İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

Biyomedikal Alet Ve Cihaz Kalibrasyon Hizmeti Alımı

İhale No 1245769
Sektör Sağlık Hizmetleri, Veterinerlik, Sosyal Hizmetler
İdare Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Eskişehir
İşin İli Eskişehir
Yayın Tarihi 10 Ocak 2017
İhale Tarihi 11 Ocak 2017 17:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

BİYOMEDİKAL METROLOJİ HİZMETİ ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

A.      GENEL ÖZELLİKLER

1)      Tıbbi cihazlar için yapılacak olan metroloji test işlemleri EK-2'de belirtilen listedeki standartlara göre yapılacak olup yapılan test ve işlemler metroloji raporunda her cihaz için ayrı ayrı mutlaka belirtilecektir. EK-2'deki biyomedikal türlerin dışında kalan cihazlar için metroloji parametreleri hizmeti sunan firma tarafından belirtilecektir. Ek-2 deki listedeki cihazların kalibrasyon standardı, yüklenicinin sahip olduğu TÜRKAK onaylı akreditasyon belgesinde yer almalıdır.

2)       Metroloji Hizmeti sunacak firmanın TS EN ISO 17025 standartlarına göre 'Biyomedikal Cihazların Elektriksel Güvenlik Deneyleri' Kapsamında kalite yönetim belgesi bulunmalıdır. Ayrıca Türkiye Akretidasyon Kurumu tarafından verilmiş TS EN ISO 17025 standardı kapsamında biyomedikal cihazların kalibrasyonu akretidasyon sertifikası teklif dosyasında bulunmalıdır.

3)       Röntgen, Skopi vb cihazların metroloji faaliyetlerinde TS-EN ISO/IEC-17020 standardına göre akredite olmuş laboratuarlar tercih edilecektir.

4)       Metroloji hizmeti sunacak firma TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahip olmalıdır ve teklif dosyasında bulunmalıdır.

5)       Teklif veren firmalar kalibrasyonu yapılacak olan cihazların kalibrasyon birim fiyatlarını bildirmelidirler.

6)       Metroloji faaliyeti süresince sahada görev yapacak olan yetkili personelin üniversite diplomaları, uzmanlık ve eğitim belgeleri, kalibrasyon yapabilme yetkisi veren ve izlenebilirliği olan kişisel eğitim belgeleri teklif dosyasında bulunmalıdır.

7)       Metroloji işlemleri tamamlanan tüm cihazlara (kullanıma uygun olan, kullanıma uygun olmayan ve sınırlı kullanıma uygun olan) firma tarafından EK-4'de belirtilen rapora uygun 2 adet sertifika hazırlanarak (bu sertifikalardan biri cihazın bulunduğu yerde saklanması amacıyla 2 nüsha halinde) dosyalanması gerekmektedir. Ayrıca metroloji sertifikaları ve envanter listesi bir flash belleğe kopyalanarak hastane idaresine teslim edilecektir.

8)       Metroloji işlemleri tamamlanan tüm cihazlara ait sertifikalar (basılı 2 adet ve flash bellek halinde) en geç 7 iş günü içinde hastane idaresine eksiksiz olarak teslim edilecektir.

9)       Sertifikalarda kesinlikle ilgili yerlere ilgili tıbbi cihazın künye numarası yazılacaktır.

10)   Hastanede metroloji uygulaması yapılacak cihazlar, hastaneden en az bir teknik personelin refakatiyle yerinde yapılacaktır.

11)   Firma, metroloji işlemi veya transfer sırasında olası arızalanma, düşme, kırılma vb. gibi olayların tamamından sorumludur. Olası bir durumda her türlü hasar ÜCRETSİZ telafi edilecektir.

12)   Yüklenici, metroloji faaliyetleri yapılırken 6331 sayılı kanuna uygun olarak her türlü iş sağlığı ve güvenliği tedbirini almak ve uygulatmak ile yükümlüdür.

13)   EK-1'de belirtilen listede şebeke gerilimine dahil monofazik, elektrik ile çalışan bütün biyomedikal cihazlar için elektrik güvenlik testini TS EN 60601-1 direktifine göre ücretsiz yapmalı ve sertifikaya eklemelidir.

14)   Metroloji hizmeti sırasında arızalı olarak tespit edilen yada kalibrasyon (tolerans ) değerleri dışında kalan cihazlara kalibrasyon ücreti ödenmeyecektir. Hastane tarafından cihazların arızası giderildikten sonra hastanenin uygun gördüğü tarihte arızası giderilen cihazlara firma tarafından aynı yıl içerisinde teklif edilen birim fiyatlar üzerinden metroloji (kalibrasyon) işlemi uygulanacaktır.

15)   Kalibrasyon yapılacak cihazlar listesi eksik ya da fazla olabilir. Fazla olan cihazlar olursa birim fiyatlara göre ek olarak fiyatlandırılabilecektir. Eksik olan cihazlar olursa kalibrasyon olan cihaz sayısı kadar hizmet fatura edilecektir. Yeni gelen cihaz olursa listeye ilave edilecektir.

16)   Cihazların kalibrasyon önceliği ve sırası, hastane idaresi tarafından belirlenecektir.

17)   Metroloji faaliyeti başlangıç tarihi ilgili hastane yönetimi ve yüklenici firmanın karşılıklı mutabakata varmasıyla belirlenebilir. Yüklenici firma kalibrasyon işlemine başlayacağı tarihi en az 10(on) gün önce ilgili hastane idaresine resmi olarak bildirecektir.

18)   Metroloji işlemleri ve çalışmaları mesai saatleri içinde sorumlu personel eşliğinde yapılacaktır. Mesai saatleri dışında yapılması gereken metroloji işlemleri ise hastane idaresinin uygun gördüğü zamanda ve görevli personel eşliğinde yapılacaktır.

19)   Test ve kalibrasyon hizmetleri için gerekli olan tüm test ve kalibrasyon cihazları kalibrasyon yapan firma tarafından temin edilecektir. Ayrıca firma, kullanılacak kalibrasyon ve test cihazlarının da kalibrasyonlu ( Akretide edilmiş bir üst kurum tarafından kalibre edilmiş cihazlar olacaktır. ) cihazlar olduğunu teyit edecektir. Kalibrasyon cihazlarının, kalibre tarihi etiketlenmesi, sertifikaları, bir sonraki kalibre tarihi, vb., bilgilerini teyit etmekle yükümlüdür.

20)   Kalibrasyonları mahallinde yapılamayan cihazların transferleri hastane yönetiminin yazılı izni alınarak yapılacaktır. Kalibrasyonu yapılacak olan cihazların transferi sırasında, arızalanma, düşme, kırılma vb genel olayların tamamından firma sorumludur. Olası bir durumda her türlü hasarı ÜCRETSİZ telafi edecektir. Mahallinde kalibrasyonu yapılamayan cihazların, kalibrasyon mahaline nakli için gerekli her türlü nakliye, işçilik, vinç vb ücreti yükleniciye aittir.

21)   Firma kalibrasyonu yapılan cihazları liste halinde hastaneye sunacaktır. Listede bulunan cihazların marka, model, seri numarası, künye numarası, bulunduğu yer eksiksiz yazılmalıdır.

22)   Kalibrasyon işlemi tüm cihazlar için JCI, TSE, ECRI, AAPM, IPEM, IEC, FDA, European Commission, BIR, ACR vb. tarafından öngörülen-kabul edilir parametrelerde yapılacaktır. EK- 2'de kılavuzda belirtilen standartlara uygun yapılacaktır.

23)   Yüklenici firma, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu veya Türkiye tarafından yapılacak mevzuat(yönetmelik, kılavuz vb.) değişikliklerine hizmeti ifa esnasında uyum sağlayacak ve hizmeti bu mevzuata uygun olarak gerçekleştirecektir.

B. ETİKETLEME VE RAPORLAMA B.1 ETİKETLEME

1)       Firma kalibre ettiği her bir cihaz için EK-3'de belirtildiği şekilde metroloji etiketi tanzim edecektir. Bu etiketler anti bakteriyel, silinmez, yanmaz, yırtılmaz ve hologramlı olmalıdır. Etikette, kalibrasyonu yapılan cihazın künye numarası, kalibrasyon sertifika numarası, firma logosu kalibrasyon yapılış tarihi ve bir sonraki kalibrasyon tarihi (periyodu) yazılacaktır.

2)       Kalibrasyon edilen cihaz, kalibrasyon sonucunda kullanıma uygun çıkmışsa EK-3'de belirtildiği şekilde yerinde etiketleme yapılacaktır.

3)       Metroloji hizmeti sonucunda uygunsuzluğun tespit edilen cihazlara EK-3'de belirtildiği şekilde UYGUN DEĞİLDİR ibareli kırmızı etiketin yapıştırılması gerekmektedir.

4)       Metroloji hizmeti sonrası "Sınırlı Kullanıma Uygundur" sonucuna ulaşılan donanımlar üzerinde sınırlı kullanım şartları açıkça belirtilmeli veya sınırlı kullanıma sebep olan modüller / özelliklerin kullanımı kısıtlanmalıdır.

B.2.1 KAPAK SAYFASI

1)       Kapak sayfası her donanıma özel olmakla beraber her metroloji faaliyeti döneminde bir tane düzenlenir. Performans ve güvenlik raporları tek bir kapak sayfası altında toplanır. Her kapak sayfasında izlenebilirliği sağlayacak aşağıdaki verilerin bulunması gereklidir. Örnek Kapak sayfası formatı Ek 4'te sunulmuştur.

2)      Tedarikçi / Kurum Antedi____ : Biyomedikal Metroloji Hizmetini uygulayan tüzel kişiye ait

kurumsal bilgiler.

3)       Etiket_______________ : Donanım üzerine iliştirilen etiket bilgilerinin yer aldığı, rapor

numarası ile ilişkili izlenebilirlik bilgileri.

4)       Birlik Adı_____________ : Biyomedikal Metroloji Hizmetinin uygulandığı sağlık tesisi ve

/ veya sağlık aracının bağlı bulunduğu Kamu Hastaneleri Birliği'nin tam adı.

5)       Sağlık Tesisi Adı____ : Biyomedikal Metroloji Hizmetinin uygulandığı donanımın ve /veya

sağlık aracının bulunduğu sağlık tesisi, hastanenin tam adı.

6)       Rapor No____________ : Her donanıma özel düzenlenen Biyomedikal Metroloji

Raporlarına ait benzersiz takip numarası.

7)       Uygulama Tarihi____ : Biyomedikal Metroloji Hizmetinin edinim ve / veya planlanan

tarihinden farklı olarak, hizmetin uygulandığı, faaliyetin gösterildiği tarih aralığı.

8)       Künye No________ : MKYS üzerinden her donanıma özel üretilen, her donanımın

üzerinde kare kod ile iliştirilmiş, benzersiz, tekil künye numarası.

9)       Biyomedikal Tür____ : MKYS üzerinden ilgili uzmanlarca tanımlanmış, donanım üzerindeki

kare kodun okutulması ile envanter kaydında gözlemlenebilen üst sınıf bilgisi.

10)   Biyomedikal Tanım : MKYS üzerinden ilgili uzmanlarca tanımlanmış, donanım üzerindeki kare kodun okutulması ile envanter kaydında gözlemlenebilen detay sınıf bilgisi.

11)   Seri Numarası_____ : Her donanıma, üretim bandının sonunda üreticisi tarafından verilen

seri üretim numarası.

12)   Bulunduğu Yer_____ : MKYS üzerinden ilgili uzmanlarca tanımlanmış, donanımın

üzerindeki kare kodun okutulması ile gözlemlenebilen donanımın yerleşke, lokasyon bilgisi.

13)   Bulunduğu Branş___ : MKYS üzerinden ilgili uzmanlarca tanımlanmış, donanımın

üzerindeki kare kodun okutulması ile gözlemlenebilen donanımın kullanıldığı klinik branş bilgisi.

14)   Test Sayısı_______ : Biyomedikal Metroloji Hizmeti kapsamında donanıma uygulanan

test sayısıdır. Her test için ayrı rapor sayfası düzenlenir.

15)   Sayfa Sayısı______ : Biyomedikal Metroloji Hizmeti kapsamında donanıma özel

düzenlenen raporların toplam sayfa sayısını içerir. Bu sayıya kapak sayfası dahildir.

16)   Uygulama Yeri_____ : Biyomedikal Metroloji Hizmeti donanımın bulunduğu yerde veya

kontrollü ortam gerektirmesi durumunda laboratuvarda gerçekleştirilebilir. Yerinde gerçekleştirilmesi durumunda bir kurum personelinin nezaret etmesi gereklidir. Nezaret eden personele ait bilgiler rapor kapağında belirtilir. Laboratuvarda gerçekleştirilmesi durumunda ise, donanımın tedarikçiye sağlam bir şekilde teslim edildiğine dair tutanak tutulur. Bu tutanağa ilişkin bilgiler rapor kapağında belirtilir.

17)   Nihai Sonuç ve Genel Değerlendirme : Biyomedikal Metroloji Faaliyetleri sonucunda üç farklı nihai sonuç üretilebilir. Donanımın teknik açıdan sağlık hizmeti sunmaya elverişli olmaması ve / veya kullanıcıya zarar verebileceği durumlarda "Kullanıma Uygun Değildir." kararı verilir. Bu kararla beraber uzman görüşünün detaylandırılması, teknik önerilerin sunulması gereklidir. Bu öneriler donanıma yönelik ürün güvenliğine ve / veya servis hizmetine ilişkin olabilir. Donanımın teknik açıdan sağlık hizmeti sunmaya elverişli olması ve / veya kullanıcıya risk teşkil etmemesi durumlarda "Kullanıma Uygundur." kararı verilir. Bu kararla beraber uzman görüşünün detaylandırılması zorunlu değildir ancak; tavsiye niteliğinde bilgi verilebilir. Donanımın bazı fonksiyonlarını yerine getirememesi ancak bu durumda dahi kısmi olarak sağlık hizmetinde kullanılması uygun ise ve kullanıcıya risk teşkil etmiyorsa "Sınırlı Kullanıma Uygundur." kararı verilebilir. Bu kararla beraber uzman görüşünün detaylandırılması, kullanım şartlarının detaylı şekilde belirtilmesi gereklidir. Sınırlı Kullanıma Uygunluk, biyomedikal metroloji hizmeti veren teknik personel ile donanım operatörü ile birlikte

verilmelidir. Sınırlı Kullanıma Uygunluk kararı verilen biyomedikal donanım ilgili mevzuatlar ve imkanlar çerçevesinde derhal teknik hizmete tabii tutulur. Bu süre içerisinde oluşabilecek olumsuz tüm olaylar donanım operatörünün sorumluluğundadır.

18)   Mühür / İmza : Biyomedikal Metroloji Faaliyetinin uygulandığı ve / veya sorumlu olduğu laboratuvardan sorumlu idari amirin adı, soyadı ve ünvanı açık bir şekilde, kısaltma kullanmaksızın belirtilmelidir. Laboratuvara ait mühür ve sorumlu müdüre ait ıslak imza veya elektronik imza bulunmalıdır. İmza sahibi idari amir, kapak sayfasında belirtilen Genel Değerlendirme (Uzman Görüşüj'nü sunan, Nihai Sonuç'a karar veren sorumlu müdür olmalıdır. Sorumlu müdür bu değerlendirme ve sonuca Rapor Sayfaları'nda belirtilen sonuçlara göre yorumlamalıdır.

Bildirim____ : Sayfa sonunda en az 7 punto ile toplam sayfa sayısının, tekil

düzenlendiğinin, imzasız / mühürsüz geçersiz olduğunun, kontrollü doküman olduğunun, kısmi olarak kullanılamayacağının belirtildiği bildirim yer almalıdır.

B.                        2.2 RAPOR SAYFALARI

Rapor sayfaları, donanıma uygulanan her teste ait teorik ve katalog bilgilerinin yer aldığı, niceliksel ve niteliksel gözlem değerlerinin yer aldığı sayfalardır. Referans Standart veya standartlarda yer alan her bir test başlığı için ayrı rapor sayfası düzenlenir. Performans ve güvenlik amaçlı metroloji raporlarında tek bir kapak sayfası uygulanır iken bu testlere ilişkin rapor sayfalarında öncelik güvenlik testlerine ilişkin sayfalardır. Her rapor sayfasında izlenebilirliği ve değerlendirmeleri sağlayacak aşağıdaki verilerin bulunması gereklidir.

1)       Rapor No___ : Kapak sayfasında tanımlanan Rapor No belirtilmelidir.

2)       Sayfa Sayısı : Toplam rapor sayfa sayısı ile mevcut sayfa sayısının ayıraçlı olarak belirtilmelidir.

3)       Etiket_____ : Kapak sayfasında tanımlanan Etiket belirtilmelidir.

4)       Standart No : Uygulanan test veya deney veya ölçümün tanımlandığı referans standardın ulusal / uluslar arası numarası belirtilmelidir.

5)       Standart Başlığı : Uygulanan test veya deney veya ölçümün tanımlandığı referans standardın Türkçe başlığı belirtilmelidir.

6)       Revizyon Tarihi : Uygulanan test veya deney veya ölçümün tanımlandığı referans standardın son revizyon tarihi, ay ve yıl bazlı olarak belirtilmelidir.

7)       Test Madde No : Uygulanan test veya deney veya ölçümün referans standartta tanımlandığı madde numarası belirtilmelidir.

8)       Test Başlığı : Uygulanan test veya deney veya ölçümün referans standartta tanımlandığı başlık belirtilmelidir. Başlığı belirtilmeyenler için standartta kalın ve büyük harflerle veya anahtar kelimeler ile belirtilmiş kavramlar yer almalıdır.

9)       Test Tarihi : Belirtilen test veya deney veya ölçümün uygulandığı tarih aralığı belirlenen formatta belirtilmelidir. Aynı gün içerisinde tamamlanan faaliyetler için uygulama tarihi tek bir gün olarak gün, ay ve yıl olarak belirtilmelidir. (GG.AA.YYYY) Birden fazla gün aralığında uygulanan faaliyetler için ise başlangıç tarihi ile bitiş tarih aralığı belirtilmelidir. (GG. AA. YYYY - GG. AA. YYYY)

10)   Tanım_____ : Referans standartta belirtilen test veya deney veya ölçümün

gerçekleştirilmesi için asgari yeterliliği (test içerik yeterliliği, doğruluk ve sapma yeterliliği gibi) sağlayan referans donanımların MKYS'de yer alan biyomedikal tanımı belirtilmelidir.

11)   Marka_____ : Referans standartta belirtilen test veya deney veya ölçümün

gerçekleştirilmesi için asgari yeterliliği (test içerik yeterliliği, doğruluk ve sapma yeterliliği gibi) sağlayan referans donanımların üreticisine ait tescilli marka bilgisi belirtilmelidir. Yetkili firma, distribütör veya temsilci bilgisi ile karıştırılmamalıdır.

12)   Model_____ : Referans standartta belirtilen test, deney veya ölçümün gerçekleştirilmesi

için asgari yeterliliği (test içerik yeterliliği, doğruluk ve sapma yeterliliği gibi) sağlayan referans donanımların üreticisinin belirlemiş olduğu model bilgisidir.

13)   Seri / Lot No : Referans standartta belirtilen test, deney veya ölçümün gerçekleştirilmesi için asgari yeterliliği (test içerik yeterliliği, doğruluk ve sapma yeterliliği gibi) sağlayan referans donanımların üretim sırasını belirleyen lot - parti numarası ve / veya seri numarası belirtilmelidir.

14)   İzlenebilirlik : Referans standartta belirtilen test, deney veya ölçümün gerçekleştirilmesi için asgari yeterliliği (test içerik yeterliliği, doğruluk ve sapma yeterliliği gibi) sağlayan referans donanımların üretimlerinin sonrasında izlenebilirliğini sağlayan Kurum / Kuruluş'un tüzel adı belirtilmelidir. Referans donanımların izlenebilirliği "Biyomedikal Metroloji Faaliyetleri Kılavuzu'nun "Referans Metroloji Donanımları" başlığı altında tanımlandığı üzere gerçekleştirilmelidir.

15)   Sertifika No : Referans standartta belirtilen test, deney veya ölçümün gerçekleştirilmesi için asgari yeterliliği (test içerik yeterliliği, doğruluk ve sapma yeterliliği gibi) sağlayan referans donanımların üretimlerinin sonrasında izlenebilirliğine ilişkin düzenlenen sertifika numarası belirtilmelidir.

16)   Parametre : Belirtilen test veya deney veya ölçümün uygulanması ile değerlendirilecek olan parametre veya parametreler belirtilmelidir. Tek bir parametre olması durumunda test adı ile aynı tanımın olabileceği göz önüne alınmalı, birden fazla parametrenin bakılması durumunda her parametre virgül (,) ile ayrılmalıdır. Parametrelerde birim bilgisi bulunmamalıdır.

17)   Katalog Aralığı : Belirtilen test veya deney veya ölçümün uygulandığı biyomedikal donanımın (test altındaki donanım, deviceunderthe test, DUT) ilgili parametresinin katalog aralığı belirtilmelidir. Bu değer biyomedikal donanımların kataloglarından edinilebileceği gibi donanım üzerindeki skalalardan da gözlemlenebilir.

18)   Birim______ : Belirtilen test veya deney veya ölçümün uygulanması ile değerlendirilecek

olan parametrenin ölçümlenebilir standart (SI Unit) veya özel birimi (SpecificUnit) veya bilimsel birimi (ScientificUnit) belirtilmelidir. Birden fazla birimin değerlendirilmesi durumunda her birim virgül (,) ile ayrılmalıdır.

19)   Belirsizlik Tipi : Belirtilen test veya deney veya ölçümün uygulanması sırasında çevre, kullanıcı, referans donanım gibi farklı kaynaklardan oluşabilecek hata değerlerinin istatistiksel olarak, belirli güvenirlilik derecesinde hesaba katıldığı, ölçüm sonucunun güvenirliliğini gösteren matematiksel hesap türü belirtilmelidir.

20)   Belirsizlik Bileşenleri: Belirtilen test veya deney veya ölçüm sonuçlarının güvenirliliğine yönelik etkileyen bileşenler (okuma, gösterge, ortam şartları gibi) listelenmelidir. Genişletilmiş Belirsizlik Değeri, belirtilen test veya deney veya ölçüm sonuçlarına dahil edilen, ölçümü realize eden, % 95 güvenirlilik katsayısı ile genişletilmiş nihai belirsizlik değeri sayısal olarak belirtilmelidir. Ölçüm ve Gözlem Sonuçlarındaki Belirsizlik Değeri bu yöntemle hesaplanır.

21)   Ölçüm ve Gözlem Sonuçları: Biyomedikal metroloji faaliyetleri kapsamında uygulanacak olan test veya deney veya ölçüm sonuçları kalitatif veya kantitatif yöntemler ile edinilir. Bu yöntemlere bağlı olarak faaliyet sonuçları değişkenlik gösterir. Kantitatif yöntemlerin sonuçları nicel, sayısal ve ölçülebilir olmalıdır. Kantitatif yöntemlerin uygulandığı metroloji faaliyetlerinde Referans Değer, Gözlemlenen Değer, Belirsizlik Değeri, Sapma (Fark) Miktarı veya Yüzdesi, Kabul Edilebilir Değer Aralığı ve Uygunluk Sonucu belirtilmelidir. Referans Değerler, ölçüm bilgilerinde belirtilen katalog aralığından en az üç değer olarak belirlenecektir. Belirlenecek değerler, donanımın belirtilen parametrede kullanıldığı en yüksek, en düşük ve orta değerler olmalıdır. Kullanıcı talebi ile değer sayısı arttırılabilir. Tekrarlanabilirlik amacıyla ek ölçümleme gerçekleştirilmeyecek olup bu kapsamda oluşabilecek hata payı Belirsizlik Değerine eklenmiş olacaktır. Belirtilen Sapma (Fark) Miktarı veya Yüzdesi'ne bu genişletilmiş belirsizlik değeri eklenerek belirtilecektir. Sapma (Fark)

Miktarı veya Yüzdesi, Kabul Edilebilir Değer Aralığı ile karşılaştırılarak Uygunluk Sonucu simgesel olarak (geçti / kaldı) belirtilmelidir. Kalitatif yöntemlerin sonuçları ise nitel, kaliteye ilişkin, var / yok testleri, sayısal olarak ifade edilemeyen ya da ölçülemeyen özelliklere ilişkin olmalıdır. Kantitatif yöntemlerin uygulandığı metroloji faaliyetlerinde Sorgu Parametresi, Gözlemlenen Sonuç ve Uygunluk Sonucu belirtilmelidir. Sorgu parametresi ile Gözlemlenen Sonucun karşılaştırılarak Uygunluk Sonucu simgesel olarak (geçti / kaldı) belirtilmelidir.

22)   Değerlendirme : Gözlemlenen ve / veya ölçümlenen parametrelerin uzman görüşü ile değerlendirilmesi ve yorumlanması gerekmektedir. Parametrelerin kabul edilebilir değer aralıklarına göre değerlendirmelidir. Bu değerlendirme her test veya deney veya ölçüm için ayrı ayrı yapılır. Bu alan boş geçilemez. Bu değerlendirme test veya deney veya ölçümü gerçekleştiren yetkili ve sorumlu personel tarafından gerçekleştirilmeli ve imza altına alınmalıdır. Metroloji faaliyeti kapsamında uygulanan test veya deney veya ölçümü gerçekleştiren teknik personelin adı, soyadı, unvanı ve branşı açık bir şekilde, kısaltma kullanmaksızın belirtilmelidir. Unvan, personelin teknik yeterliliğini ve eğitim seviyesini belirtmelidir. (Örn. Biyomedikal Teknikeri, Elektronik ve Haberleşme Mühendisi, Biyomedikal Teknisyeni gibi) Branş, personelin çalıştığı kurum veya kuruluştaki yetki ve görev alanını belirtmelidir (Örn. Biyomedikal Metroloji Laboratuvarı Sorumlu Teknikeri, Temiz Oda Validasyon Uzmanı, Manyetik Rezonans Görüntüleme Uzmanı gibi) Faaliyeti gerçekleştiren personele ait ıslak imza veya elektronik imza bulunmalıdır. İmza sahibi teknik personel, ilgili rapor sayfasında belirtilen Değerlendirmeyi (Uzman Görüşünü) sunan teknik personel olmalıdır.

23)   Grafik / Görsel : Rapor sonuçları biyomedikal donanımdan elde edilen görsel veya grafiksel çıktılar ile desteklenebilir. Örneğin; USG video çıktıları, grafiksel çizelgeler gibi.

24)   Bildirim____ : Sayfa sonunda en az 7 punto ile toplam sayfa sayısının, tekil

düzenlendiğinin, imzasız / mühürsüz geçersiz olduğunun, kontrollü doküman olduğunun, kısmi olarak kullanılamayacağının belirtildiği bildirim yer almalıdır.

Yüklenici firma hiçbir ek ücret talep etmeksizin, şartnamenin tüm yükümlülüklerini yerine getirecektir.

EK-1 2017 YILI KALİBRASYON HİZMET ALIMI YAPILACAK CİHAZLAR LİSTESİ

CİHAZ ADI

ADET

CİHAZ ADI

ADET

Anestezi Cihazı

4

İnfüzyon Pompası

13

Argon Lazer

1

İşitme Kaybı Tarama Cihazı

1

Aşı-Serum Dolabı

1

Isı - Nem Ölçer

7

Bebek Küvözü

1

Kan Saklama Dolabı

1

Bebek Terazisi

1

Kombine Elektroterapi Cihazı

1

Derin Dondurucu (Biyomedikal amaçlı)

1

Mamografi

1

Defibrilatör

5

Otoklav

 

EEG

1

Odyometre

1

Eforlu EKG

1

Panaromik Röntgen

1

EKG

5

Perfüzyon Pompası

1

Ekokardiyografi

1

Pulse metre

10

El Doppler

3

Timpanometre

1

Elektrokoter

10

Tomografi

1

EMG

1

Transport Küvöz

1

Etilen Oksit Cihazı

1

C Kollu Radyografi

 

Etüv - İnkübatör

2

Direkt Radyografi

1

Fetal Monitör

1

Konvansiyonel Radyografi

1

Flowmetre

124

Seyyar Röntgen

1

 

Hematoktit Santrifüj

1

Santrifüj

7

Tansiyon Aleti

38

Ventilatör (mekanik+portatif)

6

Tıbbi Aspiratör

8

Ritim Holter

3

Tıbbi Monitör

20

Tansiyon Holter

3

Ultrason Cihazı

5

Vakum İnterferansiyel Cihazı

1

Vakummetre

112

Mikropipet

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EK-2 METROLOJİ İŞLEMİNDE TIBBİ CİHAZLARDA SÜREGELEN HİZMET STANDARTLARI


 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART KODU

STANDART BAŞLIĞI

EEG (Elektro En sefa la Grafi)

TS EN 60601-2-26

Elektrikli Tıbbı Cihazlar - Bölüm 2-26: Elektroensefalografi Cihazlarının Temel Güvenliği Ve Gerekli Performansı İçin Belirli Özellikler

Efor

TS EN 60601-2-27

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-27: Elektrokardîyograf İzleme Donanımının Gerekli Performansı Ve Güvenliği İle İlgili Belirli Özellikler

Efor

TS EN 80601-2-30

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-30: Girişimsel Olmayan Otomatik Tekrarlı Kan Basıncı İzleme Donanımının Gerekli Performansı Dahil Güvenlik İçin Belirli Özellikler

Ekg(Elektro Kardiyo Grafi)

TS EN 60601-2-25

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-25: Elektrokardiyografların Güvenliği İçin Belirli Özellikler

Ekg(Elektro Kardiyo Grafi)

TS EN 60601-2-27

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-27: Elektrokardîyograf İzleme Donanımının Gerekli Performansı ve Güvenliği İle İlgili Belirli Özellikler

Ekg(Elektro Kardiyo Grafi)

TS EN 60601-2-47

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bolüm 2-47: Taşınabilir Elek- trokardiyograf Sistemlerinin Gerekli Performansı Dâhil, Güvenliği İle İlgili Belirli Özellikler

Ekg(Elektro Kardiyo Grafi)

TS EN 60601-2-51

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-51: Kaydedici Ve Analiz Edici Tek Kanallı Ve Çok Kanallı Elektrokardiyografların Gerekli Performansı Dahil Güvenliği İçin Belirli Özellikler (lec 60601-2- 51:2003)/Not: Onay Bilgisi

Elektro Cerrahi- Damar Kapama

TS EN 61347

Ultrasonik Cerrahi Sistemler - Temel Çıkış Karakteristiklerinin Ölçüm ve Bildirimi

Elektro Cerrahi- Damar Kapama

TS EN 60501-2-2

Elektrikli Tıbbi Donanım -Bölüm 2-2: Yüksek Frekanslı Cerrahi Donanımının Ve Yüksek Frekanslı Cerrahi Aksesuarların Temel Güvenliği Ve Gerekli Performansı İçin Belirli Özellikler

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART KODU

STANDART BAŞLIĞI

Diatermi - Radar - Ultra- sound - Diadinami

TS EN 60601-2-3

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-3: Kısa Dalga Tedavi Donanımının Güvenliği İçin Belirli Özellikler

Diatermi - Radar - Llltra- sound - Diadinami

TS EN 60601-2-5

Elektrikli Tıbbı Cihazlar- Bölüm 2-5: Ultrasonik Fizyoterapi Donanımlarının Güvenliği İçin Özel Kurallar

Diatermi - Radar - Ultra- sound - Diadinami

TS EN 616S9

Ultrasonik-Fizik Tedavi Sistemleri-Alan Özellikleri Ve 0,5 Mhz İla 5 Mhz Frekans Aralığındaki Ölçme Yö ntemleri

 

 

 

Diyaliz

IEC/TR 62653

Hemodiyaliz Tedavileri İçin Kullanılan Tıbbi Ekipmanların Güvenli Kullanımı İle İlgili Rehber

Diyaliz

TS EN 60601-2-16

Elektrikli Tıbbi Cihazlar - Bölüm 2-16: Hemodiyaliz, Hemodiyafiltrasyon Ve Hemofiltrasyon Cihazlarının Temel Güvenliği Ve Gerekli Performans İçin Belirli Özellikler

Diyaliz

TS EN 60601-2-39

Elektrikli Tıbbi Cihazlar - Bölüm 2-39: Peritonal Diyaliz Cihazlarının Güvenliği İçin Belirli Özellikler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDARTKODU

STANDART BAŞLIĞI

EMG

TS EN 60601-2-40

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2- 40: Elektromiyograf Cihazlarının Ve Uyarılmış Tepki Donanımının Güvenliği İçin Belirli Özellikler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enjeksiyon

TS EN 60601-2-24

Elektrikli Tıbbi Cihazlar - Bölüm 2-24: infüzyon Pompaları Ve Kontrol Birimlerinin Temel Güvenliği ve Gerekli Performansı İçin Belirli Özellikler

 

 

 

Etüv - İnkübatör - Fırın

TS 5151

İnkübatör-Kuru Havalı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART KODU

STANDART BAŞLIĞI

 

 

 

Flowmetre

TS EN ISO 10524-1

Basınç Regülatörleri - Tıbbı Gazlar İçin - Bölüm 1: Basınç Regülatörleri Ve Debimetreli Basınç Regülatö rleri

 

 

 

Fototerapi

TS EN 60601-2-57

Tedavi, Teşhis, Görüntüleme, Kozmetik Ve Estetik Amaçlı Kullanılan - Lazer Özellikli Olmayan Işık Kaynakları İle İlgili Temel Güvenlik Ve Performans Özellikleri

Fototerapi

TS EN 60601-2-50

Elektrikli Tıbbi Cihazlar - Bölüm 2-50: Yeni Doğan Be- beklerde Kullanılan Fototerapi Cihazlarının Güvenliği İçin Belirli Özellikler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDARTKODU

STANDART BAŞLIĞI

 

 

 

 

 

 

İnfüzyon Pompası

TS EN 60501-2-24

Elektrikli Tıbbi Cihazlar - Bölüm 2-24: İnfüzyon Pompaları Ve Kontrol Birimlerinin Güvenliği İçin Belirli Özellikler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Küvöz

TS EN 60501-2-19

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-19: Bebek Kuvözlerinin Temel Güvenliği Ve Gerekli Performansı için Belirli Özel- likler

Küvöz

TS EN 60501-2-20

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-20: Bebek Taşıma Kuvözlerinin Temel Güvenliği Ve Gerekli Performansı için Belirli Özellikler

 

 

 

 

 

 

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART KODU

STANDART BAŞLIĞI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odyometre / İşitme Testi

TS 9595-1 EN 60645-1

Elektroakustik - işitme Cihazları - Bölüm 1: Saf Ton Od yo- metreler

Odyometre / İşitme Testi

TS 9595-2 EN 60645-2

Od îyo m et reler- Bölüm 2: Konuşma Odiyo metrisi İçin Donanım

Odyometre / İşitme Testi

TS EN 60318-1

Elektroakustik- insan Kafası Ve Kulağına Takılan Simülatör- ler- Bölüm 1: Kulak Üstüne Takılan Kulaklıkların Kalibrasy- onu İçin Kulak Simulatörü

Odyometre / İşitme Testi

TS EN 60318-3

Elektroakustik- insan Kafa Ve Kulak Simülatörü- Bölüm 3: Odiyometrede Kullanılan Yüksek Duyarlılıklı Kulaklıkların Kalibrasyonu İçin Akustik Bağlaştırıcı

Odyometre / İşitme Testi

TS EN 60318-4

Elektroakustik - insan Kafası Ve Kulağına Takılan Simül- atörler - Bölüm 4:Kulağa Yerleştirilen Parçalar Vasıtasıyla Bağlaştırılan Kulaklık Elemanları İle ilgili Ölçmeler için Tıkalı Kulak Simülâtörü

Odyometre / İşitme Testi

TS EN 60318-5

Elektroakustik - insan Başı Ve Kulağı ile İlgili Simülatörler- Bölüm 5: Kulağa Takılan Vasıtalarla Kulağa Bağlaştırılan İşitme Cihazları Ve Kulaklıkların Ölçülmesi için 2 Cm3'lük Bağlaştırıcı

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART KODU

STANDART BAŞUĞI

Odyometre / İşitme Testi

TS EN 60313-6

Elektroakustik - Insaın Baş Ve Kulak Simulatörleri - Bölüm 6: Kemik Titreştirdiler Üzerindeki Ölçmeler için Mekanik Sağlaştırıcı

Odyometre / İşitme Testi

TS EN 60601-2-66

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-66: Temel Güvenlik Ve Aletleri işitme Ve işitme Cihazları ile Temel Performans İçin Özel Kurallar

Operasyonel

Aydınlatma

TS EN 60501-2-41

Cerrahi Girişimlerde ve Tanı Koymada Kullanılan Aydınlatma Armatürlerinin Temel Güvenliği ve Gerekli Performansıyla İlgili Belirli Özellikler

Otoklav

TS EN 12347

Biyoteknoloji - Buhar Sterilizatörleri Ve Otoklavlar için Performans Kriterleri

Otoklav

TS EN 13060

Küçük Buhar Otoklavları

Otoklav

TS EN 14180

Otoklavlar - Tıbbi Amaçlar İçin - Düşük Sıcaklıktaki Buhar Ve Formaldehit Otoklavları - Özellikler Ve Deney

Otoklav

TS EN ISO 11140-1

Sağlık Malzemelerinin Steril i zasyonu - Kimyasal indikatörler - Bölüm 1: Genel Özellikler

Otoklav

TS EN ISO 11140-3

Sağlık Malzemelerinin Sterilizasyonu - Kimyasal indikatörler - Bölüm 3: Bowie Ve Dick Tipi Buhar Geçirgenlik Deneyinde Kullanılan Sınıf 2 iındikatör Sistem- leri

Otoklav

TS EN ISO 11140-3

Sağlık Malzemelerinin Sterilizasyonu - Etilen Oksit - Bölüm 3: Bowie Ve Dick-Tipi Buhar Penetrasyon Deneyinde Kullanım için Sınıf 2 indikatörSistemleri

Otoklav

TS EN ISO 11140-4

Sağlık Mamullerinin Sterilizasyonu - Kimyasal indikatörler- Bölüm 4: Buhar Geçirgenliğinin Dedeksiyonu İçin Bowie Ve Dick-Tip Deneyine Alternatif Olan Sınıf 2 İndikatörler

Otoklav

TS EN ISO 17665-1

Sağlık Mamullerinin Sterilizasyonu - Nemli Isı - Bölüm 1: Tıbbi Cihazlar için Sterilizasyon işleminin Geliştirilmesi, Geçerli Kılınması Ve Rutin Kontrolüne ilişkin Özellikler (Iso 17665-1:2006)

Otomatik Enjektör

TS EN 60601-2-24

Elektrikli Tıbbi Cihazlar - Bölüm 2-24: İnfüzyon Pompaları Ve Kontrol Birimlerimin Güvenliği İçin Belirli Özellikler

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART KODU

STANDART BAŞLIĞI

Perfüzyon Pompası

TS EN 60501-2-24

Elektrikli Tıbbi Cihazlar - Bölüm 2-24: İnfüzyon Pompaları Ve Kontrol Birimlerinin Güvenliği İçin Belirli Özellikler

Pipet

TS EN ISO 8655-2

Laboratuvar Malzemeleri - Pistonlu Ölçülü Malzemeler-Bölüm 2.: Pistonlu Pipetler

Puls Oksimetre /Spo 1

TS EN 60601-3-1

Tıbbi Elektrik Donanımı -Bölüm 3-4: Deriden Geçen Oksi- jen Ve Karbondioksit Kısmi Basınç İzleme Donanımı İçin Temel Performans Kuralı

Puls Oksimetre /Spo2

TS EN ISO 80601-2­61

Elektrikli Tıbbı Donanım -Bölüm 2-61: İçin Nabız OksTme- tre Donanımının Gerekli Performansı Ve Temel Güvenliği için Belirli Özellikler

 

Radyan Isıtıcı

TS EN 60601-2-21

Elektrikli Tıbbi Cihazlar - Bölüm 2: Bebek Radyan Isıtıcılarının Güvenliği için Özel Kurallar

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 60601-2-63

Diş Hekimliğinde Kullanılan Ağız Dışı X-lşını Donanımının Temel Güvenliği ve Gerekli Performansı için Belirli Özellikler

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 60601-2-65

Ağız içi Diş Görüntülemede Kullanılan X-işım Ekipmanları ile İlgili Temel Güvenlik Ve Performans Özellikleri

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 61223-2-6

Tıbbi Görüntüleme Bölümlerinde Değerlendirmeye Rutin Deneyler - Değişmezlik Deneyleri - Bölüm2-6: Bilgisayarlı Tomografi X-lşını Donanımının Görüntüleme Performansı

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 61223-3-4

Tıbbi Görüntüleme Departmanlarında Kullanılan Değerlendirme Ve Rutin Testler - Kabul Testleri - Dental X-işım Ekipmanlarının Görüntüleme Performansı

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 61223-3-5

Medlkal Görüntü Bölümündeki Değerlendirme ve Rutin Deneyler - Bölüm 3-5: Kabul Deneyleri-X Işın Cihazı Hesaplanan Tomografisi İçin Görüntü Performansı

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 62494-1

Dijital X-lşını Görüntüleme Sistemlerinin Maruziyet indeksi - Genel Radyografi için Tanımlar Ve Gereksinimler

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART KODU

STANDART BAŞLIĞI

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 80601-2-60

Elektrikli tıbbi donanım - Bölüm 2-60: Diş Hekimliği Donam iminin Temel Güvenliği ve Gerekli Performansı için Belirli Özellikler

Radyo grafik Görüntüleme

IEC/TS 61223-1

Tıbbi Görüntüleme Departmanlarında Kullanılan Değerlendirme Ve Rutin Testler - GenelGörüşler

Radyo grafik Görüntüleme

IEC/TS 61223-2-1

Tıbbi Görüntüleme Departmanlarında Kullanılan Değerlendirme Ve Rutin Testler - Sabitlik Testleri - Filim işlemcileri

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 60336

Elektrikli Tıbbi Donanım - Tıbbi Teşhis Amacıyla Kullanılan X Işını Tüp Donanımları - Odak Beneklerinin Karakteris-tikleri

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 60522

X-lşını Tüp Sistemlerinin Kalıcı Filtrasyonunun Belirlen- mesi

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 60601-1-3

Elektrikli Tıbbi Cihazlar Bölüm 1: Güvenlik için Genel Kurallar- Kısım 1.3 Yardımcı Standart Teşhis Amaçlı X-lşını Cihazında Radyasyon Korunması İçin Genel Kurallar

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 60501-2-28

Elektrikli Tıbbi Ekipman Bölüm 2-28: Tıbbi Tanı İçin Kullanılan X-lşını Tüp Sistemlerinin Güvenliği için Özel Kurallar

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 60501-2-43

Elektrikli Tıbbi Cihazlar-Bölüm 2-43:Müdahaleli Yöntemler için X-lşını Donanımının Güvenliğiyle ilgili Özel Kurallar

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 60501-2-45

Elektrikli Tıbbi Cihazlar- Bölüm 2-45: Mamografik X- Işını Donanımı Ve Mamografik Stereotaktik Cihazların Güvenliği için Özel Kurallar ve Gerekli Performansı

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 60501-2-54

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-54: Radyoskopi Ve Radyografi İçin X-lşın Donanımının Temel Güvenlik Ve Gerekli Performansı İle ilgili Belirli Özellikler

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 60601-2-8

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-8: 10 Kvİle 1 Mv Aralığında Çalışan Tedavi Amaçlı X-lşını Donanımının Güvenliği için Belirli Özellikler

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 60613

Tıbbi Teşhis için Kullanılan Döner Anotlu X-lşıım Tüplerinin Elektriksel, Termal Ve Yükleme Karakteristikleri

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART KODU

STANDART BAŞLIĞI

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 61223-3-1

Tıbbi Görüntüleme Bölümlerinde Rutin Deney Ve Değerlendirme - Bölüm 3-1: Kabul Deneyleri - Radyografi Ve Radyoskopi Sistemleri için X - Işını Cihazının Görüntül- eme Performansı

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 61223-3-2

Tıbbi Görüntüleme Bölümlerinde Rutin Deney Ve Değerlendirme - Bölüm 3-2: Kabul Deneyleri - Mammo- grafî X- Işını Cihazının Görüntüleme Performansı

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 61262-7

Elektrikli Tıbbi Ekipman-X Işın Görüntü Şiddetlend incilerinin Elektro-Optik Özellikler i- Bölüm 7: Modülasyon Transfer Fonksiyonunun Tayini

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 61676

Eletrikli Tıbbi Cihazlar - Tanısal Radyolojide X Işını Tüp Geriliminin Girişimsel Olmayan Ölçümü İçin Kullanılan DozimetrikAletler

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 62220-1-1

Elektrikli Tıbbi Donanım - Sayısal X-1 ş ı n ı Görüntüleme Cihazlarının Özellikleri - Bölüm 1-1: Algılayıcı Kuantum Veriminin Tayini - Radyografik Görüntülemede Kullanılan Dedektörler

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 62220-1-2

Elektrikli Tıbbi Donanım - Sayısal X-lşını Görüntüleme Cihazlarının Özellikleri - Bölüm 1- 2:Algılayıcı Kuantum Veriminin Tayini-Mamografîde Kullanılan Detektörler

Radyografik

Görüntüleme

TS EN 62220-1-3

Elektrikli Tıbbi Donanım - Sayısal X-lşını Görüntüleme Cihazlarının Özellikleri - Bölüm 1-3: Algılayıcı Kuantum Veriminin Tayini-Dinamik Görüntülemede Kullanılan Dedektörler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART KODU

STANDART BAŞUGI

Santrifüj

TS EN 12834

Biyoteknoloji - Santrifüjler için Performans Kriteri

Santrifüj

TS EN 61010-2-020

Güvenlik Kural ları-Ölçme, Kontrol Ve Laboratu varlarda Kullanılan Elektrikli Cihazlar için- Bölüm 2-020: Laboratu- varda Kullanılan Santrifüjler ile İlgili Özel Kurallar

Sıcaklık Ölçüm

TS EN ISO 80601-2­56

Medical Electrical Equipment - Part 2-56: Vücut Sıcaklık Ölçümünde Kullanılan Klinik Termometrelerin Temel Güvenlik Ve Performans Ölçümleri ile İlgili Gereksinimler

Sıcaklık Ölçüm

TS EN 12470-1+Al

Klinik Termometreler - Bölüm 1: Metalik Sıvılı Cam Termometreler - Sıcaklığı Ölçülen En Yüksek Değerde Kalan

Sıcaklık Ölçüm

TS EN 12470-2+A1

Klinik Termometreler-Bölüm 2: Faz Değişim Tipi (Nokta Matris) Termometreler

Sıcaklık Ölçüm

TS EN 12470-3+A1

Klinik Termometreler - Bölüm 3: Sıcaklığı Ölçülen En Yüksek Değerde Kalan Kompakt Elektrikli Termometrelerin {Uyarmasız Ve Uyarmalı) Performansı

Sıcaklık Ölçüm

TS EN 12470-4+A1

Klinik Termometreler - Bölüm 4: Sürekli Ölçme İçin Elektrikli Termometrelerin Performansı

Sıcaklık Ölçüm

TS EN 12470-5

Klinik Termometreler - Bölüm 5: Kızılötesi Kulak Termometrelerin Performansı (Ölçülen En Yüksek Sıcaklık Değerinde Kalan)

 


 

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART KODU

STANDART BAŞLIĞI

Tansiyon Aleti

TS EN 60601-2-23

Deri Üzerinden Kısmi Basınç izleme Monitörleri iile İlgili Temel Güvenlik Ve PerformansÖzellikleri

Tansiyon Aleti

TS EN 80601-2-30

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-30: Girişimsel Olmayan Otomatik Tekrarlı Kan Basıncı İzleme Donanımının Gerekli Performansı Dahil Güvenlik İçin Belirli Özellikler

Tansiyon Aleti

TS EN 1060-1

İnvazif Olmayan Tansiyon Aletleri-Bölüm l:Genel Özellikler

Tansiyon Aleti

TS EN 1060-2

İnvazif Olmayan Tansiyon Aletleri-Bölüm 2:Mekanik Tansiyon Aletleri için Tamamlayıcı Özellikler

Tansiyon Aleti

TS EN 1060-3

İnvazif Olmayan Tansiyon Aletleri - Bölüm 3: Elektromekanik Kan Basıncı Ölçme Sistemleri için Tamamlayıcı Özellikler

Tansiyon Aleti

TS EN 1060-4

İnvazif Olmayan Tansiyon Aletleri - Bölüm 4: İnvazif Olmayan Otomatik Tansiyon Aletlerinin Toplam Sistem Doğruluğunun Belirlenmesi için Deney ¥ö ntemleri

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDARTKODU

STANDART BAŞLIĞI

Temiz Oda- Özellikli Üniteler

DİN 194 6-4

Havalandırma Ve Klimalar - Part 4: Binalarda Ve Sağlık Bakım Odalarında Havalandırma

Temiz Oda- Özellikli Üniteler

TS 11605 EN ISO 14644-1

Temiz Odalar Ve Bu Odalarda Birlikte Kontrol Edilen Ortamlar- Bölüm 1: Hava Temizliğinin Sınıflandırılması

Temiz Oda- Özellikli Üniteler

TS EN ISO 14644­10

Temiz Odalar Ve Onunla ilgili Kontrol Edilen Ortamlar - Bölüm 10: Kimyasal Derişimle Yüzey Temizliğinin Sınıflandırılması

Temiz Oda- Özellikli Üniteler

TS EN ISO 14644-2

Temiz Odalar Ve Bunlarla İlgili Kontrollü Ortamlar - Bölüm 2: Iso 14644-1 'e Sürekli Uygunluğun Sınanması için Deney Ve izlemeŞartiarı

Temiz Oda- Özellikli Üniteler

TS EN ISO 14644-3

Temiz Odalar Ve Bunlarla İlgili Kontrollü Ortamlar- Bölüm 3-Deney Metotları

Temiz Oda- Özellikli Üniteler

TS EN ISO 14644-4

Temiz Odalar Ve Bunlarla İlgili Kontrollü Ortamlar - Bölüm 4: Tasarım, inşaat Ve İlk Çalıştırma

Temiz Oda- Özellikli Üniteler

TS EN ISO 14644-5

Temiz Odalar Ve Bunlarla İlgili Kontrollü Ortamlar - Bölüm 5:işletme

Temiz Oda- Özellikli Üniteler

TS EN ISO 14644-6

Temiz Odalar Ve Bunlarla İlgili Kontrollü Ortamlar - Bölüm 6: Terimler Ve Tarifler

 

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDARTKODU

STANDART BAŞLIĞI

Tem iz Oda- Özellikli Üniteler

TS EN ISO 14644-7

"Temiz Odalar Ve Bunlarla İlişkili Kontrol Edilen Ortamlar- Bölüm 7: Ayırıcı Mahfazalar (Temiz Hava Davlumbazları, Eldivenli Kutular, Yalıtıcılar Ve Mini Ortamlar)"

Tem iz Oda- Özellikli Üniteler

TS EN ISO 14644-8

Temiz Odalar Ve Bağlı Kontrollü Ortamlar - Bölüm S: Hava Kaynaklı Moleküler Kirlenmenin Sınıflandırılması

Tem iz Oda- Özellikli Üniteler

TS EN ISO 14644-9

Temiz Odalar Ve Bunlarla İlgili Kontrollü Ortamlar - Bölüm 9: Partikül Derişimi İle Yüzey Temizliğinin Sınıflandırılması

Teııs / Stimiilatör

TS EN 60601-2-10

Elektrikli Tıbbi Cihazlar - Bölüm 2-10: Sinir Ve Kas Uyarıcılarının Güvenliği ve Gerekli Performansıİçin Belirli Özellikler

 

 

 

Tıbbi Aspiratörler

TS EN ISO 10079-1

Tıbbi Aspiratörler (Emme Donanımları) - Bölüm 1: Elek- trikle Çalışan Aspiratörler - Güvenlik Kuralları

Tıbbi Aspiratörler

TS EN ISO 10079-2

Tıbbi Aspiratörler (Emme Donanımları) - Bölüm 2: Elle Çalışan Aspiratörler

Tıbbi Aspiratörler

TS EN ISO 10079-3

Tıbbi Aspiratörler (Emme Donanımları) - Bölüm 3: Vakum Veya Basınç Kaynağından Beslenen Aspirasyon Donanımı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART KODU

STANDART BAŞUĞI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tıbbi Monitör

TS EN 60601-2-27

Elektrikli Tıbbi Donanını - Bölüm 2-27: Elektrokardîyograf İzleme Donanımının Gerekli Performansı Ve Güvenliği ile ilgili Belirli Özellikler

Tıbbi Monitör

TS EN 606Ü1-2-34

Elektrikli Tibbî Cihazlar - Bölüm 2-34: Girişimsel Kan Basıncı İzleme Donanımının Gerekli Performansı Dahil Güvenliği İçin Özel Kurallar

Tıbbi Monitör

TS EN 60601-2-49

Elektrikli Tıbbi Cihazlar Bölüm 2-49: Çok Fonksiyonlu Hasta izleme Cihazının Güvenliği için Belirli Özellikler

Tıbbi Monitör

TS EN 61223-2-5

Tıbbi Görüntüleme Bölümlerinde Rutin Deney Ve Değerlendirme- Bölüm 2-5: Değişmezlik Deneyleri - Görüntü Gösterimleme Cihazları

Tıbbi Monitör

TS EN 80601-2-30

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-30: Girişimsel Olmayan Otomatik Tekrarlı Kan Basıncı İzleme Donanımının Gerekli Performansı Dahil Güvenlik İçin Belirli Özellikler

Tıbbi Monitör

TS EN ISO 30601-2­61

Elektrikli Tıbbi Donanım -Bölüm 2-61: İçin Nabız OksTme- tre Donanımının Gerekli Performansı Ve Temel Güvenliği için Belirli Özellikler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART KODU

STANDART BAŞLIĞI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U İti a son / Usg / Doppler/ Eko

TSE IEC/TR 50854

UltrasonikEko Ekipmanlarının Performansının Ölçülmesiyle ilgili Yöntemler

U İti a son / Usg / Doppler/ Eko

IEC/TS 61390

Gerçek Zaman lı Ultrasonik. Eko Sistemi - Performans Özel- İlklerin in Belirlenmesi için Test Prosedürleri

U İti a son / Usg / Doppler/ Eko

TS EN 60601-2-37

Elektrikli Tıbbi Cihazlar - Bölüm 2-37: Ultrasonik Tıbbi Teşhis Ve Görüntüleme Donanımının Güvenliği için Belirli Özellikler

U İt ra son / Usg / Doppler/ Eko

TS EN 61157

Ultrasonik Cihazlar-Tıbbi Teşhiste Kullamlan- Akustik Çıktı Beyan Kuralları

U İt ra son / Usg / Doppler/ Eko

TS EN 61161

Ultrasonik - Gücün Ölçü İm es i-Radyasyon Kuvvet Dengesi Ve PerformansÖzellikleri

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDART

KODU

STANDART BAŞLIĞI

Ultrason / Usg / Doppler/ Eko

TS EN 62359

Ultrasonik - Ultrasonik Alan Karakterizasyonu -Tıbbı Teşhis Amaçlı Ultrasonik Alanlara Ait Isıl Ve Mekanik indislerin Belirlenmesi için Deney Metotları

Vakum Pompası

E U RAM ET CG17

Elektromekanik Manometrelerin Kalibrasyonuna İlişkin Kılavuz

Vaporizatör

TS EN ISO 8835-

Solunumla İlgili Anestezi Sistemleri - Bölüm 4: Anestezik Buhar Verme Cihazları

Ventilatör / Respiratör

TS EN ISO 10651-2

Tıbbi Kullanim İçin Akciğer Ventilatörleri - Temel Güvenlik Ve Gerekli Performansiçin Belirli Özellikler - Bölüm 2: Ventilatöre Bağımlı Hastalar İçin Evde Hasta Bakımına YönelikVentilatörler

Ventilatör / Respiratör

TS EN ISO 10651-4

Tıbbi Kullanım için Akciğer Ventilatörleri - Bölüm 4 - Öper- atör Tarafından Çalıştırılan Canlandırıcılar (Resusitatörler) İçin Belirli Özellikler

Ventilatör / Respiratör

TS EN ISO 10651-6

T ıbbi Kullanım İçin Akciğer Ventilatörleri - Temel Güvenlik Ve Gerekli Performansiçin Belirli Özellikler - Bölüm 6: Evde Hasta Bakımı için Solunum Destek Cihazları

Ventilatör / Respiratör

TSEN ISO 80601-2- 12

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-12: Akciğer Vanti- latörlerinin Güvenliği İçin Belirli Özeliikler- Yoğun Bakım Vantilatörleri

Şebeke Gerilimi İle Çalışan Hastayla, Sağlık Personeliyle veya 3. Şahıslarla Temas Etme İhtimali Bulunan Tiiın Biyomedikal Donanımlar

TSEN ISO 60601-1- 1

Elektrikli Tıbbi Ekipman - Bölüm 1: Güvenlik için Genel Özellikler, 1. Yardımcı Standard, Elektrikli T ıbbi Sistemler İçin Güvenlik Özellikleri

 

BİYOMEDİKAL TÜR

STANDARTKODU

STANDART BAŞLIĞI

Ağırlık -

Uzunluk

EURAMET CG 18

Otomatik Olmayan Tartı Aletleri ve Kalibrasyon

Ölçüm

 

 

Rehberi

Ağırlık -

Uzunluk

TS EN 45501

Tartı Aletleri-Otomatik Olmayan-Metrolojik

Ölçüm

 

 

Özellikler

Ağrı Pompası

 

TS EN 60601-2-24

Elektrikli Tıbbi Cihazlar - Bölüm 2-24: İnfüzyon Pompaları Ve Kontrol Birimlerinin Güvenliği İçin Belirli Özellikler

Alkol metre

 

TS EN 15964:2011

Tek Kullanımlık Dışında Nefeste Alkol Deney Cihazları- Özellikler Ve Deney Yöntemleri

Ameliyat Masası

TS EN 60601-2-46

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-46: Ameliyat

 

 

 

Masalarının Temel Güvenliği Ve Gerekli

 

 

 

Performansı için Belirli Özellikler

Anestezi

 

TS EN ISO 80601-2­55

Elektrikli Tıbbi Donanım - Bölüm 2-55: Solunum Gaz Monitörlerinin Temel Güvenliği ve Gerekli Performansıyla ilgili Belirli Özellikler

Anestezi

 

TS EN ISO 80601-2­13

Elektrikli TıbbiCihazlar-Bülüm 2-13: Anestezi iş İstasyonlarının Temel Performans Ve Temel Güvenliği İçin Özel Kurallar

Anestezi

 

TS EN ISO 8835-2

Soluk Alma ile ilgili Anestezi Sistemleri - Bölüm 2 - Anest- ezi Soluma Sistemleri

 

 

 

Soluk Alma iie İlgili Anestezi Sistemleri - Bölüm 3 -

Anestezi

 

TS EN ISO 8835-3

Aktif Anestezik Gaz Boşaltım Sistemlerinin Aktarım Ve Taşıma Sistemleri

Anestezi

 

TS EN ISO 8835-4

Solunumla ilgili Anestezi Sistemleri - Bölüm 4: Anestezik Buhar Verme Cihazları

Anestezi

 

TS EN ISO 8835-5

Sonumla ilgili Anestezi Sistemleri - Bölüm 5: AnestezikVentilatörler

 

 

 

Elektrikli tıbbi donanım - Bölüm 2-54: Radyoskopi

An iiyogMfi

 

TS EN 60601-2-54

ve Radyografi için X-lşın Donanımının Temel Güvenlik ve Gerekli Performansı İle İlgili Belirli Özellikler

 

 

 

Tıbbi Görüntüleme Bölümlerinde Rutin Deney Ve

Anjiyografi

 

TS EN 61223-3-1

Değerlendirme - Bölüm 3 -1: Kabul Deneyleri - Radyografi Ve Radyoskopi Sistemler' için X - Işını Cihazının Görüntül- eme Performansı

 

 

KULLANIMA UYGUNDUR.

TKHK Ktİnik Mühendislik Yönetim Birimi

Künye No :

10234391231

 

Rapor No :

2015-07-512

 

Uyg, Tarihi :

23,07.2015

Geçerlilik

23.07.2016

 

KULLANIMA UYGUN DEĞİLDİR.

TKHK Klînîk Mühendislik Yönetim Birimi

Künye No :

10234391231

 

Rapor No :

2015-07-512

m

Uyg, Tarihi :

23.07.2015

 

SINIRLI KULLANIMA UYGUNDUR.

TKHK Klinik Mühendislik Yönetim Birimi

Künye No :10234391231 Rapor No : 2015-07-512 Uyg,Tarihi : 23.07.2015 Geçerlilik ; 23,01.2016

1

Csrctiae Output Modülünü kullanırı ayınıı.

 

 

FİRMA / KURUM ANTİ Dİ


 

 

FİRMA / KURUM ANTEDİ



 

FİRMA / KURUM ANTEDİ

Metin Kutusu: IVETRÛLÛJİ
ETİKETİ
BİYOMEDİKAL METROLOJİ RAPORU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

af tî = £

_

te

Slâlldârt Wo

 

 

 

 

 

PfVıvcn Tarihi

1

itjıı Jıil t Bü^lıÛı

 

 

 

 

 

 

 

Ttsl Madds No

 

 

 

 

 

İtil uygula m» Tarihi

:

1

Tc"3l &İI Jilı^ı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S ş

il u_ <

'â S

Bivümedikal r*nım

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marka

 

 

 

 

Mc: ini

 

 

 

 

 

Lor! fsrti No

 

 

 

Seri No

 

 

 

 

 

İzlenebilirlik

 

 

 

 

 

 

 

 

Serflltka Na

 

 

 

GeçerJlllik Sumi

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

y

Ha ra me-tr* Tiiı ım ı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parametre Jinmı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ölçülen Kaıaldl Ara lı£ı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belirsizlik Tip i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E

■İr- -sıilık Bilecenleri

 

2-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O

L>

d

 

3-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

:0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OC

Z

a

s

o

L>

O

flEİerans

Dejjsr

Güzlemfenen

Dejer

BelirsizTl

Değeri

Sj pı ıiü / Faıfc MikTân-YCîıteii

Edilebilir n-njier Aralığı

■Yeterlilik

Değerlendirmese

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ı

 

 

 

 

tı e;tı / Ka ldı

 

 

 

 

 

 

 

 

:

 

 

 

 

 

Geçti / Kaldı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

Geçti i Kaldı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geçti / Kaldı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       
   

Adı

Soyadı

Unvanı

Brarvş!

İmza

 
 

9

a

 
 

 

 

 


Ul rapcr ta pak şayiamda- I :nplam....... Sabadan ibaret öl Lp.yufcnda «jry: blp en frelırılsnhyGmcdl&al d wı a mm s:c djr: nl: -m ?.ır.

FAi hüı üt:, PİvkEiCTİk niı-.-ıu; '.vym ıtNk muhli ilihİIkii ııin                                                                                                   liğj i LaiIut t-simk-Tnılıı.

Bur^prjı tefti (.iriırriLj- halinde fc.Jlar'iİHrnae. depeHrnGİnlerTi?£

El rapor sorumlu kurum ydncci irinin bilgis i d ^ı dj pdtfA}ibnuı; dj£ -. la nu a tı s men dahi dsa tullanılanuz.

 

FİRMA t KURUM ANTEDİ

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)