğuna dair belgeyi Satın Alma Komisyonu Başkanlığına sunacaktır.

12. Bahse konu malzeme alımı için, uhdesinde kalan yüklenici tarafından ihale bedeli üzerinden Binde 5,69 Karar Damga Vergisi vezne alındı makbuzu ve Binde 9,48 Sözleşme Damga Vergisi Satın Alma Komisyon Başkanlığı'na teslim edilecektir.

13. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için, teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren;

           a.Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesini,

           b.Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesini ve tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini teklifleriyle birlikte sunmaları gerekmektedir.

14. Yürürlükteki mevzuat gereğince, ihaleye ve taahhüdün tamamına ait ödenecek bütün vergi (KDV Hariç), resim, sözleşmenin çoğaltılması, harçlarla ulaşım, ambalaj, tahmil, tahliye, istif, tartı ve sigorta dâhil her türlü giderler yükleniciye ait olacaktır.

15. İŞ İLE İLGİLİ YERİNDE KEŞİF YAPMAK İÇİN SATIN ALMA KOMİSYONU BAŞKANLIN İLE KOORDİNEDE BULUNULMASI GEREKMEKTEDİR.(0224 519 02 10-2831) 

 

                      OKUL DERSANE VE ODA TADİLATI İŞİ  ÖZEL ve TEKNİK ŞARTNAME

İLGİ: Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2017 YILI İNŞAAT VE TESİSAT BİRİM FİYATLARI

A.YAPIM İŞLERİ ÖZEL ŞARTNAMESİ

1.Kullanılacak malzemeler 1’inci sınıf olacaktır. İdare kullanılacak olan malzemelerden gerek gördüğünde ‘CE’ belgesi talep etme hakkına sahiptir. Keşifte yazılı malzemelerin tamamında (malzemelerin karşısında yazılı) Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ve Milli Savunma Bakanlığının poz numaralarının teknik özelliklerini kapsayacak şekilde kullanılacaktır. Malzeme seçimi için idare tarafından talep edildiğinde en az 3 farklı firmaya ait malzemeler gösterilecek ve idare tarafından seçilecektir.

2. İdare inşaatın (yapımın) her aşamasında kullanılan malzemelerin teknik özelliklerinin analizlerini yapma ve yaptırma hakkına haizdir. Yapılan teknik analiz neticesi müspet rapor alınamadığı takdirde, İdare yapımı durdurarak kullanılan malzemeyi teknik özelliği uygun olarak değiştirme ve yapılan imalatın yenilenmesini isteme hakkına haizdir. Yapımda kullanılacak her cins malzemenin bir örneği kullanılmadan önce Yapı Denetim Görevlisine teslim edilecek, malzemenin uygun görülmemesi durumunda başka malzeme ile değiştirilecektir.

3. Projelerde belirtilen imalatlar yapılırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnşaat, Elektrik ve Makine Tesisatı Genel Teknik Şartnamesine uyulacaktır.

4. İnşaat alanındaki her türlü yatay ve düşey taşıma, işçilik giderleri, montaj gibi işler Yüklenici firmaya aittir. Alım konusu işte kullanılan, Yükleniciye ait, araçların bakım, ikmal ve tamir işleri ile giderleri Yükleniciye aittir. Bunun için idareden ayrıca ücret talep edilmeyecektir.

5. Tüm malzemelerin ambalajları orijinal paketlerinde, mühürleri bozulmamış kapakları açılmamış şekilde olacaktır. ‘’Kırık, çatlak, yamuk, çizik ambalajsız, evsafını kaybetmiş, arızalı vb. defolu malzemeler alınmayacak, kullanılmayacaktır. Kullanılacak tüm malzemelerin tatbik veya montajları sırasında yüklenici firma tarafından imalat hatası, kırık, çatlak, çizik deformasyon ve ölçü bozukluğuna sebebiyet verilmeyecektir. Yüklenici tarafından özellikle demir ve madeni malzemelerin yağmur, kar, ve buzdan etkilenmemesi sağlanacak, zarar gören tüm malzemeler inşaatta kullanılmadan derhal değiştirilecektir.

6. Yüklenici kendisi ve çalıştıracağı tüm personele ait Cumhuriyet Savcılığından alınmış Sabıka Sorgu Kâğıtlarının asıl suretlerini, kimlik bilgilerini işe başlamadan önce yapı denetim görevlisine teslim edecektir.Yapı denetim görevlisi, yükleniciye ait personel ve araç giriş çıkışlarına Hrk.Eğt.Öğt. ve İsth.Ks.A.liği ile koordine ederek nezaret edecektir.

7. İş yerinde çalıştırılacak personelin belirtilen güzergah dışına çıkmamaları ve dolaşmamaları sağlanacaktır.

8. Yüklenici, işte kullanacağı her türlü iş makinesi ile aracın ruhsat fotokopilerini ve araç/iş makinelerinin sürücü belgelerinin fotokopilerini iş yerine gelmeden en az bir gün önce yapı denetim görevlisine teslim edecektir.

9. Yüklenici tarafından, kullanılan garantili malzemelerin montaj ve işçilik hatalarına karşılık 2 yıllık Garanti Belgesi Yapı Denetim Görevlisine verilecektir.

10. Yüklenici tarafından getirilip montajı yapılacak tüm malzemeler Yapı Denetim Görevlileri tarafından kontrol edilecektir. Malzemeler, teknik özellikleri ve montaja uygunluğu Yapı Denetim Görevlisince tespit edildikten sonra kullanılacaktır.

11. Yüklenici tarafından yapılacak bütün işler; Mahal listesine uygun olarak ve tam olarak yapılacaktır. Projelere, tarifine, teknik ve özel şartnamelere uygun olmayan ve Yapı Denetim Görevlisinin onayı alınmadan Yüklenici tarafından yapılan imalat yıktırılıp yeniden yaptırılacaktır. Bu işten dolayı Yüklenici İdareden herhangi bir hak ve ek ödeme talep etmeyecektir.

12. Yapılacak onarım işiyle ilgili ihtiyaç duyulacak dokümanlar ücretsiz olarak Yüklenici tarafından İdareye teslim edilecektir. Bu işler için Yüklenici İdareden ücret talep etmeyecektir.

13. Yapım işinin devamı süresince tüm güvenlik tedbirleri Yüklenici tarafından alınacaktır. Çalışma alanının gerekli yerlerine ikaz işaretleri, levhaları ve emniyet bantları çekilecek ve inşaat mahallindeki tehlikeli alanlara girilmesi engellenecektir. İskelede çalışacak personel mutlaka emniyet kemeri kullanacaktır. Söz konusu işin yapımı esnasında Yüklenici firma çalışanlarının her türlü zararı Yüklenicinin sorumluluğu altındandır ve Yüklenici tazmin etmekle yükümlüdür.

14. Yüklenici inşaatın başlangıcından sonuna kadar inşaatın başında Teknik Personel bulundurmaya mecburdur.

15. Teknik Şartnamede belirtilmeyen hususlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili hükümleri, 4734 ve 4375 sayılı K.İ.K ’nun hükümleri gereği uygulama yapılacaktır.

16. Yüklenici iş başlamadan önce elektrik ve su kullanıp kullanılmayacağı hususunu yazılı olarak beyan edecektir. Elektrik veya su kullanacaksa, elektrik ve su kullanacağı bölgeye seyyar bir sayaç yapı denetim görevlisi nezaretinde takılacaktır. Sayaç göstergesinin mevcut rakamı yapı denetim görevlisi tarafından tutanak altına alınıp, iş bitiminde tekrar sayaç kontrol edilerek son gösterge rakamları da tutanak altına alınarak sayaç sökülecektir. Sayaçta okunan farkın bedelinin yüklenici tarafından Gemlik Mal Müdürlüğüne ödemesi yapılarak, dekontun bir sureti Loj.Ks.A.’liğine verilecek, diğer sureti de ihale işlem dosyasına konulduktan sonra hakedişi ödenecektir.

17.Söküm ve yıkımdan çıkan her türlü malzeme idareye ait olup her türlü tasarruf hakkına sahiptir. Yıkım sökümden (moloz hariç demir kapı vb.) tüm malzemeler, tekrar kullanılabilir özelliğine ve maddi değerine göre yapı denetim görevlisi nezaretinde tutanakla kullanıcı birliğe teslim edilecektir. Malzemeler birlik hurdalığına veya birlik tarafından talep edilen yere taşınacak, yıkımdan çıkan maddi değeri olmayıp daha sonra kullanılmayacak olan  inşaat atığı vb. (moloz) belediyenin göstereceği döküm sahasına dökülecek bu iş için ayrıca ücret talep edilmeyecektir.

18. İmalatlar, onaylı projelere , proje kriterlerine, projede belirtilen notlara ve şartnamede belirtilen hususlara bağlı olarak yapılacaktır.

19. İmalatlar için gerekli her cins malzeme inşaat sahasına getirilecek, olumsuz hava ve çevre koşullarından korunacaktır.

20. İnşaatların yapımı esnasında kaldırılan, bozulan ve hasar gören yol, altyapı, kaplamalı alan, yeşil alanlar, vb. alanların zarar görmesi halinde eski haline getirilecek şekilde yüklenici firma tarafından bedelsiz onarılacak veya idarece gerek görülmesi halinde yenilenecektir.

21. Yüklenici boyama işini yaparken hiçbir malzemeye zarar vermeyecektir aksi durumda Yüklenici verdiği zararı karşılamakla sorumludur.

22. İdare tarafından proje edilen işin öngörülemeyen (ihtiyaç listesinde belirtilmeyen) hususlar meydana geldiğinde yapılması zorunlu olduğu durumlarda (yapılan bir sistemin çalışması, proje işinin tamamlanması vb. gibi ) yüklenici bu hususları idarenin öngöreceği ve işin tekniğine uygun şekilde yapmakla mükelleftir.

23.Tesisatların birleşim yerlerindeki sızdırmazlık testi yapı denetim görevlisi nezaretinde yapılacaktır. Tesisatlar devreye girmeden önce yapı denetim görevlisi nezaretinde test edilecektir.

24. İnşaatlarda proje ve şartnamesine uygun yapılan ancak sonradan kontrolü mümkün olmayan imalatların proje ve şartnamesine uygun yapıldığına dair tutanaklar düzenlenecek ve her aşamada fotoğrafı çekilerek tutanaklara eklenecektir.

25. Yükleniciye verilen proje ile detaylar üzerindeki tüm ölçüler ve kotlar yerinde kontrol edilecek, uygulamada karşılaşabilecek sorunlar veya eksik ya da yanlışlarla ilgili varsa görüş, öneri, ilave, projeler ve raporlar yüklenici firma tarafından ihale öncesi idareye bildirilecektir. Bu türlü hatadan dolayı yüklenici 1’inci derecede sorumlu olacaktır.

26. Yüklenici yapmış olduğu her türlü imalatın uygulamasında idare ile koordine içerisinde olacak uygulama esnasında oluşan herhangi bir durum için yazılı müracaatta bulunacaktır. Aksi takdirde sorumluluk yüklenici firmaya aittir.

27. İşçilikle ilgili olarak; teknik şartnamede yer verilmeyen tüm malzemeler için, imalatlar, montaj ve demontajlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Birim Fiyat ve Tariflerindeki pozlara ait teknik özellikler geçerlidir.

28. Yapılacak işler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birim Fiyatlar ve Tarifeleri kitabında belirtilen pozlara uygun olarak gerçekleştirilecektir.

29. Onaylı projesi üzerinde belirtilen tüm yazılı notlar dikkate alınarak imalatlar yapılacaktır.

30. Şantiye mahallinde çalışma sırasında gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır. Hergün günlük temizliği yapılacak, moloz ve artıklar haftalık dışarıya atılacaktır.

31. Yapılacak tüm imalatlar TSK’ya hiçbir ekstra maddi ve hukuki yükümlülük getirmeyecek şekilde yerine getirilecektir. Yükleniciye verilen proje ve detaylar üzerindeki tüm ölçüler yerinde kontrol edilecek olup, uygulamada karşılaşılabilecek sorunlar veya eksik tanımlar ile projelerde tespit edilen eksik ya da yanlışlarla ilgili varsa görüş, öneri, ve ilave projeler, teklifler ile birlikte bir rapor halinde İdareye sunulacaktır. Bu sebeple yapılacak her türlü hatadan Yüklenici 1’inci dereceden sorumlu olacaktır.

32. Herhangi bir yapı, tesise zarar vermemesi veya halk ve işçiler arasında herhangi bir kaza husule gelmemesi için lüzumlu emniyet ve tertibat alınacak ve yürürlükteki ilgili nizamlara uyulacaktır. Sökme işlerinde işe yarayacak malzemenin kırılmaması, bozulmaması ve ziyana meydan verilmemesine azami dikkat edilecektir. Sökme ve yıkmalarda çıkan işe yarar malzeme, muntazam bir şekilde idarenin gösterdiği bir yere istif edilecek ve karşılıklı bir tutanak ile İdareye teslim edilecektir.

33. Söz konusu işlerin yapılması kapsamında, gerçekleştirilecek imalat kalemlerinde kullanılacak malzemeler, güncel TSE ve TSEK belgelerine sahip olacaktır.

34. Söz konusu işin yapımı esnasında, mevcut elektrik ve mekanik tesisat imalatlarından, bozulan, kırılan, arızalananlar yüklenici firma tarafından aslına uygun olarak yapılacaktır.

35. İnşaat işlemleri sırasında verilen her türlü zayiat ve zararlardan yüklenici firma sorumlu olacaktır.

36. Her iş kalemi için proje şartname esas alınacaktır. Herhangi bir şekilde proje dışına çıkılmayacaktır. Ancak gerekli durumlarda idarece uygun görülen yerlerde proje değişikliği söz konusu yapılabilecektir.

37. İşin tesliminde yapılan bütün imalatlar idarece kontrol edilecek, imalatların eksiksiz, sorunsuz ve işler olduğu tespit edilecektir. İmalatlar tamamlandıktan sonra tüm sistem çalışır halde teslim edilecektir. Sistemin çalıştırılması safhasında oluşacak olumsuzluklar yüklenici tarafından hiçbir nam altında hak talep edilmeden giderilecektir. Yüklenici işin genel temizliğini yapacak, tamirat işleri var ise bunları mutlaka tamamlayarak geçici kabul için idareye başvuracak ve işi teslim edecektir.

38. Yüklenici firma tüm detayları yerinde ölçerek ve imalat detaylarını kendi aldığı ölçülere ve onaylattırdığı ölçülere göre imalat ve montajına başlayacaktır.

39.Yüklenici şartnamede ve projede olmasa dahi bozuk, çalışmayan veya ileride sorun çıkarak bir imalat veya malzemeye gördüğünde idareyi yazılı olarak bilgilendirecektir.

40.Her imalat öncesi yapı denetim görevlisine numune sunulacak, müteakiben imalat gerçekleştirilecektir.

41.Yıkılacak duvarlardan çıkacak molozlar İdarenin göstereceği alana götürülecektir. Molozların taşınması için İdareden herhangi bir araç istenmeyecektir.

42.Molozların binadan dışarı taşınması esnasında, binadaki hiçbir malzemeye zarar verilmeyecektir, Duvarların yıkılması esnasında mevcut zemindeki fayanslara zarar verilmeyecektir, zarar verilmesi (kırık, çatlak vb.) durumunda Yüklenici zarar verdiği fayansları mevcut zemindeki aynı fayanslarla yenileriyle değiştirecektir ve tadilatını yapacaktır, Yüklenici bu yapacağı işler için İdareden herhangi bir para talebinde bulunmayacaktır.

43.Karargah binasının içindeki boyanacak duvarların ve tavanın rengi beyaz RAL 9003 (TVT boya standartı F200)  olacaktır.

44.Mevcut kapı boyanırken boya rengi ve yeni yapılacak ahşap kapı doğramaları açık kahverengi TVT boya standartı K113 olacaktır.

45.Bir iş yapılırken mevcut hiçbir malzemeye zarar verilmeyecektir, iskelede çalışırken oda içindeki zeminde bulunan fayanslara zarar verilmeyecektir, zarar verilmesi durumunda (fayansların çizilmesi, kırılması vb.) Yüklenici bu zararı karşılayacaktır.

 

B.YAPIM İŞLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

1. 18.195 HER TÜRLÜ AHŞAP KAPI, PENCERE, CAMEKAN SÖKÜLMESİ

Uzun Tanım: Her türlü ahşap kapı, pencere, camekan sökülmesi

Birim: m²

İdarece sökülmesine karar verilen her türlü ahşaptan yapılmış, kapı kasaları, kapı kanatları, pencerelerin ve camekânların itinalı bir şekilde sökülüp, idarece gösterilen yere istiflenmesi ve idareye teslim edilmesi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m² fiyatı.

ÖLÇÜ : Sökülen imalata, ait olduğu imalat poz numarasında belirtilen ölçü şekli aynen uygulanır.

2. 18.198/28 ALÜMİNYUM VE PVC DEN YAPILAN HER TÜRLÜ KAPI VE PENCERE DOĞRAMASININ SÖKÜLMESİ

Uzun Tanım: Alüminyum ve pvc den yapılan her türlü kapı ve pencere doğramasının sökülmesi

18.198/28 Pozu Tarifi, Yapım Şartları ve Ölçüsü :

PVC ve alüminyum pencere doğramasını yeniden kullanılabilecek şekilde itinalı olarak sökülmesi, çıkan malzemelerin istifi, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, alüminyum ve PVC den yapılan her türlü kapı ve pencere doğraması sökülmesinin 1 m²  fiyatı:

ÖLÇÜ : Söküm yapılan kapı, pencere alanı ölçülür.

NOT : Sökümden çıkan malzemeler idareye aittir.

3.  18.183/1 MAKİNA İLE ÇİMENTO HARÇLI KARGİR,HORASAN İNŞAAT YIKIMI

Uzun Tanım: Makina ile çimento harçlı kargir, horasan inşaat yıkımı

Birim: m²

18.183/1 Pozu Tarifi, Yapım Şartları ve Ölçüsü

Çimento harçlı kargir ve horasan inşaatın patlayıcı madde kullanılmadan her türlü makina kullanılarak yıkılması, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, her türlü işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, çimento harçlı kargir ve horasan inşaatın yıkılmasının 1 m³ fiyatı:

ÖLÇÜ : Yıkılan yerin boyutlarına göre hacmi hesaplanır.

4. Y.25.001/02  AHŞAP YÜZEYLERE İKİ KAT SENTETİK BOYA YAPILMASI

Birimi: m²

Yapım Şartları:

Boyanacak yüzeylerdeki, varsa budakların yakılması, bozuk boyaların kazınması, zımpara ve fırça ile temizlenmesi, tozlardan arındırılması, 0,125 kg sentetik esaslı ahşap koruyucu astar uygulanması, 0,230 kg sentetik boya macunu uygulanması, kuruduktan sonra tekrar ince zımpara ile pürüzlerin alınması 0,120 kg sentetik astar boya bir kat uygulanması ve yüzey kurumasını tamamladıktan sonra, 0,220 kg iki kat sentetik boya istenilen renkte uygulanması için her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m² fiyatı :

ÖLÇÜ:

a) Boyanan yüzeyler ölçülür.

b) Kapı ve bölmelerde;

1) Telaro kasalı olanlarda, sıvadan sıvaya iki yüzü ölçülür.

2) Kasalı (pervazsız) olanlarda, kasadan kasaya düşey düzlemdeki iki yüzün ölçüsüne kasa alanları dâhil edilir.

3) Kasa ve pervazlı olanlarda pervaza iki yüzün ölçüsüne kasa dâhil edilir.

4) Bütün ölçülerde, girinti, çıkıntı ve cam boşlukları ölçüye katılmaz. Pervaz kenarlarında çıta varsa, ölçü buradan alınır.

c) Camekân ve pencerelerde;

1) Camekân ve pervazlı pencerelerde; pervaz dışından pervaz dışına, pervazsız pencerelerde sıva yüzüne olmak üzere düşey düzlemdeki alanı ölçülür. Yalnız bir satıh hesaba alınır, iki satıh boyanır. Cam boşluğu çıkarılmaz, denizlik, kasa ve kenarları mevcut ise ayrıca ölçülerek, alana ilâve edilir.

2) Çift pencerelerde aynen ölçülür, İki pencere arasındaki ahşap kasa ayrı ölçülür ve alana ilâve edilir. Her iki pencerenin iki yüzü boyanır, birer yüzü hesap edilir. Cam boşluğu çıkarılmaz.

5.  Y.21.051/C13 ÖN YAPIMLI BİLEŞENLERDEN OLUŞAN TAM GÜVENLİKLİ, TAVANLAR İÇİN İŞ İSKELESİ YAPILMASI. (0,00-21,50 M ARASI)

Birimi: m³

Yapım Şartları:

Yapıların tavanlarında yapılacak imalatlar için sabit olarak kullanılmak üzere, mevzuatına, (iş sağlığı ve güvenliği kanunu, yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği, iş ekipmanlarının kullanımında sağlık ve güvenlik şartları yönetmeliği, ahşap ve ön yapımlı çelik ile alüminyum alaşımlı bileşenlerden oluşan dış cephe iskelelerine dair tebliğ vb. tüm mevzuat) malzeme ve tasarım standartlarına, projesine uygun, ön yapımlı bileşenlerden oluşan ve yük sınıfı min. 4 olan tam güvenlikli tavanlar için iş iskelesinin gerekli güvenlik önlemleri alınarak kurulması ve sökülmesi, her türlü malzeme ve zayiatı, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma işçilik, araç ve gereç giderleri, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m3 fiyatı:

ÖLÇÜ:

İskelenin oturduğu yüzey ile tavan arasındaki yüksekliğin 1,50 m noksanı, iskele yüksekliği olarak kabul edilir ve bulunan bu yükseklik ile iskelenin oturduğu yüzey alanının çarpımı iş iskelesi hacmi olarak hesaplanır.

NOT:

1) Bir mahali çevreleyen alandaki tavanda iş iskelesini gerektirecek bir imalat yapılması söz konusu ise; tavan için iskele bedeli verilir ayrıca, duvarlar için iş iskelesi bedeli verilmez.

2) Bir mahalde kurulan iş iskelesi, o mahalde yapılacak olan ve iş iskelesi kurulmasını gerektiren tüm imalatların yapımı için kurulduğu kabul edilir ve bu mahal için iskele bedeli bir kere verilir.

3) Bu poz 3,00 metreden yüksekteki tavan inşaatı ile, bu nitelikteki münferit inşaatlara uygulanır.

4) Yüksekliği 3,00 metre ve 3,00 metreden aşağı olan inşaatlara iş iskelesi bedeli verilmez.

5)Gerekli durumlarda file, branda vb. ile güvenlik tedbirleri alınır. Ayrıca bedel ödenmez.

6)İskelenin standartlarına, mevzuatına ve projesine uygun olarak yapıldığı hususu, yapı denetim görevlisi ve yüklenici ile birlikte tutanağa bağlanacak ve bu tutanak idarenin onayına sunulacaktır. Ayrıca, iskele genel ve detay durumunu gösterecek şekilde CD ye aktarılacak ve bu CD tutanak ekine konulacaktır. Bu tutanak ve CD'nin ödeme evraklarına eklenmesi gerekmekte olup bu hususlar yerine getirilmeden iskele bedeli ödenmez.

7)İskeleden çıkan malzeme müteahhide aittir.

6. Y.25.003/08 ESKİ BOYALI YÜZEYLERE ASTAR UYGULANARAK İKİ KAT SU BAZLI MAT ANTİBAKTERİYEL BOYA YAPILMASI (İÇ CEPHE)

Birimi: m²

Yapım Şartları:

Küf, mantar, bakteri oluşmuş yüzeyler zımparalanmadan önce, 0,100 kg akrilik esaslı su bazlı antibakteriyel solüsyon ile temizlenmesi, zımpara yapıldıktan sonra, 0,120 kg akrilik esaslı su bazlı antibakteriyel astar uygulanması, daha sonra istenilen renkte 0,100 kg 1. kat, 0,100 kg 2.kat akrilik esaslı su bazlı mat antibakteriyel boya yapılması için her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Projesi üzerinden boya yapılan yüzeyler ölçülür. Tüm boşluklar düşülür.

NOT: 3 m den yüksek duvar ve tavanlarda ayrıca iş iskelesi verilir. Sıva için iş iskelesi varsa, ayrıca boyaya verilmez.

7. 18.139/A3 ALÇI DUVAR LEVHALARI İLE METAL İSKELETLİ GİYDİRME DUVAR YAPILMASI (12,5MM ÇİFT KAT ALÇI DUVAR LEVHASI İLE)

Birimi: m²

Yapım Şartları

İdarece onaylanmış proje ve detaylarına göre; tavan U- profillerinin (TU28) vida ve plastik dübel kullanılarak 60 cm aralıklarla taban ve tavana sabitlenmesi, Tavan C-profilinin (TC60) kesilmesi, sabitleme öncesi TU28 profillerinin ve 12cm´lik agrafların altına 50 mm´lik ses yalıtım bandı yapıştırılması, agrafların yatayda 60 cm aralıklarla düşeyde en fazla 125 cm aralıklarla vida ve plastik dübel ile mevcut duvara sabitlenmesi, agraf kanatlarının giydirme duvar konumuna göre kıvrılarak ayarlanması, TC60 profillerinin agrafların iki kanadı arasına yerleştirilmesi ve TU28 profillerinin arasına geçirilmesi, agrafların TC60 profillerinin her 2 kanadına agraf vidası ile sabitlenmesi, 12,5 mm kalınlığındaki alçı duvar levhasının ilk katının 25 mm’lik, ikinci katının 35 mm’lik (veya 38 mm’lik) borazan vidalarla TU28 ve TC60 profillerine sabitlenmesi, gerektiği durumlarda alçı duvar levhasının kesilerek ebatlanması, derz dolgu alçısı ile 3 mm’den fazla boşluklara ön dolgu yapılması, vida başlarının derz dolgu alçısıyla kapatılması, derz bandının alçı duvar levhası ek yerlerine yapıştırılması, bant üzerine derz dolgu alçısı uygulanması suretiyle giydirme duvarın oluşturulması her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, işyerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma ile müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m² fiyatı :

ÖLÇÜ: Projesindeki boyutlar üzerinden m² olarak hesaplanır.

NOT: 0,50 m² den küçük boşluklar düşülmez.

8. 27.525/A2 KİREÇLİ KABA SIVA VE ÜZERİNE ALÇI SIVA YAPILMASI (SÖNMÜŞ KİREÇ TORBALI)

Birimi: m²

Yapım Şartları

1 m³ kuma 150 kg çimento ve 0,150 ton torbalı sönmüş kireç katılarak hazırlanan harçla (Poz no:10.044/A1(Y)) ortalama 2 cm kalınlığında kaba sıva yapılması, üzerine alçı harcı (Poz no:10.102) ile ortalama 0,6 cm kalınlığında ince sıvanın tahta mala ile yapılması, her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, çalışma sehpaları, inşaat yerindeki yükleme, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, 1 m² fiyatı :

ÖLÇÜ:1) Projedeki ölçülere göre, sıvanan bütün yüzler (boşluk yanları dâhil) hesaplanır.

2) Doğrama pervazları ve varsa ahşap süpürgelik altında kalan sıva yüzeyleri hesaba katılır.

3) Bütün boşluklar ve diğer cins kaplama yüzeyleri düşülür.

9. 22.009/02 AHŞAPTAN MASİF TABLALI DIŞ KAPI KANADI YAPILMASI VE YERİNE KONULMASI

Birimi  m²

Yapım Şartları:

Projesine göre dış kapılara; I. sınıf çam kerestesinden seren, başlık ve kayıtları, temizi en az 45 mm kalınlıkta, tablaları, temizi 30x80 mm kalınlıkta gösterilen sayıda kinişli parçaların birleştirilerek masif tablalı dış kapı kanadı yapılması, yerine konması, madeni aksamının takılması, çivi, vida ve benzeri her türlü malzeme ve zayiatı, araç, gereç, işçilik, işyerinde yükleme, yatay ve düşey taşıma, yükleme, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, (boya, madeni aksam bedeli hariç) 1 m2 fiyatı:

ÖLÇÜ:

1) Kapı kanadının dıştan dışa eni ve boyu çarpılarak alan hesaplanır. Bu ölçüye kapı kasaları dâhil edilmez.

2) Boşluktaki kapı kanatlarının çoğaltılması halinde açılır ya da sabit kanatları hepsi kapsar şekilde ölçüye dahil edilir. (Sabit kanatlar telaro kasa şeklinde biterse, kasalar kanat ölçüsüne sokulur, ayrıca kasa bedeli ödenmez.)

NOT:

1)Genel olarak kapı doğramalarında kullanılacak madeni aksam; idarenin beğenmesi şartı ile her cins kilit ve kilit kolları, aynaları, sürgü, stop lastikli tampon, menteşe ve yaylı menteşeden ibarettir.

2) Madeni aksamın yerlerine takılması işçiliği doğrama fiyatlarına dâhildir.

10. Y.22.001/02 AHŞAPTAN MASİF TABLALI DIŞ KAPI KASA VE PERVAZI YAPILMASI YERİNE KONULMASI

Birimi: m²

Projesine göre dış kapılara, I. sınıf çamdan, temizi en az 50 mm kalınlıkta masif kasa ve temizi en az 25 mm kalınlıkta iki taraflı pervazın yapılması, duvara konacak üçer adet takozlara tespit edilmesi, gerektiğinde pervaz ya da kasa kenarına, çıta konulması, bu işler için gerekli her türlü malzeme ve zayiatı, işçilik, işyerindeki, yatay ve düşey taşıma, boşaltma, müteahhit genel giderleri ve kârı dâhil, (boya ve cila hariç) 1 m² fiyatı:

ÖLÇÜ: Projesine göre yapılan kasa ve pervaz alanı hesaplanır.

NOT: Çıta ölçüye dâhil edilmez.

11. 04.773/A10 MENTEŞE

Birimi: Adet

Yapım Şartları:

DOĞRAMA MADENİ AKSAMI Kapı doğrama madeni aksamları (Ahşap, metal ve plastik)

12.  04.773/A08 KAPI KOLU VE AYNALARI (KROMAJLI) (TS EN 12209)

Birimi: Adet

Yapım Şartları

DOĞRAMA MADENİ AKSAMI Kapı doğrama madeni aksamları (Ahşap, metal ve plastik)

 13. 04.773/A04 GÖMME SİLİNDİRLİ İÇ VE DIŞ KAPI KİLİDİ (GENİŞ VE DAR TİP) (TS EN 12209)

Birimi: Adet

Yapım Şartları:

DOĞRAMA MADENİ AKSAMI Kapı doğrama madeni aksamları (Ahşap, metal ve plastik)

14. SNBF.27

Şantiye dışına kamyonla kazı malz. ve moloz nakli

Uzun Tanım     Şantiye dışına kamyonla kazı malz. ve moloz nakli

Birim: ton

Hazırlanmış olan bu şartname 45 Madde Yapım İşleri Özel Şartnamesi ve 14 Madde Yapım İşleri Teknik Şartnamesi olarak toplam 59 maddeden oluşmaktadır.

         

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)