İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

2 Kalem İlaç Alımı

İhale No 1350022
Sektör Tıbbi İlaçlar ve Tıbbi Sarf Malzemeler
İdare BURSA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ
İhale Tipi Mal Alımı
İhale Usulü Doğrudan Temin
İhale İli Bursa
İşin İli Bursa
Yayın Tarihi 2 Haziran 2017
İhale Tarihi 5 Haziran 2017 09:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

  2 KALEM İLAÇ ALIMI HASTANE DAĞILIMI

SIR  A  NO İLAÇ ADI TOPLAM YÜKSEK  İHTİSAS ÇEKİRGE  DEVLET BURSA  DEVLET AOS  ONKOLOJİ DÖRTÇEL  İK İNEGÖL GEMLİK MUDANYA YENİŞEH  İR GÜRSU İZNİK BURSA  ADSH
1 FENTANİL 0.5 MG/10 ML 16525 7000 1000 3000 1200 1000 1000 600 1000 400 25 50 250
2 LORAZEPAM 1 MG TB 18220 15000 2500 360 360
Teklif İsteyen : Bursa İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sckrctcrliği-Merkezi Satmalma (75. Yıl Blv. Park Sk. No:l Nilüfer/BURSA) Yetkili Adı Soyadı : Hülya ÖZCAN (Satın Alma Memuru) Telefon : (224) 600 33 00 - Dâhili: 1078 /Faks: (224) 600 35 47 E-mail : “khb 1 ö.satinalma^saglik.gov.tr” Teklif İstenen Firma Firma Tel & Faks & E Posta Yetkili Adı Soyadı Sayın ................................................) Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğimize bağlı Hastanelerin ihtiyacı olan, “2 (iki) Kalem İlaç Alımı” işinde esas olmak üzere Fiyat Teklifinizi ivedilikle göndermenizi rica ederim._ Sıra Malzeme Adı Miktar OIçü Birim Fiyat Toplam Fiyat 1 Fentanil 0.5 mg/10 mİ 16525 Adet 2 Lorazepam 1 mg tb 18220 Adet TEMİNAT Teminat Alınmayacaktır. FİYAT FARKI Bu iş için sözleşmenin uygulanması sırasında fiyat farkı lıesaplanmayacaktır. TEKLİFİN GEÇERLİLİK SÜRESİ 30 GÜN. ÖDEME YERİ VE ŞEKLİ Ödemeler, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğince; kesilen fatura karşılığı muhasebe birimince bütçenin durumuna göre her hastanenin kendi bütçesinden 90 (doksan gün) içinde yapılacaktır. NAKLİYE ve AMBALAJ ŞEKLİ Firmaya Aittir. SEVK ADRESİ Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, 75. Yıl Bulvarı, Park Sk. No:l Nilüfer/ BURSA DIGER İSTEKLER/ ŞARTLAR Teklifler 06.06.2017 tarihi, saat 16:00:00 kadar verilmiş olmalıdır. SON TEKLİF SAATİNDEN SONRA VERİLEN TEKLİFLER DİKKATE ALINMAYACAKTIR! ALİM ŞEKLİ VE MAL TESLİM TARİHİ Yüklenici; İdarelerin sipariş çekmesini müteakip malzemeler ekli dağılım listesinde belirtilen hastanelerin depolarına teslim edecektir. LÜTFEN TEKLİFLERİNİZİ TÜRK LİRASI ÜZERİNDEN VERİNİZ! LÜTFEN KDV HARİÇ FİYATLARINIZI BELİRTİNİZ! Teklif İsteyen Görevli (İsim, İnuça, Kaşe) Tedarikçi Firma Onayı (İsim, İmza, Kaşe) y Hülya ÖZCAN Satmalına [ylEMÖR.t/ Teklifin Değerlendirilmesi (Bu bölüm Satınalnıa Servisi tarafından doldurulacaktır) □ Uygun O Uygun Değil EK:Hastane Dağılım Listesi S a y fa 1 | 1
BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
İLAÇ VE SERUM İHALESİ TEKNİK ŞARTNAMESİ
 
1. Bu teknik şartname 4734 sayılı kamu ihale kanunu gereği hazırlanmış olup; kanun, idari şartname, muayene ve kabul yönetmelikleri, mal alımı ihaleleri uygulama yönetmeliği, 4735 sayılı kamu ihale sözleşmeleri hükümlerine ilave olarak hazırlanmıştır.
 
2. Kullanma süresi;
 
a) İmal tarihleri ilaç partilerinin teslim tarihlerinde;
 
- İki yıl ve daha kısa miatlı ilaçlarda kullanım süresinin 1 / 3' lük kısmını doldurmamış olmalıdır.
 
- Üç yıl ve daha uzun miatlı ilaçlarda imal tarihi, teslim tarihinden en fazla 12 ay öncesine ait olmalıdır. Gerekli durumlarda mal kabulleri muayene komisyonunun inisiyatifine bırakılacaktır.
 
b) Üniteye aynı partide teslim edilen ilaçlar miatları itibariyle, madde 2. a’ da belirtilen koşulları taşımak kaydıyla, birkaç seriden olabilir.
 
c) Yukarıdaki şartlara uygun olmayan miatlı ilaçların kuruma gönderilmesi halinde kurumca kabul edilmemesi durumunda söz konusu ilaçlar yükleniciye iade edilecek, iade ile ilgili tüm giderler yüklenici tarafından karşılanacak, kurumdan geri alman ilaç ile bunun yerine verilecek olan ilaç arasında fiyat farkı yüklenici tarafından karşılanacaktır..
 
3. Sağlık bakanlığınca imal ruhsatı veya ithal ruhsatı olan ilaç ve serumlar satın alınacaktır.
 
4. İhaleye ecza depoları, üretici veya ithalatçı firmalar girebilecektir.
 
5. İlaçların Sağlık Tesislerine teslimi sonrasında muayene ve tesellüm komisyonunca yapılan kontrolde kırık, boş ve kullanılmaz durumda olduğu tespit edilirse ilaçlar yükleniciye iade edilecek; iade edilen miktar kadar ilaç, yüklenici tarafından 3 iş gün içinde kuruma teslim edilecektir.
 
6. Bütün ilaçlar üzerinde preparat formu, etken madde miktarı, ihtiva ettiği hacim, adet, kurum vs. seri numarası, imal tarihi, ruhsat tarihi, ruhsat numarası, varsa kontrol numarası, son kullanma tarihi yazılı olacak, her ilaca ait prospektüs kutusunda bulunacak (hastane ambalajı hariç).
 
7. Ampuller ve flakonlar üzerindeki etiketler hemen düşecek şekilde olmayacak, üzerine etken madde miktarları, hacmi açık bir şekilde yazılı olacak, okunmayan, ileride silinecek gibi olan, çabuk kırılarak ziyana sebep teşkil edecekler kabul edilmeyecektir. Yabancı cisimler ve paıtikül (süspansiyon olanlar hariç) bulunmayacaktır.
 
8. İlaçların her bir kalemi Sağlık Bakanlığı’nın ruhsat formülüne uygun ve Bakanlıkça kabul edilip, onaylanan orijinal ambalajında olacaktır. Gerektiğinde kurum bu belgeleri isteyecektir.
 
9. Etken madde belirtilerek ihaleye çıkılan ilaçlara teklif verilirken; yüklenici hangi piyasa preparatlarını verecekse ticari ismini açık olarak belirtecektir. İhalede kabul edilen ticari isme göre ilaçlar üniteye teslim edilecektir.
 
10. Sipariş sırasında istenilen ilaç üretici/ithalatçı firmada yok ise yüklenici bunu belgelemek zorundadır. Bu belge ile birlikte ihalede teklif edilen ilaçların yeni teklifi belirten bir başvuru yapılır. Yeni teklif değerlendirilip uygun ise yükleniciye yazılı olarak bildirilir. Teklif edilecck ikinci ürünün depocu satış fiyatı ilk ürün ile aynı yada daha yüksek olmalıdır.
 
11. Sağlık Bakanlığı tarafından hatalı üretim nedeni ile toplatılmasına karar verilen ilaçlar yüklenici tarafından geri alınıp
 
,)W
fiyat farkı aranmaksızın aynı miktarı ve o seri dışında başka
bir ilaç serisi ile en geç bir hafta içinde değiştirilmelidir. Bu madde sözleşme tarihi dışında da yüklenicinin sorumluluğundadır.
 
12. İhale konusu ilacın, Sağlık Bakanlığı’nca bütün serilerinin toplatılması durumunda yüklenici, sağlık tesisinin istemine göre ya, iade aldığı ilaçların miktarına ve son ihale fiyatına göre düzenlediği iade dekontunu en geç 1 ay içinde ilgili üniteye teslim eder yada,
 
10. Madde hükümleri doğrultusunda hareket edilir. Bu madde sözleşme tarihi dışında da yüklenicinin sorumluluğundadır.
 
13. Muayene ve tesellüm komisyonları gerek duyduğu zaman ilaçların kabulünde gerekse preparatlarının kullanımı sırasında belirli aralıklarla her seriden yeterli sayıda numune alıp, Refik Saydam Merkez Hıfzıssıhha Başkanlığı’na analiz için gönderecek, analiz ücreti ve gönderilecek numune kadar ilaç miktarı yüklenici tarafından karşılanacaktır.
 
14. Satın alman ilaçların etiketi üzerinde belirtilen kullanma süresi içerisinde stabilite yönünden bir bozulma olduğu ve bu durum Refik Saydam Merkez Hıfzıssıhha Başkanlığı raporu ile tespit edildiğinde, yüklenici bozulan miktar kadar ilacı 2. maddede belirtilen koşullara uygun olmak şartıyla, 15 gün içerisinde teslim edecek, yapılan tahlil, nakliye, ambalaj vb. bütüıı giderleri ödemeyi yüklenici kabul ve taahhüt edecektir.
 
15. Yüklenici, ilaç kutuları üzerindeki barkodlarm doğru olarak yazılmış olmasını garanti edecek, yanlış yazıldığı kurum yetkililerince düzenlenmiş tutanakla saptanan barkod etiketlerinden dolayı kurumun uğrayacağı zararı karşılamayı önceden kabul ve taahhüt edecektir.
 
16. Kuıumca talep edilmesi halinde yüklenici, Sağlık Bakanlığımca onaylanan biyoeşdeğerlilik belgesini de kuruma sunmak durumundadır.
 
17. Kurum tarafından yazılı sipariş belgesinde istenilmeksizin veya istenilen miktardan fazla gönderilen ilaçların yükleniciye iade edilmesine ilişkin tüm giderler yükleniciye aittir. Bu ilaçlara ait fatura, ödeme kapsamı dışında tutulur.
 
18. İhale sonuçlandıktan sonra kurumca sipariş yükleniciye mevzuata uygun olarak bildirilen ihtiyaç miktarını gösteren yazılı sipariş formuna dayanılarak yapılır. Sipariş formunun yükleniciye ulaşımından sonraki 10. güne kadar kurum depolarına teslimatı zorunludur.
 
19. İlaçların kuruma ilaç teslimatı yüklenicinin yetkili elemanlarınca mesai günleri içinde 9.00 - 15.00 saatleri arasında yapılacaktır. Yüklenicinin koli içinde gönderdiği faturanın sorumluluğu kuruma ait değildir. Kargo şirketince yapılan teslimatlarda şirkete yalnız alman koli sayısına dair onay verilir. Bu onay koli içindeki ilaçları kapsamaz.
 
20. Malzeme aşağıdaki şartlar dâhilinde teslim edilecektir.
 
a) Malzemenin teslimi, muayene ve kabul işlemleri mal alımları muayene ve kabııl işlemlerine dair yönetmelik hükümlerine göre teslim alınacaktır.
 
b) Muayene ve kabul işleminin başlayabilmesi için malzemenin muayene kabul komisyonca gösterilecek depoya teslim edilmesi gerekmektedir.
 
c) Teslimat yüklenici tarafından yapılacaktır.
 
d) Muayene ve kabul için gerekli numuneler, teslim edilen malzemelerden rasgele seçim yapılarak gerçekleştirilecektir.
 
e) Muayene ve kabul komisyonu geçici teslimattan sonra kesin teslimat tarihini yükleniciye bildirecektir. Bu tarihte yüklenici yetkilisinin bulunmaması halinde kabuldeki tüm koşulları kabul etmiş sayılır.
 
21. Kuruma teslim edilecek ilaçlar için üretici/ithalatçı firma irsaliyesi kabul edilmeyecektir. Bu şekilde gönderilen ilaçlar teslim alınmayacaktır. Kurumun muhatabı yüklenici firmalardır, bu firmalarca tutulmuş nakliye şirketleri muhatap alınmayacaktır.
 
22. Faturada, irsaliyede ya da irsaliyeli faturada;
 
a) Ürünün barkodu
b) Ürünlerin ticari adı
 
c) Teslim edilen ilaçların seri numarası
 
d) Seri numaralarına göre son kullanma tarihi
 
e) Seri numaralarına göre teslim edilen miktar
 
f) İhalede teklif edilen fiyatı
 
g) PTS numaraları
 
g) İhalenin adı ve kayıt numarası bulunmalıdır.
 
Bu bilgilere yer verilmemesi halinde bu bilgileri içerir antetli bir başka kâğıda döküm yapılarak ilave edilebilir. Bu form ve irsaliyesi olmayan teslimat kabul edilmeyecektir.
 
23. İlaçların sağlık kurumuna geliş tarihi ve zamanı en az bir gün önceden ve mesai günleri içinde, 9.00 - 15.00 saatleri arasında yüklenici, tarafından hastanede görevli eczacılara bildirilecek, ilaçların ünite deposundaki yerine kadar taşıtılması yükleniciye ait olup, teslimat yüklenicinin yetkili elemanlarınca mesai saati içinde yapılacaktır.
 
24. Kargo ve taşıma maliyeti yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.
 
25. Parenteral mayiler şeffaf ve renksiz olmalıdır. Göz ile yapılan kontrollerde renk değiştirmiş çökelti oluşmuş ve viskozitesi değişmiş ürünler kabul edilmeyecektir. Geçici kabul işleminde göz ile yapılan muayenede bu durumun tespiti halinde teslimat kabul edilmeyip tüm ürün iade edilecektir. İade işlemi üç sefer yapılacaktır; aynı durumun dördüncü tespitinde yüklenicinin sözleşmesi tek taraflı fesh edilecektir. Vasfı gereği renkli olan parenteral mayiler bu madde kapsamı dışındadır.
 
26. İlaçların farmasötik şekilleri yanlış yazılmış ise listede yazılmış bu ilaç için yüklenici tarafından satışa arz edilmek üzere Sağlık Bakanlığı’ndan alınmış bulunan ilaç ruhsatındaki kayıt esas alınacaktır, (örneğin draje yerine kapsül veya tablet, ampul yerine flakon, şurup yerine süspansiyon yazılmış olabilir).
 
27. İstekliler, ilaçların hastane ambalajı şekli var ise tekliflerini ve teslimatını hastane ambalajı olarak yapmalıdır. Dış ambalajların üzerinde son kullanma tarihi ve seri numarası yazılı olacaktır.
 
28. İhale sonucunda teslim edilecek ilaçlar, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliklerinde belirtildiği şekilde Karekod etiketli olarak teslim edilmelidir ve bu karekodlu ilaçlar İlaç Takip Sistemi ‘ ne bildirilmiş olmalıdır. Bu bildirime ait veriler elektronik ortamda ( Paket Transfer Sistemi P.T.S. Kodu veya XML dosyası halinde ) hastanelere aktarılmalıdır. Bu işlem her fatura ekindeki ilaçlar için yapılmalıdır.
 
29. Yüklenici ilaç stoğunun bitim tarihine kadar sorumludur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ya da bu konuda kanuni yaptırımı olan herhangi bir kurumca ilaçların bedelinin ödenmemesi halinde; kurum elinde kalan miktarı resmen bildirir ve teslimat tarihindeki perakende satış fiyatı üzerinden aynı tutarda bir başka ilaç talep edebilir.
lakelen
 
feterSği
 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)