İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

2 Kalem Yangın İhbar Paneli

İhale No 1344010
Sektör Kamera, Alarm ve Güvenlik Sistemleri
İdare Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Sakarya
İşin İli Sakarya
Yayın Tarihi 26 Mayıs 2017
İhale Tarihi 29 Mayıs 2017 10:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sakarya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sakarya Unversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

 

Sayı : 83529411-10//701

Konu : Teklif vermeye Davet (Doğrudan Temin)                                                                                                                    25.05.2017

Hastanemizin ihtiyacı olup ilişikte sunulan “Teklif Vermeye Davet ile Teknik Şartnamede” cinsi, miktarı ile teknik özellikleri belirtilen malzemeler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22/d maddesine göre Doğrudan Temin ihale ile satın alınacaktır.

İlgili malzemelere ilişkin teklif fiyatlarınızı; proforma fatura veya kurumunuza ait teklif mektubunuzu kullanarak fiyat vermeniz rica olunur.

TEKLİF VERMEYE DAVET (Doğrudan Temin)

 

ne

im Sorumlusu

S.No

Malzeme/İşin Adı

UBB KODU

Miktarı

Birimi

Tes. Tarihi

Birim Fi TL

yat

Toplam Fiyat TL *

1

8 LOOPLU YANGIN İHBAR PANELİ

 

2

Adet

 

 

 

2

16 LOOPLU YANGIN İHBAR PANELİ

 

1

Adet

 

 

 

 

TOPLAM

 

 

İdari Şartlar:

1.                    Fiyatlar              KDV Hariç verilecektir.

2.                              Vereceğiniz                fiyat idaremize teslim fiyatı (Kargo, Nakliye vb.) eklenerek verilmelidir.

3.                  Piyasa Fiyat araştırma mektuplar-y./f?î./2017 Saat!P:00 'a kadar kurumumuza ulaştırılmalıdır.

4.                  Marka ve Teslimat süresi belirtilecektir.

5. Varsa; teklif edilen malzemeye ait UBB KODU mutlaka belirtilecektir. Tekliflerde firma tanımlayıcı numara ve bayi tanımlayıcı numara belirtilecektir. Tekliflerde Vergi numarası belirtilmesi zorunludur.

6.                   Ödeme               en geç 150 ( YÜZELLİ) gün içerisinde yapılacaktır.

7.  İdaremiz teklif edilen fiyatların neticesine göre numune isteyebilir.

8.  İdaremiz en düşük fiyatı kabul etmek zorunda olmayıp; malzeme seçiminde verimlilik, kalite, malzemenin nevine göre satış sonrası hizmet ile ilgili kriterleri de değerlendirir.

9.  Stok olmaması, koşulların sağlanamaması gibi durumlarda ise Teklif veremiyoruz veyahut Stok yok ibareli ve kaşe imzalı dönüşlerin yapılması piyasa araştırması yapıldığının belgelendirilmesi adına öneme sahiptir.

10.               Teklif veren firmalar teklif ettikleri malzemenin teknik şartnameye uygun olduğunu kabul etmiş sayılır.

11.  Numune değerlendirilmesi yapılmayan durumlarda muayene kabul aşamasında malzemenin teknik şartnameye uygunluğu muayene kabul komisyonunca değerlendirilir.

12.                 Uygun               görülmeyen malzemelerin alımı yapılmayacaktır.

13.                     Hastane          Yönetiliciliğimiz firmanın teknik şartnameye uygun teklif vermemesinden dolayı hiçbir hukuki sorumluluğu kabul etmeyecektir.

14.                     Türkiye          Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığının 23.02.2016 tarih ve 19617613 sayılı yazısına istinaden TİTUBB üzerinden barkod eşletirilmelerini yanlış,hatalı yapan firmalara yanlış eşleştirmeden kaynaklanan doğacak zararlar rücu edilecektir.

Adres : Adnan Menderes Cad. Sağlık Sk. NO. 193 K. I Satın Alma Birimi Adapazarı/SAKARYA (Merkez Kampüsü) "Tel: 0264 888 40 14 (SABİT) 444 54 00 (SANTRAL)

(Dahili:) 1614-1615 Bilgi İçin: ASUMAN ŞAHİN Faks: 0264 275 67 40"

E-mail: Doğrudan temin için: seahdogrudantemin@gmail.com

 

T.C.



04/03/2017 Şartname No: 31
SAĞLIK BAKANLIĞI Sakary a Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

YANGIN İHBAR PANELİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

 

 

 

l.KONU:

Bu teknik şartnamede T.C. Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi "İdare” yangın ihbar paneli tedariki için istekliler “Firma” olarak adlandırılacaktır.

Bu Teknik Şartname, İdarenin merkez kampüsündeki yangın algılama sisteminin yangın ihbar panellerinin değiştirilmesi ve bu kapsamda sistemin revize edilmesinin teknik özelliklerini, muayene ve teslim şartlarını içerir.

2.                                TEKNİK ÖZELLİKLER:

2.1.    İdarenin merkez kampüsündeki ADEVA (SYSTEM SENSOR) marka yangın algılama sisteminin 3 adet yangın ihbar paneli değiştirilecek ve yangın algılama sistemi bu şartname kapsamındaki algılama/ihbar işlemlerini yapabilecek hale getirilecektir. Yangın ihbar panellerinden 2 tanesi 8 loop’lu 1 tanesi 16 loop’lu olacaktır.

2.2.     Yangın algılama sisteminin panellerinin değişimi ve sisteminin revize edilmesi için, mevcut sistemin yazılım şifrelerinin bulunması/kırılması veya yeni yazılım yazılması firmanın sorumluğundadır.

2.3.    Yangın algılama sisteminin, hastanede mevcut olan tüm algılama cihazlarını görecek şekilde 3 adet kontrol panelinin değiştirilmesi, bu şartnameye uygun şekilde revize edilmesi için gerekli kontrol paneli tedariki, yazlım, işçilik, kablolama, elektrik tesisatı, panolar, kablosuz iletişim cihazları, veri işleme/kontrol cihazları, bilgisayar, kablolama için tadilat işlemleri/tadilat sonrası mahalin eski haline getirilmesi, montaj/demontaj işlemleri vb. cihaz ve işçilikler firmanın sorumluğunda olup teklife dahildir.

2.4.     Firma yangın algılama sistemini revize ederken hastanedeki algılama/ihbar cihazlarını kontrol edecek bunlardan tamir ile çalışabilecek hale getirilenleri tamir edecek, eksik algılama cihazlarını idareye rapor edecektir. İdare bu listeye göre algılama cihazlarını tedarik ederek firmaya teslim edecektir. Yeni tedarik edilecek cihazların yangın ihbar panelleri ile ve yangın algılama sisteminin tüm elemanları ile uyumlu şekilde çalıştırılması firmanın sorumluğundadır

2.5.    Yangın algılama sisteminin 3 adet yangın ihbar paneli firma tarafından değiştirilecek ve yangın algılama sistemi aşağıdaki faaliyetleri yapabilecek şekilde revize edilecektir.

2.5.1.                          Yangın      algılama sistemi yangının başlangıç aşamasında duman, ısı, alev, gaz gibi belirtilerinin intelligent olarak algılanarak yangın başlangıç yerinin açıkça belirlenebilmesini sağlayacaktır.

2.5.2.                          Yangın      algılama sistemi, can güvenliğinin sağlanması ve yangın mücadele birimlerinin harekete geçirilmesi için bölgesel ve sektörel sesli ve ışıklı alarm sinyallerini otomatik olarak verecektir.

2.5.3.                            Yangın     algılama sistemi, yangın anında itfaiye ve ilgililere daha önce kaydedilmiş sesli mesajların aktarılması için minimum 6 telefon numarası ve minimum 15 saniye dijital mesaj kayıt süresine sahip otomatik telefon arama ünitesine sahip olacaktır.

2.5.4.       Yangın algılama sistemi, yangın anında yangın kapı tutucuların röle modülü ile aktive edilmesini, izleme modülü (tekrarlama panelp ile yangın ihbar santralinden izlenmesini sağlayabilecek özellikte olacaktır, (modül ve manyetik kontak bulunması halinde bağlantılar firma tarafından yapılarak çalışır hale getirilecektir.)

2.5.5.      Yangın algılama sistemi, yangın anında tüm asansörlerin zemin kata indirip kapıların açık tutulmasını sağlayabilecektir, (gerekli modül ve kontaklar bulunması halinde bağlantılar firma tarafından yapılarak çalışır hale getirilecektir)

2.5.6.    Yangın algılama sistemi, yangın anında sesli olarak ikaz verilebilmesi için sesli anons sistemini devreye sokabilecek özellikte olacaktır, (gerekli modül ve kontaklar bulunması halinde bağlantılar firma tarafından yapılarak çalışır hale getirilecektir)

2.5.7.       Yangın algılama sistemi, otomasyon sisteminin yangın bilgilerini alabilmesi için gerekli sinyal/kod/dataları otomasyon sistemine verebilecek özellikte olacaktır, (gerekli modül ve kontaklar bulunması halinde bağlantılar fırına tarafından yapılarak çalışır hale getirilecektir)

 

 

1/4

 

' 2.6. Yangın İhbar Panellerinin Teknik Özellikleri

2.6.1.                     Firma         tarafından monte edilecek yangın ihbar panellerinden 2 tanesi 8 looplu, 1 tanesi 16 looplu olacaktır.

2.6.2.                           Yangın  ihbar panelleri modüler yapıda, yüzey veya sıva altı montaja uygun tipte olacaktır. Panellerin ön yüzünde açılıp kapanabilen menteşeli bir kapak, kapak üzerinde sisteme kumanda eden butoıılar bulunacaktır. Sistemin durumu hakkında bilgi veren ışıklı uyanlar ve en az 5” LCD ekran, rutubet ve tozdan korumak amacıyla polikarbonat bir pencere arkasında bulunacaktır.

2.6.3.    Yangın ihbar panelleri adreslenebilir yapıda olacaktır. Her algılama hattında 159 adet intelligent adresli dedektör ve 159 adet saha modülü (adresleme, monitör ve kontrol modülleri ile intelligent adresli buton) bağlanabilecektir. Programlama ile 318 adreslenebilir algılama cihazı zona tayin edilerek bağlanabilecektir. Tüm panel bağlantıları NFPA Class A (geri dönüşlü) olacaktır.

2.6.4.    Yangın İhbar panelleri mikroprosesör kontrollü programlanabilir yapıya sahip olacaktır. İhbar paneli şantiyede kolayca programlanabilecek ve gerektiğinde sistem konfıgürasyonu panel üzerinden kolayca değiştirebilecektir. Panellerde bulunan mikroprosesör bağımsız bir devre tarafından devamlı izlenecek ve bir arıza meydana gelmesi halinde ayrı bir prosesör arıza göstergesi ile bu durum uyarılacaktır. Programlama ile aşağıdaki fonksiyonlar yerine getirilebilecektir.

-          Zonları test etmek,

-          Zonları devreye almak - devre dışı bırakmak,

-          Adresli detektörleri devreye almak - devre dışı bırakmak,

-           Sesli alarm çıkışlarının durumlarını kontrol etmek,

-          Dahili ve harici sirenleri susturmak, sistemi resetlemek,

-          Paneller, sınırlı kullanıcı ve farklı mühendislik şifreleri sayesinde ilgili personelin dışında panellere gereksiz müdahalelerin yapılmasına engel olacaktır. Sınırlı kullanıcı şifresi ile kontrol panelinde kullanıcı müdahaleleri (Alarm Susturma, Reset, Tahliye, Buzzer susturma, Lamba test) yapılabilecektir. Mühendislik şifresi ile panellere sofware girişleri ve mühendislik kontrolleri yapılabilecektir.

2.6.5.     Yangın ihbar panelinin program yapısı ancak ikinci seviyede (mühendislik şifresi) şifrenin girilmesi ile değiştirilebilecektir.

2.6.6.    Yangın ihbar panellerinden yangın alarm sisteminin çalışması detaylı olarak izlenebilecektir. Panellerde bulunan LCD ekrandan; yangın ve arıza çalışma durumu, algılama cihazının tipi (detektör, buton), zone numarası, çevirim/algılama cihaz numarası ve arıza tipi okunabilecektir. Aynı zamanda LCD’li uyarıcılar ile sistem durumu, arıza detayları ve her zone için yangın ve her zone için arıza durumları gösterilecektir. Tüm bölgesel yangın lambalarının yanlarında hangi yangın bölgesine ait olduklarını gösteren mahal numaraları bulunmalıdır. Ayrıca ihbar panellerinde bulunan buzzer ile yangın ve arıza durumları sesli olarak duyurulacaktır. İstenmesi halinde buzzer susturma butonuna basılarak buzzer susturulabilecektir.

2.6.7.    Yangın ihbar panelleri, algılama çevrimi üzerindeki algılama cihazlarım sıra ile tarayacaktır. Bu tarama esnasında algılama cihazlarının tipini (dedektör, modül, buton) ve çalışma durumunu (algılama, alarm veya arıza) araştıracaktır.

2.6.8.       Yangın ihbar panelleri tamamen mikroişlemci kontrollü olmalı ve dahili veya harici donanımında olabilecek her türlü yangın durumu ve arıza bilgisini LCD ekranında gösterebilmeli; sistemin saati, verilmiş olan uyarıların zamanının tam olarak ne zaman verildiğini tespit etmek açısından gerçek zamanlı olmalı ve bu bilgiler sistemin akü dahil tüm enerjisi kesilse bile silinmemelidir.

2.6.9.     Yangın ihbar panellerinden programlama ile alarm sisteminin gece/gündüz çalıma konumu seçilebilecektir. Gündüz çalışma konumunda alarm cihazları 0-10 dakika arasında ayarlanabilir bir gecikme süresi sonunda çalışacaktır. Gece çalışma konumunda ise alarm cihazları derhal çalışmaya başlayacaktır. Sistem “Gündüz” konumunda iken yangın alarm butonlarma basılması halinde alarm cihazları gecikme olmaksızın derhal çalışmaya başlayacaktır.

2.6.10.    Yangın ihbar panellerinden en az 1 adet programlanabilir sesli alarm çıkışı (her biri 24 VDC) bulunacaktır. Programlama ile herhangi bir zonun alarma girmesi halinde istenilen sesli alarm çıkışı veya röle çıkışı aktif hale getirilebilecektir.

2.6.11.     Yangın ihbar panellerinden yangın alarm sisteminde oluşan arızalar sesli, ışıklı ve yazılı olarak izlenebilecektir.

2.6.12.       Sistem yazılımı Türkçe veya İngilizce, windows tabanlı kolay kullanılabilir özellikte olmalıdır. Grafik yazılıma veya basit PC üzerinden izleme ve kontrole izin veren opsivonel programlara sahip olmalıdır.

2.6.13.                                                                 Yangın ihbar panellerinde, yangın algılama sisteminin tek bir kişi tarafından (yürüme testi) test edilmesini sağlayacak şekilde bir test düzeni bulunacaktır. Test durumuna alınan sistemde detektör veya butoı 1              larak test edildiklerinde panel ihbarı aldıktan kısa bir süre sonra otomatik olarak rese başka bir detektör veya butonun test edil ıııe imkân verecektir.

 


 

2/4

*      Böylece panelin başında bir kişinin bulunmasına ya da her detektör veya buton testinden sonra panelin başına gidilerek reset edilmesine gerek kalmayacaktır.

2.6.14.     Yangın ihbar panelleri 24 Vdc gerilimle çalışacaktır. Bu gerilim sistemde bulunan 220Vac, 50 HZ girişli bir besleme ünitesinden sağlanacak, ünite aynı zamanda en az 2x12 Vdc/7.0Alı bakım gerektirmeyen sızdırmaz tip akü grubunu da şarj edecektir. Besleme ünitesinde bulunan herhangi bir sigortanın atması sesli ve ışıklı olarak bildirecektir. Akü bağlı olmadığı zaman panel akü arızası verecektir. 220 V AC gerilim kesildiğinde sistem otomatik olarak aküden beslenecek ve panel Şebeke/Şarjör arızası verecektir. Akü gerilimi belli bir seviyenin altına indiğinde panel akü arızası verecektir.

2.6.15.       Yangın ihbar panelleri kısa devre ve açık devre arızalarına karşı korunmuş olacaktır. Algılama hatları bir çevrim (LOOP) halinde tesis edilecektir. Bu nedenle algılama hatlarında bir açık devre olması halinde dahi iki yönlü bir haberleşme ile sistem çalışmaya devam edecektir.

2.6.16.         Detektörlerin grup olarak tek bir adres bildirmelerinin yeterli olduğu mahallerde konvansiyonel tip detektörler zone (bölge denetim) adresleme üniteleri ile algılama çevrimine bağlanacaklardır. Zonal adresleme üniteleri konvansiyonel detektörlerin bağlı bulunduğu hattı, kopukluk ve kısa devrelere karşı denetleyerek bu arıza durumlarını da kontrol panellerine iletebilecektir. Zonal Adresleme üniteleri 24 V DC besleme gerilimlerini algılama çevrimi (loop) üzerinden alacaklar veya 24 V DC ile beslenecektir.

2.6.17.         Yangın ihbar panelleri gece ve gündüz saatlerinde farklı çalışma programlan uygulanabilme ıd.r. Çok düşük yoğunluktaki duman mevcudiyetinde durumun panelden erken müdahale edilebilmesi için (sesli alarmlar çalmadan yangına müdahale edilmesi) ön-alarm fonksiyonu olmalıdır.                                                                                                                       ’

2.6 18. Yangın ihbar panelleri her detektörü sürekli olarak kirlenme düzeyi için kontrol etmeli ve kirlenme tespit edildiğinde “ Servis Gerekiyor ” uyarısı vermelidir.

s<£ YoomT ,hbar panf"7İfCİhazl‘fın adreslerini, mahal isimlerini, sebep/sonuç programlanıl, ve son 10000 olayı sırası ile hafızasında tutulmalı ve bu veriler kaybolmamalı, istenildiğinde LCD ekrandan ızleneb.lmelıdır. Filtre sayesinde belirlenen kriterlere göre öncelik arz eden olavlan kaydederek hafızayı belirli sayıda sınırlandırabilecektir.

ll6;20; ^,ane!e’ Önc<rden yaP'lm|Ş programlar bilgisayarın haberleşme portu üzerinden kolavca tanlabılmelı veya kontrol paneli üzerinden programlama yapılmasına izin vermelidir Programda

degiŞİklik,er’ ,Üm "                                                                                                 S^a„Pr°Scaa

54’ UL’ LPCB- ™S, AFNOR. uluslar aras,

e olanak                                                      fi

2.7.1.    izleme modülü ile normalde aç.k ve normalde kapal. kontaklar izlenebilecektir

T”™ ^ ak*İVe ^i.ebü.neiîdi, bulunacaktır.  9 ? ’ VC anza durumların‘ gösteren led ış.kl, bir göstergeler

^•5-,Iz1T modtİlü’ -5°C ile +50°C sıcak|ıkta çalışabilecek ve UL FM VDS FNS4 „ı„B. belgelerinden en az birine sahip olacaktır.       ’ 4 uluslararası

2.8.                                                                                                                                                                                                                                                              Mevcut yangın algılama sisteminin projesi EK-I’de verilmiştir Firma                                                                                                                      a

sSESSH'SS Sr! v'r

olmadığı yerlerde koı^yucu bora ^Hsind^ı geçlrilecdctîr^111 'ek"meSİ                                                                                                                                                                                                                          mÜmk“"

taya“ai~ kapSam",daki İSİeri"                                                        ** «m nakliye, Kargo, ko„ak|ama masraflar,

*        2.12. Kurulacak yangın ihbar panellerinin, elektronik kartların, tüm ekipman ve sistemlerin Türkiye'de yetkili servisi olacaktır.

2.13.   Firma tarafından kullanılacak tüm malzeme ve cihazlar yeni ve kullanılmamış olacaktır.

2.14.     Yangın algılama sisteminde kullanılacak yazılımı, İdare süresiz kullanabilecektir. Firma bıı konuda taahhüt belgesi verecektir.

2.15.    Firma yangın algılama sisteminin kullanımı ile ilgili 1 gün süreyle eğitim verecektir. İdarenin kabulden sonra eğitim talep etmesi halinde firma, 1 günlük eğitimi ücretsiz olarak verecektir.

2.16.    Çalıştırılacak firma elemanlarının can güvenliği gerek iş mahallinde gerekse ulaşım esnasında firmaya aittir. Firma, bünyesinde çalıştırdığı personelin sosyal güvenlik sigortalarım yaptırmak zorundadır. Firma iş mahallinde iş güvenliği tedbirlerini almakla yükümlüdür. Firma hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan veya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek tüm kazalardan firma sorumludur.

2.17.   Yangın ihbar panellerinin montajı ve sistemin revize edilmesi sipariş onayına müteakip en fazla 45 gün içinde tamamlanacaktır.

3.                                         MUAYENE   ŞARTLARI

3.1.                                 Muayene         sırasında Firma elemanı hazır bulunabilir, bulunmaması halinde Firma muayene sonucunu kabul etmiş sayılır. Muayene esnasında dizayn ve imalat hataları sebebiyle oluşabilecek kaza ve arızalardan Firma sorumludur.

3.2.      Yangın ihbar panelleri ve sistemin revize edilmesi bu şartnameye uygun yapılırsa kabul edilecektir. Kontrol işlemleri fonksiyonel olarak, üretici firma katalogu üzerinden, yangın algılama sistemi üzerinden ve cihaz/malzemeler üzerinden direkt gösterim yöntemiyle yapılacaktır. Şartname gereklerini sağlamayan uygunsuzluklar firma tarafından 10 gün içerisinde uygun hale getirecektir.

4.  GARANTİ ŞARTLARI

4.1.    Yangın ihbar panelleri, izleme modülü (tekrarlama paneli) ve firma tarafından yapılan revizyon işleminin en az 2 yıl garantisi olacaktır. Garanti süresi içinde cihaz, montaj, malzeme, yazılım hatalarından kaynaklanan arızalar ve sistem elemanlarının uyumsuzluğu sonucunda oluşan arızalar garanti kapsamındadır.

4.2.                         Garanti  süresi içinde oluşan hatalara Firma en geç 5 iş günü içinde müdahale edecektir.

EK-1 İdarenin Yangın Algılama Sisteminin Projesi (8 Adet Elektronik Dosya)

 

4/4

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)