İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

3 Adet 1000 Kwa Jeneratör Bakımı

İhale No 1227571
Sektör Akü, Jenaratör, Güç Kaynağı Malzemeleri ve Bakımı
İdare Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Trabzon
İşin İli Trabzon
Yayın Tarihi 7 Aralık 2016
İhale Tarihi 9 Aralık 2016 10:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 T.C.                                                                                               Kayıt No: 173408

SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU TRABZON İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ AKÇAABAT HAÇKALI BABA DEVLET HST

TEKLİF mektubu

Metin Kutusu: Sayı : 29907235/ 17? 1- Konu : Teklif Formu
Sayın İLGİLİ
06.12.2016

İdaremizin ihtiyacı olan cins ve miktarı yazılı (1) kalem MAKİNE TEÇHİZAT BAKIM VE ONARIM GİDERLERİ işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca alımı yapılacaktır. İlgilendiğiniz taktirde K.D.V. hariç birim fiyatlarının karşılarına yazılarak 09.12.2016 tarih ve saat 10:00'a kadar bildirilmesini arz/rica ederim.

Satmalma tarih ve saati:09.12.2016-10:00

Alım Şekli:Doğrudan Temin 22/d (parasal limitler kapsamında)

Teklif Türü:Tamamı

1 .İmza Kaşe Yetkili İsmi Bulunmayan Teklifler Dikkate Alınmayacaktır.

2.                     Teknik                Şartnamedeki bütün hususlar teklif fiyata dahildir.

3.                UBB       numaralan,SUT Kodlan ve sut fîyatlan teklifte belirtilecektir.

—Fatih KURT

İdari ve Mali İşler Müdürü

Sıra

No

Malın / İşin Cinsi

Miktar

Birimi

Birim Fiyat

Toplam Fiyat

1

3 ADET 1000 KWA JENERATÖR BAKIMI

12

BAKIM

 

 

Toplam

 

Ek: Teknik Şartname


 

Metin Kutusu: i/ıYaylacık Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı ( Düzköy Kavşağı Karşısı) No:2 Akçaabat / TRABZON Telefon: 0462 2277777 Faks: 0462 2277786 e-posta: Elektronik ağ:

AKÇAABAT HAÇKALI BABA DEVLET HASTANESİ JENERATÖR BAKIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

Söz konusu iş, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde (Aşağıda ‘idare’ olarak anılacaktır) kurulu bulunan jeneratörlerin yedek parça hariç bir (1) yıl süreli koruyucu bakımının anlaşmaya varılan firma (aşağıda ‘yüklenici’ olarak anılacaktır) tarafından karşılanma işidir.

Her biri 1000 KVA olmak üzere 3 (Üç) adet İşbir marka jeneratörün yılda oniki (12) kez bakımı yapılacaktır.

GENEL HUSUSLAR A. PERİYODİK BAKIM HİZMETİ

1.      Periyodik ve koruyucu bakımlar için firma ilgili dönem içinde hangi gün kuruma geleceğini gelmeden 10 iş günü öncesinde kuruma faks ile bildirecektir. Bakımlar firma tarafından idarenin yazılı ve/veya sözlü bir isteği olması aranmaksızın ve beklemeksizin periyotlara uygun olarak yapılacaktır. Bakım periyotları ve tarihleri ilgili Birim ve firma tarafından belirlenerek Hastane idaresinin onayına sunulur. Firma tespit edilen bu tarihi kurumun yetkili gözetim personelinin yazılı onayı olmaksızın değiştiremez.

2.      Bakım ve Onarım işlerinin yapılması için sözleşme süresi sonuna kadar, Firma mutlaka yetkili konumda koordinasyondan sorumlu teknik bir kişi (bundan böyle sorumlu olarak geçecektir.) görevlendirecektir.Yüklenici bünyesinde elektrik elektronik mühendisi bulunduracaktır, Diğer teknik elemanların sayısı, adı, soyadı, teknik ünvanları, sorumlu oldukları işlere göre ayrı ayrı belirlenerek liste halinde iletişim bilgileri ile verilecektir. Sözleşme kapsamındaki Cihaz(lar)ın / Sistem(ler)in bakım ve onarımda bu teknik elemanlar, elektrik elektronik mühendisi denetiminde çalışacaktır. Hastane yetkilileri ihtiyaç duyulan her zaman sorumluya ulaşabilmelidir. Firma tarafından çalıştırılan listede yer alan Teknik elemanların söz konusu sistem/cihaz için yeterli teknik eğitimi aldıklarını; üretici (veya ana distribütör) firma tarafından verilmiş bir belge (eğitim sertifikası ve vb.) ile belgelemeleri zorunludur.

3.      Firma adına düzenlenmiş konusu (bakım onarım anlaşmasına konu cihaz) cihazlarının bakım ve onarımı” olan TSE hizmet yeterlilik belgesi veya ilgili Bakanlıkça onaylı servis belgesi olmalıdır. Firma teklifiyle birlikte bu belgeyi sunmak zorundadır. Konusu uygun olmayan belge kabul edilmeyecektir.

4.      İdare firmadan sözleşme süresi içindeki herhangi bir zamanda, yeterli görmediği elemanların değiştirilmesi ve/veya sayıların arttırılmasını isteyebilir. Bu durumda îdare’den hiçbir şekilde ek ücret istenmeyecektir.

5.      Firma mümkün olduğunca sorumlu elemanı değiştirmeyecektir. Ancak verilen listede yer alan sorumlu elemanlarda herhangi bir değişiklik olduğu taktirde, İdare’ye 3 (üç) gün içinde değişiklik yazılı olarak bildirilecektir.



 

6.      Firma, her bir grup cihaz / donanım için cihaz kullanıcı el kitabında veya servis dokümanlarında yer alan bakım konularını içeren periyodik bakım programı hazırlayacak (bakım prosedürleri üretici firma stadartları ve kullanım bakım kılavuzları ve önerileri kapsamında hazırlanacak ve yapılacaktır) periyodik bakımlar esnasında nelerin kontrol edilip bakım yapılacağını başlıklar halinde önceden belirleyerek ihalede yazılı olarak bildirecektir. Firma periyodik bakım programına göre bakım işlemini tamamladıktan sonra programda belirtilen başlıkların yapılıp yapılmadığını belirtecek ve değiştirme / modifikasyon hususlarını da belirterek formu refakat eden teknik personele ve idareye onaylatacaktır.

7.      Firma bakımları esnasında ömür süreleri dolmakta olan sarf malzemeleri veya kısa süre içinde arızalanması muhtemel yedek parçaları servis raporuna yazarak en kısa zaman içerisinde sağlık tesisinin ilgili birim sorumlusuna bildirecektir.

8.      Firma, her bir cihaz için, üzerinde Cihazın Adı, Marka-Model, Künye No. Seri No ve Kullanıldığı birimin bilgilerinin yazılı olduğu ‘’Cihaz Bilgi Kart” ı açacak ve bu karta cihaza yapılan periyodik bakımlar, sair müdahaleler ve değişen parçalar tarih ve kısa açıklama ile not edilecektir. Bu Cihaz Bilgi Kartının ekinde bu birime ait Servis Formu bulunacaktır. Bakımda yapılan işler, tek tek cihaz bilgi kartında açıkça belirtilecektir.

9.      Firma, cihazların üretici firması tarafından yayımlanacak her türlü yazılım güncellemeleri ile versiyon yükseltme işlemlerini ücret talep etmeksizin bakım onanma tabi cihazlara uygulayacak ve cihazların yazılımsal olarak sürekli güncel kalmalarını sağlayacaktır. Eğer herhangi bir nedenle cihazlarda yazılım ve program çökmeleri veya yazılımsal sorunlar meydana gelirse yüklenici firma cihazın markası ne olursa olsun gereken lisanslı yazılımı cihaza ücret talep etmeksizin yükleyecek ve cihazı tüm fonksiyonlarıyla çalışır durumda, hastanelere teslim edecektir.. Yüklenici bakım yapılacak sistemin çalışma prensibi, özelliği ve kullanımı konusunda idarenin belirleyeceği en az 2 personelini bilgilendirecek ve eğitecektir. Eğitimler ücretsiz olarak kurumda yapılacaktır. Eğitimler belgelenecektir.

10.  Cihazların ve sistemin koruyucu bakımları mesai günlerinde saat 08:30-16:30 saatleri arasında idarenin ve hastanelerin teknik biriminin(Klinik Mühendislik Sorumlusu/Bakım Onarım Komisyon Başkanı ve teknik servis) bilgisi ve gözetiminde yapılacaktır. Hastane idaresinin isteği doğrultusunda bakım işleri mesai saatlerinin dışında da teknik birimin bilgisi ve gözetiminde yapılabilecektir. Ayrıca arıza ve ara müdahale işlemleri bakım-onarım, ayar test vs. sürecini etkilemeyecektir.

11.  Kurum dilediği cihazı bakım kapsamından çıkarabilir, bakım kapsamından çıkarılan cihaz için yüklenici firmaya hiç bir şekilde aylık periyodik bakım/onarım kapsamında ödeme yapılmaz. Ayrıca tamir, onarım ve parça değişimi 1 (bir) aylık süreyi aşan cihazlar için de ödeme yapılmayacak ve firmaya cezai yaptırım uygulanacaktır.

12. B. ARIZA YA MÜDAHALE

 

           
 

1) Bakımlar her ay belirlenen çerçevede yapılacaktır.

 
   
 
   

AKÇAABAT Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Selçuk BAYRAKTAR Tekni/el

 
 

 

 

 

 

2)     Önceden planlanan koruyucu bakım haricinde, cihazlarda arıza meydana gelmesi

halinde, kurum yetkilisi, firmayı, fax, telefon veya e-posta ile bilgilendirecektir. Bilgilendirme tarih ve saati olarak kurumun kayıtları esas alınır. Arıza bildiriminin ardından, yüklenici en geç 1 (bir) saat içinde cihaza müdahale edecektir.

3)     Jeneratörler hastane için hayati önem taşıdığından yüklenicinin yirmi 24 (Yirmi dört) saat ulaşılabilir telefonu olmalıdır. Ve yüklenici aranan saate bakılmaksızın arızaya 3. madde kapsamınca müdahale etmekle yükümlüdür.

4)     Yedek parça ihtiyacı bulunmaması halinde arızalı cihaz müdahaleden itibaren en geç iki (2) saat içinde tamir edilmiş olmalıdır.

5)     Arızada yedek parçaya ihtiyaç olması durumunda teknik şartnamenin C. SERVİS VE ONARIM HİZMETLERİ kısmının 4. maddesi hükümleri geçerlidir.

6)     Firma onarımı bu şartnamede yazılı onarım süresi içerisinde yapacaktır. Yapmadığı takdirde onarım süresi sonundan başlayarak, İdare’nin tespit ettiği arızanın giderildiği tarihe kadar geçen günler için firma çalışılmayan gün cezası ödeyecektir.

C.  SERVİS VE ONARIM HİZMETLERİ:

1.      Periyodik bakım-onarım ve arıza servisi hizmetleri, belirtilen zamanlarda kurumun tayin edeceği yetkili personelinin gözetiminde yapılacaktır. Kurumun yetkili personelinin gözetimi dışında yapılan işlemler için ücret ödenmeyecektir. Bakımı veya onarımı yapılan cihaz ile ilgili 4 nüshalı firmaya ait servis formu düzenlenip bu formların,

•         bir nüshası cihazın bulunduğu ilgili birimde,

•         bir nüshası, kurumun tayin edeceği yetkili gözetim elemanında kalacak

•         bir nüshası ise fatura ile birlikte satın alma birimine gönderilecek

•         bir nüshası yüklenicide kalacak,

Nüshalarda Firma kaşesi, cihazın bulunduğu ilgili birim yetkilisinin, kurumun tayin edeceği gözetim personelinin ve firma servis personelinin imzaları olmalıdır. Bu rapor formlarında sözleşme gereği yapılması gereken işlerin maddeler halinde yapıldığı belirtilmeli ve personel tarafından yapılan müdahalelerin işe başlama ve bitirme saatleri açık olarak gösterilmelidir.

2.      Servis hizmeti sonunda cihazda fonksiyon kaybı olmayacak veya onarım öncesinde var olan işlevler iptal edilmemiş olacaktır. Bu çalışma sırasında oluşan herhangi bir yeni arızadan yüklenici firma sorumlu tutulacaktır. Bu yeni arıza ile ilgili her türlü gider yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.

3.      Bakım ve onarımda arızalı olduğu tespit edilen parçalar kurum tarafından temin

edilecektir.

4.      Bakım ve onarımda arızalı olduğu tespit edilen ve yenisi ile değiştirilmesi gereken arızalı parça / parçalar için;

•         Firma kuruma fax / e-mail yolu ile arızalanan parçanın kodunu, işlevini bildirecektir. Kurumun bilgisi ve onayı olmadan hiçbir parça değiştirilmeyecektir.

•         Firma herhangi bir montaj ve işçilik ücreti talep etmeden kurum tarafından temin edilen parçanın montajını yaparak cihazı çalışır vaziyette teslim


 

 

 

edecektir. Kurumun söz konusu parçayı temin edememesi durumunda, firma ücreti karşılığında parçayı temin edip montajını ücretsiz yaparak cihazı çalışır vaziyette teslim edecektir.

•         Bakım-onarım kapsamında değiştirilen bütün parçalar teknik rapor ile birlikte kurumun tayin edeceği yetkili personele teslim edilecektir.

•         Kurumun yedek parça temini durumları hariç; firma tarafından kullanılacak olan, her türlü yedek parça en az 1 yıl süre ile garantili olacaktır. Yedek parçanın garanti süresi içerisinde, bu bakım sözleşmesi sona ermiş olsa bile, arızalanan parça firma tarafından ücretsiz olarak değiştirilecektir.

5.      Değişecek yedek parçalar, cihazın orjinal şekil ve görüntüsünü bozmayacak ya da yapısını değiştirmeyecektir.

6.      Arıza halinde resmi tatil günleri dahil hizmet verilecektir. Acil arıza durumlarında gerekli olursa yüklenici mesai saatleri dışında ve resmi tatil günlerinde de çalışmayı kabul edecektir. Ayrıca, Yüklenici kendi isteği ile iş saatleri dışında veya tatil günlerinde çalışırsa (Bayramlarda ve resmi tatil günleri de dahil) veya arıza bakımı nedeniyle tatil günlerinde ve iş saatleri dışında çalışmak zorunda kalırsa veya normal çalışma saatlerinde başlamış bir çalışma iş saatleri dışına taşarsa, bu normal iş saatleri dışındaki çalışmalar için; her ne nam altında olursa olsun ek ücret ve teknisyenin seyahat masraflarım ve benzeri giderleri talep etmeyecektir.

7.      Fonksiyon(işlevsel) kayıplarının tespit edilmesi halinde onarım işlemleri bitmemiş sayılacaktır.

8.      Servis hizmeti sonunda, cihaz çalışma performansı test edilecek ve çalışır vaziyette teslim edilecektir.

9.      Firma tarafından kurum dışında yapılması uygun görülen bakım-onarım işlemlerinde yazılı kurum onayı olmadan cihaz(yedek parça, aksesuar..vb dahil) kurum dışına çıkarılamaz.

10.  Bakım-onarım için firma tarafından cihazm(yedek parça, aksesuar..vb dahil) hastane dışına çıkarılması talebi durumlarında kurum tarafından, kurum dışına çıkarılması uygun görülen cihazların her türlü taşıma, kargo ücreti firmaya aittir. Taşıma esnasında oluşabilecek hasar ve arızalardan firma sorumludur. Oluşan zararı firma karşılayacaktır.

11.  Bakım-onarım süresi içinde, her bir sistem ve cihaz için yıllık çalışma ve kullanılabilirlik ölçümü en az % 95 (% 95 up-time) olmalıdır. Buna göre her bir sistem ve cihaz, % 95 lik up-time oranı ile yıllık olarak (yaklaşık 8765 saat lik bir periyodu ifade eder) en fazla 18.2 gün (yaklaşık 438 saat) çalışma ve kullanım dışı (down-time) kalabilir. Buna göre sistemler; eğer bir yıl içerisinde arıza veya diğer etkiler nedeniyle 18.2 günden daha az (% 5 dovvn-time) hizmet veremezler ise cezai yaptırım uygulanmayacaktır. Ancak, yıllık olarak 18.2 günü aşması durumunda, aşan sürelere ait bakım-onarım ücretinin iki katı cezai yaptırım uygulanacaktır. Uygulanan bu ceza bakım ücretinden düşülecektir.

12.  Yazılımın bozulması veya hasar görmesi halinde lisanslı yazılım yüklenici tarafından temin edilerek cihaza ücretsiz yüklenecektir. Lisans hakları ve diğer kurum, kuruluşlara ait yazılımların kullanılmasına ilişkin sorumluluk yükleniciye aittir. Yüklenen yazılımın lisans hakları yüklenici tarafından idareye teslim edilecektir.


 

Kullanılan yazılımın lisans gerektirmediği durumlarda bununla ilgili taahhüt belgesi idareye teslim edilecektir.

13. 3. Şahıslara /firmalara yaptırılmak zorunda kalman onarımların ücretleri (torna ,bobinaj vb.) yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.

14. Firma her türlü can ve mal güvenliği tedbirlerini almak zorundadır. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu Hükümlerini yerine getirmekle yükümlüdür. Bakım-onarım, ayar test v.s. işleri sırasında ve bakım sonrasında cihaz kaynaklı hasta ve kullanıcılarda meydana gelebilecek iş kazalarından ve bu kazaların sebep olabileceği her türlü zarardan doğrudan yüklenici firma sorumludur.

15. Jeneratörler senkron sistem çalıştığı ve yazılım tabanlı olduğu için bakımı yüklenecek firmanın, yazılımla ilgili arızalan da giderebileceğini teyit etmesi gerekmektedir. Jeneratör kumanda ve senkron panolarının bakımları yüklenici firmanın elektrik- elektronik mühendisi nezaretinde yapılacak ve servis formunda imzası olacaktır.

BAKIMIN KAPSAMI;

Jeneratör Periyodik Bakım İşlemleri

•  Motor yağ kontrolü, gerekirse değişimi (çalışma zamanı veya değişim tarihine göre)

•  Yağ filtresi değişimi (çalışma zamanı veya değişim tarihine göre)

•  Yakıt filtresi değişimi (çalışma zamanı veya değişim tarihine göre)

•  Hava filtresi değişimi (çalışma zamanı veya değişim tarihine göre)

•  Anti-Freeze değişimi (yılda 1 defa)

•  Alternatör izolasyon ve sargı kontrolü gözle muayene

•   Şarj dinamo akım testi

•   Şarj dinamo gerilim testi

•  Marş motoru akım testi

•  Akü akım ve gerilim testi

•  Akü elektrolit seviye kontrolü

•  Yağ basınç müşiri görev testi

•  Motor yağ, yakıt ve su kaçak kontrolleri gözle muayene (gerekirse hortumlarının değişimi)

•  Motor blok suyu ısıtıcı kontrolü (çalıştığına dair)

•  Şarj redresörü akım testi

•  Radyatör petek kontrolü gözle muayene (gerekirse radyatör peteklerinin temizliği)

•  Motor blok suyu termostadının görev kontrolü

•  Motor devir ve salınım kontrolü

•  Motor yağ basıncı kontrolü

•  Motor hararet kontrolü

•  Alternatör voltaj kontrolü

•  Jeneratör yük testi

•  Jeneratör yük-boş voltaj, devir farkı kontrolleri (gerekirse ayarları)

•  Kumanda, transfer panosu kablo bağlantılarının sıklık kontrolleri

•   Otomatik kontrol panelinin şebeke, jeneratör kalibrasyon kontrolleri (gerekirse ayarlanması)

•  Otomatik kontrol panelinin fonksiyon arıza testleri

•  Manuel çalışma modunun görev kontrolleri

•   Manyetik pick-up temizliği (Elektronik pompalar için geçerlidir. Zaman yada çalışma saatine göre)

•  Motor iç yıkamasının yapılması (3 yağ değişiminde 1 kere)

•  Grubun komple dış temizliğinin yapılması

•  Alternatör ısı kontrolü

•  Tüm gösterge ve ekipmanların çalışırlık kontrolleri

•  Alternatör akım termiğinin koruma değerlerinde olduğunun gözlenmesi (gerekirse ayarlanması)

•  Egzost gazı, çalışma ortam sıcaklığı, havalandırma gözlemleri

•   Silindir yanma odalarının ısı analizi (Yılda bir)

•  Motor silindir vuruntu ses analizi (Yılda bir)

•  Turbo devir analizleri (Yılda bir)

Yukarıda belirtilen maddelerle ilgili eksiklikler veya arızalar tespit edilirse bu eksiklikler ve arızalar giderilerek jeneratörler çalışır vaziyete getirilecektir.

D.       RİSKLER:

Sistem bakım onarımı sırasında maruz kalınacak bütün risklerden Firma sorumludur. Firma, bakım ve kontrol, ayarlama ve bunun gibi hizmetler sırasında Sistem(ler)e karşı dikkatli ve titiz davranacak, arıza veya hasara hiçbir şekilde meydan vermeyecektir.

E.    YETERLİLİĞE İLİŞKİN BELGELER:

1.      Teklif edilen cihazlara ait TSE den alınmış TSE-HYB si bulunmalıdır. Bu belge teklif ile birlikte sunulmalıdır.

2.      Teklif edilen cihazlarla ilgili eğitim sertifikası olmalıdır. Bu belge teklif ile birlikte sunulmalıdır.

3.       Periyodik bakım ve onarımları yapan yüklenici, personeli ile ilgili belgeleri sözleşme aşamasında kuruma teslim edilecektir ve personelin değişmesi durumunda kurum bu konuda bilgilendirilecek, yeni personelin ilgili eğitim belgeleri kuruma sunularak kurumdan onay alınacaktır. Bakıma ve tamirata gelecek teknik elemanların sayısı, adı, soyadı, teknik unvanları ve 1 adet vesikalık resimlerinin olduğu belge sorumlu oldukları işlere göre ayrı ayrı belirlenerek sözleşmeden sonra sağlık tesisinin ilgili birim sorumlusuna verilecektir. Firmanın eleman değiştirmesi durumunda yeni elemana ait bilgilerde birime bildirilecektir. Hastane yetkilileri ihtiyaç duyulan her zaman sorumluya ulaşabilmelidir. Firma tarafından çalıştırılan listede yer alan Teknik elemanların sistem için yeterli teknik eğitimi aldıklarım; üretici firma veya ana distribütör firma tarafından verilmiş bir belge (eğitim sertifikası vb.) ile belgelemeleri zorunludur.


 

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)