İhale No | 1114804 |
Sektör | Temizlik, İşçilik ve Personel Hizmetleri |
İdare | TCDD Adana 6. Bölge Müdürlüğü |
İhale Tipi | Hizmet Alımı |
İhale Usulü | Doğrudan Temin |
İhale İli | Adana |
İşin İli | Adana |
Yayın Tarihi | 8 Haziran 2016 |
İhale Tarihi | 14 Haziran 2016 10:00 |
Temel
(KDV Hariç...)
- Kamu İhaleleri
- E-İhaleler
- İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
- Doğrudan Temin İhaleleri
- Sınırsız İhale Takibi
- Sınırsız İhale Alarmı
- Günlük İhale Raporu
Kurumsal
(KDV Hariç...)
- Temel Paket Dahil
- AB İhaleleri
- İhale Sonuçları
- Kazanan Firmalar
- İhale Arşivi
- KİK Kararları
- Yasaklı Firma Sorgulama
DOĞRUDAN TEMİN İLE HİZMET ALIMI SÖZLEŞME TASARISI
(Götürü Bedel Hizmet Alımı Sözleşmesi)
Madde 1 - Sözleşmenin tarafları
1.1. Bu Sözleşme, bir tarafta TCDD 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (bundan sonra İdare olarak anılacaktır) ile diğer tarafta ………………………………………………………………… (bundan sonra Yüklenici olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dahilinde akdedilmiştir.
Madde 2 - Taraflara ilişkin bilgiler
2.1. İdarenin
a) Adı: TCDD 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
b) Adresi: Kurtuluş Mah. Atatürk Cad. 01120-SEYHAN/ADANA
c) Telefon numarası: 0322 4536914
d) Faks numarası: 0322 4585371
2.2. Yüklenicinin
a) Adı, soyadı/ticaret unvanı: ………………
b) T.C. Kimlik No: …………………………
c) Vergi Kimlik No: …………………………
d)Yüklenicinin tebligata esas adresi: ………
e) Telefon numarası: …………………………
f) Tebligata esas faks numarası: ……………
2.3. Her iki taraf, 2.1. ve 2.2. maddelerinde belirtilen adreslerini tebligat adresi olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa tebliğ edilmedikçe, en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ, ilgili tarafa yapılmış sayılır.
2.4. Taraflar, yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla faks ile tebligat yapmayı kabul etmiştir.
Madde 3- Sözleşmenin dili
3.1. Sözleşme Türkçe olarak hazırlanmıştır.
Madde 4 - Tanımlar
4.1. Bu Sözleşmenin uygulanmasında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Hizmet İşleri Genel Şartnamesinde ve Doğrudan Temin dokümanını oluşturan diğer belgelerde yer alan tanımlar geçerlidir.
Madde 5 - İşin adı, yapılma yeri, niteliği, türü ve miktarı
5.1. İşin adı: ADANA-YENİCE-MERSİN HAT KESİMİNDE OT VE ODUNSU BİTKİ TEMİZLİĞİ YAPILMASI
5.2. İşin yapılma yeri ADANA-YENİCE-MERSİN HAT KESİMİ
5.3. İşin niteliği, türü ve miktarı: METRAJDA GÖSTERİLMİŞTİR
5.4. İşin teknik özellikleri ve diğer ayrıntıları sözleşme ekinde yer alan ve doğrudan temin dokümanını oluşturan belgelerde düzenlenmiştir.
Madde 6- Sözleşmenin türü ve bedeli
6.1. Bu Sözleşme, götürü bedel sözleşme olup, doğrudan temin dokümanında yer alan işin tamamı için yüklenici tarafından teklif edilen ………………….. TL (rakam ve yazıyla) ……………………………………………… TÜRK LİRASI toplam bedel üzerinden akdedilmiştir.
6.2. Yapılan işlerin bedellerinin ödenmesinde, yüklenicinin teklif ettiği toplam bedel esas alınır.
Madde 7 - Sözleşme bedeline dahil olan giderler
7.1. Taahhüdün yerine getirilmesine ilişkin her türlü vergi, resim, harç, giderleri vb giderler ile ulaşım, sözleşme kapsamındaki her türlü sigorta giderleri ve idari şartnamede teklif fiyata dahil olduğu belirtilen diğer giderler sözleşme bedeline dahildir. İlgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak Katma Değer Vergisi sözleşme bedeline dahil olmayıp, İdare tarafından Yükleniciye ödenir.
Madde 8 – Sözleşmenin ekleri
8.1. Doğrudan temin dokümanı, bu sözleşmenin eki ve ayrılmaz parçası olup, İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, sözleşme hükümleri ile doğrudan temin dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılık olması halinde, doğrudan temin dokümanında yer alan hükümler esas alınır.
8.2. Doğrudan temin dokümanını oluşturan belgeler arasındaki öncelik sıralaması aşağıdaki gibidir:
a) İdari Şartname.
b) Sözleşme Tasarısı.
c) Metraj
d) Özel Teknik Şartname
e) Hizmet İşleri Genel Şartnamesi.
f) 2701 Numaralı Genel Emir
g) Standart formlar.( Teklif Mektubu)
Madde 9 - İşe başlama ve bitirme tarihi
9.1. Doğrudan temin üzerinde kalan istekli, sözleşmeye davet tebliğatını aldıktan sonra en geç 3 (Üç) iş günü içerisinde sözleşmeyi imzalamak zorundadır.
9.2. Yer Tesliminden önce yüklenici personeline “DEMİRYOLU ÜZERİNDE, KENARINDA VE YAKININDA ÜÇÜNCÜ ŞAHISLAR TARAFINDAN YAPILACAK, YOL BAKIM VE İNŞAAT ÇALIŞMALARINDA UYULACAK EMNİYET KURALLARINA DAİR 2701 NUMARALI GENEL EMİR” gereği, konvansiyonel hatlar için “Üçüncü Şahısların Demiryolu Hattı Üzerinde veya Yakınında Yapacakları Çalışmalarda Uyması Gereken Kurallar Eğitimi” verilecektir. Bu eğitimlerin içeriğine 2701 Numaralı Genel Emir de eklenecek ve bu Genel Emirle ilgili eğitim verilecektir. Eğitim sonunda katılımcılara belge verilecek, verilen bu belge nedeniyle TCDD’nin herhangi bir sorumluluğu yoktur. Eğitim masrafları yükleniciye ait olup teklif fiyatına dahildir. Bu belgeler çalışma süresince çalışma alanında bulundurulacaktır. Belge, yeni bir eğitim programı yapılmadığı müddetçe iki yıl geçerli olacaktır. 2701 NUMARALI GENEL EMİR hükümleri uygulamaya konduktan sonra yer teslimi yapılarak işe fiilen başlanır. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra Doğrudan temin üzerinde kalan istekli (Üç) iş günü içerisinde işe fiilen başlamaz ise sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
9.3. Yüklenici taahhüdün tümünü, Sözleşmenin imzalanması tarihinden itibaren 30 (Otuz) takvim günü içinde tamamlayarak kabule hazır hale getirmek zorundadır. Sürenin hesaplanmasında; havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmayan dönemi ile resmi tatil günleri dikkate alındığından, bu nedenlerle ayrıca süre uzatımı verilmez.
İşe başlama tarihi: ....................................
İşi bitirme tarihi: ......................................
9.4. Bu sözleşmenin uygulanmasında sürelerin hesabı takvim günü esasına göre yapılmıştır.
Madde 10 - Ödeme yeri ve şartları
10.1. Yüklenicinin hakedişi TCDD 6. Bölge Müdürlüğü Mali İşler Müdürlüğünce ödenir.
10.2. Hakediş raporları, bu Sözleşmenin eki olan Hizmet İşleri Genel Şartnamesinde düzenlenen esaslar çerçevesinde, kanuni kesintiler de yapılarak her ayın ilk beş iş günü içinde düzenlenir. Hazırlanan hakediş raporları İdarece onaylandıktan sonra otuz gün içinde tahakkuka bağlanarak on beş gün içinde ödenir.
10.3. Yüklenici, her türlü hakediş ve alacaklarını İdarenin yazılı izni olmaksızın başkalarına temlik edemez. Temliknamelerin noter tarafından düzenlenmesi ve İdarece istenilen kayıt ve şartları taşıması gerekir.
Madde 11 - Fiyat farkı
11.1. Yüklenici, gerek sözleşme süresi gerekse uzatılan süre içinde, sözleşmenin tamamen ifasına kadar, vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerde artışa gidilmesi veya yeni mali yükümlülüklerin ihdası gibi nedenlerle fiyat farkı verilmesi talebinde bulunamaz.
11.2. Bu sözleşme kapsamında yapılacak işler için fiyat farkı hesaplanmayacaktır.
11.3. Sözleşmede yer alan fiyat farkına ilişkin esas ve usullerde sözleşme imzalandıktan sonra değişiklik yapılamaz.
Madde 12- Alt yüklenicilere ilişkin bilgiler ve sorumluluklar
12.1. Alt yüklenici çalıştırılmayacaktır ve işlerin tamamı yüklenicinin kendisi tarafından yapılacaktır.
Madde 13 - Gecikme halinde uygulanacak cezalar ve sözleşmenin feshi
13.1. Bu sözleşmede belirtilen süre uzatımı halleri hariç, Yüklenicinin sözleşmeye uygun olarak işi süresinde bitirmediği takdirde en az on gün süreli yazılı ihtar yapılarak gecikme cezası uygulanır.
13.3. İhtarda belirtilen 10 günlük sürenin bitmesine rağmen aynı durumun devam etmesi halinde ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
13.4. Gecikme cezaları ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın Yükleniciye yapılacak hakediş ödemelerinden kesilir. Bu cezaların hakediş ödemelerinden karşılanamaması halinde Yükleniciden ayrıca tahsilat yapılır.
13.5. Kısmi kabul öngörülmediğinden işin tamamının bitirilmemesi halinde, günlük gecikme cezası sözleşme bedeli üzerinden alınır.
Madde 14 - Sözleşmenin feshine ilişkin şartlar
14.1. Sözleşmenin uygulanması sırasında yüklenicinin 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde sayılan yasak fiil veya davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi halinde ise ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme feshedilir.
Madde 15 - Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları
15.1. Süre uzatımıyla ilgili hususlarda Hizmet İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.
Madde 16- Kontrol Teşkilatı, görev ve yetkileri
16.1 İşin, sözleşme ve eklerine uygun olarak yürütülüp yürütülmediği, yer teslimi, teslim ve tesellümü ile kabulü idare tarafından doğrudan temin onay belgesinde görevlendirilen doğrudan temin komisyonu aracılığıyla yapılır.
Madde 17- İşin kabul edilmesine ilişkin şartlar
17.1. Kabul işlemleri: Yüklenicinin işi bitirdiğine dair yazılı müracaatı üzerine Kabul komisyonu işyerine giderek yüklenici tarafından yapılan işleri aşağıda belirtilen esaslara göre muayene eder ve inceler:
a) Komisyon, yapmış olduğu inceleme ve muayene sonucunda işi kabule hazır bulduğu taktirde, işin genel durumuna ilişkin görüşleri ile uygun göreceği diğer kayıt ve şartları belirten ekte yer alan “Kabul Tutanağı”nı düzenler. Bu tutanak komisyon üyeleri ve yüklenici tarafından imzalanır. Kabulün imzalandığı tarih kabul tarihi olarak kabul edilir.
b) Komisyon, yapılan işte kusur ve noksanlıklar tespit ederse;
b.1)Söz konusu kusur ve noksanlıklar kabule engel değilse kabul tutanağında bu kusur ve noksanlıklar belirtilerek nefaset kesintisi yapılarak kabul tutanağı düzenlenir.
b.2) Söz konusu kusur ve noksanlıklar kabule engel ise bu eksiklikler bir tutanakta belirtir ve görülen kusur ve noksanlıkların giderilerek tamamlanması için işin özelliğine göre yeterli cezalı çalışılacak süreyi belirler. Bu hususa ilişkin tanzim edilen tutanaktan birer nüsha yükleniciye verilir,
b.3) Tespit edilen noksan ve kusurlar tamamlandığında, Kontrol görevlisi ile yüklenici tarafından durum, bir tutanağa bağlanarak kabul işlemi yapılır,
b.4) Söz konusu kabule engel noksan ve kusurlar komisyonca belirlenen cezalı süreye rağmen yüklenici tarafından giderilmediği taktirde, durum bir tutanakla tespit edilir. Bu durumda kabul yapılmamış sayılır ve sözleşme tek taraflı olarak feshedilir.
Madde 18-Öngörülmeyen Durumlar Nedeniyle İşin Tasfiyesi
18.1.İşin, öngörülemeyen durumlar nedeniyle sözleşme bedelinin üzerinde bir artış ile tamamlanabileceğinin tespit edilmesi halinde, hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir. Ancak bu durumda, işin tamamının doğrudan temin dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirilmesi zorunludur.
Madde 19- İş ve işyerlerinin korunması ve sigortalanması
19.1. İş ve işyerlerinin korunmasına ilişkin sorumluluk Hizmet İşleri Genel Şartnamesinin 19 uncu maddesinde düzenlenen esaslar dâhilinde yükleniciye aittir.
Madde 20- Yüklenicinin sözleşme konusu iş ile ilgili çalıştıracağı personele ilişkin sorumlulukları
20.1. Yüklenicinin sözleşme konusu iş ile ilgili çalıştıracağı personele ilişkin sorumlulukları, ilgili mevzuatın bu konuyu düzenleyen emredici hükümleri ve Hizmet İşleri Genel Şartnamesinin Altıncı Bölümünde belirlenmiş olup, Yüklenici bunları aynen uygulamakla yükümlüdür.
Madde 21- Sözleşmede değişiklik yapılması
21.1. Sözleşme bedelinin aşılmaması ve İdare ile Yüklenicinin karşılıklı olarak anlaşması kaydıyla,
a) İşin yapılma veya teslim yeri,
b) İşin süresinden önce yapılması veya teslim edilmesi kaydıyla işin süresi ve bu süreye uygun olarak ödeme şartlarına ait hususlarda sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılabilir.
21.2. Bu hallerin dışında sözleşme hükümlerinde değişiklik yapılamaz ve ek sözleşme düzenlenemez.
Madde 22- Yüklenicinin Ölümü, İflası, Ağır Hastalığı, Tutukluluğu veya Mahkumiyeti
22.1. Yüklenicinin ölümü, iflası, ağır hastalığı, tutukluluğu veya özgürlüğü kısıtlayıcı bir cezaya mahkumiyeti hallerinde 4735 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre işlem tesis edilir.
Madde 23- Yüklenicinin sözleşmeyi feshetmesi
23.1. Yüklenicinin, sözleşme yapıldıktan sonra mücbir sebep halleri dışında, mali acz içinde bulunması nedeniyle taahhüdünü yerine getiremeyeceğini gerekçeleri ile birlikte İdareye yazılı olarak bildirmesi halinde, ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
Madde 24- İdarenin sözleşmeyi feshetmesi
24.1. Aşağıda belirtilen hallerde İdare sözleşmeyi fesheder:
a) Yüklenicinin taahhüdünü doğrudan temin dokümanı ve sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya işi süresinde bitirmemesi üzerine, sözleşmede belirlenen oranda gecikme cezası uygulanmak üzere, idarenin en az on gün süreli ve nedenleri açıkça belirtilen ihtarına rağmen aynı durumun devam etmesi,
b) Sözleşmenin uygulanması sırasında Yüklenicinin 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulunduğunun tespit edilmesi, hallerinde ayrıca protesto çekmeye gerek kalmaksızın sözleşme feshedilerek hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
c) Doğrudan temin üzerinde kalan istekliye yer teslimi tebligatı yapıldıktan sonra 3 (Üç) iş günü içerisinde işe fiilen başlamaz ise 2. (İkinci) en avantajlı teklifi veren istekliye sözleşmeye davet tebligatı yapılır. 2. (İkinci) en avantajlı teklifi veren istekli de yer teslimi tebligatı yapıldıktan sonra 3 (Üç) iş günü içerisinde işe fiilen başlamaz ise doğrudan temin iptal edilir.
d) İdarenin sözleşmeyi feshetmesine ilişkin 4735 sayılı kanunun 20, 21 ve 22’inci maddeler hükümleri geçerlidir.
Madde 25 - Yüklenicinin sorumluluğu
25.1. Yüklenicinin sorumluluğuna ilişkin hususlarda Hizmet İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.
Madde 26-Yüklenicinin Genel Yükümlülükleri
26.1. Yüklenici, doğrudan temin işine gereken özen ve ihtimamı göstermeyi, sözleşme konusu işi, sözleşme ve doğrudan temin dokümanına göre belirlenen süre, miktar ve bedel dâhilinde gerçekleştirmeyi ve oluşabilecek kusurları sözleşme hükümlerine uygun olarak gidermeyi kabul ve taahhüt eder. Yüklenici, üstlenmiş olduğu işi, işin süresinde teslim için gerekli her türlü makine, araç ve yardımcı tesisleri hazırlamak, her türlü malzemeyi ve personeli sağlamak zorundadır. İdarenin uyarı ve talimatlarına uymayarak, burada belirtilen yükümlülüklerin ihlal edilmesi halinde yüklenici, İdarenin (TCDD tesislerine, çeken ve çekilen araçlarına verilecek zararlar, tren tehirleri vb. zararlar) ve üçüncü şahısların tüm zararlarını karşılamak zorundadır.
Madde 27- Mücbir sebeplerden dolayı sözleşmenin feshi
27.1. Mücbir sebeplerden dolayı İdare veya Yüklenici sözleşmeyi Hizmet İşleri Genel Şartnamesine göre tek taraflı olarak feshedebilir. Sözleşmenin feshedilmesi halinde, hesabı genel hükümlere göre tasfiye edilir.
Madde 28 - Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesi
28.1. Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesine ilişkin hususlarda 4735 sayılı kanun ve Hizmet İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.
Madde 29- Yüklenicinin Ceza Sorumluluğu
29.1. İş tamamlandıktan ve kabul işlemi yapıldıktan sonra tespit edilmiş olsa dahi 4735 sayılı Kanunun 25 inci maddesinde belirtilen ve Türk Ceza Kanununa göre suç teşkil eden fiil veya davranışlarda bulunan Yüklenici ile o işteki ortak veya vekilleri hakkında Türk Ceza Kanunu hükümlerine göre ceza kovuşturması yapılmak üzere yetkili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu kişiler hakkında bir cezaya hükmedilmesi halinde, 4735 sayılı Kanunun 27 nci maddesi hükmü uygulanır.
Madde 30-Yüklenicinin Tazmin Sorumluluğu
30.1. Yüklenici, taahhüdü çerçevesinde kusurlu veya standartlara uygun olmayan malzeme seçilmesi, verilmesi veya kullanılması, tasarım hatası, uygulama yanlışlığı, denetim eksikliği, taahhüdün sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirilmemesi ve benzeri nedenlerle ortaya çıkan zarar ve ziyandan doğrudan sorumlu olacağı gibi kabul tarihinden itibaren de 1 yıl süreyle müteselsilen sorumludur. Bu zarar ve ziyan genel hükümlere göre Yükleniciye ikmal ve tanzim ettirileceği gibi, haklarında 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun [kamu ihalelerinden yasaklama hükmü hariç] 27 nci maddesi hükümleri de uygulanır.
Madde 31- Hüküm bulunmayan haller
31.1. Bu sözleşme ve eklerinde hüküm bulunmayan hallerde, ilgisine göre 4734, 4735 sayılı Kanun hükümlerine ve Hizmet İşleri Genel Şartnamesine; bu Kanunlarda ve Hizmet İşleri Genel Şartnamesinde hüküm bulunmaması halinde de Kamu İhale Mevzuatındaki ilgili hükümlere göre hareket edilir.
Madde 32 - Anlaşmazlıkların çözümü
32.1. Bu sözleşme ve eklerinin uygulanmasından doğabilecek her türlü anlaşmazlığın çözümünde Adana mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir.
Madde 33 – Yürürlük
33.1. Bu sözleşme taraflarca imzalandığı tarihte yürürlüğe girer.
Madde 34 – Sözleşmenin imzalanması
34.1. Bu sözleşme 34 maddeden ibaret olup, İdare ve Yüklenici tarafından tam olarak okunup anlaşıldıktan sonra .…/…./2016 tarihinde bir nüsha olarak imza altına alınmıştır. Ayrıca İdare, yüklenicinin talebi halinde sözleşmenin “aslına uygun idarece onaylı bir suretini” Yükleniciye verecektir.
İDARE YÜKLENİCİ
İhale doküman için tıklayınız.
Temel
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
Kurumsal
- EKAP İhaleleri
- Kurum İhaleleri
- Doğrudan Teminler
- İhale Alarmı - Sınırsız
- İhale Takip - Sınırsız
- Çoklu Rapor Alıcısı
- Mobil Uygulama
- +
- İhale Sonuç İlanları
- İlansız İhale Sonuçları
- Sonuç Alarmları
- KİK Kararları
- Firma ve Rakip Analizleri
- Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
- İhale Öncesi Olası Rakipler
- İdare Analizleri
- Bütçe Tahminleri
- Yüklenicileri
- Yaklaşık Maliyet Analizleri
- Sektör Analizleri
- Sektördeki Öncü Firmalar
- İş Dağılımları
- Pazar Araştırmaları
- Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
- Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
- Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)