İhalePRO’nın yenilenen arayüzü ile tanışın!
Yeni Sürümde İncele

022 Yılı Periyodik Bakım Ve Onarım Hizmeti Alımı

İhale No 2334656
Sektör Elektrik Malzemeleri ve Yapım İşleri
İdare Bursa İznik Devlet Hastanesi
İhale Tipi Hizmet Alımı
İhale Usulü Yaklaşık Maliyet
İhale İli Bursa
İşin İli Bursa
Yayın Tarihi 2 Kasım 2021
İhale Tarihi 5 Kasım 2021 16:00

Temel

1.500 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Kamu İhaleleri
  • E-İhaleler
  • İlanlı, İlansız Tüm İhaleler
  • Doğrudan Temin İhaleleri
  • Sınırsız İhale Takibi
  • Sınırsız İhale Alarmı
  • Günlük İhale Raporu

Kurumsal

3.000 / 1 yıl
(KDV Hariç...)
  • Temel Paket Dahil
  • AB İhaleleri
  • İhale Sonuçları
  • Kazanan Firmalar
  • İhale Arşivi
  • KİK Kararları
  • Yasaklı Firma Sorgulama

 

İLGİLİ FİRMALARA

 
   

İdaremizin ihtiyacı olan cins ve miktarı yazılı (8) kısım 2022 YILI PERİYODİK BAKIM VE ONARIM HİZMETİ ALIMI işi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca ihale edilecektir. Bu işin yaklaşık maliyetlerinin hesaplanabilmesi için K.D.V. hariç birim fiyatlarının karşılarına yazılarak 5.11.2021 saat 16:00 'a kadar bildirilmesini rica ederim.

2022 YILI PERİYODİK BAKIM VE ONARIM HİZMETİ ALIMI

Kısım

No

Malın / İşin Cinsi

Açıklama

Tarih

Miktar

Birimi

Fiyat

Tutar

 

KUVVETLİ AKIM TESİSİ İŞLETME SORUMLULUĞU BAKIM ONARIM HİZMET

ALIMI(TRAFO YILDA

1 KEZ)

 

 

1

BAKIM

 

 

1

KUVVETLİ AKIM TESİSİ İŞLETME SORUMLULUĞU BAKIM ONARIM HİZMET

ALIMI(PARATONER YILDA 1 KEZ)

 

 

1

BAKIM

 

 

 

KUVVETLİ AKIM TESİSİ İŞLETME SORUMLULUĞU BAKIM ONARIM HİZMET ALIMI (KOMPANZASYON YILDA 12 KEZ)

 

 

12

BAKIM

 

 

2

CHİLLER BAKIM ONARIM HİZMET ALIMI(CHİLLER SOĞUTMA SİSTEMİ YILDA 1 DEFA )

 

 

1

BAKIM

 

 

Ek: Teknik Şartname

 


 

Not: Kısmi teklife açıktır.

Mustafa Kemal Pasa Mah. Orhangazi Cad. No:76 16860 İznik/BURSA Telefon: 0224 757 75 80                      Dahili: 1006 Faks: 0224 757 22 23

e-posta: iznikdevlethastanesi@hotmail.com

T.C.

BURSA VALİLİĞİ
İznik Devlet Hastanesi

02.11.2021

Konu               : Yaklaşık Maliyet

3

ASANSÖR BAKIM ONARIM HİZMET ALIMI

(YILDA 12 DEFA )

 

 

12

BAKIM

 

 

4

MEDİKAL GAZ SİSTEMELERİ BAKIM ONARIM HİZMET ALIMI (3 AYLIK PERİYOTLARDA YILDA 4 DEFA )

 

 

4

BAKIM

 

 

5

JENERATÖR BAKIM ONARIM HİZMET ALIMI(4 AYLIK PERİYOTLARDA YILDA 3 DEFA )

 

 

3

BAKIM

 

 

6

KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAKLARI(UPS) BAKIM ONARIM HİZMETİ ALIMI (4 AYLIK PERİYOTLARDA YILDA 3 DEFA)

 

 

3

BAKIM

 

 

7

TIBBİ İZOLE GÜÇ SİSTEMLERİ AMELİYATHANE KONTROL

PANELLERİ BAKIM ONARIM HİZMETİ ALIMI

(YILDA 1 DEFA)

 

 

1

BAKIM

 

 

8

KAMERA SİSTEMİ BAKIM ONARIM HİZMETİ ALIMI (6 AYLIK PERİYOTLARDA YILDA 2 DEFA)

 

 

2

BAKIM

 

 

 


 

Mustafa Kemal Pasa Mah. Orhangazi Cad. No:76 16860 İznik/BURSA Telefon: 0224 757 75 80 Dahili: 1006 Faks: 0224 757 22 23 e-posta: iznikdevlethastanesi@hotmail.com

hisırrj

*

T.C.

/ «J

SAĞLIK BAKANLIĞI

TC Sağlık Bakanlığı

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

KUVVETLİ AKIM TESİSİ İŞLETME SORUMLULUĞU ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ

KONU - KAPSAM:

Bu özel Teknik şartname İznik Devlet Hastanesinde(Aşağıda “idare” olarak anılacaktır) bulunan, 1 adet 1600 kVa kuru tip Trafo ve müştemilatının, Kompanzasyon Panolarının ve A.G. Dağıtım Panolarının tamamının koruyucu bakımı, periyodik bakımı ve meydana gelebilecek arızaların giderilmesi konularında anlaşmaya varılan firma (aşağıda “yüklenici" olarak anılacaktır) tarafından karşılanması konularını kapsar. Bakım anlaşması sayesinde ekipmanın daha verimli çalışması, olası arızalarının önlenmesi, ömrünün uzaması, enerji kayıplarının minimum seviyeye çekilmesi, bununla beraber işletme maliyetlerinin minimum seviyede tutulması hedeflenmektedir. Teklif verenler; tüm açıklama, belge, proje ve dokümanları, dikkatle tetkik etmelidir. Teklifin verilmiş olması; teklif verenlerin her türlü inceleme ve araştırmayı yapmış olduğunu, işi yaparken karşılaşabileceği her türlü durumu göz önüne aldığını, yapılacak işin kalitesi ve miktarı hakkında tam bilgi sahibi olduğunu ifade eder.

BAKIM SÜRESİ:

Sözleşme imzalanma tarihinden itibaren başlar yıl sonuna kadar geçerli olur.

BAKIMIN YAPILACAĞI DÖNEMLER :

Yüklenici aşağıda belirtilen sistemlere uygun olarak temizleyici, koruyucu, düzeltici ve güncelleyici nitelikte ve gerektiğinde idarenin onayını alarak parça değiştirmeyi de kapsayan her türlü girişim ve onarım yüklenici tarafından yılda 1 (bir) defa trafo bakımı, yılda 1 (bir) defa paratoner değerleri ölçümü ve bakımı 12 ay süresince de kompanzasyon bakımı yapılacaktır. Ayrıca sözleşme sonuna kadar da arızalara müdahale ile gerekli durumlarda manevra kabiliyetini de içeren Kuvvetli Akım İşletme Sorumluluğunu kapsamaktadır.

ARIZALARIN BİLDİRİLMESİ:

Arıza oluşması durumunda idare durumu derhal e-mail, telefon, fax, vb. yollarla günün 24 saatinde firmaya bildirimde bulunabilir. Bildirim tarih ve saatleri hakkında kurum kayıtları esas alınacaktır. Yüklenici, idarenin arıza bildirimlerini rahatlıkla yapılabilmesi için, e-mail, çağrı merkezi, telefon ve faks numaraları gibi bilgileri yazı ile İznik Devlet Hastanesi teknik hizmetler birimine bildirecektir.

ARIZA HALİNDE MÜDAHALE SÜRESİ:

Arıza halinde, firmaya bildirimde bulunulmasının ardından en geç 2 saat içerisinde müdahale edilmesi ve 12 saat içerisinde arızanın giderecek; ancak, plansız acil durumlardaki manevralarda ise kısa süre içinde müdahaleye hazır bulunulacaktır. Yüklenici firma, idarenin yedek parça teminini bildirmesinden itibaren 12 saat içinde yedek parça değişimini sağlayarak arızayı gidermesi gerekmektedir. Arızalara müdahale ve giderilmesinde yapılan bildirime 2 saat içerisinde cevap verilmemesi ya da kayıtsız kalınması halinde idarenin uğrayacağı zararı tazmin etmekten sorumludur.

 


 

* x

T.C.

/ *)

SAĞLIK BAKANLIĞI

TC Sağlık Sakanızı

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

BAKIM YAPILACAK SİSTEM VE DONANIMLAR:

1 adet trafo ve müştemilatı, Kompanzasyon Panoları, O.G. panoları, A.G. Dağıtım Panoları; Güç Trafosu, Kesici, Ayırıcı, Akım Trafosu, Gerilim Trafosu, Sigorta, Geçit izolatörü, Mesnet İzolatörü, Teçhizatlar, Cihazlar Arası Bağlantı Elemanları (Baralar, Bus barlar, Kablolar, Klemensler vb.), Güvenlik Elemanları, Topraklama Elemanları, Primler ve Sekonder Koruma Sistemleri, Tüm Cihaz Kaideleri, Konstrüksiyonları, Kumanda, Koruma, Sinyal, Kilit Devreleri ve Panoları, AG. Ana Dağıtım ve tali panolar ile beslediği mahaller, Kuvvet akım odasındaki panolar, Mevcut ölçü kabinlerinin bakımı ve teçhizatların oluşturduğu bölümler

GENEL HÜKÜMLER:

1.       Yüklenici firmanın Kuvvetli Akım Tesisleri işletme Sorumluluğu belgesi ve SMM belgesine sahip en az bir Elektrik Mühendisi ve E.K.A.D. belgesine sahip Elektrik Teknikeri bulunacaktır.

2.       Yüklenici firmanın 1.maddede belirtilen personelinin değişmesi halinde yerlerine görevlendirilen yeni personelin söz konusu belgeleri idareye teslim edilmek zorundadır.

3.       Birinci bakım, sözleşme imzalandıktan sonraki ilk 5 gün içinde yapılacaktır.

4.       idare, yüklenici firmanın teknik personelinin, gerek teknik yetersizliği nedeniyle gerekse uygunsuz tavır ve davranışları nedeniyle değiştirilmesini talep edebilir. Yüklenici firma bu hususta herhangi bir itirazda bulunamaz.

5.       Yüklenici firma, teknik personelinin eğitim belgelerini teklif mektubu ile birlikte dosyasında sunacaktır. Yüklenici firma eğitim almış personelin kendi çalışanı olduğunu belgelemek zorundadır.

6.       İdare, yüklenici firma tarafından kullanılacak yedek parçaları, ihale kanunu yönetmeliği hükümleri dahilinde diğer firmalardan teklif usulü ile temin etmekte serbesttir. Yüklenici firma bu hususta itirazda bulunamaz. Temin edilen parçaların montajı yüklenici firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.

7.       Bakım esnasında kullanılan yedek parçalar ve arızaların onarımı için temin edilecek yedek parçalar yüklenici firma tarafından temin edilirse, bu parçalar Orijinal ve en az 1 yıl garantili olacaktır.

8.       Ekonomik ömrü doldurmuş veya hatalı kullanım ve diğer sebeplerden ötürü değiştirilmesi gereken parçalar için, İdare muvafakati alınacaktır.

9.       Yüklenici firma bakım ve onarım için istediği malzemeleri en az 15 (on beş) gün önceden önceden malzeme ihtiyaç listesini ve malzemenin teknik özelliklerini yazılı olarak idareye teslim edecektir.

10.   Yüklenici firma, bünyesinde bulunan personellerden en az birinin iş güvenliği uzmanı olduğunu belgelendirmelidir., bakım işlerinde iş güvenliği uzmanı bulunmuyor dahi olsa, tüm iş kazalarından firma yetkilisi olan belge sahibi ve yüklenici firma sorumlu olacaktır. Yüklenici firma, söz konusu belge sahibinin işten ayrılması halinde, en geç 3 (üç) iş günü içinde hastanemiz yönetimine yazılı bilgi vermelidir. Bu durumda 15 iş günü içinde yeni iş güvenliği uzmanı çalışmalıdır.

 


 

* x

T.C.

/ J

SAĞLIK BAKANLIĞI

sgj

TC Sağlık Bakanlığı

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

TEKNİK HÜKÜMLER:

1.                  Yüklenici, cihazlarda meydana gelebilecek bir arıza durumunda, yedek parça gerekmesi halinde İdaremiz teknik personeli ile birlikte tutulacak tutanakla durum tespit edilecek ve malzeme fiyatı idaremiz tarafından uygun görüldüğü takdirde sipariş verilecektir. Temin edilen yedek parçaların montajı firma tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır.

2.                  Bakım Personeli yer tesliminin ardından ilk 5 (beş) gün içerisinde trafo merkezinde, OG ve AG sistemlerinde ön inceleme yaparak sistemin çalışmasında sorun çıkaran arızalı ve noksan cihazları, güvenlik teçhizatlarındaki eksikleri tespit ederek kontrol heyetine bir rapor halinde sunacaktır.

3.                  Firma bakım için gerekli tüm alet ve cihazlara sahip olacaktır.

4.                  Cihazın bakım ve onarım çalışmaları mutlaka İznik Devlet Hastanesi Teknik Personeli gözetiminde yapılacaktır.

5.                  Cihazın servis hizmeti sırasında sağlam bir sisteminin veya işlevinin bozulması halinde yüklenici neden olduğu yeni arızayı ücretsiz olarak gidermekle yükümlüdür.

6.                  Yüklenici firma, uhdesinde kalan cihaz/cihazlar/sistemin devamlı çalışır durumda bulunması için her türlü akşamının koruyucu bakımını periyodik olarak yapacaktır.

7.                  Periyodik bakımlarda; yüklenici firma, ön görülen ve karşılıklı belirlenen her türlü bakım ve ayarları yapacaktır.

8.                  Periyodik bakımların zamanında yapılmaması nedeniyle veya yüklenici hatasından kaynaklanan arıza ve hasarlarda yüklenici firma gerekli yedek parçaların teminini ve ücretsiz değişimini, eğer bu mümkün değilse cihazın yenisiyle değiştirilmesini herhangi bir ücret talep etmeden taahhüt eder.

9.                  Periyodik bakımlar, idarenin belirlediği, hizmetin en az aksayabileceği gün ve saatlerde yapılacaktır. Periyodik bakımlar ve arıza ile ilgili bakım-onarım faaliyetleri, idarece aksi istenmedikçe, hafta içinde normal mesai saatleri (08-17) içerisinde yapılacaktır. Ancak, teknik gereklilik, çok acil durumlarda ve bakım-onarımın uzaması durumunda, idarenin bilgisi ve isteği doğrultusunda, bu süre aşılabilir.

10.               Yüklenici firma, periyodik bakımları sonunda idaremize ilgili birimine her bir cihaz/sistem için yapılan bakımları gösteren bir rapor verecektir. Bu raporda uygulamalar net olarak görülecek, anlaşılır şekilde olacak ve idaremizce yetkili kılınan teknik kişinin imzasını ihtiva edecektir. Yüklenici, sözleşme aşamasında; her bir cihaz/sistem için periyodik bakımda yapılacak işlemleri gösterir bir form düzenleyerek, bu form için idarece belirlenen yetkililerden onay alınacaktır.

11.               Yüklenici firma her arıza ihbarı sonunda, gidermiş olduğu arızayı belirterek bir rapor düzenleyecek ve mutlaka idare yetkilisine imzalatacaktır.

12.               Bakım onarım ve arıza çalışmaları esnasında her türlü montaj, demontaj, nakliye v.s. giderler yükleniciye aittir.

13.               Yüklenici firma “İşin Tanımı” kısmında belirtilen cihazların yıllık periyodik bakımları ile ilgili bir bakım planı hazırlamak ve dosyasında sunmak zorundadır. Bu bakım planında her bir cihaz, sistem ve teçhizat için ayrı ayrı Cheklist şeklinde detaylı bakım planı yer alacaktır. Topraklama ölçümleri ve Paratoner topraklama ölçümleri, birinci 6 ay için; sözleşme imzalandıktan sonraki ilk 6 ayını geçmeyecek şekilde yapılacak ve raporlar en geç sözleşmenin 6. Ayının sonu itibariyle bitirilmiş olacak ve yapılan çalışmalar ile raporlar bir dosya halinde idareye teslim edilecektir. İkinci 6 ay için de aynı şekilde işlem tesis edilecektir.

14.               Cihaz ve teçhizatın periyodik bakımları üretici firmaların öngördüğü sürelerde yapılacak ve detayları bakım planında belirtilecektir.

15.               Yüklenici bakım programında yapacağı bakımları, EMO’ nun kodlu bakım yönergesi ekindeki bakım programı çerçevesinde yapacaktır.

16.               Yüklenici firma bakım çalışmaları esnasında sistemi enerjisiz bırakacağı süreyi idareye önceden bildirecek ve jeneratörler vasıtasıyla sisteme enerji verilmesi sağlanacaktır.

 


 

* x

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

İJJ

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

TC Sağlık Satcaoîığı

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

17.               Gerek bakım sonrasında gerekse arıza onarımı sonrasında yanlış ve hatalı bağlantılar nedeniyle Hastane binasında kullanılmakta olan herhangi bir cihazda arıza meydana gelmesi durumunda arızanın giderilmesi için yapılan masrafların tamamı bir tutanak ile tespit edilerek yüklenici firmadan tahsil edilecektir.

18.               Teçhizat/Cihazı devre dışı bırakacak kadar büyük arızalar meydana geldiğinde Yüklenici yedek parçanın onarımım veya herhangi bir yerden getirilmesini beklemeksizin, İdarenin onayım alarak, aynı özellikteki bir yedek teçhizatı kullanarak Teçhizat/cihazı faal Hale getirilecektir.

19.               Bakım için kullanılacak tüm malzemelerin en az TSE belgesine sahip olması istenecektir.

20.               Yüklenici bu sözleşmenin imzalanması ile idareye ait yukarıda belirtilen sistemlerinin, her türlü işletme sorumluluğunu üstlenmiş olacaktır. Yüklenici yasa karşısındaki sorumluluk dışında idare adına TEDAŞ’a (veya görevli şirket ) karşı da sorumlu durumundadır. TEDAŞ tarafından gönderilen faturalar üzerinde reaktif (Endüktif ve Kapasitif) elektrik tüketimi bedeli yer alır ise yüklenici bu bedeli son ödeme tarihinden bir hafta önce TEDAŞ’a ödeyerek makbuzunu idareye teslim edecektir.

21.               Ölçümler için tüm cihazları firma kendisi sağlayacaktır. Meğer vb.

22.               Yüklenici firma bu teknik şartname hükümlerini okuduğunu ve kabul ettiğini yazılı olarak dosyası ile birlikte idareye bildirmek zorundadır.

23.               Bu teknik şartnamede yer almayan hükümler için idari şartname hükümleri geçerlidir.

BAKIM

1.   GÜÇ TRAFOSU

Bakımdan önce fabrika çıkış ölçüm değerleri, bakım sonrasındaki ölçümlerle karşılaştırılmak üzere trafo üreticisinden temin edilecek, karşılaştırma sonrasında ise sonuçlar rapor olarak idareye sunulmalıdır.

a.     Temeller;

a)      Temeller; çatlak ve çökme yönünden kontrol edilecektir.

b.     Temizlik;

a)   Trafo bölümünün temizliği yapılacaktır.

b)   Trafo tankının, radyatörlerin ve bu bölümde var olan tüm yapıların temizliği yapılacaktır. Trafo sıcaklığının dış ortama verilmesinde büyük önem taşıyan radyatörlerin toz ve yağının temizlenmesi en sona bırakılacak ve ayrı bir özenle temizlenecektir.

c)   Yer ve metal aksam temizliğinden sonra yalıtım sağlayan elemanların temizliği yapılacaktır.

d)   Trafo buşingleri en son temizlenecektir. Çıkmayan kirlerin temizliği için, Karbon-TetraKlorid kullanılacaktır.

c.     Trafolarda Yapılacak Kontrol ve İncelemeler;

a)   Trafo tekerleklerinin kilit durumları kontrol edilecektir. (Kilitler trafonun ray doğrultusundaki hareketini, tamamen önler durumda olmalıdır.)

b)   Trafoların bütün bağlantıları kontrol edilerek bağlantı noktaları yeniden sıkılacaktır.

c)   Bütün metal akşamı boya ihtiyacı yönünden kontrol edilecek gerekli kısımlar mevcut rengi ile tekrar boyanacaktır.

d)   Bütün elektrik ve mekanik bağlantıları, gevşeklik yönünden kontrol edilerek mevcut bağlantılar yeniden sıkılacaktır.

e)   Bütün elektrik bağlantıları, elektrik kontak teması yönünden kontrol edilerek yüzey temizliği yapılacaktır. ( Trafo buşing bağlantıları hariç. )

f)    Baralarınbuşinglere bağlantısında, buşinglerin yatay yönde zorlanması durumu varsa, bu durum onarılacaktır.

g)   Termostat ve Bucholz rölesinin, fonksiyon testleri yapılacaktır.

 


 

T.C.

Metin Kutusu: »ağlık BakanlığıSAĞLIK BAKANLIĞI
BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İZNİK DEVLET HASTANESİ

h)    Teneffüs cihazının kontrol edilmesi, gerekiyorsa silikajel (hidroskopik madde) kurutulması yapı­lacaktır.

ı) Ark boynuzları kontrol edilerek ark aralıkları yeniden ayarlanacaktır.

2.  KESİCİLER (DİSJONKTÖRLER)

a.     Çelik Yapı;

a)     Kesicinin çelik yapısı oturma ve yerinden oynama yönünden kontrol edilecektir. Gevşek bağlan­tıları sıkılarak kesicinin bu nedenle kasıntılı çalışması önlenecektir.

b)     Metal yapıları boya ihtiyacı yönünden kontrol edilecek, gereken yerleri boyanacaktır.

b.     Kontrol ve İncelemeler;

a)    Giriş ve çıkışlardaki haraların kesiciye bağlantıları kontrol edilecek ve haralardan kesiciye meka­nik yük gelmemesi sağlanacaktır.

b)     Elektrik bağlantı yüzeyleri kontrol edilecek ve gerekiyorsa yüzey temizliği yapılacaktır.

c.     Temizlik;

a)        Hücrenin temizliği yapılacaktır.

b)        Çelik yapının ve ardından kesici kutupların temizliği yapılacaktır.

c)        Mekanizma bölümünü açarak, basınçlı hava yardımı ile temizliği yapılacaktır.

d.     Düzeltme;

a) Mekanizmayı; elamanların aşınması, kırık ve çatlakların varlığı, yayların durumu, ayar kaçıklıkları yönünden kontrol edilmesi gerekiyorsa mekanizmayı sökerek belirlenen aksaklıklar giderilecektir.

b) Sabit ve hareketli kontakların kontrol edilmesi, varsa ark çapaklarının ince bir eğe ile ele alınması, ince bir zımpara kullanarak yüzey düzgünlüğünün sağlanması, ince bir zar oluşturacak şekilde kontak yüzeylerinin vazelinlenmesi yapılacaktır.

c) Kesme hücresi elamanlarının kontrol edilmesi, gerekiyorsa ark izlerinin (malzemesine uygun yöntemle) temizlenmesi yapılacaktır.

d) Kesici montajının ve ayarlarının yapılması gerçekleştirilecektir.

e) Açma ve kapama işlemlerini yaparak kontak hareketlerinin kontrol edilmesi ve kontakların senkron hareketlerinin izlenmesi yapılacaktır.

f)   Hareket sonu kontaklarında kayma olup olmadığı ve kesici konumları ile tam çalışıp çalışmadığı kontrol edilecek, gerekiyorsa ayarları yapılacaktır.

g) Sekonder devre ile ilgili bağlantıları kontrol edilecektir.

h) Röle üzerinden verilecek sinyal ile açma ve tespit edilecek ve sonuçlar raporlanacaktır.

3.  SF6 GAZI YALITIMLI METAL MUHAFAZALI HÜCRELER

a.     Temizlik;

a)    Tüm hücrelerin temizliği yapılarak tozdan arındırılacaktır.

b.     Kontrol;

a)    Gaz seviyesinin kontrolü yapılacaktır.

b)     Topraklama bağlantılarının kontrolü yapılacaktır.

c)     Fişli ve vidalı kablo başlıklarının kontrolü yapılacaktır.

d)     Trafo fideri için;

d.      

 
   

1. Motorlu mekanizmalar mutlaka akü veya kaynağa bağlanacaktır. Aksi takdirde mekanizmalar sigortalar atsa bile açtırma yapmayacaktır. Bu durumda besleme kontrol edilecektir. d.2. Motorsuz mekanizmalar için “ trip” fonksiyonu kontrolü yapılacaktır.

*

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

l 7 J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

TC Sağlık Bakanlığı

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

4.    AKIM TRAFOLARI

a.      Temizlik;

a)   Çelik yapının temizliği yapılacaktır.

b)    Yalıtılmış bölümlerin temizliği yapılacaktır.

b.      Kontrol ve/veya İncelemeler;

a)        Primer bağlantıları kontrol edilecek, kontak yüzeyleri temizlenecektir.

b)        Bütün bağlantıları kontrol edilecek, gerekli görülen bağlantılar sıkılacaktır.

c)        Sekonder uç bağlantıları kontrol edilecektir.

5.    GERİLİM TRAFOLARI

a.      Temizlik;

a)     Çelik yapının temizliği yapılacaktır.

b)     Yalıtılmış bölümlerin temizliği yapılacaktır.

b.      Kontrol ve İncelemeler;

a)       Primer bağlantıları kontrol edilecek, kontak yüzeyleri temizlenecektir.

b)        Bütün bağlantıları kontrol edilecek, gerekli görülen bağlantılar sıkılacaktır.

c)        Sekonder uç bağlantıları kontrol edilecektir.

6.    PARAFUDRLAR

a.      Temizlik;

a)    Çelik yapının temizliği yapılacaktır.

b)     Yalıtım bölümlerinin temizliği yapılacaktır. Çıkmayan kirlenmeler varsa, Karbon-Tetra- Klorid kullanılacaktır.

b.      Kontrol ve İncelemeler;

a)       Bağlantıları kontrol edilecek, gerekiyorsa kontak yüzeyleri temizlenecektir.

b)        Toprak iletkeni ile olan bağlantıları kontrol edilecek, gerekiyorsa kontak yüzeyleri temizlenecek­tir.

c)        Bütün bağlantıları kontrol edilecek, gerekli görülen bağlantılar sıkılacaktır.

7.    AYIRICILAR

a.      Temizlik;

a)     Çelik yapının temizliği yapılacaktır.

b)     Yalıtma bölümleri temizliği yapılacaktır.

b.      Kontrol ve İncelemeler;

a)   Elektrikli bağlantıları kontrol edilecek, gerekiyorsa kontak yüzeyleri temizlenecektir.

b)    Bütün bağlantıları kontrol edilerek gerekli görülen bağlantıları sıkılacaktır. (Kumanda mekaniz- masıdahil.)

c)    Bara bağlantılarındaki kasılmalar yüzünden, mesnet izolatörlerine mekanik yük gelmediği kont­rol edilecektir.

d)    Hareketli ve sabit kontakları kontrol edilecek, gerekiyorsa ark çapaklarına ince eğe ve zımpara uygulayarak düzgün yüzey sağlanacaktır. Kontakları (ince) vazelinlenecektir.

e)    Kontak basma durumu kontrol edilecektir, gerekiyorsa kontak basma yay ayarlarını değiştirerek eksik veya fazla basmaları düzeltilecektir.

f)     Üç faza ait hareketli kontakların senkron hareket yönünden kontrollerin yapılması gerekiyorsa ayarları yapılacaktır.

g)    Mesnet ve itici izolatörleri kırık, çatlak, vb. yönünden kontrol edilecek, gerekiyorsa değiştirile­cektir.

 


 

*

T.C.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI

17 j

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

TC. Sağlık Bakmam

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

h)   Kumanda mekanizması, kumanda boru ve mafsalları kontrol edilerek normal olduklarına ve normal çalıştıklarına bakılacaktır.

8.   TOPRAKLAMALAR

•         Bina topraklaması

•         İşletme topraklaması

•         Koruma topraklaması

•         Jeneratör

•         T rafo

•         Paratoner topraklaması

a.     Kontrol ve Bakımlar;

a)    Bütün cihazların (güç trafosu, kesici, ayırıcı, akım trafosu, gerilim trafosu, prafudr kablo başlığı vb.) gövdelerindeki ve bağlı oldukları çelik yapıdaki topraklama bağlantılarını sökerek, temas yüzeyleri temizlenecek. Gerekiyorsa alüminyum boya ile boyayarak bağlantı yenilenecektir.

b)    Bu bağlantılardan başlayarak, topraklama harasına kadar olan topraklama iletkenleri kontrol edilecek. Ek noktalarındaki bağlantıları sökerek, temas yüzeyleri temizlenecek, gerekirse alüminyum boya ile boyanacaktır.

c)    Topraklama barası üzerindeki bütün bağlantılar için de aynı işlem tekrarlanacaktır.

d)    Birbirlerine cıvata ile bağlı bütün metal akşamı ayrı bir birim kabul ederek, her birinin topraklama harasına bağlantı yolu üzerindeki bağlantıları için aynı işlem tekrarlanacaktır.

e)    Hücre kapılarının fleks topraklama bağlantılarının açılacak ve aynı işlem tekrarlanacaktır.

f)     Topraklanmamış birimler var ise, topraklama barasına bağlantıları yapılacak. (Birbirlerine cıvata ile bağlı birimlerin bu bağlantıları, topraklama yönünden elektriksel bir bağlantı sayılmaz.)

g)    Topraklama harasının, topraklama elektroduna yeraltından bağlantısını sağlayan bölümün en az 50 cm.’lik kısmını açarak korozyon yönünden kontrol edilecektir. Aşırı derecede korozyona uğradı- ğı belirlenirse, topraklama iletkeninin yeraltındaki bölümüne ve elektroda koşut bağlanan ikinci bir topraklama kurulacaktır. Tüm Trafo merkezlerine ait olan işletme ve koruma topraklama ölçüm raporları düzenlenecek, işletme ve koruma topraklamalarının 3 Ohm değerinden küçük olması sağlanacaktır. Topraklama malzemeleri idare tarafından verilecektir.

b.     Ölçme;

a)   Topraklama harasını, topraklama elektroduna en yakın bağlantısından ayırarak topraklama elektrodunun topraklama direncinin ölçülmesi (bu ölçme, toprak altında kalan kısmın topraklama direncini verir) ve bulunan değerin doğruluğu kontrol edilecektir.

b)   Ayrılan bağlantıyı normale getirerek, topraklama direncini topraklama elektroduna en uzak bulunan 3 ve ya 4 noktadan tekrar ölçülmesi (bu değerler; topraklamanın yeraltındaki kısmına ait topraklama direnç değeri ile aynı olmalıdır.) daha büyük değerlerin ölçülmesi durumunda, ara bağlantılarda kötü temas olduğu belirleneceğinden hatalı bağlantının bulunarak onarılması (ölçme için, insanların en çok temas ettikleri noktaların seçilmesi uygun olur) yapılacaktır.

9.     BARALAR

Bara temizlikleri yapılacaktır. Bütün bara bağlantıları kontrol edilecektir. Gerekiyorsa yüzey temiz­liği yapılacak ve bağlantı noktaları yeniden sıkılacaktır. Gerekirse haralar yeniden boyanacaktır.

10.   MESNET İZOLATÖRLERİ

izolatör temizlikleri yapılacaktır. Bağlantı gevşekleri kontrol edilecektir. Gerekenler sıkılacaktır.

 
  Metin Kutusu: ONAY

Baraların izolatör bağlantıları kontrol edilecektir. Kırılmış veya çatlamış izolatörler değiştirilecektir.

İL

/ J

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

l T J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Vmw

İZNİK DEVLET HASTANESİ

TC, Sağlık Bakanlığı

 

 


 

11.    GEÇİT İZOLATÖRLERİ

Dahilden dahile (D/D) ve dahilden harice (D/H) geçit izolatörlerinin temizlikleri yapılacak. Tij ve iletken bağlantılarını kontrol edilecek. Gerekirse temas yüzeylerini temizlenecektir.

12.    KABLO BAŞLIĞI

Harici ve dahili tip kablo başlıklarının temizlikleri yapılacak. Kasıntılı çalışma yönünden durumu

kontrol edilecektir. Gerekiyorsa temas yüzeyleri temizlenecektir.

13.    YERALTI KABLOLARI VE KABLO KANALLARI a. Kontrol;

a)       Kablonun hariçte kalan bölümleri kanal içinde ise, mümkünse kanalları açılarak kablo kontrol edilecektir. Gerekiyorsa kanal temizlenecektir.

b)       Kablonun hariçte ve dahilde, toprak üstünde kalan bölümleri ve mekanik bağlantıları kontrol edilecektir.

c)       Kablonun mekanik bağlantısını sağlayan elemanların (kelepçe vb.) kablo izolasyonunu zedeleyip zedelemediğinin kontrolü yapılacaktır. Ölçü aleti ile kablo dış zırhında zedelenme olup olmadığı raporlanarak idareye verilecektir.

14.    PANOLAR

AG Ana Dağıtım Panoları;

a)    Panoların iç ve dış temizliği, basınçlı havadan da yararlanarak yapılacaktır.

b)    Pano teçhizatının normal durumda olduğu denetlenecektir.

c)      Bütün elektriksel bağlantıları kontrol edilecektir, a. Kumanda-Sinyal-Koruma Panoları;

a)    Panoların iç ve dış temizlikleri, basınçlı havadan da yararlanarak yapılacaktır.

b)    Röle, yardımcı röle, sesli ve ışıklı sinyal, şalter ölçü aleti v.b. teçhizatın normal çalıştıkları görülecek. Rölelerin fonksiyon testleri yapılarak fonksiyon değerleri düzenlenmiş levhalar trafo binalarına asılacaktır.

c)    Elektrik bağlantıları kontrol edilerek gerekli görülen bağlantıları sıkılacaktır.

15.    YERALTI KABLOLARI

Pano, trafo ve bina beslemesi için kullanılan yer altı kablolarının güzergahı üzerinde yapılmış kazı, inşaat veya yapılanma çalışmaları incelenerek kablolarda herhangi bir hasar olup olmadığı Kontrol Heyetine bir rapor halinde bildirilecektir.

16.    TRAFO KAPILARI VE KİLİTLER

Trafolarda yeter büyüklükte, basınca dayanıklı, menteşeli, dışa doğru açılan ve kilitlenebilir kapılar bulunacaktır. Kapı kilitleri çalışır durumda olacak, herhangi bir zorlama ile açılmayacaktır. Yüklenici firma tarafından trafo merkezleri kapıları kontrol edilerek uygun olmayanlar düzeltilecektir. Gerekli önlemler yüklenici firma tarafından alınacaktır.

17.    AYDINLATMA

Trafo binalarında; güneş ışığının yetersiz kaldığı ya da olmadığı durumlarda gerekli müdahalelerin yapılabilmesine imkan verecek şekilde aydınlatma olacaktır. Aydınlatması yeterli olmayanlara yüklenici firma tarafından gerekli aydınlatmalar eklenecektir.(Armatürler idare tarafından temin edilecektir).


 

 

T.C.

ti)

SAĞLIK BAKANLIĞI

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

18.   ÇELİK YAPI

Cihaz montajlarında kullanılan kaideler, hücre bölmeleri, hücre kapıları v.b. tüm çelik yapının temizliği yapılacak. Boya ihtiyaçları kontrol edilecek ve gerekiyorsa boyanacaktır.

19.   GÜVENLİK TEÇHİZATI

Tüm güvenlik teçhizatı temizlenecek, sağlam ve güvenilir oldukları denetlenecek. Test edilerek güvenlik seviyeleri levhalar düzenlenmek şartı ile üzerlerine takılacaktır. Güvenilir olmayanları servisten kaldırılarak yenisi ile değiştirilecektir. “Ölüm tehlikesi” levhaları tamamlanacaktır.

20.   PARATONER TESİSATI

a.     Radyoaktif paratoner başlığı sinyal testi radyasyon ölçüm cihazı ile yapılacaktır.

b.     Aktif paratoner markasına göre test edilebilir özellikte ise başlık testi yapılacaktır.

c.     Radyoaktif ve aktif paratoner tesisatları fiziki muayeneleri yapılarak, TS 622'ye uygun olup olmadığı tespit edilecektir.

d.     Paratoner topraklama tesisat dirençleri ölçülerek, normlara uygun olup olmadığı kontrol edilecektir.

e.     Kontrol sonrası hazırlanacak rapor ve kullanılan ölçü aletinin kalibrasyon raporları idareye teslim edilecektir.

21.   DİĞER TEÇHİZAT

Bu yönergede belirtilmeyen diğer teçhizatların bakım çalışmalarında yürürlükteki EMO yönergelerive ilgili yönetmelikler uygulanacaktır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ:

Firma; iş mahallinde, iş güvenliği tedbirlerini almak zorundadır. Yüklenici hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan veya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek kazalardan yüklenici sorumludur. Cihazların bakım ve onarım çalışmaları esnasında can ve mal güvenliği açısından gerekli tüm önlemler yüklenici firma tarafından alınacak, yüklenici firma 6331 sayılı iş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri kapsamında ve bu kanunlar çerçevesinde çıkarılmış olan Yönetmelikler ile Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri(EKAT) Yönetmeliği kapsamında tüm yükümlülüklerini yerine getirecek hastanelerimiz bu hususta sorumlu tutulamayacaktır.

FİRMANIN SORUMLU OLMAYACAĞI KONULAR:

Deprem, yangın, sel gibi mücbir sebeplerden dolayı meydana gelecek arızalardan firma sorumlu olmayacaktır.

YÜKLENİCİ FİRMADAN İSTENEN BELGELER

1.      Yetkili servisler TSE hizmet yeterlilik belgesi.

2.      24 saat ulaşılabilir telefon, faks, mail, vb. iletişim adresi.

3.      Yüklenici firma, hizmet vereceği uzman teknik personelinin isim listesiyle beraber, yetkili idarelerden alınmış "Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde(EKAT)” çalışma izin belgesinin aslı yada noter onaylı yada hastane idaresinde onaylanmış fotokopisi,

4.      Yüklenici firma, çalıştırdığı uzman teknik personele ait “1 kw üstü ve 1 kw altı tesisler serbest mühendis ve müşavir (SMM) belgesinin aslı ya da noter onaylı yada hastane idaresinde onaylanmış fotokopisini teklifiyle birlikte sunacaktır.


 

*

T.C.

/ 4

SAĞLIK BAKANLIĞI

TC; Sâğhk Bakatuıge

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

5.       Yüklenici firma, bünyesinde çalıştırdığı Elektrik Mühendisinin “EMO’ ya kayıtlı bir mühendis” olduğuna dair belgenin aslı yada noter onaylı yada hastane idaresinde onaylanmış fotokopisini teklifiyle birlikte sunacaktır.

6.       Kuvvetli Akım Tesislerinde Yüksek Gerilim Altında Çalışma İzin Belgesi

7.       Yüksek gerilim Tesislerinde işletme Sorumluluğu Belgesi

SORUMLULUK:

Yüklenici yukarıdaki cihazların sağlıklı çalışması amacıyla yapmış olduğu her türlü hatalı ve eksik bakım onarım veya sonucunda meydana gelebilecek kaza, zarar ve ziyandan sorumludur.


 

2.. KlSIfY)

/ *Jt *

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

[4^:

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

*% f Jlhî

V *

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 

 

 


 

İZNİK DEVLET HASTANESİ
CHİLLER BAKIM VE ONARIM TEKNİK ŞARTNAMESİ

KONU

Söz konusu iş, İznik Devlet Hastanesinde bulunan ehiller soğutma cihazlarının ( 2 adet) bakımları ile koruyucu bakımı ve meydana gelebilecek arızaların giderilmesidir.

BAKIM SÜRESİ:

Sözleşme imzalanma tarihinden itibaren başlar yıl sonuna geçerli olacaktır.

BAKIMIN YAPILACAĞI DÖNEMLER :

1.     Chiller Soğutma Sistemi yılda 1 kez(teknik servisin belirleyeceği tarihte) bakım olacaktır.

ARIZALARIN BİLDİRİLMESİ:

Arıza oluşması durumunda idare durumu derhal e-mail, telefon, fax, vb. yollarla günün 24 saatinde firmaya bildirimde bulunabilir. Bildirim tarih ve saatleri hakkında kurum kayıtları esas alınacaktır. Yüklenici, idarenin arıza bildirimlerini rahatlıkla yapılabilmesi için, e-mail, çağrı merkezi, telefon ve faks numaraları gibi bilgileri yazı ile İznik Devlet Hastanesi teknik hizmetler birimine bildirecektir.

ARIZA HALİNDE MÜDAHALE SÜRESİ:

Sistemlerde oluşacak herhangi bir elektrik, elektronik ve mekanik arızası halinde firmaya bildirimde bulunulmasının ardından il içi 8 saat, il dışı 24 saat içerinde müdahale etmek ve en geç 36 saat içerisinde arızayı gidermek zorundadır. Ancak yedek parça gereksinimi veya arızanın 36 saat içerisinde giderilemeyeceği idare tarafından kabul edilmesi halinde (geçerli sebepler)tutanakla tespit edilecek, yetkili birime bilgi verilerek, sonradan temin edilen yedek parça ile onarım sonlandırılacaktır. Eğer parça temini yurt dışından yapılacaksa en çok 4-6 hafta içerisinde arıza giderilecektir. Arızanın giderilememesi durumunda, bunun nedenleri idareye yazılı olarak rapor edilecektir. Arızalara müdahalesinde 24 saat ve giderilmesinde yapılan bildirime 36 saat içerisinde cevap verilmemesi ya da kayıtsız kalınması halinde idarenin uğrayacağı zararı tazmin etmekten sorumludur.


 

s * ¥ -k "s,

T.C.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI

Fh^çÎjF’iî *1

*vk ? Â/*j

V * V

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

BAKIM VE ONARIMI YAPILACAK SİSTEM VE DONANIMLAR

1.     2 adet ÜNTES -ROOS marka ehiller cihazı Sisteme ait elektrik -elektronik sistemler

YAPILACAK İŞLER VE UYGULANACAK PROSEDÜR

1.     Bakım, sözleşme imzalandıktan sonra teknik servisin belirteceği tarihte yapılacaktır.

2.     Bakım için gerekli yağ, gres, üstübü, gaz, vb. bakım malzemesi Yüklenici tarafından temin edilecektir.

3.     Ekonomik ömrü doldurmuş veya hatalı kullanım ve diğer sebeplerden ötürü değiştirilmesi gereken parçalar için, İdare muvafakati alınacaktır.

4.     Bakım ve onarım hafta içi mesai saatlerinde olmalıdır.

5.     Parça değiştirme gerekli hallerde, yapılan işin kullanılan malzemenin cinsini bildiren iki kopyalık bir iş fişi tanzim edilecek ve işin bitiminde bu fişin İdare tarafından onaylanması müteakip bir nüshası Yükleniciye iade edilecektir.

6.     Her türlü periyodik bakım, arızaların giderilmesi ve parça değişimi İdarenin kontrolünde ve bilgisi dahilinde, İznik Devlet hastanesi Teknik Biriminde en az 1 kişi nezaretinde yapılacaktır. Periyodik bakım öncesi hastane teknik biriminden randevu alınmalı ve bir program dahilinde hizmet verilmelidir.

7.     Yüklenici firma teknisyeni tarafından, iki nüsha olarak doldurulacak Bakım ve Servis Formu teknisyen ve idare tarafından yetkili kılınan kişi tarafından imzalandıktan sonra birinci nüshası yetkili kılınan kişiye teslim edilecektir.

8.     Yüklenici , bakım sözleşmesi imzalanması akabinde gerekli görüldüğü takdirde söz konusu cihazlar için detaylı bir durum tespit raporu hazırlayıp, bina sorumlusuna verecektir.

9.     Yüklenici,bakımını yaptığı cihazın durumu hakkında talep edilmesi halinde, ilgililere gerekli her türlü bilgiyi verecektir.

10.     Yüklenici, Bina Sorumlusunun, iki kişiden az olmamak üzere cihaz sayısını dikkate alarak belirleyeceği sayıda kişiye acil durumlarda çalışması konusunda eğitim vermek zorundadır. Verilen bu eğitim bir tutanakla kayıt altına alınacaktır. Ayrıca cihazların çalışmalarını içeren talimatı, çalışma yapacak olanların kolaylıkla görebilecekleri yerlerde muhafaza edilecektir. Bina sorumlusu, eğitim alan kişilerin değişmesi halinde yeni görevlilere eğitim verilmesini sağlayacaktır.

11.     Bakım sırasında oluşan arızalardan yüklenici firma sorumludur. Bu arızaların giderilmesi için malzeme ve işçilik ücreti ödenmeyecektir.

12.     Garanti kapsamındaki parça değişimleri ücretsiz yapılacaktır.(işçilik ücreti ödenmez)

13.     Bakım anlaşmalı firmalar arızalı tespit edilen malzemelerin hastane tarafından temini yapılması sırasında her türlü talep için (sarf, yedek veya arızalı parça)fiyat


 

/ * * *

T.C.

/ *fî( V >Y*

SAĞLIK BAKANLIĞI

 

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

MAS/

 

 


 

vermek zorundadır. Firmalar parçalan temin edeceklerine dair taahhütte bulunmalıdır.

14.    Yüklenici firma tarafından yerinde detaylı inceleme yapılarak, sözleşme başlangıcında sistemi oluşturan tüm malzemelerinin fiyatlarından oluşan bir listeyi, idare 'ye teslim edecek ve sözleşme süresince değiştirilmesi gereken yedek parça fiyatlandırmaları bu liste fiyatları üzerinden yapılacaktır. Fiyatlar sözleşme bitimine kadar geçerliliğini koruyacaktır.( yurt dışı endeksli parçaların fiyatları firmanın gerekçe raporlarına göre, Merkez Bankası döviz kuru baz alınarak hesaplanacaktır.)

15.    Yüklenici firma bakım ve onanma gönderdiği eleman, gerekli teknik bilgiye sahip olacak ve bir belge ile bunu belgeleyecek.

16.    Yüklenicide, teorik ve pratik eğitim olanağı varsa idarenin istemesi durumunda belirleyeceği sayıda elemanına yüklenici ücretsiz kurs verir.

17.    Olası arıza durumunda arızalı parça veya ünitenin yüklenicinin göstereceği tamir ve bakım atölyesine şevki ve revizyonu sonrasında çalışma yerine şevki yüklenicinin sorumluluğundadır.

18.    Yüklenici her periyodik bakım hizmeti sonunda yapılan işi, testleri ve ayarlamaları işveren teknik elemanlarına bizzat göstererek bakım ve servis formlarını imzalatacaktır. Yüklenici elemanı yazdığı formlarda hangi periyodik bakım olduğunu açıkça belirtecektir.

19.    Gerek bakım sonrasında gerekse arıza onarımı sonrasında yanlış ve hatalı bağlantılar nedeniyle hastanemizde kullanılmakta olan herhangi bir cihazda arıza meydana gelmesi yüklenici sorumluluğundadır.

20.    İdare yüklenici firmanın teknik personelinin, gerek teknik yetersizliği nedeniyle gerekse uygunsuz tavır ve davranışları nedeniyle değiştirilmesini talep edebilir. Yüklenici firma bu hususta herhangi bir itirazda bulunamaz.

21.    Bu teknik şartnamede açıkça belirtilmemiş veya hiç konu edilmemiş hususlarla ilgili Bakanlıkların Genel Şartnamesi, özel Şartnameleri ve bu sözleşme konusu ile ilgili ve sözleşmenin imzalanması tarihinde yürürlükte bulunan teknik ve idari tüzük ve yönetmelik hükümleri uygulanacaktır.

BAKIM İŞLEMLERİ ÖZEL TALİMATLAR:

1.       Bakım Sırasında imalatçının işletme ve bakım talimatını inceleyip özel talimatı varsa uygulayınız.

2.       Mekanik bakım sırasında bakıma başlamadan önce işletici personel nezdinde elektrik girişini keserek sistemi devre dışı bırakınız bakım bitinceye kadar sistemi kimsenin çalıştırmamasını sağlayıcı tedbirleri alınız.

3.       Bakım sırasında sağlığınıza (el, göz ve ciğerler)zararlı olabilecek maddelere karşı gerekli tedbirleri alınız. Eldiven gözlük ve gerekiyorsa solunum cihazı kullanınız.


 

/ * * * V

T.C.

%My

* * */

SAĞLIK BAKANLIĞI

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

4.         Bakım sırasında çevreye zararlı olabilecek yağ, yakıt, asit kostik, kirlenmiş sıvı ve zararlı gazlar gibi atılacak maddelerin imhası (yok edilmesi) için gerekli tedbirleri alınız.

5.         Bakım çevrenize gerekli emniyet tedbirleri alınız.

6.         Sistemin bakımını, bağlantılı olduğu diğer ünitelerin bakımı ile müşterek olacak şekilde planlama yapınız.

PERİYODİK BAKIM:

Aşağıda belirtilen konularda gerekli kontroller yapılarak, sistem sürekli çalışır vaziyette tutulacak, bir hata veya yetersizlik varsa bu yetersizliği ve olması gereken değerleri gerekçeleriyle birlikte yüklenici, İdareye dilekçe ile bildirmek zorundadır.

1.      Aşağıda belirtilen maddelerle ilgili eksiklikler ve arızalar tespit edilirse bu eksiklikler ve arızalar giderilerek sistem çalışır vaziyette getirilecektir.

2.      Bakım, onarım, test, kontrol ve ayar işlemleri cihazın teknik dokümanlarına ve üretici ayarlarına uygun olarak yapılacaktır

3.      Bakım esnasında karşılaşılan arızalı cihazların arızaya geçme sebebi belirlendikten sonra; tamir edilebilirse tamiri, tamir imkanı yok ise idarenin yazılı onayı alındıktan sonra yedek parça temini sonrasında değişiminin yapılması,

4.      Koruyucu bakım sırasında kullanılacak her türlü sarf malzemeleri Yüklenici tarafından temin edilecektir. Bu malzemeler idareye fatura edilmeyecektir.

5.      Cihazların ölçümleme ve ayarları firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.

6.      Bakım, onarım hizmeti sonunda sistemde fonksiyon kaybı olmayacak veya bakım, onarım öncesinde var olan işlevler iptal edilmemiş olacaktır.

A. CHİLLER SOĞUTMA GRUBU BAKIM KAPSAMINDA YAPILACAK TEMEL İŞLEMLER

•        Cihazların sıcaklık ve elektriksel değerlerinin alınması,

•        Sisteme kaçak testi uygulanması,

•        Soğutucu akışkanın kontrol edilmesi,

•        Kompresörlere ait yağlanma yağının kontrolü,

•        Kompresörlerin elektriksel ve mekanik bağlantılarının kontrolü,

•        Kompresörlere ait çalışma voltaj ve amperlerinin ölçülmesi,

•        Kompresör karter ısıtıcılarının kontrol edilmesi,

•        Evaparatör superheat kontrolü,

•        Emniyet elemanlarının fonksiyon testlerinin yapılması,

•        Cihazın iç ve dış temizliğinin yapılması,


 

/

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

 

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

*/

İZNİK DEVLET HASTANESİ

v *

 

 


 

•         Cihazın ısı değiştirici serpentin hücrelerini özel ilaçlarla temizlenmesi 1 defa yapılmalıdır.

•         Fanların elektriksel ve mekanik bağlantılarının kontrolü,

•         İletişim kablolarının bağlantılarının kontrolü,

•         Gaz devrelerindeki alçak basınç ve yüksek basınç prosestatlarının sağlamlık testinin yapılması,

•         Sistem elektrik panolarının genel kontrolü ve temizlenmesi,

•         Kış sezonu başlangıcında soğutma grupları evaparatörüne donmaya karşı koruyucu madde konulması,

•         Tüm performans testlerinin ve yapılan işlemlerin bir cetvelde tutulması,

•         Arızalı parçalar varsa arızalarının onarmak yolu ile onarılamıyorsa değiştirmek yolu ile giderilmesi,

ARIZALARIN TAMİRİ

1.   Söz konusu sistem içinde meydana gelebilecek arızalara, firmanın yetkili kıldığı elemanlarca müdahale edilecek ve arızalı cihaz veya sistem tam çalışır hale getirilecek.

2.   Sistemin bakım, onarım, arıza giderimi ve yedek parça değişimi işinde kullanılan alet edevat tamamen firma tarafından temin edilecektir.

3.   Cihazların arıza yapması durumunda arızanın kısa sürede giderilmesi için firma gerekli yedek parçaları kendi bünyesinde bulunduracaktır.

4.   Yüklenici firma, hizmet vereceği teknik personelinin isim listesini ve cihazlarla ilgili eğitim sertifikalarını teklifiyle sunacaktır.

FİRMANIN SORUMLU OLMAYACAĞI KONULAR:

Deprem, yangın, sel gibi mücbir sebeplerden dolayı meydana gelecek arızalardan firma sorumlu olmayacaktır.

ALINACAK EMNİYET TEDBİRLERİ:

Bakım işlemleri sırasında olması muhtemel kazaya karşı ikaz ve emniyet tedbirleri firma tarafından alınacak ve emniyeti gerektiren uyarı ve talimatları sistemlerin görünür yerlerine asılacaktır. Aksi takdirde doğabilecek her türlü kaza ve elektrik akşamından çıkacak zarar ve hasarlardan firma sorumlu olacaktır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ:

Çalıştırılacak bütün firma elemanlarının can güvenliği gerek iş mahallinde ve gerekse ulaşım esnasında firmaya aittir. Firma, bünyesinde çalıştırdığı personelin


 

/f±>

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

 

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

y%x#7

VırCJ Jy* /

İZNİK DEVLET HASTANESİ

V * */

 

 


 

sosyal güvenlik sigortalarını yaptırmak zorunda olup, idaremiz bu konuda sorumlu değildir. Bu işte sigortasız eleman kesinlikle çalıştırmayacak olup, İdarenin, sigortasız işçi çalıştırılması durumunda SGK’ya şikâyet etme ve sözleşmeyi feshetme v.s. gibi mevzuat hükümleri saklıdır. Firma iş mahallinde iş güvenliği tedbirlerini almak zorundadır. Yüklenici hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan veya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek kazalardan yüklenici sorumludur.

YÜKLENİCİ FİRMADAN İSTENEN BELGELER

1.      24 saat ulaşılabilir telefon, faks, mail, vb. iletişim adresi.

2.      Bakım anlaşmalı firmalar, arızalı tespit edilen malzemelerin hastane tarafından temini yapılması sırasında her türlü talep için (sarf, yedek veya arızalı parça, yazılım program gibi) fiyat vermek zorundadır. Firmalar parçaları temin edebileceklerine dair taahhütte bulunmalıdır.

3.      Yüklenici, hizmet vereceği teknik personelinin isim listesini ve cihazlarla ilgili eğitim sertifikalarını teklifiyle sunacaktır.

4.      Sanayi ve Ticaret Bakanlığından ve bakanlığın yetkili kıldığı merciden ısıtma ve soğutma sistemleri ile ilgili "bakım onarım firması belgesi” olacaktır.

5.      Yüklenici firma yukarıda bahsedilen sistem cihazlarının bakım ve onarım işlerini yapabileceğine dair ÜNTES üretici firmadan aldığı Teknik Servis Yetki Belgesine sahip olmalıdır ve belgenin aslını ibraz ederek idareye sunmalıdır.

6.      İSO 9001 2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ve İSO 14001 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TÜRK AK LOGOLU belgelerine sahip olmalıdır.

SORUMLULUK

Yüklenici yukarıdaki cihazların sağlıklı çalışması amacıyla yapmış olduğu her türlü hatalı ve eksik bakım onarım sonucunda meydana gelebilecek kaza, zarar ve ziyandan sorumludur.


 

Z. Kısım

¥

T.C.

/ «i

SAĞLIK BAKANLIĞI

it J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

W

İZNİK DEVLET HASTANESİ

TC Sağlık Bakanlığı

 

 


 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

ASANSÖR BAKIM ve ONARIMI ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ

KONU - KAPSAM:

Söz konusu iş, İznik Devlet Hastanesinde (Aşağıda "idare” olarak anılacaktır) bulunan RST marka asansörlerin yedek parça hariç koruyucu bakımı ve meydana gelebilecek arızaların giderilmesi konularında anlaşmaya varılan firma (aşağıda “yüklenici” olarak anılacaktır) tarafından karşılanması ve asansörlerin sürekli çalışır durumda olması işidir. Teklif verenler; tüm açıklama, belge, proje ve dokümanları, dikkatle tetkik etmelidir. Teklifin verilmiş olması; teklif verenlerin her türlü inceleme ve araştırmayı yapmış olduğunu, işi yaparken karşılaşabileceği her türlü durumu göz önüne aldığını, yapılacak işin kalitesi ve miktarı hakkında tam bilgi sahibi olduğunu ifade eder. Bakım anlaşması sayesinde ekipmanın daha verimli çalışması, olası arızalarının önlenmesi, ömrünün uzaması, enerji kayıplarının minimum seviyeye çekilmesi, asansörlerin sağlıklı çalışması, hasta ve çalışan mağduriyeti yaşanmaması ve bununla beraber işletme maliyetlerinin minimum seviyede tutulması hedeflenmektedir.

BAKIM SÜRESİ:

Asansörlerin bakımı bakım sözleşme imzalandıktan itibaren başlar yıl sonuna kadar geçerli olacaktır.

BAKIMIN YAPILACAĞI DÖNEMLER :

Asansörlerde meydana gelebilecek arızalan önlemek ve asansörlerin performansını arttırmak, arıza olasılığını azaltmak asansörlerin ömrünü uzatmak, etkin çalışmasını sağlamak amacıyla yüklenici tarafından asansörlerin yapısına uygun olarak temizleyici, koruyucu ve düzeltici nitelikte ve gerektiğinde idarenin onayını alarak parça değiştirmeyi (monte etmeyi), güncel olarak yönetmelik değişikliklerini takip etmeyi de kapsayan her türlü girişim ve onarım yüklenici tarafından zaruri haller dışında sözleşme süresince ayda 1 (bir) kere toplam 12 (on iki) defa yapılacaktır. Firma asansörlerin her türlü sorumluluğunu alarak, yaptığı her bakım için rapor tutacak ve bu raporun 1 nüshası idarece yetkili kılınan teknik birim sorumlusuna teslim edilecektir.

ARIZALARIN BİLDİRİLMESİ:

Arıza oluşması durumunda idare durumu derhal e-mail, telefon, fax, vb. yollarla günün 24 saatinde firmaya bildirimde bulunabilir. Bildirim tarih ve saatleri hakkında kurum kayıtları esas alınacaktır. Yüklenici, idarenin arıza bildirimlerini rahatlıkla yapılabilmesi için, e-mail, çağrı merkezi, telefon ve faks numaraları gibi bilgileri yazı ile İznik Devlet Hastanesi teknik hizmetler birimine bildirecektir.

ARIZA HALİNDE MÜDAHALE SÜRESİ:

Firma; arıza bildirim saatinden geçerli olmak koşulu ile en geç 6 (altı) saat içerisinde arızalı cihaza müdahale etmeyi, parça değişimi gerekmeyen arızalarda takip eden 3 (üç) saat içerisinde arızayı giderip cihazı çalışır konuma getirmeyi; parça değişmesi gereken arızalarda ise yedek parçanın temininden sonraki 6 (altı) saat içerisinde cihazı çalışır konuma getirmeyi kabul eder. Yüklenici, bu şartnamede belirtilen süre zarfında arızaya müdahale etmediği taktirde hastanece tutulacak rapor içeriğini kabullenmiş sayılır. Hastanenin uğrayacağı zararı tazmin etmekten sorumludur.


 

*

T.C.

d)

SAĞLIK BAKANLIĞI

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

TC Sağlık Bakanlığı

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

BAKIM YAPILACAK SİSTEM VE DONANIMLAR

SIRA

NO

ASANSÖR KAPASİTESİ VE DURUMU

KULLANIM AMACI

MİKTARI

1

Tam otomatik kapılı 1600 kg kapasiteli 5 (beş) duraklı

Yük / insan Asansörü

2

2

Tam otomatik kapılı 1600 kg kapasiteli 3 (üç) duraklı

Yük / insan Asansörü

1

3

Tam otomatik kapılı 750 kg kapasiteli 3 (üç) duraklı

Yük / insan Asansörü

2

4

3 (üç) duraklı monşer

Monşer

2

Asansör panoları ve kuyuları

 


 

ÖZEL ŞARTLAR:

1.   Yüklenici cihaz başına fiyat belirleyecektir. Kurum herhangi bir nedenle (HEK, kullanılamaz hale gelme vb.) cihazlardan bir veya birkaçını bakım dışında tutmak isterse, yüklenici firma yalnızca bakımını yaptığı cihazlar için ücret talep edecektir.

2.  Yüklenici, mevzuata uygun olarak her yıl asansörlerin, hükümet tarafından yetkilendirilen Makine Mühendisleri Odası gibi kuruluşlar tarafından çelik halat, kasnak ve fren v.s. gibi gerekli görülen kısımlarının mukavemet testlerini yaptırarak, işletme uygunluk belgesi alacak ve bu işlemlerin ücreti Yüklenici tarafından karşılanacak, alınan rapor ve belgelerin nüshalarını hastane idaresine teslim edecektir.

3.   Yüklenici, asansörlerin her türlü kontrol, bakım ve onarımı ile onarımı mümkün olmayan ve değişmesi gereken parçaları değiştirerek, teknik şartnamede olmasa da mevzuatta mevcut olan şartların tümünü yerine getirecektir.

4.   Yüklenici, asansörlerin bakım ve onarım işini alt yükleniciye veya taşerona kesinlikle devredemez.

5.   Yukarıda istenen bakım ve onarımlarda parça değişimlerine esas olmak üzere, yönetmelikler ve tüzüklerde istendiği gibi TSE uygunluk belgesi, ISO veya CE belgesi ve malzeme üzerinde ISO veya CE işareti olacak, yönetmelikler ve tüzüklerde istendiği gibi TSE’ye uygunluk belgesi ile ISO ve CE belgeleri ile işareti olmayan malzeme kabul edilmeyecektir.

6.   Bakım ve onarımlar hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılacaktır.

7.   Firma tarafından temin edilen ve montajı yapılan yedek parçalar kullanım hataları haricinde firma tarafından en az 1 yıllık garanti altında olacaktır. Değiştirilen parça garanti kapsamında iken 2. (ikinci) kez değiştirilmesi durumunda yüklenici firma parça bedeli hastaneden talep etmeyecektir.

8.   İşletme Yönetmelik’ inde belirlenen kurallara riayet edilecek, asansör Yönetmeliği (95/16/AT) gereğince yapımı zorunlu olan Asansör kontrollerini, A Tipi Muayene kuruluşuna yaptırarak hastane idaresine sunacaktır. Bu işlemlerin ücreti yüklenici tarafından karşılanacaktır.


 

*

T.C.

(J)

SAĞLIK BAKANLIĞI

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

w

İZNİK DEVLET HASTANESİ

TC Sağlık Bakanlığı

 

 


 

BAKIM İŞLEMLERİ
ÖZEL TALİMATLAR:

1.      Bakım Sırasında imalatçının işletme ve bakım talimatını inceleyip özel talimatı varsa uygulayınız.

2.       Sisteme ait cihazlarda kullanılan yazılımlarda meydana gelen hataların düzeltilmesi için öncelikle asıl yazılım yüklenecek, bunun mümkün olmaması durumunda idarenin onayı ile üst sürüm yazılım yüklenecektir. Yüklemeler sonunda sistemde eksik fonksiyon kalmayacaktır. Lisanslama işlemlerinin sorumluluğu yükleniciye aittir. (Yazılım şifreleri ve kodları hastane idaresine verilecektir.)

3.       Mekanik bakım sırasında bakıma başlamadan önce işletici personel nezdinde elektrik girişini keserek sistemi devre dışı bırakınız bakım bitinceye kadar sistemi kimsenin çalıştırmamasını sağlayıcı tedbirleri alınız.

4.       Bakım sırasında sağlığınıza (el, göz ve ciğerler)zararlı olabilecek maddelere karşı gerekli tedbirleri alınız. Eldiven gözlük ve gerekiyorsa solunum cihazı kullanınız.

5.       Bakım sırasında çevreye zararlı olabilecek yağ, yakıt, asit kostik, kirlenmiş sıvı ve zararlı gazlar gibi atılacak maddelerin imhası (yok edilmesi) için gerekli tedbirleri alınız.

6.       Bakım çevrenize gerekli emniyet tedbirleri alınız.

7.       Sistemin bakımını, bağlantılı olduğu diğer ünitelerin bakımı ile müşterek olacak şekilde planlama yapınız.

PERİYODİK BAKIM:

TS2168 ve TS10922 standartlarında yer alan Asansör Bakım Kurallarına uygun bakım prosedürü uygulanacaktır,

AYLIK YAPILMASI GEREKEN BAKIMLAR

1.      Makine motor yatak yağ seviye kontrolü ve temizliği.

2.      Tahrik ve yardımcı kasnağı kontrolü.

3.      Kumanda panosu elektronik ekipman kontrolü.

4.      Fleksible tesisat bağlantıları kontrolü

5.      Kabin ray klavuzları kontrolü ve temizliği

6.      Kabin kapı mekanizması kontrolü ve ayarı

7.      Kabin üstü ekipmanların kontrolü ve ayarı

8.      Kabin üstü revizyon ve stop şartellerinin kontrolü

9.      Kabin kapı kontağı kontrol ve ayarı

10.     Kabin üstü ve kabin içi aydınlatmaların kontrolü

11.     Kabin içi buton ve dijital göstergelerin kontrolü

12.     Stop şartelleri ve regülatör ağırlık kontağı kontrolü

13.     İşletmeye açma ve seviye konfor kontrolü

3 AYLIK BAKIMDA YAPILMASI GEREKENLER

1.      Aylık bakımda yapılan bütün bakımların tekrarı

2.      Kat kapıları kilit ve makaraları kontrolü ve temizliği

3.      Halat ve konik bağlantıları kontrolü ve ayarı

4.      Kabin içi diyafon ve alarm tesisatı kontrolü

5.      Kuyu bilgilari ve sınır şartellerinin kontrolü


 

*

T.C.

/ A

SAĞLIK BAKANLIĞI

17 J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

riC. Sağlık Bakdnitğt

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

6 AYLIK BAKIMDA YAPILMASI GEREKENLER

1.      Aylık ve 3 aylık bakımların tekrarı,

2.      Regülatör kontağı ve stop butonu kontrolü

3.      Kabin tampon ve etek saçı kontrolü ve ayarı

4.      Kat kapıları mekanizma ve bağlantıları kontrolü

5.      Kuyu dibi tamponların kontrolü ayarı ve temizliği

6.      Kat kapıları kontakları kontrol ve ayar

YILLIK BAKIMDA YAPILMASI GEREKENLER

1.      Aylık,3 aylık ve 6 aylık bakımlarda yapılanların tekrarı

2.      Regülatör kasnağı ve halatı kontrolü

3.      Kabin fren tertibatı kontrolü ayarı ve temizliği

İŞİN KONTROLÜ:

1.     Asansörlerin yüklenici tarafından yapılan tüm aylık bakım-onarım ve değişecek tüm parçalarının kontrolü idarece yetkili kılınan teknik birim sorumlusu tarafından yapılıp, firma tarafından müşterek tutulacak olan rapor ile belirtilecektir.

2.     Yüklenici firma yaptığı bakım ve onarım esnasında kullandığı malzemenin hatalı, yanlış seçimi, standartlara uygunsuzluğu, kullanıcı hatası v.s nedenlerle meydana gelebilecek her türlü zarar ve ziyandan doğrudan sorumludur.

3.     Bakım için görevli gelen yetkili teknisyen, hizmetleri hastane teknik birimi ve onun görevlendireceği teknisyen nezaretinde yürütecektir.

4.     Yüklenici firma, bakım sözleşmesinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 (iki) gün içerisinde asansörlerin genel kontrolünü ve muayenesini yapacak, Asansör kullanım talimatları olmayan Asansörlere talimatlar asılacak, asansörler emniyet tedbirleri ve kullanım standartları bakımından uygun ise firma tarafından işletmeye alınacaktır. Bu durumlarla ilgili oluşturacağı teknik raporu hastane idaresine teslim edecektir. Bu işlemden dolayı yüklenici firma her herhangi bir bedel talep etmeyecektir.

5.     Bakım ekibi, asansörlerin bakımının yapılması esnasında ileriye dönük alınması gereken tedbirleri aylık peryodik bakım tutanağına yazarak imza altına alacak ve teknik işlerden sorumlu idare yetkililerine bildirecektir.

6.     Arıza için gelen personel mutlak surette firma elemanı olduğunu belirten firma kimliğini taşıyacaktır. Firma bakım elemanları personel listesini hastanede bulunan teknik işlerden sorumlu ekibe verecektir. Bu listede ismi bulunmayan personelin Asansörlere müdahale etmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek ve bundan kaynaklanan gecikmeler için ilgili cezai müeyyideler işletilecektir.

7.     Hastane isterse yüklenici firma tarafından kullanılacak yedek parçaları, ihale kanunu yönetmeliği hükümleri dahilinde diğer firmalardan teklif usulu ile temin etmekte serbesttir. Yüklenici firma bu husuta itirazda bulunamaz. Temin edilen parçaların montajı yüklenici firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.

8.     Gerek periyodik bakım, gerekse her hangibir arızaya müdahale sonrasında cihazın mevcut işlevlerinde zayıflama, işlevlerin ortadan kalkması ve ya fonksiyon kayıpları gibi bir durumla karşı karşıya kalınırsa bu durum yüklenici firma sorumluluğunda olup her hangibir bedel talep edilmeyecektir.


 

*

T.C.

/ A

SAĞLIK BAKANLIĞI

W

TC Sağlık Bakanlığı

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

9.     Yüklenici firma, sözleşmenin bitim tarihinden 5 (beş) gün önce bakım işlemini 1 (bir) defalığına tekrarlıyacak ve asansörlerle ilgili kapsamlı bir rapor oluşturup teknik işlerle ilgili sorumlusuna teslim edecektir.

FİRMANIN SORUMLU OLMAYACAĞI KONULAR:

Deprem, yangın, sel gibi mücbir sebeplerden dolayı meydana gelecek arızalardan firma sorumlu olmayacaktır.

ALINACAK EMNİYET TEDBİRLERİ:

Bakım işlemleri sırasında olması muhtemel kazaya karşı ikaz ve emniyet tedbirleri firma tarafından alınacak ve emniyeti gerektiren uyarı ve talimatları sistemlerin görünür yerlerine asılacaktır. Aksi takdirde doğabilecek her türlü kaza ve elektrik akşamından çıkacak zarar ve hasarlardan firma sorumlu olacaktır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ:

Çalıştırılacak bütün firma elemanlarının can güvenliği gerek iş mahallinde ve gerekse ulaşım esnasında firmaya aittir. Firma, bünyesinde çalıştırdığı personelin sosyal güvenlik sigortalarını yaptırmak zorunda olup, idaremiz bu konuda sorumlu değildir. Bu işte sigortasız eleman kesinlikle çalıştırmayacak olup, İdarenin, sigortasız işçi çalıştırılması durumunda SGK’ya şikâyet etme ve sözleşmeyi feshetme v.s. gibi mevzuat hükümleri saklıdır. Firma iş mahallinde iş güvenliği tedbirlerini almak zorundadır. Yüklenici hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan veya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek kazalardan yüklenici sorumludur.

YÜKLENİCİ FİRMADAN İSTENEN BELGELER

1.     24 saat ulaşılabilir telefon, faks, mail, vb. iletişim adresi.

2.     Bakım anlaşmalı firmalar, arızalı tespit edilen malzemelerin hastane tarafından temini yapılması sırasında her türlü talep için (sarf, yedek veya arızalı parça, yazılım program gibi) fiyat vermek zorundadır. Firmalar parçaları temin edebileceklerine dair taahhütte bulunmalıdır.

3.     Yüklenici Firma, teknik şartnameye uyacağına ve asansörlerin her türlü bakımı ve arızasını giderebileceğine dair taahhütnameyi idareye verecektir.

4.     Yüklenici, hizmet vereceği teknik personelinin isim listesini ve cihazlarla ilgili eğitim sertifikalarını teklifiyle sunacaktır.

5.     Yapılacak iş konusunda en az 2 yıldır faaliyet gösterildiğine dair belge.

6.     Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 20.12.1995 Tarih ve 22499 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Asansör Yönetmeliği “ gereklerine dair belgeler(Büro tescil ve satış sonrası hizmet yeterlilik).

SORUMLULUK

İşbu teknik şartnamede, aşağıdaki mevzuat idari ve adli konularda bağlayıcı olup idari Şartname ile de olsa çelişki halinde, kamunun menfaati esas olduğundan, güncel mevzuatlar (Kanun, KHK, yönetmelik, tüzük, tebliğ v.s.) geçerlidir;

a)     Asansör yönetmeliği (95/16/AT),

b)     Asansör Bakım ve işletme Yönetmeliği,

c)     Tel Halatların, Zincirlerin ve Kancaların Belgelendirilmesi ve işaretlenmesi İle İlgili Yönetmelik,

d)     İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu,

e)      Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik,


 

4- hısım

/ * JL. * U/fo%4

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

 

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

V%X#v

İZNİK DEVLET HASTANESİ

* *

 

 


 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

MEDİKAL GAZ SİSTEMİ BAKIM VE ONARIMI ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ

KONU - KAPSAM:

Bu özel Teknik şartname İznik Devlet Hastanesinde (Aşağıda "idare” olarak anılacaktır) bulunan, Medikal Gaz sistemlerinin yedek parça hariç koruyucu bakımı ve meydana gelebilecek arızaların giderilmesi konularında anlaşmaya varılan firma (aşağıda “yüklenici” olarak anılacaktır) tarafından karşılanması konularını kapsar. Bakım anlaşması sayesinde ekipmanın daha verimli çalışması, olası arızalarının önlenmesi, ömrünün uzaması, enerji kayıplarının minimum seviyeye çekilmesi, ortamda sağlıklı hava sirkülâsyonunun sağlanması ve bununla beraber işletme maliyetlerinin minimum seviyede tutulması hedeflenmektedir. Teklif verenler; tüm açıklama, belge, proje ve dokümanları, dikkatle tetkik etmelidir. Teklifin verilmiş olması; teklif verenlerin her türlü inceleme ve araştırmayı yapmış olduğunu, işi yaparken karşılaşabileceği her türlü durumu göz önüne aldığını, yapılacak işin kalitesi ve miktarı hakkında tam bilgi sahibi olduğunu ifade eder.

BAKIM SÜRESİ:

Sözleşme imzalanma tarihinden itibaren başlar yıl sonuna kadar geçerli olacaktır.

BAKIMIN YAPILACAĞI DÖNEMLER:

Medikal Gaz sistemlerinde meydana gelebilecek arızalan önlemek ve performansını arttırmak, arıza olasılığını azaltmak, sistemlerin ömrünü uzatmak, etkin çalışmasını sağlamak amacıyla yüklenici tarafından Medikal Gaz Sistemlerinin yapısına uygun olarak temizleyici, koruyucu, düzeltici ve güncelleyici nitelikte ve gerektiğinde idarenin onayını alarak parça değiştirmeyi de kapsayan her türlü girişim ve onarım yüklenici tarafından zaruri haller dışında sözleşme süresince 3’er aylık periyodlarla yılda 4 (dört) kere yapılacaktır. Firma sistemlerin her türlü sorumluluğunu alarak, yaptığı her bakım için rapor tutacak ve bu raporun 1 nüshası idarece yetkili kılınan teknik birim sorumlusuna teslim edilecektir.

ARIZALARIN BİLDİRİLMESİ:

Arıza oluşması durumunda idare durumu derhal e-mail, telefon, fax, vb. yollarla günün 24 saatinde firmaya bildirimde bulunabilir. Bildirimtarihvesaatlerihakkındakurumkayıtlarıesasalınacaktır. Yüklenici, idarenin arıza bildirimlerini rahatlıkla yapılabilmesi için, e-mail, çağrı merkezi, telefon ve faks numaraları gibi bilgileri yazı ile İznik Devlet Hastanesi teknik hizmetler birimine bildirecektir.

ARIZA HALİNDE MÜDAHALE SÜRESİ:

Arıza halinde, firmaya bildirimde bulunulmasının ardından il içi 8 Saat, il dışı 24 Saat içerisinde müdahale etmek ve en geç 36 saat içerisinde arızayı gidermek zorundadır. Ancak yedek parça gereksinimi veya arızanın 36 saat içerisinde giderilmeyeceği idare tarafından kabul edilmesi halinde (geçerli sebepler)tutanakla tespit edilecek, yetkili birime bilgi verilerek, sonradan temin edilen yedek parça ile onarım sonlandırılacaktır. Eğer parça temini yurt dışından yapılacaksa en çok 2-4 hafta içerisinde arıza giderilecektir. Arızanın giderilememesi durumunda, bunun nedenleri idareye yazılı olarak rapor edilecektir. Arızalara müdahalesinde 24 saat ve giderilmesinde yapılan bildirime 36 saat içerisinde cevap verilmemesi ya da kayıtsız kalınması halinde idarenin uğrayacağı zararı tazmin etmekten sorumludur.


 

 

 

/ *JL*

/* 0 v A *

rİHrsM

*vk f Yv*/

V * *s

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 

BAKIM YAPILACAK SİSTEM VE DONANIMLAR:

1. Yatak başı ve pendant oksijen, vakum, kuru hava jakları ve prizleri

     

2.      Vanalar, bağlantı boruları, emniyet ventilleri

3.      Oksijen, vakum, kuru hava dağıtım panoları (pano odası)

4.      Kuru hava sistemi ve komresörleri (iki adet)

5.      Vakum sistemi ve pompaları (iki adet)

6.      Hava kurutucu 1 adet

 


 

YAPILACAK İŞLER VE UYGULANACAK PROSEDÜR

1.    Bakım, sözleşme imzalandıktan sonra teknik servisin belirteceği tarihte başlar.

2.     Cihazların bakımları en son teknolojik gelişmelerin ışığı altında bu konuda eğitim görmüş teknisyenler, tarafından yapılacaktır.

3.    Bakımı için gerekli malzemeler, Yüklenici tarafından temin edilecektir.

4.     Ekonomik ömrü doldurmuş veya hatalı kullanım ve diğer sebeplerden ötürü değiştirilmesi gereken parçalar için, İdare muvafakati alınacaktır.

5.     Parça değiştirme gerekli hallerde, yapılan işin kullanılan malzemenin cinsini bildiren iki kopyalık bir iş fişi tanzim edilecek ve işin bitiminde bu fişin Yönetim tarafından onaylanması müteakip bir nüshası Yükleniciye iade edilecektir.

6.     Her türlü periyodik bakım, arızalarını giderilmesi ve parça değişimi Yönetimin kontrolünde ve bilgisi dahilinde; İznik Devlet Hastanesi Teknik biriminden en az 1 kişi nezaretinde yapılacaktır. Periyodik bakım öncesi hastane teknik sorumlularından randevu alınmalı ve bir program dâhilinde hizmet verilmelidir.

7.     Yüklenici firma teknisyeni tarafından, iki nüsha olarak doldurulacak Bakım ve Servis Formu, teknisyen ve idare tarafından yetkili kılınan kişi tarafından imzalandıktan sonra birinci nüshası yetkili kılınan kişiye teslim edilecektir.

8.     Yüklenici, bakım sözleşmesi imzalanması akabinde gerekli görüldüğü takdirde söz konusu cihazlar için detaylı bir durum tespit raporu hazırlayıp, bina sorumlusuna verecektir.

9.     Yüklenici, bakımını yaptığı cihazın durumu hakkında talep edilmesi halinde, ilgililere gerekli her türlü bilgiyi verecektir.

10-Yüklenici, bina sorumlusunun, iki kişiden az olmamak üzere cihaz sayısını dikkate alarak belirleyeceği sayıda kişiye acil durumlarda çalışması konusunda eğitim vermek zorundadır. Verilen bu eğitim bir tutanakla kayıt altına alınacaktır. Ayrıca cihazların çalışmalarını içeren talimatı, çalışma yapacak olanların kolaylıkla görebilecekleri yerlerde muhafaza edilecektir. Bina sorumlusu, eğitim alan kişilerin değişmesi halinde yeni görevlilere eğitim verilmesini sağlayacaktır.

11.    Bakım sırasında oluşan arızalardan yüklenici firma sorumludur. Bu arızaların giderilmesi için malzeme ve işçilik ücreti ödenmeyecektir.

12.    Garanti süresi kapsamındaki parça değişimleri ücretsiz yapılacaktır(işçilik ücreti ödenmez).

13.     Bakım anlaşmalı firmalar, arızalı tespit edilen malzemelerin hastane tarafından temini yapılması sırasında her türlü talep için (sarf, yedek veya arızalı parça, yazılım program gibi) fiyat vermek zorundadır. Firmalar parçaları temin edebileceklerine dair taahhütte bulunmalıdır.

14.    Firma bünyesinde en az 1 Makine Mühendisi ve 1 Biyomedikal teknikeri çalıştırıyor olmalıdır.


 

* *

T.C.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI

Tfk

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

          >7 /

»xv. ■ y*j

İZNİK DEVLET HASTANESİ

* ★

 

 


 

15.     Yüklenici firma bakım ve onanma gönderdiği eleman, gerekli teknik bilgiye sahip olacak ve bir belge ile bunu belgeleyecek.

16.     Yüklenicide, teorik ve pratik eğitim olanağı varsa idarenin istemesi durumunda belirleyeceği sayıda elemanına yüklenici ücretsiz kurs verir.

17.Olası arıza durumunda arızalı parça veya ünitenin yüklenicinin göstereceği Tamir ve bakım atölyesine şevki ve revizyonu sonrasında çalışma yerine şevki yüklenicinin sorumluluğundadır.

18.  Yüklenici her periyodik bakım hizmeti sonunda yapılan işi, testleri ve ayarlamaları, işveren teknik elemanlarına bizzat göstererek bakım ve servis formlarını imzalatacaktım Yüklenici elemanı yazdığı formlarda hangi periyodik bakım olduğunu açıkça belirtecektir.

19.  Gerek bakım sonrasında gerekse arıza onarımı sonrasında yanlış ve hatalı bağlantılar nedeniyle Hastanemizde kullanılmakta olan herhangi bir cihazda arıza meydana gelmesi durumunda arızanın giderilmesi için yapılan masrafların tamamı bir tutanak ile tespit edilerek yüklenici firmadan tahsil edilecektir.

20.ldare yüklenici firmanın teknik personelinin, gerek teknik yetersizliği nedeniyle gerekse uygunsuz tavır ve davranışları nedeniyle değiştirilmesini talep edebilir. Yüklenici firma bu hususta herhangi bir itirazda bulunamaz.

21.Bu teknik şartnamede açıkça belirtilmemiş veya hiç konu edilmemiş hususlarda ilgili bakanlıkların Genel Şartnamesi, Özel Şartnameleri ve bu sözleşme konusu ile ilgili ve sözleşmenin imzalanması tarihinde yürürlükte bulunan teknik ve idari tüzük ve yönetmelik hükümleri uygulanacaktır.

BAKIM İŞLEMLERİ

ÖZEL TALİMATLAR:

1.    Bakım Sırasında imalatçının işletme ve bakım talimatını inceleyip özel talimatı varsa uygulayınız.

2.     Mekanik bakım sırasında bakıma başlamadan önce işletici personel nezdinde elektrik girişini keserek sistemi devre dışı bırakınız Bakım bitinceye kadar sistemi kimsenin çalıştırmamasını sağlayıcı tedbirleri alınız.

3.     Bakım sırasında sağlığınıza (el, göz ve ciğerler)zararlı olabilecek maddelere karşı gerekli tedbirleri alınız. Eldiven gözlük ve gerekiyorsa solunum cihazı kullanınız.

4.     Bakım sırasında çevreye zararlı olabilecek yağ, yakıt, asitkostik, kirlenmiş sıvı ve zararlı gazlar gibi atılacak maddelerin imhası (yok edilmesi) için gerekli tedbirleri alınız.

5.     Bakım çevrenize gerekli emniyet tedbirleri alınız.

6.     Sistemin bakımını, bağlantılı olduğu diğer ünitelerin bakımı ile müşterek olacak şekilde planlama yapınız.

PERİYODİK BAKIM:

Aşağıda belirtilen konularda gerekli kontroller yapılarak, sistem sürekli çalışır vaziyette tutulacak, bir hata veya yetersizlik varsa bu yetersizliği ve olması gereken değerleri gerekçeleriyle birlikte yüklenici, idareye dilekçe ile bildirmek zorundadır.

1.     Aşağıda belirtilen maddelerle ilgili eksiklikler veya arızalar tespit edilirse bu eksiklikler ve arızalar giderilerek sistem çalışır vaziyette getirilecektir.

2.     Bakım, onarım, test, kontrol ve ayar işlemleri cihazın teknik dokümanlarına ve üretici ayarlarına uygun olarak yapılacaktır.


 

/ * JL *

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

 

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

X* *

 

 


 

edilebilirse tamiri, tamir imkanı yok ise idarenin yazılı onayı alındıktan sonra yedek parça temini sonrasında değişiminin yapılması.

4.       Koruyucu bakım sırasında kullanılacak her türlü sarf malzemeleri Yüklenici tarafından temin edilecektir. Bu malzemeler Idare’ye fatura edilmeyecektir.

5.       Cihazların ölçümleme ve ayarları firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.

6.       Bakım, onarım hizmeti sonunda sistemde fonksiyon kaybı olmayacak veya bakım, onarım öncesinde var olan işlevler iptal edilmemiş olacaktır.

7.       Bakım kapsamında yapılacak temel işlemler;

a)    Rampa regülasyon kontrolleri

b)    Rampa gaz kaçağı kontrolleri

c)    Rampa manifold gaz kaçağı kontrolleri

d)    Tij takımı gaz kaçağı kontrolleri

e)    Manifold vanaları kontrolleri

f)      Ana hat çıkış regülasyonu

g)    Ana hat gaz kaçağı kontrolleri

h)    Changeover kontrolü

i)      Medikal gaz hattı kaçağı

j)      Gaz kesme panosu vanalarının kontrolü

k)    Oksijen prizlerinin kontrolü

l)      Oksijen Flowmetresikontroü

m)  Gaz basıncının normal değerler arasında olması

n)    Medikal gaz boru hatlarının kontrolü

o)    Hasta yatak başı ve yoğun bakım ünitelerinin kontrolü

p)    Giriş ve çıkışlardaki tüm vana ve rekorların kontrolü

q)    Tüm sistemin kaçak kontrolü

r)      Tüplerin bakımı yüklenici firma servis elemanlarınca yapılacaktır.

s)    Servislerde ve ameliyathane içinde bulunan Dijital kontrol panolarının işlevsellik kontrol ve ayarlamalarının yapılması

t)      Vakum sistemi; filtre değişimi, motor yağ seviyesi kontrolü ve değişimi, emiş gücü kontrolleri

u)    Kuru hava motorlarının; 6 ayda bir yağ ve filtre elementlerinin değişimleri, elektrik akşamı kontrolleri, kontaktör ve termiklerin kontrolü ve arıza durumunda bunların değiştirilmesi.

v)    Kuru hava sistemi atık gaz sisteminin(çıkış) filtrelerinin her periyodik bakımda değiştirilmesi

w)   Kuru hava tankları ve borularının ve vanalarının sitem üzerindeki giriş filtrelerin her periyodik bakımda değiştirilmesi.

ARIZALARIN TAMİRİ:

1.      Söz konusu sistem içinde meydana gelebilecek arızalara, firmanın yetkili kıldığı elemanlarca müdahale edilecek ve arızalı cihaz veya sistem tam çalışır hale getirilecektir.

2.       Sistemin bakım, onarım, arıza giderimi ve yedek parça değişimi işinde kullanılan alet ve edevat tamamen firma tarafından temin edilecektir.

3.       Cihazların arıza yapması durumunda arızanın kısa sürede giderilmesi için firma gerekli yedek parçaları kendi bünyesinde bulunduracaktır.

4.      

 
  Metin Kutusu: ONAY

Firma, tamiri mümkün olmayan donanım (veya ekipman) aynısından bulunamaması durumunda; önerilecek cihazların yapılandırması ve özellikleri orijinal katalogları ile birlikte idareye yazılı olarak bildirilecek ve onay alınacaktır. Aksi taktirde farklı donanım (veya ekipman) değişimi mümkün olmayacaktır.

/'* Jt *

//#?%\

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 

 

 


 

5.    Firma sistem ile ilgili olarak yapacağı her müdahale için, mutlaka servis formu düzenleyecektir. Servis formu üzerinde; arızanın ne olduğu, yapılan bütün işlemler, arızaya müdahale tarih ve saati ile arızanın giderilme tarih ve saati, değiştirilen bütün donanım parçalan bilgileri mutlaka yer alacaktır. Bu bilgiler detaylı ve okunaklı bir şekilde yazılacaktır. Firmanın is sahibi yetkilisine imzalatmadığı belgeler geçerli olmayacaktır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ:

Firma;işmahallinde,işgüvenliğitedbirlerinialmakzorundadır. Yüklenici hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan veya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek kazalardan yüklenici sorumludur.

SORUMLULUK:

Yüklenici yukarıdaki cihazların sağlıklı çalışması amacıyla yapmış olduğu her türlü hatalı ve eksik
bakım onarım veya sonucunda meydana gelebilecek kaza, zarar ve ziyandan sorumludur.


 

6-hlSlfY)

¥

T.C.

/ A

SAĞLIK BAKANLIĞI

w

re Sdğfsii Bakanlığı

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

JENERATÖR BAKIM VE ONARIM ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ KONU - KAPSAM :

Söz konusu iş, İznik Devlet Hastanesinde (Aşağıda “idare” olarak anılacaktır) bulunan 1 adet 1600 kVa’lık dizel motorlu jeneratör ile birlikte, bağlı olduğu panolar, aküler ve yakıt tanklarının tamamının periyodik bakımları ile koruyucu bakımı ve meydana gelebilecek arızaların giderilmesi konularında anlaşmaya varılan firma (aşağıda “yüklenici” olarak anılacaktır) tarafından karşılanması ve Sistemin sürekli çalışır durumda tutulması işidir. Teklif verenler; tüm açıklama, belge, proje ve dokümanları, dikkatle tetkik etmelidir. Teklifin verilmiş olması; teklif verenlerin her türlü inceleme ve araştırmayı yapmış olduğunu, işi yaparken karşılaşabileceği her türlü durumu göz önüne aldığını, yapılacak işin kalitesi ve miktarı hakkında tam bilgi sahibi olduğunu ifade eder. Bakım anlaşması sayesinde ekipmanın daha verimli çalışması, olası arızalarmın önlenmesi, ömrünün uzaması, enerji kayıplarının minimum seviyeye çekilmesi, jeneratörlerin her an hizmete hazır halde tutulması ve arıza ihtimalinin minimize edilerek bununla birlikte işletme maliyetlerinin minimum seviyede tutulması hedeflenmektedir.

BAKIM SÜRESİ:

Jeneratörün bakımı bakım sözleşmesi imzalandıktan itibaren yıl sonuna kadar geçerli olacaktır.

BAKIMIN YAPILACAĞI DÖNEMLER:

Jeneratör ve bağlı sistemlerinde meydana gelebilecek arızalan önlemek ve performansını arttırmak, arıza olasılığını azaltmak, sistemlerin ömrünü uzatmak, etkin çalışmasını sağlamak amacıyla yüklenici tarafından Jeneratör sistemlerinin yapısına uygun olarak temizleyici, koruyucu, düzeltici ve güncelleyici nitelikte ve gerektiğinde idarenin onayını alarak parça değiştirmeyi de kapsayan her türlü girişim ve onarım yüklenici tarafından zaruri haller dışında sözleşme süresince 4’er aylık periyodlarla yapılacak olup toplamda 3 (üç) defa yapılacaktır. Firma sistemlerin her türlü sorumluluğunu alarak, yaptığı her bakım için rapor tutacak ve bu raporun 1 nüshası idarece yetkili kılınan teknik birim sorumlusuna teslim edilecektir.

ARIZALARIN BİLDİRİLMESİ:

Arıza oluşması durumunda idare durumu derhal e-mail, telefon, fax, vb. yollarla günün 24 saatinde firmaya bildirimde bulunabilir. Bildirim tarih ve saatleri hakkında kurum kayıtları esas alınacaktır. Yüklenici, idarenin arıza bildirimlerini rahatlıkla yapılabilmesi için, e-mail, çağrı merkezi, telefon ve faks numaraları gibi bilgileri yazı ile İznik Devlet Hastanesi teknik hizmetler birimine bildirecektir.


 

*

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

ti J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

TC Sağlık Bakanlığı

 

 


 

ARIZA HALİNDE MÜDAHALE SÜRESİ:

Arıza halinde, firmaya bildirimde bulunulmasının ardından il içi 4 Saat, il dışı 18 Saat içerisinde müdahale etmek ve en geç 36 saat içerisinde arızayı gidermek zorundadır. Ancak yedek parça gereksinimi veya arızanın 36 saat içerisinde giderilmeyeceği idare tarafından kabul edilmesi halinde (geçerli sebepler) tutanakla tespit edilecek, yetkili birime bilgi verilerek, sonradan temin edilen yedek parça ile onarım sonlandırılacaktır. Eğer parça temini yurt dışından yapılacaksa en çok 6-8 hafta içerisinde arıza giderilecektir. Arızanın giderilememesi durumunda, bunun nedenleri idareye yazılı olarak rapor edilecektir. Arızalara müdahalesinde 36 saat ve giderilmesinde yapılan bildirime 72 saat içerisinde cevap verilmemesi ya da kayıtsız kalınması halinde idarenin uğrayacağı zararı tazmin etmekten sorumludur.

BAKIM YAPILACAK SİSTEM VE DONANIMLAR:

1 Adet TEKSAN Marka Jeneratör ve bağlı sistemleri.

YAPILACAK İŞLER VE UYGULANACAK PROSEDÜR

1.                 Birinci bakım, sözleşme imzalandıktan sonraki ilk 20 gün içinde yapılacaktır.

2.                 Cihazların bakımları en son teknolojik gelişmelerin ışığı altında bu konuda eğitim görmüş teknisyenler, tarafından yapılacaktır.

3.                 Bakımı için gerekli yağ, gres, üstübü, gaz, ..vb gibi bakım malzemesi Yüklenici tarafından temin edilecektir.

4.                 Ekonomik ömrü doldurmuş veya hatalı kullanım ve diğer sebeplerden ötürü değiştirilmesi gereken parçalar için, İdare muvafakati alınacaktır.

5.                 Parça değiştirme gerekli hallerde, yapılan işin kullanılan malzemenin cinsini bildiren iki kopyalık bir iş fişi tanzim edilecek ve işin bitiminde bu fişin Yönetim tarafından onaylanması müteakip bir nüshası Yükleniciye iade edilecektir.

6.                 Her türlü periyodik bakım, arızalarını giderilmesi ve parça değişimi Yönetimin kontrolünde ve bilgisi dahilinde; İznik Devlet Hastanesi Teknik biriminden en az 1 kişi nezaretinde yapılacaktır. Periyodik bakım öncesi hastane teknik sorumlularından randevu alınmalı ve bir program dâhilinde hizmet verilmelidir.

7.                 Yüklenici firma teknisyeni tarafından, iki nüsha olarak doldurulacak Bakım ve Servis Formu, teknisyen ve idare tarafından yetkili kılınan kişi tarafından imzalandıktan sonra birinci nüshası yetkili kılınan kişiye teslim edilecektir.

8.                 Yüklenici, bakım sözleşmesi imzalanması akabinde gerekli görüldüğü takdirde söz konusu cihazlar için detaylı bir durum tespit raporu hazırlayıp, bina sorumlusuna verecektir.

9.                 Yüklenici, bakımını yaptığı cihazın durumu hakkında talep edilmesi halinde, ilgililere gerekli her türlü bilgiyi verecektir.

10.             Yüklenici, bina sorumlusunun, iki kişiden az olmamak üzere cihaz sayısını dikkate alarak belirleyeceği sayıda kişiye acil durumlarda çalışması konusunda eğitim vermek zorundadır. Verilen bu eğitim bir tutanakla kayıt altına alınacaktır. Ayrıca cihazların çalışmalarını içeren talimatı, çalışma yapacak olanların kolaylıkla görebilecekleri yerlerde


 

 

T.C.

/ .

SAĞLIK BAKANLIĞI

V f J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

- > g k Bükm ğı

 

 


 

muhafaza edilecektir. Bina sorumlusu, eğitim alan kişilerin değişmesi halinde yeni görevlilere eğitim verilmesini sağlayacaktır.

11.              Bakım sırasında oluşan arızalardan yüklenici firma sorumludur. Bu arızalarm giderilmesi için malzeme ve işçilik ücreti ödenmeyecektir.

12.              Garanti süresi kapsamındaki parça değişimleri ücretsiz yapılacaktır(işçilik ücreti ödenmez).

13.              Bakım anlaşmalı firmalar, arızalı tespit edilen malzemelerin hastane tarafından temini yapılması sırasında her türlü talep için (sarf, yedek veya arızalı parça, yazılım program gibi) fiyat vermek zorundadır. Firmalar parçaları temin edebileceklerine dair taahhütte bulunmalıdır.

14.              Yüklenici Firma tarafından yerinde detaylı inceleme yapılarak, sözleşme başlangıcında sistemi oluşturan tüm malzemelerin fiyatlarından oluşan bir listeyi, idareye teslim edecek ve sözleşme süresince değiştirilmesi gereken yedek parça fiyatlandırmaları bu liste fiyatları üzerinden yapılacaktır. Fiyatlar sözleşme bitimine kadar geçerliliğini koruyacaktır. (Yurtdışı endeksli parçaların fiyatları firmanın gerekçe raporlarına göre, merkez bankası döviz kuru baz alınarak hesaplanacaktır.)

15.              Yüklenici firma bakım ve onanma gönderdiği eleman, gerekli teknik bilgiye sahip olacak ve bir belge ile bunu belgeleyecek.

16.              Yüklenicide, teorik ve pratik eğitim olanağı varsa idarenin istemesi durumunda belirleyeceği sayıda elemanına yüklenici ücretsiz kurs verir.

17.              Olası arıza durumunda arızalı parça veya ünitenin yüklenicinin göstereceği Tamir ve bakım atölyesine şevki ve revizyonu sonrasında çalışma yerine şevki yüklenicinin sorumluluğundadır.

18.              Yüklenici her periyodik bakım hizmeti sonunda yapılan işi, testleri ve ayarlamaları, işveren teknik elemanlarına bizzat göstererek bakım ve servis formlarını imzalatacaktır.

Yüklenici elemanı yazdığı formlarda hangi periyodik bakım olduğunu açıkça belirtecektir.

19.              Gerek bakım sonrasında gerekse arıza onarımı sonrasında yanlış ve hatalı bağlantılar nedeniyle Hastanemizde kullanılmakta olan herhangi bir cihazda arıza meydana gelmesi durumunda arızanm giderilmesi için yapılan masrafların tamamı bir tutanak ile tespit edilerek yüklenici firmadan tahsil edilecektir.

20.              İdare yüklenici firmanın teknik personelinin, gerek teknik yetersizliği nedeniyle gerekse uygunsuz tavır ve davranışları nedeniyle değiştirilmesini talep edebilir. Yüklenici firma bu hususta herhangi bir itirazda bulunamaz.

21.              Bu teknik şartnamede açıkça belirtilmemiş veya hiç konu edilmemiş hususlarda ilgili bakanlıkların Genel Şartnamesi, Özel Şartnameleri ve bu sözleşme konusu ile ilgili ve sözleşmenin imzalanması tarihinde yürürlükte bulunan teknik ve idari tüzük ve yönetmelik hükümleri uygulanacaktır.


 

*

T.C.

TCSağlîK Sakarlığı

SAĞLIK BAKANLIĞI

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

BAKIM İŞLEMLERİ

 


 

ÖZEL TALİMATLAR:

1.                  Bakım sırasında imalatçının işletme ve bakım talimatını inceleyip özel talimatı varsa uygulayınız.

2.                  Mekanik bakım sırasında bakıma başlamadan önce işletici personel nezdinde elektrik girişini keserek sistemi devre dışı bırakınız Bakım bitinceye kadar sistemi kimsenin çalıştırmamasını sağlayıcı tedbirleri alınız.

3.                  Bakım sırasında sağlığınıza (el, göz ve ciğerler)zararlı olabilecek maddelere karşı gerekli tedbirleri alınız. Eldiven gözlük ve gerekiyorsa solunum cihazı kullanınız.

4.                  Bakım sırasında çevreye zararlı olabilecek yağ, yakıt, asitkostik, kirlenmiş sıvı ve zararlı gazlar gibi atılacak maddelerin imhası (yok edilmesi) için gerekli tedbirleri alınız.

5.                  Bakım çevrenize gerekli emniyet tedbirleri alınız.

6.                  Sistemin bakımını, bağlantılı olduğu diğer ünitelerin bakımı ile müşterek olacak şekilde planlama yapınız.

PERİYODİK BAKIM:

Aşağıda belirtilen konularda gerekli kontroller yapılarak, sistem sürekli çalışır vaziyette tutulacak, bir hata veya yetersizlik varsa bu yetersizliği ve olması gereken değerleri gerekçeleriyle birlikte yüklenici, idareye dilekçe ile bildirmek zorundadır.

1.                  Aşağıda belirtilen maddelerle ilgili eksiklikler veya arızalar tespit edilirse bu eksiklikler ve arızalar giderilerek sistem çalışır vaziyette getirilecektir.

2.                  Bakım esnasında karşılaşılan arızalı cihazların arızaya geçme sebebi belirlendikten sonra; tamir edilebilirse tamiri, tamir imkanı yok ise idarenin yazılı onayı alındıktan sonra yedek parça temini sonrasında değişiminin yapılması.

3.                  Koruyucu bakım sırasında kullanılacak her türlü sarf malzemeleri Yüklenici tarafından temin edilecektir. Bu malzemeler İdare’ye fatura edilmeyecektir.

4.                  Cihazların ölçümleme ve ayarları firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.

5.                  Bakım, onarım hizmeti sonunda sistemde fonksiyon kaybı olmayacak veya bakım, onarım öncesinde var olan işlevler iptal edilmemiş olacaktır.

BAKIM KAPSAMINDA YAPILACAK TEMEL İŞLEMLER

Bakım, onarım, test, kontrol ve ayar işlemleri cihazın teknik dokümanlarına ve üretici ayarlarına uygun olarak yapılacaktır. Bakım kapsamında;

•                     Akü seviye ve şarj kontrolü

•                     Yakıt hatlarının kontrolü

•                     Yakıt boruları, hortum ve bağlantıların kontrolü

•                     Kayışların gerginlik kontrolü

•                     Titreşim takozları ve bağlantı yerlerinin kontrolü ve torklanması

•                     Hareketli parçaların greslenmesi


 

 

T.C.

TC Sağlık Bakanlığı

SAĞLIK BAKANLIĞI

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

•                     Egzost sistem kontrolü

•                     Yağ ve yakıt filtrelerinin değişimi

•                     Hava filtresi değişimi

•                     Türbonun Yağ, hava borularının ses ve gezinti kontrolü

•                     Uygun çalışma kontrolü

•                     Marş ve şarj sisteminin çalışma kontrolü

•                     Göstergelerin kontrolü ve varsa elektronik modül kontrolü

•                     Isıtıcı ve ısıtma bujisinin kontrolü

•                     Akümülatörün genel kontrolü

•                     Akümülatörlerin Hidrometre testleri

•                     Antifriz kontrolü ve tamamlanması

•                     Hareketli parçaların (Dönen fan, kayış üzerindeki muhafazalar, kelepçeler ve destekleri)

•                     Motor temizliği

•                     Jeneratörün çalışma testleri yapılacaktır.

Tehlikeli Voltaj;

•                     Elektriksel güç üretilme, aktarma ve dağıtım sistemleri uygun olmayan kablo tesisatı yangın veya elektro şoka sebep olabilir. Çalışmalarda teknik elemen mutlaka gerekli tedbirleri almalı, izoleli takımlar kullanmalı.

•                     Jeneratör odası zeminine kabloları serili bırakmayınız

•                     Elektrik kabloları ve yakıt veya su boruları için aynı kanalı veya boruyu kullanmayınız.

•                     AC ve DC kablolarını aynı boru içerisinde çekmeyiniz

•                     Cihaz topraklamasının doğru yapıldığına emin olun. Tüm metalik parçalar anormal durum meydana geldiğinde enerj ilenebilir. Bu nedenle uygun bir şekilde topaklanma yapılmış olmalı

•                     Özellikle şebeke arasında otomatik olarak çalışan jeneratör her zaman için bakım, servis yapılacağı zaman jeneratörün çalışmaması için akü ve akü şarj bağlantılarını devre dışı bırakınız. Akü kablolarını sökmeden önce akü şarj cihazının AC beslemesini kesiniz. Jeneratör üzerinde çalışma yaparken jeneratörün kaza ile çalışması personel yaralanmasına veya ölüme sebep olur gerekli tedbirleri alınız.

•                     Elektriksel kilitlemeleri çözmeyiniz.

•                     Elektriksel bağlantılar, montajlar yeterli, ehliyetli teknisyenler tarafından yapılması gereklidir.

•                     Jeneratörü direkt olarak bina elektrik sistemine bağlamayınız.

•                     Enerji bulunan cihaz çalışma yapmayınız. Yetkisiz personelin elektriklere müdahale etmesine izin vermeyiniz. Yüksek voltajlı elektrik cihazlarında güç kaynağından bağlantı kesildikten sonrada kalıcı indüklenmiş voltaj olur, cihaz emniyetli şekilde topraklanmış ve enerjisi boşaltılmış olmalı.


 

¥

T.C.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI

Si)

TC. Sağlık Bakanlığı

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

Soğutma Sıvısı ve Yakıt;

•                     Soğutma sistemi boşken veya motor çalışıyorken su ısıtıcısını çalıştırmayınız.

•                     Motor çalışıyorken radyatör, ısı değiştirici eşanjör basınç kapağını açmayınız. Jenaratör grubunun soğumasına ve sistem basıncının normal duruma gelmesine izin veriniz.

•                     Takılarınızı, giysinizi ve ellerinizi hareketli parçalardan koruyunuz, uzakta tutunuz.

ARIZALARIN TAMİRİ:

1.                  Söz konusu sistem içinde meydana gelebilecek arızalara, firmanın yetkili kıldığı elemanlarca müdahale edilecek ve arızalı cihaz veya sistem tam çalışır hale getirilecektir.

2.                  Sistemin bakım, onarım, arıza giderimi ve yedek parça değişimi işinde kullanılan alet ve edevat tamamen firma tarafından temin edilecektir.

3.                  Cihazların arıza yapması durumunda arızanın kısa sürede giderilmesi için firma gerekli yedek parçaları kendi bünyesinde bulunduracaktır.

4.                  Firma, tamiri mümkün olmayan donanım (veya ekipman) aynısından bulunamaması durumunda; önerilecek cihazların yapılandırması ve özellikleri orijinal katalogları ile birlikte idareye yazılı olarak bildirilecek ve onay alınacaktır. Aksi taktirde farklı donanım (veya ekipman) değişimi mümkün olmayacaktır.

5.                  Firma sistem ile ilgili olarak yapacağı her müdahale için, mutlaka servis formu düzenleyecektir. Servis formu üzerinde; arızanın ne olduğu, yapılan bütün işlemler, arızaya müdahale tarih ve saati ile arızanın giderilme tarih ve saati, değiştirilen bütün donanım parçaları bilgileri mutlaka yer alacaktır. Bu bilgiler detaylı ve okunaklı bir şekilde yazılacaktır. Firmanın is sahibi yetkilisine imzalatmadığı belgeler geçerli olmayacaktır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ:

Firma; iş mahallinde, iş güvenliği tedbirlerini almak zorundadır. Yüklenici hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan veya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek kazalardan yüklenici sorumludur.

YÜKLENİCİ FİRMADAN İSTENEN BELGELER

1.                  24 saat ulaşılabilir telefon, faks, mail, vb. iletişim adresi.

2.                  Yüklenici Firma, teknik şartnameye uyacağına dair taahhütnameyi (teknik şartname uygunluk belgesi) idareye verecektir.

3.                  Yedek parça fiyat listesi (Sözleşme süresince geçerli olacak) ve yedek parça taahhütnamesi.

4.                  Teklif veren firmanın TSE-Hizmet Yeterlilik belgesi olmalıdır. Bu belge içeriğinde teklif verdiği gruba ait cihazların satışını veya servisini yaptığını belgelendirmen yada teklif verdiği gruba ait cihazların herhangi bir markadan alınmış eğitim sertifikası olan en az 1 (bir) personeli bulunmalıdır. Eğitim sertifikasının alınma tarihi 2 (iki) yıl öncesi olmalıdır.


 

 

T.C.

/ «

SAĞLIK BAKANLIĞI

l 7 J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

C Ğ-.                ılığı

 

 


 

SORUMLULUK: Yüklenici yukarıdaki cihazların sağlıklı çalışması amacıyla yapmış olduğu her türlü hatalı ve eksik bakım onarım veya sonucunda meydana gelebilecek kaza, zarar ve ziyandan sorumludur.


 

6. hışırın

¥

T.C.

/ d

SAĞLIK BAKANLIĞI

t J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

TC Sanlık Bakanlıöı

 

 


 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAKLARI (UPS) BAKIM VE ONARIMI
TEKNİK ŞARTNAMESİ

KONU - KAPSAM:

Bu özel Teknik şartname İznik Devlet Hastanesinde (Aşağıda “idare” olarak anılacaktır) bulunan, kesintisiz güç kaynakları sistemi cihazlarının tamamının koruyucu bakımı, periyodik bakımı ve meydana gelebilecek arızaların giderilmesi konularında anlaşmaya varılan firma (aşağıda “yüklenici” olarak anılacaktır) tarafından karşılanması konularını kapsar. Bakım anlaşması sayesinde ekipmanın daha verimli çalışması, olası arızalarının önlenmesi, ömrünün uzaması, enerji kayıplarının minimum seviyeye çekilmesi, ortamda sağlıklı hava sirkülâsyonunun sağlanması ve bununla beraber işletme maliyetlerinin minimum seviyede tutulması hedeflenmektedir. Teklif verenler; tüm açıklama, belge, proje ve dokümanları, dikkatle tetkik etmelidir. Teklifin verilmiş olması; teklif verenlerin her türlü inceleme ve araştırmayı yapmış olduğunu, işi yaparken karşılaşabileceği her türlü durumu göz önüne aldığını, yapılacak işin kalitesi ve miktarı hakkında tam bilgi sahibi olduğunu ifade eder.

BAKIM SÜRESİ:

Sözleşme imzalanma tarihinden itibaren başlar yıl sonuna kadar geçerli olacaktır.

BAKIMIN YAPILACAĞI DÖNEMLER :

Kesintisiz güç kaynakları sistemi cihazlarında meydana gelebilecek arızalan önlemek ve performansını arttırmak, arıza olasılığını azaltmak, sistemlerin ömrünü uzatmak, etkin çalışmasını sağlamak amacıyla yüklenici tarafından kesintisiz güç kaynakları ve bunlara ait dağıtım panolarının yapısına uygun olarak temizleyici, koruyucu, düzeltici ve güncelleyici nitelikte ve gerektiğinde idarenin onayını alarak parça değiştirmeyi de kapsayan her türlü girişim ve onarım yüklenici tarafından zaruri haller dışında sözleşme süresince 4’er aylık periyodlarla yılda 3 (üç) kere yapılacaktır. Firma sistemlerin her türlü sorumluluğunu alarak, yaptığı her bakım için rapor tutacak ve bu raporun 1 nüshası idarece yetkili kılınan teknik birim sorumlusuna teslim edilecektir.


 

*

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

17 J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

î.C. Sciğtsk Bafeycıugı

 

 


 

ARIZALARIN BİLDİRİLMESİ:

Arıza oluşması durumunda idare durumu derhal e-mail, telefon, fax, vb. yollarla günün 24 saatinde firmaya bildirimde bulunabilir. Bildirim tarih ve saatleri hakkında kurum kayıtları esas alınacaktır. Yüklenici, idarenin arıza bildirimlerini rahatlıkla yapılabilmesi için, e-mail, çağrı merkezi, telefon ve faks numaraları gibi bilgileri yazı ile İznik Devlet Hastanesi teknik hizmetler birimine bildirecektir.

ARIZA HALİNDE MÜDAHALE SÜRESİ:

Arıza halinde, firmaya bildirimde bulunulmasının ardından il içi 4 Saat, il dışı 8 Saat içerisinde müdahale etmek ve en geç 12 saat içerisinde arızayı gidermek zorundadır. Ancak yedek parça gereksinimi veya arızanın 12 saat içerisinde giderilmeyeceği idare tarafından kabul edilmesi halinde (geçerli sebepler) tutanakla tespit edilecek, yetkili birime bilgi verilerek, sonradan temin edilen yedek parça ile onarım sonlandırılacaktır. Eğer parça temini yurt dışından yapılacaksa en çok 2-3 hafta içerisinde arıza giderilecektir. Arızanın giderilememesi durumunda, bunun nedenleri idareye yazılı olarak rapor edilecektir. Arızalara müdahalesinde 4 saat ve giderilmesinde yapılan bildirime 12 saat içerisinde cevap verilmemesi ya da kayıtsız kalınması halinde idarenin uğrayacağı zararı tazmin etmekten sorumludur.

BAKIM YAPILACAK SİSTEM VE DONANIMLAR:

1.                 1 adet 160 kW UPS

2.                 1 adet 120 kW UPS

3.                 Sisteme ait kuru tip aküler

4.                 Sisteme ait yazılım

YAPILACAK İŞLER VE UYGULANACAK PROSEDÜR

1.                 Yüklenici servis sağladığı yerin sağlık sektörü olduğunu, Ameliyathane, Acil Servis, Yoğun Bakım, Diğer Klinikler ve birimleriyle sağlık hizmetinin aksatılmayacağı gerçeğinin tamamıyla bilincinde olmalı, aynı sağlık hizmetine, kendisinin de her an ihtiyacı olabileceğini asla unutmamalıdır.

2.                 Arızalı olsun ya da olmasın; Kesintisiz Güç Kaynağı ve buna bağlı olarak çalışan akü ve akü gruplarının koruyucu periyodik bakım, onarım ve ayarlarının yapılacak(gerektiğinde kalibrasyon ve senkronizasyon), ayrıca genel bakım dışında oluşabilecek arızalara da müdahale edilecektir.

3.                 Yükleniciler, TSE 12643 hizmet yeterlilik belgesine sahip olduğunu belgeleyecektir.

4.                 Birinci bakım, sözleşme imzalandıktan sonraki ilk 10 gün içinde yapılacaktır.


 

*

T.C.

/ 4

SAĞLIK BAKANLIĞI

t J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

w

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 

 

 


 

5.                 Kurulu bulundukları ortamda tamiri ve bakımı mümkün olmayan cihazların Yüklenicinin bakım merkezine nakliyesinde veya arızalan giderildikten sonra yerlerine nakliyesinde idare hiçbir sorumluluk almayacaktır. İşlem gören cihaz veya cihazlar yerine takılıp çalışır vaziyette teslim edilecektir.

6.                 Bakımı için gerekli yağ, gres, saf su, ..vb gibi bakım malzemesi Yüklenici tarafından temin edilecektir.

7.                 Ekonomik ömrü doldurmuş veya hatalı kullanım ve diğer sebeplerden ötürü değiştirilmesi gereken parçalar için, İdare muvafakati alınacaktır.

8.                 Parça değiştirme gerekli hallerde, yapılan işin kullanılan malzemenin cinsini bildiren iki kopyalık bir iş fişi tanzim edilecek ve işin bitiminde bu fişin Yönetim tarafından onaylanması müteakip bir nüshası Yükleniciye iade edilecektir.

9.                 Her türlü periyodik bakım, arızalarını giderilmesi ve parça değişimi Yönetimin kontrolünde ve bilgisi dahilinde; İznik Devlet Hastanesi Teknik biriminden en az 1 kişi nezaretinde yapılacaktır. Periyodik bakım öncesi hastane teknik sorumlularından randevu alınmalı ve bir program dahilinde hizmet verilmelidir.

10.             Cihazların ölçümleme ve ayarları firma tarafından ücretsiz yapılacaktır

11.             Yüklenici firma teknisyeni tarafından, iki nüsha olarak doldurulacak Bakım ve Servis Formu, teknisyen ve idare tarafından yetkili kılınan kişi tarafından imzalandıktan sonra birinci nüshası yetkili kılınan kişiye teslim edilecektir.

12.             Yüklenici, bakım sözleşmesi imzalanması akabinde gerekli görüldüğü takdirde söz konusu cihazlar için detaylı bir durum tespit raporu hazırlayıp, bina sorumlusuna verecektir.

13.             Yüklenici, bina sorumlusunun, iki kişiden az olmamak üzere cihaz sayısını dikkate alarak belirleyeceği sayıda kişiye acil durumlarda çalışması konusunda eğitim vermek zorundadır. Verilen bu eğitim bir tutanakla kayıt altına alınacaktır. Ayrıca cihazların çalışmalarını içeren talimatı, çalışma yapacak olanların kolaylıkla görebilecekleri yerlerde muhafaza edilecektir. Bina sorumlusu, eğitim alan kişilerin değişmesi halinde yeni görevlilere eğitim verilmesini sağlayacaktır.

14.             Garanti süresi kapsamındaki parça değişimleri ücretsiz yapılacaktır(işçilik ücreti ödenmez).

15.             Bakım anlaşmalı firmalar, arızalı tespit edilen malzemelerin hastane tarafından temini yapılması sırasında her türlü talep için (sarf, yedek veya arızalı parça, yazılım program gibi) fiyat vermek zorundadır. Firmalar parçaları temin edebileceklerine dair taahhütte bulunmalıdır.

16.             Yüklenici Firma tarafından yerinde detaylı inceleme yapılarak, sözleşme başlangıcında sistemi oluşturan tüm malzemelerin fiyatlarından oluşan bir listeyi, idareye teslim edecek ve sözleşme süresince değiştirilmesi gereken yedek parça fiyatlandırmaları bu liste fiyatları üzerinden yapılacaktır. Fiyatlar sözleşme bitimine kadar geçerliliğini koruyacaktır. (Yurtdışı endeksli parçaların fiyatları firmanın gerekçe raporlarına göre, merkez bankası döviz kuru baz alınarak hesaplanacaktır.)

17.             Yüklenici firma bakım ve onanma gönderdiği eleman, gerekli teknik bilgiye sahip olacak ve bir belge ile bunu belgeleyecek.


 

*

T.C.

/ #1

SAĞLIK BAKANLIĞI

Sağlık Bakanlığı

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

18.             Olası arıza durumunda arızalı parça veya ünitenin yüklenicinin göstereceği Tamir ve bakım atölyesine şevki ve revizyonu sonrasında çalışma yerine şevki yüklenicinin sorumluluğundadır.

19.             Yüklenici her periyodik bakım hizmeti sonunda yapılan işi, testleri ve ayarlamaları, işveren teknik elemanlarına bizzat göstererek bakım ve servis formlarını imzalatacaktır. Yüklenici elemanı yazdığı formlarda hangi periyodik bakım olduğunu açıkça belirtecektir.

20.             Gerek bakım sonrasında gerekse arıza onarımı sonrasında yanlış ve hatalı bağlantılar nedeniyle Hastanemizde kullanılmakta olan herhangi bir cihazda arıza meydana gelmesi durumunda arızanın giderilmesi için yapılan masrafların tamamı bir tutanak ile tespit edilerek yüklenici firmadan tahsil edilecektir.

21.             İdare yüklenici firmanın teknik personelinin, gerek teknik yetersizliği nedeniyle gerekse uygunsuz tavır ve davranışları nedeniyle değiştirilmesini talep edebilir.

Yüklenici firma bu hususta herhangi bir itirazda bulunamaz.

22.             Bu teknik şartnamede açıkça belirtilmemiş veya hiç konu edilmemiş hususlarda ilgili bakanlıkların Genel Şartnamesi, Özel Şartnameleri ve bu sözleşme konusu ile ilgili ve sözleşmenin imzalanması tarihinde yürürlükte bulunan teknik ve idari tüzük ve yönetmelik hükümleri uygulanacaktır.

BAKIM İŞLEMLERİ

ÖZEL TALİMATLAR:

1.                 Bakım Sırasında imalatçının işletme ve bakım talimatını inceleyip özel talimatı varsa uygulayınız.

2.                 Mekanik bakım sırasında bakıma başlamadan önce işletici personel nezdinde elektrik girişini keserek sistemi devre dışı bırakınız Bakım bitinceye kadar sistemi kimsenin çalıştırmamasını sağlayıcı tedbirleri alınız.

3.                 Bakım sırasında sağlığınıza (el, göz ve ciğerler)zararlı olabilecek maddelere karşı gerekli tedbirleri alınız. Eldiven gözlük ve gerekiyorsa solunum cihazı kullanınız.

4.                 Bakım sırasında çevreye zararlı olabilecek yağ, yakıt, asitkostik, kirlenmiş sıvı ve zararlı gazlar gibi atılacak maddelerin imhası (yok edilmesi) için gerekli tedbirleri alınız.

5.                 Bakım çevrenize gerekli emniyet tedbirleri alınız.

6.                 Sistemin bakımını, bağlantılı olduğu diğer ünitelerin bakımı ile müşterek olacak şekilde planlama yapınız.

PERİYODİK BAKIM:

Aşağıda belirtilen konularda gerekli kontroller yapılarak, sistem sürekli çalışır vaziyette tutulacak, bir hata veya yetersizlik varsa bu yetersizliği ve olması gereken değerleri gerekçeleriyle birlikte yüklenici, idareye dilekçe ile bildirmek zorundadır.

1.                 Aşağıda belirtilen maddelerle ilgili eksiklikler veya arızalar tespit edilirse bu eksiklikler ve arızalar giderilerek sistem çalışır vaziyette getirilecektir.


 

Jf

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

t 7 J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

1C Sağla Bakanlığı

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

2.                 Bakım, onarım, test, kontrol ve ayar işlemleri cihazın teknik dokümanlarına ve üretici ayarlarına uygun olarak yapılacaktır.

3.                 Cihazların ölçümleme ve ayarları firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.

4.                 Bakım, onarım hizmeti sonunda sistemde fonksiyon kaybı olmayacak veya bakım, onarım öncesinde var olan işlevler iptal edilmemiş olacaktır.

5.                 Bakım kapsamında yapılacak temel işlemler;

a.                 Genel temizliği yapılacak,

b.                 Bütün bağlantıları kontrol edilecek,

c.                  Besleme kaynaklarının giriş voltajı, frekansı, cos-cp ve nötr-toprak değerleri ölçülerek servis formlarında belirtilecek,

d.                 Cihazların çıkış voltajı, çıkış akımı, frekansı ve üzerindeki yük %si ölçülerek servis formlarında belirtilecek,

e.                 Elektronik kartların işlevleri kontrol edilecek,

f.                    Doğrultucunun işlevleri kontrol edilecek,

g.                 Eviricinin işlevleri kontrol edilecek,

h.                 Statik By-Passın işlevleri kontrol edilecek,

i.                    ManüelBy-Passın işlevleri kontrol edilecek,

j.                    Akü bağlantıları kontrol edilecek,

k.                  Sistemi By-Passa atarak akım değerleri, voltaj değerleri servis formlarına yazılacak, aküler ve akülerin dengesizliği kontrol edilecek,

l.                    Gerekli ise aküler dengeleşme şarjına tabi tutulacaktır.

ARIZALARIN TAMİRİ:

1.                 Söz konusu sistem içinde meydana gelebilecek arızalara, firmanın yetkili kıldığı elemanlarca müdahale edilecek ve arızalı cihaz veya sistem tam çalışır hale getirilecektir.

2.                 Sistemin bakım, onarım, arıza giderimi ve yedek parça değişimi işinde kullanılan alet ve edevat tamamen firma tarafından temin edilecektir.

3.                 Cihazların arıza yapması durumunda arızanın kısa sürede giderilmesi için firma gerekli yedek parçaları kendi bünyesinde bulunduracaktır.

4.                 Firma, tamiri mümkün olmayan donanım (veya ekipman) aynısından bulunamaması durumunda; önerilecek cihazların yapılandırması ve özellikleri orijinal katalogları ile birlikte idareye yazılı olarak bildirilecek ve onay alınacaktır. Aksi taktirde farklı donanım (veya ekipman) değişimi mümkün olmayacaktır.

5.                 Firma sistem ile ilgili olarak yapacağı her müdahale için, mutlaka servis formu düzenleyecektir. Servis formu üzerinde; arızanın ne olduğu, yapılan bütün işlemler, arızaya müdahale tarih ve saati ile arızanın giderilme tarih ve saati, değiştirilen bütün donanım parçaları bilgileri mutlaka yer alacaktır. Bu bilgiler detaylı ve okunaklı bir şekilde yazılacaktır. Firmanın is sahibi yetkilisine imzalatmadığı belgeler geçerli olmayacaktır.


 

*

T.C.

TC Saölık Bakan! lök

SAĞLIK BAKANLIĞI

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

FİRMANIN SORUMLU OLMAYACAĞI KONULAR:

Deprem, yangın, su baskını gibi mücbir sebeplerden dolayı meydana gelecek arızalardan firma sorumlu olmayacaktır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ:

Firma; iş mahallinde, iş güvenliği tedbirlerini almak zorundadır. Yüklenici hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan veya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek kazalardan yüklenici sorumludur.

YÜKLENİCİ FİRMADAN İSTENEN BELGELER

1.                 24 saat ulaşılabilir telefon, faks, mail, vb. iletişim adresi.

2.                 Yüklenici Firma, teknik şartnameye uyacağına dair taahhütnameyi (teknik şartname uygunluk belgesi) idareye verecektir.

3.                 Yedek parça taahhütnamesi.

4.                 Yedek parça fiyat listesi (Sözleşme süresince geçerli olacak).

5.                 TSE hizmet yeri yeterlilik belgesi

6.                 Yüklenici firma, hizmet vereceği teknik personelinin isim listesini ve cihazlarla ilgili eğitim sertifikalarını teklifiyle sunacaktır.

SORUMLULUK:

Yüklenici yukarıdaki cihazların sağlıklı çalışması amacıyla yapmış olduğu her türlü hatalı ve eksik bakım onarım veya sonucunda meydana gelebilecek kaza, zarar ve ziyandan sorumludur.


 

t. hısım

*

T.C.

/ *1

SAĞLIK BAKANLIĞI

W

TC Sağlık Bakanlığı

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

TIBBİ İZOLE GÜÇ SİSTEMLERİ VE AMELİYATHANE KONTROL PANELLERİ PERİYODİK BAKIM ONARIM HİZMETİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

 


 

1.              İŞİN YERİ

2.              ŞARTNAME KAPSAMI

3.              PERİYODİK BAKIM VE TEKNİK DESTEK

4.              BAKIM PROSEDÜRÜ VE GENEL SORUMLULUKLAR

5.              YAPILACAK İŞLERİN KONTROLÜ

1.      İŞİN YERİ

1.1.       Söz konusu hizmet, kurumun tüm birimlerinde kullanılan Tıbbi İzole Güç Sistemleri ve Ameliyathane Kontrol Panelleri için verilecektir.

13 Adet izole güç ve kontrol panoları( Ameliyathane, Yoğun bakım ve Acil)

12 Adet oda içi alarm uyarı paneli (Ameliyathane ve Yoğun Bakım)

Sözleşme imzalandığı tarihten itibaren başlar ve yıl sonuna kadar devam eder.

2.      ŞARTNAME KAPSAMI

2.1.       Bu şartname hastanemizde bulunan Tıbbi                        İzole Güç Sistemleri ve

Ameliyathane Kontrol Panellerini kapsamaktadır. Sistemin verimli ve performanslı olarak çalışmasını sağlamak, koruyucu bakım uygulayarak ileride olabilecek arızaların azaltılması ve giderilmesi amacıyla periyodik bakım işidir.

3.      PERİYODİK BAKIM VE TEKNİK DESTEK

3.1.       Soğutucu fan kontaktör ve yardımcı kontaktör ayaklarının kontrolü, izolasyon trafoları (bobin sargılarının) kontrolü İT panolarının bütün elektrik kablolama klemens bağlantı yerlerinin kontrolü

3.2.       Soğutucu fan, kontaktör, hata tespit ve izolasyon izleme cihazları ve termostatı kontrolü, Ameliyathane kontrol panelinin kontrolü sağlamlığı iç kablolamanın tertibi mebranların kontrolünün yapılması.

3.3.       Kontrol paneli üzerindeki Telefon, Ses, Saat, Kronometre ile ısı nem ve basınç gösterge panellerinin kontrolü ayarlanması.

3.4.       İzolasyon izleme cihazlarının testleri varsa izolasyon hatalarının giderilmesi.

3.5.       Eskiyen Mebran değişimleri veya arızalı kartlar ile ilgili değişmesi gereken malzemelerin tespiti yapılıp teknik servis forumlarında açık şekilde adetleriyle birlikte yazıp, hastane yönetimine sunmaları gerekmektedir.

3.6.       Hastane teknik personeli tarafından İT Pano oda ısısı takibi yapılacaktır, pano kapakları kapalı tutulacaktır.


 

*

T.C.

/

SAĞLIK BAKANLIĞI

İÜ, Sağlık Bakanlığı

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

3.7.      Yapılan tüm bakım işlemlerinde servis tutanağının tutulması gerekmedir.

3.8.      Yüklenici taahhüt ettiği hizmeti kendisi yapmakla yükümlü olup, idarenin haberi olmadan üçüncü bir taşeron firmaya işi devredemez veya yaptıramaz.

3.9.      Arızalara mesai saatleri içinde yerinde müdahale edilecek, sisteminin durmadan işlemesi sağlanacaktır.

3.10.     Yüklenici arıza ihbarı kendisine iletildikten sonra en geç 30 Dk içerisinde uzaktan telefon ile destek verecektir. Yerinde müdahale gerekli ise en geç 6 ( altı ) saat içerisinde, müdahale edecektir. İdarece gerekli görüldüğünde yüklenici firma resmi ve idari tatil günleri hariç mesai saatleri dışında da çalışmayı taahhüt edecektir. İki defa, saatinde gelmediği takdirde sözleşme bedeli üzerinden 0,01 oranında sözleşme tutarının %30 unu geçmeyecek şekilde cezai işlem uygulanacaktır.

3.11.     Yüklenici firma işe başladığı aydan itibaren talep edildiği taktirde tüm teknik personele bir seferlik ücretsiz olarak eğitim verilecektir.

3.12.     Yüklenici firma servis elemanlarının acil irtibat ve iş telefonlarını idareye yazılı olarak bildirecektir. Bildirimler İdare tarafından yazılı yapılacaktır.

3.13.     Periyodik bakım zamanlarında yedek parça ve sarf malzemeler hastane idaresi tarafından alınarak yüklenici firma tarafından ücretsiz olarak takılacaktır.

3.14.     Yıllık periyodik Bakım onarım hizmeti anlaşma tarihinin sonuna kadar yılda 1 (bir) kez (hastane teknik servisinin belirleyeceği zamanda) planlı periyodik bakım yapılacaktır. Yapılan Servis ve Bakım formları hastane idaresine onaylatılacaktır.

3.15.    Yüklenici Tıbbi İzole Güç Sistemlerinin ve Ameliyathane Kontrol Panellerinin verimli çalışmasına ve işletilmesine engel olabilecek arıza ve kusurlar ile idareye karşı yapılacak tüm uyarıları zamanında ve yazılı olarak bildirilecektir.

3.16.                    Periyodik bakım tarihleri hastane idaresi ve firma yetkilisi tarafından belirlenecek bakım tarihleri çizelgesi oluşturulacak. Belirlenen günlere firma tarafından riayet edilecektir. Bakım onarımlara hastane idaresi tarafından görevlendirilen ilgili personel gözetiminde başlanacaktır. Firma bakım onanma geldiği anda yetkili kişilere bilgi verecektir.

4.       BAKIM PROSEDÜRÜ VE GENEL SORUMLULUKLAR

4.1.      Bakım hizmeti, istisnai durumlar, idari ve resmi tatil günleri hariç 08:00 ile 17:00 saatleri arasında yapılacak.

4.2.      Yüklenici izolasyon panolarının ve ameliyathane kontrol panellerinin verimli çalışmasına ve işletilmesine engel olabilecek arıza ve kusurlar ile idareye karsı yapılacak tüm uyarıları zamanında ve yazılı olarak bildirilecektir.

4.3.      Yüklenici tarafından periyodik bakımlar için hastane idaresi ve firma birlikte gün belirleyecektir. Bu güne firma tarafından riayet edilecektir. Bakım onarımlara hastane idaresi tarafından görevlendirilen ilgili personel gözetiminde başlanacaktır. Firma bakım onanma geldiği anda yetkili kişilere bilgi verecektir.

4.4.      Hastane idaresi yüklenicinin belirlediği gerekli parça veya malzemeleri kendisi


 

d

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

(i)

TC Sağlık Bakanlığı

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

İZNİK DEVLET HASTANESİ

temin edecektir.

 


 

4.5.      Yüklenici firma, bakım sırasında can ve mal kaybına sebebiyet vermemek için tüm güvenlik tedbirlerini almakla yükümlüdür.

4.6.      Bakımlar Yönetmeliğe uygun olarak yapılmalı ve 3 (üç) nüsha halinde ‘Bakım Rapor’ formu düzenlenecek, formun aslı ilgili ayın bakım onarım faturası ile birlikte ilgili satın alma birimine, bir sureti de izolasyon panoları ve ameliyathane kontrol panellerinden sorumlu teknik elemana verilecektir. Diğer suret firmada kalacaktır. Nüshalarda firma kaşesi, izolasyon panoları ve ameliyathane kontrol panellerinden sorumlu teknik personelin, teknik servis sorumlusunun ve firma servis elemanının imzaları ile birlikte işe başlama ve bitirme saatleri açık olarak gösterilecektir.

4.7.      Bakım ve onarım sırasında izolasyon panolarında ve ameliyathane kontrol panellerinde fonksiyon kaybı olmayacak veya onarım öncesinde var olan işlevler iptal edilmiş olmayacaktır.. Bu yeni arıza ile ilgili her türlü gider yüklenici firma tarafından karşılanacaktır.

4.8.      Değişecek yedek parçalar, cihazların orijinal parçası veya şekil ve görüntüsünü bozmayacak ya da yapısını değiştirmeyecektir.

4.9.      Yüklenici her türlü can ve mal güvenliği tedbirlerini almak zorundadır. Periyodik bakım ve onarım esnasında meydana gelebilecek kazalardan tamamen yüklenici firma sorumlu olacaktır. Bu nedenle yüklenici teknik ekibini gerekli iş güvenliği donanımı ile donatmak zorundadır. İş güvenliğine aykırı çalışması halinde hastane idaresinin kararıyla sözleşme tek taraflı fesih edilecektir.

4.10.       Yüklenici sözleşme imzalanmasından sonraki 3 (üç) ay içinde tüm personellerine gerekli iş güvenliği eğitimini verip hastane idaresine bilgi verecektir.

4.11.     Yüklenici bakım ve onarım çalışmaları sırasında elemanları tarafından kasten yapılacak işlemlerden oluşacak her türlü zarardan adli ve idari makamlara karşı sorumludur.

4.12.       Acil arıza durumlarında gerekli olursa yüklenici mesai saatleri dışında çalışmayı kabul edecektir. Ayrıca, yüklenici kendi isteği ile iş saatleri dışında veya tatil günlerinde çalışırsa (bayramlarda ve resmi tatil günleri de dahil) veya arıza bakımı nedeniyle tatil günlerinde ve iş saatleri dışında çalışmak zorunda kalırsa veya normal çalışma saatlerinde başlamış bir çalışma iş saatleri dışına taşarsa, bu normal iş saatleri dışındaki çalışmalar için; her ne nam altında olursa olsun ek ücret ve çalışanın seyahat masraflarını ve benzeri giderleri talep etmeyecektir.

4.13.    Servis hizmeti sonunda Tıbbi İzole Güç Sistemlerinin ve Ameliyathane Kontrol Panellerinin çalışma performansları test edilecek ve çalışır vaziyette teslim edilecektir.

4.14.    Yüklenici firma elemanları, çalışma saatleri içerisinde kurumumuz kılık kıyafet yönetmeliğine uygun giyinecek ve yaka kartları takılı olacaktır.

4.15.     Çalışma sonrası meydana gelebilecek her türlü tahribat, zarar ve döküntü atık ve pislikten yüklenici sorumludur. Bakım sırasında karşılıklı tutulacak tutanak ile


 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI
BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İZNİK DEVLET HASTANESİ

bunların giderilmesini yüklenici bedelsiz sağlar.

4.16.    Onarım bedeli olarak ayrıca ücret talep edilemeyecektir. Arızanın belirtilen süre içerisinde tamir edilememesi halinde gerekçeli bir rapor hazırlayarak hastane teknik birimine verecektir.

4.17.    Yüklenici firma, hastanede arızalı durumunda bulunan her izolasyon panosu ve ameliyathane kontrol paneli için tespit edilen arızayı belirten bir rapor düzenleyecek ve kuruma verecektir.

4.18.    Yüklenici, bakım süresi içinde değiştirilmesi öngörülen malzeme veya parça yenileme durumlarında idarenin onayını almak zorundadır.

4.19.    Yüklenici arızalı olduğu tespit edilen parçaları ücretsiz onaracak, onarımı mümkün değilse parçanın değiştirilmesi gerektiğini idareye bir rapor halinde bildirecek ve ilgili parça idare tarafından alınacaktır. Yedek parça sökme takma işlemleri için ayrıca ücret talep edilmeyecektir. Arızalı parçalar ise idarenin ilgili personeline teslim edilecektir. Hastane idaresinin izni olmadan gelişi güzel parça alınıp takılması halinde hastane idaresi; tüketici haklarını koruma kanunundan doğan yasal haklarını kullanacak ve gerekirse ihaleyi tek taraflı olarak fesih etme hakkına sahip olacak, kanuni haklarını korumak üzere dava açacak ve her türlü mahkeme masrafları ile zarar ziyanın karşı tarafa rücü etme hakkına sahip olacaktır.

4.20.      Periyodik bakım ve onarım zamanlarında izolasyon panoları ve ameliyathane kontrol panelleri sistemiyle ilişkisi bulunan, tüm sabit veya hareketli, elektrik ve elektronik donanımlar kontrol edilecek, arızalı olanlar kullanıcıya bildirilecek ve onarılacaktır. Bakım onarım hizmetlerinin, cihazların tesis edildiği yerde yapılması esastır. Ancak bakım onarımı yapılacak cihazların veya donanımlarının firmanın servisine götürülmesini gerektiren hallerde idarenin yazılı müsaadesi ile firma tarafından onarım servisine götürülebilecektir.

4.21.    Firma, taahhüt ettiği Periyodik Bakım Onarım Hizmetlerinin gerçekleştirilmesi sırasında işçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin ilgili mevzuat hükümlerine uymak ve gerekli tüm emniyet tedbirlerini almakla yükümlüdür. Herhangi bir tedbirsizlik durumunda doğabilecek her türlü kazalardan bakım işini yüklenen firma sorumlu olacaktır.

4.22.    Hastane teknik servis sorumlusunun talep etmesi durumunda, hastane teknik elemanlarına, bakım yapabilmesi için hastane içerisinde idare ve yüklenici firma ile birlikte belirleyecekleri tarihler arasında üst seviyede 1 (bir) iş günü süreli bir bakım onarım kursu düzenlenecektir. Ayrıca bu eğitim herhangi bir yanlış manevraya meydan vermeyecek şekilde gerekli önlemleri kapsayacaktır.

4.23.    Mesai saatleri içinde başlamış bir bakım faaliyeti, mesai dışına taşmış ise böyle durumlarda firma idarenin belirleyeceği saate kadar çalışacaktır.

4.24.    İdarenin isteği üzerine, mesai dışı bakım ve arıza onarım hizmetleri ( resmi tatil günleri hariç) 24 (yirmi dört) saat esasına göre yapılacaktır.

4.25.   

           
   
     
 
 

Yukarıda belirtilen hallere uyulmaması veya genel aksaklıkların devam etmesi halinde firma, hastane sistem sorumlusunca yazılı olarak uyarılacaktır. Bu yazılı uyarıya rağmen uygunsuzluk ve aksaklıkların devamı halinde, sözleşme hastane

*

T.C.

/ j

SAĞLIK BAKANLIĞI

i7 J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

IC Sağlık Bakanlığı

İZNİK DEVLET HASTANESİ

 


 

idaresince protestoya gerek görülmeden iptal edilecek.

4.26.     Değiştirilen parçalar 1 yıllık garanti kapsamında olacaktır. Değiştirilen parça garanti kapsamında iken 2.(ikinci) kez değiştirilmesi durumunda yüklenici firma parça bedelini Hastaneden talep etmeyecektir. Bakım esnasında, gerekli görülen yedek parça servis raporunda bildirilecek, İdare tarafından veya firma tarafından temin edilecek yedek parça teknik hizmet görevlisi nezaretinde Firma tarafından değiştirilecektir. Değiştirilen parçalar tutanak veya bakım formu ile idareye teslim edilir. Firma tarafından temin edilip değiştirilen parçanın en az 2 yıl garantisi olacaktır.

4.27.     Bakım esnasında kasten yapılan işlerden dolayı zarar gören arızalanan bütün parçaları firma ücretsiz olarak değiştirecektir.

4.28.     Periyodik bakım zamanı dışında ara zamanlarda yapılan müdahalelerde ücret talep edilmeyecektir. Periyodik bakımlarda kullanılacak bakım malzemelerini firma kendisi temin edecektir. Hastaneden hiçbir ücret talep etmeyecektir.

4.29.     Yüklenici firma onarım anında tespit ettiği arızalı malzemeler için hastaneye en geç 24 saat içerisinde yazılı teklif sunacak, teslim süresini ve siparişten sonra onarım süresini teklifinde belirtecektir.

4.30.     Yüklenici firma hizmeti vermeye yetkili olacak, ilgili yetki belgesi idareye sunulacaktır.

4.31.     Yüklenici firma TSE hizmet yeterlilik belgesine sahip olacak, ilgili belgeyi İdareye sunacaktır.

5.    YAPILACAK İŞLERİN KONTROLÜ

5.1.       Teknik işletme sırasında yapılan işlerin kontrolü, hastane tarafından görevlendirilen Kontrol teşkilatı ve muayene kabul komisyonu tarafından yürütülür.

5.2.       Yüklenicinin sözleşme kuralları dahilinde aksattığı işlerle ilgili ortaya çıkabilecek maddi ve manevi zararlarda yüklenici sorumluluk sahibidir.

5.3.       Hastanemize ait izolasyon panolarının ve ameliyathane kontrol panellerinin bakım ve arızaların giderilmesi ile ilgili çalışmalar esnasında alınacak tedbirler ve yapılacak uyarılar, yükleniciye ait olup bu işlerin aksamasından doğabilecek kazalardan yüklenici sorumludur.


 

<?• hısım

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

iy J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

te Sağlık 8ök0ûİf€tt

 

 


 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

KAMERA SİSTEMİ BAKIM ve ONARIM ÖZEL TEKNİK ŞARTNAMESİ KONU - KAPSAM:

Bu özel Teknik şartname İznik Devlet Hastanesinde(Aşağıda “idare” olarak anılacaktır) bulunan, kamera sistemlerinin tamamının koruyucu bakımı, periyodik bakımı ve meydana gelebilecek arızaların giderilmesi ve sistemin sürekli faal olarak çalıştırılması konularında anlaşmaya varılan firma (aşağıda “yüklenici” olarak anılacaktır) tarafından karşılanması konularını kapsar. Bakım anlaşması sayesinde kamera sistemlerinin daha verimli çalışması, olası arızalarının önlenmesi, ömrünün uzaması, işlevini tam olarak yerine getirirken bununla beraber işletme maliyetlerinin minimum seviyede tutulması hedeflenmektedir. Teklif verenler; tüm açıklama, belge, proje ve dokümanları, dikkatle tetkik etmelidir. Teklifin verilmiş olması; teklif verenlerin her türlü inceleme ve araştırmayı yapmış olduğunu, işi yaparken karşılaşabileceği her türlü durumu göz önüne aldığını, yapılacak işin kalitesi ve miktarı hakkında tam bilgi sahibi olduğunu ifade eder.

BAKIM SÜRESİ:

Sözleşme imzalanma tarihinden itibaren başlayıp yıl sonuna kadar geçerli olacaktır.

BAKIMIN YAPILACAĞI DÖNEMLER :

Kamera sistemlerinde meydana gelebilecek arızalan önlemek ve performansını arttırmak, arıza olasılığını azaltmak, sistemlerin ömrünü uzatmak, etkin çalışmasını sağlamak amacıyla yüklenici tarafından kamera sistemlerinin yapısına uygun olarak temizleyici, koruyucu, düzeltici ve güncelleyici nitelikte ve gerektiğinde idarenin onayını alarak parça değiştirmeyi de kapsayan her türlü girişim ve onarım yüklenici tarafından zaruri haller dışında sözleşme süresince yıl sonuna kadar 2(iki) kere yapılacaktır. Firma sistemlerin her türlü sorumluluğunu alarak, yaptığı her bakım için rapor tutacak ve bu raporun 1 nüshası idarece yetkili kılınan teknik birim sorumlusuna teslim edilecektir.

ARIZALARIN BİLDİRİLMESİ:

Arıza oluşması durumunda idare durumu derhal e-mail, telefon, fax, vb. yollarla günün 24 saatinde firmaya bildirimde bulunabilir. Bildirim tarih ve saatleri hakkında kurum kayıtları esas alınacaktır. Yüklenici, idarenin arıza bildirimlerini rahatlıkla yapılabilmesi için, e-mail, çağrı merkezi, telefon ve faks numaraları gibi bilgileri yazı ile İznik Devlet Hastanesi teknik hizmetler birimine bildirecektir.

ARIZA HALİNDE MÜDAHALE SÜRESİ:

Arıza halinde, firmaya bildirimde bulunulmasının ardından il içi 2 Saat, il dışı 3 Saat içerisinde müdahale etmek ve en geç 6 saat içerisinde arızayı gidermek zorundadır. Ancak yedek parça gereksinimi veya arızanın 6 saat içerisinde giderilmeyeceği idare tarafından kabul edilmesi halinde (geçerli sebepler) tutanakla tespit edilecek, yetkili birime bilgi verilerek, sonradan temin edilen yedek parça ile onarım sonlandırılacaktır. Eğer parça temini yurt dışından yapılacaksa en çok 1 hafta içerisinde arıza giderilecektir. Arızanın giderilememesi durumunda, bunun nedenleri idareye yazılı olarak rapor edilecektir. Arızalara müdahalesinde 1 saat içerisinde cevap verilmemesi ya da kayıtsız kalınması halinde idarenin uğrayacağı zararı tazmin etmekten sorumludur.


 

/ 4

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

İJJ

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

TC. Sağlık BakaoJıiı

İZNİK DEVLET HASTANESİ

BAKIM YAPILACAK SİSTEM VE DONANIMLAR:

 


 

>        Kontrol Panoları

>        Sistemin cihaz, ekipman, diğer donanım ve yazılımları

>        Hastanemizde bulunan tüm kameralar

>        16HD Kamera

>        70 Analog kamera

>        Kamera Cihazları Üç Noktada Toplanmaktadır

>        2 Adet 32 Kanal Analog Kayıt Cihazı 8TB Hard disk

>        1 Adet 34 Kanal HD Kayıt Cihazı 4TB Hard disk

YAPILACAK İŞLER VE UYGULANACAK PROSEDÜR

1.    Birinci bakım, sözleşme imzalandıktan sonra teknik servisin belirttiği tarihte yapılacaktır.

2.     Yüklenici, bakım sözleşmesi imzalanması akabinde gerekli görüldüğü takdirde söz konusu cihazlar için detaylı bir durum tespit raporu hazırlayıp, bina sorumlusuna verecektir.

3.     Gerekli her türlü bakım malzemesi (donanım, yazılım) Yüklenici tarafından temin edilecektir.

4.     Ekonomik ömrü doldurmuş veya hatalı kullanım ve diğer sebeplerden ötürü değiştirilmesi gereken parçalar için, idare muvafakati alınacaktır.

5.     Bakım anlaşmalı firmalar, arızalı tespit edilen malzemelerin hastane tarafından temini yapılması sırasında her türlü talep için (sarf, yedek veya arızalı parça, yazılım program gibi) fiyat vermek zorundadır. Firmalar parçaları temin edebileceklerine dair taahhütte bulunmalıdır.

6.     Firma değişmesi gereken parçalar için değiştirilme / yenilenme sebeplerini bildirir; arızalı olduğu tespit edilen parçalar servis tutanağı ile birlikte hastaneye teslim edilir ve sonra bakım anlaşmalı firma tarafından montajı yapılır.

7.     Her türlü periyodik bakım, arızalarını giderilmesi ve parça değişimi Yönetimin kontrolünde ve bilgisi dahilinde; İznik Devlet Hastanesi Teknik biriminden en az 1 kişi nezaretinde yapılacaktır. Periyodik bakım öncesi hastane teknik sorumlularından randevu alınmalı ve bir program dâhilinde hizmet verilmelidir.

8.     Yüklenici firma teknisyeni tarafından, iki nüsha olarak doldurulacak Bakım ve Servis Formu, teknisyen ve idare tarafından yetkili kılınan kişi tarafından imzalandıktan sonra birinci nüshası yetkili kılınan kişiye teslim edilecektir.

9.     Yüklenici, bakımını yaptığı cihazın durumu hakkında talep edilmesi halinde, ilgililere gerekli her türlü bilgiyi verecektir.

10.     Yüklenici, bina sorumlusunun, iki kişiden az olmamak üzere cihaz sayısını dikkate alarak belirleyeceği sayıda kişiye acil durumlarda çalışması konusunda eğitim vermek zorundadır. Verilen bu eğitim bir tutanakla kayıt altına alınacaktır. Ayrıca cihazların çalışmalarını içeren talimatı, çalışma yapacak olanların kolaylıkla görebilecekleri yerlerde muhafaza edilecektir. Bina sorumlusu, eğitim alan kişilerin değişmesi halinde yeni görevlilere eğitim verilmesini sağlayacaktır.

11.     Bakım sırasında oluşan arızalardan yüklenici firma sorumludur. Bu arızaların giderilmesi için malzeme ve işçilik ücreti ödenmeyecektir.

12.Sisteme yapılan çalışmalarda firma ayrıca montaj için bir bedel istemeyecektir

13.    Garanti süresi kapsamındaki parça değişimleri ücretsiz yapılacaktır (işçilik ücreti ödenmez).

14.     Garanti süresi ve kapsamı esaslarında olmak üzere, firma tarafından değiştirilen parça en az 2 yıl süre ile garanti edilecek, üretim hatası veya hatalı bakım nedeni ile değiştirilen /yenilenen parçalar için bir ücret ödenmeyecektir. Yüklenici firma sistemde çıkabilecek herhangi bir problemden dolayı sistemin durması ya da sistemin stabil çalışmaması durumunda arızayı net olarak tespit etmelidir. Arıza tespiti için firma imkanları yeterli değilse firma bunun için kendi adına hizmet alabilir ancak bu


 

15.     

 
  Metin Kutusu: hL
/2	T.C.
	SAĞLIK BAKANLIĞI
i y j	BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
TC Sağlık Bakanlığı	İZNİK DEVLET HASTANESİ

hizmet bedelini hastaneden talep edemez. Yine arıza tespiti için bahsi geçen cihazların taşınması vs. gibi durumlar oluşursa bu tip durumlarda tüm nakliye masrafları firmaya aittir.

16.     Yüklenici firma bakım ve onanma gönderdiği eleman, gerekli teknik bilgiye sahip olacak ve bir belge ile bunu belgeleyecek.

17.Olası arıza durumunda arızalı parça veya ünitenin yüklenicinin göstereceği Tamir ve bakım atölyesine şevki ve revizyonu sonrasında çalışma yerine şevki yüklenicinin sorumluluğundadır.

18.     Arıza halinde veya aşınan parçaların değiştirilmesi durumunda çıkan parçalar idareye tutanak veya bakım formu ile teslim edilir.

19.      Yüklenici her periyodik bakım hizmeti sonunda yapılan işi, testleri ve ayarlamaları, işveren teknik elemanlarına bizzat göstererek bakım ve servis formlarını imzalatacaktım Yüklenici elemanı yazdığı formlarda hangi periyodik bakım olduğunu açıkça belirtecektir.

20.     Gerek bakım sonrasında gerekse arıza onarımı sonrasında yanlış ve hatalı bağlantılar nedeniyle Hastanemizde kullanılmakta olan kameralar ve cihazlarda arıza meydana gelmesi durumunda arızanın giderilmesi için yapılan masrafların tamamı bir tutanak ile tespit edilerek yüklenici firmadan tahsil edilecektir.

21.      İdare yüklenici firmanın teknik personelinin, gerek teknik yetersizliği nedeniyle gerekse uygunsuz tavır ve davranışları nedeniyle değiştirilmesini talep edebilir. Yüklenici firma bu hususta herhangi bir itirazda bulunamaz.

22.     Firma, işin bir kısmını ya da tamamını alt yükleniciye yaptırmaz ve idarece kabul edilmedikçe bakımı başka firmaya devredemez.

23.      Bu teknik şartnamede açıkça belirtilmemiş veya hiç konu edilmemiş hususlarda ilgili bakanlıkların Genel Şartnamesi, Özel Şartnameleri ve bu sözleşme konusu ile ilgili ve sözleşmenin imzalanması tarihinde yürürlükte bulunan teknik ve idari tüzük ve yönetmelik hükümleri uygulanacaktır.

 
  Metin Kutusu: BAKIM İŞLEMLERİ

ÖZEL TALİMATLAR:

1.     Bakım Sırasında imalatçının işletme ve bakım talimatını inceleyip özel talimatı varsa

uygulayınız.

2.     Mekanik bakım sırasında bakıma başlamadan önce işletici personel nezdinde elektrik

girişini keserek sistemi devre dışı bırakınız Bakım bitinceye kadar sistemi kimsenin çalıştırmamasını sağlayıcı tedbirleri alınız..

3.     Bakım çevrenize gerekli emniyet tedbirleri alınız.

4.      Sistemin bakımını, bağlantılı olduğu diğer ünitelerin bakımı ile müşterek olacak şekilde

 
 

planlama yapınız.

JmL

T.C.

/ Â

SAĞLIK BAKANLIĞI

t 7 J

BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

İZNİK DEVLET HASTANESİ

TC Sağtflc Bakanlığı

 

 


 

PERİYODİK BAKIM:

Aşağıda belirtilen konularda gerekli kontroller yapılarak, sistem sürekli çalışır vaziyette tutulacak, bir hata veya yetersizlik varsa bu yetersizliği ve olması gereken değerleri gerekçeleriyle birlikte yüklenici, idareye dilekçe ile bildirmek zorundadır.

1.   Bakım, onarım, test, kontrol ve ayar işlemleri cihazın teknik dokümanlarına ve üretici ayarlarına uygun olarak yapılacaktır.

2.   Cihazların ölçümleme ve ayarları firma tarafından ücretsiz yapılacaktır.

3.   Bakım, onarım hizmeti sonunda sistemde fonksiyon kaybı olmayacak veya bakım, onarım öncesinde var olan işlevler iptal edilmemiş olacaktır.

4.   Sisteme ait cihazlarda kullanılan yazılımlarda meydana gelen hataların düzeltilmesi için öncelikle asıl yazılım yüklenecek, bunun mümkün olmaması durumunda idarenin onayı ile üst sürüm yazılım yüklenecektir. Yüklemeler sonunda sistemde eksik fonksiyon kalmayacaktır. Lisanslama işlemlerinin sorumluluğu yükleniciye aittir. (Yazılım şifreleri ve kodları hastane idaresine verilecektir.)

FİRMANIN SORUMLU OLMAYACAĞI KONULAR:

Deprem, yangın, sel gibi mücbir sebeplerden dolayı meydana gelecek arızalardan firma sorumlu olmayacaktır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ:

Firma;iş mahallinde, iş güvenliği tedbirlerini almak zorundadır. Yüklenici hiçbir ihtar ve ikaza gerek kalmadan gerekli emniyet tedbirlerini zamanında alma ve kazalardan korunma yöntemlerini işçilerine öğretmekle yükümlüdür. Bu itibarla hizmetin ifasında, gerek ihmal, dikkatsizlik ve tedbirsizlikten ve gerekse ehliyetsiz işçiler çalıştırmaktan veya herhangi bir sebeple vuku bulabilecek kazalardan yüklenici sorumludur.

YÜKLENİCİ FİRMADAN İSTENEN BELGELER

1.       24 saat ulaşılabilir telefon, faks, mail, vb. iletişim adresi.

2.       Yüklenici Firma, teknik şartnameye uyacağına dair taahhütnameyi (teknik şartname uygunluk belgesi) idareye verecektir.

3.       Firma, İznik Devlet Hastanesindeki mevcut, kamera Sistemleri ve cihazlarının, bakım ve onarım işlerini yapabileceğine dair Teknik Servis Yetki Belgesine sahip olmalıdır ve belgenin aslını ibraz ederek bir kopyasını fiyat teklifi ile birlikte idareye sunmalıdır.

4.       Yüklenici firma, hizmet vereceği teknik personelinin isim listesini ve cihazlarla ilgili eğitim sertifikalarını teklifiyle sunacaktır.

5.       Yüklenici firma, TSE Yeterlilik Belgesine sahip olmalıdır ve belgenin aslını ibraz ederek bir kopyasını fiyat teklifi ile birlikte idareye sunmalıdır.

SORUMLULUK:

Yüklenici yukarıdaki cihazların sağlıklı çalışması amacıyla yapmış olduğu her türlü hatalı ve eksik bakım onarım veya sonucunda meydana gelebilecek kaza, zarar ve ziyandan sorumludur.


 

 

Temel

500 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama

Kurumsal

1000 / 1 yıl
  • EKAP İhaleleri
  • Kurum İhaleleri
  • Doğrudan Teminler
  • İhale Alarmı - Sınırsız
  • İhale Takip - Sınırsız
  • Çoklu Rapor Alıcısı
  • Mobil Uygulama
  • +
  • İhale Sonuç İlanları
  • İlansız İhale Sonuçları
  • Sonuç Alarmları
  • KİK Kararları
  • Firma ve Rakip Analizleri
  • Müşteriler, İş Bitirme Bilgileri, Kırım Oranları
  • İhale Öncesi Olası Rakipler
  • İdare Analizleri
  • Bütçe Tahminleri
  • Yüklenicileri
  • Yaklaşık Maliyet Analizleri
  • Sektör Analizleri
  • Sektördeki Öncü Firmalar
  • İş Dağılımları
  • Pazar Araştırmaları
  • Üst Yüklenici ve Alt Yüklenici Araştırması
  • Rakip/Firma – İdare – Sektör Özel Takibi
  • Haftalık İstihbarat Raporu (PDF)