İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

9 Baş Kısrak Ve 4 İş Hayvanı Satış İhalesi

İhale No 1217169
Sektör Yem, Gübre, ve Canlı Bitki - Hayvan Alımları
İdare TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ(TIGEM) Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Pazarlık
İhale İli Eskişehir
İşin İli Eskişehir
Yayın Tarihi 23 Kasım 2016
İhale Tarihi 6 Aralık 2016 13:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 9 BAŞ KISRAK VE 4 BAŞ İŞ HAYVANI AT SATIŞ İHALESİ İLANI

1-                          İşletmemiz yetiştirmesi 5 Baş gebe saf kan Arap kısrağı, 4 baş kısır Saf kan Arap Kısrağı,

1                             baş Haflinger Erkek Tay ve 3 Baş Shetland cinsi Erkek olmak üzere toplam 13 baş At açık artırma suretiyle satılacaktır.

2-   İhale 06.12.2016 günü saat 13.00’de Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü Alım - Satım ve İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır.

3-   Geçici teminat tay başına, 2.000,00.- TL. dir.

4-     Konuya ilişkin şartname, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Karanfil Sok.No:62 Bakanlıklar/ANKARA) adresinde ve işletmemizde görülebilir.

5-  İhaleye katılmak isteyen isteklilerde aşağıdaki şartlar aranır.

a)                            -Kanuni ikametgâhı olması ve TC KİMLİK numaralı nüfus cüzdanını ibraz etmesi.

b)               -Bu  işe ait geçici teminat vermesi

c)                                        -Müşterinin   tüzel kişi olması halinde gerekli yetki belgelerini ve imza sirkülerini vermesi.

d)                                    -Yabancı  Şirketlerin Türk Şirketlerinde aranan şartlarından başka ibraz edecekleri vesikaların T.C. Konsolosluklarınca tasdik edilmiş olması.

6-   TİGEM İktisadi Devlet Teşekkülü olup, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na tabi değildir. İhale TİGEM Alım-Satım ve İhale Yönetmeliği esaslarında yapılacaktır.

İlan Olunur.

ANADOLU TARIM İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Hakan GÖKMEN        Yıldıray ÇİL

Ticaret Şefi V.     İşletme Müdürü

ADRES:

Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Mahmudiye/ESKİŞEHİR

Tel : 0222 611 30 77 Faks : 0222 611 30 29

 

9 BAS KISRAK VE 4 İS HAYVANI SATIŞ ŞARTNAMESİDİR

Bu şartnamede Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü “TİGEM”, Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü “İŞLETME”, ihaleye katılan veya üzerine ihale yapılan gerçek veya tüzel kişiler de “MÜSTERİ” olarak adlandırılmıştır.

1-  İHALENİN KONUSU VE SEKLİ:

İşletmemize ait 5 baş gebe safkan Arap kısrağı,4 baş kısır safkan Arap kısrağı, 1 baş cinsi Haflinger Erkek tay ve 3 baş Shetland cinsi Erkek at olmak üzere toplam 16 baş at açık arttırma usu­lüyle tek tek satılacaktır. Atların özellikleri satış kataloğunda belirtilmiştir. Müşteriler atları işletme­mizde görebilirler.

Müşteriler atların özelliklerini belirten katalogları İşletme Müdürlükleri’nden temin edebilir­ler.

Ancak; Müşteriler kapalı teklif alma usul ve hükümlerine uygun olarak düzenleyecekleri tek­liflerini, ilanda belirtilen ihale saatine kadar talip olduğu ata ait teminatı yatırdığına dair belgenin Komisyon Başkanlığına ulaşmış olması şartıyla, iadeli taahhütlü bir mektupla da gönderebilirler.

Bu şeklide verilen teklif ilk teklifler alındıktan sonra İhale Komisyonu tarafından okunur ve artırım bu teklif üzerinden devam eder.

Teklif sahibinin Komisyon huzurunda hazır bulunmaması durumunda; posta ile göndermiş olduğu teklif nihai teklif olarak kabul edilecektir.

2-  İHALENİN YAPILACAĞI YER VE ZAMAN

İhale, 06.12.2016 tarihinde saat 13.00’de Anadolu Tarım İşletmesinde yapılacaktır.

3-  İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI:

a)                            -Kanuni ikametgâhı olması ve TC kimlik numaralı nüfus cüzdanını ibraz etmesi.

b)               -Bu  işe ait geçici teminat vermesi

c)                                        -Müşterinin   tüzel kişi olması halinde gerekli yetki belgelerini ve imza sirkülerini vermesi.

d)                                 -Yabancı   Şirketlerin Türk Şirketlerinde aranan şartlarından başka ibraz edecekleri vesikala­rın T.C. Konsolosluklarınca tasdik edilmiş olması.

4-  İHALEYE KATILAMAYACAKLAR:

1-  Aşağıda yazılı kimseler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye giremezler.

a)    4734 sayılı Kanun ve diğer Kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak Kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12/04/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mü­cadele Kanunu kapsamına giren suçlardan ve organize suçlardan dolayı hükümlü bulunanlar.

b)   İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler.

c)  TİGEM’in ihale yetkilisi kişileri ile bu yetkiye sahip kurullarda görevli kişiler.

ç) TİGEM’in ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuç­landırmak ve onaylamakla görevli olanlar.

d)   (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci de­receye kadar kayın hısımları ile evlatlıkları.

e)   Kişilerin yönetim kurullarında görevli bulunmadıkları veya sermayesinin yüzde onundan fazlasına sahip olmadıkları anonim şirketler hariç (c), (ç) ve (d) bentlerinde belirtilenlerin ortakları ile şirketleri.

f)    Sermaye paylarına bakılmaksızın idarenin doğrudan veya dolaylı olarak hissedarı olduğu şirketler, 22/01/2004 tarihli ve 5072 sayılı dernek ve vakıfların kamu kurum ve kuruluşları ile ilişki­lerine dair kanun kapsamındaki vakıf ve dernekler.

g)   Evvelce tay satışı yapılanlardan taahhüdünü kısmen veya tamamen yerine getirmedikleri için veya buna benzer nedenlerle ihaleye iştirak ettirilmemelerine dair karar alınıp tamim edilen kim­seler,

2-    Bu yasaklara rağmen ihaleye katılan istekliler ihale dışı bırakılarak geçici teminatları cezai şart olarak gelir kaydedilir. Ayrıca, bu durumun tekliflerin değerlendirilmesi aşamasında tespit edi­lememesi nedeniyle bunlardan biri üzerine ihale yapılmışsa, teminatı gelir kaydedilerek ihale iptal edilir. İkinci ihale yapıldığı takdirde işletme aleyhine meydana gelecek zarar-ziyanın hükmen tahsili yoluna gidilir.

5-   TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR:

a)                          -Geçici teminat at başına 2.000,00 ". dir.

b)                                -Teminat   olarak kabul edilebilecek kıymetler;

1-                                          Tedavüldeki   Türk Lirası.

2-                        Döviz,  (İhale günündeki T.C. Merkez Bankası döviz alış kuruna göre teminat tutarını karşı­lamak kaydıyla)

3-                    Limit    dahili süresiz banka teminat mektupları

4-                         Devlet  istikraz tahvilleri, hazine kefaletine haiz tahviller ve hususi kanunlarında teminat olarak kabul edileceği açıklanan belgeler.

c)                         -Kamu   kurum ve kuruluşları ile sermayesinin tamamı veya yarısından fazlası kamu sektö­rüne ait bulunan kuruluşlardan da geçici teminat alınacaktır.

d)                                       -Müşteriler   geçici teminatlarını veya teminat olarak kabul edilen diğer kıymetleri ihalenin başlayacağı saate kadar veya atların satışına başlandığında veya satış esnasında İşletme Veznesi­ne/Veznedarına/Mutemedine teslim edecekler veya İşletmenin Ziraat Bankası Mahmudiye şubesin­deki TR 45 0001 0005 1205 9943 7852 51 iban nolu hesabına veya Halk Bankası T.C. Halk Banka­sı Çifteler Şubesindeki TR72 0001 2009 3490 0013 0000 13 iban nolu hesabına yatıracaklar ve al­dıkları belgeyi İşletme Alım-Satım ve İhale Komisyonuna ibraz edeceklerdir.

6-   SATIŞIN KESİNLEŞMESİ:

Her atın ihalesini müteakip satışın kesinleşip kesinleşmediği Komisyon Başkanı’nca beyan edilir. Bu beyandan itibaren at müşterinin malı olduğundan, satıştan sonra müşteri tarafından teslim alınıncaya kadar atlarda meydana gelebilecek hastalık, kırık, çıkık, yara, bere ve ölüm gibi vukuatlar müşteriye ait olacak, işletme bu durumdan sorumlu olmayacaktır.

7-  VERGİ, RESİM VE HARÇLAR:

a)                          İşletme Alım-Satım ve İhale Komisyonu’nca atların satışından dolayı tanzim edilecek ihale kararına ait karar pulu ile katma değer vergisi (KDV) ve aidiyeti zikredilmeyen diğer vergi, tellallık harcı, resim ve harçlar tamamen müşteriye aittir.

b)   Katma değer vergisi yönünden bağlı bulunduğu vergi dairesinden alınmış, gerçek usulde KDV mükellefi olduğunu gösterir belge, ibraz edilmesi zorunludur. Bu belge ibraz edilmediği tak­dirde yapılan teslim perakende teslim sayılacak ve perakende teslime ait KDV oranı uygulanacaktır.

8-                                                                                TESLİM-TESELLÜM  YERİ, SÜRESİ VE ÖDEME ŞARTLARI:

a)                                      -Müşteriye     nakil hazırlığı ve yer temini için ihale günü dahil (5) iş günü teslim süresi tanı­nacaktır. Müşteri bu süre içerisinde atların bedelini ödemeye ve atını teslim almaya mecburdur.

b)      - Müşteriler, atları teslim alınmadan önce atın iadesi hakkında ihale günü dahil 7 (yedi) işgünü içerisinde itiraz edebileceklerdir. Bu süre içerisinde itiraz olmadığı takdirde teslim tarihinden itibaren aşağıda belirtilen kanun maddelerinde belirtilen süreler içerisinde belgeler ile birlikte iade itirazında bulunulacaktır.

c)   6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununun 23. maddesi (c) bendi “ Malın ayıplı olduğu teslim sırasında açıkça belli ise alıcı 2 (iki) gün içerisinde durumu satıcıya ihbar etmelidir. Açıkça belli de­ğilse alıcı malı teslim aldıktan sonra 8 (sekiz) gün içerisinde incelemek veya incelettirmekle ve bu inceleme sonucunda malın ayıplı olduğu ortaya çıkarsa, haklarını korumak için durumu bu süre içeri­sinde satıcıya ihbarla yükümlüdür.” Diğer durumlarda Türk Borçlar Kanununun 224. maddesi hü­kümleri uygulanır.

d)   Müşteri satın aldığı at ile ilgili olarak (a), (b) ve (c) fıkralarında belirtilen süre içerisinde atlarda yeni kusurları Veteriner fakültesinden alacağı rapor ile belgeleyerek, belgeleri ile birlikte İş­letme Müdürlüğüne müracaat eder. İşletme müracaatı değerlendirip, gerektiğinde eksik belgeleri at sahibinden talep eder. Bu işlemlerden sonra işletme görüşünü Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bildirir. Genel Müdürlük karar vermeden at iade alınmaz. Ayrıca atın iade alınmasında her hangi bir isim altında nakliye ücreti ödenmez.

e)   Atın alıcıya tesliminden itibaren 9 (dokuz) gün içerisinde, alıcı tarafından atın iadesi ve değişiminin talep edilmesi halinde, Genel Müdürlüğümüzce bu talep makul bir sürede değerlendiri­lecektir. Genel Müdürlüğün alıcının söz konusu talebinin kabulü halinde, atın işletmeye iadesi ve alıcıya teslimine kadarki tüm nakliye masrafları alıcıya ait olacaktır.

f)                               -Müşteri   süresi içerisinde satın almış olduğu atın bedelini peşin olarak ödeyebileceği gibi %50’sini peşin ödemek kaydıyla geriye kalan %50’sini ise kendine ait kredi kartını (İşletmenin an­laşmalı olduğu Ziraat Bankası ve Halk Bankası kartları) kullanarak 5 (beş) eşit taksitte veya teminat mektubu vererek 5 (beş) ay vadeli olarak da ödeyebilecektir. Vadeli ödeme durumunda, %50’lik kısım verilecek teminat mektubu limit dahili, süresiz veya vade tarihinden itibaren en az 60 (Altmış) gün daha fazla süreli olacaktır. (Yani atın teslim tarihinden itibaren en az 7 (yedi) ay süreli olacaktır.) Vadeli teminat mektubu verilmesi durumunda vade başlangıç tarihi atın teslim edildiği tarih kabul edilecektir.

g)                            -Atların    teslim yeri ihale günü dahil (5) iş günü süre içinde Anadolu Tarım İşletmesi Mü­dürlüğüdür.

h)                      -Atlar  satıştan evvel müşteri tarafından görülmüş, beğenilmiş ve buna göre fiyat teklifinde bulunulmuş olacağından ihaleden sonra müşteri atda sakatlık, hastalık, kusur ve özür bulunduğunu ileri sürerek itirazda bulunamayacaktır.

ı)-Müşteri atı teslim almaya gelirken Ticari vergi levhasının aslını ya da onaylı fotokopisini işletmeye ibraz etmek mecburiyetindedir.

9-                                                       TAAHHÜDÜN   YAPILMAMASI VEYA EKSİK YAPILMASI:

a)-Müşteri teslim süresi içerisinde bedelini ödemeyip atını teslim almadığı taktirde işletme her geçen gün için 45,00 TL/gün bakım besleme ücreti alarak ve müşterinin borcuna 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun’da belirtilen faiz limitlerini uygulayarak bekletmekte (bu süre 30 günü geçemez) veya protesto çekmeye ve hüküm istihsaline gerek kalmaksızın satış iş­lemini fesh edip geçici teminatı cezai şart olarak irad kaydetmekte serbesttir. Cezai şart olarak irad kaydedilen teminat borca mahsup edilemez. Satış işlemi fesh edilip atın yeniden satışı yapıldığında işletme aleyhine meydana gelebilecek zarar-ziyanın da hükmen tahsili yoluna gidilir.

b)                              -Müşteri teslim süresi içinde tayın bedelini ödeyip ancak atı teslim almadığı takdirde, gün­lük bakım ücretine (30) günden sonra %50 oranında ilave yapılarak Müşteriden tahsil edilecektir. Bu süre (60) günü geçer ise işletme ihaleyi fesh etmekte serbesttir.

Bu durumda müşterinin geçici teminatı cezai şart olarak irad kaydedilir. Atın yeniden satışı yapıldığında satış gününe kadar tahakkuk ettirilen bakım besleme bedeli ile birlikte ikinci satıştan dolayı işletme aleyhine meydana gelebilecek zarar-ziyan işletmeye yatırılmış olan at bedelinden tah­sil edilir veya tahsili için kanuni yollara başvurulur.

Bu maddenin (a), (b) fıkralarında belirtilen gecikmeden dolayı işletme alacaklarına 6183 sa­yılı Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun’da belirtilen faiz limitleri uygulanır.

10-                        ÖZEL       HÜKÜM:

11  -MÜCBİR SEBEPLER:

(1)   Mücbir sebep olarak kabul edilebilecek haller ve uygulanacak hükümler aşağıda belirtil­miştir.

a)  Yangın, su taşkını, sel, kasırga, deprem ve benzeri gibi doğal afetler,

b)   Kanuni grev,

c)  Genel salgın hastalık,

ç) Kısmi ve genel seferberlik ilanı,

d)  Malın yüklü bulunduğu nakil vasıtasının kazaya uğraması, yanması, batması,

e)   Sözleşme yapılmasından önce yürürlükte bulunan kanun ve yönetmeliklerdeki değişiklik­lerden doğan imkânsızlıklar, hükümet kararları.

(2)  Yukarıda belirtilen hallerin mücbir sebep olarak kabul edilebilmesi ve süre uzatımı verile­bilmesi için mücbir sebep oluşturacak durumun;

a)  Yüklenici veya müşteriden kaynaklanan bir kusurdan ileri gelmemiş bulunması,

b)   Taahhüdün yerine getirilmesine engel nitelikte olması,

c)  Yüklenicinin veya müşterinin bu engeli ortadan kaldırmaya gücünün yetmemiş olması,

ç) Mücbir sebebin meydana geldiği tarihi izleyen yedi gün içinde yüklenicinin idareye yazılı olarak bildirimde bulunması ve yetkili mercilerce onaylanan belgelerin ibraz edilmesi zorunludur.

(3)  Mücbir sebebin idarece kabulü halinde, mücbir sebep halinin sözleşmenin ifasını imkânsız kılması halinde sözleşme feshedilir. Sözleşmenin ifasını geciktirmesi halinde uygun bir ek süre veri-

lir.

(4)  Zamanında yapılmayan başvurular dikkate alınmaz.

(5)   Mücbir sebeplerden etkilenen yüklenici veya müşteri, mücbir sebeplerin etkisinden kaç gün içinde kurtulacağını idareye bildirmek zorundadır.

(6)   İdarece süre uzatımı talebinin kabul edilmesi halinde, süre uzatımı verildiği ve bunun kapsamı yükleniciye bildirilir.

(7)  Taraflar, mücbir sebeplerin sonucu olarak sözleşmeden kaynaklanan yükümlülüklerini ye­rine getirmede meydana gelebilecek gecikmeleri an aza indirmek için azami gayreti gösterirler.

12-  SATIŞIN VE ALACAĞIN DEVRİ:

a)-Müşteri almış olduğu atı bir başkasına devir edemez.

13-                              GENEL   HÜKÜMLER:

a)                -Bu  Şartnameden doğabilecek her türlü ihtilafların hallinde ANKARA Mahkeme ve İcra Daireleri yetkilidir.

b)                                        -Müşterinin   göstermiş olduğu adrese yapılan tebligat müşterinin kendisine yapılmış sayılır.

c)                               -TİGEM İktisadi Devlet Teşekkülü olup, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na tabi değildir. Yapılan ihale satış ihalesi olduğundan Kamu İhale Kanununa tabi olmayıp İhale TİGEM Alım-Satım ve İhale Yönetmeliği esaslarında yapılacaktır.

d)              -Bu  şartname 13 maddeden ibaret olup, ihaleye iştirak etmiş olanlar şartnameyi tüm madde­leri ile aynen kabul etmiş sayılırlar.

ANADOLU TARIM İŞLETMESİ MUDURLUGU

 

       
 

Orhan KURT Ticaret Şefi

 
 

Yıldıray ÇİL İşletme Müdürü

 

 

 

Metin Kutusu: /ADRES

Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü

Mahmudiye/ESKIŞEHIR

Tel: 0 222 611 30 29 Fax: 0 222 611 30 77

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)